Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Scăpați din mînă

Arbitrii au greșit, greșesc și vor mai greși, perfecțiunea rămîne o utopie în această profesie.

Permalink to Scăpați din mînă
marți, 22 septembrie 2015, 4:19

O țintă de neatins. Numai că, fapt regretabil, cavalerii fluierului de la noi fac erori din ce în ce mai dese și mai flagrante, în etapa a 11-a ei comițînd greșeli mari, indiscutabile, în 6 partide din 7! Numai lui Al. Tudor i-a ieșit meciul, deși s-ar fi cuvenit ca el să dicteze 11 metri pentru Astra în finalul întîlnirii din Gruia, cînd Camora i-a ars o palmă peste figură lui Enache. N-a avut intenție, dar lovitura trebuia sancționată.

În rest, la centru și la linii, gafe peste gafe, imposibil de explicat și de scuzat. Bomboana pe colivă a pus-o H. Feșnic, care a acordat Chiajnei un penalty ridicol în întîlnirea cu Steaua, unul de basm, comic . Sigur, cînd “centralul” clujean a văzut, numai el!, că Varela l-a bruscat pe V. Lazăr în prelungiri, era 3-0 pentru Steaua, dar ia imaginați-vă ce scandal ar fi pornit dacă tabela ar fi arătat un scor egal sau strîns!

La fel, R. Dumitru a trecut cu vederea faultul lui Pancu din careu la Melinte în confruntarea Voluntari-Timișoara, în care Briceag trebuia pedepsit cu roșu, G. Găman a anulat un gol valabil înscris de ASA la Tr. Severin, iar D. Istrate nu l-a eliminat pe Ciucă (CSMS Iași) pentru o intrare criminală la Ianis Hagi. M. Bîrsan n-a dat cîte un 11 metri la Petrolul-Craiova, mai întîi lui Bawab și apoi lui Farina, în timp ce I. Kovacs i-a refuzat botoșăneanului Fülop un penalty evident în confruntarea cu Dinamo etc.

Rezultă de aici că se întîmplă ceva în arbitrajul românesc și nu se întîmplă ce dorim. Se apreciază că șeful CCA, grecul Vassaras, revenit deunăzi în comisia de resort a UEFA, e un tip valoros. Excelent teoretician, știe să se facă ascultat și chiar să convingă. Din păcate însă, pare să-i fi scăpat din mînă pe arbitri, care au pierdut busola! Ca atare, experimentul cu un străin în fruntea CCA e pe punctul să eșueze în stilul celui din Ucraina, unde celebrul Collina, fost 1 mondial 6 ani la rînd, n-a izbutit să îndrepte situația. Mircea Lucescu mai exagerează, dar nu degeaba se plînge de arbitrii locali!

Nu zic că arbitrajul nostru e pe dos, anapoda, eronat. Dar observ că onor Comisia Centrală e alcătuită, pe lîngă președintele Kyros Vassaras și vicepreședintele Alexandru Deaconu, exclusiv din foști tușieri! Alături de Irina Mîrț, figurează în conducere Cristian Nica, Eduard Dumitrescu, Liviu Ciubotariu (a nu se confunda cu ex-jucătorul și antrenorul lui Dinamo) și, singurul care își justifică prezența, Zoltan Szekely. Acestora nu le poți reproșa decît că, element hotărîtor însă, n-au suficientă autoritate în fața “centralilor”. Cu atît mai puțin înaintea purtătorilor de ecusoane FIFA, arbitri cu reputație internațională. Aici chiar trebuie citat Adrian Porumboiu, care făcea haz de necaz cum că “niciodată asistenții medicali nu-i vor învăța meserie pe doctori!”. Corect, fără comentarii.

Vom mai vorbi despre arbitraj. Data viitoare sper să vorbim mai frumos, asta în ideea că, închei cu o banalitate, speranța moare ultima. Doar că, fie și mai tîrziu, moare și ea.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  23 septembrie 2015, 16:38

