Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cîntare diferite

Dacă l-a eliminat pe Dani, arbitrul Bogaciu trebuia să procedeze la fel şi cu Boya!

Pierzînd în Giuleşti, Andone a lipsit de la conferinţa de presă, dar a spus că “am fost mai buni”. Întrucît CFR a luat un gol […]

duminică, 10 august 2008, 5:37

Dacă l-a eliminat pe Dani, arbitrul Bogaciu trebuia să procedeze la fel şi cu Boya!

Pierzînd în Giuleşti, Andone a lipsit de la conferinţa de presă, dar a spus că “am fost mai buni”. Întrucît CFR a luat un gol parabil şi, în ciuda inferiorităţii numerice, a irosit în finalul meciului două ocazii imense, problema se poate pune şi aşa. Pe de altă parte însă, întrucît fotbalul se joacă pe goluri, e dreptul Rapidului să considere că a învins pe merit. La urma urmei, succesul contează şi mai puţin ori deloc cum îl obţii. Dacă echipa lui Peseiro n-a sedus sîmbătă, ea a ştiut să-şi facă iar treaba. A demonstrat că nu întîmplător a ajuns, cu punctaj maxim şi fără gol primit, în fruntea clasamentului. Răspunzători de eşecul campioanei sînt, părere mai largă, portarul Stăncioiu şi arbitrul Bogaciu. Primul a gafat ca un începător şi n-are nici o scuză. La rîndu-i, “centralul” s-a întrecut în greşeli, cele mai multe comise în detrimentul campioanei. Astfel, alimentînd tensiunea, el a scăpat din mînă o partidă ce se va încheia, din păcate, printr-o încăierare generală.

Unii vor zice însă că, arătîndu-i lui Dani al doilea galben în minutul 47, Bogaciu a aplicat cu stricteţe regulamentul şi că nu i se poate imputa eliminarea. N-ar fi cazul să zică. De acord, jucătorul CFR-ului a faultat, numai că intervenŢia lui ÎntÎrziatĂ Şi din lateral, imprudentĂ, nu trebuia pedepsitĂ atÎt de aspru. Lovitură liberă, nu şi avertisment. De notat că un arbitru cu ştaif nu se repede să rupă echilibrul unui derby printr-o decizie discutabilă. El e dator să respecte litera regulamentului, dar şi să o interpreteze. Să admitem că Bogaciu aparţine categoriei de cavaleri ai fluierului care obişnuiesc să judece fazele cu severitate exagerată, la sînge. Ca atare, să acceptăm şi că, arătîndu-se mai catolic decît Papa, putea totuşi să-l elimine pe Dani. Întrebarea e însă de ce n-a procedat la fel cu Maftei şi, mai ales, cu Boya?! Avînd un cartonaş, căpitanul Rapidului a şutat în minge, ca să tragă de timp, cînd jocul fusese oprit, în vreme ce camerunezul l-a bruscat pe Cadu, l-a îmbrîncit. Deoarece şi-a agresat adversarul fără balon, evident că Boya trebuia trimis la cabine.

Un arbitru bine intenţionat, nu neapărat cu clasă, măcar cu fler, n-ar fi scăpat momentul şi ar fi restabilit egalitatea numerică. Era obligat s-o facă dacă era corect. Inadmisibil, Bogaciu a închis ochii şi, prin asta, s-a dovedit nu doar neinspirat, ci şi tendenţios. În situaţia menţionată, chiar şmecher. Desigur, el are calităţi şi perspective, numai că sîmbătă a împărţit dreptatea folosind cîntare diferite . Altminteri, haideţi să ne aducem aminte că sezonul trecut, în etapa a 12-a, viitoarea campioană a plecat cu 3 puncte din Giuleşti după ce Trică a deschis scorul dintr-un ofsaid flagrant, pe care Burloiu nu l-a semnalizat, iar Lajos nu l-a sancţionat. Ce dovadă mai clară vreţi că roata fotbalului se învîrteşte şi că rolurile s-au inversat? Avantajaţii de ieri au devenit defavorizaţii de azi, ceea ce nu micşorează însă, sub nici o formă, vinovăţia lui Bogaciu.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

**** (17 comentarii)  •  10 august 2008, 18:10

Nici nu a inceput campionatul si Taher a umblat la butoane.Cfr-ul plateste paktele trecutului,adik nesimtirea lor din kmpionatul trecut knd au platit albitrii.

