Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua-U Cluj, un meci cu cîntec

Deși Comitetul Executiv a votat recent ca finala Cupei României să se dispute pe Cluj Arena, FRF s-a sucit și a anunțat oficial că partida se va juca pe 31 mai la București. La începutul lunii aprilie mi-am manifestat aici surprinderea […]

Permalink to Steaua-U Cluj, un meci cu cîntec
duminică, 26 aprilie 2015, 4:13

Deși Comitetul Executiv a votat recent ca finala Cupei României să se dispute pe Cluj Arena, FRF s-a sucit și a anunțat oficial că partida se va juca pe 31 mai la București. La începutul lunii aprilie mi-am manifestat aici surprinderea că oficialii federației au ținut secret amintita decizie a CEx, că n-au făcut-o publică. Din păcate, desfășurarea evenimentelor mi-a dat dreptate, iar sugestia GSP ca meciul să aibă loc pe teren neutru n-a fost băgată în seamă.

Cum s-a invocat prevederea din ROAF că finala Cupei se joacă obligatoriu la București, exclusiv, ar trebui să înțelegem că finala 2011 de la Brașov a încălcat Regulamentul sau că acesta s-a modificat de-atunci?! Ba, și mai grav, că onor CEx a votat împotriva ROAF?!

Soluția FRF e greșită deoarece privilegiază una dintre finaliste, pe Steaua, avantajată de faptul că va evolua pe Arena Națională, stadionul ei din campionat. Ca atare, U pleacă din start cu un handicap, ceea ce nu-i în regulă întrucît normal e ca o finală să garanteze condiții egale combatantelor. Să nu facă nici o diferență între ele.

Nu-i esențială problema că U va trebui să cheltuiască mai mult cu transportul, cu cazarea, cu masa etc. Oricum, și dacă va pierde pe 31 mai, formația ardeleană va primi 70.000 de euro, învingătoarea urmînd să încaseze 200.000, peste banii obținuți din calificările anterioare. Inechitabil e însă că, din pricina distanței și a costurilor, suporterii “șepcilor roșii” nu vor putea veni cîți ar vrea la finală.

La duelul dintre aceleași echipe, disputat sîmbătă pe Cluj Arena, au asistat 14.000 de oameni. De presupus că puțini dintre aceștia, majoritatea studenți, vor găsi mijloacele necesare pentru a se deplasa în Capitală la finală. Ei ar fi ajuns mai ieftin și mai ușor la Brașov ori la Mediaș, propunerile GSP, iar Steaua n-ar fi primit un bilet de favoare, altminteri necerut. Personal, ca unul ce m-am pronunțat contra disputării partidei în fief-ul uneia dintre părți, resping ideea ca ea să se joace acasă la adversară!

În cazul în care, dovedind seriozitate, FRF ar fi precizat inițial că finala Cupei României 2015 va fi găzduită la București, la Cluj sau în alt oraș, atunci n-ar fi contestat nimeni. De pildă, UEFA a comunicat din timp că Champions League se va termina la Berlin, iar Europa League la Varșovia. La Casa Fotbalului însă, la mai bine de un an de la alegeri, nu știe stînga ce face dreapta și invers! Se votează după ureche, e harababură, e brambureală!

Referitor la ultimul U-Steaua, încheiat cu 0-3 sîmbătă, nu-s de acord cu Adrian Falub, antrenorul lui U, că Marius Avram s-ar fi prezentat cu lecția învățată și i-ar fi ars pe ardeleni. Sigur, merita evitată delegarea unui arbitru bucureștean la un meci al Stelei, dar atît, Avram a mai greșit, dar n-a influențat rezultatul meciului. Numai că noi nu putem trăi fără să ne dăm cu pă-rerea despre faulturi, ofsaiduri și penalty-uri, iată una dintre explicațiile de ce n-avem fotbal de calitate. Pentru că vorbim prea mult despre arbitri, privim erorile acestora cu lupa și le cîntărim ca la farmacie! Plus că, popor de veritabili cavaleri ai fluierului, ne pricepem la treaba asta ca niște savanți!

