Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cu Matuidi cum rămîne?!

Cînd Luis Suarez l-a mușcat de umăr pe Chiellini, arbitrul nici măcar n-a sesizat, dar a ieșit scandal mare, cît casa. Golgeterul sud-american a luat 9 etape de suspendare și, în plus, i s-a interzis să se apropie de vreun […]

miercuri, 2 iulie 2014, 1:54
bannercm.jpg

Cînd Luis Suarez l-a mușcat de umăr pe Chiellini, arbitrul nici măcar n-a sesizat, dar a ieșit scandal mare, cît casa. Golgeterul sud-american a luat 9 etape de suspendare și, în plus, i s-a interzis să se apropie de vreun stadion vreme de 4 luni!

O lume întreagă a condamnat gestul respectiv, l-a socotit incalificabil. Numai președintele uruguayan José Mujica, bărbatul de 79 de ani ce se recomandă cel mai sărac șef de stat de pe planetă, a sărit în apărarea compatriotului său. Și, firește, Maradona, protestatarul de serviciu, avocatul tuturor cauzelor pierdute. În stilul său castrist, El Pibe d’Oro s-a ambalat foarte rău: “Puțin le-a lipsit mahărilor de la FIFA să-l arunce pe Luis în închisoarea de la Guantanamo!”.

Apreciind că gura a făcut și capul a tras, să zicem că Suarez a primit ce-a meritat, deși destui susțin că pedeapsa putea fi mai mică și trebuia să fie mai mică. Aceiași avertizează că agresorul lui Chiellini ar fi scăpat ceva mai ușor, infinit mai ușor, dacă ar fi reprezentat o altă țară. Una mai cunoscută, eventual europeană și occidentală.

Să lăsăm însă lucrurile cum au căzut și să observăm, nu fără surprindere, că francezul Matuidi n-a suferit nici măcar o dojană după ce i-a fracturat nigerianului Onazi tibia și peroneul! În ciuda faptului că arbitrul, depășit de evenimente, i-a arătat mijlocașului de la PSG doar cartonașul galben, imaginile video au demonstrat că intrarea lui Matuidi a fost extrem de dură, de-a dreptul criminală. Ca atare, autorul ei trebuia imediat trimis la vestiare și ulterior pedepsit! În fond, e mai grav să-ți înfigi dinții într-un adversar sau să-i rupi piciorul?!

Concret, pentru a redeveni credibilă și a nu da impresia că judecă în funcție de simpatii, de interese ori de amîndouă, FIFA ar avea obligația, chiar ar fi avut, să-l cheme la ordine pe Matuidi, să-l judece după înregistrările TV și, evident, să-l suspende. Permiteți-mi să mă îndoiesc însă că se va întîmpla așa. Toți știm de ce.

Comentarii (91)Adaugă comentariu

antimafia (103 comentarii)  •  2 iulie 2014, 16:10

Ca orice organizatie mafiota, in vederea „imbunatatatirii” relatiei cu publicul, si FIFA exacerbeaza zisa moralitate. La UEFA, in mod real, nu vorbim de moralitate ci de ilegalitate. Dar, ca si furaciunile pesediste de la noi, a se vedea si „neutralitatea” insei de la CNA, fata de prostime invocam false cresteri de salarii, false cresteri economice, iar FIFA invoca muscatura ca fiind pacatul suprem. In fond, Chellini maine poate sa joace, nigerianul poate niciodata, dar Matuidi, ca si alti zeci de matuidisti din campionatele Europei, vor juca in continuare, iar zeci de onazisti se vor scufunda in uitare, nu va mai interesa pe nimeni sa stie cand si daca nigerianul se va recupera… La aceasta organizatie numita FIFA nu e vorba de aplicarea sau nu a echitatii, este hotie, arbitrul era la 2 metri de faultul lui Matuidi, a vazut faza dar nu l-a impresionat piciorul fiindca era nigerian.