fan fotbal (33 comentarii)  •  10 august 2008, 18:19

Se pare ca bucurestenii s-au fript anul trecut cu CFR-ul si acum isi iau masuri de precautie inca din primele etape… Oricum, sunt convins ca CFR va fi pe podium si la finalul acestui campionat, cu toate butoanele apasate de Gigi, Taher, Borcea sau altii! Avem o echipa formidabila si aseara s-a vazut acest lucru! Chiar si echipele mari mai pierd cate un meci, mai ales daca sunt „ajutate” de arbitri…

vasco (5 comentarii)  •  10 august 2008, 18:22

Hienele din presa traiesc doar din scandaluri pe care le promoveaza si amplifica.Nu-i vorba au si servanti,becali,mureseni ,borci,etc.Uite de aia nu cumpar eu presa…macar sa nu le dau si bani pentru mizeriile lor.

ion (1 comentarii)  •  10 august 2008, 19:14

LAsa-l pe Cosmescu sau pe altii care se pricep! Ati facut praf ieri meciu la TV…..m-am uitat pentru prima data la un derby cu sonorul pe „MUTE”!
Daca ati avea putina inteligenta ati realiza ca nu toata tara e stelista!

Buzarin e jalnic! Incapabil!

Moromete (2 comentarii)  •  10 august 2008, 19:45

Domnule Ioanitoaia,

Data viitoare va sugerez sa priviti meciul la televizor, CU SONOR!

Comentatorul Buzarin este o jignire adresata tuturor celor care au urmarit meciul!

Noi cei care privim aceste meciuri, recunoastem ca in medie nu suntem foarte educati, insa chiar si asa, nu ne putem cobora la nivelul lui Buzarin !

Marius – Oradea (7 comentarii)  •  10 august 2008, 21:04

Un articol pe masura experientei autorului,insa numele publicatiei a fost tarat prin noroi si mizerie seara trecuta cand jurnalisti de sport de la GSp,s-au gasit sa comenteze meciul de la GSP Tv.Parca erau jurnalisti de la vreun ziar publicitar,nicidecum de la o publicatie de sport.La un moment dat,in timpul meciului,m-am trezit ca Andrade apara poarta rapidului,dupa care tot Andrade a blocat un atac rapidist,urmand inca vreo 2 pase tot catre Andrade.Parca eram in ceva film SF,cu vreo 5 Andrade pe teren.Ma mir ca nu era vreun Andrade si printre „Cavalerii Fluierului”.Asadar, stimate domn Ioanitoaia,colegii dumneavoastra sunt apti si capabili sa stearga in 2 ore tot ce claditi dumneavoastra in timp.Tinand cont ca GSP Tv detine monopolul transmisiunilor din Liga 1,se impune un minim de calitate si un gram de cultura fotbalistica pentru un respect pe care privitorii il merita.O seara placuta!

xxx (4 comentarii)  •  10 august 2008, 22:27

ma bucur ca lumea realizeaza ca arbitrajul a fost praf…
dar noi suntem campioni si nu ne plangem.
victoria asta inseamna 0 pentru rapid.
cand o sa inceapa tavalugul scandalului la rapid, steaua o sa fie deja peste ei in clasament.
noi suntem campioni, noi suntem CFR si-o sa fim surpriza Champions League 2008-2009

Profesoru (6 comentarii)  •  11 august 2008, 0:14

BRAVO ALINA ESTI SUPERBA! FELICITARI!
SUNTETI NISTE ESCROCI! IN FRUNTE CU IOANITOAIA TOTI VA BATETI JOC DE OAMENI! TOT TIMPUL CU NASU PE SUS CA SUNTETI NU STIU CAT DE GROZAVI! SUNTETI FOARTE GROZAVI CU GSP-URILE VOASTRE CA UMILITI OAMENII EFECTIV CHIAR NU VA E RUSINE! SUNTETI NISTE OAMENI FARA UN PIC DE BUN SIMT PENTRU OMUL DE BUN SIMT CARE VREA SA-SI VADA ECHIPA LA TV FIECARE DIN ORASUL DIN CARE ESTE!
RUSINE! RUSINE! RUSINE!

vali_b (171 comentarii)  •  11 august 2008, 0:21

Ma surprinde rezultatul si jocul Mediasului… Timisoara ma ingrijoreaza in perspectiva Cupei UEFA si sper sa nu se faca de ras. Cat despre acest jucator Curteanu, ma intreb si eu de unde a aparut si cum de nu l-a vazut nimeni pana acum? Ce fel de scouteri avem, daca avem si ce fel ne preocupam de fotbalul juvenil daca pana la varsta asta el n-a fost selectionat pe la juniori sau la olimpici???!!!. Sandoi, daca era profesionist, trebuia sa-l fi remarcat cumva. Nu e tarziu nici acum. M-a impresionat acest jucator, are sut bun si joaca foarte calm pentru varsta lui. Ii prevad o cariera frumoasa, daca va fi indrumat cum trebuie.
Victoria Mediasului pune in alta lumina si victoria lui Dinamo din etapa trecuta, care a fost destul de mult criticata. Iata ca Mediasul are echipa buna si va mai face victime in acest sezon.

tornado (7 comentarii)  •  11 august 2008, 0:27

hotii, striga hotii! cea mai defavorizata echipa este steaua: eliminare clara la vaslui, cu dinamo, joc fdur la iasi, vaslui.

