Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Citeşte un editorial eveniment semnat Ovidiu Ioaniţoaia despre Adrian Păunescu » Amintire cu turn şi pion

Am lucrat cu poetul ­Adrian Păunescu, mai corect spus, sub conducerea acestuia, din 1972 în 1985. Cum Flacăra devenise avangarda ziaristicii româneşti, fiind unul dintre puţinele locuri în care se scria şi despre oamenii necăjiţi, redacţia cuprindea ziarişti ce-au lăsat […]

miercuri, 3 noiembrie 2010, 9:38

Am lucrat cu poetul ­Adrian Păunescu, mai corect spus, sub conducerea acestuia, din 1972 în 1985. Cum Flacăra devenise avangarda ziaristicii româneşti, fiind unul dintre puţinele locuri în care se scria şi despre oamenii necăjiţi, redacţia cuprindea ziarişti ce-au lăsat semne în urma lor. Cu regretul de a-i uita pe unii, îi numesc pe Adrian ­Dohotaru şi ­Eugen Seceleanu, din păcate, ambii dispăruţi prematur, pe Dorin Tudoran şi Ilie Purcaru, pe Cornel Nistorescu şi George Arion, pe Magda Mihăilescu şi Nicolae Cristache, pe Horia Pătraşcu şi Răzvan Bărbulescu, ei înşişi ajunşi ulterior şefi de publicaţii. Oameni cu operă, alături de care Adrian Păunescu a reuşit să impună o revistă, dar şi să înte­meieze o şcoală de gazetărie. O universitate, chiar o academie.

poza-fanus-neagu-ovidiu-ioa.jpg

Mai toţi însă, inclusiv subsemnatul, cu dosare proaste, cu bube. Adrian Păunescu s-a luptat să ne angajeze de parcă s-ar fi zbătut pentru propria-i cauză, pentru propriu-i destin. Am spus-o şi o repet: fără mîna de ajutor ce mi-a întins-o, ca un colac de salvare, într-un moment în care politrucii “epocii de aur” mă catalogaseră drept “duşmanul poporului”, aş fi ieşit definitiv din presă. Iată de ce, pe lîngă un deosebit respect, îi port şi o nemărginită recunoştinţă. Imprescriptibilă.

În 14 ani, am învăţat de la Adrian Păunescu cît într-o viaţă. Între altele, mi-a transmis admiraţia pentru Dobrin şi dragostea pentru Universitatea Craiova, iubirile sale niciodată trădate. Dar şi convingerea că în meseria de ziarist nu există ­amînare, totul trebuie făcut acum, imediat. ­Dacă voia un interviu sau un reportaj şi întîrziai, nu admitea nici explicaţii, nici scuze. Tip greu de mulţumit, uneori imposibil, amesteca intransigenţa unui comandant de oşti cu o duioşie de copil. Avea toane şi, în funcţie de ele, te amenda cu sînge rece ori te premia cu generozitate. Nu ezita să împartă sancţiuni, însă la fel de repede uita de ele. De fapt, nu uita. Doar mima, interpreta un rol. Înainte de a fi altceva, era un actor înnăscut.

Acum, într-un moment în care Adrian Păunescu suferă pe un pat de spital şi veştile scăpate dinspre Urgenţă nu-s liniştitoare, îndrăznesc să evoc o întîmplare comună mai degrabă hazlie și, vor zice unii, nu cea mai potrivită. Nu mă îndoiesc însă că poetului i-ar plăcea să şi-o reamintească. Sigur i-ar smulge un zîmbet, i-ar alina durerea.

Într-o seară, pe la 10, jucam şah în birou cu Victor Niţă. A nimerit peste noi şi ne-a ameninţat cu voce tunătoare că vom fi amendaţi. Observaţia că programul s-a încheiat de la ora 8 l-a enervat şi mai rău. “Băieţi, l-am auzit, greşiţi fundamental ­deoarece în profesia asta timpul muncii e tot timpul! Nu s-a inventat încă termenul în afara programului!”.

A trîntit uşa, dar s-a întors peste 5 minute la fel de vijelios. Strînseserăm piesele şi discutam altceva cînd ne-a cerut să le reaşezăm. Ne-am conformat, iar la întrebarea “cine-i la rînd?”, am răspuns că eu. “şi ce-ai fi mutat?”, la care am îngînat “cred că turnul”. Considerîndu-se priceput, a aruncat o privire scurtă peste tablă şi i s-a adresat lui Niţă: “Dacă Ovidiu mişcă turnul, tu ce faci?”. Victor s-a gîndit o clipă şi a decis că va împinge un pion. “De acord cu pionul, a comentat Adrian Păunescu, însă treaba cu turnul e o prostie, duce la mat!”. Curioşi, am aşteptat continuarea şi ea n-a întîrziat: “Pentru că Niţă ştie şah, numai Ioaniţoaia va plăti amendă!”. Pînă la sfîrşit, cum bănuiţi, n-am plătit nici eu. Pur şi simplu, poetul se alinta.

