Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cînd Bölöni e nedrept

De-a lungul convorbirii purtate cu Justin Gafiuc în Qatar, unde antrenează pe Al-Khor, Loți Bölöni a vorbit ca un tip relaxat, senin, lipsit de griji. E și logic să fie astfel din moment ce ia 125.000 de dolari pe lună […]

duminică, 18 noiembrie 2012, 5:04

De-a lungul convorbirii purtate cu Justin Gafiuc în Qatar, unde antrenează pe Al-Khor, Loți Bölöni a vorbit ca un tip relaxat, senin, lipsit de griji. E și logic să fie astfel din moment ce ia 125.000 de dolari pe lună și nu-i cere nimeni să atingă vreun obiectiv deosebit. Să reținem însă că n-a ajuns la asemenea salariu nici întîmplător, nici repede, nici facil. Înainte de a pune condiții, a cucerit un titlu în Portugalia și unul în Belgia, adică și-a transformat numele în renume. Plus că pe drumul către casierie l-a ajutat și biografia de jucător, luminată de 102 selecții în reprezentativa României și, evident, de cîștigarea Cupei Campionilor 1986 cu Steaua.

În interviul publicat de Gazetă vineri, l-am regăsit pe vechiul Bölöni, inteligent și echilibrat, cu prezență de spirit și viteză de reacție. Solid argumentate, replicile sale nu irită nici măcar atunci cînd autorul lor lasă impresia că-și tratează de sus interlocutorul ori chiar îl tratează. Loți domină prin ce spune, nu prin ce arată. Prin verb, nu prin gest. Obișnuiește să păstreze măsura, o dovadă fiind și aceea că, referindu-se la actuala sa experiență din Orientul Mijlociu, admite că “în viață ești uneori obligat să faci compromisuri”.

Asta și în ideea că acest Al e al treilea din CV-ul lui de antrenor, urmînd lui Al-Jazeera în 2007-2008 și lui Al-Wahda în 2010, ambele din Emiratele Arabe Unite. Evident că nu atît banii contează, cît numărul lor!

Cu o excepție asupra căreia mă voi întoarce, afirmațiile lui Bölöni mi s-au părut deștepte, pline de substanță. Lăudînd-o pe Steaua, a apreciat corect că ea s-a detașat în fruntea clasamentului pentru că a jucat mai bine, dar și pentru că restul formațiilor au jucat mai prost. Cerînd solidaritate pentru munca lui Pițurcă, a insistat că “se cuvine acceptat și respectat ce face selecționerul”. Regretînd desființarea Științei, a atras atenția că la Craiova există “un potențial extraordinar care trebuie fructificat, nu batjocorit”, opinii ferme, despre care ai zice că aparțin unuia care trăiește pe malul Dunării, nicidecum pe cel al Golfului Persic, la mii de kilometri distanță.

Părerea mea e că Loți a devenit nedrept în clipa în care a trecut să judece Școala de antrenori a FRF, înființată în 1992 și condusă pînă recent de Mircea Rădulescu. Nu s-a sfiit s-o pună la zid, declarînd că “pe cînd eram selecționer, am sesizat acolo un nivel slab” și că “era mai degrabă o caricatură”! Nu critica în sine a deranjat, cît asprimea ei, exagerarea unuia care a stat pe banca “naționalei” numai 6 meciuri oficiale. În fond, nu discutăm despre Harvard, despre Oxford ori despre Sorbona, ci despre o școală care, în ciuda minusurilor ei, a calificat într-un interval relativ scurt destui tehnicieni realizați sau cel puțin promițători. Să nu se supere Loți, însă unii dintre absolvenții școlii federale, de pildă Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu ori Răzvan Lucescu, sînt angajați la cluburi cotate cu o clasă, măcar cu una, peste Al-Khor!

Personal, înțeleg că, pentru a deschide cît mai multe uși, Bölöni se recomandă antrenor format în Franța, nu în România. Dacă asta îl avantajează, e treaba lui. Atît însă. Mai departe, de la un domn ca Loți n-așteptam să bată din picior fără motiv.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

Augustin (268 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 20:20

Fotbalul romanesc e in vrie din pricina conducatorilor, nu a antrenorilor. Si cand sunt profesionisti, ei nu sunt lasati sa arate ce stiu. Dl. Ionitoaia il dojeneste pe Boloni, ca nu il critica, dar unii nu pricep. Lor le place numai marfa de import.

Valeriu (52 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 20:27

@Santiago. Ai pus punctul pe i, Ioanitoaia l-a dat afara din tara pe Boloni, nu a plecat el la un salariu mai mare. Lumea il apara pe Boloni si nici Ioanitoaia nu il contesta, doar considera ca a vorbit despre ceva ce nu cunoaste. Subiectul e de discutat, nimeni nu are voie sa injure, cum nu o face nici Ioanitoaia. Ca romani si unguri il apara pe Boloni nu ma convinge. Nostalgia nu e un argumen

Laszlo (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 20:38

Are multa dreptate Boloni! o spune unu care a trecut pe acolo…

petre stelistu (51 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 20:49

Domnule Ioanitoaia, ar fi bine sa uitam tot ce a facut pentru fotbalul romanesc si sa punem alt nume, oarecare, decat cel de Boloni. Ce e neadevarat din toate declaratiile acelei persoane? Comparati declaratiile acestui personaj cu cele a le domnului M. Lucescu, fiindca pe el i-l luati in brate tot timpul. Pune-ti toate declaratiile date de cei 2 si ve-ti vedea diferenta de mentalitate dintre occident si Romania. Asta e parerea mea. Nu spun ca domnul Lucescu nu ar fi un om cu scaun la cap, dar facand balanta intre declaratiile lor, cred ca articolul nu-si are rostul, mai ales ca tare-l mai tine-ti in brate pe „ucrainean”.

