Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O seară frumoasă

Steaua a plecat, cunoaşteţi motivele, ca mare favorită în derby-ul cu Dinamo. Şi, spre lauda ei, și-a onorat statutul și cartea de vizită, numai că s-a desprins mai greu decît şi-au închipuit suporterii ei. În faţa unui adversar lipsit de […]

vineri, 31 octombrie 2014, 11:16

Steaua a plecat, cunoaşteţi motivele, ca mare favorită în derby-ul cu Dinamo. Şi, spre lauda ei, și-a onorat statutul și cartea de vizită, numai că s-a desprins mai greu decît şi-au închipuit suporterii ei. În faţa unui adversar lipsit de Latovlevici şi Rusescu, unul menajat, altul indisponibil după cotul în ochi primit de la Mureşan, formaţia din Ştefan cel Mare a început mai bine, mai curajos. Surprinzător, outsiderul a obţinut trei cornere consecutive în debutul întîlnirii şi a irosit, prin Alexe, o şansă deosebită de a marca.

Parcă traumatizată de întîmplările de la Tîrgu Mureş, campioana n-a părut în apele ei minute în șir. Incomodată de aşezarea avansată şi agresivă ordonată de Stoican, ea şi-a amînat demonstraţia de forţă, ba a mai şi suferit. Rămaşi fără spaţii, mingicarii ei, în frunte cu Sînmărtean, au preferat baloanele lungi care nu prea şi-au găsit adresanţii. Tot Dinamo a ratat o dublă ocazie în aceeaşi fază, Bilinski şi Matei, apoi Keşeru a respins de pe linia propriei porţi şi, în careul celălalt, i-a oferit lui Marc prilejul unui reflex de aviator.

În ciuda desfășurării echilibrate, repriza s-a încheiat în avantajul roş-albaştrilor! În prelungiri, Szukala a înscris cu capul după o lovitură liberă, Steaua dovedind din nou că stăpîneşte la perfecţie lecţia fazelor fixe. Cum Dinamo a fost uneori echipa mai vie, chiar mai periculoasă, un scor egal ar fi reflectat mai corect evenimentele de pînă la pauză. Experienţa Stelei şi-a spus însă cuvîntul, iar experienţa presupune sînge rece şi luciditate. Altfel zis, valoare, clasă.

Partida s-a reluat în acelaşi ritm alert, pe contre, cu faze şi ratări mutate de la o poartă la alta. Varela n-a reuşit să mărească diferenţa, iar Rotariu, introdus în disperare de cauză, să restabilească egalitatea. Băieţii lui Gâlcă şi-au reamintit că posesia e specialitatea lor și au dat drumul la pase, iuţi, înşelătoare, victorioase. Plusului ei de tehnică şi de fantezie, Dinamo i-a răspuns cu o risipă de energie împinsă către sacrificiu, care însă n-a mai ajutat. În doar două minute, Steaua s-a desprins imperial la 3-0 prin golurile lui Papp şi Keşeru, diferenţă la care derby-ul s-a tranşat cu un sfert de ceas înaintea fluierului final. Succes clar, indiscutabil, răsplată meritată de o echipă superioară. Dinamo în creştere, dar mai are de aşteptat.

„Centralul” Cristi Balaj, care nu mai zîmbeşte de cînd, stupefiant!, CCA l-a trecut ultimul pe lista FIFA, a condus ca la carte. Impecabil. Maniera lui de a nu opri jocul pentru orice mărunţiş, în ideea că fotbalul e sport de bărbaţi, nu de domnişoare, a contribuit la realizarea unui spectacol de ținută, agreabil. Pe care, logic, peste 40.000 de spectatori l-au gustat din plin.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

AliBaba (223 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 12:07

Dudu #38. Tu ai vazut alt meci… Imi place ce moralisti si culti in cap sunt unii pe aici…

Bimbo (206 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 12:14

Nea Ovi, matale cand vrei poti…

Alin (626 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 12:21

Nu mai cautati unii pete in soare ca nu stiti arbitra. De ce sa ia Alexe galben ca vreti voi? Balaj a procedat bine ca nu a facut exces de cartonase, nu va mai credeti mai competenti decat sunteti.

Cheetah (2118 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 18:24

Noi vrem fotbal frumos si goluri multe, iar partida de aseara a avut de toate. Bravo si baietilor dar si lui Cristi Balaj ca n-a fragmentat jocul, cum bine zice nenea OVI aici.

Savio (4 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 18:34

Oare de ce tot insistă găzetărimea pe expresia „derby de România” ? Poate „derby de București” ar fi mai corect spus! Oricum, până nu mor toate fosilele PCR-iste Românica tot comunistă rămâne . Libertate Pace!

cici (36 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 18:38

@chronic

Se pare ca ai vazut meciul la aragaz!!
Trebuia, totusi, sa-l dai la 180 de grade!
L-ai incins atat de tare ca ti-a afectat gandirea periferica si ai devenit nervos cu nervii…

Chiar asa, de ce nu au fost evacuati toti spectatorii pentru ca balabustele steliste sa nu mai fie „agresate” de vantul din spate!?
Sau chiar din lateral, uneori… :mrgreen:

Doamne!!

