Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Fănuş Neagu: „Am cancer, dar fii intelectual şi scrie neoplasm”

Doctorilor să nu le dai prilejul! – Nea Fane, să nu-ţi fie de deochi, arăţi bine! – Ca un mort de 3 zile, nu? Ştii cum se zice, nici un pas fără atlas!

– De cînd stai în […]

vineri, 2 aprilie 2010, 12:05

untitled.jpg

Doctorilor să nu le dai prilejul!
– Nea Fane, să nu-ţi fie de deochi, arăţi bine!
– Ca un mort de 3 zile, nu? Ştii cum se zice, nici un pas fără atlas!

– De cînd stai în spital?
– Cu pauze, de circa 2 ani şi jumătate. M-au operat de 3 ori şi mi-a mai rămas doar jumătate din şira spinării.

– Care-i diagnosticul?
– Cancer, dar tu poartă-te ca un intelectual şi scrie neoplasm!

– Să înţeleg că n-ai mai pus picătură de vin în gură?
– Ei, să n-o luăm chiar aşa, dar s-au scurs cîţiva ani de cînd nu m-am mai îmbătat. Nu c-ar fi dispărut pofta, nu, ea e desăvîrşită, însă nu mă mai ţin balamalele. Ce-i de mirare, a doua zi de Paşte, pe 5 aprilie, împlinesc 78 de ani.

– Mulţi înainte!
– Şi ţie, şi la toţi.

– Hai să încheiem capitolul, care vin e cel mai bun? Să nu-mi zici că ăla mult, rece şi gratis!
– Cum să zic asta, am îmbătrînit, dar nu m-am prostit! Cel mai bun vin e cel pe care-l bei acum!

– Doctorii de-aici, de la Elias?
– Oameni minunaţi, dar să nu contezi pe ei. Să nu le dai prilejul.

– Cu ce-ţi umpli timpul?
– Citesc şi scriu printre dureri. Gîndesc zilnic şi scriu din cînd în cînd. Sper să termin „Asfinţit de Europă, Răsărit de Asie”, unde trăiţi voi! Altfel, am ieşit la pensie după 40 de ani de scris, nu tîrziu, foarte tîrziu.

– La rubrica de sport de ce-ai renunţat?
– M-a apucat lehamitea, pentru că sportul în general şi fotbalul în special nu mai sînt ce-au fost. Diferenţa faţă de fotbalul de-acum 15-20 de ani e ca de la cer la pămînt.

De ce era Dobrin fericit
– În ce sens?
– În toate. Atunci jucau să fie fericiţi, acum joacă să fie bogaţi. Mi-aduc aminte de ce mi-a povestit cîndva Fane Cârjan, care s-a dus la Piteşti să-l ia pe Gicu Dobrin la Cluj. Unde crezi că l-a găsit?

– Într-o cîrciumă?
– Vezi, şi tu eşti o lepră care a plecat în America şi s-a întors ca prostu’! L-a găsit pe malul unui lac bătînd mingea cu nişte puşti şi mi-a zis: „Fane, nu puteam să-l mişc de-acolo pentru că acolo era viaţa lui!”. Simplu, Dobrin era fericit jucînd, era bucuros asemenea marilor fotbalişti de leatul lui. Ca Nichi Dumitriu, de pildă. Nichi s-a dus în Grecia antrenor, undeva pe lîngă Salonic, dar ştii ce făcea? În loc să-i comande pe jucători, era atît de îndrăgostit de minge că se băga între ei şi nu se mai oprea driblînd! Fireşte că grecilor nu le-a plăcut.

„Niciodată n-au existat în România atîţia analfabeţi!”
– Totuşi, Radu Cosaşu şi Adrian Păunescu mai scriu sport măcar din cînd în cînd.
– Bravo lor, îi citesc şi îi admir, dar nu-i invidiez. Păunescu n-a iubit niciodată fotbalul, a iubit doar Craiova în îngîmfarea lui frumoasă şi creatoare.