black_is_black (8 comentarii)  •  2 iulie 2014, 16:21

@viktor#35 Vorbesti doar ca sa vorbesti. Asa cum face si Ioanitoaia. Citeste mai bine presa adevarata si apoi scrie daca ai ceva de scris. Pe voi va intarata unul si voi o dati cu coarnele in fatza. Maine poimaine va spune ca e din cauza lui Burleanu sau Dragomir, si voi o sa incepeti sa va infierbantati. Halal prostie !

dinamowinkels (1 comentarii)  •  2 iulie 2014, 16:30

DFIFA saomnule Ioanitoaia ma asteptam de la dv. sa fiti mai bine informat in privinta regulamentului!FIFA sanctioneaza cu proba Video doar daca arbitrul nu vazut ce sa intamplat ca in cazul lui Suarez.Daca arbitrul ii acorda un galben la acea faza atunci doar cu galbenul ramane ca si Matuidi care a fost pedepsit cu cartonasul galben.daca ar fi fost invers ati fi scris acelasi articol doar cu titlul”Dar cu Suarez cum ramane” bineinteles in aceeasi necunostinta de cauza (regulament)

black_is_black (8 comentarii)  •  2 iulie 2014, 17:23

Am impresia ca multi confunda UEFA cu FIFA. Asta e ca si cum ai spune ca FRF e totuna cu LPF sau ca Coca-Cola e acelasi lucru cu Pepsi-Cola.

Marius22 (347 comentarii)  •  2 iulie 2014, 17:25

Acesta este un articol excelent pe care geniile de pe acest blog il inteleg pe dos, nu cum e scris.

Dragos (250 comentarii)  •  2 iulie 2014, 17:28

@dinamo…#53. Altul caruia nu ii e rusine si il invata pe maestrul Ioanitoaia ce scrie in regulament. Voi v-ati nascut ieri, dar nu va intrece nimeni la dat sfaturi.

Alunelu (2 comentarii)  •  2 iulie 2014, 17:34

Ma amuza acest black&black cu prostia lui. Adica l-am vazut pe Ioanitoaie venind zi de zi la TVR cu ziare straine la el, iar negru stie mai bine ce scrie in acestea. Vorba unuia pe aici, unde va e nenica lungul nasului?

Bogdan (4 comentarii)  •  2 iulie 2014, 17:45

Gogule (#41), pari prototipul perfect al analfabetului informaţional (procent mare de tot în Romania). Ştie să citească dar nu înţelege mare lucru.
Şi totuşi, ziceam mai mult sau mai puţin ironic că sper ca dl. Ioaniţoaia să nu fi aflat dspre antecedentele lui Suarez, altfel nu se explică articolul de mai sus.
Iar n-ai înţeles, nu?
Aşa, de curiozitate, ştii cum s-a accidentat Neşu. Era pe terenul de fotbal la un antrenament dar se putea intâmpla în timpul meciului. N-ar fi primit nici măcar galben, presupunând că ar fi fost un adversar cel care l-a accidentat.

Pe de altă parte sunt în totalitate pentru judecarea retroactivă a faulturilor de roşu pe baza probelor video şi pedepsirea lor. Conform unui regulament, evident.

În cazul lui Suarez suspendarea este prea mică. Omul are nevoie de tratament de specialitate. Îmi aduce aminte oarecum de dementul ăla de Ganea. N-au ce căuta în fotbal.

https://www.youtube.com/watch?v=s4aYvyEjX4U

https://www.youtube.com/watch?v=28GxotLLPPc

gogu (131 comentarii)  •  2 iulie 2014, 18:20

@Bogdan #58. M-ai dat gata cu accidentarea bietului Nesu, ma crucesc cat poti fi de istet! Mai ai exemple de acestea ca sa ma tavalesc de ras?

