Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Țapul ispășitor

Învingând pe Dinamo cu 1-0, Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României, competiție în care, indiferent de rezultatul "sfertului" amânat de la Botoșani, n-a mai rămas nicio reprezentantă din Capitală ori din împrejurimi, Chiajna, Voluntari etc.

Permalink to Țapul ispășitor
miercuri, 7 martie 2018, 4:15

Deși combatantele de pe Oblemenco și-au împărțit reprizele, gazdele dominând până la pauză, iar oaspeții după, victoria Științei trebuie socotită corectă. Obținută la mustață și cu emoții, dar meritată. Caseta tehnică, favorabilă oltenilor la toate capitolele, posesie 57 la sută, cornere 5-3 și așa mai departe, întărește afirmația de mai sus.

Dincolo de o obiecție proprie, legată de faptul că nu mi se pare normal (numai mie?) ca două echipe din același eșalon să se întâlnească într-o singură partidă, ba și programată pe terenul uneia dintre ele, repet că Știința n-a furat succesul. Asta și dacă ne reamintim, și trebuie, că două șuturi expediate de Mitriță, unul din lovitură liberă, celălalt în prelungirile reprizei 1, au fost respinse în bară de Penedo. Totuși, în condițiile în care au încurajat-o frenetic 26.000 de spectatori, Craiova a beneficiat din start de un avantaj important. Unul de care, spre beneficiul ei, a știut să profite.

Adevărul e că atmosfera existentă în Bănie n-are egal în fotbalul nostru de azi. Chiar nu-i o figură de stil observația că, entuziast și devotat, publicul de pe Oblemenco constituie al 12-lea jucător al alb-albaștrilor. Un întreg oraș, alături de județul Dolj și de cele megieșe, trebuie să-i mulțumească Liei Olguța Vasilescu (pe care n-am cunoscut-o niciodată personal, ca să stopez orice speculație) pentru că s-a zbătut din răsputeri pentru construirea unei bijuterii de stadion.

Altfel, fără să prindă o zi de grație, după chipul și asemănarea unui Băluță ce nu-și regăsește forma explozivă din toamnă, trupa lui Mangia a acoperit mai atent gazonul, unul parcă, vai mama lui!, vizitat de cârtițe. Știința a stat mai bine în ghete. S-a cam sufocat începând cu minutul 60, odată cu înlocuirea fâșnețului Mitriță, permanent pericol în careul „câinilor”, dar s-a apărat calm, sigur, dezinvolt. I-a trecut de două, trei ori glonțul pe la ureche, mai ales la luftul lui Torje din minutul 73, însă și-a propus să nu intre în panică și și-a atins scopul. Prin prisma lotului și ținând cont de valoarea celorlalte semifinaliste, Craiova e considerată, logic, în pole-position pentru câștigarea Cupei. Atât că n-o așteaptă o formalitate, ci o luptă la baionetă.

Dincolo, i-am auzit pe unii, căci lumea e plină de specialiști și doldora de experți, punând eșecul pe seama lipsei de experiență și de curaj a antrenorului Florin Bratu, debutant și fără licență PRO. Nu m-aș grăbi să-l scot țap ispășitor, deși admit că unele dintre ideile lui s-au dovedit neinspirate. De pildă, titularizarea lui Hanca pe post de fundaș și a lui Pesici ca vârf împins. Niciuna dintre aceste mutări n-a produs însă efectul scontat. Noroc că, neobosiți, Mahlangu și Nistor au mai dres busuiocul.

Chiar aș îndrăzni să evidențiez, nu și să laud, îndrăzneala tânărului antrenor de a recurge la niște jucători, inclusiv la Katsikas, ignorați uneori de predecesorul său. Concret, având la dispoziție aceeași marfă, Bratone a căutat s-o așeze în vitrină în așa fel încât s-o facă să pară mai atractivă și să se vândă mai ușor.

