Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Psihoza Halep

Pentru fulminanta ascensiune din actualul sezon, cînd a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială, Simona Halep merită o reverență, o plecăciune. Finalistă la Madrid și, deunăzi, la Roland Garros, constănțeanca de 22 de ani a dovedit talent, ambiție și […]

marți, 10 iunie 2014, 8:43

Pentru fulminanta ascensiune din actualul sezon, cînd a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială, Simona Halep merită o reverență, o plecăciune. Finalistă la Madrid și, deunăzi, la Roland Garros, constănțeanca de 22 de ani a dovedit talent, ambiție și perseverență. A adunat din aceste concursuri de elită o căruță de puncte și o căciulă de bani, dar a reușit și altceva, să-l impresioneze pe foarte greu de impresionatul Ion Țiriac. Alături de legendarul Becker și de reputatul Wilander, Țiriac și-a manifestat public prețuirea pentru Simona, o adevărată campioană. Căreia se cuvine să-i mulțumim.

Pe de altă parte, analizînd lucrurile mai atent, constatăm că Halep a pierdut la Paris prima ei finală de Grand Slam. La mustață, după o bătălie lungă și frumoasă cu rusoaica Șarapova, dar a pierdut-o. Ca atare, în ciuda remarcabilului salt amintit mai sus, Simona n-a cîștigat pînă acum nici un trofeu important. Fiind înzestrată și, cum s-a văzut cu ochiul liber în week-end, pregătită să nu renunțe la luptă, se anticipează că va obține curînd una ori mai multe izbînzi răsunătoare. Asta-i numai o prezumție, nu o certitudine. Sigur e că pînă azi n-a cîștigat nici un superturneu.

Iată de ce mă tem, cu scuzele de rigoare, că exagerăm cînd scriem și vorbim la superlativul absolut despre Simona, bătută de Șarapova în toate cele 4 întîlniri directe. De acord, rusoaica a învins sîmbătă și pe mîna unui arbitru ce i-a permis să icnească precum un tăietor de lemne și să tragă șmecherește de timp, dar ea a cîștigat ca de fiecare dată, nu românca.

Detaliul că unii dintre noi au tratat înfrîngerea Simonei ca pe o victorie constituie, îmi cer încă o dată scuze, o mistificare, un fals. Cu precădere în sport, victoria și înfrîngerea se află la mare distanță una de cealaltă. Nu pot și nu trebuie sub nici o formă confundate fie și pentru că fanfara cîntă exclusiv în cinstea locului 1.

Printre cei care au vorbit la reîntoarcerea lui Halep în țară după dramatica încleștare de la Paris s-a numărat și George Cosac. Și el prizonierul unei excitații paroxistice, înfrățită cu psihoza, cu delirul, tînărul președinte al Federației de tenis s-a încumetat să declare că “am privilegiul să fiu contemporan cu acest minunat sportiv care este Simona Halep”! În ciuda amănuntului că și Cosac e constănțean, complimentul de mai sus trebuie socotit forțat, tras de păr, de-a dreptul deranjant. Dă rău, zgîrie urechea. Sigur că George Cosac avea doar 4 ani cînd Năstase învingea la Forest Hills în 1972 și împlinise 5 cînd Ilie triumfa la Roland Garros, dar mă întreb cum ar fi reacționat el fiind martor la izbînzile nepereche ale predecesorului său la conducerea FRT? S-ar fi aruncat în mare de fericire?!

Iată de ce consider că, pentru a suplini absența altor vedete de calibru, tot ne grăbim ridicîndu-i statuie Simonei, altminteri o jucătoare valoroasă, de primă mînă și de reală perspectivă. Respectul și simpatia față de ea se justifică, mai puțin însă, în opinia mea, și venerația, sentiment transformat parcă într-o obligație patriotică în sensul în care fără s-o admiri pe Simona riști să nu mai fii recunoscut ca bun român! E mult prea mult. Procedînd așa, greșim față de noi înșine și, mai grav, față de Simona.

