Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Psihoza Halep

Pentru fulminanta ascensiune din actualul sezon, cînd a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială, Simona Halep merită o reverență, o plecăciune. Finalistă la Madrid și, deunăzi, la Roland Garros, constănțeanca de 22 de ani a dovedit talent, ambiție și […]

marți, 10 iunie 2014, 8:43

Pentru fulminanta ascensiune din actualul sezon, cînd a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială, Simona Halep merită o reverență, o plecăciune. Finalistă la Madrid și, deunăzi, la Roland Garros, constănțeanca de 22 de ani a dovedit talent, ambiție și perseverență. A adunat din aceste concursuri de elită o căruță de puncte și o căciulă de bani, dar a reușit și altceva, să-l impresioneze pe foarte greu de impresionatul Ion Țiriac. Alături de legendarul Becker și de reputatul Wilander, Țiriac și-a manifestat public prețuirea pentru Simona, o adevărată campioană. Căreia se cuvine să-i mulțumim.

Pe de altă parte, analizînd lucrurile mai atent, constatăm că Halep a pierdut la Paris prima ei finală de Grand Slam. La mustață, după o bătălie lungă și frumoasă cu rusoaica Șarapova, dar a pierdut-o. Ca atare, în ciuda remarcabilului salt amintit mai sus, Simona n-a cîștigat pînă acum nici un trofeu important. Fiind înzestrată și, cum s-a văzut cu ochiul liber în week-end, pregătită să nu renunțe la luptă, se anticipează că va obține curînd una ori mai multe izbînzi răsunătoare. Asta-i numai o prezumție, nu o certitudine. Sigur e că pînă azi n-a cîștigat nici un superturneu.

Iată de ce mă tem, cu scuzele de rigoare, că exagerăm cînd scriem și vorbim la superlativul absolut despre Simona, bătută de Șarapova în toate cele 4 întîlniri directe. De acord, rusoaica a învins sîmbătă și pe mîna unui arbitru ce i-a permis să icnească precum un tăietor de lemne și să tragă șmecherește de timp, dar ea a cîștigat ca de fiecare dată, nu românca.

Detaliul că unii dintre noi au tratat înfrîngerea Simonei ca pe o victorie constituie, îmi cer încă o dată scuze, o mistificare, un fals. Cu precădere în sport, victoria și înfrîngerea se află la mare distanță una de cealaltă. Nu pot și nu trebuie sub nici o formă confundate fie și pentru că fanfara cîntă exclusiv în cinstea locului 1.

Printre cei care au vorbit la reîntoarcerea lui Halep în țară după dramatica încleștare de la Paris s-a numărat și George Cosac. Și el prizonierul unei excitații paroxistice, înfrățită cu psihoza, cu delirul, tînărul președinte al Federației de tenis s-a încumetat să declare că “am privilegiul să fiu contemporan cu acest minunat sportiv care este Simona Halep”! În ciuda amănuntului că și Cosac e constănțean, complimentul de mai sus trebuie socotit forțat, tras de păr, de-a dreptul deranjant. Dă rău, zgîrie urechea. Sigur că George Cosac avea doar 4 ani cînd Năstase învingea la Forest Hills în 1972 și împlinise 5 cînd Ilie triumfa la Roland Garros, dar mă întreb cum ar fi reacționat el fiind martor la izbînzile nepereche ale predecesorului său la conducerea FRT? S-ar fi aruncat în mare de fericire?!

Iată de ce consider că, pentru a suplini absența altor vedete de calibru, tot ne grăbim ridicîndu-i statuie Simonei, altminteri o jucătoare valoroasă, de primă mînă și de reală perspectivă. Respectul și simpatia față de ea se justifică, mai puțin însă, în opinia mea, și venerația, sentiment transformat parcă într-o obligație patriotică în sensul în care fără s-o admiri pe Simona riști să nu mai fii recunoscut ca bun român! E mult prea mult. Procedînd așa, greșim față de noi înșine și, mai grav, față de Simona.

