Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ce fițoși!

Flacăra mai era color, deci întîmplarea s-a petrecut în vara lui 1975 sau a lui 1976, una neobișnuit de fierbinte, tropicală. Revista era aproape gata cînd Adrian Păunescu, aflat în provincie cu Cenaclul, a început să țipe la telefon că […]

sâmbătă, 26 aprilie 2014, 8:51

Flacăra mai era color, deci întîmplarea s-a petrecut în vara lui 1975 sau a lui 1976, una neobișnuit de fierbinte, tropicală. Revista era aproape gata cînd Adrian Păunescu, aflat în provincie cu Cenaclul, a început să țipe la telefon că numărul e slab și că are nevoie de ceva tare din industrie. “Care să înceapă pe copertă și să rupă!”. Fiind cel mai tînăr din redacție, sarcina mi-a revenit mie, cu precizarea că “textul și pozele trebuie predate pînă la ora 15!”.

Cum era vreme de stat la umbră, nu de alergat, m-am întors în birou pleoștit. I-am spus regretatului fotoreporter Gică Amuza, cu care lucram de regulă, ce și cum. Surprinzător, s-a bucurat: “Tăticu’, ai scos un porumbel de aur pe gură! Mergem la Ventilatorul, să ne împroprietărim fiecare cu cîte un aparat de-ăla gen pălărie, din care caut de-o săptămînă și nu găsesc c-a sărit lumea buluc pe ele! În cel mai rău caz, le cumpărăm!”.

Un ceas mai tîrziu, intram la Ventilatorul, unde ne așteptau, vizibil măguliți, directorul, secretarul de partid și președintele de sindicat. Era un eveniment să apari în revista lui Păunescu, cu atît mai mult pe pagina 1. Spre încîntarea noastră, în cabinetul directorului funcționau două miniventilatoare care făceau aerul respirabil și atmosfera plăcută.

Din păcate însă, reportajul scîrțîia. Nu scoteam nimic de la cei trei, așa că i-am rugat să aducă un maistru mai în vîrstă, care să explice cît de repede au transformat comuniștii maghernița moștenită de la burgheji în clădirea mîndră de azi, cu mașini moderne și, la cantină, cu 3 feluri de mîncare, melodia la modă.

Din pricină că mă lungeam, colegul mă zorea din priviri. Profitînd de pauzele din discuție, el se apropia de director și-i arăta, parcă adresîndu-i-se unui preșcolar, oglinda Hassel-blad-ului din dotare: “Înțelegeți că o să fiți în prim-plan, iar în spate să va distinge, ca fundal, banda de pe care ies frumusețile astea de aparate!”. Care bîzîiau alături și pe care Amuza le indica discret cu mîna.

Atît că maistrul, originar de lîngă Arad, avea chef de vorbă. O ținea șnur cu UTA, echipă încă la modă atunci, după ce o eliminase în 1970 pe Feyenoord, deținătoarea trofeului, din CCE! Îi pomenea pe Lereter, pe Petescu și pe Domide, repeta că Florian Dumitrescu a marcat la Rotterdam, insistența lui scoțîndu-l din pepeni pe Gică. “Gata, prea multe povești, mergem în fabrică să facem pozele cu tovarășul director și la revedere!”, i-a tăiat elanul.

Sub un soare de foc, am plecat către hala de producție, cale de vreo sută, două de metri. Am înaintat cîțiva pași cînd directorul s-a oprit și, ridicînd plasticul de pe o magaoaie de mărimea unui șifonier, cum se înșirau o grămadă de-o parte și de alta a aleii, ne-a lămurit că “acestea sînt cele mai mici ventilatoare pe care le facem!”.

“Cum cele mai mici?!, a răbufnit Gică, alea din birou de unde sînt?!”. “De la Bacău”, a sosit răspunsul, moment în care fotoreporterul a țîșnit spre poartă cu viteza unui sprinter și a ridicat vocea: “Ce tupeu pe fițoșii ăștia, mai au pretenții și la copertă!”. Și dus a fost, lăsîndu-ne, expresia chiar că se potrivea, cu ochii în soare. Stupefiați. Încremeniți.

Reportajul a apărut ziua următoare, dar fără poze și numai în interiorul revistei.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

Dorin (166 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 9:24

Mi-a placut. Aceste note sunt sarea si piperul zilei de sambata la GSP.

