Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua cu noroc

Problema lui Sorin Cîrțu e că băieții lui nu joacă toți în același timp. Cînd reușesc unii, dezamăgesc alții, din care pricină Steaua n-are nici ritm , nici continuitate. Sîmbătă, Martinovici, L. Marinescu, Cr. Tănase și, mai ales, Dică doar […]

duminică, 17 aprilie 2011, 3:28

Problema lui Sorin Cîrțu e că băieții lui nu joacă toți în același timp. Cînd reușesc unii, dezamăgesc alții, din care pricină Steaua n-are nici ritm , nici continuitate. Sîmbătă, Martinovici, L. Marinescu, Cr. Tănase și, mai ales, Dică doar au dormit în ghete, în vreme ce coechipierii lor s-au mai agitat, însă n-au strălucit. Conform obiceiului, Bilașco și Onofraș au ars gazul, părînd să-și fi uitat ambiția și inspirația la Urziceni! În general, prestația roș-albastră a suferit din lipsa omogenității și a angajamentului. A unui lasă-mă să te las inadmisibil, de netolerat, la o echipă cu pretenții. Dacă nu se va trezi, Steaua nu va ajunge unde și-a propus. Vrea mult și oferă puțin!

A trebuit să intre Maicon în minutul 72, la 0-1, pentru ca formația din Ghencea să răstoarne scorul in extremis și să smulgă o victorie mai degrabă nemeritată . Deoarece orice izbîndă realizată grație unui singur om se cuvine socotită norocoasă.

Majoritar, Sportul a fost echipa mai vie, mai determinată, mai prezentă. A controlat meciul, dominînd un adversar apatic, somnolent și plictisit. Pînă la urmă însă, ca și în finalul păgubos cu Timișoara, “gașca nebună” a pierdut pe mîna ei.. Viciu a înlemnit pe linia porții la golul 1, iar fundașul Rațiu s-a ferit de minge ca de un cîine turbat la centrarea premergătoare golului 2!

La 20 de ani, Viciu promite, dar mai are drum lung pînă să confirme. Nu cumva să intre și el în categoria celor născuți talente și morți speranțe. Din păcate, fotbalul românesc abundă în destine eșuate .

Personal, apreciez că poziția de ultima clasată a Sportului nu-i corectă. Că trupa din Regie merita o soartă mai bună. Parcă a urmărit-o blestemul, ori măcar ghinionul, la fel cum în repetate rînduri au vînat-o și arbitrii! Și-a apărat însă cu demnitate sărăcia, nevoile și neamul, atît că în fotbal contează rezultatele, nu impresiile. Impresiile se uită repede, se șterg. De-acum, că “studenții” se pregătesc de întoarcerea la matineu, retrogradarea lor n-ar trebui să ne bucure. Liga 1 va rămîne fără o echipă care n-a strîns puncte, dar s-a străduit să joace frumos și adesea a izbutit. A făcut-o numai din plăcere? Poate da, poate nu, cert e însă că a făcut-o.

Revenind la Maicon, indiscutabil că succesul de sîmbătă i s-a datorat lui, autorul celor două goluri. Brazilianul a fost omul potrivit la locul potrivit, iar execuțiile sale, adevărate bijuterii, au încîntat. De unde amenința că-l va trimite înapoi în Ucraina, Gigi Becali a declarat că-l va păstra pe viață în calitate de talisman!

Îl privește, banii lui, deciziile lui. Dar n-ar strica să înțeleagă că nu un porte-bonheur îi trebuie Stelei, ci jucători care să pună osul, să-și iubească meseria, să se respecte pe ei înșiși și, implicit, pe suporteri. Așa ceva e însă mai greu de găsit. Infinit mai greu decît un talisman.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

samy (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 15:36

DE CE NU ai spus si cind Poli aek bragadiru a cistigat in ultima sec. la sportul ca a avut NOROC ????????? Sau ai si TU o problema ????

Ciprian (3 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 15:41

Adevar in tot ceea ce spuneti …

lucid (52 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 15:44

Domnule Ovidiu ati uitat sa vorbiti despre superioritatea
Stelei(ca joc) in meciurile cu Vaslui si Timisoara,unde adversarele au”ciupit”nemeritat un punct.Ce faci domnu-
le vrei sa-i ambitionezi pe stelisti?

vlad (140 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 15:55

Domnule Ioanitoaia…. mai uita-te la meciurile Sportului, Viciu nu promite absolut nimic, este un incompetent. Despre celalalt portar, accidenta, Niculescu se poate spune ca promite ceva… dar nici el prea mult. Cat despre Sportul, echipa este exact unde merita…. e adevarat ca a jucat frumos la inceputul campionatului, dar doar cateva meciuri, pe urma a jucat dezastruos!!! Nu se poate spune ca este o echipa boema, care joaca dar pierde…. pentru ca au dat foarte foarte putine goluri, in afara de Varga si Balan se dadusera doar vreo 3 goluri inainte sa vina Multescu.