Comentarii (127)Adaugă comentariu

Jean (280 comentarii)  •  10 iunie 2014, 8:52

Impecabil. Felicitari.

Liviu (333 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:12

Hm, cam aveti dreptate. Desi e o jucatoare buna, face prea mare tam tam

mrnb (18 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:15

excelent comentariu! felicitari! din pacate avem in continuare o lipsa profunda de repere esentiale. gasti ticaloase de politicieni conduse pe rand de iliescu, nastase, basescu si mai nou ponta s-au folosit de instrumente de propaganda precum antena sau gadea pentru a ascunde propriile nereusite. macar comunistii investeau si se foloseau de sport dar lucrau numai cu exemplare campioane. In rest felicitari simonei si succes in atingerea unei mari performante: titlu de grand slam si poate , de ce nu – locul 1 in clasamentul general.

Flaviu (86 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:15

Usor de recunoscut stilul de a te… contra vantului, dar in mare parte ai dreptate. S-o vedem castiga la Roland Garros si apoi sa ii dedicam ode.

ovidiu cristescu (3 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:28

Excelent comentariu!

Robert (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:32

Asa e n-a castigat niciun trofeu important pana acum, oricum a castigat de 100 de ori mai mult decat fotbalistii pe care-i varsati pe fiecare pagina din ziar. Cine zice sa i se faca statuie greseste, mai are mult pana acolo, dar la ce performante sunt in sportul romanesc Halep merita sa i se dedice cam 90% din paginile ziarului zi de zi. Din pacate

CSB (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:34

Faptul pentru care merita Simona respect e acela ca a obligat ziarele de sport si televiziunile sa dea stiri si despre altceva decat despre fotbal. Parca nu a mai interesat parerea d-nei Reghecampf despre arabi, si nici nu ne mai prea pasa ce transferuri a facut Concordia. Sper ca vara asta care abia a inceput sa gaseasca mai multi copii cu rachete in mana, care sa viseze sa fie Halep sau Nadal, sa inteleaga sistemul de punctare, sa inteleaga regulile si sa indrageasca si alt sport afara de fotbal. Daca se intampla asta, in mare parte i se va datora Simonei. In rest de acord, hai sa avem un pic de rabdare cu ea, si sa nu ii dam nici ei sentimentul ca a ajuns deja unde trebuia sa ajunga. Mai are mult pana acolo, sa ne bucuram insa ca spectatori de drumul ei.

Teo (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:39

Eu nu sunt de acord cu acest articol si nici nu prea inteleg sensul acestui articol.
In primul rand, si cred ca toata lumea e de acord, daca Simona nu era romanca atunci si arbitru ar fi luat masuri pentru tragerea de timp a Mariei.
In al doilea rand Maria a folosit aproape toate mijloacele posibile ca sa o destabilizeze pe Simona.
In al treilea rand in felul in care a jucat Simona ne a facut sa fim mandri de ea. Nu ne a facut de ras si a jucat dar si sa luptat pentru fie care minge.
Chiar nu pot sa inteleg articolul, nu cumva nu ati vazut meciul? Nu cumva nu urmariti tenisul?
E pacat ca uni oameni abea acuma au inceput sa se uite la 1-2 meciuri de tenis si apoi comenteaza evolutile.

madeira (3 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:40

in acest meci a jucat ca niciodata si-a pierdut ca-ntotdeauna, oricum cred ca va veni si ziua in care o va bate pe sharapova, bafta

alexu (12 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:41

Nea Ovidiu, JOS PALARIA. In sfarsit cineva care vede si adevarul, nu doar adevarul pe care vrem noi sa-l credem. Romanii au nevoie constanta de eroi cu care sa se identifice, indiferent ca eroul nu invinge „balaurul”, dar macar a luptat de la egal la egal cu el.