Comentarii (127)Adaugă comentariu

Acciduzzu (108 comentarii)  •  10 iunie 2014, 11:12

Nea Ovi, daca iau articolul ca pe o invitatie la realism atunci sunt total de acord. Noi romanii, fiind vesnic frustrati ca nu suntem primii in lume la tot si la toate, avem talentul sa ne entuziasmam si sa ne excitam mai mult decat trebuie. Pe de alta parte nu avem multe momente de mandrie si atunci cel putin sa rasplatim pe cei care ne aduc aceste bucurii asa cum se cuvine. Si reusim performanta de a ne pierde capul si de a exagera si intr-o parte si in alta. Ceea ce dovedeste ca ne este foarte greu sa ne pastram luciditatea si sa ne infranam excesele. Ceea ce a facut Simona este intr-adevar un lucru remarcabil. Modul in care a progresat in ultima perioada nu este altceva decat explozia fireasca urmand unei munci asidue si incrancenate. Nimeni si nimic nu poate lua Simonei aceste succese. Are 22 de ani si a reusit sa „sparga”catre varful elitei mondiale. Si, sper din tot sufletul, va merge mai departe. Este o jucatoare cerebrala si o finala ca cea cu Sharapova o va ajuta foarte mult. Si va ajunge si la castigarea unui titlu Grand Slam. Entuziasmul publicului e normal si firesc. Ba chiar benefic vazand ca totusi se strang atat de multi romani sub drapel. Ca mai apar momente jenante, gen presedintele federatiei si chiar Gabi Szabo si altii, hai sa le luam asa cum sunt: penibile. Viata merge inainte. si Simona. Ma bucura ca in sfarsit am vazut un om care stie multe, Tiriac, aplecandu-se si incercand sa ajute. Poate trebuia mai de mult, sau poate nu stiu eu si a facut-o. Oricum, maniera de joc si de reactie a Simonei merita toate felicitarile. A pierdut. Da, dar a facut-o luptand si aratand ca are ce trebuie ca sa incurce oricare din marile campioane. Sharapova a castigat datorita experientei. La 27 de ani e normal. La cei 22 ai Simonei e superb chiar si sa pierzi o finala. Nu uitati ca absolut toata presa internationala a apreciat corect ce s-a intamplat. A fost o finala superba, jucata de doua campioane. Una a castigat si, zic eu pe merit. A stiut sa gestioneze mai bine chiar si greselile proprii care nu au fost putine. Simona insa a aratat ca are ce trebuie. Trebuie acum sa valorifice aceste experiente. Si sunt convins ca o va face.

qpax (59 comentarii)  •  10 iunie 2014, 11:22

Noi celebram ascensiunea acestei jucatoare, si imbunatatirea progresiva al jocului, performantelor si locului ocupat in clasamentul general (3), la doar 22 de ani … si nu o finala pierduta sau castigata (in contextul asta acelasi lucru). In afara de accidentari nimeni si nimic nu o poate opri pe Simona Halep sa devina cea mai buna tenismena romana din istorie. Deci nu este o psihoza, este un cadou neasteptat acum cativa ani si nemeritat acum (mai ales pentru presa).

Inteleg ca incercati sa fiti deontologi, pentru ca voi credeti ca asta este esenta presei, nu prezentarea realitatatii facuale, ci generarea de echibrul in orice conditii, si cu orice fel de argumente (reale sau false) … dar pur si simplu nu se aplica la situatia asta … iar entuziasmul este unul normal, tinand cont ca Romania nu a mai avut o jucatoare in top 10 de la Ruxandra Dragomir … castigarea de turnee de Grand Slem …. toate la timpul lor … Simona este pe un trend ascendent, de joc, serviciu, motivatie, concentrare, experienta in timp ce celalte 3 jucatoare (care ii pot pune cu adevarat probleme) care sunt in scadere (Serena, Na lI si Sarapova).

Ideea e … ca editorialul asta vine ca nuca in perete si nu are nici o valoare intrinseca … numai psihoza nu pot numi ce se intampla acum! Poate putina euforie, pentru ca nu ne asteptam ca Simona sa atace atat de repede primele 3 locuri … este cu totul altceva.

tmy2 (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 11:24

Domnule Ioaniţoaia, fac parte din categoria celor care s-au bucurat, poate iritant pentru cei ca dumneavoastră ( cei obisnuiţi cu perfomanţa sportivilor români, an după an) de această realizare.
Părerea mea este că fiecare are dreptul să se manifeste cum doreşte, iar dumneavoastră ca formator de opinie ar trebui să subliniaţi acest aspect.
Întâmplator acum văd imagini din seara de 22 spre 23 iunie 1998, când zeci de mii de oameni sărbătoreau până-n zori…..câştigarea cupei mondiale. A pardon, nu câştigasem nimic. Poate aveţi dreptate, poate am făcut rău atunci ţinând cont că au trecut 16 ani de când echipa de fotbal a României priveşte CM la tv.
Când ţii un om înfometat zile la rând, nu trebuie să-i mai ceri să fie manierat atunci când dă de mancare.
Este doar părerea mea.
O zi bună!

Tudor (26 comentarii)  •  10 iunie 2014, 11:32

Astia care ziceti „a pierdut, dar noi ne multumim cu putin” cred ca n-ati realizat nimic prin munca de vorbiti asa usor de o finala pierduta. Pai a te multumi cu putin e sa te lauzi daca ai trecut de turul 2. Aici e o eroare logica. Ori finala e foarte usor de atins, deci un Grand Slam n-are nici o valoare, ori Simona e atat de buna incat finala e putin. Hotarati-va! Intre timp, noi astia care stim ce inseamna efortul adevarat o respectam mult pe Simona si nu ii minimalizam aiurea meritele. Si nu e vorba de patriotism infantil aici.