gogu (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 20:52

Sa fim seriosi nu scoala de antrenori a lui Radulescu i-a facut antrenori.Am observat un inceput de nationalism in articolele dvs.,nationalism care in 2012 nu prea isi mai are locul.Putin imi pasa daca Steaua,Dinamo sau nationala se califica cu un antrenor strain sau roman.A spune ca scoala lui Radulescu a scos antrenori buni e un pic prea mult.Din pct meu de vedere nu antrenorii principali din Ro sant marii vinovati ci federatia care nu se intereseaza de antrenorii de la juniori si copii.Aia sant marea problema nu sant capabili sa le arate ABC fotbalului.

AndreiDinGalati (33 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 21:06

nu cunosc scolile de antrenori si nu am idee cat de mult se invata acolo dar daca este la fel ca in restul din Romania tind sa ii dau dreptate lui Boloni.si ca antrenor nu cred ca scoala e decisiva ci inteligenta ,viziunea,caracterul,flerul, cunoasterea calitatilor jucatorilor si punctele lor slabe,felul de a-i motiva si scoate maxim,cat au invatat de la alti antrenori cat au fost jucatori sau au intrat in contact cu ei sau studiul.
asa ca nu cred ca o scoala te poate face un antrenor de success ci vointa si aptitudinile.la fel ca si la scoala de arte poti sa o termini dar nu te va face nici Picasso ,nici pictor daca nu ai talent vei fi doar un mazgalici cu diploma,pe cand poti ajunge un pictor daca ai talent, fara scoala

Moromete (8 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 21:45

Domnule Ioanitoaia, eu sunt de acord cu Boloni. Mai mult, ma surprinde cat sunteti de naiv si de iute in a va exprima indignarea. Sa ma explic:

In comparatia dumneavoastra, alegeti cei mai buni trei antrenori produsi de scoala romaneasca, si ii comparati cu un produs tipic al scolii franceze. Daca ati alege cei mai buni antrenori produsi de scoala .fr, ati observa ca unii au atat titluri mondiale cat si europene: cu aceia sa-i comparati pe Petrescu, Olaroiu, ori Lucescu jr.!

Atat in antrenorat, cat si in viata, cei mai buni reusesc si fara scoala; o comparatie utila ar fi fost intre un produs tipic al scolii rom., si un produs tipic al scolii fr.. In acest sens, afirmatia lui Boloni e corecta.

Rada (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 21:48

Nu o fi cel mai inspirat articol, dar nici comparatia M Lucescu-Boloni nu e. Primul e din alta galaxie, cred ca o recunoaste si Boloni. Antrenor serios, dar fara sclipire.

Dr.Victor Stanculescu (19 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 21:50

Maestre O.I.
Tot respectul pentru profesionalitatea d-tale, ca decan de varsta si de profunzime profesionala:

1. Dr. Ladislau Bolony a reusit si reuseste pentru argmentele unei personalitati complexe, profesionale reusite:

1.1. Are un Cod Genetic – aproape ideal, balansand: 1.1.1. Sanatatea corpului, cu, 1.1.2. Capacitatile, Abilitatile si Talentul native, toate inmanuchiate intr-o linie supra-medie: 75-100%, iar unele in stadiu de performanta generala-internationala si una speciala, pentru Romania.
1.1.3. UN COEFICIENT DE INTEGRITATE FOARTE RIDICAT!

1.2. Cod educational – liceu+facultatea de medicina, adica este doctor in Medicina..tovarasi!

1.3. Cod social: provine dintr-o familie solida, cu o cultura AUSTRO-UNGARA-ROMANA!

1.4. Familia proprie: Cod familiar – casatorit cu o intelectuala, au un copil=familie ideala;

1.5. Cod Profesionale; Este produsul fotbalului romanesc, NU AL SCOLII DE ANTRENORI A FRF-Surogatul-MIRCEA RADULESCU”

1.6. Cod national: Este roman-maghiar, o tara care a mai dat stele fotbalistice Romaniei: Stefan Kovacs, Emeric Jeney, Peciovsky, Bolony = patru stele romanesti ale fotbalului-romanesc – sportive superioare (ca si alte foarte multe altele);

1.7. Cod de Jucator profesionist: Cu un record demn de prezentat ca un model national romanesc si international!

1.8. Cod professional de antrenor de fotbal, este deasemeni, demn de prezentat ANTRENORILOR FARA FRONTIERE, CA UN MODEL INTERNATIONAL:
– De numele sau se leaga numele celui mai bun fotbalist al lumii “RONALDO-Portugalia” (pentru cativa ani la rand), pe care o putem numii, un model mondial de antrenor-educator-maestru)!
– Sigur si alte performante profesionale, mentionate si de articolul maestrului O.I.

1.9. Cod al Personalitatii GLOBALE: este unul dintre modelele mondiale ale fotbalului, al vietii normale, ordonate, simple, cinstite cu el, familia sa si fotbal, cu societatea si viata!

1.10. Sigur, am lasat ultima problema Scoala de Antrenori… Cu durere in suflet, pentru marele ziarisit O.I. Vreau sa spun ca realitatea este prezentata si de noi in BULETINUL ANTRENORILOR DE FOTBAL FARA FRONTIERE Nr. 318, DIN 17-11-2012, IN CARE MENTIONAM CA O ANALIZA A ULTIMEI SAPTAMANI, realitata din analiza stirilor tuturor ziarele concluzie – potrivit careia – toate aspectele fotbalului romanesc…..sunt in urna 4-a a fotbalului mondial.

