Graba care strică treaba
Realist, Dică a recunoscut după un chinuit 2-1 cu "lanterna roșie" Juventus că "nu meritam să câștigăm", iar Budescu, reintrat după o accidentare la gambă, a întărit spusele antrenorului: "Un rezultat mincinos".

Adevărul e că FCSB, ca să folosesc denumirea oficială, a învins deoarece Călințaru a executat la mișto penalty-ul din minutul 90+6! Dacă el ar fi înscris, formația roș-albastră ar fi înregistrat al patrulea egal și n-ar fi suit pe locul 2.
Steaua a dezamăgit din nou și din pricina faptului că Dică a hotărât (oare numai el?) să odihnească aproape toți titularii înaintea returului cu Sporting de miercuri. Așa au ajuns în prima garnitură Artur Jorge, Pleașcă, Nedelcu, L. Filip, frații Benzar, chiar Man și De Amorim. Sigur că participarea în cupele continentale, care obligă la partide din 3 în 3 zile, impune o anume politică. Aceasta include rularea unui lot lărgit, numai că echipele noastre exagerează la capitolul respectiv. Odihnesc prea mult și prea des. De aici dezordinea din toate prestațiile Viitorului și din cele de Liga 1 ale Stelei. Nesiguranța, lipsa omogenității.
Normal e să menajezi câțiva jucători în întâlniri cotate mai ușoare, ca să-i ai proaspeți în cele importante. Atât că, deși fiecare a susținut doar câte 3 partide internaționale, Steaua a rulat în acest început de sezon 24 de fotbaliști, iar Viitorul (până la duelul cu Craiova) chiar 26! Legat de asta, n-ar fi trebuit să șocheze autogolul lui Artur Jorge, care l-a lăsat mască pe portarul Niță. De acord că portughezul, notat cu 3 în Gazetă, a părut de pe altă planetă, dar cum să-i fi pretins altceva în condițiile în care a fost legitimat miercuri și titularizat sâmbătă?! Nu i s-a acordat o minimă perioadă de acomodare, ceea ce s-a resimțit într-o prestație ilară.
A reintrat însă, promițător, Budescu, care a ridicat publicul în picioare când, executând magistral o lovitură liberă de la 30 de metri, a zguduit bara porții adverse. La fel ca și Alibec, care a fost protagonistul remizei albe de la Lisabona, Budescu ar urma să devină apt sută la sută în câteva zile. Deci bun de joc pe 1 septembrie împotriva Armeniei. Numai că, inexplicabil, Daum l-a trecut doar pe lista adiționalilor, convins că nu se va fi restabili în timp util. Totuși, pe Budescu l-a băgat în seamă. În schimb, pe Alibec l-a sărit complet din schemă!
Ca să nu mai zică admiratorii lui Daum că am ceva de împărțit cu idolul lor, n-am să mă adresez în continuare tehnicianului neamț, ci fanilor săi. De la care aștept răspuns la întrebarea de ce antrenorul „tricolorilor” a anunțat lotul lărgit cu 14 zile înaintea cantonamentului de la Mogoșoaia și chiar cu 18 înaintea partidei din 1 septembrie?! Nu era logic să-l fi comunicat după disputarea retururilor europene ale Stelei și Viitorului, ca să fi văzut pe cine poate conta? Îi informez pe cei care-i cântă în strună lui Daum că polonezul Nawalka a anunțat până acum numai jucătorii de-afară, „zagraniczne”, pe cei din țară amânându-i până după etapa de campionat din acest week-end. Polonia va întâlni Danemarca pe 1 septembrie.
Nu altfel au procedat, între alții, selecționerii Franței, Suediei și Olandei. Cu meci contra Olandei la Paris pe 31 august, Deschamps a precizat că va face publice numele „cocoșilor” abia joi, pe 24! Numai Daum s-a grăbit, așa că i-a ignorat pe Alibec, pe Keșeru și pe Hoban, ca să-i convoace pe A. Ivan și D. Rotariu, care n-au prins deloc echipele de club în ultima vreme! Altfel, cine vrea să-l iubească pe Daum e liber. Mai greu e neamțul de înțeles și de aprobat.