A izbutit numai în parte, deoarece marfa nu-i de calitate superioară, parte din ea fiind chiar expirată. Oricum, cred c-ar fi nedrept să-l judecăm pe Bratu după un unic test. S-ar recomanda s-avem răbdare. N-o luați ca ironie, dar play-out-ul e de durată, el înseamnă 14 meciuri.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Mrr (22 comentarii)  •  7 martie 2018, 16:30

...cand nu ai psiholog la echipa e firesc sa se ajunga aici. spun asta fiindca dupa scurtcircuitul lui teixeira din favoriti la primele 4 locuri am ajuns favoriti la retrogradare din doar 2 meciuri. la astra trebuia sa jucam inchis si miriuta trebuia analizat nu bratu .

Mircea (663 comentarii)  •  7 martie 2018, 16:52

Salut atitudinea intelegatoare din acest articol fata de Florin Bratu. E si parerea mea ca un antrenor tanar nu trebuie descurajat dupa primul esec. Si el are nevoie de timp ca sa demonstreze ce poate. O zi buna.

flo1939 (4 comentarii)  •  7 martie 2018, 16:55

asa echipa...asa antrenor...urmatorul meci decisiv pt Dinamo: barajul cu Chindia...

Ilie (23 comentarii)  •  7 martie 2018, 16:55

Bravo Nea Ovi, boierul tot boier ramane. Nu se rezolva problemele, Negoita nu devine mai culant dar nici nu ajuta la nimic dramatizarea.

Razvan (331 comentarii)  •  7 martie 2018, 17:03

O adevarata risipa sa fie lumea "plina de specialisti si doldora de experti" cand exista Ioanitoaia! Eu propun sa dea PSDul o lege(ca tot o perie tataie pe Olguta, dupa ce a facut'o si cu Dragnea, cu ocazia alegerilor de la LPF) ca nimeni sa nu mai aiba dreptul la o opinie despre fotbal pana isi publica Ioanitoaia maculatura plina de banalitati, stereotipuri si hatereala. Abia apoi, lumea sa spuna daca e "de acord" sau "foarte de acord" cu viziunea "maestrului" (sau a sponsorilor sai)

Vanbasten_85 (1 comentarii)  •  7 martie 2018, 17:12

Cat timp echipa este facuta doar pentru a vinde jucatorii lui Negoita la prima oferta nici nu are rost sa te uiti la meciurile lor.Hanca este clar bagat pentru 'vopsire'.Toata iarna a fost bulevard pe partea lui si totusi se insista cu el.De ce?

Che Guevara (363 comentarii)  •  7 martie 2018, 17:59

1. De ce are nevoie fotbalul românesc de echipe bucureștene în semifinalele cupei României? Este vreo lege prin care fotbalul nu poate să existe decât la București ? Din contră: știți că echipele din provincie sunt mult mai curate decât cele din zona Ilfov? Cei din Ardeal, Banat sau Oltenia sunt mai mult preocupați de îmbunătațirea jocului propriu, de dezvoltarea echipelor lor decât de distrugerea adversarului și de intrigi de culise prin Casa Fotbalului. În București și în Moldova lucrurile stau exact invers. S-au câștigat zeci de trofee prin manevre de culise și chiar anul trecut a fost nevoie de TAS ca să aflăm cine e campioana României. Poate din cauză că Bucureștiul si estul țării sunt mai aproape de Rusia decât de Occident... sau mai aproape de Istanbul. 2. Chiar mă și întrebam: cine să îi mai scrie ode Liei Olguța acum că popularitatea ei s-a dus sub zero. După ce a inventat dublările de salarii care dau cu minus și limba franceza agrară cu regionalisme de Vârtop-Olt ce a mai rămas? Stadionul făcut la un pret mult, foarte mult umflat din bugetul statului. Uitați-vă cât au cheltuit turcii pe stadione chiar mai mari decât Oblemenco și mai bine dotate și spuneți-mi apoi dacă mai aveți laude pentru "marș de tramvai" 3. Dinamo nu prinde o clasare în primele 10 locuri în acest sezon. Vă doresc o zi bună si liberă de comunism d-le Ioanițoaia.