Comentarii (101)Adaugă comentariu

lenan (23 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:20

decizia federatiei e de o stupizenie colosala! se putea gasi un teren bun si tribune pe masura, undeva intre cluj si bucuresti.

Stan (44 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:21

Care ziceai ca Nea Ovidiu e stelist ai luat plasa. Omul e sau macar incearca sa fie obiectiv.

Franz (406 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:23

Inca o magarie a managementului echipei falimentare Burleanu si gasca. Doar ce a ridicat tonul Argaseala si au si mutat finala de la Cluj la Bucuresti. E sarcina de partid sa castige Steaua.

Tango (5 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:24

maestre iar ai ridicat mingea la fileu unei categorii de comentatori care nu au nimic in comun cu logica si bunul simt; dar ce sa-i faci ca sa ai un numar minim de accesari apelam si la kitsch-uri ca este la moda nu!!!

Clujeanul (92 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:26

Felicitari. Ma bucur cand constat ca mai sunt ziaristi care nu fac sluj in fata oierului si tin cu cei mici si saraci. Jos palaria.

Capo (2 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:28

Care avantaj domnule Ioanitoaia ? Steaua a pierdut doua trofee pe National Arena. Unde a fost avantajul ala ? Nu e niciun avantaj. Va respect dar ce se intampla in presa noastra ? Urmariti comentariile suporterilor pe site-uri sau pe retelele de socializare si asa va faceti articolele ? Va dati cum bate vantul ? Incercati sa impacati si capra si varza ? Daca e asa, sa stiti ca faceti un mare rau. Fiti corecti. Doar asa ne putem insanatosi. Iar voi, cei din presa aveti datoria de a educa suporterii. Dar vad ca se intampla invers. Ideile care apar in comentariile de pe internet, apar si in articolele jurnalistilor.
Asta e rau, e foarte rau.

Boerescu Andy (103 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:28

Cand a inceput competitia unde era programata finala,la CLUJ sau poate la Craiova? Despre ce vorbim? La anul sa se programeze finala la Cluj si gata,sau nu avem despre ce scrie?

Luciann (12 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:36

„Încet încet, Falub a preluat stilul plângăcios pe care îl blama la Lemnaru şi a început să se vaite că finala se dispută pe Arena Naţională. Îl invit pe domnul Falub să se uite în ţări uriaşe din fotbal precum Anglia, Italia, Portugalia sau Franţa. Aston Villa va juca la Londra finala cu Arsenal, Juventus vine să joace finala în capitala ţării cu Lazio, Sporting Lisabona aşteaptă să joace într-o suburbie a Lisabonei cu Rio Ave sau Braga, iar PSG îşi joacă cele două finale interne în care este calificată de asemenea în capitala Franţei. Si nimeni nu se lamentează pe acolo, tradiţia disputării acestui meci simbol pe arenele naţionale ale acestor ţări este respectată, fanii vin cu zecile de mii de la sute de km depărtare pentru astfel de evenimente. Iar Falub ar trebui să ia exemplul Astrei de anul trecut care a venit pe Arena Naţională şi i-a luat două trofee Stelei.”

Iancu Jianu (12 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:38

@capo. De ce nu se putea juca la Cluj daca asa s-a decis in comitet? Pentru ca Steaua trebuie ajutata, iata de ce. Nu e vorba aici de nicio capra si de nicio varza aici, fabulezi. Dl Ioanitoaia spune adevarul care e altul decat cel gandit de fanii **** ai Stelei. Seful galeriei acestora Mustata a infundat puscaria ca si Gigi si MM.

