Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

S-a făcut voia lui Gino!

Introducerea sistemului cu 14 echipe în Liga 1, cu play-off şi cu play-out, pe care Comitetul Executiv a votat-o joi pentru sezonul 2015-2016, a împărţit lumea fotbalului nostru. Susţinută de preşedintele Gino Iorgulescu, propunerea a trecut relativ uşor în ­Adunarea […]

joi, 29 mai 2014, 3:33

Introducerea sistemului cu 14 echipe în Liga 1, cu play-off şi cu play-out, pe care Comitetul Executiv a votat-o joi pentru sezonul 2015-2016, a împărţit lumea fotbalului nostru. Susţinută de preşedintele Gino Iorgulescu, propunerea a trecut relativ uşor în ­Adunarea Generală a LPF.

Ulterior, şi-a însuşit-o şi noul şef al FRF, iniţial adeptul formulei cu 18 parti­cipante, dar nu-i nici o noutate în asta din mo­ment ce Răzvan Burleanu ne-a obişnuit să spună una şi să fumeze alta!

În frunte cu Gică Hagi şi Fl. Prunea, inamicii schimbării au insistat că în nici o ţară europeană cu o populaţie ca a României, cifrată la 21,33 milioane în 2012 conform Băncii Mondiale, nu există campionate cu 14 echipe ori sub 14. ­Statistica e cu ei, le dă dreptate. Ţările cu ­cîte 10 echipe în primul eşalon au puţini locuitori, ­Austria 8,5 milioane, Croaţia 4,3, Elveţia 8 şi Slovenia 2,1, ca şi cele cu 12 echipe în elită: Danemarca (5,6 milioane), Scoţia (5,3) şi Slo­vacia (5,5) nu adună împreună populaţia Româ­niei! Afirmaţia e valabilă şi pentru grupul celor cu 14 divizionare A, Bulgaria (7,5 milioane), ­Cipru (1,1) şi Israel (8), de unde concluzia că, apelînd la sistemul cu 14, România chiar con­s­tituie excepţia de la regulă.

Altă dovadă ce justifică rezervele faţă de noua formulă e aceea că jumătate din ţările menţionate se găsesc în urma noastră în ie­rarhia mondială. Conform FIFA Coca-Cola World Ranking din 8 mai 2013, România se situează pe poziţia 32 şi se află înaintea Ciprului (locul 130), a Israelului (78), a Bulgariei (73), a Slovaciei (46) şi a Austriei (40). Cum Slovenia (29), Danemarca (23), Scoţia (22), Croaţia (8) şi Elveţia (8) sînt mai sus, atuul contestatarilor poate juca însă şi rol de bumerang! Dintr-o di­recţie e da, dintr-alta e nu, depinde de unde priveşti şi, mai ales, ce doreşti să reţii.

Pe de altă parte, pînă să semneze cu ara­bii, Reghecampf a numit sistemul cu 14 echipe “singura cale de revigorare”. A şi explicat de ce, pentru că “vom avea de 4 ori Steaua-Di­namo, de 4 ori Steaua-Petrolul, meciuri tari, atractivitate mare”. Pe fondul concentrării ­valorilor şi al creşterii interesului, amănuntul că vara viitoare vor retrograda 6 formaţii, nu 4, va conferi competiţiei un plus de miză. De tensiune. De dramatism. La rîndu-i, preşedintele ieşean Prunea n-a întîrziat cu răspunsul, avertizînd că “vor dispărea multe echipe”. Probabil că vor dispărea cele sărace şi slabe, dar unde scrie că ele trebuie duse de mînă şi ajutate la infinit? Nicăieri. Liga 1 ar trebui să fie întrecerea învingătorilor, a celor mai puternici.

Sincer vorbind, nici pe mine nu mă entuziasmează restrîngerea campionatului. Personal, aş fi păstrat 18 formaţii, dar admit că, pentru ieşirea din tunel, merită încercat orice, inclusiv sistemul cu 14, pe care va trebui să-l jude­căm peste un an sau doi de la aplicare. Dacă el va convinge, vom continua. Dacă nu, ne vom întoarce cu coada între picioare la cel vechi. Cum n-ar fi prima plasă pe care o luăm, noi să fim sănătoşi!

Comentarii (74)Adaugă comentariu

Gabriel (2 comentarii)  •  29 mai 2014, 15:46

Da, veti avea de 4 ori Steaua – Dinamo, dar tot de 4 ori veti avea si Steaua – Chiajna.

Unde creste valoarea ?

Nea Ovidiu, de ce trebuie sa incercam si noi, ceea ce au incercat si altii si au esuat ?
Un om invata din greselile proprii, e adevarat, dar un om istet invata din greselile altora.
Belgia, cu 14 echipe, nu a facut nimic in Europa cu nici o echipa de club.

adevar (44 comentarii)  •  29 mai 2014, 15:49

Sistemul cu 18 echipe este bun,dar cu mai multe conditii care trebuie indeplinite;
1.Fiecare echipa sa prezinte bugetul la inceput de campionat.
2.Fiecare echipa sa -si negocieze singura drepturile de imagine.
3.Echipele care a formatie de tineret,care joaca in liga a doua sa primeasca un plus de 6 puncte,iar cea care are echipa in liga 3 sa primeasca 3 puncte suplimentare la final.Asta doar daca se afla in prima jumatate a clasamentului.

IO (228 comentarii)  •  29 mai 2014, 15:51

Nu este nimic de judecat peste un an sau doi.
Formula cu 14 echipe nu are cum sa invigoreze fotbalul romanesc, mai mult il va slabi, cel putin al nivel de Nationala.
Prin reducerea cu patru echipe, vor fi cel putin 80 de jucatori mai putin in liga 1. Asta vrea federatia, sa restrangi aria de selectie, si-asa restransa?
Din punct de vederea al spectacolului nu este nimic de castigat, vor mai multe meciuri slabe in functie de sistemul de acumulare a punctelor pt play off sau de purul „las c-o dregem noi ca mai avem trei meciuri cu astia”
Solutia ar fi o politica fiscala care sa considere sportul drept o prioritate, prin urmare impozitarile pe salarii si o parte din venituri sa fie reduse la limite acceptabile pt supravietuirea sportului.

mircea (8 comentarii)  •  29 mai 2014, 15:52

BELGIA IL ARE PE COURTOIS SI PE HAZARD LA ORA ACTUALA ACTIVI , DECI E UN SUCCES !

mircea (8 comentarii)  •  29 mai 2014, 15:53

si poate nu mai vedem medias cu brasov , nu ?
orice schimbare e buna ptr. ca actualul sistem e zero complet

Carol_K (77 comentarii)  •  29 mai 2014, 15:57

Nu voi spune o noutate.Campionatul nostru nu doar ca este slab la nivel de finantare,infrastructura,valoare, spectacol dar nu confirma nici in plan extern.Boala lunga moare sigura.Uitati-va de la locul 12 in jos.De ce-ar mai ramane acele echipe in prima liga ? Spectacolul,ratingul,vanzarile publicitatea sint vandute de primele c6-7 echipe,mai am 7 de umplutura,nu-s suficiente ? Daca unii vo fotbal de masa atunci sa avem o Serie B foarte puternica si Seria C la fel.Tot fotbal se numeste,pot atrage contracte TV,sponsori,bilete materiale sportive.De ce sa incarc o prima Liga ca sa am sport de masa ? Unde suntem ? In Coreea de Nord ?

Nea Vanea (170 comentarii)  •  29 mai 2014, 15:58

Ovidiule, oricum ai da’o, tata, 18 echipe in prima liga, in Romanica, sunt mult prea multe! Cu cat? Pai, cu vreo 4!
Deocamdata…
Dintre celelalte multe se vor simti singure si se vor retrage!
Deci…
Are el, Gino, altele pe constiinta. Deja! Nu asta…
Iar Burleanu ce sa faca?! Organizeaza el Liga 1, o finanteaza cu ceva?! Ba mai mult, le ia amenzi acum, cu ghiotura si cu comisiile. Ar fi fost culmea sa se opuna. Adica, ar fi fost o reactie tip Sandu Nasu Mircea.
Si daca nu va merge, nu numarul trebuie majorat. Poate, vom fi nevoiti sa eliminam si play off-ul + play out.
La ce bani sunt acum in circulatie in Liga 1, ar trebui sa te gandesti, Ovidiule, ca si tu contribui la ele cu impozitele platite!
De ce sa trecem la sistemul competitional cu 14, Hagi si Prunea?
Mai bine sa’i schimbam titulatura in Cupa satelor,si comunelor urbanizate.
Mari carcotasi mai suntem! Cum scoate unu’ capu’ din gaoace, cu o idee in frunte, zbang cu coada de topor in crestetul capului.

Adi (3 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:00

Vin si eu cu cateva argumente mai jos:

-campionatele importante din Europa(care conteaza) au toate 20 echipe iar acele formatii au datorii inimaginabil mai mari decat exista in Liga 1.Sa nu uitam ca in Spania, anul trecut 9 echipe erau in insolventa si se vehiculau sume uriase, dar nu s-a pus niciodata problema reducerii numarului de echipe.Si sa nu uitam ca Spania da castigatoarea Europa League si Champions League anul acesta.Probleme sunt peste tot dar s-au cautat alte solutii.
– numarul de spectatorii nu va creste, ci dimpotriva va avea exact efectul invers.Degeaba ai un mare derby care conteaza daca restul partidelor nu suscita interes.Mai degraba s-ar cauta solutii de marketing care sa atraga lumea la stadion.
– suprafata mare a tarii
– unele centre fotbalistice importante care daca n-ar mai avea echipa in liga 1, ar fi amenintate cu disparitia.Ori, eu consider ca ar trebui luptat pentru mentinerea echipelor, nu pentru disparitia lor.
– tinerii jucatori romani care sunt foarte multi si foarte valorosi(dar nu sunt sustinuti cum trebuie) nu ar mai avea posibilitatea sa creasca si sa activeze la nivel inalt, pentru ca odata cu reducerea numarului de echipe si cu prezenta foarte mare de jucatori straini s-ar reduce si mai mult aria de selectie si Liga 1 n-ar mai fi o rampa de lansare pentru tinerii jucatori.
– interesul pentru fotbal va scadea la nivel local pentru ca vor fi mai putine localitati(comunitati) care vor date echipe la nivel inalt.
– se vor pierde patroni iar sustinerea primariilor, care este cum este, va disparea de tot in cazul echipelor care nu vor mai avea reprezentativitate in prima liga.
– liga 1 in istorie a fost definita de 18 echipe, iar „generatia de aur” a facut performanta cu 18 echipe in Liga 1.

Totusi, sigur ca trebuie gasite solutii pentru acest „faliment”care din pacate guverneaza si fotbalul romanesc.Astfel, ele ar trebui cautate in politici la nivel guvernamental, pentru ca exista solutii, sunt foarte multi bani europeni, foarte multe multinationale, care nu lasa multe avantaje statului roman.Patronii din Liga 1 nu sunt sprijiniti asa cum ar trebui sa fie, nu sunt motivati.
Sunt multi factori care determina plecarea patronilor din fotbal si unii sunt destul da banali.(ex:calitatea arbitrajului care din pacate stabileste ierarhii.Faceti un clasament fara greseli mari de arbitraj si vedeti ca apar diferente mari in clasament.De aici banii din drepturile TV sunt mult mai putini, pentru ca se dau in functie de locul in clasament., etc)

PSD = PLOSNITELE ROSII (42 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:01

Gabrie,

Te contrazic doar in privinya Belgiei.

La nivel de nationala chiar a devenit un adversar icomod. de temut.

S-o urmaresti la apropiatul CM. Eu zic ca va fi surpriza acestui mondial.

Dinu (1 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:02

@Gabriel
Nu vei avea de 4 ori Steaua- Chiajna, pentru ca cel mai probabil Chiajna va termina undeva sub 10.

Cosze (13 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:05

Bai Gabriele dar l-ai gasit pe exemplu…..pai echipele din Belgia au vandut jucatorii de tinerii de aceea nu au facut nimic in Europa. Dar uitate si tu ce nationala are Belgia la ora actuala ca e lejer in primele 10 din lume.
Nu vad ce mare legatura este intre numarul de locuitori si numarul de echipe din liga 1??? (Iti dai seama ce liga ii trebuie Chinei :)))). Adevarul e ca per ansamblu cam suntem in „insoventa” si trebuie schimbat ceva….macar sa vedem ce iese….

steff (4 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:09

bun, dar despre sistemul cu 16 echipe de ce nu s-a vorbit?

vendetta (64 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:15

21 mil si gandire africana ,economie turceasca, jino e omul lui ponta iar csu craiova e echipa psd e simplu!

Adi (110 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:18

Meciurile multe intre echipe mari fac doar reteta pentru acele cluburi. Ele nu ridica nivelul fotbalul, doar aduc bani mai mai multi la cluburile mari. LPF e liga cluburilor mari, care au pacalit si cluburile mici sa-si voteze retrogradarea viitoare (cum au facut asta, e greu de spus, dar cand votul e dat de un om, care e capabil sa fie ademenit cu bani sau promisiuni personale ca sa voteze contra intereselor propriului sau club, pare credibil…)

Adi (110 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:21

Candva, din Belgia, Anderlecht si FC Bruges se bateau prin finalele cupelor europene. La un moment dat, au ramas mai pe jos… O fi fost de cand au trecut la sistemul cu play-off?

Adi (110 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:24

Formula cu 14 echipe avantajeaza doar cluburile mari, care spera ca asa vor imparti banii de la TV intre mai putini. Dar vor fi mai putine meciuri pe etapa, si nu e exclus ca asta sa aduca o plictiseala cand se tot repeta derbyuri intre aceleasi echipe. Un derby mare anual e mult mai tare decat doua pe jumatate de an…

epon (1 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:31

vad aici o multitudine de oameni care blameaza sistemul cu 14 echipe cum ca nu e bun. Dar cel actual e bun??? eu sincer m-am saturat ca banii mei sa mearga la echipe sustinute cu ajutorul primariilor.Si cu 18 echipe ce sa facem cand din start 3-4 echipe nu au cu ce sa-si plateasca jucatorii?? Da avem o populatie mult mai numeroasa ca a celorlalte tari cu sistem de 14 , dar nu e cam si cum am avea saci de bani sa le sustinem la infinit,Pentru ca asta este in romania echipele sunt sustinute de primarii sau imprumutate de patroni ,niciuna nu este finantata.

Mihai Marian (40 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:37

Eu cred ca e singurul mod de a elimina meciurile aranjate,una la mana si doi ,mai putine cluburi,mai multi bani din drepturi TV.Si jucatorii de valore vor restransi la aceste cluburi.Cine nu are bani,sa dispara.Asta e adevaratul capitalism.In Romania sunt prea multe echipe cu datorii la stat,multe din ele capusesc primariile,vezi Craiolguta,Iasul,Timisoara,Petrolul.Nu este corect asa ceva.Competitia din start e neloiala.As imparti echipele in faza play off-paly autt 6 in prima si 8 in a doua si as retrograda 4,nu doua cum doreste LPF.Asa eliminam aranjamentele .Acelasi sistem l as aplica si in ligile inferioare.Sa avem un fotbal jucat numai pe teren si cat mai transparent.Sigur,vor mai fi meciuri trucate,dar asta pe final de campionat,cand unii nu mai au sanse deloc,iar altii vor ceva.As obliga cluburile ramase sa si infiinteze propriile academii si din drepturile TV sa verse 10% din bani spre aceste academii.Acolo e viitorul,nu sa cumperi jucatori de afara scumpi si indoielnici ca si valoare.Platiti f bine antrenorii de la aceste academii,ca selectia sa se faca numai pe valoare,nu pe spaga ca pana acum.Sa se reinfinteze campionatul de tineret.Ei sa joace in acelasi sistem,sa joace cupa si cupa ligii,ca cei mari si totdeauna in deschiderea celor mari.Obligate cluburile sa aiba in lot minim 16 jucatori romani din care 5 din loturile under.Daca nu ne protejam tinerii,nu vom avea viitor si totdeauna nu vom avea nationala.Mai ales ca din 2016 se vor anula meciurile amicale inter tari si se va trece la grupe valorice.Vrem cluburi puternice,trebuie sa facem ce trebuie,sa taiem cangrena,pentru ca asa nu se mai poate.Cluburile care vor mai face datorii,care vor mai cere insolventa,trimise direct in liga a lV,fara nici un fel de ajutor.

Freddy RE (17 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:42

Multumim GSP, si indirect lui Ovidiu Ioanitoaia, pentru articolul (traducerea?) cu si despre Gatusso. Asemenea cluburi, si asemenea oameni ne fac să pricepem cât de mici suntem.

Whiteredarad (59 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:45

Problema numarului de echipe-14 sau 18 -e gresita. A fost play off/out anul asta in b si a fost JALE,meciuri cu neprezentare,meciuri suspecte etc.O sa se ajunga sa joace ,doar cei din jurul Bucurestiului,ca deplasarile ,acolo,sint ieftine. de ce credeti ca la 14 echipe vor fi mai multi bani ?Nu vad motivul ! In mod cert vor fi mai punini jucatori impplicati,orase mari scoase din circuit,primarii,care nu se vor mai baga.In plus cheltuielile crec la divizia B. De ce ? Aia sint mai bogati sa fie 20 echipe,sa mearga de la Resita ,la Suceava ?. O mare prostie,la care se va reveni-ca la romani- dupa un esec usturator. Gino ne arata ca ia masuri proaste,nu pare la cap,mai bun ca Mitica !. Si in plus de cind are dreptul Liga 1 sa hotarasca pentru celelalte ?

adi_stelistul (359 comentarii)  •  29 mai 2014, 16:52

Argumentul cu populatia versus numarul de echipe in prima liga e hilar. Nu exista nicio legatura decat eventual una indirecta, anume ca in tarile cu populatie mai mica si numarul de echipe capabile sa faca fata rigorilor sportive si financiare (din ce in ce mai importante) ale primei ligi e mai mic. Deci acest din urma criteriu, al echipelor cu jucatori si bani de liga 1, e definitoriu, nu populatia. Ori, imi pare rau sa fiu atat de abrupt, degeaba suntem noi 20 de milioane, ca echipe care sa reziste in liga 1 avem putine. 18 in niciun caz. De cand licentierea a inceput sa se faca cu mai multa intransigenta n-a fost an in care 1-2-3 echipe sa nu pice testul, cu toata indulgenta si larghetea comisiilor.
Pe urma argumentul ca in campionatele puternice sunt multe echipe. 20, mai precis. Hai serios! Te pomenesti ca de aia sunt puternice campionatele pentru ca au 20 de echipe in prima liga. 🙂 Confundam cauza cu efectul, chiar nu e clar? In Spania, Italia sau Anglia ar putea fi si 40 de echipe in prima liga si tot ar fi meciuri tari si echilibrate. Pentru ca sunt alti bani acolo. De aici pleaca totul.
Cum ziceati in final, hai sa vedem. Ideea ca e bine cum e si nu trebuie schimbat nimic e evident contraproductiva. Pentru ca bine nu e. Si ceva trebuie facut. Ceva bun pentru fotbalul nostru, nu neaparat pentru ambitia meschina a vreunui patron sau primar ce se doreste vedeta la emisiunile sportive ca, vezi Doamne, are echipa in prima liga.

GICA PETRESCU (50 comentarii)  •  29 mai 2014, 17:18

Sistemul cu 14 echipe si suprataxarea telespectatorilor (in criza in care a fost bagata Romania) nu va duce la nimic bun!au mai avut ei 16 echipe si anul urmator nu mai stiau cum sa revina inapoi la 18 echipe!, va da chix si acum ca si atunci..!!

ionnis (103 comentarii)  •  29 mai 2014, 17:22

Nea Ovi mai tii minte cum scriai acum cativa ani editoriale in care promovai sistemul cu play-off? Sau una scrii sau alta fumezi?

beep (63 comentarii)  •  29 mai 2014, 17:42

pe doua site-uri diferite am vazut acelasi lucru:
„De notat faptul că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost singurul care a votat împotriva ideii propuse de omologul de la Ligă, Federaţia văzând mult mai oportun ca în Liga 1 să evolueze 16 echipe”
deci ce si-a insusit burleanu?
ps: alta dovada ca ar trebui 20 de echipe in liga 1 e mentinerea viitorului con… chiajna(?)

„pasionat de football” (2 comentarii)  •  29 mai 2014, 17:43

mi se pare corecta decizia..trebuie incercata si varianta de 14 echipe.Investitori,…patronii vor sustine mai putine echipe ca si pana acum…vor fi bani mai multi..creste valoarea echipelor..valoare footbalului in final.Ce rost are sa avem 18 echipe..ca dupa tur sa auzim ..nu mai au bani ,cer insolventa..jucatori neplatiti cu lunile s.a.m.d..

Emilian (143 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:07

100% de acord cu Adi_Stelistul (chiar daca nu sunt stelist). Argumentul cu populatia e hilar! Problema nu e in numarul de echipe, ci in structura de finantare a cluburilor. In ultimul campionat nici jumatate din echipe nu s-au putut autosustine, iar in seria II-a e prapad…
Daca Burleanu are ceva calitati de om politic (asa pare), la asta ar trebui el sa lucreze: sa sustina modificari legislative care pot atrage mai multe fonduri si un management mai intelept.

Loulou (274 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:09

Nea Vanea #7. De ce sunt multe ca asa vor unii? Eu zic ca nu sunt, cu ce argumente credibile ma combateti? Cu niciunul.

Unu’ (102 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:10

Faptul ca vor fi 14 echipe si fiecare va castiga cateva sute de mii de euro va scoate fotbalul din insolventa si vom deveni super-puteri ale Europei?
Belgienii au nationala cu care au defilat in calificari datorita acestui sistem sau ca au inceput sa investeasca in jucatori tineri si sa-i promoveze de la varste mici , 16-17 ani(Hazard, Lukaku, Courtois, de Bruyne, januzaj)?
Fotbalul romanesc nu are o strategie pe termen indelungat, minim 5 ani , nu sprijina academiile de fotbal, nu incurajeaza cluburile care promoveaza jucatori tineri. Singura strategie care se stie la noi e sa aduci 15 jucatori cu experienta din ligile 3-4 din franta sau spania s, liberi de contract, le dai 10 mii pe luna si vrei sa-ti castige campionatul ca sa iei banii din UCL. Asa au intrat in insolventa dinamo si rapid, a disparut Vaslui si CFR nu e departe.
Toata lumea vorbeste de suporteri si marketing, in afara de Steaua, Dinamo si Petrolul au mai fost suporteri la celelalte echipe pe stadion? Suporterii vin la stadion daca au ce sa vada. Mai putin cei ai Astrei, aia sunt mereu in peluze.
Cele 4 echipe care vor fi scoase din schema sunt echipe precum chiajna, viitorul, ceahlaul, echipe care la care s-au mai vazut jucatori tineri romani. Deci un mare castig pentru fotbalul romanesc.
Daca tot ne uitam ca prostii in vest si nu intelegem nimic, marile echipe ale Europei au un sistem juvenil foarte bine pus la punct, chiar daca putini jucatori ajung la echipa mare, multi dintre ei sunt vanduti, deci inca o sursa de bani.
Dar daca noi ne uitam in gura lui Dinu Vama care se mira de ce sa promovezi un jucator roman care nu stie sa se lege la ghete, hai sa „investim” in toti pensionarii din Africa.

Calin (37 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:11

Bine zis, de acord.

cu ei cu tot (32 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:11

Campionatul nostru este o CIORBA LUNGA SAU ZEAMA CHIOARA!! Ce atat filozofie, sa spunem lucrurilor pe nume!
Asadar, pt a mai salva ceva banuti din dreturile TV pt amaratii nostri, se incearca revitalizarea campionatului (sau tinerea sa in viata, pe perfuzii) cu cate doua derby-uri in plus! Toata lumea stie ce audienta de doi bani face Navodri- Clinceni!!! Atat.
Restul cu populatia tarii sau alte asemenea bazaconii sunt vorbe goale.

Dtru (268 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:14

@ionnis #23. nu stiu daca ai dreptate, dar nu uita ca numai prostii nu isi schimba niciodata parerile. Nea Ovi s-a razgandit.

Calin Bz (37 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:17

Zau, de unde sa stie un politruc ca Burleanu cate echipa sa joace in divizia a daca el nu a dat niciodata cu piciorul in minge. Sandu era smecher, asta e prost, avem de ales intre doua rele.

Grig (105 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:19

Cu Burleanu am cazut din lac in put. Si cu divizia B cum o sa fie intr-o serie unuic? Cum o sa ajunga Tulcea la Arad si Vasluiul la Drobeta, de unde bani?!?!?!

addriann (15 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:25

Vad ca toata lumea este de acord ca fotbalul romanesc este in cadere libera, deci este nevoie de masuri pentru a stopa aceasta problema.
Trecerea la sistemul cu 14 echipe este doar una dintre masuri, dar daca nu se va continua cu schimbarile, aceasta SINGURA masura nu poate sa imbunatateasca fundamental fotbalul romanesc.
Este necesar un complex de masuri pentru salvarea fotbalului romanesc, iar atragerea de sponsori sau investitori importanti trebuie sa fie punctul de plecare…

Toranaga14 (1 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:34

Domnilor, pentru ca stau stramb si reusesc sa judec drept, va transmit urmatoarele concluzii:

