Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Teiul lui Caragiale

Domnește asemenea harababură la Poli Iași încât, scuzați expesia, nu se mai cunoaște om cu persoană! Ultima în clasament, formația din Copou a rămas fără antrenor (mai nou, l-ar căuta pe Zenga) după ce Andrei Cristea a intrat în dizgrația […]

...

Una ia și alta dă!

Se caută soluții, și nu prea se găsesc, pentru implementarea arbitrajului video în fotbalul românesc, rămas de căruță și la acest capitol. Momentan, introducerea VAR în Liga 1 pare blocată, ori chiar e, deoarece FRF și LPF se ciondănesc, nu […]

...

Răspuns aiuritor

Ar trebui să mă măgulească faptul că FRF a reacționat prompt la editorialul meu de ieri, intitulat „Săgeți otrăvite„. La nici două ore după apariția acestuia pe GSP.RO, Federația a postat pe site-ul său un drept la replică. Dovadă că, […]

...

Săgeți otrăvite

La scorul de 1-1, „centralul” de pe lista FIFA a văzut fault la duelul aerian dintre Opruț și Achahbar, Vașvari a transformat impecabil lovitura-cadou de la 11 metri și Sepsi s-a întors la Sf. Gheorghe cu toate punctele.

Cum la […]

...

Aruncatul pisicii

Mai ales partidele Chindia-Craiova și Clinceni-Astra au stârnit controverse referitoare la arbitraj. Unele pe care VAR le-ar fi lămurit.

Când sistemul respectiv s-a introdus și funcționează în multe țări, în unele chiar de 2-3 ani, la noi el continuă să […]

...

Moți, montat de Pițurcă?!

Pentru meciul cu Grecia din preliminariile CE 2016, ce se va disputa pe 7 septembrie la Atena, pe stadionul Karaiskakis, cu porțile închise, Pițurcă a chemat 13 “străini”. Acestora li se va alătura și Gardoș, transferat deunăzi la Southampton, al […]

sâmbătă, 16 august 2014, 8:18

Pentru meciul cu Grecia din preliminariile CE 2016, ce se va disputa pe 7 septembrie la Atena, pe stadionul Karaiskakis, cu porțile închise, Pițurcă a chemat 13 “străini”. Acestora li se va alătura și Gardoș, transferat deunăzi la Southampton, al cărui statut era incert la ora expedierii telegramelor. La fel, nu-i exclus ca una sau mai multe convocări să fie contramandate pe parcurs.

Apariția pe lista celor 13 a “veteranilor” D. Goian, Tamaș și Moți a surprins în condițiile în care, din motive de formă ori, în cazul lui Tamaș, de indisciplină, Pițurcă părea să fi renunțat definitiv la ei. Probă că i-a sărit de la toate acțiunile din 2014! Fără a insista, trag concluzia că, apelînd la fotbaliști vîrstnici, căci Goian va împlini 34 de ani pe 12 decembrie, Tamaș 31 pe 9 noiembrie, Moți 30 pe 3 decembrie, selecționerul a amînat iar, Dumnezeu știe pînă cînd, operațiunea de întinerire a “naționalei”. Putem vorbi despre orice, nu însă, evident, despre reconstrucția echipei și perspectivele acesteia.

Pițurcă ar avea totuși o justificare. Faptul că mizează și pe Pintilii, adus dintr-un fotbal arab în nisipul căruia au eșuat destule talente, ne îndeamnă să presupunem că antrenorul “tricolorilor” visează să dea lovitura la Atena. Cum se va juca fără public și contra unei reprezentative ce și-a schimbat recent conducerea tehnică, Pițurcă speră să exploateze conjunctura favorabilă și, folosind fotbaliștii cei mai experimentați, să forțeze victoria. Întrucît la Euro 2016, turneu cu 24 de participante, se vor califica automat locurile 1 și 2 din fiecare grupă, iar formațiile situate pe 3 (cu excepția celei mai bine clasate) vor merge la baraj, rezultă că un succes sub Acropole ar scurta drumul băieților noștri către rendez-vous-ul continental din Franța.

N-a stîrnit numai rumoare, ci de-a dreptul a șocat, convocarea lui Moți, care n-a mai prins “naționala” de 35 de luni, de la nereușitul 2-2 cu Belarus de la București, semieșecul după care ne-am luat adio de la CE 2012! Probabil că ex-dinamovistul, dublu campion al Bulgariei cu Ludogoreț, putea și trebuia chemat mai devreme. S-a remarcat permanent în precedentele două sezoane, însă Pițurcă nu l-a băgat în seamă.

Amănuntul că selecționerul a recurs la el tocmai în ajunul duelurilor dintre Steaua și Ludogoreț din play-off-ul Champions League a stîrnit nedumeriri, ba și suspiciuni. Unii au interpretat decizia convocării lui Moți ca un act împotriva Stelei, asta în varianta că includerea în lot după o atît de lungă absență l-ar putea determina pe fostul “cîine” să se mobilizeze la maximum în duelurile cu roș-albaștrii.

Personal, deși nu subscriu opiniei de mai sus, consider că Pițurcă ar fi dovedit un plus de diplomație, de tact, dacă nu l-ar fi chemat exact acum pe Moți. Era de preferat să se abțină.

Comentarii (56)Adaugă comentariu

oil_a (2 comentarii)  •  17 august 2014, 9:47

hai

liviu (2 comentarii)  •  17 august 2014, 9:48

pai bun. a convocat fotbalisti de 30 si de ani. asta inseamna ca si mutu si sanmartean, fotbalisti mult mai in forma decat tamas, moti sau goian, trebuie neaparat convocati in nationala. pentru simplul motiv ca ei chiar merita asta la momentul actual! deci domnule Ioanitoaia, vreau sa vad corectitudine din partea dvs si sa puneti presiune pe piturca. Un antrenor teribil de slab pregatit si total depasit de fotbalul actual!

Say what? (2 comentarii)  •  17 august 2014, 10:02

@redknapp: Altul care nu pricepe. MOTI este in forma de 2 ani de zile, nu de ieri. Intrebarea este DE CE A FOST CONVOCAT TOCMAI ACUM? Pricepi?!

La fel si pentru restul, asta-i intrebarea: de ce acum? Ioanitoaia a facut legatura cu dubla cu Steaua. Se poate sa fie sau nu. Eu asta zic ca este. Pai cu ce este mai in forma Moti acum decat acum un an de zile, cand tot campion era cu Ludogorets din postura de titular? Sau cand trecea de Lazio? De ce atunci n-a fost chemat?

Vali (46 comentarii)  •  17 august 2014, 18:12

@redknapp #49. Ai creierul cat o nuca si chiar mai mic.

Gino (511 comentarii)  •  17 august 2014, 21:04

Bine, dar Sanmartean? Asta nu e bun pentru ca nu il gadila pe Piturca?

dinu (423 comentarii)  •  17 august 2014, 21:21

Inca un articol care starneste polemica, specialitatea casei. Moti e decat un fost international care face fault la o minge din trei. Nationala ar trebui sa fie un capitol inchis pentru el.

Comentează