niman (4 comentarii)  •  2 iulie 2014, 18:21

suarez-saracul la cate coate a luat in gura in meciul ala(si a luat pe bune) treaba cu muscatul a fost cea mai banala,sunt curios daca-i dadea un pumn barbateste cate etape era suspendat-probabil vreo 4.acum chellini l-a provocat tot meciul(italienii stiu sa faca asta,vezi cazul materazzi-zidan)nimeni nu vede,dupa muscatura a tras si el un cot,probabil comisia nu a vrut sa vada(merita si el cel putin 2 etape).in fine suarez si-a luat-o pt ca se judeca la modul,dam exemplu etc etc.
insa ce ma oripileaza pe mine este ce au facut robben+chiorul de arbitru(oare?).
adica in min 92 sa dai penalti pe o simulare clara sa influentezi un rezultat(asta se numeste inselatorie),din cauza asta unii au pierdut bani,au ratat turneul,(probabil financiar pt turneu da mai bine sa ai olanda decat mexic)furt premeditat.
robben ar trebui suspendat la fel de mult cat suarez.poate chiar mai mult.
acum imi dau seama de ce nu se doreste consultarea video in timp real,de ce nu se reformeaza arbitrajul(cum este in fotbalul american,cum este la rugby la fazele cu probleme vine si explica decizia),pai altfel cum poti sa te mai justifici la modul plasament prost,nu a vazut,a fost mascat,sau asa a vazut el,sau faza a fost prea rapida,cu toate ca daca vor sa vada vad.cred ca punem prea mult suflet intr-un sport in care rezultatele se decid dupa cum vor unii.pacat.
p.s referitor la liga 1 si televizarea meciurilor daca nu se va face ceva in 2 ani vor falimenta tot fotbalul.vor fi destui care cred ca vor plati 10 lei sa vada mizeria aia de fotbal insa parerea mea este ca vor fi prea putini.
si astfel vom ajunge la fotbal amator

AliBaba (223 comentarii)  •  2 iulie 2014, 18:23

Bogdane #58, taci ca nu ai dreptate. Are dl Ioanitoaia al carui mesaj e clar: nu trebuia iertat Suarez, dar trebuia pedepsit si Matuidi. Sunt perfect de acord cu acest punct de vedere.

Teddy (10 comentarii)  •  2 iulie 2014, 18:45

dar cu cele doua „coate” intentionate in plina figura ale francezilor la acelasi meci, cum ramine, domnilor protestatari? felicitari dle Ioanitoaia ca ati adus in discutie pe francezii „neprihaniti” pastoriti de stim-noi-cine…

black_is_black (8 comentarii)  •  2 iulie 2014, 18:47

alunelu # 57 http://www.maxifoot.fr/football-rss200731/nigeria-fracture.php Ia si mai amuzeaza-te d-le Alunelu, ca prostiiiiaaa e mare. Si gradina Domnului la fel.

black_is_black (8 comentarii)  •  2 iulie 2014, 18:49

Alunelu # 57 Daca nu stii sa traduci, cere ajutor. Poate te ajuta Ioanitoaia cu ziarele lui alea multe…

black_is_black (8 comentarii)  •  2 iulie 2014, 19:27

Alunelu # 57 Dar mai degraba D-le Alunelu cred ca tu nu stii sa citesti ! Eu nu astept ca tine sa vina Ioanitoaia cu ziare la el, fiindca pot sa le citesc si singur. Exista internet daca nu stiai !! Asa ca las-o mai moale cu prostia, ca nu se dau premii pt asta !!!!

maximus (3 comentarii)  •  2 iulie 2014, 19:54

catalinfb, sa presupunem ca ne aflam intr-o situatie ipotetica si ne intalnim pe strada, si eu iti trag o mare flegma peste mufa, ce se intampla? tu te enervezi, eu imi cer scuze, zic ca n-o sa se mai intample, si tu intelegi ca am gresit si ma ierti , dupa 2 spt ne intalnim iar , si ghici ce , iar primesti o flegma de la mine, acelas scenariu, eu zic ca no sa se mai intample, tu imi dai 2-3 palme, si sa zicem ca iti trece, dar nene daca eu te vad iar pe strada si iti trag asa flegme regulat, tie ti se pare normal???