2.De ce s-a ajuns la aceasta situatie, fara precedent?

* Cauza principal este simpla; EDUCATIA, SISTEMUL EDUCATIONAL DIN FOTBALUL NOSTRU!

* Daca D-ta poti scuza pe Mircea Radulescu D-ta, cu trei exemple de Antrenori, scosi de Scoala de Antrenori, la care nimeni (dintre fostii jucatori de marca), nu au fost la Scoala, ei primind carnete pentru valoarea lor de Antrenori declarata inainte de scoala, datorita educatiei INTERNATIONALE (Au platit si au primit carnetul de conducere in competitii echipele, nimeni nu a intrebat niciodata ce stie, ci numai daca are carnet de conducere a echipelor in “CAMPIONATUL NATIONAL – denumit recent: DEMOLATION DERBY”!

* Intrebati pe Antrenori, sa va arate caietul de lectii pentru acasa de la Scoala de Antrenori si nu veti gasi unul care sa aiba asa ceva!!

* PLATESTI mai mult decat la facultate taxele, si te prezinti la ceremonia de inmanarea carnetelor!

* In 20 de ani, n-a cazut, NU a fost respins, sau NU a repetat un examen nimeni? De ce credeti? Daca nu le spui nimic, nu-i intrebi nimic, toti stiu ce stiu din activitatea lor de jucatori internationali!

* Cu un analfabet stiintific al fotbalului-director, in persoana lui MIRCEA RADULESCU ce poate sa iasa bun sau bine? A mutilate generatii de Antrenori si implicit fotbalul romanesc!

* Deasemeni, MA SCUZATI MAESTRE – fratele meu – OVIDEL IONITOAIA:
* Dan Petrescu (este nascut, crescut si perfectionat de perioada de jucator din Anglia);
* Cosmin Olaroiu (este nascut de cultura Asiatica, Latina si straina, unde a stat cei mai frumosi ani);
* Razvan Lucescu – este nascut de Scoala tatalui sau, celebrul antrenor Mircea Lucescu, lipsindu-i insa din profilul personalitatii, cele mai importante argumente ale antrenorilor de valoare internationala. Este, si poate fi mare, dar niciodata foarte mare, asa cum a fost si in este – tatal sau, celebrul antrenor caruia ii uram sanatate si successe!

3. Nu facem polemica, dar vreu sa dau un alt exemplu: D-ta ca ziarist: DE CE AI REUSIT SA FII CE ESTI? * Te-ai nascut dintr-o familie superba model, * Ai jucat fotbal, * Te-ai educat, la facultatea de limbi straine; * Ai avus sansa de-a te perfection in America pentru cativa ani; * Si mai ales, ai fost acceptat de marii ziarisiti ai romaniei, * Pentru calitatile de „super-kid-in teren” (jucand cu ziarisitii) si pentru „Mintea Sclipitoare scriind esentialul cu o mana de aur”, ai fost acceptat de titanii fotbalului romanesc si de milioane de cititori si iubitori ai fotbalului romanesc, ai ultimilor jumatate de veac de fotbal;

4. Problema pe care trebuie s-o punem – CINSTITI- este “CE FACEAI DACA AVEAI UN PROFESOR/ DIRECTOR DE SCOALA ANALFABET STIINTIFIC, UNDE AJUNGEAI? (SCUZA-MA!)

5. Fara exceptie, noi toti suntem produsul unei sume de factori care lucreaza prin compensare, dar din care nu lipsesc niciuna dintre ingredientele succesului:

1.1. Valoarea Nativa-Ereditara (combinatia intre Inteligenta native si ce emotionala);

1.2. Educatia generala si specifica-profesionala;

1.3. Familiara;

1.4. Sportiva;

1.5. Sociala;

1.6. Politica/(nu criminala);

1.7. Religioasa/ Spirituala;

1.8. Morala-Etica-responsabilitatea faptelor sociale/sportive si

1.9. Mai ales…Perfectionarea continua profesionala (internationalizarea…pe care d-l MR- n-a avut-o si n-a acceptat-o de la nimeni, crezand ca toti comunistii adevarati, ca “ei ESTE tovarasi si nu ARE nevoie de nimeni decat de “un grad inalt de…. jigodism”, “stiind tot despre nimic”!)

6. L-am rugat mai intai, pe Mircea Sandu si sigur, pe Mircea Radulescu sa accepte un PLAN-PROGRAM DE 33 DE PROGRAME PENTRU ADAPTAREA STIINTIFICA SI TEHNICA, STRATEGICA SI CREATIVA A FOTBALULUI ROMANESC la CONCEPTUL DE PERFORMANTA AL CAMPIONILOR MONDIALI (fara sa plateasca nimic FRF, sau sa dea bani nimanui),
*Scopul a fost si este “Adaptarea fotbalului national la conditiilor EDUCATIONALE, STIINTIFICE, CULTURALE, DE FORMARE A MARILOR STELE DE ANTRENORI, JUCATORI SI ARBITRII, DUPA MODELUL LATIN!
*Raspunsul a fost “tov….daca stii, fa tu ba…… desteptule”!
*Si…. “Thanks God”! Am mai declarant si declar, ca nu-mi este rusine ca sunt Roman-specializat in toate stiintele de granite ale fotbalului”!

7. In loc de incheere:

7.1. I love you Master O.I. ca unul din garda veche si totusi noua a celor care gandesc, spun si scriu adevarul despre fotbal si oamenii lui!