clord (7 comentarii)  •  10 iunie 2014, 11:40

Domnule Ioanitoaia,

Simona Halep a jucat o finala de GS, pe care, din nefericire, a pierdut-o! Nimic extraordinar… Au fost voci „inteligente”, persoane sa zicem publice care n-au gustat bucuria celor care au urmarit-o live in acea finala. Printre ei, va numarati si d-voastra. Si m-ar fi bucurat nespus daca referirile pe care le-ati facut, aveau alta nuanta. Pentru ca puteati…
Cel mai mare castig de departe al nostru, ca popor, a fost ca Romania a redescoperit MODELE de urmat!!! Pentru copiii nostri, pentru prima data dupa multi ani, ziarele de cancan au avut pe prima pagina un singur personaj: Simona Halep! Pentru acest lucru, Simona merita sa fie incurajata fara nici cel mai mic semn de intrebare!
Din momentul in care baietelul meu de 6 ani si 10 luni m-am intrebat cine este Simona Halep si ca vrea sa joace si el tenis ca ea, din acel moment, nimic nu mai conteaza! Nu-i multumesc Simonei ca ne reprezinta, unii spun ca se reprezinta pe ea, nu-i multumesc Simonei ca ne-a facut sa apreciem valoarea, pentru ca sunt unii care spun ca lupta pentru ea, nu pentru romani! Dar fac plecaciuni in fata ei pentru un singur motiv: pentru macar 24 ore, romanii au redevenit un popor care a intors spatele nonvalorilor promovate de masmedia romaneasca!

z (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 11:44

avand in vedere conditiile de pregatire oferite sportivilor in Romania, faptul ca Simona Halep a ajuns la acest nivel de performanta poate fi considerat o minune; nu e de mirare ca lumea e foarte entuziasmata; te uiti la ea si nu-ti vine sa crezi, la fel cum te uiti la o floare care a rasarit din asfalt, teoretic nu se poate intampla si totusi s-a intamplat

PSD = PLOSNITELE ROSII (42 comentarii)  •  10 iunie 2014, 11:49

Tind sa fiu de partea lui Radu Banciu, nu chiar asa de dur, ci… realist.

De cateva zile, „fenomenul” Halep da buzna in casa mea, neinvitata, prin intermediul micului ecran.

Gata fratilor am aflat: Simona a pierdut, greu, o finala de mare slem.
… dar retineti: A PIERDUT !

Ma intreb cate istericale s-ar fi iscat daca ar fi castigat…

Radu Banciu are dreptate: Halep a profitat DIN PLIN de un culoar mai mult decat accesibil, fiind eliminate rand pe rand jucatoarele bine cotate.

Altceva: Simona, inaintea finalei cu Sharapova, declara ca i-a pregatit o surpriza Mariei, ca va fi agresiva.
Au fost doar declaratii de presa, Simona practicand jocul ei traditional stil ping-pong si asteptand gresala adversarului. Despre alte surprize si agresivitate ? haida de…

La ora actuala la Halep imi place un singur lucru: ca profita de oportunitati si ca avanseaza in clasamentul mondial fara sa fi castigat nimik important.

Dar, din pacate, de acum in colo incepe „ORA ADEVARULUI”, Simona avand de aparat multe, multe puncte…

Tzepesh Vlad (25 comentarii)  •  10 iunie 2014, 12:10

Nu pot sa nu remarc psihoza care nea patruns pe toti in mod placut de asemenea si reactiile placute si neplacute in urma acestei, trebuie sa recunoastem, performante . Trebuie sa spunem aici despre intruziunea mizerabila a politicului, la fel precum in cazul lui Bute, care nu pierde nici o ocazie pentru a-si manifesta fata hida si lalie si pe care o regasim influentand mai toate comentariile atit autorizate cat si neautorizate. Unde scrie ca valorile trebuie recunoscute numai dupa ce castiga un turneu de mare slem . De ce toate celelalte victorii sunt mai mici decat victoriile din marile slemuri ? doar pentru ca premiile sunt mai mici? Este adevarat ca invingatorul ia tot dar meritul finalistului ramane nestirbit. Efectul se vede in grupul de tinere jucatoare in top 50 si in catigatoarele Roland Garos de la Junioare. Avem nevoie de aceste rezultate ca de aer daca dorim sa ne consideram o natiune potenta.
Macar sa ajunga Simona sa joace toate finalele de Grand Slem la care participa fara sa le castige si ne declaram multumiti. Pentru noi va fi intodeauna o castigatoare pentru ca ODATA CU EA ne putem considera si noi acolo sus alaturi de marile natiuni ale lumii.Toata lumea va AFLA despre noi si lucruri bune si nu ne va mai considera o natie slaba si fara viitor. Locul doi ocupat de Romania la olimpiada de vara din 1984 este mai putin stralucitor decat celelalte pozitionari lamentabile la olimpiadele ulterioare cand am ridicat in slavi realizarile noastre?
Un singur pas mai am si anume ca de fiecare data cand aflu de performante notabile ale unui roman la putina vreme dupa aceea aflu ca fie este macedonean fie maghiar fie german. Si ma refer aici si la realizarile nationalei de fotbal a lui Baratky, Dobay, Sepi Pechovsky precum si la Hagi, Boloni si altii. Unde esti tu natie Romana! De ce nu te mai ridici sa arati lumii ca nu esti una pierduta si ca si valorile tale i-si aduc cu prisosinta aportul la emaniciparea intregii lumi?
Unul din motivele pentru care nu ne mai putem ridica fruntea este si faptul ca reusim sa ne murdarim noi insine propriile valori, sa le aducem in mocirla in care ne-am obisnuit sa ne complacem.
Asa ca d-le Ioanitoia, i-mi pare rau, dar de data aceasta va invit in tzeapa.

spinoza (28 comentarii)  •  10 iunie 2014, 12:11

Ati uitat d-le Ioanitoaia cum a spulberat-o la Doha pe Radwanska, in semifinala, si a castigat net cu Keber finala? E drept ca n-a fost de Mare Slem, dar a fost un turneu puternic! Si…oricum la romani daca-i bine, nu-i bine si viceversa!

