Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O noapte cîştigată

Deşi nu-mi cade racheta din mînă, tenisul nu mă pasionează. Din pricina durerilor de spate, îl pot practica maximum 10-15 minute şi nu-mi place în mod deosebit nici să-l urmăresc pe viu ori la tv. Cu scuzele de rigoare, mi […]

miercuri, 22 ianuarie 2014, 3:03

Deşi nu-mi cade racheta din mînă, tenisul nu mă pasionează. Din pricina durerilor de spate, îl pot practica maximum 10-15 minute şi nu-mi place în mod deosebit nici să-l urmăresc pe viu ori la tv. Cu scuzele de rigoare, mi se pare plictisitor pentru că, opinie greşită?, înseamnă un exerciţiu ce parcă se repetă la infinit. Aduce cu ţăcăneala din ping pong şi, la fel de grav, e uşor de anticipat în majoritatea situaţiilor. În fond, ce aşteptări să ai de la un sport lipsit de legea ofsaidului şi care nici nu trage la poartă?!

Cu toate astea, marţi noapte la ora două m-am aşezat în faţa televizorului cu speranţa că Halep va trece şi de Cibulkova. Am sperat zadarnic. Voi reveni însă asupra desfăşurării unui „sfert” de Grand Slam înaintea căruia am schimbat nenumărate mesaje de reciprocă încurajare cu un vechi prieten stabilit în Canada. Ştefan Varga a zburat 16 ore de la Toronto la Melbourne, peste Pacific, pentru a-şi vizita sora. A ales special această perioadă ca s-o vadă şi s-o aplaude pe Simona.

Din păcate, n-a avut ce vedea. Constănţeanca a jucat slab setul de 3-6 şi execrabil pe cel de 0-6. Poate nu mă pricep ori poate sînt rău, dar din întreaga ei evoluţie. M-a impresionat o singură minge, un rever din setul 1 care a poposit lîngă încrucişarea liniilor. Superb, lovitură măiastră, ca un şut trimis în vinclu, la păianjen de la 35 de metri. La finalul partidei, trist şi stors de vlagă asemenea unui maratonist, nu i-am mai scris lui Ştefan. Nici el mie, ce să ne mai fi scris?!

Comentînd meciul la Eurosport, Virginia Ruzici şi-a ascuns cu greu nedumerirea. Sentimentul de perplexitate şi de amărăciune. Lăsa impresia că nu înţelege ce i se întîmplă lui Halep şi, totodată, ce ni se întîmplă nouă, celorlalţi, compatrioţii şi suporterii fetei de pe Litoral. Tocmai de aceea mai degrabă am reţinut ce spunea Virginia decît ce juca Simona.

În ciuda eşecului campioanei noastre, n-am inclus noaptea respectivă în categoria celor ratate. Cum am procedat şi cu dimineaţa în care, şi el de nerecunoscut, Lucian Bute a fost îngenuncheat de Jean Pascal pe ringul din Montreal. E bine să cîştigi, dar nu-i rău nici să ştii să pierzi. Inegalabilul Nicolae Iorga scria undeva, citez din memorie, că înfrîngerea e modul ideal de a învăța să învingi. Cine să-l contrazică pe unul dintre patriarhii culturii universale, istoric ajuns profesor universitar la vîrsta de 24 de ani?!

Că noi, românii, ne sculăm cu noaptea-n cap fără să avem prea multe ocazii de a ne bucura, căci triumfăm din ce în ce mai rar, constituie o poveste, destin ori hazard, asupra căreia nu insist. Dincolo de lecţia primită de la Cibulkova, remarc însă că Simona a urcat pentru întîia oară în top 10, performanţă ce părea cîndva de domeniul visului. În atare condiţii, nu-i recomandabil să faci pe moralistul şi, cu atît mai puţin, să fii nemulţumit de o noapte de marţi spre miercuri. Indicat e să-ţi reaminteşti cuvintele marelui Iorga, să stingi lumina şi să te culci.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

Adina Stefanescu (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 15:21

Ca de obicei domnul Ioanitoaia ne prezinta un comentariu excelent, perfect raportat la realitatea din teren. De retinut „ïnfrangerea e modul ideal de a invata sa invingi” , Nicolae Iorga.

