Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cine a mințit și de data asta?!

Invitat joi seara la DigiSport, președintele FRF a detonat ceea ce a crezut el că e o bombă menită să-l arunce în aer pe Lupescu și, automat, să-i aducă lui încă un mandat.

Permalink to Cine a mințit și de data asta?!
luni, 16 aprilie 2018, 4:24

Lăsând impresia că a descoperit America, dacă nu și India odată cu ea, Burleanu a arătat o hârtie care demonstra, se amăgea el, că Lupescu a mințit când a spus că a demisionat de la UEFA pentru a participa la alegerile federale din 18 aprilie. „A mințit, ne-a mințit pe toți!”, a făcut Răzvan spume la gură, convins că a obținut o victorie la fel de mare precum aceea repurtată de Napoleon la Austerlitz.

Burleanu a fluturat o adresă expediată de UEFA, sub iscălitura secretarului general Theodore Theodoridis, compatriotul și nașul lui Kyros Vassaras, ca răspuns la solicitarea omologului său de la FRF, Radu Vișan. Ultimul fiind cel care recunoscuse deschis, înainte de a se trezi cocoțat în funcție de Răzvănel, că n-a văzut pe viu niciun meci de fotbal în viața lui! În documentul respectiv, Theodoridis susținea că Lupescu s-ar afla în concediu fără plată („unpaid leave of absence”), nu c-ar fi demisionat de la UEFA. Scrisoarea venită de la Nyon l-a determinat pe Burleanu să-și atace violent rivalul, să-i reproșeze că „are în ADN minciuna și trișarea”. Acuze nu grave, ci foarte grave. De fapt însă, cum ne vom edifica rapid, niște aiureli. Niște bazaconii.

A doua zi, după ce Lupescu însuși precizase pe Facebook că e demisionar, dar că UEFA a preferat soluția concediului fără plată deoarece petentul n-a avut destulă vreme ca să încheie operațiunile de predare a postului (a trebuit să vină urgent la București pentru a începe o campanie electorală întârziată), Gazeta a solicitat în scris lămuriri de la forul continental.

Thomas Giordano, șeful Biroului de Presă, a răspuns prompt că „Ioan Lupescu, director pentru Dezvoltarea Tehnică, nu mai lucrează pentru noi. În momentul în care a hotărât să candideze la FRF, ne-a comunicat decizia sa de a demisiona. Întrucât n-a avut suficient timp pentru a finaliza toate formalitățile legate de întreruperea angajamentului său cu UEFA, departamentul nostru de Resurse Umane l-a pus pe dl. Lupescu în concediu fără plată din 12 februarie”. Clar, în afara oricărui dubiu, cine a mințit și cine a spus adevărul. Reiese că Burleanu e cel care, dezinformat, de rea-credință ori amândouă, a indus în eroare opinia publică. Sau măcar a încercat.

În loc să-și recunoască greșeala, să bage în capul în pământ și să retracteze, Răzvănel a reacționat în stilu-i caracteristic, cu un tupeu fără margini, uluitor Maestru al diversiunii, el a sesizat niște ghilimele, pasămite nepotrivite, în corespondența lui Giordano și, plecând de la ele, a categorisit emailul cu pricina ca „mai mult decât prietenesc”! Chiar „o comandă”! De parcă redacția Gazetei s-ar bate pe burtă cu staff-ul UEFA!

Nu insist asupra consecințelor nefericite pe care trebuie că le-au provocat la Nyon aprecierile lui Burleanu, în măsură să-l descalifice pe autorul lor. Mi-aș permite însă o întrebare: de ce a fost nevoie ca FRF să se intereseze dacă Lupescu a demisionat? Chiar îl precupa problema pe Vișan și nu-l lăsa să doarmă ori i-a trasat această sarcină Burleanu însuși?! Cel care a făgăduit o campanie pe programe și pe proiecte, curată, dar a făcut una bazată pe false dezvăluiri și pe bârfe, țintind să-și compromită adversarul prin orice mijloace, să-l lovească sub centură!

Mi se spune, și cu asta închei, că Răzvănel a întocmit o listă neagră cu ziariștii care l-au criticat, iar în fruntea ei l-a plasat pe subsemnatul, cu 48 de articole. Chiar le-a numărat bine, n-au fost mai multe?! Mulțumindu-i pentru onoare, nu-mi rămâne decât să-l întreb iarăși de ce, dacă s-a simțit persecutat și jignit, nu m-a acționat în instanță ca pe alți confrați?! Răspund tot eu: pentru că mereu am avut dreptate. Invariabil, de fiecare dată.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

Scoica Darius Aurel (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 10:48

Trist, Neo-Comunism-Balcanic in forma bucuresteana, nu il iubesc pe Burleanu, dar nici nu trebuie !!! Domnule Ioanitoaia cu tot respectul presa de calitate e altceva , faceti o analiza concreta a mandatului Burleanu , cu date clare(programe implementate, analize financiare, predictii ... etc.)functia de Presedinte al FRF nu are legatura cu fotbalul in sine, Fotbalul in prezent e o afacere!!!! pt. stiinta Dvs... iar o afacere preluata din faliment se ridica greu !!! Asta nu scuza greselile facute de Razvan Burleanu , care au fost si ele , dar tot echipa FRF condusa de R. B a schimbat multe lucruri in bine !!! Faceti o astfel de analiza sa vada omul daca Aveti dreptate sau NU aveti , sa aruncati doar cu acuze intr o persoana e usor, iar sa incerci sa manipulezi prin Presa omul de rand e Comunism !!! Faceti domnule Ioanitoaia o prezentare concreta a fiecarui CANDIDAT : CV fiecaruia, ce il recomanda pe Dl. : Ilie Dragan, Ionut Lupescu,Marcel Puscas si Razvan Burleanu. Nu va uitati Meseria aleasa ... e pacat !