– Care-i situaţia azi?
– Aproape că nu mai e. Nu mai sînt stadioane pentru că le-au furat investitorii ca să ridice blocuri. Cartea îi mai preocupă numai pe scriitorii de profesie. Nici tabla înmulţirii nu mai interesează deoarece în fiecare casă e un calculator. Niciodată n-au existat în România atîţia analfabeţi!

– Să fi dispărut talentele?
– Nu, uită-te cîţi tineri cîştigă olimpiade internaţionale. După care mulţi pleacă afară şi, tîmpiţi, se oftică de dorul ţării. Noi însă, românii, avem un Dumnezeu al nostru care ne veghează şi ne ajută.

– Nea Fane, vorbeşti de parcă n-ai fi fost niciodată tînăr!
– Eşti sigur c-am fost?! Recunosc că m-am schimbat, că nu mai sînt aventurierul de la tinereţe, rebelul. Şi după aceea am fost îndrăgostit de fotbal, dar m-am lecuit.

Portar la Barul Atlantic
– Finul Dinu te-a vizitat vreodată la spital?
– Vorbim şi de 3-4 ori pe zi la telefon, seară de seară, dar Cornel e trist, are nevasta grav bolnavă. Şi el intră în categoria fericiţilor la care mă refeream. Uneori jucam fotbal împreună chiar în Barul Atlantic, unde formam două echipe, una condusă de Dinu şi alta de Dumitrache. Eu, lat în umeri, eram portar la amîndouă şi luam gol numai cînd adormeam. Pe atunci se muncea, dar se şi petrecea.

– Sincer, ţi se întîmplă vreodată să-l visezi pe Băieşu?
– Niciodată, pentru că toţi prietenii mei care au plecat repede, Băieşu, Nichita, Tomozei, Hagiu, Conţi, Pucă, sînt prezenţi în mine, mă însoţesc permanent. Părinţii şi prietenii ţi-i trăieşti, iar eu eram convins că prietenii mei aveau o inteligenţă diabolică. Poate numai mi se părea.

„Din pricina televiziunii, presa a înnebunit, a luat-o razna!”
– Ziarele actuale?
– Proaste, cum să mai răsară mari ziarişti, unde să se exprime un Şeicaru ori un Kalustian? Din pricina televiziunii, presa a înnebunit, a luat-o razna. E servită de bărbaţi fără har şi de fetiţe fără vocabular, care rostogolesc, bietele de ele, doar 5-6 cuvinte! Altădată ar fi adunat informaţii, nu s-ar fi înghesuit în faţă, vedete de chirpici! Şi comentatorii meciurilor turuie în neştire. Îţi împuie capul şi nu te lasă să vezi.

– Trăiască nostalgia!
– Păi cum? Cu timpul, toţi simţim nevoia să ne întoarcem spre ce-am fost. Mai ales către izvorul copilăriei, tărîmul viselor.

– Nea Fane, care e cel mai mare scriitor din literatura universală?
– Sînt vreo mie, în frunte cu Homer şi cu Tolstoi, dar şi cu Eminescu. Umblu să procur nişte volume de Ezra Pound, dar nu le găsesc. Rămîn apoi vreo 2.000 de locuri goale, e deşert, după care se înscrie cine vrea. Pleava. E drept că s-a schimbat şi felul de-a scrie, nu se mai caută nici talent, nici cultură.

– Care Tolstoi?
– Vrei să mă scoţi din sărite?! Cum care Tolstoi, Lev Nicolaevici, 1828-1910, cel de la Iasnaia Poliana, cu Război şi Pace, cu Anna Karenina, hai că mă enervezi!

– Pot să te întreb cu ce echipă ţii?
– Întreabă-mă! Mi-a rămas ceva pentru Rapid, Dinamo, Universitatea Cluj şi Oţelul, că ultima se află lîngă Brăila mea. Aş simpatiza şi cu Brăila, dar n-am cu cine. Marele port e zdrenţe.