Paul (2 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 15:26

Trebuie sa se obisnuiasca cu a doua saptamana dintr-un Grand Slam. Nu e acelasi lucru sa joci Marti in turul 1 si dupa o saptamana in sferturi!
Sper sa mai reuseasca asa ceva in 2014, ea oricum a aratat ca poate juca pe toate suprafetele ( cel mai bine pe hard insa ), deci avem asteptari mari de la ea.

PS: Recomand sa vedeti finalele de la Wimbledon 2007 si 2008 cat si tie-breakul din 2009 intre Roddick si Federer, Australian Open 2009 si 2012, Semifinalele de la US Open 2010 si 2011 ( Djoker vs FedEx ambele ), Djokovic-Wawrinka din R4 Australian Open 2013 sau Semifinale US Open 2013 cat si QF AO 2014 + meciuri precum Federer-Tsonga Wimbledon 2011 si Djokovic-Del Potro SF Wimbledon 2013 si dupa mai vorbim de cat de usor de anticipat e tenisul. Astea sunt numai cateva exemple si toate recente.

vlad (140 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 15:30

Nu prea inteleg… e primul meci al Simonei la care v-ati uitat??? Nu ati urmarit turneul campioanelor de la Sofia?? Unde a dat peste jucatoare mai bune decat Cibulkova si le-a batut??? Este urat cum a pierdut sfertul asta… dar se intampla, eu cred ca fizic nu a fost la un nivel, iar tactic nu a avut nimic special pregatit pt Cibulkova. A vrut sa joace din instinct…. dar ce te faci cand nu te tin picioarele si adversara e la varf de forma??? Bine ca in sfarsit si-a luat un antrenor… sper sa se inteleaga.

daniel day lewis (35 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 15:34

Ce n-am inteles eu de la Simona este de ce a mers la un turneu de „grand slam” fara antrenor…poate s-ar fi scris altfel soarta acestui sfert de finala…sa-mi fie cu iertare dar mi se pare o idee extrem de nesabuita din partea ei sa renunte la antrenor..daca Serana la experienta ei are nevoie de antrenor ,atunci si Halep la cei 23 de ani neimpliniti are musai nevoie de asa ceva…

Un oarecare (7 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 15:52

Atata timp cat dumneavoastra considerati acest sport o tacaneala, ping-pong, ar fi fost mai bine sa aratati putin respect si sa va abtineti de la blog-uit pe tema asta. Ramaneti cu fotbalul, un sport pe care poti sa-l practici fara dureri de spate, doar de….

cantemir.iasi (2 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:03

ca in orice sport, realizam si noi ceva pe moment cum a fost calificarea lui halep in sferturi si apoi ea da cu sutul la ocazia avuta de a ajunge in finala… suntem niste amatori de senzatii tari… nu avem stofa de castigatori… asa si la handbal, si la fotbal si peste tot… facem un pas inainte si apoi 10 inapoi…

IO (228 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:04

E o diferentza intre infrangerea lui Bute si cea suferita de Halep. Pt Bute este o infrangere de ramas bun, pt Halep e o infrangere de bun venit.

stresu (42 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:05

Simona a avut parte de tablou, un program extrem de favorabil la acest turneu.
Pana la Jankovici a intalnit doar jucatoare „fara nume” de care a trecut lejer (bravo ei).
Jankovici, o jucatoare valoroasa, ne-a cam spus ce avea de spus in tenis, iar Simona a profitat de starea ei…
Ciobulkova, se afla cam in aceiasi situatie cu Jankovici dar de data asta Simona s-a facut de ras.

Dar, eu personal o inteleg: este romanca si s-a multumit cu putin; a atins cea mai inalta performanta din cariera sa si… a cedat. cel putin la acest turneu.

Pacat ca nu a avut cine sa o ambitioneze: culoarul extrem de favorabil, eliminarea Serenei, a lui Azarenka sau Ivanovici o puteau aduce SUS, cu putin efort si ambitie pe treapa 1.