Minel (2 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:41

@Tango. Uite unde era tatal logicii si nu aflasem…Logica au numai cei care gandesc ca tine adica stelistii, rasule…

missupop (2 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:44

e normala decizia din moment ce fcsba e cea mai favorizata echipa inclusiv in mass media. gsp ar trebui sa-si schimbe denumirea in fcsb la cat ii pupa-n cur pe astia si se iau de restul. poate ne spune ioanitoaia de ce nu e fcsb penalizata pentru declaratiile celor din conducere sau a jucatorilor. cam ce ar trebui sa faca acestia pentru ca cei in drept sa-i penalizeze cu bani si etape de suspendare pentru niste declaratii gen cele facute de sumudica, stoican etc? de ce pentru unii muma adica pentru cei de la fcsb iar pentru ceilalti ciuma . adica chiajna, rapid, dinamo etc etc? nesimtitul ala de dukadam pentru argintii iudei becali ar fi in stare sa o injure si pe masa la modul in care umple paginile ziarelor cu tot felul de acuze la adresa adversarilor. o fi fost un sportiv cu merite dar ca om e o jagardea. argaseala campionul blaturilor are curajul sa-i acuze pe altii de practicile lui? tot felul de ratati de la fcsb numiti cica fotbalisti isi dau cu parerea despre arbitraje adversari etc. si comisiile nu-i vad? lunga e lista de plata a cacarezelor becaliste. si apropo bai ioanitoaio echipa se numeste fcsb !!!!!!!!!!!!!!!! steaua pa nu mai este!

dani (86 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:45

Daca s-a hotarit ca finala se va disputa pe terenul unde joaca Wcsc, ca sa fie tacimul complet, sa arbitreze un borfas notoriu dimbovitean. Ideal tudor.

Poe (1 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:50

Domnu Ioanitoaia cand a jucat dinamo finala in capitala nu iti spus niciodata ceva de genul.

1965 (3 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:50

Din cate cunosc finala Cupei Angliei se joaca invariabil pe Wembley. Si nu am auzit pana acum ca vreo echipa din afara Londrei sa se planga de faptul ca ar fi defavorizata din acest motiv daca ar intalni Chelsea sau Arsenal, de pilda (si chiar in acest an s-ar putea intampla asa ceva). De ce la ei se poate, mai mult nu este nimic anormal,si la noi nu ? Chiar nu vrem sa ne formam si noi niste traditii cu care sa ne putem mandri ? Putem muta in ce oras vreti finala Cupei Ligii, care, oricum, nu are nici traditie si, cine stie, poate nici viitor, dar haideti sa incercam sa cream si ceva durabil. Si asa Cupa Romaniei a ajuns sa nu insemne mare lucru (va mai amintiti ce insemna o finala de cupa in anii 60-70 ?). Daca nu incercam sa-i dam o importanta mai mare (ar fi, de pilda, greu ca trofeul sa fie inmanat de Presedintele Romaniei – in conditii normale m-as multumi si cu Presedintele FRF, dar pentru moment aceasta solutie pare cam modesta). Putin spectacol, putina pompa (poate parea desuet ce scriu, dar, va rog sa ma credeti, lucrurile acestea conteaza) si poate vom reusi sa recastigam interesul publicului pentru finala (implicit si pentru restul competitiei). O a doua competitie de interes national ar fi in interesul fotbalului. Stiu ca acum traim vremuri grele (tinde spre disparitie si campionatul, ce sa mai vorbim despre cupe), dar sa nu ne pierdem speranta si sa investim si in viitor, mai ales ca va vorbesc despre o investitie fara bani, numai de incredere si autorespect.

Lila (47 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 16:56

o intrebare, mare, pentru matale, bre: sa inteleg ca din 14000, majoritatea erau studenti? doamne, cat de pierdut in spatiu trebuie sa fii sa crezi asta, ba sa o si scrii!!!

Capo (2 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:05

@Iancu Jianu, cine esti tu de iti permiti sa jignesti ? Sa folosesti cuvinte ca *****

Nu stiu ce hotarare din comitet ai visat tu. Uite ce spune FRF intr-un comunicat „În privința finalei ediției 2014/2015 a Cupei României, Federația Română de Fotbal a decis să respecte principiul potrivit căruia regulile competiției nu se modifică în timpul desfășurării acesteia, cunoscut fiind faptul că, de la inaugurare, Arena Națională a găzduit toate finalele de Cupă și Supercupă a României”.”