Simona Halep are tot ce ii trebuie sa fie o campioana absoluta, poate chiar anul asta. Dar un lucru nu am inteles eu niciodata. CE campion absolut a declarat vreodata: „Nu stiu cand o sa pot sa o bat si eu vreodata pe Sarapova”

Cand Tyson avea 19 ani si castiga titlul mondial, nu-mi aduc aminte sa fi fost atat de nesigur sau poftim, respectuos, fata de adversari.

Simonei ii lipseste ceea ce Virginia Ruzici a zis ca-i lipseste si lui Djokivici: killer instinct. Este o prea..cuminte pentru a deveni o campioana absoluta.

Tom (35 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:43

Corect, domnu’ Ovidiu. Pe langa faptul ca Victoria e victorie, iar infrangerea, e infrangere, se pune si o presiune inutila, suplimentara, pe umerii ei. Toata aceasta isterie, potentate si de perversiunile politicului ( prezenta pontiaca si antonesciana la Paris, plus cea prostanaca, plus Gabi Szabo-o dezamagire), arestarea subiectului de catre Antene, au apasat-o si o vor apasa si mai mult. Nici statul (noi) nu a ajutat-o cu nimic, nici ea nu este datoare statului. Credeti ca dorim noi mai mult ca ea, sa castige? Pai sambata cine a pierdut 1.000.000 $? Noi sau ea?

laurucraiova (9 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:44

Nu a fost niciodata finalista la Roma, anul acesta chiar s-a retras dupa numai un meci jucat. A fost insa finalista la Madrid, turneu din categoria Premier Mandatory, a doua categorie dupa turneele de Grand Slem. E clar ca ati urmarit-o foarte atent pe Simona.

Cristian (25 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:46

Daca va referiti strict din punct de vedere al turneului R.G.,sigur aveti dreptate, Simona mai are de invatat, bine oricum mai are de invatat, dar daca ne uitam la clasamentul W.T.A. este o performanta remarcabila.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:46

De acord ca poate s-a exagerat cu ditirambii. Eu cred ca ce-a impresionat la Simona a fost, dincolo de rezultat, felul atat de putin mioritic in care s-a predat. Faptul ca a revenit in lupta de atatea ori cand aceasta parea pierduta. Cred ca asta l-a determinat pe un atat de exigent (dar si priceput in domeniu!) jurnalist ca CTP sa se entuziasmeze pana la a spune ca nu vrea sa auda ca Simona a pierdut.
In rest, 2 observatii:
1. Finala pierduta a fost la Madrid, nu la Roma.
2. Din cele 4 meciuri pierdute, 2 au fost in 2012, cand Simona nu conta (si niciunul cu 6-0,6-0, cum Sarapova a batut-o pe Ormaechea, invingatoarea Monicai Niculescu, chiar la RG). Celelalte 2 au fost in cele 2 mari finale jucate de cele 2 anul acesta, in 3 seturi ambele. Deci daca Sarapova ii este superioara Simonei, diferenta e infima si pe punctul de a disparea (cel putin avem dreptul sa speram asta dupa felul in care au jucat). Eu cred ca declaratia Sarapovei din finalul meciului, cum ca aceasta a fost finala care a marcat-o cel mai mult fizic, nu a fost de complezenta.

Julio (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:46

Finalista la Madrid! Nu la Roma unde a cedat in turul 2 din cauza accidentarilor.

mat (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:46

n bn

fanulumocanu (85 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:47

Aiurea. Faceti ca in anii 90 cand Nationala era pe locul 3 in lume si, voi, ziaristii ii faceati praf. Sa fim rezervati, sa n-o laudam , ca poate si-o ia in cap. Nu, domne, in cazul asta nu mai vorbim de un turneu obscur, vorbim de performanta adevarata si sustinuta, vorbim de o sportiva matura, care nu se pierde in fata a milioane de telespectatori si spectatori, deci nu se va pierde nici in fata unor aprecieri.Ce se va intampla daca Simona nu va castiga niciodata un turneu de grand slam? Nu se va intampla nimic, ea va ramane o imensa jucatoare de tenis, finalista la Roland Garros si locul trei mondial. Gaudeamus igitur !, cum s-ar spune.

