Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O iertare aberantă

Cînd Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe Gabi Mureșan pentru 16 meciuri, am scris că e o sancțiune exagerată și am presimțit că n-o va executa în întregime. Iată că am avut dreptate, Comisia de Recurs iertîndu-l pe […]

joi, 20 noiembrie 2014, 4:59

Cînd Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe Gabi Mureșan pentru 16 meciuri, am scris că e o sancțiune exagerată și am presimțit că n-o va executa în întregime. Iată că am avut dreptate, Comisia de Recurs iertîndu-l pe mijlocașul de la ASA, care a stat o singură etapă, cu Gaz Metan în Liga 1! S-au adeverit vorbele mele că trebuia să primească 6-7 etape, dar să le execute, nu să ia 16 și să nu le facă. Din păcate, fotbalul nostru continuă să fie teritoriul tuturor variantelor, al tuturor posibilităților.

Paradoxal, ambele foruri menționate au judecat cu legea în mînă, drept, atît Comisia de Disciplină, prezidată de Daniel Cernat, cît și cea de Recurs, condusă de Dorin Sabău. Apreciind că lovitura cu cotul aplicată de Mureșan cu “intenție directă”, acuzație însă greu de dovedit, i-a cauzat lui Rusescu “o vătămare fizică gravă”, în termeni medicali, o fractură orbito-sinusală, CD l-a încadrat pe agresor la articolul 63 din Regulamentul Disciplinar și i-a dat pedeapsa minimă! Deoarece pentru o intervenție brutală în genul celei a lui Mureșan e stipulată suspendarea de la 16 la 24 de etape.

De notat că președintele Cernat și colegii săi au analizat raportul arbitrului Istvan Kovacs, care i-a arătat lui G. Mureșan doar cartonaș galben, raportul observatorului Ion Craiu și înregistrarea video a fazei. Cu alte cuvinte, comisia și-a exercitat dreptul de “a sancționa abaterile grave care nu au fost văzute de arbitru”, cum trebuie că s-au petrecut lucrurile și cu “centralul” din Carei.

La rîndu-i, și Comisia de recurs a cîntărit corect, numai că ea a ținut cont de interdicția de a modifica deciziile disciplinare ale cavalerilor fluierului. Cum Kovacs s-a mulțumit să-l avertizeze pe Mureșan fără să-l elimine, reiese că arbitrul a sesizat abaterea, dar n-a socotit-o atît de dură, deși în realitate a fost, încît să schimbe culoarea cartonașului! Practic, raportul lui Kovacs i-a legat de mîini și de picioare pe Sabău și pe colegii acestuia. Și să fi dorit, ei n-ar fi putut lua altă hotărîre în condițiile în care “centralul” a consemnat doar că “Mureșan a folosit incorect brațele”, nu că a lovit cu intenție!

Parcă sîntem, vă rog să mă iertați, spectatorii unui film cu proști! Incredibil, în timp ce internaționalul stelist umblă prin spitale fără să știe cînd și dacă se va restabili complet, agresorul lui a scăpat basma curată și va reintra probabil chiar duminică! Nu aceasta trebuia să fie rezolvarea, dar s-a ajuns aici din cauza unor regulamente care, pe lîngă că sînt incomplete și confuze, se și bat cap în cap!  Unul trage hăis și altul cea, de unde o harababură de nedescris. De care aparține și această iertare aberantă a unui Mureșan care merita 6-7 etape, dar să le fi făcut!

