Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Smântâna din fasole

Am încercat să explic zilele trecute de ce Gigi Becali îl scoate în față pe Vasi Geambazi, nepotul care ar fi devenit, după retragerea latifundiarului, patron la FCSB.

Permalink to Smântâna din fasole
vineri, 11 mai 2018, 4:16

Pentru că se teme ca formația lui să nu fie depunctată în urma memoriului depus de CFR Cluj, prin care clubul clujean l-a acuzat de declarații xenofobe. S-a discutat atât pe marginea subiectului încât nu-l reiau in extenso.

Apreciez încă o dată că frica lui Becali e exagerată. În raport cu memoriul amintit și, la fel, cu realegerea lui Răzvan Burleanu ca președinte, personaj împotriva căruia fostul parlamentar s-a pronunțat ferm și repetat. Exagerată în ideea că la ora afirmației „Nu vreau ca în anul Centenarului României titlul să fie câștigat de o echipă ungurească!”, Gigi nu mai deținea nicio funcție oficială la FCSB. Nu mai era acționar, ori administrator, era doar suporter. Pe de altă parte, intervențiile reclamate din Gruia nu s-ar încadra, e o opinie mai largă, în categoria ieșirilor dușmănoase la adresa minorității maghiare.

În situația incriminată, Becali n-a vorbit ce trebuia și s-ar fi cuvenit să tacă. Dacă tăcea, filosof rămânea. Dar nici să pierdem măsura și, căutând vinovați cu orice preț, să facem din țânțar armăsar.

Pe post de Stan Pățitul, Becali trebuie să-și fi adus aminte că paza bună trece primejdia rea. Ca atare, l-a promovat asiduu pe „nepotul Vasi”. Acesta nu apare însă, din cauza emoțiilor, la televiziune, unde speakerul „echipei familiei” continuă să fie Gigi. Până când, scuturându-se de trac, Geambazi se va înscrie la cuvânt. Totuși, e greu de înțeles de ce-ar fi neapărată nevoie ca unul dintre ei să se producă zilnic pe micul ecran, pe lângă directorul de imagine, Helmuth Duckadam, e chiar imposibil de înțeles. Să ne închipuim însă că neamul lor e guraliv și să nu ne agităm degeaba. Dar și așa, membrii clanului ar trebui să învețe din atitudinea lui Valeriu Argăseală. Președintele Consiliului de Administrație nu se vede și nu se aude în ultimul timp. Persoană discretă, evită polemicile, gâlcevile, capcanele.

Altminteri, neașteptatul eșec suferit de FCSB în Copou, care i-a îngustat serios drumul către izbânda finală, nu încetează să provoace comentarii în valuri. Între ele și cele, excentrice, lansate de Dumitru Dragomir. Ex-președintele LPF a mirosit că la Iași a fost ceva în neregulă, „de rupt gâtul”, dar nu gâtul lui Dică, nu, ci cel al lui Becali! „Pe Gigi au vrut să-l ardă!”, a decretat Oracolul din Bălcești, considerând că jucătorii, în frunte cu Budescu și Alibec, și-au propus să se răzbune pe Războinicul luminii, și au reușit. De ce să se fi răzbunat? Pentru că „n-a știut să se poarte și a stat numai cu biciul pe ei!”.

Nu împărtășesc această opinie, deoarece pare absurd, ilogic, ca fotbaliștii să uneltească împotriva unui patron care-i plătește generos, cu 25.000 de euro lunar pe Budescu, cu 20.000 pe Alibec, Teixeira și Găman, cu 15.000 pe Gnohere și așa mai departe. Nebun trebuie să fii, iar cei menționați nu sunt, să dai intenționat cu piciorul șansei de a câștiga titlul și, calificându-te în grupele UCL, să ratezi o primă ce a însumat anul trecut 120.000 de euro de căciulă.