7.2. Sunt fericit ca pot sa gust din “puterea educatiei permanente” si sa fiu primul specialist sa deschid “UN CURS DE PREGATIRE PENTRU ANTRENORII DE FOTBAL FARA FRONTIERE DE INTER-DISCIPLINARITATE” organizat GRATIS, PENTRU TOTI CEI INTERESATI, FARA INREGISTRAARE, FIECARE INVATAND PENTRU EL SI FOTBAL, PENTRU FAMILIA SA SI FOTBAL, DE LA CARE POATE AVEA CE VREA, EGAL CU VALOAREA LUI PROFESIONALA!

7.3. Aceasta este Asociatie de Antrenori fara Frontier =cu membrii in toate continentele, (unul dintre cele 33 de programe propuse FRF si refuzate de analfabetul-stiintific de fotbal –fost-actual si viitor director – pe viata al antrenorilor fara carte si stiinta, comunistul MR );

7.4. Sunt fericit sa te salut si sa-ti multumesc – personal si ziarului – pentru STIINTA, ARTA SI BUSINESS-UL PE CARE-L FACETI DE PERFORMANTA SI CALITATE INTERNATIONALA!

LA MULTI ANI TUTUROR! Fie ca anul 2013, sa fie un an mai bun!!

Victor Stanculescu Ph.D. * Fondator al Asociatiei Antrenorilor de fotbal fara Frontiere (Buletinul Nr. 318, in limba romana si engleza), refuzat de FRF prin tov. mircea radulescu); * FIFA – Instructor pentru Antrenori (al doilea roman dupa Stefan Kovacs) * E-mail: Victor@SoccerAcademyOfAmerica.com * O viata dedicate stiintelor de granite ale fotbalului de performanta;

* Din exilul fortat de regimul communist pentru darul dumenzeiesc sa am o sora care dupa ce-a lucrat la Natiunile Unite 10 ani, sa ramana in Franta, a doua zi am fost eliberat de la Federatie si CNEFS, si mutat la Uzinele 23 August! Si sigur, pentru ca eram repartizat la atelierul de TURNATORI, am refuzat – fiind impins la manitinela, am scapat intr-o alta granita!

FOBTALUL ROMANESC SI MIILE DE REBUTURI nationale si international scoase de Scoala de Antrenori de fotbal a FRF, condusa 20 de ani de tov. MirceaRadulescuSCOASE DE SCOALA DE ANTRENORI SI PREZENTE IN LUMEA FOTBALULUI ZILNIC, REALITATEA ESTE ALTA:

Big (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 21:54

Domnule Ioanitoaia…cu tot respectul pentru cariera dumneavoastra de jurnalist…nu aveti voie sa scrieti un articol bazat pe o idee eronata!Trecand peste toate discutiile legate de criticile domnului Boloni la adresa scolii de antrenori conduse de Mircea Radulescu,tin sa va aduc la cunostinta ca scoala de antrenori are,incepand cu 1 septembrie 2011(deci de mai bine de un an!),un nou director in persoana profesorului Dan Apolzan,fost metodist in staff-ul nationalei!Ar fi trebuit sa va documentati un pic inainte sa va lansati intr-un articol menit sa discrediteze un antrenor roman care a facut cinste si imagine Romaniei prin Occident,inainte sa antreneze echipe cu Al ,si sa apere,cum bine spun niste cititori mai jos,un sistem invechit care nu a reusit sa scoata antrenori decat din fosti fotbalisti care au furat meserie de pe la antrenorii cu care au lucrat…Poate,totusi,faceti o mica ancheta jurnalistica,sa incercati sa aflati de ce Apolzan a schimbat pana si secretara,iar toata arhiva a disparut odata cu fostii colaboratori ai profesorului caruia ii luati apararea!
M-as fi bucurat sa cautati antrenori iesiti de pe bancile scolii,care au avut rezultate macar notabile la nivel de copii si juniori,unde nu imi amintesc de vreo performanta in istoria recenta…

Ciolo (63 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 21:55

Bai fratilor, probleme mari cu iq-ul, inainte sa comentati toate prostiile, mai bine cititi de doua ori si daca tot n-ati inteles ce a vrut sa spuna dl Ioanitoaia, rugati un prieten mai destept sa citeasca si sa va explice!

serghey (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 22:01

la scoala de antrenori condusa de ,,reputatul” mircea radulescu a facut parte si ,,marele antrenor” catalin barleanu :)))) cel mai retardat ,,antrenor”,unul care este injurat pe unde calca,de toti copii si parintii acestora,un frustrat si un gras,cand am scapat de el in vara am mers toti parintii la biserica pentru a aprinde o lumanare celui care l-a schimbat,acum se chinuie cu el grupa 2002,unde copii sunt injurati si antrenati foarte slab

petre stelistu (51 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 22:12

Rada, ai inteles gresit. Eu nu l-am comparat cu Luce, ci doar am vrut sa spun ca un ziarist profesionist nu e de partea nimanui iar domnul Ioanitoaia daca tacea filozof ramanea. Toata stima si respectul pentru domnul doctor Victor Stanculescu. Cititi comentariul lui si bagati-l bine in cap.

Adi (15 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 22:26

Domnule Ioanitoaia. Loti Boloni nu a gresit cu nimic prin declaratia aceea. Faptul ca antrenori formati la aceasta scoala au ajuns f buni, nu inseamna neaparat ca e meritul scolii. Iar ironia dumneavoastra cu „a stat doar 6 meciuri la nationala” nu-si are rostul, avand in vedere ca in alea 6 meciuri Nationala Romaniei a aratat mai bine ca niciodata, formase deja o echipa de top, dar din cauza ca nu facea jocurile unui clan mafiot ce conduce fotbalul romanesc a fost exclus. Tot respectul pentru Boloni si ca jucator si ca antrenor si ca om. Declaratia a facut-o in cunostinta de cauza oricum. Si inca o data mai spun, nu e meritul scolii de antrenori ca Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu ori Răzvan Lucescu au ajuns la un nivel foarte mare.