fabregas (26 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:49

Aveti perfecta dreptate. Acumularea unor frustrari in lant generate de performante bune dar nu maxime a dus la dezlantuirea mediatica fara precedent, expresie a setei de rezultate care alta data ne erau la indemana. Generatia de aur a fotbalului romanesc nu a castigat niciun trofeu dar paradoxal este preamarita zilnic. Steaua se face de ras in grupele CL dar e socotita mare performera pentru rezultatele exceptionale de acum treizeci de ani. O moderare a entuziasmului si o temperare a efuziunii mediatice pot fi benefice performantei de top. Cred ca Halep este o jucatoare cu un psihic bun si va evalua corect ceea ce are de facut in continuare.

Un oarecare (7 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:49

Felicitari din nou, sunteti penibil. Dar stiti ce e mai penibil decat articolul dumneavoastra? O „generatie de aur” care nu a mirosit aurul.
Locul 3 in clasamentul WTA si o finala de Rolland Garros reprezinta o perfomanta extraordinara intr-o tara in care sportul a ajuns sa fie echivalent cu fotbalul, bombe sexy si manele.
Sa lasam cele 7 turnee castigate in 7 finale consecutiv, din care ultimul din categoria premium.
Ziceti ceva de Tanase sau Dragomir ca acolo va pricepeti.

Teo (6 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:51

finalista la Madrid, nu la Roma. acolo s-a retras.

Puiu (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:52

Cred ca dl Ioanitoaia se ref la nceputul articolului la finala de la Madrid si nu Roma (cred c a fost doar o scapare)

Marc33 (16 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:53

Domnule Ioanitoaia, aveti dreptate. Dar nici „generatia de aur” nu a fost o generatie de aur, in sensul ca ar fi cistigat vreun titlu important. Si totusi acei jucatori au fost venrati, mai ales Gica Hagi care a fost chiar proclamat „rege”. Asta e firea, asta e temperamentul romanilor. Sper ca Simona Halep sa nu petreaca prea mult timp pe internet si sa citeasca tot ce se scrie despre ea. Dar cred ca nici nu are timp, pentru ca munceste prea mult la antrenamente.

Dargor (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:53

Deci domnul Ioanitoaia inca mai gandeste. Absolut corect articolul. Ne isterizam atat cand e clar ca Simona nu poate sa bata adevaratele jucatoare de tenis (Williams, Sharapova, Azarenka si Radwanska) la un mare slem. E cea mai buna dintre mediocre si atat.

allben (8 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:53

Eu zic ca are dreptate pana la un punct. Privind strict meciul din finala , intr-adevar a pierdut, privind in ansamblu intreaga evolutie a Simonei ( pentru ca despre evolutie este vorba) Simona a castigat foarte multe, aici nereferindu-ma doar la bani si puncte WTA, ci si la incredere in ea insasi, imagine ( a ei si implicit a tarii careia ii apartine), respect (atat din partea adversarelor , cat si din partea fanilor sportului alb).
Concluzionand si avand mereu aprinsa speranta castigarii unui turneu de MS in viitorul apropiat, pentru mine cel putin Simona Halep este deja o CAMPIOANA

Marian (18 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:57

finalista la madrid bre Ioaniatoaia nu la roma si e totusi vicecampioana la roland garros,generatia lui Hagi a ajuns pana sferturi la mondialul din 94 si i-am transformat in zei dar Simona ca a ajuns pana intr-o finala de mare slem in ce s-o transformam,intr-o amatoare?