Aş fi fericit să-şi revină şi să poată parcurge aceste rînduri, pe care le închei urîndu-i să fie tare şi să învingă boala! Multă, multă sănătate!

Comentarii (121)Adaugă comentariu

ilie (3 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:00

sa se odihneasca in pace urmeaza si ioanitoaia si uite asa lasa loc si la cei tineri

ovidacke (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:03

Din pacata sau din fericire….nici un comentariu la aceasta aducere aminte.

JVC (11 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:07

Nu ne ramane decat sa ne rugam pentru insanatosirea sa grabnica, sufletul curat al romanului inca mai are nevoie sa vorbeasca de Adrian Paunescu la timpul prezent !

Bogdan (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:11

@ilie
Nu-i asa? raman badea, ciutacu si alti „gazetari”. In general nu prea sunt de acord cu Dl. Ioanitoaia, dar omul, asa cum reiese din ce publica, Ioanitoaia le da clasa multor asa-zisi ziaristi din noua generatie. Dupa cum zicea nea Tomescu: „asculta bai Ioanitoaia” :))), cand te hotarasti sa spui mai mult din ce stii despre sportul de la noi? Ar putea ajuta mai mult decat inca 100.000 de sali de sport 🙂

un amarat (11 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:12

pt .nesimtiti de mai sus …sa va fie rusine, canaliilor!eu eram copil si aveam la tara la bunici abonament la sportul…ce vreati, daca era comunism sa nu mai scrie nimeni? ce credti ca atunci nu erau oameni culti si de valoare?de la echipele de fotbal am invatat geografia europei/.de ce sunt urati oamenii de valoare care atunci se luptau cu sistemul?credeti ca le era usor…dar ei luptau…ce vreati de la ei in conditiile alea!??? care tineri, cei care habar n-au sa scrie ???cate articole, sau pseudoarticole pline de greseli de ortografie ale asa zisilor tineri nu cititi zilnic??? nu mai zic de continutul compilat!cat de usor ii judecati pe PAUNESCU si IOANITOAIA…dar daca erati in locul lor nu le-ajungeati nici la degetul mic, nedemnilor de statul de biped!

Claudiu (343 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:14

Bai astia care n-ati facut nimic in viata decat ati papat pensia parintilor aveti tupeul sa va legati de Paunescu si de Ioanitoaia. Cine, voi, niste nimeni, niste nulitati?!

Liviu (2 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:17

Superb articol, m-ati emotionat, ceea ce nu inteleg cercopitecii care au comentat mai jos este ca, desi un personaj controversat, Adrian Paunescu va ramane in istoria literaturii romanesti ca un mare poet, pe cand neavenitii care se baga in seama pe aici sunt doar sarmani consumatori de oxigen, in urma carora nu va ramane nimic.

Adi Sandoi (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:19

Sper intr`o minune pentru marele nostru poet Adrian Paunescu. imi pare rau ca azi in romania se promoveaza prostia si nu oamenii MARI pe care au avut o contributie la istoria tarii. azi la tv il vedem pe, „perversul de la targu ocna” , Liviu Varciu , Adelina Pestritu , si mult mai multe nulitati , in loc sa vedem la tv oameni care inca traiesc si fac parte din istoria Romaniei. Multa sanatate Maestrului Adrian Paunescu !!!! Te asteptam la meciurile Universitatii MAESTRE !!!

Toma (148 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:22

D-le Ioanitoaia, desi nu ma numar printre admiratorii lui A. Paunescu nu pot contesta meritele acestuia ca poet si gazetar. Felicitari pentru articol!

@ ilie: comentariul tau este de foarte mare prost gust.

edi (2 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:27

Felicitari pt articol desi Paunescu nu este neaparat preferatul meu! Dar fara discutie contributia lui la lansarea multora din presa este de necontestat si gestul dvs este unul normal si civilizat.