Tudor (26 comentarii)  •  10 iunie 2014, 12:20

@PSD = PLOSNITELE ROSII: Interesant ca ai numele asta dar gandesti exact ca un PSD-ist. Cica fenomenul Halep vine neinvitat in casa ta. Esti liber sa dai pe alt canal. Dar cand Becali ne invada zi de zi era bine?

Flipo (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 12:35

Bre Nea Ovidiule.Cand joaca nationala de fotbal baraj de calificare cu o echipa ca a Greciei trebuie sa exultam si cand joaca Simona Halep o finala de Grand Slam,care apropo e ca o finala de campionat mondial in tenis,noi sa fim circumspecti ca vezi doamne nu a castigat ?Zau asa,lasati oameni sa se bucure !!!

Flipo (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 12:47

Si apropo,francezii,englezii,italienii si alte natii mult mai puternice ca noi din punct de vedere financiar si sportiv ne invidiaza pentru performantele Simonei.Ce si-ar dori si ele sa aiba un sportiv intr-o finala de GS pe care sa o piarda.

sorin (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:04

Asa s-a spus si de Steaua in „86 …ca a avut culoar…asa se spune si de Bute ca e ” fabricat ” si mai sunt destule exemple….. Suntem un popor de idioti…cum se ridica unul dintre noi , cum ii dam in cap

calinescu horia (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:07

surprinzator pentru Ioanițoaia acest comentariu…..cred ca a pierdut din viteza d-l Ovidiu……rezultatul este imens…..puncte cat trei turnee mari……si a castigat si turnee mari….in tenis si mai ales la 22 de ani aceasta finala este o victorie….si bine au facut cei care au ridicat-o pe culmi…..a aparut dupa 35 de ani cand nu ne interesa ce faceau fetele la turneu….acum abia asteptam….ca pe vremea lui Ilie si Ion……este mare aceasta Simonica !

brotberuf (20 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:13

eu ii recomand simonei sa faca ce a facut martina navratilova sau monica seles, sa emigreze si sa declare la conferintele de presa, in engleza ei copilareasca („de tarancuta”!!), ca se simte mandra sa fie cetatean s.u.a. doamne, cat de urat imbatraneste ovidiu ioanitoaia ! oribil articol. finala de grand slam si locul 3 mondial sunt mega-performante in conditiile actuale din jegul asta de tara. si marele nasty a pierdut primele doua finale de grand slam, inainte de a castiga us open in 1972. oribil si dezonorant.

bazileon (167 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:21

Sunt curios cum vor urma exaltatii de mai sus ”modelul” Halep!

california (349 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:22

in sfarsit ati avut curajul sa iesiti in fata (exceptand articolele cu burleanu); paradoxul e ca la un articol realist, fara exagerari de niciun fel si fara nicio intentie de a ataca pe cineva sau de a nu-i recunoaste meritele, primiti aproape numai critici, iar la articole …mai putin inspirate si care intr-adevar lasa loc criticilor, primiti multe laude.

Liviu (5 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:35

Si ca sa ii fie clar domnului pensionar : http://www.wtatennis.com/news/article/3893031/title/halep-rises-to-world-no3

The 10 Players With A Career-High Of No.3 (before Halep)
Wendy Turnbull
Pam Shriver
Hana Mandlikova
Manuela Maleeva-Fragnière
Gabriela Sabatini
Mary Pierce
Amanda Coetzer
Nathalie Tauziat
Nadia Petrova
Elena Dementieva

And just for good measure…

The 11 Players With A Career-High Of No.2
Virginia Wade, Billie Jean King, Andrea Jaeger, Conchita Martínez, Jana Novotna, Anastasia Myskina, Svetlana Kuznetsova, Vera Zvonareva, Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska and Li Na.

The 21 World No.1s
Chris Evert, Evonne Goolagong Cawley, Martina Navratilova, Tracy Austin, Steffi Graf, Monica Seles, Arantxa Sánchez-Vicario, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Jennifer Capriati, Venus Williams, Serena Williams, Kim Clijsters, Justine Henin, Amélie Mauresmo, Maria Sharapova, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, Dinara Safina, Caroline Wozniacki and Victoria Azarenka.

lebateauivre (20 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:39

batranete, haine grele…

dante31 (10 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:40

oare generatia de”aur”a castigat vreo semifinala?a facut performanta in usa unde a castigat in fata COLUMBIEI SI ARGENTINEI SI A PIERDUT RUSINOS CU ELVETIA..ATAT SI NIMIC MAI MULT…SIMONA MACAR A JUCAT O FINALA SI NU VA FI ULTIMA. P.S. SI NU A CERUT SA I SE RIDICE STATUIE!!!