1) O tara mare dar slaba economic nu poate decat sa produca o competitie diluata, asadar reducerea numarului de echipe este binevenita.
2) Un numar mai mare de meciuri decisive, respectiv meciuri cu adversari tari, va creste calitatea jocului si implicit nivelul de exprimare si maturizare a fotbalistilor romani. In acest fel, un talent precum Deac (plecat de la CFR la Schalke) va avea si un pret mai bun si o sansa mai mare sa confirme peste hotare, drept pentru care prezenta sa in culorile nationale ne va da satisfactie si nu insatisfactie!
3) Restrangerea numarului de centre de fotbal este o problema falsa:
– cele existente abia mai respira;
– concentrarea posibilitatilor de exprimare la varful piramidei competitionale le va stimula si pe acestea sa investeasca cu cap;
– notiunea de centru de fotbal in sine este un non-sens in actuala economie fotbalistica a tarii: centrele traditionale nu mai exista, de fapt, iar locul lor e deja luat de scoli de fotbal care produc eficient si de mai buna calitate. In prima faza vom vorbi despre o dispersare a calitatii pentru ca, in final, prin investitii si rabdare sa vedem o reconcentrare, de data aceasta nu in jurul marilor orase ci in jurul punctelor economic viabile;
– despre ce centre de fotbal vorbim, de fapt? Sunt Botosaniul, Navodariul, Chiajna, Mediasul, Severinul, Mioveniul, Urziceni, Branesti si Otopeni centre … ?! Nu, nu sunt, dar pot deveni daca se investeste temeinic si cu asta, domnilor, ajung la o concluzie suparatoare pentru multi: lucrurile se schimba, ele nu raman fixe decat in dorinta unui resitean, in nostalgia unui constantean, in amaraciunea unui targ-muresean, sub speranta unui iesean si in ambitia unui oltean care isi vad perioadele de glorie ingropate in trecut.
4) „Fotbalul se joaca azi pe stadioane de tabla!” spunea Cornel Dinu la inceputul anilor 2000, va mai amintiti? Azi, dragilor, tabla ruginita de pe stadionul Rocarului a fost inlocuita cu o tabla mai rezistenta de pe terenul din Chiajna sau cel din Navodari. Daca calitatea tablei conteaza atunci da, avem nevoie de 18 echipe in prima liga … dar, totusi, avem nevoie de tabla?
5) Inflatia de echipe, in raport cu ce sustine economia, a dus la aberatii gen Rocar, Poli AEK sau FC Onesti, ca sa enumar doar trei. Cine se va uita la televizor cand vor juca ele din nou? Cine va plati un bilet, va cumpara un fular sau ii va spune celui mic „uite, tati, acolo e Olariu care a dat 9 goluri pentru echipa!” … cum, nu stiti cine e Olariu Vasile? E golgheterul lui Victoria Branesti in 2010-2011 din LIGA 1, cea cu 18 echipe! De bun ce a fost cu 9 reusite, a ajuns sa nici nu joace la o nou promovata din campionatul Ucrainei, a frecat banca de rezerve (daca a fost selectat in lotul lui FC Brasov), a esuat la Corona iar acum se zbate, plin de mandrie, la FC Clinceni intr-o liga secunda de o calitate mizerabila. La el sa ma uit eu si cu copilul meu cand am 18 echipe in Liga 1?

In rest, va doresc toate cele bune!

Radulian (110 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:35

Cred ca ne-am legat la cap fara sa ne doara.

Marius22 (347 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:38

Gino a reusit sa isi impuna punctul de vedere, dar nu stiu daca nu si-a facut ambitia degeaba. Vorba dlui Ioanitoaia, sa vedem.

Mourinho (4 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:40

Sincer, mi se pare mult zgomot pentru nimic. Nu cred ca e elementul cel mai important pentru progresul fotbalului numarul de echipa din divizia I.

Ramon (14 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:45

s-a votat, deci asta vom avea! In sezonul recent incheiat 3 din cele 4 promovate au retrogradat, acum Rapidul poate avea o bucurie că nu pică: menținerea va fi foarte dificilă. Mai mult, Corona a fost, practic, retrogradată din tur, deci atunci când vor pica 6 câte vor fi practic retrogradate din toamnă ? As propune un baraj de menținere, ultimele 6 plus prima din cele două serii vor juca un turneu eliminatoriu (nu ar fi timp de mai mult), cu meciuri duble, 4 semifinale și 2 finale, tur-retur, pentru 2 locuri care rămân. Ceva asemănător s-a disputat în 1938 și cele două câștigătoare de serii din B au promovat in pofida unor formații care aveau 4 ani de div A (CAO, Crișana).
Tentația a 4 meciuri Steaua-Dinamo inseamna si interes zero pentru lupta din play-out, vedeți SC Bacău și FC Olt cu rezultate 0 in play-off, locurile 7-8 din play-out, cam asigurate.