Godot (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 22:38

Articol ipocrit şi puţin ridicol, mai ales în comparaţie cu reacţiile (adică lipsa lor) la zecile de aberaţii debitate de domnii Mircea şi Răzvan Lucescu in atatea ocazii, pe atâtea subiecte. Plecând cu „popor labil psihic”, terminând cu „vatmanul a vrut să intre în mine”, „ţară înapoiată”, cei doi indivizi şi-au dat în petec în „n” ori. Deranjează măsura diferită, adică deranjează lipsa măsurii în judcarea unor antrenori români.

Nu suntem tâmpiţi, domnule Ioaniţoaia, ştim ce-aţi făcut, ce faceţi şi ce urmăriţi.

George (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 22:39

poate ne spune dl. Ioanitoaia si ce procent din antrenorii scoliti la scoala lui Radulescu au avut succes, asa cum sugereaza domina sa. Apoi poate ne spune si ce mare antrenor de succes a fost Radulescu asta, ca sa faca o scoala care scoate antrenori buni si de ce Lucescu Sr. nu a incaput de interesele becaliotilor, miticilor si mirceasandulilor din fotbalul romanesc.

mimi (5 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 23:00

daca nu era prieten cu m lucescu sa-l ia pe langa el, cine auzea si stia de riciu, un nimeni in vant plin de ifose, agramat si nulitate? cum mama dracului sa scoata asta antrenori, cand el habar nu are de capul lui si mai ales de lb romana! un mediocru toata viata lui, speculant si profitor!

toml (5 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 23:55

Uite Luna . Hai sa ne „luam ” de degetul care o arata …

Dorin (48 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 0:17

Sa ne traiesti nea Ovi!
Permite-mi sa nu fiu de acord cu articolul dumitale. Argumente?

Pe site-ul SFA (scoala federala de antrenori) scrie ca au iesit 800 de antrenori. Din astia 800 in 20 de ani, doar 3 TREI!!!! au ajuns antrenori adevarati?

Nu ti se pare dumneatale ca e totusi cam putin? Plus ca, vorba unui alt „comentator”, aia au avut alte scoli, cel putin morale: Asia, Chelsea si Maestrul Lucescu…

Apoi, mai e articolul asta, chiar in Gazeta dumitale: http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/frf-inchide-fabrica-de-facut-antrenori-pe-banda-rulanta-252307.html

Acum mai e nedrept Boloni sau doar ar trebui schimbat titlul articolului in „Cand adevarul doare”???

Toate cele bune, Maestre!

MANDRU CA SUNT OLTEAN (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 0:18

ba „neaovi” dar pe mititelu, cancerul fotbalului craiovean, cand il mai „certi”?

Loulou (274 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 0:58

Godot, ba eu cred ca esti daca faci o legatura cat de mica intre acest articol si Lucesti. Chiar mai mult, cred ca esti bolnav incurabil.

Vasca (166 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 1:04

Niciodata Boloni nu se va ridica la cota lui Lucescu sr dupa cum Lucescu jr e mic copil pe langa Boloni. Godot a deraiat de pe sine si face un proces de intentie complet aiurea, e plecat cu cercul.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 2:50

In primul rind salariul sau nu conteaza…A gasit pe cineva in lumea asta care sa-i dea 125.000$,pt.ca acelcineva a crezut ca atita merita…D-voastra cit cistigati???Pe mine nu ma intereseaza,dar ca fapt divers…Eu cistig,pt.ca cineva,a ajuns la concluzia ca eu merit banii aia…Poate pt.Romania inseamna mult.Sau nu.E problema fiecaruia….Ca si cit muncesti pt. banii aia…Dar aici incepem sa vorbim de eficienta economica—adica cit efort depui comparat la suma primita.Boloni n-are nici un obiectiv.Deci dupa legile economice e ffff.destept.Bravo! Ii doresc un costum cit mai lejer sa nu transpire prea mult la caldurile alea….

rads (12 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 3:49

are dreptate boloni … e clar ca e scoala de 2 lei, o caricatura. exemplele cu petrescu si olaroiu nu sunt elocvente, pana si cea mai nenorocita scoala poate avea stundenti eminenti (e meritul studentilor nu al scolii).

Gogu (3 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 9:29

Scoala de antrenori? Cine vrea sa antreneze trebuie sa urmeze cursurile alea. Ce au invatat? Sa va raspunda Hagi, Lacatus, Andone si toti antrenorii cu diploma de acolo.
Afacere tipic romaneasca.

gilos (328 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 10:35

Nea Ovi,
Nu te supara, dar Boloni are perfecta dreptate. Asa-zisa scoala de antrenori este, ca sa fim eleganti ca Loti, o caricatura trista. Inainte de a scrie articolul era mai bine daca ai fi facut o investigatie pe acolo, sa vezi cum s-au dat certificate de antrenori ( mai ceva ca certificatele de revolutionar ). Boloni vorbeste in cunostinta de cauza.
Pe urma, dumneata trebuia sa te abtii de la afirmatii nedrepte. E adevarat ca Ladislau Boloni a antrenat nationala Romaniei in numai 6 meciuri oficiale, dar munca depusa de el a fost fantastica. Reusise sa inchege o echipa foarte buna, care juca fotbal si avea in derulare un proiect bine gandit, incepand cu selectia si terminand cu metodele de antrenament. A fost indepartat pentru ca nu facea jocului clanului impresarilor si a mafiei de la FRF. Ce a urmat, stim cu totii, l-au pus pe Hagi selectioner si s-a ales praful de tot… Sunt convins si acum ca Loti n-ar fi pierdut niciodata barajul cu Slovenia…

ion (12 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 11:25

sa nu uitam filmarile de la un examne al scolii de antrenori ai FRF, cand „elevii” copiau. orice institutie care permite asa ceva, se descalifica.