Mă rog, s-ar cuveni ca președintele Burleanu să înțeleagă ceva din fotbal și, în loc să amenințe aiurea comisiile cu destituirea, să pună ordine în regulamente, să umble la ele și să le armonizeze. Mi-e teamă însă că-i cer prea mult.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

Dani (78 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 8:05

1.Daca acest incident s-ar fi petrecut intr-un meci cistigat de Steaua, era de mult dat uitarii. Hai s-o spunem pe romaneste: tot circul asta este pentru ca alta data sa se invete minte cei care nu vor sa se dea deoparte din calea echipei lui jiji. Daca o faza asemanatoare se va intimpla in etapa viitoare, la meciul Ceahlaul – Otelul sa spunem, se va obosi cineva din redactie sa scrie macar cinci rinduri? Nu cred!
2.Rugby-ul este un sport mult mai barbatesc; desi acolo astfel de lovituri se intimpla cu zecile intr-un singur meci, rare sint cazurile cind un rugbyst ajunge prin spitale. In rugby este o mare rusine sa fii scos afara pe targa. Oare fotbalul chiar este destinat doar domnisoarelor de pension?
3.Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul lui Burleanu si deja toata presa il regreta pe Mircea Sandu ori, mai rau, i-ar dori in fruntea federatiei pe Hagi si pe infractorul Popescu. Cu atita ipocrizie in presa dvs. va mai mirati ca nimeni nu va cumpara platforma digitala? Ati ajuns sa faceti parte din presa de scandal, iar scandalul nu se mai vinde bine…nici macar pe gratis nu se mai da. Credeti ca aceasta tendinta este benefica pentru presa, pentru fenomenul reflectat si pentru societate in general?

Dani (78 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 8:11

@JJ
Ai putintica rabdare. Ploaia face bine gazonului, dar la urmatoarea ninsoare cu siguranta se va cere capul lui Burleanu. Fir-ar el sa fie, nu ne-a avertizat ca „iarna nu-i ca vara”!

andrei (1607 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 11:39

,,De notat că președintele Cernat și colegii săi au analizat raportul arbitrului Istvan Kovacs, care i-a arătat lui G. Mureșan doar cartonaș galben, raportul observatorului Ion Craiu și înregistrarea video a fazei. Cu alte cuvinte, comisia și-a exercitat dreptul de “a sancționa abaterile grave care nu au fost văzute de arbitru”, cum trebuie că s-au petrecut lucrurile și cu “centralul” din Carei.,,
Oare s-a uitat cum a fost suspendat Kapetanos care in 3 zile a fost rezolvat si nu a putut juca urmatorul meci tot cu Astra?…Atunci arbitrul nici macar nu a fluierat ceva,Ben Yusef a continuat partida si nici dupa meci nu a ajuns la spital.Acum cind Rusescu nu stie cum va trece peste accidentare uni gasesc nimerit sa-l disculpe pe Muresan .Din pacate din acest curent ati facut parte si dv.Am vazut cum de ex. Mironica spunea ca se face prea mult caz de icidentele de la Tirgu Mures si cind era contrazis se raporta la dv.si nu sa zicem la Tudor Octavian.Altcineva facea paralela cu cotul lui Simirtean de la meciul cu danezii.E atit de greu ca agresorii oricine ar fi ei sa fie sanctionati?
Astept in continuare sa scrieti si despre dreptatea pentru Rusescu macar cum ati gasit sa o faceti in cazul Muresan.

ionica (20 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 11:42

cred ca ar trebui schimbat regulamentul, iar jucatorul care accidenteaza grav pe cineva, sa stea tot atata timp in afara terenului cat sta si victima sa.

lord belial (434 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 11:46

# 42 Olteanu
daca mai scrisnesti mult, o sa dai in bruxism.
nu mai interpreta un articol doar in litera lui, ca stiu f bine ce a sugerat ioanitoaia – ca fotbalul e un sport dur, de barbati, si astfel de accidente (neintentionate – uite, iti subliniez, sa nu mai ai dificultati de comprehensiune; dl ioanitoaia sugereaza ca a fost un fault fara intentie, de parca nu toata echipa din tg mures juca la rupere)

daca vrei sa ridici haltere cu mintea, pune-ti, macar, si o centura, sa nu faci hernie de la atita gindit