Nick (24 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 9:26

Ghidus.

miron (15 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 9:29

Cam recunoasteti ca ziaristii de la Flacara primeau cadouri. „In cel mai rsu caz…”. Sunteti un excelent povestitor si mereu gasiti o poanta in final.

Horia (12 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 9:31

Chestia cu UTA pare lipita ca sa fie si ceva de sport.

Maniero (8 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 9:44

Fain 🙂

Liparonu (7 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 9:59

Amuzanta povestioara:))
Domnule Ioanitoaia, va rog sa publicati mai des astfel de intamplari din lunga Dvs cariera de ziarist, sunt sigur ca puteti umple si ziarul concurent in fiecare zi cu intamplarile traite de-a lungul vietii de jurnalist:))
Prefer oricand astfel de editoriale celor care au ca subiect fotbalul romanesc de azi. Va urez o dimineata frumoasa si dvs:)

Milici (440 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 10:17

Nea Ovi , parcă aveai niţel respect pentru regretatul Păunescu , sau ai uitat ?
Indicăţiile de mai jos erau reprezentative pentru Flacăra şi şeful ei sau erau invenţiile unor ziarişti lingăi şi oportunişti (?):”au transformat comuniștii maghernița moștenită de la burgheji în clădirea mîndră de azi, cu mașini moderne și, la cantină, cu 3 feluri de mîncare, melodia la modă.”
Dacă ai uitat , în toată opera poetică , în volum , a lui A.P. nu există niciun omagiu sau laudă a comunismului sau a conducătorului iubit!
În Flacăra , primele 2-3 pagini erau , obligatoriu , politice dar ele nu erau citite şi nu interesau pe nimeni , ăsta fiind preţul plătit pentru existenţa revistei !
Restul paginilor erau sorbite , din prima , de milioane de români , încă de marţi , cînd apărea revista , procurată cu cozi mari!

Dragos Nita (250 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 10:53

@Milici #7. Vrei sa pari interesant, dar nu esti. Trimiterea aceea e ironica, la mishto, dovada fiind finalul frazei. Si de unde ai inteles o lipsa de respect fata de Paunescu ca in text nu exista nimic cu acest sens.

Ardeleanu (5 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 11:00

Bai Milici, nu cumva sustii aberatia ca Paunescu a fost vreun dizident dupa ce ani la rand i-a ridicat statuie lui Ceasca?! Prea ne crezi nascuti ieri ori prostii prostilor.

vasim (144 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 11:20

Este un inceput bun!
Decat sa scrietzi despre Burleanu mai bine ne istorisitzi niste povesti adevarate!
Data ce vine cred ca o sa gasitzi si subiectul potrivit!
Mult succes!

Cheetah (2118 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 11:34

Paunescu, fie iertat, n-a fost nici dizident dar nici un lingau exclusiv al clanului Ceasca.
Multi artisti si scriitori „lingeau” si-atit, doar in folosul lor personal.
Paunescu „a lins” pentru a putea apoi sa daruiasca semenilor lui, cu iubire, cultura autentica prin Revista si Cenaclul Flacara.
Barosanii de directori si primii secretari de partid se plecau in fata lui pentru ca stiau ca are „trecere” la clanul Ceasca, iar poporul tinar si nu numai il iubea pentru ca era hranit cu aceasta minunata cultura scrisa si cintata deopotriva.
Asta-i parerea mea, probabil nu departe de realitatea acelor vremuri dure, post-bolsevice, pentru noi toti, romanii traitori atunci.

california (349 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 12:24

milici are dreptate; in opera sa scrisa, tiparita, stiind ca aceasta va ramane, paunescu nu aduce omagii oranduirii sau lui ceausescu; in schimb, a fost unul dintre cei care au pus serios umarul (ajutat si de felul de a fi al poporului roman) la cultul personalitatii; expresia „marele carmaci” printre altele, e lansata de catre el;
fiind un opportunist, omagiile l-au ajutat sa obtina ce isi propusese, iar pe langa ele (omagii), sa poata exprima si altfel de idei, lucru care in alte conditii nu ar mai fi fost posibil; cum s-ar spune, la toti cei care altfel l-ar fi putut rupe, le dadea cu ceausescu in cap, sau cum s-ar exprima o personalitate contemporana, a ales sa suga de la un singur licurici mai mare.