Pentru mine este foarte clar, ca Sportul este unde este din cauza erorilor de management, din cauza antrenorilor pusi de Siman. Viorel Moldovan, Tene si cine a mai fost inaintea lor au ingropat echipa asta!!! Schimbarea adusa de Multescu a fost incredibil de rapida si de evidenta…. cu un antrenor decent pe banca ar fi fost in primele 10 fara probleme.

Theodor22 (5 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:04

Pertinent si la obiect ca de obicei. Auzi intrebare de ce n-a scris dl Ioanitoaia si despre victoria Timisoarei? Pentru ca atunci a scris altceva, ce intrebare fara rost!

Vlad (309 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:21

Aveti perfecta dreptate, Steoaia a castigat cu bulan. M-as bucura sa fie ultima oara si titlul sa poposeasca la Timisoara, la Galati sau la Vaslui. Chiar si la Branesti sau la Craiova, numai la Bucuresti nu. Prea au furat zeci de campionate echipele infiintate de comunisti.

Ciolanus (28 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:23

De ce nu spune nimeni nimic despre otelul – dinamo? In ultimele minute cei de la otelul nu erau nicaieri, stateau pe teren si asteptau ca ceilalti sa traga la poarta! Acolo nu e suspiciune de blat??
Timisoara e „campioana” la noroc pe sfarsit de meci.

tra-la-la (2 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:26

problema stelei este ca ii lipseste jucatorii de viteza, ceea ce era traditional marca ros-albastrilor. dica,tanase,bilasco,bicfalvi si brandan, au orfice,NUMAI VITEZA NU ! fara viteza,nu poti dezechibra defensive aglomerate. nu-i de mirare ca dupa intrarea lui maicon (jucator de viteza) ,jocul s-a deblocat !!!

tra-la-la (2 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:28

cat despre viciu, el nu promite nimic. pur si simplu e un portar slab si la propriu si la figurat ! practic, nu are talie, nu are curaj, tot ce face ,face pe linia portii. e incomplet fizic si tehnic !

Petrica (19 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:30

Aveti dreptate, sunt in asentimentul dvs, imi place cum puneti problema, pertinent si la obiect, felicitari!

raul33 (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:40

mda…STEAUA cu noroc…Astra cu noroc( min. 90 gol cu STEAUA) dinamo cu noroc( min. 90 gol cu otelul) Vaslui cu noroc (min. 89 gol cu STEAUA) timisoara de 2 ori cu noroc( cu Sportul si cu Pandurii)..etc.etc….norocul face parte din joc, viata,moarte.etc…articol slabut!!!

Giordano (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:45

@raul33. Se stie, orice articol care nu lauda Steaua si nu ingenunceaza in fata oierului e slabut. Minciuna, articolul dlui Ioanitoaia reflecta exact ce s-a petrecut sambata. Sportul a jucat si Steaua a castigat, nu va mai dati voi de stejari ca nu sunteti. Forza Poli!

Lucian Vâlsan (6 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:51

Ei iaca. Când Fulgeru’ Bragadiru şi FC Vaslui ciupesc în ultimele minute puncte preţioase cu Steaua, e vina Stelei că n-a fost atentă, că s-a relaxat, etc. etc.
Când face Steaua acelaşi lucru, e vina Stelei că a jucat nu-ştiu-cum şi că a ciupit.
Asta e, ăsta-i fotbalul.
În fond, şi Fulgeru Bragadiru ar fi meritat să piardă 1-2 cu Pandurii, Steaua să facă 1-1 la Galaţi, Dinamo să piardă 1-3, Craiova să bată cu 5-1 (şi nu 2-1 cum a fost) şi alte şi alte meciuri încheiate nemeritat cu scorurile care s-au încheiat.
Dacă s-ar fi terminat toate meciurile cu scorurile „meritate”, probabil Steaua era mai sus în clasament.