Ilie (369 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:02

@Razvan : batrinul 'maestru' e prea in virsta sa nu stie ca deciziile se iau de sus in jos. Fara mina de ajutor a 'celor de sus', el stie ca ziarul e ca si desfiintat. Ce nu stie insa e ca tot se va intimpla, asa e cind inseli fotbalul ..

mordved (24 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:03

Nimic despre al 13lea jucator, Fesnic?

Marcel (190 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:17

Bai Ilie Pronosport, ce decizii si ce mana de ajutor venita de sus visezi? Mare e gradina lui Dumnezeu si multi zevzeci se cred foarte importanti desi nu valoreaza doi bani. Cazul tau.

Ilie (369 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:24

@Marcel : mah blegule, stii despre ce vorbesti ? Daca nu, nu filozof ramineai ?

Augustin (268 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:25

Ce Fesnic, care Fesnic, iar gasiti o scuza pentru pierderea meciului...Arbitrul nu a influentat rezultatul deloc deci cautati vinovati in curtea voastra, In teren, pe banca si mai ales la hotelul Rin.

nic (10 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:27

dinamo nu are cum sa retrogradeze ,sunt alti mult mai slabi, e sansa lor sa formeze o echipa tanara ,sa vada pe cine se pot baza ,si la treaba ,gata cu batrani .

Costin (46 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:42

Sunt de acord in totalitate cu comentariul lui Che Guevara.

custov (26 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:55

3. Dinamo nu prinde o clasare în primele 10 locuri în acest sezon. Vă doresc o zi bună si liberă de comunism d-le Ioanițoaia. tu de unde stii atatea ca doarnu esti frate cu olteanul mitica militica, mica omida . Somn usor ,dupa ce te trezesti poate iti revii.

Che Guevara (363 comentarii)  •  7 martie 2018, 19:01

@custov: Vorbim la sfarsitul campionatului.

durden (338 comentarii)  •  8 martie 2018, 8:20

Da tovarase, glorie liei olguta vasilescu!!! Sa traiascaaaa!! Jos cu banul public!!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  8 martie 2018, 10:44

Este. Meciul trebuia cistigat, salva tot campionatul. Dupa meci, cu atit mai mult, ramin la parerea ca Dinamo nu trebuia sa aduca nimic nou, sa merga pe Miriuta ori pe un antrenor experimentat. Persici si Torbe la sauna, Hanca mijlocas, echipa mai scurta, linie de fund nu atit de avansata in conditiile in care Dinamo n-a facut niciodata acel presing cu Nr10 & Catelusi viteza mititeilor clonei fiind arhi-cunoscuta ! Scuze Bratone, dar s-a vazut de pe Luna ca totul porneste de la Bancu – eu l-am considerat de departe jucatorul campionatului trecut, Contra l-a si selectionat, a fost cel mai in forma si in jocurile trecute, extraterestru cu doua antene si lasere – dar n-ai reusit sa-i faci absolut nimic ! Iar pasa care l-a gasit sprintind a mai fost incercata de patru ori, trebuia sa-ti sune un clopotel. --------------------------- Pe siteul FRF Dinamo continua sa fie pe locul 6 – loc de play off. Circularele PLF sint egale cu zero, data trecuta nici n-au fost trimise, nu le-a primit nimeni, nici macar Viitorul. Ca sa fie aplicabil la noul sistem ROAF trebuia modificat inaintea inceperii campionatului. Cu vechile pasaje care se refereau la un campionat normal Dinamo este in play-off. Steaua a pirdut la TAS doar pentru ca a cedat, a facut Argaseala pe prostul, rol care nu-l prinde ! ---------------------------- Cu tot respectul dar clona Iasi nu are ce cauta in play-off ! Poate cu Chis-in-neu si Tiraspor. Avem nevoie de o Ordonanta de Urgenta a FRF ! Daca *** poate, poate si Ciurli Burli ! Au avut noroc cu incepatorul NicStein, cu arbitrii incepatori, cu vremea si ogorul lor de cartofi. La Cluj o sa ia cinci ! Daca nu istoria, au dovedit-o pustii lui Hagi. Cum adica sa nu conteze si rezultatul cu ei ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilian (143 comentarii)  •  8 martie 2018, 10:45