Ca și mine, Becali însuși consideră fantezistă, scoasă din burtă, versiunea lui Dragomir: „Nea Mitică are înțelepciune bătrânească, dar uneori bate câmpii. Are dreptate 90 la sută, dar 10 la sută dă cu smântâna în fasole!”. Corect, evitând un cuvânt neplăcut, Gigi s-a gândit la o formulă similară cu datul cu bâta în baltă. Aceeași Mărie cu altă pălărie, nu?

Comentarii (39)Adaugă comentariu

gioni (109 comentarii)  •  11 mai 2018, 16:25

ciobanul a cumparat meciurile cu CFR

gioni (109 comentarii)  •  11 mai 2018, 16:26

ura atunci urmeaza Blat27

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 mai 2018, 16:27

Aveti dreptate,nu a fost nimic necurat la Iasi dar din pacate multe au fost necurate la Cluj.Daca ne gandim mai bine Becali este intrecut...Dar nu o sa vreti sa recunoasteti asta!

rin08 (13 comentarii)  •  11 mai 2018, 16:32

*** fasole

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sasa (29 comentarii)  •  11 mai 2018, 16:35

Nu a fost nimic necurat la Iasi: atata poate tripleta de antrenori a FCSB (Gigi-Mimi-Dica).

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  11 mai 2018, 16:35

"Velvet tongue" strikes again!Bravo nea Ovidiu!Nu te lăsa! :)

dinamo_fan (127 comentarii)  •  11 mai 2018, 16:50

Nu a fost nimic necurat. S-a intamplat in sfarsit ca arbitrul sa nu mai bage mingea in poarta adversa sau in cazuri mai rare, Budescu sa scoata ceva din joben. Per ansamblu jocul FCSB este ul unei echipe de pluton, obosite si lipsite de chef. Fara un noroc colasal in meciurile cu CFR cand i-a scos Planici de 2 ori pe toti stelarii messi, Lampard, Mbape samd de Romania, cei de la fcsb era de mul in afara luptei la titlu. Nu-mi sunt simpatici cei de la CFR dar e nevoie sa te uiti la diferenta de atitudine pe teren intre ei si fcsb si devine evident cine merita titlul.

gino (513 comentarii)  •  11 mai 2018, 16:55

Bargoane, esti tare la engleza. Pacatul tau e ca nu esti bine cu capul. Esti deranjat rau dar si mai greu de vindecat. Articolul e obiectiv insa tu faci pe desteptil si cultul cand esti plecat departe de casa. In rest numai de bine.

Cristian (7 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:00

Fecesebistilor le e frica sa mai meargă și în preliminariile cl. Sa se mai facă iar de ras și să-i mai beștelească și Gigi....uni oameni mai au și limite.

Cosmo (237 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:02

@andrei f, degeaba te tot agiți, ***, că postul de măscărici oficial e ocupat pe termen nedeterminat de mimi Stoica și tu o sa rămâi cel neoficial.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

laur (26 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:13

Poate ca Geambazi a facut schimbarile la pauza...

Petea (39 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:14

Nea Ovidiu , de ce incurajezi xenofobia oierului ? Culmea este ca si el provine dintr-o minoritate. Referitor la fcfcsb , era clar din momentul in care mimilica stoica a inceput sa acuze arbitrajele , ca nu pot tine pasul cu cfr. Faptul ca au ajuns primii in clasament , se datoreaza ajutorului primit de la arbitrii , dezavantajarea din partea arbitrilor a cfr si norocului chior avut in meciurile directe cu ceferistii.

cluj_cluj (19 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:15

Domnule Ioanitoaia, vad ca sunteti fan gigi. Lamuriti-ma o data cine e totusi patron la fecesebe? Ca ziceti ca asta e doar spectator. Si eu sunt spectator, dar nu fac schimbari in echipa cum freau eu, nu vand si cumpar jucatori si nu influentez arbitri. Lamuriti-ma sa pricep si eu, ca altfel ma simt spectator de mana a doua :)

Gabriel Gavril (1 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:19

Daca in Anglia un conducator de club ar declara ca Tottenham nu poate castiga titlul pt ca este echipa evreiasca oare ce ar patii?