Mytzu (3 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 18:51

Balaj nu a acordat un penalty pt Steaua la ratarea imensa a lui Keseru. Dar oenalty-ul ala nu-l observa orice microbist de rand. Filip a centrat, iar apoi a fost faultat de un dinamovist prin alunecare. Arbitrul l-a vazut in schimb, sunt sigur, dar i-a fost frica sa acorde penalty la 0-0, la o asemenea faza.

nea caisa (222 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 19:29

Probabil ca aceasta este diferenta de valoare, nu am vazut decat rezumatul, insa mi s-a parut ca Dinamo a jucat frumos si chiar ca a fost un pic lipsita de sansa. Cred ca ar trebui ca echipa si antrenorul sa nu fie supusi unor critici mai severe decat este cazul.
Keseru cred ca trebuie sa se mai antreneze ca sa poata rata si de la 25 de centimetri, asa, din 2m , rateaza de la distante prea mari; glumesc, desigur.
Ii tin pumnii lui Reghecampf!

aius (133 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 19:37

Jigniti o tara intreaga cu acest,,derby al Romaniei,, toata lumea(inclusiv tinerii) trebuie sa nu fie mintiti si sa stie istoria fotbalului romanesc: aceste doua echipe au fost infiintate de structurile comuniste a doua ministere de represiune.cine nu juca la ei era considerat hot sau dezertor si ere,,luat,,!

axel (56 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 19:55

Cateva consideratii:
– Dinamo peste Steaua prima repriza, a cazut fizic dupa pauza;
– multe faze de joc rezolvate ca un gazdar de Balaj (2 avantaje in prima repriza gestionate diferit, 2 faulturi in atac date aiurea si nedate invers); pentru un roman inapt asta inseamna arbitraj perfect, ok – taken;
– diferenta de salarii nu justifica diferenta de prestatie in teren, dar justifica diferenta de scor;
– in 2 ani vom fi in echilibru amorf
– o seara buna

MZM (390 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 20:00

Dinamo a jucat bine vreo 30-40 de minute, dar nu trebuie sa fie suparata ca a pierdut pana la urma cu 3-0 (care putea fi si un 6-0!) Pentru ca, sa ne amintim, Aalborg a jucat chiar foarte bine prima jumatate a jocului cu Steaua si… a incasat portie dubla, 6-0! Dinamo pare o masina cu rezervorul prea mic, nu-i ajunge decat pentru jumatate din distanta!

Acciduzzu (108 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 20:41

Nu va chinuiti ca nu ve-ti scoate mai mult de la nea Ovi. E si asa mult pentru el ca a trebuit sa recunoasca superioritatea Stelei. Dar la 3-0 sec nu ai ce sa mai faci. Ma tot intrebam cam cand vor ajunge cei de la Dinamo sa inteleaga ca doar cu dorinta si hei-rup merge poate o data de doua ori dar atat. Prima repriza a fost echilibrata pentru ca Steaua a jucat prost. A intrat in jocul aiurit al dinamovistilor pasand la adversar la fel de mult ca si ei. In a doua au pornit un pic motoarele si, pe fondul greselilor absolut imbecile ale lui Stoican, au inchis jocul in acele doua minute. Cred sincer ca Dinamo are nevoie de o trezire adevarata. Echipa e totusi slabuta iar Stoican tinde sa devina un al doilea Piturca: o vesnica promisiune neimplinita. Imi place daruirea suporterilor dinamovisti dar a cata oara li se tot spune ca Dinamo a jucat bine dar….La meciul de 5-2 Stoican vorbea de parca el castigase, si tot cam asa si la escurile usturatoare dinainte. A cata victorie a Stelei e asta? De fiecare data se gasesc motive si scuze cand realitatea e clara: Dinamo are o echipa slaba si un antrenor mediocru. Cu asa reprezentare va continua sa fie ciuca batailor in jocurile cu Steaua.