Nu stiu cand va mai beneficia de aceasta … SANSA MULTIPLA…

Adi (110 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:11

Bravo Simonei pentru performanta! A reusit mai mult decat in anii precedenti, un sfert de finala la un turneu de Grand Slam, eliminand cel putin o jucatoare mai bine cotata (Jankovic) si reusind mai mult decat i se dadeau sanse. Urca si in Top 10, si are viitorul in fata.

Ricci (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:11

de ce nu ati scris un articol dupa optimi?

alexandru florescu (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:14

Sunt profund dezamagit de comentariul dvs. dle. Ioanitoaia. Va consider unul dintre ultimii cronicari adevarati din Romania, dar din pacate articolul asta va aduce la nivelul de numaratori de cornere pe care il au cei din noua generatie de ziaristi. Tenisul este un sport minunat, cu miliarde de iubitori si practicanti pe intreaga planeta. Nu il puteti reduce la o tacaneala plictisitoare, desi e dreptul dvs. sa aveti o parere. Insa avem pretentia ca dupa atatia ani de jurnalism si in calitatea dvs. de formator de opinie sa va abtineti de la astfel de aprecieri. Performanta realizata de Simona este una uriasa, rezultatele ei sunt fenomenale. Daca va uitati la investitiile pe care le fac marile tari in sport in general, este un miracol ca a ajuns la nivelul asta, prin propriile forte. Repet, performanta ei trebuie apreciata ca atare, iar dvs. ca formator de opinie sunteti obligat sa o reflectati corect. Daca nu, se va continua tendinta de a se aprecia ce face Mutu in cantonament, ce haine si au mai luat Dodel si Iancu, cu cine se mai culca Costea, etc. Unde este performanta lor?

Cheetah (2118 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:15

„Infringerea e modul ideal de a invata sa invingi” – N. Iorga – multumim Maestre ca ne delectati citeodata cu vorbe celebre si al naibii de actuale ca aceasta.
Simona va cistiga in viitor meciuri importante, mai ales ca are ambitie si talent cu carul.

Maestre, am totusi de lansat in „eter” un „panseu” elucubrant, bineinteles: 🙂
Tenisul e mult mai interesant cind il joci decit atunci cind il privesti, spre deosebire de fotbal.
De ce? In primul rind, dar nu numai de-asta, pentru ca e un sport individual, nu colectiv.

Tudor (26 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:16

@cantemir.iasi: Amice, tu te-ai chinuit in viata asta sa-ti construiesti meticulos un parcurs in cariera? Atunci ar trebui sa stii ca numai printr-o intamplare se poate face un salt asa de spectaculos, direct catre finala. Restul e can-can. Totul trebuie sa decurga treptat, acum un sfert de finala, apoi o semifinala, finala etc. dupa un plan bine pus la punct. Si succesul brusc poate fi la fel de greu de gestionat ca si o infrangere. Eu retin de la acest turneu ca Simona a mai facut un pas in fata si a mai avansat un loc WTA. La urmatorul va fi mai bine. Acum are si antrenor cu staif. Rabdare.

peter76 (2 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:40

S-a trezit si nea Ovidiu, pai de unde bre sa ai matale timp de tenis, esti acaparat de mizeriile din fotbal, de Becalioti,de MM-isti de Regheblat si alte specimene.
Lasa-ne bre, cu supararea noastra, te-ai trezit sa scrii acum de Simona când a luat bataie , când le-a rupt pe toate si câstiga turnee n-ai scris un rând. Sa-ti fie rusine, daca ai tacut atunci trebuia sa taci si acum. Era fair-play asa.

Gabi (64 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:43

@IO. Fals, nu exista infrangeri de bun venit.

arh. Gheorghe Petrescu (486 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:45