Dan_USA (9 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:32

@ilie
din pacate celebra ” ilie de la scularie ” e mulata pe numele tau,ce sa intelegi tu un nimeni despre ce a reprezentat ce reprezinta si ce va reprezenta Adrian Paunescu pt romani. tu probabil nu ai citit in viata ta nici o poezie (si aici nu ma gindesc la poeziile lui A,Paunescu ci la oricare alt poet roman) si faci afirmatii idioate. Paunescu este probabil cel mai mare poet de la Eminescu.Poetul Paunescu spre marea ta parere de rau va traii vesnic ,omul nu maintereseaza toti care am trait in aceea epoca am facut compromisuri , absolut toti dar el a avut geniu si cind facea compromisuri fata de altii… Tu insa cind vei murii cu siguranta nu-si va amintii nimeni de tine ,un nimeni a parasit lumea .

Anghel (107 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:46

Frumos din partea lui Ioanitoaia ca nu uita ca Paunescu l-a ajutat. Din cate stiu eu, multi din cei care au lucrat la revista si la cenaclul Flacara i-au intors spatele. Ioanitoaia arata ca are caracter.

firi (6 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:54

Frumos articol. Recunostinta e floare rara pe meleagurile noastre. Felicitari pentru atitudine, domnule Ioanitoaia. Cine nu uita, merita respect! Din partea mea, il aveti!

utaaradan (75 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:56

despre, ELITA ROMANIEI, care a murit dupa razboi, in inchisorile comuniste, nu scrieti ? numai, despre unul care a profitat de aceasta situatie, si a scris ode regimului comunist ?

serban (5 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 22:58

respect paunescu

Maya (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:03

Sigur ca Adrian Paunescu ar zambi si s-ar alinta daca ar citi articolul d-lui Ioanitoai. Ii statea si bine sa fie Adrian Paunescu. . Cat mai urgent sper sa ne bucuram impreuna cu poetul ca insanatosrea a fost grabnica. Sanatate. Doamne ajuta-l te rog!!!

adit17 (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:07

Rusine „mai nea ilie”
Dumnezeu sa te ocroteasca si insanatosire grabnica maestre

Vasile (21 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:14

D-le Ioanitoaia, esti un om adevarat, un OM mare. Felicitari ! Maestrului, sa-i dea D-zeu purete sa invinga bolile ce-i mistuie trupul si sufletul. Doanme pazezte-l, ajuta-l !

pele (5 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:17

Recunostinta e o floare rara, jos palaria maestre!

vasile dobrovici (8 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:23

Splendide randuri!… Fii tare, poete! Sa te faci sanatos! Avem nevoie de tine!

Creator (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:28

Felicitari D-le Ioanitoaia pt omenie !
Sanatate D-lui Paunescu !

cineva (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:30

enigmatici si cuminti, terminandu-si rostul lor, langa noi se sting si mor…

Anghel (107 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:36

@utaaradan. Hai sa vorbim ca sa nu adormim, pai cum sa scrie dl Ioanitoaia despre ce s-a intamplat dupa razboi cand s-a nascut dupa razboi? Hai sa ne aflam in treaba…

fanulumocanu (85 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:38

eu cred ca e ultimul patriot roman.

Andrei Nae (5 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:49

Am inceput sa-l citesc pe Dl Paunescu inca de cand eram in clasa a 6-a.Nu sunt un filozof,nu sunt un „umanist”dar mama mea mi-a spus sa-l citesc pt cel mai probabil am sa dau examenul de bacalaureat la limba romana cu una din poeziile lui.Am foarte putine carti de poezii in mica mea biblioteca.Dar din cele 33 de carti in limba romana 5 sunt volume de poezii ale D-lui Adrian Paunescu(nu locuiesc in Romania).Si le recomand tuturor pt ca sunt sigur ca daca nu voi,cu siguranta copiii d-voastra au sa-l studieze la clasele de limba romana .Dl Ioanitoaia felicitari pt acest articol.Sper ca si alti gazetari care l-au cunoscut si care au lucrat cu Dl Paunescu sa recunoasca marea valoare a poetului si omului Paunescu.Si in aceste momente nu se poate vorbi despre politica.Acum e momentul de a-l omagia pe omul si poetul ADRIAN PAUNESCU.Sa speram totusi ca vom mai avea ocazia de a citi macar un rand din capodoperele literare lasate noua de Dl Paunescu impreuna cu dumnealui.Multa sanatate si putere

alex (3 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:52

Mare poet Paunescu asta! De geniu! Dar atat.
Sanatate!