Deci favorizarea si avantajul era in cazul in care se schimba locul unde se disputa finala. Pentru ca de la inceput s-a stabilit ca se va juca pe National Arena.

Jignirile si prostiile care le debitati va caracterizeaza pe voi, cei care aveti o problema cu Steaua, si care vedeti in orice o favorizare a Stelei. Mi-e ****.

vandam (1 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:07

Dar echipa nationala cand a jucat ultima data la Cluj? Al doilea oras al tarii tras pe linie moarta de aceeasi centralizare comunista. Cand a mers echipa de rugby la Cluj Arena multi au fost nemultumiti. Obiceiurile se schimba greu, discrepantele dintre Cluj si Bucuresti sunt la fel si in politica si in fotbal si asta e doar din cauza conducatorilor care sunt slugi ale sponsorilor.

miu (10 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:15

@Lila. Iti spun eu din Cluj ca tu esti pierdut in spatiu. Suporterii lui U sunt majoritar studenti, nu huligani ca suporterii echipelor bucurestene.

Luciann (12 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:20

Cum le-a facut stadion, tot asa primaria poate sa le puna trenuri si autocare la dispozitie! In Germania finala se joaca la Berlin, in Anglia la Londra, in Italia la Roma, in Franta la Paris, etc, etc!

andrei_vap (5 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:20

Avantaj avantaj, dar dacă nu vine nimeni.. unde e avantajul?

clau (1 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:21

Nu este nici o noutate ca echipele din Bucuresti sunt avantajate foarte tare cu finala mereu in Bucuresti.

andreicagogu (35 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:22

in privinta lui ioanitoaia este greu sa-l determini sa renunte la favoarea de a stapani pixul si hartia si de a-si da cu parerea dupa formula : „nu cunosc problema, dar pot sa dau indicatii „; faci referiri la 14000 suporteri; nu domnule aceia au fost spectatori, din randul carora foarte multi au venit si pentru steaua

vlad (140 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:27

De parca ii pasa cuiva de competitia asta… nici macar nu duce in cupele europene. Asta face insolventa….

mircea de la Oradea (1 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:39

Nea Ovidiu cata dreptate ai cu alegerea locului finalei…Mai reamintesc o finala nestatutara: cea de acum vreo patru ani de la Tg Jiu dintre CFR CLUJ si POLI TIMISOARA ! Da, numai ca atunci echipele bucurestene nu jucau finala…..
In ceea ce priveste maniera de arbitraj a lui Avram de ieri mie mi s-a parut smechereasca: la 1-0 a acordat un penalty la un hent total involuntar (fotbalistul era din rasucire cu spatele la balon), pentru a fi sigur ca Steaua se va desprinde….Steaua nu avea nevoie de asa ceva, fiindu-i superioara Clujului in acest meci….
Dar pentru a se evita astfel de discutii, de ce nu a fost delegat un arbitru din alt oras decat cele doua ? Ca astia din Bucuresti sunt atat de obiectivi, pana si-aduc aminte de unde provin, cu cine tineau in copilarie, cu cine fac afaceri, etc. Si va mai recomand un sport unde se intampla la fel: polo pe apa !
Urmariti finalul acestui campionat de polo si va veti convinge ce vor face arbitrii bucuresteni si la alt sport, unde in finala a ajuns o echipa din Bucuresti…..tot Steaua !

liviuemil (22 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:50

@clau: Si eu sint din provincie , dar acolo e normal sa se joace finala. Mereu!!!!

Gheorrrghe (34 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 17:58

Corect, domnule. In general vorbind. Pe fond, coordonatele oricărei competiții trebuie sa fie clare, inca înainte de debutul acesteia. Inclusiv stadionul pe care se va juca finala, in acest caz! Chiar cu riscul ca echipa locală sa se califice in finala. Asa este peste tot in lume. Cat despre ROAF…ani de zile bucureștenele au jucat „acasă”…o fi ok, nu o fi? Inca o observație, incluzând si campionatul liliputan de anul viitor: de foarte mulți ani, „fârf” si „lepefeu” refuza cu încăpățânare sa devină FRF si LPF. Eh…

Gheorrrghe (34 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 18:01

Un domn postac spune ca in Anglia se joaca pe Wembley. Ok, insa, stimate domn, Pe Wembley Nu Joaca Nici O Echipa De Club In Campionat. Punct.