catalin (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:00

foarte bun comentariu!!Felicitari pentru lucida analiza, a doua persoane publica dupa Banciu care face o analiza realista a evenimentelor de sambata. Practic in istoria de anul acesta va ramane scris faptul ca Sharapova a castigat RG iar mai mic contra lui Halep. Istoria ii retine pe invingatori nu pe pierzatori iar Simona a pierdut, sincer nu imi faceam sperante ca va putea castiga impotriva Sharapovei pt ca vazusem finala de la Roma. E clar ca Halep trebuie sa isi imbunatateasca serviciul si sa joace cu mingi cat mai aproape de linia de fund a adversarului(lucru care ii punea probleme Sharapovei) mai are de progresat si va fi campioana si elogiata atunci cand la finalul unui concurs se va bucura ca l-a castigat si nu va sta cuminte pe banca parca intristata ca nu a castigat si nu fericita ca a fost pe locul 2 la finalul concursului. Bucuria nostra de sambata nu face decat sa puna in evidenta ca ne multumim cu putin si acel putin e ceva extraordinar pt noi.

andrei33 (276 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:02

Ioanitoaia, pe cand un articol despre faptul ca „Regele” Hagi nu e de fapt rege si nu e cazul sa il glorificam nici pe el nici generatia lui, avand in palmares doar un sfert de mondial? Ca de obicei, iti place sa judeci cu unitati diferite, smechereste, precum arbitrul finalei dintre Simona si Sharapova. Pe Hagi nu te sfiesti sa il glorifici ca jucator oricand ai ocazia, acolo brusc rezultatele nu mai conteaza. Altfel, afirmatia in sine e corecta si o impartasesc, si anume ca locul 2 nu se premiaza nici nu necesita vizite in masa la aeroport.

robson (12 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:03

Doamne fereste sa laudam o finalista de Roland Garros. Bine ca avem „generatia de aur” (aur fara sa fi castigat nimic!) la fotbal, pentru care nu era o exagerare sa iesim in strada de fiecare cand castigau un meci la campionatul mondial.
Dar facem orice pentru click-uri. Eventual, scriem ca un hipster plictisit care vrea sa fie neaparat „impotriva”.
Chiar inversunat: „complimentul de mai sus trebuie socotit forțat, tras de păr, de-a dreptul deranjant. Dă rău, zgîrie urechea. ” Am inteles dupa primele doua epitete ca nu e in regula, nu mai trebuie adaugate inca trei.
Dar sa n-o mai laudam atat pe Simona, cand avem investitori/detinuti din fotbal de apreciat, nu? Nu de alta, dar ziarul pe care-l conduce dl Ioanitoaia a reusit sa lege si Roland Garros-ul de Becali.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:04

@ Dargor

Hai sa denigram. Dar macar fa-o profesionist, ce naiba. Nu stiu de ce Radwanska e „jucatoare adevarata” iar Simona nu. Pentru ca desi de la primul titlu al polonezei in circuit au trecut 7 ani nu are in total decat 13. Simona, de la al carei prim titlu a trecut un an are deja 7. Iar in turnee de mare slem si una si cealalta au o singura finala (desi cariera Agnieszkai a fost clar mai lunga).

Calin (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:10

Gresit!E invingatoare! A invins in atatea meciuri!
Probabil nu e de aur, inca, cum la fotbal „generatia de aur” nu e de chiar de aur, nici macar de bronz.

Ionut (23 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:11

Are dreptate domnul Ioanitoaia.

Liviu (5 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:12

Stimate domn, imi cer scuze insa ea a castigat acolo un trofeu. Asa cum la o olimpiada sau la un campionat mondial/european este premiat si castigatorul locului 2, 3 … asa si aici prezenta in finala este o victorie. Ne-am fi dorit o victorie mai mare dar deocamdata este cea mai mare VICTORIE a tenisului romanesc in ultimii 35 ani.
E pacat ca si matale ca sa faci olecutza de rating vii cu astfel de chestii. te credeam om serios dar te-ai stricat la batranete.