aradean (3 comentarii)  •  3 noiembrie 2010, 23:54

@ utaradan: putin bun simt, compasiune, omenie… exista aceste valori in capul si sufletul tau? sunt sute de exemple de oameni carora paunescu le-a facut un bine dezinteresat; cunosti tu cazul vreunui om care sa fi suferit din cauza lui? daca nu de ce nu taci naibii si nu ramai in lumea ta mica, stramta, frustrata si plina de prejudecati? nu e prima data cand postarile tale ma fac sa imi fie jena de username-ul tau
insanatosire grabnica maestre Paunescu. prea multi oameni de valoare ne-au parasit in ultimii ani. va rog, mai rameneti putin!

aurelian (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 0:02

Intr-adevar Paunescu ramane unul din cei mai inteligenti poeti din tara noastra ( pentru cultura userului utaaradan poeziile scrise de el in anul II de facultate erau analizate de cei din anul IV ) , comunist sau democrat un asa artist ramane VESNIC ARTIST !!!

monarhia salveaza romania (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 0:27

Am citit acest articol in timp ce ascultam ~Ruga pentru parinti~ Nu mi-am putut tine lacrimile! Te rog, imperativ, maestre, citeste acest articol! Te rog sa revii cat mai curand la un meci al iubirii noastre! Te rog si ma rog pentru sanatatea ta.

Cici (50 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 0:45

Paunescu un mare poet, Ioanitoaia un mare ziarist, multumiri amandurora si sanatate.

utaaradan (75 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 0:50

si hitler afost artist,picta… bun simt, compasiune,omenie…hm,…mustrari de coonstinta, ar trebui sa aibe,nevasta geniului, pt. familia ucisa in acel accident….dar in loc de toate astea, au avut doar… cei nascuti dupa’89 ,cu creierele spalate, somn usor in continuare, …dupa ce a scapat de linsaj la revolutie, a.p. acum e geniu …

Anghel (107 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 0:58

@utaaradan. Cand doi iti zic ca esti beat, te duci sa te culci. Tie iti zic zece ca esti prost si te faci ca nu auzi. Opreste-te ca devii penibil, pana si nesimtirea are o limita.

utaaradan (75 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 1:46

bai anghele,de cite ori ai citit tu, inainte de revolutie ,revista flacara ? aveam abonament la aceea revista. de unde ura proletara, fata de cel ce are , o opinie diferita de a ta ? in lipsa argumentelor , folosesti injurii, nesimtirea e a celor care dupa douzeci de ani, au impresia ca multi au uitat cine a fost a.p.

IO (228 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 5:01

Poate ca e mai bine sa tac in astfel de momente, dar n-as fi IO daca as face-o.
O fi avut pohetul inima, o fi avut si creier, dar in mod cert la bun simt a stat foarte rau. Poate ca natura si-a zis ca in loc de bun simt ii mai bine ii da niste buze mari si tzuguiate ca sa pupe pe cine trebuie pe unde trebuie.
Unii vor ramane cu manele lui pt ceausescu, altii cu poeziile in stil indian de, vorba cantecului, „plangeau si caii de la dric”, restul va ramane cu lingaul care a fost.

Fiind vorba de AP, nu am pe cine sa regret.

ilie (3 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 5:10

in odaia stramta pe un pat diform ,zac strivit in perne de un pumn emorm.

ilie (3 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 5:11

Ei sunt cuminţi…
Eu sunt nebun…
Dar cum Eu sunt ce-am fost mereu –
Poate că cel cuminte-s Eu –
Deşi de câte ori le-o spun,
Eu pentru Ei… sunt tot nebun…

OVIDIU (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 5:26

INTRADEVAR O CARTE DE POEZII SUPERBA SCRISA DE UN CAMPION AL SCRIERILOR .O CARTE PE CARE NE BATEAM DUPA ASA NUMITA REVOLUTIE.NU AM VORBE SI NU AM CUVINTE.SA II DAM CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.SI SA NU IL INGROPAM PE PAUNESCU EL TRAIESTE ACUM E PRINTRE NOI SI NEDORIM SA FIE SI IN CONTINUARE SI ORICE V-A FII V-A FII PURUREA CU NOI D-ZEU SA II DEA PUTERE SA LUPTE CU BOALA.I.M PRAYING FOR ADRIAN

antrenor SUA (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 5:27

Doresc sanatate si fericire tuturor — nu connteaza culoarea sa partidul — dar sant surprins de reclama care se face uni fost securist cu rang avansat care a participat activ in salvirea clanului Ceausescu — cum este posibil?!