IOn (93 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 18:27

Dar daca s ar desfasura la cluj o favorizeaza pe cealalta ,asa ca ii mai usor sa se deplaseze domniile lor /frf,lpf ul in bucuresti decat in cluj ca ar face 1/2 de zi pe drum ,ca doar nu avem autostrazi ,legaturi ,trenuri si altele nimicuri ca alea.

Mihnea (4 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 18:35

@Ghita
Pe Arena Nationala poate sa joace orice echipa doreste, chiar si U Cluj. Real-Atletico s-a jucat pe Bernanbeu si a castigat Atletico, Otelul a jucat pe Arena Nationala si a batut. Cat despre U Cluj, au jucat si aseara acasa si au luat-o cu 0-3 fara drept de apel. Se face mult zgomot ptr nimic. Finala ar trebui sa se joace pe Arena Nationala PUNCT. Asa cum fac englezii.

Andrei 2/3 (12 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 18:38

Daca meciul se va desfasura in Bucuresti nu va da un bonus Stelei, echipa aflata intr-o pierdere de suporteri si sustinatori. Din contra, la meci vor putea veni usor toti rivalii Stelei, mai ales sustinatorii cainilor, (suporteri inflacarati si dusmani de moarte a FCSB, sau a Stelei, dupa cum s-o numi) fiind infratiti cu sepcile rosii. Cred ca in acest moment, din pct de vedere al suporterilor, Bucurestiul este cel mai rau loc pentru Steaua. Ar fi avantajati de deplasare, ce e drept

lucid (52 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 18:41

E diferenta mare intre Steaua si UCluj.

andrei (1607 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 18:49

Daca atunci cind ati aflat de intentia FRF de a se juca pe stadionul lui U nu ati spus nimic impotriva acum cind spuneti ca o echipa este favorizata jucindu-se in Bucuresti ar trebui sa vi sa para cumva gresit…Dar nu ma mir…Pot fi avantajate orice echipa dar nu Steaua…
Desigur ca pe fond aveti dreptate.Trebuia un stadion neutru.
Desigur cind spuneti ca Avram nu a gresit hotaritor vreti cu asta de fapt sa spuneti ca arbitrajele asa au fost si pina acum ….Ati lasa Steaua in obsayt cu tot ce s-a intimplat pina la aceasta etapa.Asa o fi?…Atunci cum ramine cu ,,avea de ce sa teama Cirtu?,,desigur referirea dv. este doar dupa meciul cu Steaua nu si cel al Craiovei cu ASA…
As vrea sa cred ca sportivitatea exista si dincolo de Steaua.Dar din cele doua cazuri se pare ca pe dv. va atinge doar din cind in cind…Pentru cei gata sa ma critice intreb si eu:or fi studenti si la Bucuresti?De ce nu o plinge maestrul si pentru ei?…

