Nașu’ vrea 17 echipe: azi așa, mîine pe dos!
„Problema locului liber (n.a. din Liga 1) va fi discutată din nou pe 1 iunie, cînd Dumitru Dragomir va conduce Comitetul Executiv. Eu voi fi plecat cu echipa națională în turneul din Austria și Elveția. Sincer, sînt adeptul respectării regulamentului, […]
„Problema locului liber (n.a. din Liga 1) va fi discutată din nou pe 1 iunie, cînd Dumitru Dragomir va conduce Comitetul Executiv. Eu voi fi plecat cu echipa națională în turneul din Austria și Elveția. Sincer, sînt adeptul respectării regulamentului, care spune că ar trebui să avem 17 echipe în sezonul viitor”, a declarat Mircea Sandu după ședința de CEx din 26 mai.
De dedus că ultimul Comitet Executiv a bătut apa-n piuă din moment ce se convoacă un altul la distanță mai mică de o săptămînă. E logic ca președintele FRF să însoțească “naționala” peste hotare, chiar și la un turneu amical. Pe de altă parte însă, se impunea să fie prezent la întrunirea din 1 iunie deoarece se anticipează că ea va adopta multe decizii importante. De care șeful cel mare n-ar trebui să fie străin.
Pe lîngă atribuirea locului 18, nu-i exclus să se rediscute și soarta lui Crăciunescu. Cum Mircea Sandu personal l-a numit în fruntea CCA pe Ion Crăciunescu, normal ar fi ca Nașu’ să participe la ședința ce va stabili viitorul președintelui CCA și, implicit, al arbitrajului nostru. Pentru că-l lasă pe vîlcean la mîna lui Dragomir în condițiile în care se știe că acesta nu-l înghite, destui îl suspectează pe Mircea Sandu că fuge de răspundere. Că dă dovadă de lașitate sau măcar de oportunism.
Privind alcătuirea primului eșalon, MS a precizat că “recomandarea mea e să se respecte legea”, ceea ce ar însemna prezența a 17 echipe în Liga 1. Atîtea și-au cîștigat dreptul să joace, atîtea să joace! Nu-i însă foarte simplu. Întrucît numărul meciurilor pe etapă s-ar reduce de la 9 la 8, LPF nu-și va putea onora contractele cu posturile TV , așa că respinge ferm varianta sugerată de Mircea Sandu. La un vot supravegheat de Dragomir, varianta respectivă va cădea cu succes. Are zero șanse să treacă.
Haideți să ne reamintim ce s-a întîmplat la finalul stagiunii precedente: Timișoara și Bistrița au fost retrogradate din pricina datoriilor, Sportul a continuat în primul eșalon, deși picase, CS Mioveni a luat locul lui FC Bihor, căruia i s-a refuzat licența, iar Voința Sibiu a promovat, a 18-a, în urma barajului cu Săgeata Năvodari etc, etc.
Întrucît nimeni n-a auzit ca ROAF să se fi modificat din 2011 pînă astăzi, Nașu’ ar trebui să ne lumineze, să răspundă la întrebarea dacă regulamentul s-a încălcat anul trecut ori urmează să fie încălcat a-nul acesta?! Tocmai pentru că nu-i posibil ca una și aceeași lege să se aplice în mod diferit, constatăm încă o dată că regulile din fotbalul românesc se interpretează după cum li se năzare șefilor, după cum vor mușchii lor! De fapt, singura regulă e aceea că nu există nici o regulă!