Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De ce n-a ajuns Mutu la Steaua

Becali i-a împrumutat 120.000 de euro, bani pe care nu i-a mai văzut niciodată! Și ce a pățit cînd i-a cerut înapoi ...

Permalink to De ce n-a ajuns Mutu la Steaua
luni, 18 ianuarie 2016, 5:02

Cel mai simplu e să-l iei peste picior pe Mutu, să-l ironizezi că la 37 de ani, împliniți pe 8 luna aceasta, se încăpățînează să mai joace și chiar speră să prindă lotul național pentru Euro 2016.

Mă rog, să nu-i spui direct că-i terminat, dar să-i sugerezi că timpul lui a trecut și că ar face mai bine să se retragă cîtă vreme publicul încă nu-l fluieră. Numai că Mutu, care s-a purtat mereu ca un rebel, ca să folosesc un termen elegant, îți va fi inamic oricum îl vei judeca.

El trăiește cu convingerea, sau o interpretează cu talentul unui actor genial, că a avut totdeauna dreptate. Inclusiv cînd a tras pe nas, cînd a înnoptat prin baruri ori cînd a dat cu ranga într-un chelner, el n-a greșit. Invariabil au greșit ceilalți.

În ciuda deselor sale ieșiri în decor, majoritatea greu de explicat și infinit mai greu de scuzat, fostul Briliant continuă să reprezinte un produs căutat de marketing. Numele lui nu încetează să atragă, probă că la prezentarea ca nouă achiziție a Petrolului a strîns pe stadion în 2014 peste 10.000 de oameni! Deși n-a rupt gura tîrgului în ce-a urmat, a disputat 21 de meciuri și a marcat doar 6 goluri, clubul și suporterii prahoveni s-au declarat mulțumiți.

Maurul, citiți Mutu, și-a făcut datoria și nimeni n-a arătat cu degetul spre el.

Faptul că, întors din India după o experiență mai degrabă nereușită, Adi a repetat în auzul tuturor că ține morțiș să joace la turneul final din Franța a îndemnat multe echipe să-l curteze. Fiecare dintre ele a socotit că, recent însurat pentru a treia oară, Adi s-a cumințit. Că i-a venit mintea la cap. Înaintea înrolării sale la ASA Tg. Mureș, pe lista grupărilor interesate au mai figurat Pandurii, Craiova, Rapid și chiar Steaua. Către actuala campioană l-ar fi îndreptat, în stilu-i caracteristic, ex-președintele LPF, Dumitru Dragomir, în clipa în care l-a sfătuit pe Gigi Becali să nu fie fraier și, o dată cu Marica, să-l ia și pe Mutu!

Numai că, surd chiar și la insistențele lui Reghecampf, Gigi a zis nu și nu a rămas. N-a cedat din pricină că atunci cînd Chelsea l-a pus pe liber cu scandal pe Mutu, Becali i-a împrumutat, prin 2005, 120.000 de euro, bani pe care nu i-a mai văzut niciodată! I-a cerut înapoi, însă Mutu i-a trîntit telefonul, l-a jignit și l-a amenințat că-i rupe mîinile! Dacă mai iartă, latifundiarul nu uită.

Realizînd că nu el îi întinde o mînă de ajutor echipei din Tg. Mureș, cît ea îi oferă lui șansa de a dovedi că mai e capabil să joace la nivel înalt, Adrian a acceptat un salariu lunar de 7.000 de euro pînă în vară. A solicitat 10.000, a primit 7.000, care-i vor fi plătiți abia după încasarea ultimei tranșe din drepturile de televizare, nu la semnătură.

În fine, permiteți-mi să cred că, uzat în atîtea bătălii și, să mă ierte, în atîtea paranghelii, Mutu nu-l va impresiona pe Iordănescu încît acesta să-l remarce, să-l selecționeze și să-l transforme în cel mai vîrstnic “tricolor” convocat vreodată la o competiție de anvergură. Temerea mea e că steaua lui a apus, însă m-aș bucura primul să mă fi înșelat. M-aș bucura sincer.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

Bogdan (16 comentarii)  •  20 ianuarie 2016, 0:06

Pe langa Mutu si NDoye, ASA ar mai tb sa-l aduca si pe Tamas.
Antrenati de Semeghin … ar rupe tot.

Livius (50 comentarii)  •  20 ianuarie 2016, 0:35

@Craiovean. Comparatia ta Mutu cu Gabor e absurda. Unde a jucat Mutu cu toate derapajele lui din afara terenului Gabor nici nu a visat. Ca. Trecut pe la Inter, Chelsea, Fiorentina etc ramane in CV la Mutu.

Calin Ani (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2016, 8:02

De ce sa fie platit drogatul asta din bani publici? Asta-i tara in care traim,cati oameni au 700 de euro ,nu 7000,pe luna? A revenit Mutu,aveti grija la liniile terenului,sa nu le traga pe nas!

Lila (47 comentarii)  •  20 ianuarie 2016, 8:31

Dumnezeule, cum puteti compara pe mutu cu Hagi? sunteti, cu adevarat, muti!

Wasile ala bun (2 comentarii)  •  7 februarie 2016, 19:22

*** asta mai lipsea de la Steaua

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează