Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Înger și demon

Lăcătuș a caracterizat la fix meciul de la Sttutgart cînd a spus că “Ar fi fost mai frumos un 2-1, însă e bun și acest egal, mai ales dacă admitem că Steaua a avut și multă șansă la ocaziile nemților”. […]

vineri, 21 septembrie 2012, 2:41

Lăcătuș a caracterizat la fix meciul de la Sttutgart cînd a spus că “Ar fi fost mai frumos un 2-1, însă e bun și acest egal, mai ales dacă admitem că Steaua a avut și multă șansă la ocaziile nemților”.

Trebuie să admitem că a avut, adică să recunoaștem că liderului Ligii 1 nu i-au lipsit valoarea și ambiția, dar nici norocul. Valoare pentru că a ținut în șah un adversar puternic, ba și pe terenul lui. Noroc pentru că în final, la 2-2, mingea a dat să intre de vreo 3 ori în poarta lui Tătărușanu, care a scăpat ca prin urechile acului! Plus că șvabii au expediat și două șuturi în bară.

De acord că Steaua n-a rămas datoare. Că Bourceanu, Chipciu și Ad. Popa au alergat mult și cu folos, ei ridicîndu-se peste media echipei. În general, a meciului. Dar la fel de adevărat e că Steaua n-a entuziasmat. Egalînd la 1 în cîteva zeci de secunde, a dovedit tărie de caracter, sînge rece. Pe de altă parte însă, parcă speriată de varianta victoriei, n-a știut să păstreze avantajul de pe tabelă decît 5 minute.

Înainte de orice, trebuie salutat rezultatul, asta și deoarece e de presupus că FC Copenhaga și Molde nu vor părăsi zîmbitoare stadionul lui VfB. Ajunge să privești caseta tehnică a confruntării pentru a te lămuri că Reghecampf a fost inspirat cînd i-a schimbat, la pauză, pe Prepeliță și pe L. Filip cu Pintilii și, respectiv, cu Rusescu.

Nou introdușii au primit note mai mari. Totodată, sistemul utilizat în repriza secundă, un 4-2-4 mai îndrăzneț comparativ cu inițialul 4-3-3, i s-a potrivit ca o mănu-șă formației din Ghencea, mai activă, mai insistentă, mai periculoasă. Criticat de Iordănescu că n-a avut curaj de la început, cînd titularizarea-surpriză a lui Prepeliță n-a produs înviorarea scontată, Reghe și l-a regăsit pe parcurs. Evident, e bine și mai tîrziu decît niciodată.

În măsura în care Tătărușanu s-a numărat printre cei mai în formă jucători de pe Mercedes Arena, intervenind providențial în 3-4 rînduri, Chiricheș a greșit nepermis de des și de grav. Inconstant, nesigur, ex-gorjeanul poate fi socotit vinovat la ambele goluri ale gazdelor. De regulă, lucrurile au stat exact pe dos de-a lungul sezonului, cu reproșuri pentru Tătărușanu și elogii pentru Chiricheș, însă rolurile s-au inversat joi seara!!!

Duelul de la Sttutgart ne-a lămurit că nu-i normal să punem la zid un fotbalist, indiferent de numele lui, după o eroare sau chiar după mai multe, dar nici să-l ridicăm în slăvi, să-l venerăm după numai cîteva prestații. Pentru că se întîmplă, iată, ca îngerul de azi să devină demonul de mîine și invers. Fotbaliștii sînt și ei oameni, cu calități și cu defecte, nu trebuie să-i confundăm cu mașinile, ce descoperire! Obținînd joi seara un 2-2 meritat și încurajator, Steaua a făcut un pas important către primăvara continentală. În cazul în care nu-și va rezolva problemele din apărare, viitorii pași se anunță însă mai grei. Mult mai grei.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

victor (278 comentarii)  •  22 septembrie 2012, 11:35

Imi place ce se mai baga in seama suporterii lui CeFuRa Cluj de parca ar fi vorba despre ei! La coada, copii, stati la rand!

marvel (3 comentarii)  •  22 septembrie 2012, 12:06

@Gebaila:Tocmai meseria de jurnalist il(ii) obliga sa scrie despre performanta obtinuta de o reprezentanta a Romaniei in CL,dar cum CFR-ul le sta in gat, bineinteles ca asteapta urmatoarele meciuri(eventuale infrangeri) si apoi sa vezi editoriale! Si apropo de suporteri:da o raita prin Ardeal si o sa ai o mare surpriza.

Gebaila (2 comentarii)  •  22 septembrie 2012, 18:22

@marvel. Regret, dar imi pierd vremea cu tine. Nu intelegi sau nu vrei sa intelegi. Nu ai dreptate si pentru ca ultimele 4-5 articole semnate de dl. Ioanitoia despre CFR sunt laudative. Dar are dreptate Dumy, voi vreti osanale, imnuri, ode, iar dl. Ioanitoaia nu e genul.

Tiberius (13 comentarii)  •  22 septembrie 2012, 18:28

De ce excludem pe Copenhaga si Molde? Copenhaga acum doi ani era in optimile Ligii! Acum are un antrenor recunoscut pentru stilul ofensiv, castigator al campionatului Belgiei, iar la Molde e antrenor Solskjær, care a facut o impresie placuta la Man Utd ca antrenor cu atacantii si apoi al echipei de rezerve, iar la Molde a reusit sa ia campionatul. De ce consideram ca Steaua bate pe toti, si e deja calificata?! Daca reuseste calificarea, bravo ei, dar putina precautie nu strica! Sunt echipe periculoase, si in plus, a facut egal la Stuttgart, dar asta inseamna ca bate acasa?! La fel si situatia CFR-ului! Cand o sa incetam sa ne mai imbatam cu apa rece? Haideti sa ridicam in slavi calificarile mai departe de grupe! NE LIPSESTE PERFORMANTA! Castigam lupte, dar pierdem razboaie!!!

puiu (1 comentarii)  •  22 septembrie 2012, 18:31

@dumy. Nu de altceva, dar vad si acum peste tot steaua, europa league (dupa becali: cupa saracilor) dar daca ajunge o echipa din provincie cumva mai sus, ca steaua, abia gasesti ceva prin ziare, televizoare, peste tot, chiar si daca castiga un meci in champions league, deschizi televizorul, si ce vezi, asculti ore intregi: ‘becali a zis ca …, reghe a spus ca… , ce ziceti domnul becali de…, ati auzit domnule becali ca ce a zis cu tare si asa mai departe. Aproape nimic de performanta sau rezultatul altor echipe! NE AM SATURAT DE TELENOVELA sTEAUA!! Dau drumul la masina de spalat si aud de becali si steaua lui, deja mie scarba! Sunt posturi de televiziune care ar trebui sa numeasca steaua.ro sau de genul acesta!

Livius (50 comentarii)  •  22 septembrie 2012, 20:29

Domnule, in locul Dvs nu as mai scrie niciodata despre CFR ca sa moara de necaz toti cei o mie de suporteri ai marii campioane.

je (32 comentarii)  •  22 septembrie 2012, 21:07

Craciunescule, iesiti din viata publica si din fotbal si tu si fiul asta al tau incompetent!! Sunteti penibili cate meciuri ati facut praf si tot continuati sa apari la TV sa ne spui numai prostii mai mari ca tine! Esti patetic si de toata mila!!
La Digi ne uitam pt Vonchin nu pt tine!!! Dar, daca te-au adus si pe tine la tv, nu este vina noastra.
In alta ordine de idei, nu trebuie neaparat sa fi integru, mai trebuie sa fi si competent, ceea ce nu este cazul la fiul tau!!
Nerusinatilor!!!

marvel (3 comentarii)  •  22 septembrie 2012, 21:56

@Gebaila:Se pare ca regretele sunt reciproce!

Stelistul (3 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 10:42

Domnule Ovidiu, astept sa scrieti ceva despre marele nostru antrenor Jenei si despre boala dumnealui. Personal ii doresc multa sanatate.

ludovic (5 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 10:45

@marvel. De data asta esti in inferioritate. Asa cum gandesti vei fi mereu. Si mai trist e ca nu intelegi asta.

Cheetah (2118 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 14:27

Felicitari Stelutei pentru reluarea performantelor in fotbalul mare din Europa. S-o tineti tot asa!
Si nu uitati: „forma” psihica e mult mai importanta decit cea fizica, iar suporterii adevarati vor fotbal frumos, deschis, spectaculos si fara nervi, BRE!

Comentează