Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Polemică inutilă

Monștri sacri ai sportului românesc, Gică Hagi și Ilie Năstase s-au declarat deranjați de afirmațiile lui Bölöni, dar la asta mă voi referi mai târziu. În general, actualul tehnician al lui Antwerp a spus lucrurilor pe nume și pentru asta […]

...

Iar despre Pele și Messi 

După ce articolul meu de ieri a apărut pe blog, Marcel Pușcaș a ieșit până seara cu o replică. Fostul conducător al Stelei, acum la FC U Craiova 1948, a precizat din start că „Nu sunt de acord cu dl. […]

...

Leo Messi peste Pele? 

În ideea că următorul în acest clasament al eficacității e Cristiano Ronaldo, 311 goluri în 292 de meciuri, plecat însă în Italia, la Juventus, după 9 ani petrecuți la Real Madrid. Iar alți golgeteri din LaLiga, retrași demult, se află […]

...

Suntem nicăieri!

Întocmită de colegul Liviu Manolache, media asistenței pe teren propriu în actuala ediție de Liga 1 se înfățișează astfel: 1. CSU Craiova 13.181 de spectatori; 2. FCSB 5.592; 3. CFR 4.427; 4. Dinamo 3.710; 5. Călărași 3.455; 6-7. Sepsi, Poli […]

...

Avocații lui Daum 

În principal, spre a-mi reproșa pe un ton agresiv că l-am dat afară pe fostul selecționer. Surprinzător, deoarece s-a scurs aproape un an și jumătate de la demiterea neamțului, pus pe liber însă nu de subsemnatul, care n-a avut și […]

...

Vinovatul numărul 1

Posibil ca zarurile să nu fi fost aruncate luni seara, când FCSB a pierdut meciul de la Iași.

Permalink to Vinovatul numărul 1
miercuri, 9 mai 2018, 3:48

I-ar fi ajuns un scor de egalitate ca să păstreze șefia clasamentului, a tras în neștire de 0-0, numai că Andrei Cristea a înscris pe final și FCSB s-a trezit în postura de outsider!

Cu un punct avans, dar și un program mai lejer în ultimele etape, CFR e aproape de triumf. Deși nu-i totul tranșat, căci mai pot sări un iepure, doi, judecând lucrurile la rece, sunt puține șanse ca trupa lui Dan Petrescu să capoteze la finiș.

Firește, la FCSB e iureș și fiecare arată cu degetul spre celălalt. Nu-i ușor de suportat să constați că sacii pe care îi credeai urcați în căruță s-au rupt și curge din ei! Am spus-o și ieri, primii responsabili de eșecul din Copou trebuie socotiți jucătorii. Nu doar că s-au întrecut în erori, însă nici nu s-au dăruit, n-au transpirat.

De parcă ar fi jucat pentru alții, nu pentru ei, au gândit că e suficient să intre pe gazon ca să fie declarați învingători. Pe lângă presupusul avantaj de valoare, n-au reușit să valorifice nici atuul omului în plus. În consecință, vedetele lui Dică, majoritatea internaționali cu pretenții și cu ifose, s-au umplut de rușine.

Parte din culpă, iarăși mă repet, se cuvine atribuită lui Dică. Nu-s foarte aspru cu el, deși n-ar strica, deoarece nu știu cât a decis el în privința echipei ori cât i s-a transmis din lojă și a fost obligat să se conformeze. Sincer, nu încetez să sper că, după ce va absolvi examenul pentru licența PRO, Dică se va impune ca antrenor. Până atunci însă, o formație de talia FCSB îl depășește.

Mi-e teamă că îi lipsesc cunoștințele și autoritatea să se facă ascultat în cabină, s-o domine. Detaliul că s-a mulțumit cu rolul de executant al indicațiilor lui Gigi Becali, la fel cum s-a mulțumit cu 0-0 într-o partidă în care era dator să forțeze, echivalează cu o bilă neagră.