Stanescu adrian (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 11:18

Imi pare rau pentru respectul pe care l-am simtit candva pentru ziaristul OI!

Stanescu adrian (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 11:27

Ziaristu' lu' peste de ce nu imi apar comentariile? ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dice (14 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 11:38

Pe mine prezenta lui Lupescu la Gadea show m-a convins. Spuneti un singur lucru bun facut de Gadea si compania si mai vorbim. Daca cea mai mare mizerie a presei din Romania all time il sustine, eu stiu sigur ca trebuie sa ma feresc. Doar ce-mi amintesc de Mircea Sandu, care nu se dadea dus, si inteleg ce poate fi in spatele lui Lupescu: Sandu, Giovani si prietenii, Kassai, Craciunescu... Noi din mocirla asta nu mai iesim. E clar, gandim diferit. Nu stiu daca Burleanu "limba de lemn"e mai bun, insa macar nu redeschide vechile rani.

Alin (626 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 11:41

@Stanescu adrian. Sigur numele e scos din burta si nu esti decit unul din servitorii pusi de Burleanu sa ciriie. De respectul unora ca tine dl Ioanitoaia nu are nevoie. Esti alt tip care in lipsa de argumente apeleaza la jigniri. Metoda e brevetata de oamenii lui Burleanu mai demult si nu mai constituie o noutate. Si e atit de valoros ce ai postat incit devteama dl Ioanitoaia a dat ordin sa te baneze. Daca iti imaginezi asta nu esti prost ci foarte prost. O zi buna.

nae ionescu (7 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 11:45

dar te intreb eu pe dumneata cind ai fost oare cinstit cu cele ce ai facut in viata? atunci sau acum? atunci ai ramas in SUA *** ***. aveai sa te intorci cu viza expirata si mina intinsa "pretineste" era a lui Adrian Paunescu unde alaturi de tine mai era si un Sorescu fost la miscarea transcedntala sau Emanuel Valeriu prins cu valuta apoi ciirtita Europei Libere. ***. Iti spun toate astea pentru ca ma intreb pentru cine joci aici si dece? Nu am nimic cu Burleanu nicio legatura . Nu am cetatenie romana de multi ani si nu votez sau sa fiu in tara. Dar te urmaresc de multi ani asa cum sint destui pe la TVR ***. Da o fi Burleanu sustinut de unul ca DIncu dar si Lupescu de Dragnea. Stiu doar ca Burleanu este scolit si bine pregatit pe cind lupescu a venit cu ordin si mai are de ivnatat sa vorbeasca. Cel putin fiti impartiali atita tot. Am vazut azi la Antena 3 o alta regie marca Dragnea unde au fost adusi toti care asteapta o sinecura de la LUPACHE> Ati ramas cu totii o rusine si tare mi-ar fi placut sa nu va mai aud. Dar asta este romanica patriotii de ieri au devenit tot patrioatii de azi avind aceleasi stele si naravuri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Olteanu (478 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 11:55

Mesaj pentru galeria lui Burleanu. Daca e real ce scrie aici si cred ca e taceti din gura si nu mai aparati sub nume false o cauza pierduta. Pentru voi nai am intrebarea de unde a avut acest Burleanu 180 000 de euro sa isi cumpere la 31 de ani apartament in blc de lux din Pipera? Din salariu nu cred.

Dorin (2 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 12:24

Nu inteleg de ce nu va retrageti domnule Ioanitoaia? Ce mai doriti sa ne aratati, demonstrati? Fotbalul este praf in continuare cu toata corectitudinea jurnalistica de care dumneavoastra si confratii dati dovada. Peste 8 ani vom fi tot aici, poate fara dumneavoastra, si fotbalul tot in WC.......lasati pe alti, fara confrati, prietenii, etc sa comenteze, scrie.......sincer, sunteti batran, luati-va liber.

POP SEVER AUGUSTIN (9 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 13:07

Nu are nici o relevanta cum se desparte,sau nu, Lupescu de UEFA. Sa retinem ca ,moral, Burleanu nu trebuia sa candideze, daca timp de 4 ani a avut rezultate zero, nereusind nici o realizare sau initiativa finalizata cu posibile consecinte pozitive. Fotbalul, ne convine sau nu, este promovat de oameni de fotbal, nu de intrusi sau impostori.......

gio (10 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 14:20

Nu stiu de ce am impresia ca daca cumpar fituica asta (Gazeta sporturilor) e ca si cum as da bani la PSD.

johnneil (50 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 15:19

Rar poti intalni intr-o viata un specimen mai gretos decat acest Burleanu. Credeam ca este ceva de capul lui acum patru ani. Mi-au fost suficiente cateva luni sa-l arunc la cosul de gunoi.

emil (7 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:54

Cine a mintit si de data asta?...Ovidiu Ioanitoaia, ca de obicei...are saracul batranel cosmaruri cu Burleanu...

Comentează