Milici (440 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 12:24

@dragos nita
Am explicat , n-am nicio vină că pricepi mai greu!
Fragmentul citat , între ghlimici , de mine e o jignire la adresa spiritului imprimat de AP revistei Flacăra .
Dacă ar fi fost publicat pe vremuri , chiar ca o ironie , precis nea Ovi ar fi avut probleme !

Milici (440 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 12:37

@ ardeleanu
Cred că tu ai fost dizident , opunîndu-te , cu îndîrjire , politicii PCR de alfabetizare forţată !
Sau eşti absolvent al Şcolii Arghelene ghe demagogie?
Aum e linbertate , toţi inculţii pot spune orice , cine-i mai opreşte ?
Am spus doar atît şi repet: nicio poezie publicată în volum nu conţine vreun vers omagial sau laudativ la adresa comunismului , a comuniştilor şi a marelui Cîrmaci!
Dimpotrivă , în volume , există nenumărate poezii opuse comunismului .
Contrazice-mă , dă un singur contraexemplu şi apoi aberează nelimitat!

Bogdan C.F.R. (1 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 14:51

Adanc, domnule!

Dragos Nita (250 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 15:23

@Milici. Esti atat de cult, adevarat savant, ca stii mai bine decat Ioanitoaia, care a lucrat 14 ani acolo, ce spirit a imprimat Paunescu la Flacara. Esti prea destept pentru o singura persoana, ingadui o plecaciune?

Mirel (153 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 15:27

@Milici. Ma scuzi, dar esti prea insistent si plictisitor. Incearca alta data…

Chris (17 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 15:34

Sa stiti de la mine care stiu, si nu va spun de unde, ca Paunescu a fost unul dintre cei mai mari dictatori din presa dinainte de 1989. Isi facea cu Flacara, ca si cu Cenaclul, interesele lui personale, iar redactia nici nu cracnea. Intrebati-l pe Nistorescu ori pe Arion ca pe Ioanitoaia l-a angajat cand era somer de un an jumatate si nu va zice niciun cuvant urat despre salvatorul lui. Desi la chinuit si pe el destul.

Bimbo (206 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 15:58

Si eu cdred ca povestea cu UTA e inventata ca sa existe o legatura cu sportul. Smecherie gazetareasca.

Milici (440 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 16:09

@ mirel
E normal să te scuzi după ce zmăgăleşti asemenea inepţie !
Te-ai strofocat mult , nu ţi-a decedat ultimul neuron muribund , cînd ai născocit-o ?

Gill (41 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 16:27

Ce vremuri…e greu ca cei nascuti dupa 89 sa inteleaga ce a insemnat revista Flacara, ce gura de oxigen era pentru noi, iar amintirile dvs sunt pretioase, sunt o fresca a unei perioade grele dar si frumoase. Poate ar trebui sa le strangeti pe toate intr-un volum, ar fi o mare incantare pentru noi, cei care am trait vremurile acelea sa le citim.

Vlad Dracu (390 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 17:09

Nea Ovi, cum poti vorbi cu simpatie despre Paunescu, un profitor si un oportunist care ni-l prezenta pe analfabetul din fruntea tarii drept genial??!!

Leo (53 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 19:11

@Vlad Dracu. Ca sa vezi, poate si chiar trebuie. Unii c a tine nu vor intelege niciodata de ce.

abcde (206 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 19:24

Doar asa sa se mai scrie si despre Batrana Doamna din Arad, la categoria amintiri din epoca de piatra

coco (401 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 21:17

pentru cunascatori..la flacara chiar se facea gazetarie..nu glume de articole cu lenjeria intima la vedere ce se practica acum…si nu erau mijloacele de informare care sunt acum..o tempora..!

Mihai de Mihai (28 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 21:50

Nu va suport stilul, domnule Ioanitoaia, cand scrieti despre sport, dar povestioarele astea, amintirile din epoca, sunt delicioase.