Vladp (54 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:51

D-le Ioanitoaia, in primul rand weekend se scrie legat in contextul folosit de dumneavoastra, asta ca sa inteleaga si Misu cum e treaba cu alfabetizarea; Misu, aghiotantul dumneavoastra care mi-a atacat niste greseli in comentariul de ieri, la el ma refer, il stiti bine!
(Recunosc ca nu stiu cum am ajuns sa scriu „ce-i” in loc de „cei”, probabil din neatentie; am observat asta abia azi. Oricum, n-am nicio scuza pt asta!)

Week-end este o forma veche nefolosita in engleza de astazi nici in Marea Britanie, nici in America. Forma asta este folosita doar cand se face referire la un sf masurabil al saptamanii: exp. duminica, ziua care marcheaza sfarsitul saptamanii. A propos, si „today” s-a scris cu secole in urma „to day”!

Am simtit nevoia sa fac aceasta interventie pentru a va atrage atentia asupra unei greseli de intelegere a termenului si nu a uneia facuta din viteza sau neatentie cum se intampla in general pe forumuri. Nu o fac nici dintr-un reflex marunt a la Misu in nota mioriticului „ba pe-a ma-tii!”; o fac fiindca am observat ca nu sunteti singurul jurnalist care foloseste incorect aceasta forma de scriere a cuvantului…

In alta ordine de idei nu inteleg motivul frustrarilor atacatorilor Simonei Halep. Fata si-a vazut de treaba ei ca totdeauna, n-a cerut nici sustinerea romanilor, nici odele jurnalistilor; ea s-a concentrat pe proiectul ei si nimic altceva. Nu vad si nu inteleg de ce se baga in seama si fac aprecieri de prost gust la adresa ei, toti nemplinitii si ma refer in primul rand la acest ratat pamfeltist cu numele de Banciu. Atata grosolonie si neam prostie revarsate aiuristic, socant de-a dreptul pe canalul de tv n-am mai vazut pana acuma, nicaieri. Ce i-o fi facut fetita asta mocofanului de banciu, mi-e imposibil de priceput. Iar dumneavoastra observ, ii tineti isonul. Simona nu a rugat pe nimeni, nici s-o laude, nici s-o critice si atunci de ce va bagati in seama si intrati cu bocancii plini de noroi in viata ei si mai ales neinvitati?

Si pentru ca vad ca laudele , (nicidecum venerarea ei), „va zgarie urechea”, ma intreb daca si sintagma ” generatia de aur” va provoaca aceeasi stare? Nu v-am auzit niciodata afirmand cu aceeasi inversunare ca va zgarie urechea slavele aduse „regelui” sau „generatiei de aur” alea, chiar fara niciun motiv. Nici „regele” si nici „generatia de aur” n-au avut vreo realizare notabila in timpul lor, sau au avut si mi-a scapat mie din vedere? Poate ma „alfabetizeaza” Misul dumneavoastra in acest sens…

Nu, nu vreau sa dialoghez cu dumneavoastra fiind ca nu putem; eu am spus ce-am avut de spus dupa cum si dumneavoastra, prin exemplarul Misu, mi-ati transmis ca aveati sa-mi transmiteti!

O zi buna si lasati-o in pace pe Simona; mai bine spuneti-le povesti din trecutul vesel Misului & Co. – au nevoie de ele ca sa se dezvolte!

brotberuf (20 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:53

psihoze sunt campioana unei mari iubiri si mircea lucescu, no offense !

Lica (21 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:54

Nea Ovy, ma-i deceptionat. Credeam ca, la experienta d-tale jurnalistica poti fi obiectiv, dar m-am inselat . Simona este un talent, dublat de munca si ambitie si deci este in ascensiune pe cand Sharapova si Serena au ajuns in varful piramdei rezultatelor si urmeaza coborarea. Viitorul este de partea Simonei . Vom traii si vom vedea .

Un antrenor (214 comentarii)  •  10 iunie 2014, 14:15

Acest articol mi-a mers la casa sufletului. Felicitari pentru realism.

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  10 iunie 2014, 14:18

Fata de Banciu care a fortat rau nota, dl Ioanitoaia dovedeste mult bun simt in ce afirma. Si eu cred ca s-a exagerat cu Halep.

Bratu (104 comentarii)  •  10 iunie 2014, 14:21

Jos palaria pentru aceasta lectie de luciditate. E obiceiul nostru de a ne lua viteza maxima fara motiv.

Plecaciuni comunismului (67 comentarii)  •  10 iunie 2014, 14:28

Nea Ovi, iar infierezi tineretul asta nerespectuos care apare in toate articolele!

Hai ca macar acum ai bunghit-o cum e cu audienta, scrii contra curentului si te-ai scos, problema e ca mata chiar crezi in ce scrii.