Împăcarea cu Piţurcă
– „Naţionala”?
– L-am înjurat mereu pe Piţurcă, însă m-am schimbat şi nu-l mai înjur. Piţurcă e un tip, are personalitate. Nu-l scoţi dintr-ale lui. Mărturisesc c-a ajuns să-mi placă, să mă împac cu el. Apropo, tu de unde eşti?

– M-am născut la Periş şi am crescut la Giurgiu.
– În Giurgiu, ca şi la Brăila, nu poţi sta mai mult de-o oră fără să vrei să te sinucizi, aşa-i? Mi-e teamă că, din punct de vedere cultural, România e un pustiu. S-a înţelenit victoria.

– Ce victorie?
– Lasă că nu pricepi! Totul a decăzut sau decade şi nu cred să mai fie cale de întoarcere. Parcă şi tinerii îmbătrînesc azi mai iute, se ofilesc.

– E adevărat că i-ai bătut pe elevi în ziua morţii lui Stalin?
– Să-ţi povestesc mai întîi altceva. Exmatriculat de la Şcoala de literatură, dar cu Normala terminată şi cu 2 ani de filologie, nimerisem profesor suplinitor în comuna Largu, raionul Făurei, regiunea Galaţi. De, îmi descoperisem vocaţia de dascăl! Acolo m-au numit şeful comisiei de alfabetizare în satul Jugureanu dintr-o comună vecină, Ulmu. Parcurgeam călare vreo 12 kilometri şi mă chinuiam cu nişte babe. A durat puţin şi ştii de ce?

– Nu.
– După vreo cîteva zile, mi-au furat calul şi nu m-am mai dus pe jos.

La moartea lui Stalin
– Cum a fost cu Stalin?
– Ehe, cînd mor dictatori d-ăştia e frumos, atît că mor rar! Eram la Largu şi, cum se curăţase Tătucu, activistul de partid Costel Foamete ne-a ordonat nouă, cadrelor didactice, să-i aducem pe elevi de la internat la Căminul Cultural, unde se ţinea mitingul de doliu, plînşi, cu ochii umflaţi. Cum nu plîngeau, ne-am hotărît să-i batem, atît că ei erau mulţi, vreo 150, iar noi 7-8 şi nu pridideam. Aşa că i-am luat la palme din doi în doi, selectiv. Fiecare cu norocul lui.

– Radu Cosaşu…
– Stai să-ţi spun una şi cu Cosaşu. Cu ani în urmă, s-a oprit în buza unui maidan să se uite la cîţiva puştani care încinseseră un fotbal. Lîngă el, pe margine, a zărit un copil sprijinit în cîrje, fără un picior. Ce crezi că se întîmpla? Din cînd în cînd, ceilalţi se opreau şi-i dădeau mingea celui cu un singur picior să tragă şi el un şut. În inocenţa lor, copiii îşi împărţeau fericirea.

„Parcă şi tinerii îmbătrînesc azi mai iute”
– Generaţia dumitale…
– … s-a fumat. Noi am crescut în cultul clasicilor, despre care tinerii habar n-au. Nu mi-o lua în nume de rău, dar am impresia că tinerii de azi ne privesc cu indiferenţă, ba uneori ne şi urăsc. Parcă le-am fi făcut vreun rău.

– Nea Fane, ţi-e frică de moarte?
– Există cineva căruia nu-i e?

– Unii pretind că nu le e.
– Mint. Mie, ca să-l copiez pe Edgar Wallace, nu de moarte mi-e frică, mi-e teamă că mor. Sesizezi nuanţa?

– Nu prea.
– Înseamnă că ai început să osteneşti, aşa că du-te cu Dumnezeu, m-ai plictisit destul!

– Aş mai avea cîteva întrebări.
– Te înşeli, nu mai ai nici una. Soră, condu-l pe domnul să nu se rătăcească!

– Mulţumesc frumos şi scuze că ţi-am stricat siesta!
– Chiar ai de ce să te scuzi, şmechere!