Simona, a demonstrat ca poate face fata unui turneu de „grand slam’, cum este acesta din Australia. Daca a fost invinsa in sferturile de finala ale marelui turneu din tara de la Antipozi, e datorita multor probleme ce nu a depins de Simona. Am jucat tenis si stiu ce inseamna o durere ca de cutit in spate in urma marilor eforturi depuse pana acum, sau sa te sufoci pur si simplu la peste 40 de grade Celsius. E de ajuns acest lucru la un moment de varf al unui turneu de „grand slam” si poti catapota fara explicatii. Noi spectatorii ce stam si privim, nu vedem intotdeauna ce se intampla cu jucatorul sau jucatoarea de tenis pe o suprafata tare si lucie ca oglinda. Jocul de tenis este dur pe orice suprafata dar este frumos si mai ales spectaculos. Cine nu-l intelege interpreteaza in fel si chip si greseste, deoarece, el tenisul, este sportul „alb” al sporturilor. Daca nu ai jucat niciodata „tenis”, n-ai cum sa intelegi multe lucruri din frumusetea acestu sport „NOBIL”. Asa ca, eu personal o felicit pe Simona Halep pentru succesele ei din 2013 si mai ales acum la acest turneu infernal din toate punctele de vedere. Sa joci pe o clima torida, este o crima. Poti sa mori pe terenul executat din betoane speciale la o asemenea temperatura, dar mai ales la viteza mingiei de peste 150 km/ora. Trebuie sa ai picioare zdravene si o coloana vertebrala solida, ca sa rezisti la intoarceri rapide de 90-180 de grade. Sa nu fii pe o asemenea suprafata de joc tare si lucioasa, in pielea celui care joaca tenis. BRAVO SIMONA ca ai demonstrat ambitie, talent si multa rabdare cu tine in primul rand si cu noi cei care te urmarim la fiecare meci, pe toata planeta pamant. Daca cineva are o parere care te afecteaza, sa nu o consideri de rea vointa ca asa este viata. Unii dintre noi nu apreciem un effort, si mai ales, un loc ca al tau in „top 10” 2014 al tenisului mondial. Dar tu SIMONA, mergi mai departe caci sant sigur ca vei atinge performante nesabuite si nevisate acum, dar, in viitorul foarte apropiat, le vom vedea cu totii. Din SUA iti doresc sanatate, odihna, antrenamente care sa te faca si mai puternica in tenisul MONDIAL. Nu uita ca esti in „TOP 10 AL TENISULUI MONDIAL 2014”. FELICITARI TIE SI FAMILIEI CARE ESTE ALATURI DE TINE. SIMONA HALEP MERGE MAI DEPARTE. FELICITARI.

Niku (275 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:45

Frumos, cand vrei matale…

Ganea (13 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:50

@alexandru florescu. Chiar nu stii de gluma si iei totul in serios ca si cand viata arnincepe si s-ar termina cu tenisul. Ai inteles putin spre deloc dintr-un articol stilat.

Caligula (7 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:55

„infrangera e modul ideal de a invata sa invingi” doar daca pierzi din intamplare!

abcde (206 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 16:58

Nea Ovi, vezi ca se poate trai si fara fotbal? Felicitari si rugamintea de a evada cat mai des. Ca Dodel si Gigel se descurca oricum.

seba (75 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 17:14

nopate ratata? c’mon, simona a reusit sa faca ce n-a mai facut nimeni din anii ’70 – ’80 pana in prezent: a facut romanii sa se uite la tenis mai cu pasiune, sa tina cu unul de-al lor.

ok, imi plac federer, nadal, djokovic, ana invaovic sau maria sharapova, dar nu se compara interesul cu care vad meciurile lor cu acela pe care il simt cand vad meciurile simonei. eram mai copil pe la sfarsitul anilor ’90 cand irina sparlea si ruxandra dragomir jucau la varf, dar parca n-au trezit atat interes cat simona. ce-i drept, asta poate si pentru ca atunci erau hagi, andreea raducan sau gabi szabo, iar acum nu prea mai avem sportivi la varf.

simona a avut si ceva sansa de a ajuns in sferturi. practic, dintre jucatoarele de top, la melbourne a invins-o doar pe jankovic. si poate aceasta pozitie in top ten este putin supraevaluata. si, in acest moment, simona este mai de graba jucatoare de top 20. cum, de altfel, asta isi doreste si ea, sa se mentina acolo. si mie mi se pare ceva extraordinar sa fi in top 20 intr-un sport cum este tenisul, unde concurenta este la cel mai inalt nivel.
simona halep nu are fizicul si forta unor jucatoare ca serena, azarenka, ana ivanovic sau tanara genie bouchard si asta nu este un avantaj pentru ea.
dar tocmai d-asta imi place de ea, ca stie sa se foloseasca de calitatile pe care le are (viteza, tehnica, seriozitate, motivatie, profesionalism) pentru a le compensa pe cele care nu le are.

ii multumesc simonei pentru meciurile frumoase care ni le-a oferit si pentru cele care o sa ni le mai ofere.

gilos (328 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 17:50

Jos palaria pentru performantele Simonei, pentru tot ce a realizat pana acum. Este munca ei si trebuie respectata.

Totusi, a facut o mare greseala venind la Australian Open fara un antrenor, nu mai spun de un staff care sa o sustina, absolut obligatoriu la acest nivel.
Ea trebuie sa isi angajeze un antrenor valoros, care sa stie sa-i puna calitatile in valoare.
Lipsa antrenorului, a unei strategii si a increderii pe care ti-o induce aceasta au fost cauzele principale care au condus la acest esec.
Cibulkova a invins-o in primul rand mental. La capitolele concentrare, incredere si motivatie i-a fost net superioara.
Victoria a venit apoi cat se poate de logic.

LEFTER POPESCU (46 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 17:54

…imi pare atat de rau ca Simona Halep s-a „oprit” aici .Nu-mi vine sa cred . Nu a avut nevr, parea plictisita si fara vreo motivatie . Nu stiu ce s-a intalmpat cu ea .
Cand va mai avea sansa ,ca intr-un Grand Slam, in sferturi , sa intalneasca o jucatoare mai prost cotata ca ea , in conditiile in care Williams si Sharapova au fost eliminate in optimi ? Tare imi este teama ca aceasta va fi varful carierei sale intr-un Grand Slam .

jiji (166 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 18:14

Cu Bute nu prea merge socoteala, da cu minus.Eram toti convinși k pierde , poate ii scrii ceva nea ovi sa se retraga daca respecta boxul.e o insulta daca el mai continuă

Ducu (121 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 18:20

Seba, Halep merita felicitari pentru progresul din ultimul timp insa si dl Ioanitoaia are dreptate ca Halep a jucat sub asteptari in meciul cu Cibulkova. A pierdut fara drept de apel.

derr (64 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 18:34

oare nemtii zic cand joaca Ozil s au Boateng la nationala ca e unul de al lor?

antimafia (103 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 18:41

Am revazut in sferturile Simonei meciul lui Bute, adica o bataie sora cu moartea. Daca iei bataie in halul asta inseamna ca esti roman. Daca refuzi pe banda rulanta antrenori propusi de V.Ruzici inseamna ca esti roman. Daca participi la un Grand Slam fara antrenor inseamna ca esti roman. Daca esti roman atunci pierzi lamentabil la o jucatoare mai prost clasata si castigi la numarul 8 mondial. Daca esti roman o sa o bati in viitorul apropiat pe S.Wiliams si o sa pierzi in turul urmator. Esti roman si nu o sa castigi vreodata un Grand Slam, dar vei fi speranta eterna a romanilor.

Martin (41 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 18:44

Cu Cibulkova Halep a fost o mare dezamagire. Te uitai la meci si jurai ca Halep e bolnava si vrea sa piarda ca sa plece cat mai repede acasa. Daca atat si-a propus si-a propus cam putin.

tanase (9 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 19:33

Frumos.

Gill (41 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 19:37

Superb, va felicit! E asa de bine ca mai exista oameni in presa care stiu sa scrie incurajator, de fapt e frumos ca se mai face inca presa, din pacate sunteti printre putinii care inca stiu sa isi faca si sa isi respecte meseria! Chapeau!

adi_stelistul (359 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 19:46

Ei, mai e vreme. Sigur ca dezamagirea mare e ca infragerea a venit in fata unei tenismene clasate de WTA sub Simona, dar asta e. Cu siguranta o infrangere la Sarapova era mai usor de digerat. Eu zic sa vedem partea plina a paharului, adica sfertul la Melbourne. Eu cred ca Simona e pe drumul cel bun. Sa nu uitam nici imprejurarea ca la AO Simona a fost fara antrenor. Sunt sigur ca odata cu cooptarea lui Wim Fissette in staff-ul tehnic lucrurile se vor imbunatati. Important e ca Simona sa aiba incredere si rabdare.