Simona e o luptatoare, o fata extrem de simpatica si un car de talent. I-a luat Sarapovei vreo 7 break-uri, bre nea Ovi, ai dreptate ca a si bunghit un bulion de dolari, asta e viata in ziua de azi…

Am trait mandria de a vedea romani extraordinari in lupta sportiva (asta e rara, bre nea Ovi), o iubim pe Simona!!!!

Si sa mai scrii mata de Craiova, care a castigat sapte cupe europene :)))))))))))

Mihai (3 comentarii)  •  10 iunie 2014, 14:45

Poate ne spune si noua domnul Ioanitoaia de ce considera ca o finala de Roland Garros nu e o performanta exceptionala, dar un sfert de finala, care a fost performanta maxima a echipei nationale de fotbal a fost! Dupa ce logica ganditi domnule Ioanitoaia?
Daca ne-am fi calificat la CM 2014, ati fi zis ca e o performanta, nu e asa??

stefan (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 14:46

sal asta cu psd frate numai comenta ca nu ai nici o treba cu tenisul nu a ajuns pe locul 3 din intamplare ,a trecut de radwanska si de fiecare jucatoare in parte ca sa ajunga pe locul asta ,daca nu stiti tenis sau nu vreti sa vedeti faptele numai comentati aiurea,nu are simona halep nici o vina daca serena wiliams a mancat bataie de la no name sau alte jucatoare din top 10,asta inseamna ca nu au constanta ,degeaba castigi un grand slam daca in rest esti praf,conteaza cate puncte faci la fiecare grand slam,sau turneu.

Laur (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 15:33

Articol scris pentru a atrage cititori…
Slab

gilos (328 comentarii)  •  10 iunie 2014, 15:34

Nea Ovi,

Hai bre, nu mai spui nimic de Burleanu ? Puteai macar sa bagi un apropos subtil, gaseai matale ceva acolo…

In alta ordine de idei, cred ca psihoza Halep a declansat-o presa de serviciu, care in lipsa de subiect Becali ( pe motiv de puscarie ) s-a trezit scriind despre tenis…

Va recomand sa stati linistiti cu totii, Simona mai castiga cateva turnee si-si muta resedinta la Monte Carlo !

Ciao auguri !

PSD = PLOSNITELE ROSII (42 comentarii)  •  10 iunie 2014, 15:43

PT. 71 – VLADP

Stimabile,

Stilul Banciu este cunoscut de toata lumea: este un stil dur care este la limita bunului simţ prin felul in care pune problema, dar este acel om care spune ADEVARUL, acel adevăr care DERANJEAZĂ.

El nu iartă pe nimeni, el nu a menajat-o nici pe mama sa pe care a făcut-o curvă (căutaţi pe internet)

În altă ordine de idei stimabile, acesta este punctl său de vedere. NU coincide cu al dvs. Care-i problema ?

Daca sunteţi amabil v-aş ruga să-mi răspundeţi cu ce a greşit, cu ce a minţit.

Să aştept ?

pamfletaru :) (34 comentarii)  •  10 iunie 2014, 15:45

la french open s-a jucat ping-pong,nu tenis ca pe vremea lui nastase,vulpea de sharapova a facut ce a vrut din simona,

prevedeam unde da mingia,iar ai nostri nu au stopat macelul
simona e o minune a tenisului romanesc,dar ii cerem prea mult ,ori o ridicam in slavi daunator,n-am vazut sa joace la fileu,joaca doar pe fundul terenului
nu cred ca simona mai prinde un culoar la fel de nosorcos,cand la RG au fost eliminate favoritele principale
simona nu va castiga decat locul 2,din motive de serana
simona e minunea noastra,dar mai are de mancat tenis de performanta 🙂 HAI,SIMONA ! (vreau sa te provoc 🙂 )

Freddy RE (34 comentarii)  •  10 iunie 2014, 16:13

Totuși,
Lipsește paragraful cu ßurleanu.
Păi, ori suntem giurnaliști, ori nu mai suntem?

Bazil (77 comentarii)  •  10 iunie 2014, 17:05

Corect a observat cineva aici ca psihoza a fost creata de presa insasi iar oamenii au picat in capcana. Nu stiu cum se face ca mereu ne certati pe noi cititorii, fara sa vedeti barna din ochiul celor care au datoria sa informeze si de ce nu, sa educe.

radulian (110 comentarii)  •  10 iunie 2014, 17:11

@Freddy @84. Tu nu esti. Prostii nu sunt niciodata giurnalisti. Aviz si xcomplicatului Vladp, elevul care da lectii profesorului si nu roseste.

Xtal (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 17:21

Trebuie sa fii foarte superficial ca sa sustii ca acest articol e impotriva Simonei. Ori nu stii sa citesti, ori nu intekegi nimic daca afirmi asa o nerozie.