IO (154 comentarii)  •  1 noiembrie 2014, 21:05

Sunt multi cei care spun ca Dinamo nu are jucatori de valoare, dar un Lazar, Rotariu, Fai, Alexe, Bilinski nu gasesti pe toate drumurile. Chiar Nedelcearu, la 18 ani, s-a descurcat binisor si sunt sigur ca destul de curand va juca, fara sa mai fie nevoie sa se descurce doar. Pt mine este ciudat ca dynamo, cu asfel de jucatori, se afla atat de jos in clasament. Poate ar fi bine sa schimbe antrenorul.

groparu (52 comentarii)  •  2 noiembrie 2014, 0:06

Incepind cu 1950 eu am vazut toate meciurile Steaua -Dinamo, fie pe stadion, fie la TV sau inregistrate. Nu stiu a cita intilnire a fost vineri dar sigur ca sint peste 130 desfasurate in campionat. Partida se desfasoara neitrerupt de 66 de ani si de aceia i se spune derby de Romania. Iar pentru cine nu stie Steaua a fost infiintata de armata regala iar Dinamo de negustorii evrei , ei fiind cei care timp de 4 ani au platitit banii necesari pentru evolutia echipei in prima divizie. In acesti 4 ani a reprezentat MAI doar cu numele. Efectiv a trecut definitiv pe schema MAI in 51-52 dupa ce Dej a trecut la epurarile evreiesti si a vrut sa desfinteze clubul pe care evreii il numeau Macabi!! Ei nu ziceau” joaca Dinamo” ziceau „joaca Macabi „!!Dar astea sint date cunoscute doar de cei ce mergeau pe Republicii in anii aia de pionierat. Vreau sa spun ca meciul de vineri a fost printre cele mai bune din ultimii 7-8 ani. Chiar daca armata a cistigat cu 3 – 0 scorul nu reflecta situatia reala din teren. Pina la primirea golurilor 2 si 3 Dinamoa a avut conform casetei tehnice mult mai multe suturi la poarta si pe spatiul portii decit stelistii. Si numarul cornerelor era mai mare. Semn ca partida a fost echilibrata. Echilibrul l-a rupt Stoican cind l-a scos pe Boubakar, mijlocul a ramas nepazit si cu mult noroc Steaua a marcat de doua ori. Spun noroc pentru ca la ambele goluri mingea a ricosat in urma unor caramboluri la jucatorii de la Steaua aflati fara marcaj.
De obicei derulam fazele litigioase. Din npacate cei de la LOOK nu detin profesionalismul celor de la Digi care derulau la perfectie fazele litigioase. Dar parerea mea eset ca la primul gol nu a fost nici un fault (sint jucatori care detin „arta ” de a obtine lovituri libere:Tanase, Sinmartean, Alexe si Croitoru fiind fruntea) si am dubii la preluarea lui Popa la golul doi acesta revenind din offside. Oricum arbitrajul a avut si mici erori. Oricum la acest meci cu exceptiile aratate nu s-a prea vazut diferenta intre o echipa cu bani si alta aflata in insolventa. Pacat ca Negoita nu investeste macar in propria pepeniera. Sa joci fara tel nu ai nici o sansa sa progresezi. Dincolo la Steaua nici Becali nu mai baga bani serios si am temerea ca va vinde actualul nucleu de valori. La final spun ca meciul a fost foarte echilibrat dar ca Steaua a meritat victoria ca a bagat-o de trei ori in ate. Ca fotbalul se joaca pe goluri! Sa fiti sanatosi si sa ne mai auzim si dupa retur.

Luciann (38 comentarii)  •  2 noiembrie 2014, 12:35

@groparu: Dar penalty-ul la Filip nu l-ai vazut? Cand a centrat la acea mare ocazie din prima repriza a lui Keseru a fost „cosit” de Fai! Oricum numai conteaza, arbitraj foarte bun al lui Balas! E clar cel mai bun arbitru din tara!

Val (52 comentarii)  •  2 noiembrie 2014, 19:32

@acciduzzu #62. Pana nu vei invata gramatica de clasa a 2-a taci, nu te apuca tu, un semidoct, sa faci pe desteptul cu dnul Ioanitoaia ca te rad curcile.

PASSCU (23 comentarii)  •  3 noiembrie 2014, 9:57

Faptul că meciul a fost vizionat de cei mai mulți pe internet fac și comentariile să fie iluzioniste și fanteziste. Cred că desele întreruperi au ajutat dinamoviștii să creadă că meritau victoria. Nea Ovi îți reamintesc că un meci durează 90 de minute + 3,4,5……minute. Diferența a fost imensă nu doar de 3 – 0. Însă orbul găinilor este o boală de care suferă și câinii uneori. E greu de digerat o astfel de înfrîngere dar să fie mulțumiți că nu a fost set. Cineva afirma în comentarii că Lazăr, Matei, Bărboianu, Fai, Nedelcaru etc sunt jucători de valoare. Însă nu pomenea la ce sport se refereă. Poate la proba de 5000 m obstacole. Nu am avut impresia că se făcea referire la fotbal. Cît despre arbitraj …….amintesc doiar 2 faze. Filip în careu 11 m clar la centrarea reluată de Keșaru în portar și faultul la Tănase la 17 m perpendicular pe poarta dinamovistă. În rest…..poate la primavera. Dar nu viitoare.

Comentează