Marc (64 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 20:33

Toata lumea acuza pe Simona ca nu a avut antrenor.
Pai mancester are acum antrenor, dar se compara cu Fergy? Dupa parea mea jucatorii (abilitatile simonei) cu cat sunt la un nivel mai ridicat, cu atat mai mult trebuie sa fie asezate in teren de un antrenor care se bate sus.
DUpa parerea mea nu-i usor sa-ti iei antrenor de top. Nu numai banii conteaza, ci si convingerea acestuia ca acceptand isi ridica cota prin evolutiiile ulterioare ale elevului. faptul ca Simona a pierdut in sferturi este un succes si de aia s-a ajuns la un acord de intentie cu fostul antrenor al lui Kim.

steli (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 22:38

nu e chestia de antrenor federer a jucat atatia ani fara antrenor, acum un an toti am fi fost fericiti daca am fi auzit k halep joaca un sfer de finala la un grand slam acum dezamagiti, cei drept se putea mai mult dar va avea multe asemenea sanse daca va continua sa joace la fel k pana acum

aaa (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 23:04

domnu Ioanitoaia, de la un ziarist cu experienta dumitale ma astept sa foloseasca corect semnele de punctuatuatie.
dumneata pui virgula unde ti se casuneaza iar semnul intrebarii iar semnul intrebarii il pui cum pune fica-mea floricele pe caietele de teme …
Oricum articolul e slab. Ce treaba are Simona Halep sau meciul ei de ieri sau performanta ei cu Stefan Varga din Canada ?

Vlady (150 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 23:07

Se putea mai bine, dar si mai rau. Halep mai poate creste, de aceea dl Ioanitoaia avea obligatia sa o incurajeze.

Mihai (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 23:33

Domnule Ioanitoaia sincer si pe mine m-ati dezamagit cu acest articol. Sunt microbist , dar nu ma dau in laturi sa salut orice sportiv roman care ajunge atat de sus in ierarhia mondiala . Am vazut meciul Simonei in direct si recunosc am plecat cu capul plecat dar l-am ridicat pt ca fata asta romanca a ajuns in primele 10 in lume intr-un sport minunat pe care dumneavoastra si „jurnalistii” din ziua de azi il numiti plictisitor, dar cronicati numai meciuri de fotbal pe care le pierdem ata la nivel de cluburi cat si de nationala . Fata asta merita RESPECT!!! nu astfel de articole . Ar fi meritat un BRAVO, nu doar sa stati cu coatele pe masa . Noapte buna , mai bine dormeati si nu va uitati la acel meci ca oricum nu a-ti inteles nimic.

Vissu (88 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 0:47

Steaua a luat cafteala de la Baku, sari la gatul ei, Nea Ovi, nu scapa ocazia! In afara de articoluyl de fata, mai reusit ca multe altele.

Tibi (14 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 1:18

Simona a avut o zi proasta, atata tot !
Pt Ioanitoaia: spuneti ca tenisul este plictisitor si neinteresant dar remarcati loviturile magistrale: ei bine, tenisul este plin de lovituri si dueluri magistrale si mult mai subtile decat ceea ce se intampla in fotbal… 😉

Ioan Gionea (1 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 1:41

Simona a avut o zi proasta si cred ca are si un complex in fata slovacei, asa cum arata un reportaj de pe GSP care arata ca la un turneu de sfarsitul anului trecut ,Simonei ii era teama sa nu „cada” in meci cu Dominika…In toate sporturile ,complexele fata de un adversar incomod, nu sunt legate neaparat de rankingul adversarului…
Sunt convins ca un antrenor bun ca cel pe care si l-a angajat Simona ii va lichida acest complex specific.
Spre deosebire de Bute, Simona are tot viitorul in fata si sunt convins ca vom mai trai multe momente fericite la meciurile ei viitoare.

gabriel (1 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 1:46

Poate casele de pariuri stiu mai multe despre infrangerea aceasta avand in vedere ca era mult mai bine cotata.Mafia pariurilor este mult prea mare sa fie oprita de o romanca .o alta dovada este si la meciul levante- barcelona in care messi isi dorea mai mult sa dea gol barcelonei decat lui levante . cel putin mie asa mi-a dat impresia.la cati bani murdari sunt in jurul sportului nu ma va mira cand acesta va fi doar istorie.