Olteanu (478 comentarii)  •  10 iunie 2014, 17:24

E de discutat daca aveti dreptate. Dar remarc ca scrieti impotriva tezelor Antenei 3 si pentru acest curaj va respect in mod deosebit. Le-ati dat peste nas celor cu teoria ca gsp face politica trustului.

vlap (54 comentarii)  •  10 iunie 2014, 17:27

@PSD…
Uite domnule, iti raspund :

1. In primul rand „stilul Banciu” nu poate fi cunoscut in toate lumea pt ca lumea civilizata il respinge. Este insa practicat de o mare parte a faunei romanesti, de la soferii de taxi pana la politisiti, politicieni, interlopi si asa mai departe.

2. Ceea ce face Radu Banciu nu este pamflet, ci pura violenta verbala! Doar limbajul mai educat il deosebste de un Gigi Becali inversunat. Dar, intre cei doi mai exista o diferenta: Banciu se poate ascunde (rusinos si marunt, zic eu), sub acest termen, prestand la un post tv in timp ce Becali, nu! Amandoi insa sunt in esenta lor la fel de rudimentari, de frustrati, de complexati. Ba pot sa afirm ca fiind mai educat, primitivismul lui Banciu apare chiar mai riguros, mai greu de rumegat decat al lui Becali; la Banciu nici scoala, nici contactul cu lumea civilizata, (la care apeleaza atat de des in comentariile sale), n-au produs vreo cizelare a caracterului lui. Despre Becali nu putem sa ne pronuntam cum ar fi fost azi daca ar fi avut macar sansa celor 7 ani de-acasa.

3. A ridicat in slavi aspectul fizic al rusoaicei, insultand aparentele fizice ale Simonei cu o rautate incredibila si de om foarte marunt. Ce i-o fi facut fetita asta, individului asta, mie mi-e greu sa inteleg! Deci n-am priceput de ce trebuia sa o atace pe Simona pe aceste campuri, (al nivelului de engleza vorbita, al originii ei „taranesti” – origine decenta, de fapt) cata vreme se stie ca fata s-a nascut in Romania si nu in Anglia? El ce limba vorbeste fara accent? Franceza? S-o credeti voi, ca el stie ca nu e asa…

4. Banciu e greu de suportat pentru faptul ca nu-si poate depasi conditia de frustrat, de nemplinit. Orice manifestare a lui, asta scoate in evidenta: frustrarea!

Nu stiu ce-a urmarit el de la viata dar de faptul ca nu si-a atins tintele, nu e vinovata Simona si nici altcineva.

Ce rost avea sa afirme ca a primit prea multi bani, premiul rusoaicei de ce nu l-a deranjat? De unde stie el cat de ” o lady” e rusoaica si prin contrast, cat de „tarancuta” este Simona? Eu cred ca nici nu stapaneste termenii astia in esenta lor. O lady nu se preteaza la tricuri de prost gust ca sa-si invinga adversarele, ea este mereu fair-play! Intre ele doua, Simona a fost o lady si rusoaica o „vaca pe gheata” cum singura sa autointitulat cu ani in urma…

4. Radu Banciu mai pacatuieste prin ceva. Face apel prea des la cultura pe care pretinde ca o poseda. Daca-l cunosti transmite-i ca isi face foarte mult rau epatand pe aceasta idee. E neconvingator, ba dimpotriva, pe masura ce incearca s-o demosntreze, tot mai mult isi devualeaza exact lipsa de cultura. Cand l-am auzit ieri ca a tinut prelegeri despre Camus in nu stiu ce aula univeristara, crede-ma ca mi-a venit sa vomit…tipului asta trebuie sa i sa spuna sa se opreasca; sa coboare cu picioarele pe pamant, sa-si potoleasca frustrarile si sa defuleze daca simte ca numia poate, in mediul lui, apropiat. La fel ca Mircea Badea, Banciu nu reuseste sa-si constientizeze limitele si pe zi ce trece devine tot mai penibil si evident, mai greu suportabil.

5. Ce-l califica pe el, sau pe oricare dintre cei ce s-au lansat in critici la adresa Simonei, sa se ia de ea? Cine sunt acesti feti frumosi, aceste minti si caractere nepatate, poti sa spui?

PSD = PLOSNITELE ROSII (42 comentarii)  •  10 iunie 2014, 17:50

pt 89, vlad

Imi cer scuze nu cred ca m-am facut inteles…

Pana la un punct sunt de acord cu dvs…. ca om este josnic prin felul in care pune problema.

CEal;alta parte, nu va da dreptate: ca si dvs. si el are dreptul la o parere.
Mai mult, ceea ce a spus este UN ADEVAR CARE DERANJEAZA. Halep a profitat de o conjunctura favorabila (asta a subliniat banciu), ca a ajuns pe locul 3 mondial fara a castiga nimic important

Este ca si cum devii castigatorul formulei 1 fara a castiga nici o etapa, ci clasandu-te permanent in primii 8 (locurile care aduc puncte).