Clau (107 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:32

Bun sfatul lui Gino pentru Bargaoanu Dragos. Cind ii vezi pe unii Bargaoanu gen cum fac pe desteptii si cit sint de negri in cerul gurii te apuca lehamitea. Si sint din ce in ce mai multi infumuratii adtia de doi lei.

Angheliu (87 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:48

Ceil care interpreteaza acest text ca un serviciu facut lui Becali nu stie sa citeasca sau nu vrea. Dl Ioanitoaia nu se adreseaza niciodata sfertodoctilor si nici chiar semidoctilor.

Nicusor Morar (15 comentarii)  •  11 mai 2018, 17:55

Fc FCSB, are jucatori, dar nu are echipa.

AliBaba (223 comentarii)  •  11 mai 2018, 18:13

Din cate stiu eu salariile date la fcsb sunt mai mari decat cele din relatarea domnului Ioanitoaia. In speranta ca va castiga canpionatului si va primi bani multi din liga campionilor Becali a marit recent salariile. Nu stiu exact cu cat dar am citit stirea chiar in gsp.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 mai 2018, 18:29

Jiji recidivistul nu are bani ...e un sarantoc ...de aceea vrea sa plece din fotbal ...

Bazileon (8 comentarii)  •  11 mai 2018, 19:07

Dl @Angheliu e delicios. Omul care e delectat de fiecare articol al lui nea Ovi. Si asta fiindca e doct.

Vioreatza (24 comentarii)  •  11 mai 2018, 19:16

Ulceaua cu smântâna este deja la Astra. Sa vedeți meci !!!! Așa a dorit Vasi... ,sa stimuleze un pic papilele gustative ale Giurgiuvenilor. Bine, smântâna e de la tarla lui Gigi pentru ca oile lui Vasi sunt la munte.... si el nu vrea încă sa vorbească la telefon cu ciobanii....

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 mai 2018, 20:17

@ Cozmo Doare adevarul domnule?

itu52 (4 comentarii)  •  11 mai 2018, 21:04

Trecut de 55 de ani, probabil că Becali s-a gândit că liniștea pensiei este mai benefică decât scandalurile din fotbal. A mai stat bietul 3-4 ani până timidul său nepot se pune la punct cu partea nevăzută a fotbalului. Teoretic, că în meseria lui am văzut cazuri în care sunt mai activi la 70 de ani decât la 30. Au oamenii experiență și sunt greu de scos din rol. Nepoluat, nepotul va juca probabil scena finală, cea a pacifistului. Va fi mare sărbătoare, se va da cu artificii, de data asta reale, nu ca cele aruncate de Becali preț de câteva decenii.

Cosmo (237 comentarii)  •  11 mai 2018, 21:06

Nu simt durere, ci compasiune.

Poli 21 (189 comentarii)  •  11 mai 2018, 21:36

Acest ovidiu nu se dezminte ca vajnic ajutor de cioban.

andy (103 comentarii)  •  11 mai 2018, 22:16

Gigi trebuie sa inteleaga ca fara sa si puna un antrenor bun nu o sa castige campionatu nici daca il aduce pe Ronaldo .

adi (97 comentarii)  •  11 mai 2018, 22:42

Acest Poli 21 nu se dezminte ca e prost. Orice speculatie faci pe seama acestui articol Nu poti ajunge niciodata la concluzia individului Poli 21. Prostul tot prost.

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 mai 2018, 23:36

Nu simti ...are un nume.

Vlad (6 comentarii)  •  12 mai 2018, 1:10

Acest adi nu se dezminte că e sămânțar fecesebist. Costumul său ”de gală” e o vestă roș-albă, căpătată și aia într-o seară plină de umilință pentru el și pentru clona pe care o susține. E ușor să ți-l imaginezi umil, plin de bube și de coșuri pe față, cu o pungă de semințe în mână în timp ce așteaptă busul într-un sat plin de noroi din Ilfov ca să ajungă în București, unde se preface că muncește ca zilier. fecesebistul tot fecesebist.

