Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Iorgulescu, unde erai?!

Iorgulescu era dator să ia parte la festivitatea de premiere, nu s-o ocolească. Să intre pe gazon, nu să privească din tribună.

Permalink to Iorgulescu, unde erai?!
vineri, 22 mai 2015, 9:30

Degeaba a amenințat Edi Iordănescu că “a venit vremea Pandurilor”. Finala Cupei Ligii, cîștigată la pas de Steaua, a demonstrat că n-a venit. Deși a aliniat numeroase rezerve, Fl. Niță, Luchin, Tamaș, Latovlevici, I. Neagu și Enceanu, campioana en titre n-a avut nici o problemă. Chiar a zburdat. De data asta, menajînd 3 sferturi din titulari, Gâlcă a riscat, dar i-a ieșit din plin.

Învinsa poate invoca scuza că a început partida, practic, de la 0-1 și că, în startul reprizei secunde, Momcilovici a trimis cu capul pe lîngă poar-ta goală, argumente șubrede.

Dar faza deschiderii scorului merită discutată deoarece, înainte ca Ad. Comănescu să dicteze penalty după un fault asupra lui Breeveld, Chipciu a jucat balonul din ofsaid. Dacă tușierul M. Grigoriu n-a văzut poziția neregulamentară a stelistului, el a ridicat corect fanionul în momentul imediat următor, în care surinamezul a pasat spre Țucudean, aflat în ofsaid. Numai că, între timp, Ungurușan îi luase piciorul lui Breeveld în careu, iar Comănescu arătase, și el corect, punctul de la 11 metri.

Deși e greu de crezut c-ar fi avut nevoie, trupa lui Gâlcă, un antrenor inspirat de data asta, a fost ajutată de unul dintre asistenți. N-ar trebui însă bătută monedă pe această chestiune întrucît desfășurarea întîlnirii a evidențiat superioritatea Stelei. Echipa mai vie, mai organizată și chiar mai implicată. Pe scurt, mai valoroasă.

Fără să fiu pe de-a întregul de acord cu Panduru cînd i-a pus la zid pe gorjeni, declarînd că “Pandurii n-a jucat nimic, dar nimic, nimic!”, tot trebuie să-i dau dreptate. Măcar în ansamblu, în linii mari. În ciuda unei posesii de 54 la sută, trupa lui Iordănescu jr. a deziluzionat.  Se aștepta mai mult de la ea și n-a dat.

În varianta mea, și nu numai, MVP-ul finalei, cu un gol și un assist, trebuia desemnat Chipciu, la cel mai reușit meci al său în actualul sezon. Mulțumit de prestație, Alex s-a grăbit să-i ia peste picior pe Ilie Dumitrescu și pe Balint, care-i amendaseră la TV evoluțiile mai șterse, neconvingătoare. În locul lui, m-aș fi abținut.

Mi-aș fi mușcat limba, fie și numai deoarece fotbaliștii, laolaltă cu suporterii, trebuie să înțeleagă că analiștii din presa scrisă ori vorbită nu pot lăuda dacă e de criticat și nici critica dacă e de lăudat. Impresia unora că x sau y îi pîndesc și-i denigrează deliberat, chiar cu voluptate, e forțată. Falsă. Greșită. Chipciu s-a putut lămuri după finala de miercuri.

În sfîrșit, a surprins faptul că Gino Iorgulescu, șeful LPF și inițiatorul Cupei Ligii, a lipsit de la festivitatea de premiere. Cu decernarea trofeului și a medaliilor s-au ocupat inconfundabilul Ilie Năstase și un reprezentant al firmei Adeplast, sponsorul competiției.

Ca restul colegilor, știu că Gino evită să se afișeze și să ofere interviuri, numai că un om care deține o funcție are, fie că-i place, fie că nu, obligații pe care trebuie să le respecte, să le îndeplinească. Rămîn la părerea că Iorgulescu era dator să ia parte la festivitatea de premiere, nu s-o ocolească. Să intre pe gazon, nu să privească din tribună. Pentru că excesul de modestie poate fi interpretat uneori ca semn de aroganță. Ca semn de sfidare.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

Vancea (14 comentarii)  •  24 mai 2015, 3:23

S-a dus Rapiduletul in B ca sa intre Voluntari…Imi dau lacrimuile pentru Giulesti si pentru ca se alege praful de campionat…

ramon (127 comentarii)  •  24 mai 2015, 11:11

dacă Steua ia titlul, România rămâne fără o echipă in Europa League, cea care a câștigat sau jucat finala cupei. Finalista, U, semifinalistele, Petrolul și CFR sunt in insolvență. Viitorul și CSMS fac tot posibilul să nu prindă loc de EL, așa că Astra va trebui să joace, deși patronul numai de asta nu are chef. Va mai jucat Botoșanii, dar cu lipsa de experiență și rezultatele contradictorii din campionat va fi bună doar ca o surpriză in EL

Iorgulescu, unde erai?! | Opinii politice si nu numai (1338 comentarii)  •  24 mai 2015, 20:26

[…] ← Comentarii mai vechi […]

Comentează