Corect… (8 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:13

Total corect ce spuneti. Este foarte buna dar acum nu este campioana. Are tot ce-i trebuie ca sa devina campioana si are sanse mari ca pe viitor sa castige ceva important. Momentan este „doar foarte buna”.

nea caisa (81 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:13

Nu cred ca este vorba de o psihoza Halep, excesul de laude din zilele trecute venind dispre politicieni, dornici sa fie aflati lipiti de un mare succes, fie dinspre jurnalistii care mai trebuie sa scrie totusi si despre altceva decat despre procese, in prag de concedii si inainte de finala campionatului mondial la care nationala ne-a calificat cu succes. Romanii obisnuiti i-au adus Simonei omagiul cetatenesc, cel cinstit, care apreciaza munca si talentul sportivei dar tine cont ca si ea are limitele ei, fizice sau tehnico-tactice si ca traieste intr-o lume puternic concurentiala. Simona a castigat bine, dar are de salarizat o echipa de noua oameni, care, la nivel, inalt, nu lucreaza nici ei pe sume mici. Mai apar si impozitele, asa ca e bine daca Simona se alege pentru ea cu un sfert din castiguri. Poate ca, dupa pierderea finalei, ne puteti numi un politician care a fost la aeroport sa o intampine sau un gazetar care sa fi fost pe Otopeni ca sa o salute pe Simona si nu ca sa scrie despre cetatenii veniti in intampinarea sportivei. Regret foarte mult ca Simona nu a castigat acum la Paris deoarece, dupa opinia mea, ea nu va castiga multe turnee de mare slem, mai degraba va trai din victoriile in turneele medii, sa fim fericiti ca romani daca se va impune, in cariera, in 2-3 mari clasice. In primul rand fiindca e scunda si, in timp, avand de-a face in fazele superioare cu „turnuri” de 1,80 – 1,82, uzura apare vrand nevrand. Domnule Ioanitoaia, fiind dvs gazetar, va rog sa nu cadeti in phsihoza ca am fi psihozati, astazi nu mai e sambata, ci marti si trebuie sa ne castigam si noi existenta, nu mai avem timp dacat pentru un gand bun si fugar pentru Simona.

dani (86 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:15

Sa nu ne dam aiurea cu presupusul! Simona Halep oricit este laudata-meritat-n-o sa si-o ia in cap niciodata, n-o sa se lase de antrenamente si nu va merge in cluburi de fite. Nu se va imbata acolo si nu va cadea din picioare. Nu! Are psiholog, are parintii aproape de ea si este prea inteligenta si educata pt a cadea in ispita, precum cad tinerii needucati fotbalisti. Oricit de mult va fi laudata Simona Halep, se va antrena si mai bine, va munci si mai mult si va obtine noi si multe succese. Este in ADN-ul ei sa cistige!Sa munceasca foarte mult, si sa faca sacrificii pt a obtine victorii. Nu va accepta niciodata compromisuri. Repet chestia cu presiune suplimentara pe umerii fragili ai Simonei, de la prea multe laude, este un Sanki-Balama! Vorbe de claca, sa ne aflam in treaba!

daniel (127 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:19

Ai dreptate nea Ovi, da pe Stra Luce Nthory de Nord de ce il ridici in slavi dupa ce ne-a lasat acasa in 86, a desfiintat Gheata de aur etc ???

stho (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:24

Domnule Ioanitoaia, performanta la 22 de ani, nu cred ca se masoara in numarul de turnee de mare Slem. Saltul facut de Simona e imens; nu se va opri aici. Peste un an,doi de zile poate ajunge si numarul 1 mondial. Din pacate comentatorii sportivi profilati pe fotbal, nu privesc o performanta unica decat prin numarul de trofee. Atitudinea Simonei a fost una de urmat pentru toti sportivii pe durata turneului Roland Garros, inclusiv in finala: a stiut intotdeauna sa se concentreze pe jocul ei si nu a fost influentata de asa zisele ‘trageri de timp’/ couching sessions. A fost o finala de neuitat, va ramane in istoria RG. In ceea ce priveste rivalitatea, domnule Ioanitoaia, tenisul != fotbal, Halep – Sharapova 0-4, Halep, locul 3 mondial, Maria, locul 5 mondial. Hai Simona Halep, te iubim!

gfdgdf (3 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:31

ioanitoaia s-a uitat la banciu si a copiat ideile astuia

Sandman (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:31

Ramaneti la comentariile despre Mircea Sandu, Craiova Maxima, Mitica, expuse in parcul dvs preferat…
Stiati ca si Hagi s-a retras din activitate la un moment dat, desi inca putea sa mai dea cu piciorul in minge ?