ganea (13 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 11:50

Adevarul istoric e ca pe Boloni nu l-a indepartat nimeni, a plecat el la un contract mai mare. Nu uitati ca a avut de dat bani inapoi. Nu ii neg calitatile si nu i le neaga nici dl Ioanitoaia, dar chestia lui gilos ca facuse echipa lui peste e vrajeala.

speedy (128 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 11:53

D-le Ioanitoaia, dupa parerea mea articolele Dvs. devin din ce in ce mai slabe. Articolul de fata nici macar nu mi se pare atat slab, cat inutil. Cred ca ati ramas in criza de subiecte. Sau voiati sa ne aratati ca vorbiti si cu Boloni, nu numai cu Lucescu?

Vlaicu (32 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 11:55

Pana la urma cine si ce ii da voie lui Boloni sa vorbeasca despre ceva ce nu a mai vazut de 11 ani de cand a plecat din Romania? Eu cred ca Ioanitoaia stie mai bine decat el ce e cu scoala asta si nici nu il vad aparand o proprietate federala doar ca sa se afle in treaba.

Cheetah (2118 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:34

Hai sa lansez o provocare interesanta colegilor de „comment-uri” pe blogul D-lui Ioanitoaia: Sa facem un top 10 al antrenorilor romani cei mai performanti din ultimii 25 ani si sa vedem apoi cati din acestia au legatura cu scoala de care vorbeste maestrul in articol.
Eu nu pot afirma acum decat ca, daca Mircea Lucescu, cel mai performant antrenor roman in viata, si-a „dat” baiatul la aceasta scoala, inseamna ca nu e chiar de blamat institutia de invatamint. Ar trebui sa ne mai gindim pina facem public afirmatii defaimatoare, uneori cu titlu gratuit.

varanga53 (38 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:46

Domnule , d-ta incerci sa aperi o asa-zisa scoala de antrenori care nu a produs ,pana acum, NIMIC remarcabil! Condusa de un „profesor” prafuit ca si d-ta in meserie(adica rupt IN TOTALITATE de realitate), aceasta „scoala de antrenori” e o atarnatoare a FRF!

GARDA VECHE,STIINTAe (38 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 13:01

Greu de crezut ca voi urmati povata Doctorului,Victor Stanculescu…prin urmare, singuru antrenor Roman, cu nume international, ramane totusi STEFAN COVACS,SCOALA DE ANTRENORI IN ROMANIA ESTE NULA.PRECUM ANGELO NICULESCU,EL,INSUSI…adica conationali!? Loti,a corectat tot ce trebue revizuit, intr-e buturi.

Mihail Dionis (34 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 13:39

@Vlaicu: „Pana la urma cine si ce ii da voie lui Boloni sa vorbeasca despre ceva ce nu a mai vazut de 11 ani de cand a plecat din Romania?”

Chestia aceea se cheama dreptul fundamental, sacrosanct si inalienabil de a avea o opinie si de a o exprima in public (atata vreme cat nu contravine vreunei legi anume). Daca opinia pare a nu fi pertinenta, oricine altcineva (inclusiv dumneata) are libertatea fundamentala sa isi formeze o parere contrara si sa isi expuna critica in public. Dumneata ai chiar si dreptul absolut de a te intreba retoric daca Boloni are sau nu voie sa aiba o opinie, la fel cum eu am dreptul inatacabil de a te informa ca intrebarea este complet aiurea (cel putin cu incepere din decembrie 1989). 🙂

„Eu cred ca Ioanitoaia stie mai bine decat el ce e cu scoala asta si nici nu il vad aparand o proprietate federala doar ca sa se afle in treaba.”