@Nicola.
.
de ce ti-ai schimbat parerea ? Mai sus nu erai sigur si spuneai ca e de discutat penaltyul dat lui Chipciu iar acum il dai sigur . Erai mai credibil atunci , pe cand acum ….
.
Sa stii ca eu sunt mai trist ca tine de cand am aflat ca echipa teparului GIGI nu mai poate folosi nici macar denumirea de FCSB deoarece aceasta era folosita ca un apendic al CS STEAUA in 1999 in urma intelegerii dintre cei ce conduceau CS Steaua Bucuresti cand s-a creat o asociatie fara scop lucrativ in care era inscrisa sectia fotbal numindu-l pe Viorel Paunescu ca presedinte datorita promisiunii acestuia ca va participa financiar in schimbul folosirii gratuite a bazei sportive . Asociatia FCSB era in continuare sub apanajul Ministerului Apararii iar un eventual profit se impartea intre parti.
.
Ceea ce a facut Gigi cu gorilele sale in 2003 cand in urma unor sume ce totalizau 2 milioane de euro cu care l-a imprumutat pe V Paunescu – PENTRU CA ACESTA DIN URMA NU ERA IN STARE SA-SI INDEPLINEASCA DIN PROPRIUL BUZUNAR INTELEGEREA – a pus mana pe echipa INTELEGAND CA asociatia ii apartinea lui Paunescu, pt. ca apoi sa fie suspecat – nu numai el – ca in 2004 , „PE NEVE” , a transferat echipa din Asociatia FCSB intr-o societate pe actiuni – PROBABIL cu complicitatea lui VIOREL PAUNESCU- bucuros ca a scapat de datoria fata de GIGI – si a unora din trepadusii CS STEAUA BUCURESTI. Lucrurile necurate se pare ca au iesit la iveala iar fiecare va primi ceea ce se cuvine pentru faptele sale .
.
Este de rasul curcilor ca acum GIGI in criza de timp , trebuie sa-si caute o noua denumire a hoitului sau.

nitza (1 comentarii)  •  23 septembrie 2015, 16:41

@un antrenor. Nu plang de mila voastra ca sunteti dati afara azi si angajati maine pe salariu si mai mare. Cazul Miriuta e ultimul si cel mai limpede dintre toate. Fara sa fie vreo scula a stat pe tusa vreo…doua ore maxim trei!

Tibi (19 comentarii)  •  23 septembrie 2015, 17:58

Leftere, ce draq de legatura are FCSB cu acest articol? Niciuna, asa ca umbla la scala!

dragan (1 comentarii)  •  23 septembrie 2015, 21:21

Leftereee, esti lefter din prostie. Maine poimaine o sa-ti intre generalul cu trei stele la bulau si tu cu toti p ul tr asii o sa ramaneti fara stapan.
Referitor la arbitraj , nu e nici o noutate ca este dezastruos. MAi grav e ca este PENAL . Baieteii in negru nu faca ce fac de prosti , ci pe bani si interese, la fel cum o face si grecul. Ca doar faza cu ajutorul dat nationalei cand ne-a arbitrat, nu a facut-o ca un filantrop. A facut-o din interes, banesc , sau de alt fel. Ma stupefiaza si aici, ca si in alte domenii unde s-a furat, s-a mituit, etc, au fost prinsi si condamnati , tupeul din tara asta , care ii face pe infractori ( arbitrii in cazul de fata ) sa fure in continuare. Main poimaine o sa vedem un flagrant sau ceva asemanator inca o data in arbitraj. Eu asas simt, ca li se pregateste ceva.

Marcel (190 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 6:28

Dumneavoastra puteti scrie orice ca ei tot despre FCSB vor comenta. Atata stiu, atata fac, doar ca le lipseste k-ul la ultimul cuvant. Sa vedem si echipa asta cand o va baga oierul in insolventa.

GOGOBERIDZE (40 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 10:16

@Marius 22.Asa zic si eu nu exista nicio legatura intre fairplay-ul de la rugby si acest maimutoi Ianis impins de taica-sau in fata.Este o nulitate si timpul imi va da dreptate,pierdem timpul bagandu-l in seama.De vina nu este el ,ci jurnalistii care fac sluj in fata pretentilor lui taica-sau.Si cioara zice ca puii ei sunt cei mai frumosi,dar cine o crede.

lxd (4 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 12:04

Daca si interventia aia la Enache a fost penalty, atunci ar trebui sa ne lasam de fotbal…
Jucam fotbal prea moale…hai sa ii lasam sa se bata pentru minge, nu sa se arunce pe jos la orice atingere. Nu degeaba nu avem niciun rezultat in cupele Europene…acolo se joaca fotbal intre BARBATI

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 12:54

@Tibi
@dragan,
.
am jucat doua lozuri in timpul „REFORMEI” lui Ion Iliescu din decembrie 1989 cand „am pariat” pe sangele tinerilor morti nevinovati, ca cele doua cluburi bolsevice vor fi desfintate pentru totdeauna . Am pierdut acele lozuri si odata cu mine a pierdut tot sportul romanesc .
Fara aceste doua cluburi rosii astazi fotbalul ar fi fost cu mult ,mult mai curat si mai cinstit iar noi nu am fi vorbit despre asemenea arbitraje, brichete, sacose sau valize cu bani cu care s-au cumparat titluri si nici in fotbalul romanesc nu ar fi existat personaje ca Mitica Dragomir , GIGI Becalu’ si portavocea sa MIMI Stoica sau fratii varului .

Va astept pe voi cu moralul mai bun daca acceptati mizeria aceasta.

Scăpați din mînă | Opinii (1338 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 23:55

[…] ← Comentarii mai vechi […]

Comentează