Freddy RE (13 comentarii)  •  2 iulie 2014, 20:07

Ioanitoaia 100%:
Și, firește, Maradona, protestatarul de serviciu, avocatul tuturor cauzelor pierdute. În stilul său castrist, El Pibe d’Oro s-a ambalat foarte rău.

Permiteți-mi să mă îndoiesc însă că se va întîmpla așa. Toți știm de ce.

DA, chiar stim.
Talentul nu se poate cumpara.
Il ai sau nu.

Alunelu (56 comentarii)  •  2 iulie 2014, 20:58

@black is black. Esti chiar mai inchipuit decat credeam daca sustii ca cei care se uita la meciurile de pe TVR mai intai citesc Equipe, Marca si Gazzetta dupa care dau drumul la televizoare. Sigur ca Ioanitoaie nu se ridica la nivelul asteptarilor tale care esti mult deasupra vulgului, prea important pentru oamenii obisnuiti. Inteleg ca ai vrea ca Ioanitoaie sa scandeze din Lucretiu (scuze) ori sa recite din Byron (alte scuze) pentru a multumi un cult ca tine. Las-o jos ca macane!

Bogdan (4 comentarii)  •  2 iulie 2014, 21:00

Gogule, tată, înţelegi vreodată ceva mai mult de du-te, vino, stai jos, et c.?
Poate că a fost ceva mai complicat pt. tine, dar exemple în care fotbaliştii se accidentează mai mult sau mai puţin grav din cauza altora care au tot felul de intrări mai mult sau mai puţin dure/întârziate/voluntare, et c. sunt nenumărate.
Toate astea fac parte din fotbal, pe când Suarez..

Vissu (88 comentarii)  •  2 iulie 2014, 21:04

Beei black is black, mai ai frati acasa sau esti singurul frustrat din familie? Ce Harvard ai terminat de dai atat ochii peste cap?

gogu (131 comentarii)  •  2 iulie 2014, 21:09

Bogdane, scuteste-ma de ineptiile si aerele astea de ultracunoscator. Un dialog cu de-alde tine nu e decat timp pierdut. Hai la revedere ca te-am bagat prea mult in seama si ajungi sa crezi ca ai ceva sub par.

Chile (871 comentarii)  •  2 iulie 2014, 21:12

# 67 Freddy RE on 02.07.14 at 8:07 pm

Ioanitoaia 100%:
perfect. Tare.Re. Si eu am avut initial doar 99%. Sa-i dam Cezarului ce-i al Lui. Mereu.

black_is_black (8 comentarii)  •  2 iulie 2014, 21:21

@ Alunelu Am spus doar ca nigerianul nu are fractura, ci doar o entorsa. In rest crezi ce vrei si inclusiv ce spune Ioanitoaia. Si sa-i spui ca a uitat de de Jong de acum 4 ani (asta era tot din cauza lui Platini sau poate din cauza lui Dragomir sau Burleanu). Si daca te enervez, nu mai citi ce scriu ca tot nu intelegi !

Traian (39 comentarii)  •  2 iulie 2014, 21:36

Fratee hai ca ati luat-o razna, s-au adunat frustratii pe aici sa comenteze de aiurea, macar daca erau nostimi sau spuneau si altceva decat aberatii!

Dorel Constantin Stroe (871 comentarii)  •  2 iulie 2014, 22:00

Cu Dacia cum ramine

Ca Daacia e singura masina da pa Pamint si Luna pa care poti praji mititeii inghetati de la Metro. Vad ca mai este unii k care da in simbolu nostru si nu este bine asa ca il rog pe Nea Ovi sa ne povestesca in wcend ceva de bine despre Dacia ca spre exemplu cum si-a realizat visul Nea Mircea ca a luat una fara coada dupa ce a venit invingatori din Albania.

