Au dispărut arbitrii?!
În măsura în care a surprins neplăcut greșeala "centralului" bucureștean, mai tare a contrariat atitudinea CCA.

Nu știu câtă dreptate are Dan Petrescu când spune despre CFR că e „echipa cea mai dezavantajată” și completează cu „Suntem arbitrați foarte rău”. E de discutat referitor la subiect, ca și privind riposta lui Gigi Becali cum că ” Petrescu se supără dacă nu e furată Steaua, îl deranjează când e arbitrată corect!”. Adevărul trebuie să fie, ca de obicei, la mijloc și el ține, sigur, de războiul psihologic alimentat de principalele candidate la titlu. Fiecare caută să pună presiune și chiar pune, în ideea că și dacă n-ajută imediat, tot ajută cândva. Nu strică să bagi frica în cavalerii fluierului, să-i complexezi, să-i hăituiești. Ori măcar să încerci.
Petrescu are însă dreptate în clipa în care se miră că mânia ieșenilor la meciul CFR – Poli Iași, 1-0, a plecat de la o banală repunere de la margine, de la un fleac! Flavius Stoican s-a indignat pe banca oaspeților și a ajuns în tribună, protestele lui vizându-l pe arbitrul George Rădulescu. După ce a dictat un aut pentru oaspeți, acesta a întors decizia în favoarea gazdelor, care au înscris din faza respectivă unicul gol!
Ca arbitru trebuie să ai mult ghinion să ți se întâmple așa ceva. Să iasă ditamai tevatura dintr-o fază anonimă, lipsită de importanță. Una peste alta însă, Rădulescu a comis destule erori în Gruia, din pricina cărora Gazeta a apreciat prestația sa cu nota 5. Una aproape de corijență.
În măsura în care a surprins neplăcut greșeala „centralului” bucureștean, mai tare a contrariat atitudinea CCA. Forul dirijat de grecul Kyros Vassaras nu s-a sfiit să-l delege pe Rădulescu în etapa a 17-a, deși acesta încurcase grav borcanele în etapa a 14-a la Brașov, unde n-a oprit partida dintre Sepsi și Astra după ce nocturna a căzut a doua oară. În loc să hotărască terminarea meciului, adică să aplice regulamentul, GR a prelungit pauza dintre reprize cu 5 minute, timp suficient pentru reaprinderea reflectoarelor. Firește, Astra a înaintat un memoriu și e posibil, fără a anticipa ceva, să i se dea câștig de cauză.
Întrebarea e de ce CCA l-a trimis la Cluj pe Rădulescu, câtă vreme Comisia de Disciplină n-a soluționat în vreun fel, fie albă, fie neagră, contestația clubului giurgiuvean, care încă se judecă? Să înțelegem din graba cu care au acționat Vassaras et Comp. că nu mai avem arbitri de calitate și de încredere, impunându-se ca George Rădulescu să fie delegat înainte ca FRF să se pronunțe într-un litigiu provocat de acesta?!
Deoarece s-au scurs peste 3 ani din ziua în care, pe 4 august 2014, Vassaras a fost prezentat oficial șef al CCA, îndrăznesc să întreb ce-au păzit el și colaboratorii săi în acest interval?! Pe lângă serviciul că, în octombrie 2007, a validat la Constanța golul înscris din ofsaid de Goian în poarta Olandei, grație căruia „tricolorii” au ajuns la Euro 2008, cu ce se mai poate lăuda grecul? Cu promovarea pe plan internațional a lui Ovidiu Hațegan și atât. Foarte puțin, nesemnificativ, în raport cu salariul și cu privilegiile oferite generos lui Vassaras (hotel plătit, bilete de avion etc), oficial mai ușor de găsit la Atena decât la București!
În context, s-a justificat revolta lui Dani Coman, președintele Astrei reclamând recent, după 2-2 cu Craiova, că „Arbitrii greșesc pentru că sunt slab pregătiți. Pentru că indiferent cum arbitrează, apar la meciuri după doar două săptămâni. Să iasă public și să comenteze greșelile făcute, iar Vassaras să se ducă în țara lui și să conducă arbitrii acolo, nu aici!”. Corect, cât CCA se va considera stat în stat și nu va răspunde în fața nimănui, arbitrajul românesc va continua să bâjbâie și să irite.