tatik”U” (21 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 4:03

Nu o spun sa ma laud, am urmarit meciul Simonei pe ESPN, is Statele Unite. Cateva dintre comentariile comentatorilor americani au explicat, in parte, dificultatile Simonei.
1. Seria de breakuri, din setul 1, a fost datorata (in parte) soarelui. Tenismenele serveau cu soarele la apus in fata. Asa a comis si Cibulkova cele trei double fault.
2. Simona juca pentru prima data pe Rod Laver. Caldura (si atmosfera generala) au afectat-o clar. Adversara ei jucase (si trecuse prin acele dificultati) inainte, tocmai de aceea a inceput jocul asa de agresiv.
3. Experienta la acest nivel. Simona era la primul sfert de Mare Slem, adversara ei la al 4lea, daca nu ma insel.
Una peste alta, Simona va ramane sus cativa ani buni. Poate cu timpul va gasii un antrenor cu experienta, care a trecut prin circuitul profesionist.

Cangurul (2 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 4:20

Bine mai nea’ Ovi. Daca nu-i „a fost penalty sau n-a fost” eplictisitor, nu-i asa?
Eu urmaresc tenisul mai mult decat mizeria aia fotbalul in care te simti ‘mata asa de bine.
Am fost la trei meciuri ale Simonei aici la Melbourne si fata are ambitie, joaca bine si are sanse sa ajunga chiar mai sus, poate chiar sa castige macar un grad slam. Din nefericire lipsa experientei si emotiile si-au pus amprenta pe evolutia Simonei in meciul de miercuri.
N-as fi fost surprins sa aud dupa meci ca a fost bolnava, chiar credem ca ceva nu-i in regula cu ea pentru ca nu era jocul ei. Dar…asta e. Sper sa aiba dreptate Nicolae Iorga.

calin (6 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 6:10

@antimafia, da, pana acum imi placea de Simona ca tocmai defectele noastre ca natie parea sa le fi depasit. Intr-adevar mai mult ca intotdeauna a dat dovada ca e „u
n bun roman”, exact in momentele in care nu ar trebui sa o faca. Cred ca de la mental a plecat totul si pana acum mi se paruse extraordinar de puternica.

blu (3 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 8:45

ati vazut cum a jucat Cibulkova in semifinala? Parerea mea e ca Simona a fost „blocata” de optimea castigata, si-a atins tinta si n-a fost la fel de montata si in sferturi. Sa fie cum zici matale nea Ovi, Simona oricum stie sa invete din infrangeri. Va veni cu siguranta si vremea ei.

Cerbu (6 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 11:42

Asa e Mihai, dl Ioanitoaia nu a inteles nimic. Simona a jucat excelent, ai dreptate, doar ca din cand in cand ar trebui sa iti vezi lungul nasului. De boala asta sufera insa multi romanasi.

Vio (188 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 11:49

Mare capsoman trebuie sa fii ca sa apreciezi acest articol excelent ca un atac la adresa Simonei. Il pot contrazice din ce in ce mai putin pe Badea, prea multi gogomani isi dau cu parerea pe bloguri.

marc (21 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 11:52

Ce Iorga, domnule Ioanitoaia, ce ne umpleti capetele cu prostii, nu ati auzit de Zavoranu si de Dragusanu? Noi pe ele le urmarim si le admiram, nu pe niste faliti ca Nicolae Iorga.

podaco (6 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 13:54

Dle.Ioanitoaia.

Va rog nu mai scrieti de sporturi la care nu va pricepeti si care nu va plac!
Va faceti de ras !In plus Simona Halep cred ca nu are nevoie de comentarii nepertinente despre sportul pe care il practica(cu succes dupaopinia mea)!

aral (104 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 16:50

Am notat si sunt de acord ca a jucat foarte slab. Pacat.

Trandu (3 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 17:07

Cibulkova confirma, deci nu a fost nicio tragedie ca a pierdut Simona. Merita un pic de duiosie.

Comentează