Trebuie o dată să pricepem că fotbalul se joacă pe goluri, nu pe impresii, nu pe meritat nu pe atitudine, promisiuni ş.a.m.d. E treaba politicii să se „joace” pe promisiuni.
Steaua a dat mai multe goluri decât Sportul şi deci a câştigat. Restul e poveste.

Ah… şi Sportul este exact acolo unde merită să fie, la fel ca şi Craiova. Din păcate CFR Cluj e încă prea sus dar nu e timpul pierdut.

Silviu (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 16:53

Domnule Ioanitoia,
Rememorati anii ’90 cind Inter Milano se tira prin Italia.
Atunci presa sportiva din Italia a sarit la gitul lui Moratti, ca sa nu isi bata joc de Inter, cu toti banii lui, cum ca Inter e bun national.
A-ti apreciat – laudat foarte tare reactia presei din Italia, lucru marturisit intr-o emisiune „Procesul Etapei”
Pastrind proportiile, Steaua e in exact aceasi situatie.
De ce voi presa sportiva, nu sariti la gitul lui Becali?
Se joaca cum vrea cu un brand natinal.
Apareti cu cite un articol, si ala slab, dupa care il pupati cu sapte articole ca baga bani, ca nu stiu ce…
Cu respect,

adi (180 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 17:50

Nenea Ovidiu, fundasii Sportului fugeau de minge cum fuge Gigi de DNA. Sa fim seriosi, la cum a jucat Steaua in 80 de minute, Gigi ar fi plecat mult mai devreme de la stadion ! La golul 2 al Stelei, putem admira cat sacrificiu depune fundasul Sportului, in incercarea (reusita) de a-i proteja mingea lui Maicon !

Father Mcfeely (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 18:00

Dar despre baltul ordinar care a fost facut la acest meci, ce parere aveti dle ioanitoaia? Ca vad ca nu ati scris nimic despre cum s-au ferit de minge fundasii sportului la golul 2

mateo (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 18:37

„fundașul Rațiu s-a ferit de minge ca de un cîine turbat la centrarea premergătoare golului 2!” …cred mai de graba ,ca era un purcelus simpatic cu o fanta pe spate si care se sparge cand este plin!

Copilul (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 20:13

Pai Ioanitoaia chiar asta scrie, ca s-au ferit de minge!!!Ce ati fi vrut sa scrie despre blat? E prea abil ca sa nu o dea la doua capete.

pulifiric (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 20:48

a fost BLAT pe fatza ! dupa intrarea acestui Maicon jucatorii Sportului au inceput sa „sara coarda”.
la primul gol al stelei se vede clar cum toti jucatorii sportului stau ciorchine si lasa total liber coltul lung (pana atunci s-au aparat foarte exact si au facut marcaj strict la om)
la al doilea gol al stelei e faza de cascadorii rasului, jucatorl sportului cu nr.27 se da la o parte din fata mingiei si portarul se arunca in stanga inainte de a suta Maicon.
RUSINEEEEEEE ! oricum locul lui Becali e la puscarie !

fanulumocanu (85 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 21:28

jocul stelei a semanat foarte bine cu cel din ultima parte a perioadei petrecute de olaroiu la steaua. lumea uita dar atunci olaroiu a vrut de multe ori sa renunte din cauza atmosferei pe care patronul o crease. se ajunsese sa-i trimita echipa pe hartie.
atmosfera pe care o creaza acest om este cauza lipsei de rezultate. sunt convins , cu bani mult mai putini dar cu oameni seriosi si priceputi s-ar obtine mai multe rezultate.
isi bate joc de oameni ca dica care a fost ani de zile golgeter si i-a mai adus si vreo 2 mil de euro prin transferul la catania.
certitudine este marinescu. ne-am ales cu lovin II…

anto (1 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 21:52

sunt stelilst convins.nu poti sa nu vezi ca nu se este valoare la Steaua,dar nu ridica in slavi echipe precum POLI,OTELU sau VASLUI.STEAUA este in genunchi dar cele 3 nu arata nici o urma de valoare pentru a ne reprezenta in Europa.Pacat de toata materia prima din Romania.Nu avem cine sa semene.Avem doar oameni care vor bani .

Roma Americana (3 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 22:45

Ce a facut fundasul de la sportul cu nr. 27 , nu am vazut in viata mea. Sa te feresti de minge … Adica la modul asta face ciobandantul blaturile,la vedere ? Nu-i mai este frica de nimic ? DNA-ul ce face doarme ?

radu (10 comentarii)  •  17 aprilie 2011, 23:33

numai Steaua face blat, restul echipelor joaca corect.
sa fim seriosi!
aseara Steaua a castigat cu noroc, nemeritat, dar cu luciditatea lui maicon.
asa ca nu mai va legati de blat ca ramanesti penibili pe viata!