George 27 (19 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 12:12

Am văzut de prea multe ori faza în care Mureşan l-a lovit pe Rusescu. Imaginea vorbeşte de la sine. Se ridică deasupra adversarului, întoarce capul şi fixează locul unde să lovească şi apoi execută lovitura criminală. Aici nu mai poate fi vorba de cartonaşe sau regulamente sportive. Este o lovitură intenţionată, antepregătită, caz clar de justiţie. Nu-l înţeleg pe Rusescu de ce nu-i face plângere penală acestui individ. Cât despre cei din conducerea fotbalului românesc, se fac părtaşi cu acest personaj violent, care a lovit şi va mai lovi, dacă nu-l exclud definitiv din sport.

calin (26 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 12:21

Din unele comentarii inteleg 2 lucruri:
1. Pentru o mare parte a populatiei, o lovitura in fata care se soldeaza cu interventie chirurgicala este o chestie de gluma (mai ales daca e un jucator de la Steaua).
2. Pentru unii e normala aplicarea vinei colective pentru jucatorii unei echipe. Muresan nu trebuie pedepsit pentru ca … Gardos i-a rupt piciorul lui Bacila sau pentru ca Lacatus i-a frint piciorul altui fotbalist.

dlq1 (35 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 12:51

Daca cineva ii trage un par in cap lui co vaci si ii produce fractura de occipital (sa zicem) ala intra in puscarie, nu-i asa ? Legile astea sunt idioate. Cum sa intre pe teren un spectator si sa nu ia o amenda cat sa ii taie pofta pentru o viitoare asemenea operatie? Cum, un multi recidivist care provoaca intentionat (ca e aproape incredibil ca el sa nu poata sari la cap fara a da din maini) un fault cu urmari deosebit de grave, care i-au pus adversarului viata in pericol, sa nu fie suspendat?? Cum un alt recidivist -de asta data arbitru- este lasat sa arbitreze -in loc dupa greseala sa ii plateasca operatia lui Rusescu, fiindca datorita manierei de arbitraj -jenanta cel putin- au avut tupeu cei violenti, dintre care cel acre a lovit cel mai putin grav a fost suspendat iar celalalt NU- in loc sa fie suspendat cel putin 15-20 de etape peste cele in care sta Rusescu ?? Daca un politist vede o infractiune si nu intervine, este complice la infractiunea respectiva, chiar de este in concediu ! Cum, o comisie pusa in fata unor probe indubitabile, da verdict MINIM, iar o alta anuleaza chiar si acest MINIM VERDICT ? Cum de nu se sesizeaza organele de urmarire penala impotriva celei de a 2a comisii pe care sa o incrimineze de favorizarea infractorului si de complicitate la ranire deosebit de grava? De asemenea aceleasi organe de urmarire penala sa se sesizeze in legatura cu arbitrul Kovacs, pentru favorizarea infractorilor, complicitate la ranire deosebit de grava, la marturie mincinoasa si la favorizarea brutalitatilor !! Cam despre astea ar trebui sa scrii nea Ioanitoaia, dar se vede ca anii s-au depus nemilosi pe umerii matale si esti prea obosit de acest fenomen degenerat numit si FOTBAl !

dlq1 (35 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 13:10

Daca cineva ii da una un cap lui Kovacs si apoi in instanta avocatul aceluia cere instantei de judecata ca acel violent sa primeasca aceeasi pedeapsa pe care a primit-o si Muresan ? Cum credeti ca va solutiona instanta de judecata ?

thebblack (1 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 13:50

@51 Dani, sa inteleg ca atunci cand unui rugby-ist un adversar ii sparge literalmente fata, nu se duce la spital, ca el nu e domnisoara de pension. ce dragut!

hopa (32 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 14:57

Kovacs, observatoul si comisiile trebuie urmarite in civil pt complicitate la agresiune deosebit de grava si GARANTEZ CA RUSESC CASTIGA 100%!!!

Dan (34 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 15:18

Din pacate se discuta foarte mult despre agresor , pe buna dreptate dar din ce in ce mai putin despre Kovacs . Daca acest asa-zis arbitru ar fi aplicat corect regulamentul pe teren , nu mai era loc de nici o interpretare a nu stiu caror articole si articolase . Il elimina pe Muresan , comisia de disciplina il incadra la 16-24 etape si cu asta basta . Kovacs este vinovat si ar trebui sa raspunda drastic pentru asta . Sportiv si chiar in civil daca e cazul . Sa se dea un exemplu .

