Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A doua șansă

Nu pretind că Gică n-a greșit. A greșit, de acord. Întrucât a pătimit din plin pentru această greșeală, inclusiv prin aceea că tatăl i s-a prăpădit de inimă rea, consider că și-a câștigat dreptul la o nouă șansă.

Permalink to A doua șansă
joi, 11 ianuarie 2018, 3:59

Mihai Tudose l-a numit pe Gică Popescu consilierul său pe sport și i-a trasat ca sarcină imediată să se ocupe de pregătirea CE 2020, competiție în cadrul căreia Bucureștiul ar urma să găzduiască 4 meciuri. „Pentru că nu ne pricepem la fotbal, am zis să găsim un bun manager de proiect. Pe cineva care știe unde e UEFA”, a explicat șeful Executivului decizia.

Una surprinzătoare pentru că a venit de niciunde. Până s-o comentăm, să reținem însă că fostul căpitan al Barcelonei, cea mai mare onoare acordată vreodată unui jucător român, îl va asista direct pe actualul prim-ministru. În cazul în care Tudose va fi schimbat, Gică Popescu va rămâne pe liber. Iar asta s-ar putea întâmpla foarte repede deoarece guvernele cad la București mai des decât MIG-urile 21.

Altminteri, nu mă pronunț dacă și în ce procent desemnarea lui Gică Popescu, dușman ireductibil al președintelui FRF, reprezintă un semn că politicul l-a lăsat din brațe pe Răzvan Burleanu. Implicit, un avertisment pentru acesta în perspectiva scrutinului federal din mai. Greu de spus, să mai vedem.

Cum era de așteptat, numirea „Baciului”, eliberat în noiembrie 2015 după ce a efectuat 20 de luni de detenție dintr-o condamnare de 3 ani, o lună și 10 zile, a împărțit opinia publică în două tabere. Care sunt gata să se ia de gât una pe cealaltă. Cei mai mulți au criticat hotărârea premierului, adesea cu vehemență, chiar cu ură. Unii l-au făcut pe Gică Popescu cum le-a venit la gură, pușcăriaș și infractor, lupul paznic la oi, individ care a furat statul etc. Personal, întrucât nu-mi propun să fiu popular, îi voi lua apărarea. Faptul că îl susțin nu mă împiedică să recunosc că numărul celor care-l pun la zid pe internaționalul cu 115 selecții, uneori cu mânie proletară, e sensibil mai mare.

Nu mă miră această pornire. E stilul casei, tipic românesc, de a judeca drastic erorile altora, fără pic de înțelegere, dar de a fi permisivi cu propriile erori, îngăduitori.

Procedând astfel, uităm că, dincolo de nerespectarea legii când n-a declarat întreaga sumă primită din transferul lui Bratu de la Rapid la Galata, Popescu a plătit impozitul legal înainte să-i fi cerut justiția. Ca atare, prima instanță l-a achitat.

Nu pretind că Gică n-a greșit. A greșit, de acord. Întrucât a pătimit din plin pentru această greșeală, inclusiv prin aceea că tatăl i s-a prăpădit de inimă rea, consider că și-a câștigat dreptul la o nouă șansă. Nu ca ex-căpitan al „naționalei” și al Barcelonei, ci ca simplu cetățean.

Probă că noi suntem mai catolici decât Papa când e să privim la paiul din ochiul vecinului, nu la bârna din al nostru, să ne reamintim că la un an de la ieșirea de după gratii, unde a ajuns condamnat fiind la 3 ani și jumătate pentru evaziune fiscală de 28,5 milioane de euro, Uli Hoeness a fost reales președintele lui Bayern Munchen cu o majoritate zdrobitoare.

Adică la nemți, eternul exemplu în materie de ordine, de disciplină și de seriozitate, s-a putut, dar nu și la români! Pe noi ne indignează sincer încercarea de a reabilita pe cineva. Fie el și Gică Popescu, care a plătit integral prejudiciul.

După JO de la Sydney 2000, am polemizat public cu legendarul Ion Țiriac, președinte al COR care solicita ca unui sportiv prins dopat o dată să i se interzică definitiv, pe viață, participarea la Jocurile Olimpice. Așa cum am pledat atunci pentru a doua șansă, pledez și acum. Vorba cuiva, dacă iartă Dumnezeu, de ce n-am ierta și noi, muritorii de rând?!

Comentarii (105)Adaugă comentariu

Ilie (369 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 14:17

Ce competenta are Gica Popescu ptr functii de conducere ? Doar ca a fost fundas la Barcelona ?

victor L (169 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 14:58

Daca Gica Popescu are dreptul "la a doua sansa", sa legalizam conceptul pentru fiecare cetatean al tarii. Dece doar pentru Gica? Pesedeii sint destul de versati ca gugustiucii sa cada in plasa.

Ilie (369 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 15:40

@Marco. Ma alatur comentariului dvs : da, fara penali in functii de conducere ! Nici macar la FRF. Altii chiar nu mai sint de gasit decit prieteni de-ai lui Becali ? Ce are de-a face competenta in conducere cu numarul de selectii sau cluburile unde a jucat ?

Cita (2118 comentarii)  •  15 ianuarie 2018, 20:00

@Ilie, nu e vorba de competență în conducere, ci de experienta și relații. Altceva, cu tot respectul.

Valentin (44 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 12:08

Cum comentați că a căzut Guvernul României? V-ați grăbit și cu Viitorul în cupele europene (lăudându-i) și cu Dinamo (denigrându-i) ultimii jucând de la egal la egal cu Bilbao.

Comentează