Acum despre Flacara:

Era intr-adevar foarte citita si perceputa drept ceva mai libera de cenzura decat restul mizeriei din presa comunista, dar asta doar pentru ca nivelul, in general era foarte slab. In niciun fel, nu poti sa vorbesti de cultura in cazul lui Paunescu sau a revistei pe care o conducea. De fapt, nu prea mai era cultura deloc de prin anii ’70. Doar pe la Opera, prin salile de concert de muzica clasica sau pe la exceptii de exceptie de genul exceptionalului Nichita Stanescu mai gaseai cultura adevarata. Restul era propaganda, inclusiv Flacara si Saptamana lui Barbu si Vadim. Cei ce sustineti contrariul nu faceti decat sa certificati faptul ca aceste mecanisme de spalare a creierelor muncitoresti, functionau perfect.

un ceferist (1 comentarii)  •  26 aprilie 2014, 22:50

Felicitari, bun articolul tovarase Ioanitoaia. 🙂 Cum zicea cine mai devreme „prefer oricand astfel de editoriale celor care au ca subiect fotbalul romanesc de azi.”
O zi buna.
Ce vremuri……..

Talpaiadului (54 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 3:40

Mi-a placut. Colegul dumneavoastra, insa, a avut un comportament de cea mai joasa speta, jignind fara motiv niste oameni care se purtasera frumos cu el.

Talpaiadului (54 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 3:48

@Vlad Dracu: Paunescu este unul dintre marii poeti ai Romaniei. Implicarea in politica si excesele gastronomice si bahice fac parte din „micile mizerii ale unui suflet chinuit”. Paunescu este nemuritor prin poeziile pe care le-a lasat in urma, nu prin mancarea si bautura consumate, femeile cu care s-a culcat sau apropierea de Ceausescu. Invata sa pretuiesti valorile, pentru ca altfel tu insuti devii un om de nimic.

Sergiu (53 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 7:04

Intre postarea lui Milici si cea a lui Vlad Dracu trebuie sa fie adevarul despre Paunescu. Eu ca tanar nu stiu cu care dintre cei doi ar trebui sa fiu aliat. Astept elemente in plus.

Marean (270 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 7:36

Simpatic.

Dtru (268 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 7:40

Eu am crescut cu Cenaclul Flacara si ma disociez de oricine indrazneste sa il vorbeasca de rau pe Paunescu. Contestatarii acestuia nu stiu ce vorbesc, asa ca trebuie iertati.

the hanmocar (42 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 8:39

ALSO SPRACH REGHETHUSTRA ! INVATATI, INVATATI, INVATATI !

bere rece (35 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 11:55

fain!mai vreau!

17 Nevinovati Tineri (871 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 12:13

De obicei sint de acord cu Milici si alti talibani, nu i-as supara, doar intepa putin, in gluma. Daca pentru ei Flacara si Paunescu a insemnat ceva, foarte bine. Amintirea le mentine flacara din ei. Pacat ca aceste „intimplari“, cu sport, ragnete de lei si muzica, gratarele bine udate si tinerele sprintene, Cenacluri, Cintarea Romaniei, Daciada, nu s-au intimplat in Anglia. Ar scoate astia niste filme, un umor NEGRU, niste comedii, de lesinai de ris. Pacat ca s-a intimplat in Romania, unde sint si multi care nu-i apreciaza la justa valoare. Le dadea Patria bere in sticle de ului, prefera sa spele creiere nu sticle. In Cuba, China si Coreea de Nord inteleg ca ar fi existat mai mult entuziasm. Il Luce, in suflet poet, pictor, compozitor, facut de securisti fotbalist, vedem ca si-a gasit orasul potrivit pentru el, perla rasaritului si …, unde poate sarbatorii succese dupa succese. Macar, aia care scriau scrisori, aici si Ilici, Roman, Cosasu si Plesu si Dilema lor, Base si minerii, au ramas, au „luptat”, au invins:

„Scrisoarea – o odă închinată „Măriei sale“ Nicolae Ceauşescu – a fost redactată la aproape un an după interzicerea Cenaclului Flacăra, în iunie 1985, când cinci tineri au murit călcaţi în picioare pe Stadionul Petrolul din Ploieşti în timpul unui spectacol organizat de Păunescu.
Documentul – care se întinde pe patru pagini redactate la maşina de scris – este datat „noaptea de 7 spre 8 februarie 1986“. Pretextul găsit de Păunescu pentru a-i scrie „iubitului tovarăş“ a fost o cuvântare „extraordinară“ la Şedinţa Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Comunist Român din 6 februarie 1986. În acea cuvântare, Ceauşescu punea anumite eşecuri din „înfăptuirea planului cincinal“ pe seama incompetenţei unor persoane din conducerea partidului.
La scrisoare, Păunescu a ataşat şi o poezie, intitulată „Vă mulţumesc – versuri de ecou la Cuvântarea tovarăşului Nicolae Ceauşescu din 6 februarie 1986“.
http://ceausescunicolae.wordpress.com/2010/11/06/adrian-paunescu-ii-scria-lui-ceausescu-%E2%80%9Esunteti-atat-de-tinar-si-atat-de-curajos-va-vad-apoteotic-ca-pe-un-voievod-vreau-sa-va-spun-tovarase-nicolae-ceausescu-clar-si-din-tot-sufletul-me/