IO asta am vrut sa scot in evidenta: ca stilul Banciu deranjeaza, dar MURDAR scoate la iveala ESENTA, ADEVARUL. El nu pupa in fund pe nimeni, lucru pe care 90% dintre noi il fac (recunosc ca si io fac asta)

Ma opresc

Seara buna

daniel (30 comentarii)  •  10 iunie 2014, 17:55

In lipsa altor subiecte presa a creat un adevarat delir legat de Simona.
Performanta importanta pentru ca promite mult mai mult dar adularea pana la paranoic, ridicarea la nivel de gigantic , nemaivazut ,inegalabil din presa romana ii va face rau.

vlap (54 comentarii)  •  10 iunie 2014, 18:12

@PSD

Noapte buna!

vlap (54 comentarii)  •  10 iunie 2014, 18:22

@radulian

Tu chiar crezi ca poti sa ma judeci pe mine? Si despre care profesor vorbesti? D-l Ionitoaia poate sa-ti fie tie profesor, la cate lipsuri ai, nici nu ar fi greu, dar cu tot respectul pt varsta dumnealui, mie n-are cum sa-mi fie…

101 (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 18:38

Domnule Ioanitoaia, ati dat-o cu mucii in fasole, tocmai dvs, altfel un reputat editorialist (ca sa folosesc si eu stilul dvs serpesc de ascundere in spatele unor aparente complimente).

Prefer jignirile lui Banciu, ala e total dus, dar are cojones.

Dvs nu aveti.

Murmurel (4 comentarii)  •  10 iunie 2014, 18:41

Ma bucur ca mai exista in tara aia o minte limpede, in stare sa puna punctual pe I. Pustoaica imi e si mie simpatico si e de o dirzenie si ambitie nu chiar tipica romanilor. Dar nu a cistigat deocamdata nici-un titlu. Daca devine nr. 1 mondial devine presedinte? Sa vedem cum evolueaza in continuare. Multe alte jucatoare aveau la 21 de ani deja turnee importante in palmarea!

Iulian (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 19:03

O multime de ziare straine o lauda pe Halep si spun ca finala de la RG a fost cea mai frumoasa finala de grand slem la feminin din ultimii cativa ani, dar se trezeste Ioanitoaia sa ne tempereze. Vai, intr-adevar, au fost cateva zile in care s-a vorbit mai mult despre tenis decat despre ratatii de la fotbal. Sa ne intelegem: Romania nu are decat o mana de talente sportive, daca nu le laudam nici pe alea, atunci ce sens mai are sa urmarim sport sau sa mai facem gazetarie sportiva in tara asta?

lupino (4 comentarii)  •  10 iunie 2014, 19:48

E adevarat, nu a castigat finala. Dar a fost o mare bucurie pentru mine sa vad ca:
– un roman are forta psihica sa revina – vezi setul 2, egalarea de la 2-4 la 4-4 din setul 3;
– cu toate limitele ei tehnice, pe care le mai poate imbunatati a dus un meci la un final pe muchie de cutit; altfel spus, Sarapova a avut nevoie de trucuri mai putin sportive, ca sa invinga la limita;
– o copila de 22 ani poate da exemplu in ceea ce priveste munca, taria, anduranta, consistenta, trasaturi care, sa fim sinceri, nu abunda pe la noi; de altfel, chiar argumentul ca a ajuns pe locul 3 in clasament fara sa aiba performante stralucitoare, denota munca ei insistenta si tenacitate, de asemenea trasaturi demn de admirat.
Eu, personal declar ca o admir nespus pe aceasta domnisoara.
„Isteria” cu Simona nu este cauzata de ea, ci de mass-media, deoarece sa recunoastem e un subiect actual; din pacate, cred eu, mass-media nu cunoaste masura, sunt sigur insa ca Simona si familia ei vor stii sa gestioneze momentul. Nu pot sa inchei fara sa apreciez inteligenta, bunul simt si fair-play-ul de care a dat dovada in toate declaratiile.

AndreiDinGalati (33 comentarii)  •  10 iunie 2014, 20:10

nu mai inteleg nimic, o finalista pe care nu ar trebui sa o bagam in seama dar in schimb nu ne mai oprim sa scriem si sa vorbim de steaua ca a jucat o semifinala de EL dupa un sfert de finala cu rapid, o nationala ca are in palmares un sfert de finala si sunt de aur si cum indraznim sa zicem ceva de unii puscariasi care au facut parte din aurul ala in conditiile in care sunt tari bananiere cu performante mult mai bune dar probabil aia sunt de diamant.ce magarie avem curajul sa laudam locul 3 mondial in loc sa mergem in fata puscariei sa sa facem greva foamei sa scoatem aurul din celula

radulian (110 comentarii)  •  10 iunie 2014, 20:55

De ce n-are mai vlap, oi fi si tu vreo somitate si nu am aflat eu? Am citit ca dl Ioanitoaia a lasat o impresie excelenta in anii in care a predat jurnalistica la SSJ si la Mediapro, dar tu si alti nimeni ca tine ii tineti lectii, inclusiv de gramatica. Mai sa fie, nu v-ar strica nitica decenta.

Vissu (88 comentarii)  •  10 iunie 2014, 20:59

Alo, alo, Ioanitoaia nu scrie ca Simona nu trebuie laudata, scrie doar ca s-a depasit masura cu laudele si are dreptate. Numai ca unii inca nu au invatat sa citeasca, dar dau lectii…

Comentează