Eu cred ca dl. Ioanitoaia este totusi un ziarist, nu un antrenor de fotbal. Boloni este un fost jucator exponential devenit intre timp un antrenor bine scolit si de competenta indiscutabila in domeniu. Aprecierea lui Boloni relativa la o scoala de antrenori de fotbal (ai carei profesori ii cunoaste bine la nivel profesional si nu de ieri de azi) este deci mai informata si pertinenta decat opinia unui ziarist care scrie despre fotbal insa nu a cunoscut fenomenul fotbalistic din interior la un nivel profesionist. Dl. Ioanitoaia probabil ii cunoaste in mod conversational sau amical pe unii dintre membrii scolii de fotbal a FRF: este foarte laudabil, insa nu suficient pentru a il declara competent in ceea ce priveste valoarea acestei scoli.
Intrebarea fundamentala este daca Boloni are sau nu dreptate, in vreme ce observatiile retorice din articol relative la cine si cat castiga puteau foarte bine sa lipseasca, iar comparatia intre actualele echipe ale lui Boloni si ale catorva antrenori ce au avut de-a face cu scoala de fotbal a FRF nu are niciun rost. Atata vreme cat Boloni a lucrat cu antrenori de marca, atat ca jucator cat si mai ales in calitate de cursant la Clairefontaine si ulterior antrenor de succes, este de presupus ca are anvergura necesara de a aprecia daca niste cursuri facute la FRF se ridica sau nu la inaltimea standardelor profesioniste cu care el este obisnuit. Unui profesionist ii sunt de ajuns o serie de informatii relevante (care unui diletant nu ii spun nimic special) pentru a decide cu buna probabilitate ca o anumita scoala nu este decenta. Cunoscand modul de trecere a examenelor la aceasta scoala precum si avatarurile personajului din fruntea scolii FRF, nu ma simt in masura sa il contrazic pe Boloni.
Dincolo de acest aspect, ramane intrebarea de ce dl. Ioanitoaia s-a angajat in aceasta critica decisa a parerii exprimate de un specialist. In mod sigur, argumentul utilizat (enumerarea a trei antrenori de presupus succes chipurile „produsi de” — de fapt „trecuti prin” ar fi o sintagma mai corecta — scoala respectiva) este neserios: foarte multi comentatori au criticat pe buna dreptate diferite aspecte ale irelevantei sale. Raspunsul imediat „pentru ca domnia sa crede sincer ca scoala de antrenori a FRF este foarte buna si competitiva” mi se pare greu de sustinut in conditiile in care nici macar succesul celor trei antrenori citati nu este prea bine definit, sa nu mai vorbim de cantitatea imensa de absolventi ai acestei scoli care nu s-au remarcat prin nimic in afara de numarul lor. Apararea „patriotica” a unei scoli federale ar putea fi un mobil de insistenta in impunerea unei pareri putin argumentate, insa nu mi se pare inca suficient de temeinic pentru a il critica pe Boloni.
Probabil ca adevaratul motiv al acestui articol de blog il constituie identitatea unui absolvent al scolii respective, al carui CV ar capata in viziunea d-lui Ioanitoaia un parfum ceva mai acrisor daca opinia lui Boloni despre scoala de antrenori a FRF ar gasi ecou mediatic si ar fi insusita de mai multi. In mod indirect, sustinand scoala FRF, dl. Ioanitoaia incearca sa ii mentina credibilitatea de profesionist persoanei in cauza.

Kriticon (363 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 14:13

Boloni are dreptate suta la suta,scoala de antrenori nu are nici un merit in cazul Dan Petrescu si Olaroiu,in cazul lui jr.ma abtin….i-a pacalit pur si simplu pe arabi,dar stati sa vedem cum se vatermina aventura lui printre dune.Oricum cine antreneaza la arabi o face doar pentru bani ,nu inseamna neaparat ca are si valoare de fotbalul mare.Nici chiar Boloni.

cronicasportiva.com (36 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 14:29

boloni are dreptate scoala romaneasca produce tampiti pe banda rulanta. petrescu a furat meserie in primul rand de la zeman la foggia. chiar el a spus-o. olaroiu antreneaza camile, cate titluri are razvan ce a reusit razvan la nationala sa-l considerati un antrenor de elita?

cronicasportiva.com (36 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 14:31

a si inca ceva domnule gazetar. razvan lucescu a facut scoala de antrenor la koln in acelasi timp cu ionut lupescu, nu la radulescu. atenti mare domnule ioanitoaia

kappa (69 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 17:11

Eu as fi de parere … ca Boloni are dreptate. Antrenorii enumerati sunt valorosi nu pentru ca au absolvit scoala de antrenori din Romania ci scoala pare mai de valoare pentru ca-i numara pe acestia trei printre absolventi 🙂

Razvan a invatat meserie de la tatal sau, are zestrea genetica in favoarea lui, la fel educatia si in cele din urma talentul. Cred ca era mai bine insa ca sa nu fi ajuns prin Italia – de cand a mers la invatat acolo echipele lui au jucat tot mai defensiv, mai putin spectaculos si nu a mai avut rezultatele pe care le dobandise inaintea cursurilor din Italia 🙂

Dan Petrescu a fost un mare jucator, iar calitatile care l-au facut mare jucator l-au ajutata sa devina si mare antrenor.

Olaroiu nu a fost un mare jucator, dar antrenoratul pare ca i se potriveste ca o manusa. Cam tot ceea ce a invatat a venit prin experienta, pe cont propriu; a luat-o de jos (parca a inceput la FC National) si a ajuns sus prin multa munca si talent.

speedy (128 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 17:15

cronicasportiva> Razvanel are o scoala de antrenori? credeam ca la el valoarea s-a transmis genetic :). Stiu, sunt rau…parerea mea e ca dl Ioanitoaia bate campii cu gratie. Boloni are dreptul la o parere, ca oricare dintre noi, indiferent ca a stat 6, 100 sau 0 meciuri pe banca nationalei. Si indiferent ca antreneaza Barcelona sau Avantul Prabusirea. Nu a zis ca „au un nivel slab comparativ cu mine”, (cum ar fi zis – sau macar ar fi lasat sa se inteleala Il Luce), doar a zis ca „am sesizat un nivel slab” (cat se poate de adevarat, sunt convins, performantele echipelor noastre o dovedesc cu prisosinta) si ca era o caricatura – aproape toata romania pare desprinsa din benzile desenate, de ce ar face exceptie scoala de antrenori?
Deci, inca odata, nea Ovi…exercitiu de logica :).

sabinalin (6 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 17:41

Boloni e drept aici. Problema e ca adevarurile dureroase supara!

iustin (82 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 17:49

ce zice godot nu e deloc absurd…

Nea Vanea (170 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 19:53

Sa nu ne ascundem dupa cires: „dom’ profesor” Radulescu a fost o caricatura de antrenor si chiar mai mult ca si sef al al respectivei comisii din FRF. Acesta este adevarul! Cel sugerat de Boloni…

Florin (3 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 20:01

Degeaba sariti toti ca arsi, ceea ce a facut Mircea Radulescu este remarcabil. Majoritatea celor care au terminat cursurile scolii de antrenori au si contracte la echipe din ligile 1 si 2, deci, consider ca a fost un proiect bun. Dar mereu ne place sa ne atacam intre noi. Tare as fii vrut sa-l vad pe Boloni reprosandu-le ceva francezilor sau ungurilor…dar mereu este mai usor sa lovesti in cei slabi.
Multumim pentru articol domnule Ioanitoaia!