FĂNUŞ NEAGU
Născut la Grădiştea de Sus, judeţul Brăila, într-o familie de ţărani, Fănuş Neagu e unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani. Romancier („Îngerul a strigat”, „Frumoşii nebuni ai marilor oraşe” etc.), dramaturg („Scoica de lemn”, „Paiaţa soseşte la timp” etc.), memorialist („Cartea cu prieteni” etc.), distins în mai multe rînduri cu Premiul Uniunii Scriitorilor. Fost redactor la Scînteia tineretului, director al săptămînalului Ţara, al cotidianului Cronica română şi al Teatrului Naţional din Bucureşti. Membru titular al Academiei Române din 2001.

Comentarii (172)Adaugă comentariu

quaie (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 0:25

ultimul clasic in viata …

MIKI II (181 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 0:44

Vrei sa-mi spun parerea? Ma abtin doar ptr ca discutia a fost cu adevarat spumoasa. Cine stie sa citeasca printre randuri a inteles.

Andrei (262 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 1:35

am ras cu lacrimi la partea cu „i-am luat la palme din 2 in 2. fiecare cu norocul lui”

valy (9 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 1:51

Mare scriitor nea Fane.Sa-i dea d-zeu sanatate si fiinca se apropie ziua de nastere un sincer LA MULTI ANI ! P.S Sunt din satul Jugureanu comuna Ulmu,dar eram prea mic cand a fost aici .

the phenom (43 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 2:01

ce sa zici…spune totul omul asta,in cateva randuri.asta era romania adevarata si frumoasa.

daniel (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 2:12

ooooooofffffffffffff.

barbu (100 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 2:13

Un singur cuvant, excelent. Bravo Fanus pentru continut, bravo Ovidiu pentru meserie. Mai rar citesti un asemenea interviu, destept, vioi, cursiv si atat de plin de esente. Felicitari

bogs dog (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 2:17

FENOMENAL…lucruri adevarate si dureroase spuse intr-un stil glumet si sugabat..imi place mult cum il atinge pe ioanitoaia cu ironii, bineinteles ca intre prieteni.concluzia un articol de nota 10, din care multi ar avea ce invata daca ar citi cu atentie si ar casca bine ochii.

cvvv (3 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 2:44

imi era dor de el!!! chiar inainte sa deschid calculatorul ma gandeam la el, nu o mai facusem de vreun an! nu va muri niciodata cat voi citi ce scrie, cat vom auzi ce vorbeste!

Adi (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 3:10

De mult nu m-a mai ravasit un articol atit de mult. Uitindu-ne valorile, uitam cine suntem. A venit timpul sa ne reamintim de noi insine.

Felicitari pt. articol!

ilie (7 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 3:31

Nea Fane,
mie mi-a placut cum i-ai luat la palme pe ziaristii de azi din unu in unu. Putine cuvinte da spuse cu duh. La multi ani!!!!!

kappa (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 5:02

Balon de oxigen.

Despre Dobrin: „L-a găsit pe malul unui lac bătînd mingea cu nişte puşti şi mi-a zis: “Fane, nu puteam să-l mişc de-acolo pentru că acolo era viaţa lui!”. ” … Unde ne sunt fotbalistii de alta data …

Apoi despre Baiesu, Nichita … Unde ne sunt scriitorii de alta data ?…

jimi-quebec (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 5:24

parca imi era dor de asemenea interviuri . uneori cand vad atatia agramati in media si totul intr-o normalitate cotidiana am impresia ca si eu ma tampesc. ai dreptate nene mai bine stau ***** pe alte meleaguri decat sa-mi ofilesc batranetea cu aerul ,,investitorilor ,,de romania .LA MULTI ANI nea FANE de asemenea PASTE FERICIT si SANATATE MAXIMA

brick (3 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 6:58

Pt. cateva minute am uitat mizeria din jur . MINUNAT OM !

fuller (7 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 7:06

Sa traiesti Fanus. Un om adevarat, pentru care sportul inseamna cultura si civilizatie, nu semintarii. Un interviu spumos, care ne arata bucuria de a avea printre noi asemenea oameni de valoare. As dori sa vad mult mai multe asemenea dialoguri de valoare decat ineptiile zilnice ale pseudo-sefilor de cluburi. Daca cultivam o pseudocultura, sa nu ne miram ca avem un pseudosport.
Bravo pentru articol.