PS uite Milici cum se pierde un poet. Caci poet a fost. Avid de putere. Nici dupa 89 nu se potoleste. In toate partidele socialiste, muncitoresti, ca toti aia care n-au lucrat in viata lor, mereu senator, nu conteaza judetul, Dolj, Hunedoara, a candidat si la Presedentie. Stiai ca a luat aproape 1% ?

Georges (65 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 14:11

Lasati-l pe Paunescu sa isi doarma somnul de veci. A gresit ca politician, dar a fost un poet de geniu. D’anunzio ori Joyce sunt judecati dupa opere, nu dupa greseli.

Angheliu (87 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 14:14

Numai pentru imnurile dedicate Craiovei si Rapidului Paunescu ar trebui iertat de iubitorii fotbalului. Iar atitudinea lui Ioanitoaia e de inteles. Daca Paunescu l-a ajutat e normal sa il respecte.

Vince (1 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 14:22

@Mihai de Mihai. Wrong. Flacara facea gazetarie adevarata. Ioanitoaia si-a scris in perioada aceea cele 5-6 carti, dar daca nu le-ai citit nu poti sa iti dai cu parerea. Dar iti poti da aere.

coco (401 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 14:39

Vax albina…

Piti (32 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 15:46

„burgheji”?!! Ori matale nu mai stii sa scrii ori aia de la corectura sunt in concediu „medical”

Milici (440 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 16:21

@ Sergiu
Ca să te decizi iată soluţia: citeşte cărţile , jurnalistica şi ascultă înregistrările cu Adrian Păunescu şi Cenaclul Flacăra , existente pe Net. Merită s-o faci , crede-mă!
Vei constata că am spus doar adevăruri , pînă acum fără comentarii proprii , chiar dacă unii le interpretează tendenţios!
Cel mai greu e , dacă eşti tînăr , să o faci în contextul de atunci , pe care mulţi îl deformează azi.
Din păcate , noi românii , avem obiceiul de a ne contesta/nega valorile a ne certa , între noi , degeaba.
Sigur , A. P. are acum mulţi admiratori şi destui adversari , ambele tabere susţinîndu-şi propriile argumente şi ignorîndu-le pe cele-n antiteză.
E exact ca-n disputa de azi între băsişti şi contrabasişti: unii se informează şi aprobă doar B1, alţii doar A3. Iată de ce o discuţie în contradictoriu , pe blogul GSP , pe tema A. P. nu duce la niciun rezultat , poate la o bălăcăreală obişnuită gen stelişti versus antistelişti !
Întămplarea face să-l fi fost foarte apropiat de poet , astfel :
_Am citit multe din cărţile scrise , încă din vremea cînd nu era cunoscut
_Am participat la vreo 20 de cenacluri Flacăra , în toate perioadele
_ Am citit , mai toată jurnalistica , ca foarte mulţi români
_ am informaţii directe despre regimul de lucru zilnic al lui AP , care însemna cam 20 de ore muncite pe zi , dedicate preocupărilor permanente : jurnalism , cenaclu , formarea , descoperirea şi susţinerea valorilor naţionale , implicarea-n cauze naţionale şi mondiale de gen – sănătate , libertate , pace , umanism , drepturile omului , crizele şi inegalităţile acestei lumi. etc.
_Am locuit în Bucureşti exact vizavi de casa poetului din Dionisie Lupu.
Mă simt îndreptăţit să concluzionez următoarele despre regretatul A.P :
_ A ajutat foarte mulţi oameni neajutoraţi sub vremuri.
_ A lăsat în urmă mult mai multe lucruri bune , decît un om obişnuit poate percepe , darămite să realizeze într-o viaţă.
_a fost un om adevărat al acestei lumi şi acestui timp !
_Păunescu n-a aceptat niciodată anonimii şi anonimele , acum după moartea sa are parte , în proporţie mare , de critici ‘sub acoperire’ !
_ că unii-i găsesc felurite noduri în papură , majoritatea inventate , asta-i lumea în care trăim !
_important e ce rămîne după fiecare , cum spune poetul:
-…ce rămîne mielule ?
– cîntu-acesta , domnule!