marian (160 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 19:03

Domnilor, sa lasam un pic pasiunile, simpatiile si antipatiile la o parte si sa discutam pe baza ROAF si a istoriei Cupei Romaniei, adica pe baza unor elemente absolut obiective, pe care nu le poate contesta si/sau interpreta nimeni. La obiect: Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice (aflat in vigoare) arata la art. 30 (Organizarea si programarea Cupei Romaniei), pct. 17 urmatoarele: „Finala Cupei Romaniei se organizeaza de FRF, de regula la Bucuresti”. Punckt. Rezulta in mod evident ca organizarea finalei acestei competitii in alt oras decat Bucuresti nu poate surveni decat in conditii si imprejurari speciale, ceea ce in momentul actual nu este (din fericire) cazul. Tot la fel de clar este si faptul ca prevederea din ROAF in baza careia finala Cupei Romaniei se disputa la Bucuresti nu este in mod inechitabil destinata sa creeze un avantaj echipelor din Bucuresti ajunse in faza finala a competitiei, ci asigura gradul de reprezentativitate si de inalta considerare pe care miscarea sportiva il acorda competitiei in sine. Daca FRF s-a balbait pe acest subiect nu e o problema apartinatoare de vreuna din echipele in cauza, asa ca discutiile pe tema locatiei finalei Cupei Romaniei la fotbal nu isi au rostul. Pentru a nu fi taxat excesiv de suporterii echipei U Cluj spun doua lucruri: (1) da, sustin de multi ani echipa din Bucuresti care va juca finala impotriva lui U Cluj, si (2) de tat atatia ani sunt un simpatizant declarat al Universitatii Cluj, ca si al Rapidului, fiind contaminat in acest sens de cartile lui Vanea Chirila scrise cu niste ani in urma, cat si de vena ardeleana puternica a familiei mele … Revin la subiect si imi permit sa prezint cateva date statistice: din cele 76 de editii ale Cupei Romaniei la fotbal disputate pana in prezent (incepand cu sezonul 1933/1934, cu 4 sezoane de intrerupere intre 1943/1944 – 1946/1947), 70 de finale au avut loc in Bucuresti (toate cele disputate pana in 1943 inclusiv, de exemplu, asta ca sa nu mai vorbim despre avantajele care s-ar acorda anumitor echipe „departamentale”. Sigur ca avantaje au existat de-a lungul timpului in fotbalul romanesc in beneficiul unor anumite team-uri, dar nu in privinta locatiei de disputare a Cupei Romaniei putem face o asemenea discutie). Mai mult, prima finala organizata in afara Bucurestiului a fost cea din 1989 (Steaua – Dinamo, la Brasov), insa atunci s-a ales un alt oras decat Bucurestiul in urma scandalului de la finala dintre aceleasi doua echipe (si galerii !) din 1988, considerandu-se ca factorul de risc poate fi mai usor administrat pe un stadion mai mic decat pe o arena de peste 60.000 de locuri cum era 23-ul din Bucuresti. Mai departe, in anul 2006 fabrica de bere Timisoreana a luat sub egida sa, pe baze contractuale, competitia Cupa Romaniei la fotbal, astfel ca editia din 2006 a avut finala la Timisoara, iar in anii 2007-2011, odata cu demolarea stadionului Lia Manoliu din Bucuresti, finala a fost plimbata in patru orase (in ordine Piatra Neamt, Tg. Jiu, Iasi si din nou Brasov), dupa care din 2012 si pana in prezent s-a revenit in Bucuresti, pe cel mai mare si mai bine dotat stadion din tara, National Arena. Ar mai fi multe de spus, dar cred ca am abuzat deja de timpul dvs. In incheiere fac o precizare: la precedentul material publicat pe blog de dl. Ioanitoaia pe aceasta tema am scris ca sustin organizarea meciului la Cluj (cei drept, pe stadionul CFR-ului, dar totusi …). A bon entendeur, salut !

Mishu (35 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 19:07

@missipop. Uita-te in oglinda si da-ti seama ca esti nimeni pe lume, apoi trage-te de bretele cu unii de teapa ta. Cu aia esti tu bai.

Georges (65 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 19:15

@andreicagogu. Fie ca tine, din 14 000 trei sferturi au venit pentru Steaua, cum ai numarat tu, dar restul de 2-3000 au venit pentru U, bine? Din astia vor ajunge pe arena nationala nu mai multi de 50-60, deci, Steaua va iesi in castig, are perfecta dreptate domnul Ioanitoaia. Ideea ca la meci ar veni dinamovistii sa o huiduie pe Steaua e o tampenie. Aia nu se mai duc sa o vada nici pe Dinamo.

AliBaba (223 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 19:18

Va dau perfecta dreptate. O astfe3l dwe decizie trebuie luata din timp si finala trebuia jucata pe teren neutru. Va dau o nota mare pentru obiectivitate.