Stadionul is se datoreaza Olgutei, dar gazonul nu?! :) Cat priveste atmosfera de pe Oblemenco care "n-are egal in fotbalul nostru de astazi" , plesnesti de subiectivism d-le Ioanitoaia! In rest, pe fond ai dreptate: chiar nu mi se pare corect ca Bratu sa fie scos tap ispasitor.

MZM (390 comentarii)  •  8 martie 2018, 10:53

Domnule Ioanitoaia, va grabiti cu laudele la adresa publicului craiovean. Acest public "entuziast si devotat" l-a injurat si batjocorit pe Torje tot timpul cat acesta a fost pe teren! De ce? Care este motivul? Nu sunt fan Dinamo, dar un asemenea comportament (mitocanesc) al celor din tribune este absolut condamnabil! Iar dv., ziaristii, ii laudati in loc sa-i criticati si sa cereti FRF sa sanctioneze clubul respectiv cu amenda drastica sau cu suspendarea terenului, asa cum cere FIFA pentru scandarile rasiste. Pai, o apostrofare rasista (sa-mi fie cu iertare!) este incomparabil mai blanda decat ceea ce a suportat bietul Torje in jocul de cupa dela Craiova. Din acest punct de vedere, gresiti, deci, d-le Ioanitoaia, cand sustineti ca "atmosfera din Banie n-are egal in fotbalul nostru". Ba are! In Stefan cel Mare suporterii dinamovisti il injura pe Negoita, pe antrenor sau pe jucatorii echipei adverse. "Suporterii" stelisti il injura pe Becali si pe jucatori. Rapidistii il injurau pe Copos si aruncau cu pungi cu urina (!!??) in staff-ul echipei adverse etc. Tolerand acest comportament, presa se face vinovata (intr-o anumita masura) de escaladarea grobianismului si a violentei pe stadioane! Si e regretabil.

dubluv (195 comentarii)  •  8 martie 2018, 12:54

jos Daum!

Che Guevara (363 comentarii)  •  8 martie 2018, 13:58

@MZM oriunde in lumea asta adversarii sunt tratati cu ostilitate. Poate Torje crede ca e ceva de capul lui. Poate i-a spus cineva ca e vedeta si el chiar a crezut. La cate nenorociri ne-a facut in tricoul echipei nationale eu cred ca publicul oltean l-a tratat cu blandete pe Torje. Cand stii ca te-a batut Albania desi aceasta echipa nu mai avea nici o sansa sa se califice mai ai tupeu sa vii sa joci in Romania. Habar nu aveti ce inseamna sa apara Dinamo in Craiova. Tot orasul innebuneste numai cand aude acest nume. Si cu Steaua si Rapid e cam la fel... cand Netoiu a dus un autocar de jucatori la Dinamo nu s-a mai scandalizat nimeni. Cand Dinel Staicu a mai vandut inca o echipa intreaga tot la Dinamo nu a sarit nimeni in apararea Craiovei. Acum va mirati ca va injura lumea? Publicul nu uita si nu iarta! Iar oltenii sunt capabili sa mearga pana la capat cand stiu ca au dreptate.

daniel (223 comentarii)  •  8 martie 2018, 15:48

nicio reprezentanta din capitala? pai asta-i cea mai buna veste!

Comentează