În opinia mea, înaintea tuturor, incluzându-l și pe Mihai Stoica, vinovatul principal rămâne Becali, patronul sau ce-o mai fi latifundiarul acum la FCSB. Când insistă, de-a dreptul comic, că nu mai e legat de club, că acesta îi aparține nepotului Vasile Geambazi, lui Vasi, îți închipui că glumește fără să vrea. Pasămite, Vasi ar dori să-i aducă pe Qaka și pe Omrani pentru că-i plac, iar Gigi nu se bagă, el doar consemnează! Păi, dacă echipa e a lui Vasi, în ce calitate vinde și cumpără jucători Gigi, trebuie să fii în clasa pregătitoare ca să nu râzi de cuvintele ex-parlamentarului?!

Nu contest că Becali a ajutat-o financiar pe Steaua și, ulterior, pe FCSB. A finanțat-o, deși adesea sumele proveneau din transferuri și/sau din participarea europeană, nu din buzunarul propriu. Poate că fără Gigi, clubul s-ar fi prăbușit. Poate ar fi riscat, stil Rapid și Dinamo, insolvența, falimentul, degradarea. Nu-s de negat aceste aspecte, atât că, citat celebru, până și drumul spre iad e pavat uneori cu bune intenții.

Din păcate pentru el, pentru echipă și pentru suporteri, Becali a continuat să dărâme cu o mână ce a construit cu cealaltă. A preferat antrenori începători și obedienți (Rădoi, Dică) celor cu personalitate, pe care i-a împins să plece ori chiar i-a demis (Hagi, Pițurcă, Gâlcă, Bergodi). Ba i-a și manipulat pe primii, cărora le-a dictat pe cine să titularizeze și, veritabilă comedie, pe cine să schimbe! I-a amenințat și i-a hărțuit pe jucători, i-a lăudat azi și i-a ponegrit mâine, așa explicându-se disconfortul psihic al unora (Alibec, Budescu) și prelungita pasă neagră a altora (Nedelcu, Fl. Coman).

Ar mai fi destule de adăugat, dar mă opresc. Evidențiind meritele lui Gigi Becali, câte au fost, câte sunt, l-aș invita să se uite mai întâi în oglindă când caută vinovați pentru o nouă ratare a titlului, asemenea celor din 2016 și 2017. Abia apoi, dacă nu s-a lămurit, să se uite pe teren și în vestiar.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

thvs86 (10 comentarii)  •  10 mai 2018, 14:58

Doi lucruri sunt de mentionat din "fituica" asta de "articol": - "maestrul" a inceput intr-un final sa zica FCSB (cum e si normal de altfel); - tot "maestrul" ("eminenta" GSP) nu se dezminte: il tine intr-una pe fostul puscarias Gh. Becali in puf (ex.: "latifundiarul", "ex-parlamentarului", "patronul" etc.); o data nu zice: ex-puscariasul, condamnatul, infractorul etc. (doar pentru a pastra un anumit echilibru, o distanta obiectiva).

Un grup da negri (40 comentarii)  •  10 mai 2018, 19:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (40 comentarii)  •  10 mai 2018, 20:04

Acesti Becaliotzi trebuie trimisi repede la ''tipografia '' Rahova ! Mie mi-au placut cartile lor ....si-as mai vrea ! )))))

bmb (1 comentarii)  •  10 mai 2018, 20:39

eu i-as propune lui gigica sa isi i-a licenta de antrenor sa fie si antrenor si patron

IMGB (40 comentarii)  •  11 mai 2018, 20:44

Cit asteapta moderare comentariul meu .... *** ? Bey acestia ..bey moderatorilor ... voi nu stiti de gluma , nu stiti de nimic? ... trista viata aveti ! Era vorba de av ortonu' ala de CRIMSON .... saracu' de el .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (40 comentarii)  •  11 mai 2018, 20:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andrei (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 9:20

Bai, nene, daca esti sportiv sau ai facut sport 5 min in viata ta, stii ca o cearta din partea antrenorului, patronului, oricui, ar trebui sa te ambitioneze sa dai totul pt echipa si pt tine, in primul rand. Astia nu sunt jucatori, sunt niste fandositi care cred ca in functie de salariu si suma transferului tb sa te dai la o parte din fata lui...Niste *** ff bine platiti pt ceea ce nu fac.

Comentează