Alexiu (3 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 16:53

@Piti#40. ironia e mai greu de sesizat decat manifestarea publica a pretentiei de a il invata pe Dl.Ioanitoaia sa scrie corect romaneste…Greseala burgheji a facut-o intentionat…

17 Nerozi tulburaţi (1 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 18:34

Matrafoxul dăunează grav sănătăţii mintale!

Teilandezu (14 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 19:02

@Milici . La multi din breasla , mai lucreaza si acum , ca si atunci invidia : pe functie , pe bani , glorie si mai ales pe valoare . Pe detractori , trimite-i sa citeasca citeva poezii ale Paunescului , ex.: Un gind al lui Balcescu de departe , Analfabetilor , Ilie C Ilie , Nedreapta gramatica , Suta de lei ,Fosta iubire ,Ruga pentru parinti…Cind Paunescu facea cultura (atit cit se putea atunci ),unii detractori din breasla faceau pe gardienii sub acoperire pe linga Noica .

cerbu (6 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 20:33

Toti aveti dreptate, Milici si 17 Nevinovati, dar Paunescu e unic, de neconfundat. Ioanitoaia i-a fost aproape si i-a ramas fidel.

Mitu (54 comentarii)  •  27 aprilie 2014, 20:40

Sa moara unii de necaz, dar Lucescu a mai castigat un campionat dupa acest Metalist Harkov- Nipro 2-1 de acum jumatate de ora. Omul e mare, degeaba il contesta stelistii!

i am Ibra (5 comentarii)  •  28 aprilie 2014, 0:01

who cares……….hai sa mai si „gazetarim”

corvette59 (45 comentarii)  •  28 aprilie 2014, 0:36

Pe la inceputul anilor 70 Congresul Mondial al Romilor acuza Romania ca nu acorda statutul de nationalitate conlocuitoare romilor din tara .Documentau dinsii ca in tara traiesc in jur de 3 milioane de romi ,vorbitori si nevorbitori de limba romani. Ei bine, AP se deplaseaza la Sibiu si ia un interviu bulibasei si citorva vedete din anturajul sau.Articolul a aparut ,tradus in engleza, si in comunicatul Ambasadei Romane din Londra .Punctul forte era cit de apreciati erau meseriasii tigani .Acolo unde zeci de ingineri nu reuseau ei gaseau solutii . Cazanele reparate la o uzina din Sibiu in termen record, calirea burghiurilor de la masinile automate la Brasov care nu se rupeau si alte secrete numai de ei stiute. Omul voia sa demonstreze ca , uite le dam credit si ii apreciem ca pe niste elemente de valoare in societatea romaneasca . Patetica incercarea de a masca adevarata politica rasista si de discriminare a guvernului roman fata de „alte nationalitati „. AP n-a fost decit un „sifon” al politicii comuniste . Ca poet n-a fost decit un cocos in curtea literaturii romane si nimic altceva.Bineinteles comparat cu adevaratii poeti ai vremii de pe alte meleaguri .

17 Nevinovati Tineri (871 comentarii)  •  28 aprilie 2014, 7:30

# 43 17 Nerozi tulburaţi on 27.04.14 at 6:34 pm

” Matrafoxul dăunează grav sănătăţii mintale!”

nici ora 19, cam devreme hotule. Furi „17” ca comunistii.
Ori esti un fan ? Chiar am gasit ca matrafox inseamna bautura, probabil ceva rau, ceva acceptat ca si tigarile din pachete cu poze de pacienti, ceva cum distileza al tau mos, cu zahar, franzele, porumb si ceva fructe stricate.

Daca stau sa ma gandesc, pot sa-i cer scuze lui Milici, ultima lui intrventie a meritat citita. Apoi, analizind temeinic scrisoarea poetului catre carmaci, constat ca a fost scrisa seara tirziu si noaptea, cine stie cu ce matrafox l-au servit securistii, iar la prinz cind s-a trezit ii pusese cineva deja scrisoarea la posta ? Apoi am recunoscut ca a fost poet si nici n-a trebuit sa ma gandesc.

Multumit ?

Marius22 (347 comentarii)  •  28 aprilie 2014, 9:35

Ba deloc…

Comentează