raison (27 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 7:21

Astfel de oameni ar trebui sa fie nemiritori,la propriu, pentru ca prin opera vor fi oricum… As da orice sa pot sta cu el o zi de taclale si spritz . Multa sanatate, nea Fane,mai stai cu noi,mai suntem inca destui care avem nevoie de o vorba de duh de la cineva care stie sa o spuna …

LiquidBlue (73 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 7:44

Un interviu superb despre o realitate trista. Multa sanatate maestre!

silvestru (15 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 7:44

IMI PLAC ATAT DE MULT INTERVIURILE CU EL, IN TOT CE SPUNE ARE DREPTATE, MAI ALES DESPRE FOTBAL, DE ABIA ASTEPT SA-I CITESC CARTEA CARE VA IESI, CAND VA FI, MULTUMIM NEA FANE!!!!

ionutadidas (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 7:55

extraordinar interviul am ras singur cum rar mi sa intamplat…

Clujean din State (6 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 7:55

Fantastic. Mie nu mi-e teama ca moare, mi-e frica sa nu se creada murit.

a3dess (84 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:03

Spune atat de multe in atat de putine cuvinte…

mosquito (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:13

asa arata un interviu cu continut!!!…multumim nea Fane,multumim domnule Ioanitoaia!

doru (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:15

minunatttttttttttt !!!!!!!!!!

Ionut (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:25

Am citit acest interviu si pur si simplu mi-a parut rau ca s-a terminat.
Un OM care cu siguranta nu ai cum sa te plictisesti cand stai la palavre.
Jos palarie Maestre!!!

cfr1907cluj (7 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:45

e cel mai frumos interviu pe care l-am citit in gazeta!felicitari!

dan (9 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:45

minunat om

COSTELLINO (14 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:47

Nea Fane , sa ne traesti si la multi ani .I-ti doresc din tot sufletul o ameliorare a starii de sanatate .Mare ai fost si mare si plin de haz ai ramas si pe patul de suferinta . Stilul inconfundabit ti-a ramas intact .Respect pentru tot ce a iesit din condeiul dumitale .Pacat ca in a-le scrisului , voi , ce-i batrini , nu aveti urmasi . Paste fericit!

na-gi (5 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:47

Va felicit pentru acest interviu si sincer mi-ar face placere sa continuati asa. Poate mai aflam ceva despre Radu Urziceanu de ex, sau alti maestri care mai sunt sau nu in viata. Incep sa va recunosc, jos palaria!

rapidist de cand ma stiu (5 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:52

Multumim d-le Ioanitoaia ca ne-ati reamintit de acest ,,monstru sacru” ! Vizitati-l mai des,are multe sa ne spuna,ptr ca dupa ce o sa plece langa prietenii lui Nichita,Tomozei,Baiesu….chiar n-o sa mai aiba nimeni ce sa ne povesteasca! Sanatate MAESTRE! LA MULTI ANI! UN PASTE LINISTIT SI FERICIT!

COSTELLINO (14 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:54

Ovidiule , ai dat lovitura cu acest interviu . Te felicit.

Bogdan Aga / Sv (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 8:55

Domnule Ioanitoaia, va multumim pentru asemenea interviuri! Maestrul Fanus Neagu ramane acelasi geniu ca acum 10, 20, 50 de ani…chiar daca acum e bolnav de cancer (pardon!, de neoplasm, suntem intelectuali, ce dracu!). Parca stateau pe o banca in parc si se bucurau de razele soarelui caldut, nu intr-un salon de spital!!! Felicitari, maestre, esti urias!

corica (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:05

Un om in adevaratul sens al cuvantului un mare caracter pe care il poti asculta cu placere,frumos interviu.