Crimson Veritas (49 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 19:25

1. Nu este nici un avantaj … fanii lui U pot sa vina si sa umple jumate din Arena Nationala … biletele se impart in mod egal!

2. Bucurestiul nu este un simplu oras … este Capitala Romaniei, si are si cel mai mare stadion din Romania … in aceste conditii este perfect normal ca o finala de Cupa sa se joace in Capitala … capitala este considerat cel mai neutru oras dintr-o tara! D-voastra spre exemplu nu sunteti considerat presa de Bucuresti, doar pentru ca aveti sediul in Bucuresti … asa cum sunt considerate ziarele din Cluj … care fac numai presa locala!

3. Arena Nationala NU ESTE stadionul Stelei, suntem un simplu client care plateste chirie … ca orice alt consumator interesat sa-si dispute meciurile pe Arena Nationala! Pentru cultura d-voastra … stadionul inregistrat ca ‘acasa’ in acest sezon … al Stelei …. a fost stadionul din complexul ghencea!

4. NU este nici o problema ca finala de cupa sa se dispute in alt oras, alt stadion … atat timp cat locatia este stabilitia inainte de fluierul competitiei! De fapt … daca selectati din comunicatul FRF … acest pasaj, cred ca era mai relevant … pentru ca nu suntem in jungla … si trebuie sa respectam regulile pe care le-am stabilit initial … INAINTE de a se cunoaste vreo finalista! In alte conditii … Steaua … trebuia sa boicoteze finala, si toate editile viitoare de CR! D-voastra faceti doar lobby pro-U … si incercati sa transformati … o chestie care tine de un principiu de fair-play competional … intr-o disputa teritoriala … neintelegand … ca nu Bucuresti, Cluj este important … ci RESPECTAREA UNEI REGULI … su nu schimbarea acestei regului … in scopul de a favoriza clar una din finaliste!

5. In principiu … ideea cu terenul neutru … pare corecta … in practica este o ABERATIE … si in tot fotbalul european … functioneaza regula unui Stadion Pretabilit de la inceputul competitiei … asa incat sa nu se ajunga la astfel de dispute … fara sens … despre care este cel mai neutru stadion! Insusi Steaua … ca castigat finala ECC in tara Barcelonei pe Stadionul Ramón Sánchez Pizjuán, stabilit inainte sa se cunosca vreo finalista! Ce este teren neutru in Romania? Ploiesti spre exemplu? Tinand cont ca e atat de aproape de Bucuresti? Constanta … care este tot aproape de Bucuresti? Craiova? Sau alte orase unde Steaua este primita cu ostilitate maxima? Timisoara? Sau poate vreu stadion din Ardeal … unde ASA va fi sustinuta? Nu exista teren neutru, cu adevarat neutru (nu formal) .. .si atunci s-a stabilit CEA MAI CORECTA REGULA … si anume … sa se stabileasca inca de la inceputul competitiei un stadion … care indeplineste anumite criterii de capacitate, confort, etc … si finala sa se joace acolo … nu sa se stabileasca un stadion dupa ce se cunosc finalistele … asta cu adevrat talharie! Echipele sunt informate, daca accepta regula intra in competitie … daca nu … se pot retrage fara nici un fel de problema!

6. Singurul lucru … care trebuie condamnat la FRF … este ca au incerac cacealmaua ‘cu schimbarea stadionului’ … lasand impresia publicului … si aparent si d-voastra … ca regulile competionale … exista doar ca sa fie modificate … pe baza de lobby mediatic si politic … si cine striga mai tare! Asta este imaginea lamentabila lasata de FRF … iar acum d-voastra … incercati sa vopsiti … normalitatea si respectul fata de regului … ca un favor facut Stelei … ca sa puteti dupa aia sa justificati un nou jaf cu arbitrii impotriva Stelei in finala de cupa … ca vezi doamen … compensatie! NU se poate asa ceva!