Flaviu (13 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 21:47

Cred ca gresiti punandu-l pe Razvan Lucescu alaturi de Cosmin Olaroiu si de Dan Petrescu, cu atat mai mult numindu-l antrenor, el este fiul tatalui sau…

Sorin (55 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 21:58

Despre CFR nu mai aveti nimic, nea’ Ovidiu ?!? Aaaa… de Boloni, ziceti ?!? Ziceti ca a fost ofertat de CFR dar n-a vrut sa mearga la Cluj ca acolo-s cei mai neseriosi oameni din fotbalul romanesc, niste hoti si vai-de-capul lor… :))
Ce ma distrez de miticii astia, atata-i poate roade invidia… Cand se face treaba, de ce se face, cand nu se face, bine ca nu se face… :))
Bine nea’ Ovidiu, tine-o tot asa, amendeza-i pe toti, tu esti cel mai frumos !!!

ganea (13 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 22:27

Si Razvan a luat licenta PRO de la FRF. Ca si multi altii a facut niste cursuri de perfectionare afara.

sorin (11 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 22:40

Domnule Ovidiu Ioanitoaia, cand eram adolescent imi placeau articolele dumneavoastra si urmaream toate Procesele … pana la o anumita faza clara de hent a lui Zicu in urma careia a dat gol cu Farul… iar dumneavoastra nu ati fost in stare sa remarcati ca a fost hent mai clar decat cel al lui Maradona. ok … dar ceea ce ati spus in articolul asta sfideaza orice logica… de fapt, cititorii v-au sanctionat cu multe cartonase galbene… ar fi timpul sa mai stai pe margine o perioada pana cand o sa vedeti clar ceea ce se intampla in fotbalul romanesc. Pe de alta parte … nu, nu exista o pe de alta parte …

T (14 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 23:01

Intrebarea mea este: care scoala din lume este buna pentru ca are 3 absolventi reusiti din peste 1’000 de studenti ce i-au trecut pragul?

Eu personal pun la indoiala faptul ca Olaroiu, Petrescu sau Lucescu Jr sunt formati de scoala de antrenori FRF, dar si asa de ar fi, haideti sa punem pe masa cifre despre numarul total al antrenorilor care au trecut pe acolo, bugete, bani cheltuiti, de unde au fost cheltuiti, intrari bani, de unde au intrat si care au fost rezultatele concrete ale acestei scoli de antrenori.

As vrea sa vad unde este plasata de FIFA si UEFA aceasta scoala, as vrea sa vad ce metode de pregatire au, comparat cu alte scoli de antrenori din Europa si multe alte aspecte.

In rest, fara sa prezinte date concrete, un ziarist pare ca-si da cu parerea strict sentimental atunci cand scoate din context rezultatele a trei antrenori, pentru a spala lipsa de rezultate a restului de antrenori.

Haideti sa aruncam o privire: http://sfa.frf.ro/antrenori/pro

Adrian Falub, Marin Duna, Constantin Pana, Mihai Teja, Adrian Matei … deci, haideti sa vorbim despre o scoala asa cum se vorbeste despre o scoala.

In rest, spirit pur romanesc: se iau 3 talente si 1’000 de oameni mananca o slanina pe baza talentului lor nativ.

In plus, as dori sa ne aplecam un pic si asupra meritelor inegalabilului domn Radulescu, ce a aruncat cu namol in absolut orice antrenor strain care a trecut pragul Romaniei:

„”Riciu” sare la gatul lui Protasov”
Mircea Radulescu: „Walter Zenga ne trateaza ca pe niste papuasi”
Mircea Radulescu il “urecheaza” pe Bonetti.
Radulescu: „Zenga nu ar fi castigat campionatul”

In schimb spune el:
Mircea Rădulescu: „Ionuţ Badea e unul dintre viitori mari antrenori ai României”.

Amha, si marmota invelea ciocolata …

Alex (15 comentarii)  •  20 noiembrie 2012, 0:14

Domnu` Ioanitoaia, cei pe care i-ati enumerat ori au furat meseria de afara (Petrescu) ori au ramas plafonati (Olaroiu) ori sunt la fel de slabi ca la inceput (Lucescu jr.). Daca vreti sa dati exemple de antrenori romani ar trebui sa incepeti cu Grigoras sau Pustai (care din rahat au facut bici!).

Marius (8 comentarii)  •  20 noiembrie 2012, 8:02

D-le-Ioanitoaia, va intereseaza excesiv buzunarul altuia si asa ati fost intotdeauna. Ce treaba aveti Dvs cu drumul spre casierie facut de Boloni? Daca eu va intreb cate mii de euro luati Dvs pentru ‘Procesul etapei’ va suparati. Mai ales daca adaug ca nu produceti nimic prin emisiunea asta, in afara de pierdut timpul. Pe cand Loti a fost un jucator extraordinar si un antrenor f.f. bun. Lasati-l in pace d-le Ioanitoaia nu mai fiti asa pricinos.

Comentează