„pasionat de football” (2 comentarii)  •  29 mai 2014, 18:52

addriann..ai pus degetul pe rana!:)),,dar cine investeste
intr-un fotbal corupt.Trebuie sa se schimbe un „picut” si mentalitatea conducatorilor de club…odata n-am auzit la
o conferinta de presa de dupa un meci,,fratilor..am fost slabi!!!..felicit echipa adversa ,au fost mai buni!!!atat..
tot timpul e cautat un vinovat..ori arbitrul.ori terenul..
asta e……

brazvan (57 comentarii)  •  29 mai 2014, 19:27

aiurea mi se pare împărțirea punctelor din sezonul regulat la 2. de ce nu la 4, sau la 7? campionatul e o competiție de anduranță, fiecare puncticel trebuie să se regăsească la catastif!

fip (194 comentarii)  •  29 mai 2014, 20:00

sint vre-o doua echipe care oricum nu retrogradeaza, una din ele e char echipa „Regelui” cu niste blaturi de te doare capul. bineinteles daca il intrebi pe el, totul s-a jucat pe teren. asa ca si la ora actuala tot cam 16 echipe care lupta pentru titlu si retrogradare sint. cu doua mai putin nu e o problema. oricum fotbalul rominesc are trasaturi gangsteresti tot mai pronuntate, cred ca e pe duca. cu sportul in general nu mai are treaba de mult.

Vissu (88 comentarii)  •  29 mai 2014, 20:07

Daca ar fi dupa niste cocalari, in campionat ar trebui sa joace o singura echipa, incomparabila Steoaia!

Mymy (76 comentarii)  •  29 mai 2014, 20:10

Si ce daca va fi de 4 ori Steaua-Dinamo? Ce mare smecherie, o sa manance Dinamo bataie de 4 ori.

Franz (406 comentarii)  •  29 mai 2014, 20:12

Un fotbal de nimic care vreasazica ca nu exista, vorba lui Nenea Iancu.

catalin (3 comentarii)  •  29 mai 2014, 20:18

Oricum in fotbalul romanesc se fac experimente in fiecare sezon si tot nu se gaseste solutia viabila.Eu consider ca liga 1 ar trebui sa aiba 16 echipe,sa retrogradeze ultimele 4.Liga 2, o serie cu 18 echipe din care primele 4 sa promoveze iar ultimele 6 sa mearga in esalonul 3.O alta mare problema o reprezinta regulamentele care parca ar fi facute de frizeri, habar nu au cei de la federatie si liga sa copie un model european care sa fie batut in cuie si care sa fie clar pentru toate echipele.Am ajuns de rasul lumii ca in fiecare sezon sa fim abonati la TAS pentru a stabili o ierarhie.Daca tot se apeleaza la acest organism as propune sa fie desfiintate FRF si LPF

kkciosuldelahamangia (55 comentarii)  •  29 mai 2014, 20:38

14 ? 16 ? 18 su 20 nu conteaza daca rezultatele sunt stiute dinainte pt. conducatorii cluburilor, iar spectatorii sunt pacaliti cu teatrul de pe teren.

coco (401 comentarii)  •  29 mai 2014, 21:36

Da si ce daca? Cine e Gino, e Mafalda?

Nini (1 comentarii)  •  29 mai 2014, 21:39

Daca a castigat Petrache la COSR, nu ma mai mir ca a iesit Burleanu la FRF. Totul e pe dos in sportul romanesc si nu se va intoarce niciodata.

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  29 mai 2014, 23:00

Domnule Ovidiu Ioaniţoaia mă scîrbeşti. Ţi-am trimis conform discuţiei telefonice pe mail proiectul campionatului cu 16 echipe şi 4 la retrogradare directă şi a structurii competiţionale piramidale bazate pe serii cu acest model, respectiv , 4 serii de B, 16 de C, 64 de D şi ţi-am menţionat că în 1993 l-am promovat în publicaţia „ROMÂNIA MEA”. N-ai înţeles nimic. Ai fost securist şi continui să fi şi acum. Tot fără bun simţ şi criminal. Cunoşti multe aspecte ca şi alţii. Alături de gaşcă îţi faci jocul şi calci în picioare viaţa amărîtă pe care o duc. Nu cred că sînt români cinstiţi care să beneficieze în vreun fel de dobitociile voastre. Rezultatul nul, ba nu , o catrastrofă, asta e ce puteţi.

Comentează