Wolfgang (1 comentarii)  •  18 aprilie 2011, 4:41

Pai de ce sa se oboseasca baietii nene Ovidiu inaintea unui El Clasico de Romania? Bine au facut ca au ciupit 3 punctisoare importante dupa un meci „zlabutz di tat” cu amatorii din Regie.
Insa tot a fost bun la ceva si meciuletzul asta : Gigel „zootehnistu’ euro-ovin” s-a convins in marea d-sale intelepciune, ca Maiconelu merita integrat in lotul de perspectiva cu care va ataca toate trofeele posibile si imposibile din sezonul urmator.
Numai ca acusica urmeaza s-ai ciugulim pe catei in Ghencea – le vom trage un 3-1 de toata bascalia.
Hei-hei-hei calare pe ei !
Asteptam un editorial mai inspirat stimabile, dupa El Clasico di Romania.
S-auzim numai bine si ramane asa cum am stabilit la Yalta si la Malta . . .

Cristian (14 comentarii)  •  18 aprilie 2011, 10:24

Ma pot declara un suporter al Stelei prin simplul fapt ca in ciuda jocurilor proaste eu tot ma uit la meciurile lor. M-am bucurat de venirea lui Cartu, poate asa mai pune biciul pe ei. Oricum, fusei la meciul de sambata, si am fost foarte dezamagit de prestatia baietilor. Nimic nou nu? Ei ce m-a frapat a fost faptul ca toata lumea ii contesta. Ii injura, in loc sa se uite la fotbal, ei, „suporterii”, au alte preocupari. Spartul semintelor si limbajul de mahala. Romanie plai cu flori. Pacat. M-asteptam la mai mult suport pentru echipa indiferent de rezultat. La 0-0, au impartit injurii in stanga si in dreapta *(aici ma refer la suporterii ros-albastri), la 0-1 i-au ingropat cu popa cu tot, la 1-1 au revenit sperantele si celebrul „pe ei pe mama lor”, la 2-1 au izbucnit in urale. Degeaba… tipic becalicesc. Asa patron, asa echipa, asa suporteri. Dar eu tot cu Steaua tin. 😉

Franz (406 comentarii)  •  18 aprilie 2011, 10:28

Steaua nu merita sa castige si sunt de acord, dar a castigat si asta imi place. Joaca prost, dar tot mai bine decat jalnica de Poli.

Mitu (54 comentarii)  •  18 aprilie 2011, 10:52

Trebuie sa fii prost ca sa iti imaginezi ca un blat se face in minutul 88. Si daca nu mai iese? Nu a fost nimic decat un joc mai slab al Stelei. Daca va bate pe Dinamo poate lua si titlul.

Alin (626 comentarii)  •  18 aprilie 2011, 11:05

Domnule Ioanitoaia, va respect in general si va respect parerea ca Steaua nu merita sa castige. Dar va si intreb cum ramane cu sondajul de la Recurs? Nu va da de gandit faptul ca rezultatul sondajului va contrazice sau va considerati mai presus de opinia generala?

henric al VIII-lea (328 comentarii)  •  18 aprilie 2011, 11:29

Dupa cum au jucat finalurile de meci cu Steaua si Poli, Sportul merita din plin sa joace la matineu !
Dumnezeu it da, dar nu-ti baga in traista …

tzick (3 comentarii)  •  18 aprilie 2011, 11:53

domnule ioanitoaia,

din pura curiozitate, va rog sa faceti o cautare in site-ul gsp.ro a cuvantului „becali”. oare cate rezulate vor aparea? (poate o sa scadem stirile de pe prima pagina, pentru ca nu conteaza!)

pentru numele lui dumnezeu, ne-am tampit cu totii? am ajuns sa alocam spatii largi pana si spovedaniilor? intr-o ultima (credeam!) publicatie de sport care are continut si stire de specialitate?

nicu (3 comentarii)  •  18 aprilie 2011, 12:59

Oricum sportul era retrogradata si daca batea sau nu steaua. Fundasul ratiu, probabil cu ” foamea in gat” ,a zis sa castige si el un „ban cinstit” de la jiji. Una este sa joci pe vorbele lui siman si alta pe ” lovelele ciobanului „. Are ce pune pe masa de Paste,ratiu.

Comentează