Chis Alexandru (58 comentarii)  •  12 mai 2018, 1:42

Exagerati, dle Ioanitoaia! Chiar il banuiti pe Gigi Becali ca ar fi un mare filozof, ca sa taca din gura? Si, apoi, care ar mai fi show-ul de zi cu zi al presei sportive daca nu ar fi declaratiile "filozofului" din Pipera? Eu zic sa asteptam ca la Comisie sa se dea verdictul si-l vom re-vedea pe "exuberantul" si "luptatorul luminii", Gigi, mai ales daca CFR se va impiedica la Giurgiu iar FCSB va castiga, Doamne-Ferste!, in Banie.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  12 mai 2018, 1:52

Jucatorii FCSB nu l-au sabotat pe Gigi. Atita pot. Daca nu credeti urmariti meciurile Lazio -FCSB si Sporting-FCSB.....Iar daca Gigi mai vrea sa cumpere jucatori de la Viitorul i-as sugera sa vada ce a facut Viitorul prin Cupele Europene. Nicidecum blaturile si intelegerile ordinare din campionat. Veti observa si ce "mare antrenor" e Hagi.

Hombre (93 comentarii)  •  12 mai 2018, 10:10

Pana una alta, jiji a bagat zeci de milioane anul asta si a scos un fas. Dovada ca el e cel mai mare cunoscator al fotbalului.

Misu (234 comentarii)  •  12 mai 2018, 13:41

Nu pricep de ce va jenati sa spuneti ca expresia cunoscuta de toti romanii e sa dai cu mucii n fasole. Care smantana ce inventie mai e si asta...Domnule Ovidiu, aveam de la dumneavoastra pretentia sa fiti mai direct. Dv lucrati cu manusi cand nu e necesar.

++ (194 comentarii)  •  12 mai 2018, 14:41

dupa victoria stralucita de la alegerile frf a grupului ioanitoia-pompi-"generatia de aur" se pune de o noua intriga. dupa Daum, nici Contra nu e destul de bun. nu selecteaza exclusiv din echipa viitorului, nu a fotbalului, asa se chama echipa dl. hagi, antrenor, presedinte, proprietar etc., la care joaca cel mai talentat jucator romin, intimplator fiul sau. recent intors de la Fiorentina unde a fost ascuns de ochii tatalui, spune el. circul continua si va continua si in viitor. ioanitoia nu se mai pronunta personal, ca a fost prea mult pentru Contra in detrimentul lui Daum, se ocupa baietii de asta.

IMGB (72 comentarii)  •  13 mai 2018, 2:59

Bey Ioanitzoaio, ce ne tot innebunesti cu agramatu' Becali in fiecare zi ? Ceausescu avea mai multe clase ca ex-puscariasu' tau preferat , clase pe care le putea face gratis protejatul matale ... dar el a preferat sa vind la supra pret , impreuna cu *** ailaltii de Becali, bilete la Patria . Ce ne tot imbirligi cu ex-detzinutu' si-l tot aperi cind stie o tara intraga ce hram poarta ? A stricat toti jucatorii pe care i-a adus la echipa , e needucat , e xenofob , e vulgar, Vadim si-a batut joc de el si l-a facut euro-parlamentar ... *** ? Cred ca DA . Pe vremuri parca erai mai mindru nenea Ioanitzoaia ! Nu pensie ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (72 comentarii)  •  13 mai 2018, 3:21

Mi-a placut si-am ris cu lacrimi de cele declarate ce un anumit jucator de fotbal care ne povesteste cum ca fiul lui e fotbalist si el e un antrenor .... si ... '' balauru'' Contra nu i-l baga in nationala Romaniei . Pai cum naiba sa nu rizi de asemenea glume . Citeodata , cind plateste bine ca Becali, ii mai zic anumitzi ''jurnalisti'' si ''rege'' .Pai cum sa fie fii'su fotbalist cind e mai slabanog ca Madonna ? Sa vezi ce se supara Ioanitzoaia pa mine .....

IMGB (72 comentarii)  •  13 mai 2018, 3:23

Mister Contra , tu esti antrenor de antrenor , nu-i mai raspunde si nu-l mai baga in seama pa ...... ''regele fitza '' .....

Comentează