MarianGhencea (2 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 15:26

Alegz a punctat cel mai bine situatia in cazul criminalului muresan(un gunoi nu merita majuscule; asta e parerea mea si se bazeaza pe principiul: daca vrei sa fi tratat ca un om, atunci comporta-te ca atare). Adevarul este inlaturat sistematic din orice sistem, la orice nivel. Ceea ce comentam noi, furnicile, n-ajunge in ochii sau la urechile mafiotilor care ocupa functii. Ei taie si spanzura dupa mintea si caracterul (cum sa-i spun fara sa jignesc vreun animal si fara sa folosesc injurii) lor stramb(na, ca am gasit). Ei ar trebui sa raspunda penal, nu numai in instante sportive, in ordinea urmatoare: muresan, kovacs, comisii, Burleanu. In locul lui Rusescu i-as chema in instanta, in civil. Iar acest arbitru penibil de ce nu e cercetat de DNA daca si la cate partide a luat mita? Vai de tara asta…
Noi ne agitam pe-aici si pe criminali, mafioti si incompetenti in doare cam la 50 de metri in fata… Stiti voi, cainii latra, ursul merge. Asta e parerea lor despre adevar, dreptate si prostii de rand, adica noi.

MarianGhencea (2 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 15:44

Dani, tu esti singurul penibil de-aici. Ai jucat vreodata fotbal, si nu ma refer doar in curtea scolii? Oi fi vreun dulap de 2 pe 2 de tu nu te spargi asa usor…
Baiete esti frustrat rau si total paralel cu realitatea. N-ai treaba pe la bucatarie? Ca in general, ce-i ce fac pe „barbatii adevarati” isi pun sortulete si le spun „mami” nevestelor… Recunoaste ca esti ori dinamovist, ori rapidist(chiar cfr-ist) atunci totul se explica. Daca ti-ai fi luat cotul lui Rusescu, cu aceleasi urmari, ai fi fost „cea mai mare domnisoara de pension”
Un pic de decenta n-ar strica, chiar daca ipocrizia te macina…

Vio (188 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 16:20

Beeei stelistii lui peste, nu vreti condamnarea la munca silnica a lui Muresan? Dar pe a lui Gardos de ce nu ati vrut-o, patachinelor?

Grassu (42 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 17:04

@dan #62. Ca saq vezi ca, Comisia de disciplina chiar acolo l-a incadrat la 16 etape si degeaba…

mitrut (6 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 17:07

Titlul face toti banii, argumentatia mai putin. Se simte ca nu sunteti stelist pentru ca ar trebui sa fiti mai dur cu Muresan si cu Kovaci.

bazileon (34 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 22:50

Eu l-am auzit doar pe smintitul de Argaseala afirmand ca Rusescu vede dublu – ceea ce aste o minciuna sfruntata.
Si pot sa adaug ca nici un stelist nu si-a aratat o astfel de inversunare cand Lacatus si Gardos si-au nenorocit pe viata adversarii.
Acu Steaua vrea TAS, proces civil – de ce nu penal ( tentativa de omor)? – si mai stiu eu ce. Si cand te gandesti ca au trecut doar cateva zile de cand pestilentul Sanmartean a facut acelasi gest – sau nu se pune daca victima e strain?

bazileon (34 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 22:52

MarianGhencea, uita-te in curtea ta (nu a cimitirului!): lacatus, Gardos, Sanmartean.

Cheetah (2118 comentarii)  •  21 noiembrie 2014, 23:01

Sa fac eu legea, l-as pune sa plateasca TOT, spitalizare, operatii, salariul pentru meciurile nejucate, pierderile colaterale etc. Toti banii astia in loc de suspendari lungi, inutile.

Comentează