Iulian (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:32

Mi se pare foarte de bun simt ce a spus Ioanitoaia. Cei care o proslavesc probabil ca nu au vazut meciul.
Sharapova a dominat destul de clar meciul, Simona a avut doar abilitatea ca se agata de orice minge pana la exasperare.
Dar per ansamblu mi s-a parut foarte limpede ca Sharapova a fost mai buna. Si mai tineti cont un fapt – Simona a beneficiat de 12 duble greseli, practic 3 game-uri facute cadou!
Hai sa fim un pic obiectivi, a fost o finala frumoasa, insa consider ca Simona Halep nu este o jucatoare de top 3 – cred ca locul 7 maxim 6 i se potriveste cel mai bine acum

mariuss72 (31 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:32

O sa deranjati patriotii de conjunctura, care urla in gura mare ca’s mindrii de Romania, dupa o performanta de genul asta, ca apoi sa se intoarca la vesnica lamentare, ”tara de rahat”. La ipocrizie sintem campioni mondiali.

oprea stefan (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:33

Rusine d-le Ioanitoaia!!! D-voastra va extaziati la victorii ale unor echipe de fotbal in preliminarii, dupca care ne spuneti ca performanta Simonei e mica…reflectati.
PS- Doha e un turneu mare!

mugabe (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:40

AUZI BA, NEA OVIDIULE PE LOGICA ASTA AR TREBUI SA STERGEM PE JOS CU „GENERATIA DE AUR” A FOTBALULUI ROMANESC…DE CE E DE AUR??? SAU NU IMI AMINTESC EU CE AU CASTIGAT ???

marin (98 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:41

Tenisul nu se masoara in victorii/infrangeri… punctele se acorda altfel ca in celelalte sporturi… este o performanta EXCEPTIONALA nu are rost sa ne ascundem. In alte sporturi poate vom mai astepta 20 de ani sa vedem o finala!!!

Vass Bela (12 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:46

D-le Ovidiu, marturisesc ca nu sunt de acord cu dvs. in cel putin 90% din editorialele scrise aici . Dar cu acesta sunt de acord in totalitate , pacat ca doar putini jurnalisti au curajul de a spune adevaruri , imensa majoritate gresesc fata de noi, dar mai ales fata de Simona !

nucred (5 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:48

cu greu putem contesta valoarea ei in momentul de fata (si inca poate creste considerabil)

poate fi considerata usor un fenomen avand in vedere ce conditii avem pe aici deci nu vad ce nu ar fi entuziasm in jurul avestei finale

pietricica (12 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:51

Treaba este clara simona nu este numarul unu hai sa zicem ca este pe 5(desi clasamentul oficial spune altceva)dar ce romin a mai facut asemene performata in ultimii 10-15 ani intr-un sport de virf si de maxima audienta.Plus ca se vede ca simona este in plina ascensiune si pun pariu ca la anul ia va cistiga.

marin (98 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:54

Iulian, in tenis castiga intotdeauna cel care este in crestere de forma in momentul meciului (Shara….)… desigur Simona a primit cadouri si a pierdut pe mana ei, dar vorbim de performanta de a juca o finala.

marin (98 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:57

🙂 ce a facut Simona ar fi echivalent cu 5-6 meciuri castigate la rand de „MININATIONALA” Romaniei cu echipe din top 25 🙂

Loulou (274 comentarii)  •  10 iunie 2014, 11:05

Nu exista nicio comparatie intre Simona si generatia de aur, comparam gaina cu rata? Iar ideea ca dl Ioanitoaia s-a luat dupa Banciu e de ras. Poate invers…

Comentează