Bogdan (4 comentarii)  •  2 iulie 2014, 22:05

Mulţumesc Gogule că m-ai eliberat 🙂

black_is_black (8 comentarii)  •  2 iulie 2014, 22:20

@vissu (cu v mic) Iti place cum dau ochii peste cap, nu-i asa ? Beei vissu, viseaza in continuare

Toader (37 comentarii)  •  2 iulie 2014, 23:58

Niste cioflingari care isi dau cu parerea despre un mare ziarist fara sa constientizeze ca sunt jenibili.

corvette59 (45 comentarii)  •  3 iulie 2014, 0:17

@ niman #60
Corect D-le ,corect ! Am fost acolo ,dar din tribuna s-a vazut fault in careu .Mai apoi ,cind au venit si reluarile TV din diferite unghiuri,situatia s-a schimbat total . Muscatura lui Suarez n-a influentat rezultatul meciului chiar daca ar fi fost eliminat .In acest caz si Chellini trebuia dat afara pt riposta. In schimb dive-ul ui Robben i-a trimis acasa pe mexicani .In acelasi meci,dar in prima parte, Robben a mai incercat un dive. Fara rezultat si si-a zis ca arbitrul nu va mai avea curaju sa nu sufle la al doilea . Si n-a avut ! Pe unde a umbat acest Jumpin’ Jack Fash a devenit vestit pt simularile sale.Mourinho chiar a avut o discutie dura cu el cind era la Chelsea . S-a lasat cu imbrinceli si pumni pe la coaste in care nu Robben a fost cistigatorul . La Real a intrat in conflict pe aceiasi tema cu Jorje Valdano . L-a facut pe acesta sa puna conducerea in dilema – ori eu ,ori el . A plecat si de acolo cu coada intre picioare . Se pare ca lucrurile nu merg ca pe roate la Bayern cu Guardiola .Daca FIFA se tine de promisiune si cerceteaza cazul,vom vedea ce impact va avea o eventuala suspendare in viitorul lui Robben la Bayern .

Alex One (161 comentarii)  •  3 iulie 2014, 5:39

Mai este un secret ca lumea e impartita in 2-3 categorii de state ? Sistemul colonial nu a murit niciodata chiar daca se incearca salvarea aparentelor.

alex (46 comentarii)  •  3 iulie 2014, 5:56

Matuidi nu o sa pateasca nimic. Pentru ca Platini si francez. Simplu ca buna ziua. Restul e cancan

zizou777 (1 comentarii)  •  3 iulie 2014, 7:07

Sa-l pupe in fund pe Platini. Amintiti-va de Giroud care-i sparge fata unui elvetian. Nici macar galben, nu zic de judecare dupa filmare. Arbitrajele sunt o rusine si FIFA este un for corupt 100%.

Marcus (279 comentarii)  •  3 iulie 2014, 7:12

E ridicola incercarea unora de a il critica si da sfaturi domnului Ioanitoaia care stie mai bine decat toti cu inseamna gazetaria. Asa fac unii pe pretentiosii de juri ca au mancat toata viata numai icre negre.

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  3 iulie 2014, 8:49

De acord. Nu si cu teparii care se manifesta in zona.

Cosmin (5 comentarii)  •  3 iulie 2014, 9:32

Stim cu totii de ce nu va fi sanctionat,eu unul cand am vazut ca a primit doar galben la o intrare criminala chiar in fata arbitrului am stins televizorul si am iesit din casa iar la meciurile frantei nu vreau sa ma mai uit deacum in colo.Mai sunt echipe la acest mondial pe care fluierasi le favorizeaza cred ca ati vazut si voi acest lucru.Parerea mea e ca acest mondial sa prezentat cu niste arbitri destul de slabi nu toti dar o mare parte au fost depasiti.Sunt acele ecrane mari pe stadioane care ar putea sa-i ajute pe arbitri sa ia decizii corecte doar sa ridice capul si sa vada ce vedem noi la reluari sunt doar cateva secunde ,oare de ce nu vor asa ceva?.Din nou stim de ce si uite asa suntem dusi de nas si se duce de rapa munca unor echipe.Prin asta vedem ca fotbalul nu trebuie sa se joace corect si ca FIFA nu e dornica ca fotbalul sa fie curat.

