Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De profesie mincinos

Continui să scriu despre Răzvan Burleanu pentru a dovedi că individul, președinte în exercițiu al FRF și candidat la scrutinul din 18 aprilie, e un palavragiu.

Permalink to De profesie mincinos
marți, 16 ianuarie 2018, 9:47

Care, înainte de a fi ales pe 5 martie 2014 printr-un concurs de împrejurări favorabil, a promis marea cu sarea și n-a făcut aproape nimic. Pentru a spulbera orice dubiu, voi folosi în cele ce urmează chiar declarațiile celui în cauză. Pur și simplu, le voi reproduce. Presat de spațiu, nu voi epuiza însă subiectul, de aceea voi reveni.

1. Când s-a lansat în campania electorală pentru alegerile pe care le va câștiga, Burleanu a afirmat că, pe timpul mandatului său, echipa națională „va ocupa o poziție între primele 10 din lume”. Ea se afla la data aceea, conform ierarhiei FIFA consemnate pe 13 martie 2014, o săptămână după succesul lui Burleanu, pe locul 22 mondial. În prezent ea se găsește pe locul 41, clasament întocmit pe 27 decembrie 2017. Concluzia? Reprezentativa României nu doar că n-a progresat, cum se bătea cu pumnii în piept habarnistul de la FRF, ci chiar a regresat. Clar că Burleanu nu s-a ținut de cuvânt. Doar a indus în eroare.

2. Cu același prilej, omul a mai oferit o mostră de gândire cețoasă, lipsită de logică. A spus: „Mircea Sandu n-ar trebui să-și aroge niciun merit în ceea ce privește succesul echipei naționale din anii ’90, acest lucru fiind posibil datorită managementului din anii ’80”. Peste numai câteva fraze s-a contrazis însă singur, în stilul lui Gâgă: „Membrii afiliați trebuie să aleagă între o mentalitate de clan, subjugată unei mentalități din anii ’80, corelată cu acea dimensiune de bișniță din anii ’90, căreia i se opune un management responsabil, bazat pe criterii de performanță”. Despre ce performanțe a înregistrat administrația Burleanu ne-am lămurit mai devreme, jale, nu altceva! Rămâne însă întrebarea cum trebuie apreciat managementul din anii ’80, ca bun ori ca rău?! Ar fi timpul să se hotărască Ciurli Burli.

3. Dacă e vorba despre clan, mai bine era ca impostorul să tacă. Eventual, să bage capul în pământ, în ideea că el a adus la conducerea FRF o gașcă paralelă cu fotbalul. Străină de el. Formată din colegi de serviciu (secretarul general Radu Vișan) sau parteneri de afaceri (secretarul general adjunct Gabriel Bodescu). Special pentru Bodescu, RB a înființat un post care nu exista în organigramă.

4. Apropo de Mircea Sandu, care a comis destule greșeli, culminând cu abuzul dezafilierii Craiovei. Nu l-am ridicat în slăvi nici atunci, nici acum, dar adevărul e că la calificarea „tricolorilor” la Euro 2016, în urma căreia Ciurli Burli și-a îndesat în buzunar 92.000 de euro primă, a contribuit și Sandu. El a pregătit campania, el l-a numit pe Pițurcă, selecționerul care a luat 7 puncte din trei meciuri, două disputate afară, în Grecia și în Finlanda. Piți a deschis drumul spre turneul final din Franța.

5. A mai făgăduit Burleanu că, în mandatul lui, Liga 1 va avea 18 participante. Că Liga 3 va fi transformată în competiție de amatori. Că jucătorii cu peste 300 de partide în primul eșalon vor primi pensii. Că măcar o femeie va fi cooptată în Comitetul Executiv etc, promisiuni din care n-a realizat niciuna. Vorbe goale, praf aruncat în ochii opiniei publice.

6. Iată un ultim citat din habarnistul fruntaș, cuvinte menite să ilustreze infinita capacitate a acestuia de a minți: „În momentul de față (n.a în 2014), FRF are un aparat stufos, obez, are 132 de angajați”. Astăzi, după restructurarea operată de demagogul-șef, federația numără 182 de salariați, cu 40 la sută mai mult! Qed.

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Bunicu (47 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 9:01

Cucu își strigă numele asta este acest moș bătrîn de peste 70 de ani care trebuie să își ia pensie și să crească nepoți,dar el mai este nostalgic după timpurile trecute cînd era mare mahăr,acum nu îl mai bagă nimeni în seamă,latră în pustiu.

Dragos (250 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 9:03

@Marcello. Tie sa iti fie rusine. Daca sa poti tu sa versi aici toate *** au murit tinerii de care vorbesti sacrificiul lor a fost inutil. *** esti tu si cei care stiti numai de voi si de parerile voastre fixe. Niste dumnezei de tinichea care apara in smecheras crescut la noul Stefan Gheorghiu si calit la Cotroceni. Dar cainii latra si caravana trece.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian (190 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 9:10

Burleanu nu a aratat nimic bun ca presedinte de unde reiese ca poate iesi din nou. Nu m-as mira ca la Romanica totul e pe dos...Mirat sunt din cauza ca nea Ovidiu scrie una si unii comenteaza altceva. Cei care il critica nu raspund la obiectiile lui si doar profereaza insulte. Marcello gen.

Sile (15 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 9:43

Baga mare, nea Traiane!

Ned (10 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 10:43

Ioanitoaia nu intelege absolut nimic inafara de obsesia si ura personala: intr-un articol cu 6 puncte vrea el sa dovedeasca ca cineva este un palavragiu !! Help !!

Dilimache (657 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 12:03

Asa, foarte bune, faceti-l franjuri, aratati cat e de incompetent si cat rau a facut fotbalului. Eu ma intreb, in tara asta, in zona asta decizionala, chiar nu raspunde nimeni pentru tot raul facut? In cel mai bun caz, baietasul asta pierde alegerile si cum e sustinut politic o sa primeasca un post caldut pe 5000 euro pe luna pe undeva. In urma sa, potopul!

Cita (2118 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 19:46

@Dilimache, susținut politic de ce partid? Intreb ca nu știu. Insinuare zero, nu ma caracterizează. Articolul e dens și fulminant în scopul său, așa că îl felicit pe autor.

Comentează