Gogu (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:09

Eheee,uite nene ce-a dat Braila mea..

watcher (3 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:25

se duc batranii intelepti …. Doamne, cui ne lasi?

bogdan (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:27

Felicitari D-le Ioanitoaia ca ne-ai reamintit de acest urias scriitor contemporan ! Viziteaza-l mai des, mai are multe sa ne spuna, ptr ca dupa ce o sa plece langa prietenii lui Nichita si Tomozei…o sa ramanem cu chilotii in vine!

Nestor (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:33

Domnule Fanus Neagu o sa beau un sprit lung in cinstea dumitale. Respect si iubire.

BTR60BD (4 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:38

„Şi comentatorii meciurilor turuie în neştire. Îţi împuie capul şi nu te lasă să vezi”.Te rugam scrie despre asta domnule Ioanitoaia!De ce trebuie doi comentatori?Obligatii sa asculte inregistrarile dupa meciuri!90% din cuvintele folosite sunt inutile.Sa nu mai spun ce aberatii auzim.Invatatii sa taca inteligent!Vrem sa auzim tribuna,atmosfera din stadion,nu tampeniile lor agasante!

maigret (49 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:41

Superb!Sanatate,Maestre!Mi-as dori sa traiesc intr-o tara de ´´Fanusi„!

VLADY (4 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:42

BRAVISIMO !!!!!
Ovidelu…. ca acest interviu ti-ai spalat toate… nereusitele din ultimul timp din fotbal !!!
SANATATE MAESTRULUI FANUS NEAGU !!!

jan (5 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:44

Sarut mana maestre!Romania va ramane mult mai saraca fara dumneata.De aceea te rog si ma rog lui Dumnezeu sa te ajute sa pacalesti neoplasmul mult si bine.Stiu ca iti va fi greu.Totusi incearca sa driblezi boala cu neegalabilile metafore pe care putini scriitori sunt capabili sa le gandeasca,traiasca si sa le astearna pe hartia alba.Acum cand ne pregatim sa intram in Sfanta zi a Invierii Mantuitorului,care in mod miraculos se suprapune cu ziua dumnitale de nastere va doresc :la multi ani si Hristoa a inviat !

catalin (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:48

Frumos! Si din pacate prea adevarat!

gabi (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:57

Am avut norocul sa merg la un meci Dinamo-Genoa intr-un grup in care era si Maestrul. Plimbarea si meciul nu au fost nimic pe langa placerea companiei acestui OM. Cand mi-aduc aminte rad si plang. Sanatate MAESTE !

Robert (9 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:59

SUPERB! Iti multumim nea Ovidiu, multa sanatate tie si familiei dumitale!

Tweety (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 9:59

Fabulos! Insanatosire grabnica, maestre!

Robert (9 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 10:02

Multa sanatate d-le Fanus Neagu, TE IUBIM! Pe multi dintre noi „ne-ai trezit”

ion (3 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 10:03

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, daca mai poate si el de-atata rautate!
Pacat de imensa comoara literara si epica ca nu este pusa in litera acum cat mai poate povesti cu vorbele lui si nu cu ale voastre domnilor ziaristi. Donilor profesori si stimati lingvisti si etnologi, duceti-va studentii la patul ” Ingerului cuvintelor ” cat mai poate sa „strige” si rugati-l sa spuna orice cu dragoste sau ura asa cum a trait pana acum. Multa sanatate si un gand bun de pe Ceair. Cu stima un Brailean

adrian (4 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 10:05

ne ofilim, ne mor batranii, ramanem cu basescu si udrea. Vai de **** nostru.

Ovidiu (5 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 10:15

Domnule Ioanitoaia, mi-ati luminat ziua…de dimineata! Un interviu exceptional, gratie si intervievatului, desigur. La mai multe!

cata (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 10:17

In sfarsit cineva sa gandit sa faca un articol adevarat care sa ne mai scoata din **** si mocirla in care e sportul si fotbalul romanesc in special

Domnul Q (9 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 10:24

Unul din putinii dinamovisti care merita respect.Un comunist citit, un adevarat om de spirit.Nsul si mentorul lui Cornel Vinu.Sa-l pretuim si pe Cornel Vinu,deoarece maine s-ar putea sa vorbim de EL cu a fost un mare….

Comentează