7. Daca se stabileste Cluj Arena pentru sezonul viitor … nu este nici o problema … atat timp cat se stabileste inainte de primul fluier al competiei! Nu faceti decat sa le cantati in struna ardelenilor … si sa creati o disputa teritoriala … unde nu exista asa ceva … Steaua nu doreste decat condtii egale, si respectarea regulilor convenite … trisorii … sunt cei care vor sa modifice regulile … pentru a favoriza anumite echipe … vezi primarul clujului, staful clujului … si toti acest ziaristi ca d-voastra care fac lobby intens pentru cheating, alaturi de insolventi … depunctatii … un fotbal plin de trisori … cu o presa … care isi bate joc cu regularitate … de singura echipa din romania … care nu triseaza: STEAUA!

Alex (55 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 19:38

Astia de la FRF parca participa la un concurs, cum sa fim penibili si sa luam cele mai proaste decizii, iti vine sa si razi de cat de ilogic este ceea ce fac!

oldrimsix (22 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 19:52

cu totul de acord cu ce spuneti. poate n-ar fi stricat sa amintiti si ca steaua a propus medias. deci de comun acord cu gsp

Lucian (44 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 19:56

Eu propun sa schimbam pe toti de la federatie si Liga si sa I pune pe Domnul Ioanitoia Tolontan etc sa vedem dansi ce ar face caci la comentarii suntem foarte buni toti DAR CAND AJUNGEM PE FUNCTII UITAM TOT

Gugu (72 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 20:04

De acord cu Georges. Decizia e pro Steaua si nu trebuia procedat asa.

Av. Groza (10 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 20:37

Domnule Ioanitoaia sunteti unicul care indrazneste sa se in gura cu suporterii marii foste echipe Steaua. Nu va lasati intimidat de critici si de injuraturi pentru ca aveti dreptate in cazul de fata. Federatia s-a facut de ras cu o decizie partizana.

bubu (11 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 20:43

Ariesu Turda o fi gistigat cupa la Turda… sau la Cluj?

bvd magheru (31 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 20:58

Mesajul e simplu MAESTRE . Steaua trebuie sa castige macar un trofeu in cazul in care pierde campionatul .

Lupu (1 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 21:40

Să se joace pe Stamford Bridge. Vor fi pline tribunele.

run away (13 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 21:47

Imi place cum puneti problema arbitrajului si mai ales a faptului ca nu ne putem abtine sa comentam greselile umane ale arbitrilor. Insa nu pot uita ca doar in urma cu cateva zile chiar dumneavoastra spuneati ca ASA are arbitrii de partea ei, pe cand Steaua are programul. Pana la urma despre ce e vorba? V-ati schimbat parerea despre arbitrii, sau folositi masuri diferite pentru echipe diferite?

radu (178 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 21:50

@crimson. Jmechere, vin toti clujenii daca le platesti tu drumul si hotelul.

Sorin (1 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 22:05

@miu
nu stiu la cate meciuri ai fost tu pe Cluj Arena, dar eu sa zic ca am ratat vreo 2-3: sunt si cativa studenti pe stadion, sa zicem vreo 2 grupe. hai sa o lasam asa, haide U!

Transilvania (6 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 22:14

Daca era arbitru clujean scria domnul ioanitoaia 3 articole pe zi ca e inadmisibil asa ceva…daca a fost bucurestean, stelist de mic se accepta…a fost multumit si argaseala si presa sportiva care e la ordinea fcsb-ului. Altfel faliment. Intelegem asadar aceasta atitudine pro wcsb a presei, lpf, frf

catalin ilascu (3 comentarii)  •  26 aprilie 2015, 22:21

Chiar nu imi place deloc ce s-a scris aici. Si daca steaua venea la cluj cum era? Ea nu cheltuia bani ptr deplasare? fanii ei nu cheltuiau bani ptr transport? Atunci de ce nu jucati la Botosani dimineata la ora 10. Intrebare: Arena Nationala pentru ce a fost facut? Nu pentru aceste meciuri?????

Comentează