Un oarecare (7 comentarii)  •  3 iulie 2014, 9:38

Chiellini care a reactionat cu un cot in gura nu a fost suspendat?

Cheetah (2118 comentarii)  •  3 iulie 2014, 10:29

Foarte bine punctat si la obiect, @ Alex One #80, cu permisiunea Dvs. as adauga „colonial-imperial”, istoria ne ofera toate informatiile despre subiectul asta.

Apoi, bineinteles ca aceste reflexe imperial-coloniale sint active si-n ziua de azi, inclusiv tarisoara noastra draga a fost pasata intre tari din prima categorie la care faceti referire, iar acum e colonie a Vestului, din toate punctele de vedere si, evident, din pacate.

viorel (3 comentarii)  •  3 iulie 2014, 10:52

Ce sa mai vorbim cand este compatriot cu seful Uefa Michel „Aranjament” Platini. Daca si la acest CM Franta iesea pe usa din dos se declansa o revolutie ce conducea catre o noua republica franceza. Totodata nu trage sforile sa castige presedintia FIFA ? Cum sa greseasca arbitrii impotriva viitorului sef?
Pentru a inlatura nedreptatile cred ca aparitia unei organizatii care sa activeze in paralel cu Fifa ar conduce la cresterea calitatii meciurilor de fotbal. Nu vedeti ca la acest mondial au mers in sferturi echipele „bine alese”?

Mx5 (390 comentarii)  •  3 iulie 2014, 11:39

Nea Ovi, intrebarea matale (cu raspuns platit!) „In fond, e mai grav sa-ti infigi dintii intr-un adversar sau sa-i rupi piciorul?” e de tot hazul! Pai, loviturile cu piciorul sunt in spiritul jocului, ca sa zic asa, (unele duc, din pacate la fracturi!), dar muscatul adversaruli e cu totul si cu totul… canibalic! Daca Suarez era turbat??!!

serbanfl (147 comentarii)  •  3 iulie 2014, 12:24

Îmi permit o mică observație: În România s-a făcut mare scandal + suspendare imensă în cazul Gardoș – Bacilă, caz în care reluările video au arătat că ambii jucători au avut piciorul la același nivel, doar că oasele lui Gardoș au fost mai tari.
Are cineva deontologia profesională care să-i permită a prezenta CÂTE alte fracturi grave au suferit fotbaliștii din campionatul României și ce sancțiuni s-au dat ULTERIOR sancționării lui Gardoș?!
(Da, am constatat că a dispărut din GSP alin fornade – cel ce a dat „tonul” atacurilor la Gardoș – dar măcar o simplă constatare a părtinirii de la FRF și LPF ar terbui să se facă)

petremihai (11 comentarii)  •  3 iulie 2014, 14:58

Comparati merele cu perele, faulturile, intrarile dure, ruperile de picioare, fac parte din riscurile meseriei, asta e fotbalul, a fi muscat nu intra in fisa postului. Orice jucator stie ca risca sa isi sparga capul, sa ii fie rupt piciorul, dar nu sa fie muscat.
Ce naiba, inseamna ca in conceptia dvs la box e acelasi lucru daca iti iei un KO de ajungi la spital cu pumn plasat din greseala sub centura. La un KO te astepti, ca asta e riscul meseriei, dar la o lovitura josnica nu prea.
Asa si aici, Suarez isi merita cu varf si indesat pedeapsa, intrari urate si ruperi de picioare au fost si vor mai fi cu nemiluita pentru ca asta e fotbalul, insa muscaturi? Trebuie sa fii ori copil, ori tampit sa faci asa ceva. Oare Suarez unde se incadreaza?

Comentează