adi (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 5:38

de cind si pina cind il plingeti pe cel care a creat cintece ceausiste, marele lingau al epocii comuniste, impreuna cu vadim….nu mai inteleg nimic, pina acum era comunistul nr.1 …

splendy (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 6:01

Nimic mai frumos D-le Ioanitoaia. Toata suflarea romaneasca ii datoreaza lui Paunescu ceva. A avut atitudine, poezie, un suflu de generatie, un ziarist fara egal, a nascocit metafora si personificarea moderna a limbii romane. Pacat ca a trait era Ceausescu atunci cind era la puterea maxima a creatiei. Oricum ar fi, posteritatea ii va ridica statui de aur.
Deocamdata sa ne rugam pentru sanatatea lui, sa aiba puterea de a reveni si sa-l mai auzim, macar odata!
Liviu, Canada

maketan (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 6:31

pentru cei tineri: cititi poezia scrisa de ADRIAN PAUNESCU dupa cutremurul din ’77 despre generatia in blugi si dupa aceea sa va faceti o parere.

maketan (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 6:46

mai mult: cititi atitudinea lui ADRIAN PAUNESCU -singurul de fapt- scrisa cu mult curaj in FLACARA, cand Festivalul de la Mamaia se transformase in festivalul cantecului patriotic (jenant pentru orice ROMAN).

altcineva (21 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 6:51

adui doamne inapoi…fai mai tineri decat noi….

fuller (19 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 7:12

Multumesc d-lui Ioanitoaia pentru a intredeschide usa catre asemenea fragmente de viata, care ne ajuta sa reconstruim, ca intr-un joc de puzzle, intregul. Paunescu este un poet cu talent deosebit, si trebuie sa facem o distinctie intre talentul sau si alte trasaturi umane, negative, care l-au insotit in viata. Insa dincolo de talent, a fost si formator si ocrotitor de talente. Ziarul „Flacara” era singurul care mai merita citit in acele vremuri, in care mai gaseai reflectii ale realitatii nealterate complet de ipocrizie. Paunescu a ingenuncheat, s-a milogit, insa a si protejat oameni de valoare. E un om care va lasa urme in brazda. Cati dintre noi santem capabili de mai mult decat a-i critica pe cei care fac ceva? E mult mai usor sa fi spectator pasiv, caci atubci nu faci greseli. Insa viata trece peste tine, fara a face niciodata nimic. Nici macar greseli.

Lucia (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 8:00

Pentru utaaradan
Acum vorbim despre marele Păunescu. Stii de ce il iubim ?
Pentru verticalitate şi pentru omenie. Dar cred ca tu nu ştii ce înseamnă acestea. Dă-te la o parte şi învaţă să respecţi.
Multă sănătate Maestre.

Mourinho (3 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 8:15

Am postat o parere ieri si a fost scoasa… Si cenzura tot Paunescu v-a invatat, Domnule Ioanitoaia? Cand ziaristii practica ei insisi cenzura, inseamna ca nu am ajuns nicaieri. Iar despre Paunescu, ramane cum am stabilit. A fost un pion la curtea ceausestilor. Sa va fie rusine ca acum il scoateti erou.

oneata (4 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 8:35

Este un mare poet.
Sper la un miracol.

benone (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 9:29

O gazeta rosie! Aveti nostalgii, comunistilor! Mergeti si votati Iliescu! Rusine!
Cat despre comentarii, de unde asta cu Paunescu, mare poet?!? Mergeti si cititi poezie, incultilor; de Ursachi ati auzit? dar de Foarta? dar de Brumaru? Ati ramas la manualele comuniste si va faceti impresii …inapoi la strung cu voi!

montezuma (11 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 9:59

Daca e sau nu mare poet vom vedea peste 50 de ani. Marii artisti devin cunoscuti mult dupa moartea lor, chiar e o problema daca sunt considerati „mari” in timpul vietii.
Paunescu a facut compromisuri pentru a obtine un bine personal, dar din cate se scrie si pentru a-i ajuta pe altii. Hai sa nu fim impocriti, 99% dintre noi, care la revolutie aveam sub 15 ani, si ne consideram liberi, democrati etc, am fi facut la fel ca el in conditiile acelea.
La fel si cu cazul sotiei. Care dintre noi nu si-ar fi ajutat sotia, daca ar fi avut posibilitatea, intr-o si tuatie asemanatoare?
Ipocrizia e no1 la romani!

GentleGiant (10 comentarii)  •  4 noiembrie 2010, 10:04

Multe inimi bune, putine capete reci, inca si mai putina memorie

Comentează