Dragos (102 comentarii)  •  11 august 2008, 0:27

Fiti mah impartiali ! Spune-ti mah si despre rosu care trebuia sa-l ia Trica pt ca a lovit cu pumnul la gramada! Scrieti si despre sanctiunea pe care trebuia sa o ia Trica pt ca a injurat Steaua cu suporterii Rapidului ! Spuneti si despre Sixto Peralta care l-a lovit pe Peseiro si tot Peseiro a fost trimis in tribune! Spuneti tot, nu numai ce va convine ! Continuati sa mintiti populatia ! Deontologia va spune ceva ? Nu…..dar banul DA ! Rusine !

Forta Steaua !

PS: Iar vine banu’ de la Cluj ?

Dragos (102 comentarii)  •  11 august 2008, 0:29

lol

Dragos (102 comentarii)  •  11 august 2008, 0:34

Trica si Peralta trebuiau eliminati ! Iar Trica trebuie judecat si de comisiile de disciplina pt ca a injjurat Steaua cu suporterii rapidisti ! despre asta nimik ?

Dragos (102 comentarii)  •  11 august 2008, 0:35

Forta Steaua !

Dragos (102 comentarii)  •  11 august 2008, 0:36

***

Dragos (102 comentarii)  •  11 august 2008, 0:37

In afara de alea 3 de mai jos am mai scis unu’ care nu a aparut ! Doare adevarul !

CUTARE (1 comentarii)  •  11 august 2008, 9:43

Buzarin era ala cu ”cartonas pentru tramvaiul 41???”.
Brava tata, si la mai mare.

AcidMan (1 comentarii)  •  11 august 2008, 10:03

De ce sa se gandeasca de doua ori sa arate un galben, meritat de altfel??
Trebuie sa ne gandim daca aratam sau nu galben pt ca mai are unul? La faza cu Boya arbitrul trebuia sa fluiere fault asupra lui doar ca nu a facut-o si de aici iritarea lui Boya.
Dupa galben arbitrul a fluierat in compensatie tot meciul. Inclusiv cateva auturi. de ce nu a sanctionat cu rosu mizeria lui trica???
De ce l-a eliminat pe Peseiro?
ce s-a intamplat cu arbitrii din turul trecut???? Aia multi cu ajutorul carora cfr cluj a ajuns cacampioana?

Vasile Alexandrescu (17 comentarii)  •  11 august 2008, 11:12

Interpretand afirmatia lui Taher ca se pricepe mai bine la fotbal ca Muresan,e clar ca Taher are la ora actuala cele mai multe butoane din Liga 1.Asta tinand cont si de vechile prietenii cu Mircea Sandu si Dumitru Dragomir.
Ordinea la butoane:
1.Taher (Rapid a fost pe primul loc la butoane si cand antrenor a fost Lucescu inventatorul cooperativei)
2-3.Borcea – Porumboiu (tinand cont de sprijinul acordat presedintelui care gestioneaza cooperativa Sandu)
4.Muresan (din pacate pentru echipa lui a cazut in dizgratia presedintelui Sandu pentru ca nu are atata influenta pe plan loc ca Porumboiu si Borcea)
5.Gigi Becali

G F (46 comentarii)  •  11 august 2008, 11:17

domnule ioanitoaia, LUATI ATITUDINE IN CAZUL PITURCA. nu-i mai permiteti acestui mucos neispravit sa ia in ras numele romaniei si sa-i batjocoreasca pe toti acei suporteri minunati de la euro. dati cu el de pamant, ca de rusine nu stie!

rapidist de cand ma stiu (2 comentarii)  •  11 august 2008, 11:35

Va respect opinia dar nu sunt de acord cu ea! Va explic si de ce,asta daca aveti putin timp sa cititi ce o sa scriu! La cele doua faulturi comise de Dani nu e nici o urma de greseala,primul tinere de tricou,clar de galben,la regulament spune clar,al doilea e si mai clar,jucatorul nu urmareste nici o clipa mingea ci doar piciorul adversarului,fault de galben,automat rosu,jucatorul chiar a fost un pic inconstient stiind ca mai are un galben! Boia nu merita decat galben ptr ca fapta lui e incadrata in regulament la ,,comportare nesportiva,, deci arbitrul a judecat cu aceeasi masura,a dat galben si acolo si acolo,ghinionul lui Dani a fost ca era al doilea galben,iar la Maftei chiar nu aveti dreptate,acolo a gresit asistentul Nica ptr ca s-a grabit sa ridice,Maftei venea din spate si pur si simplu a centrat nu a vrut sa traga de timp,este imposibil sa te opresti din alergare chiar in clipa cand fluiera arbitrul! Oricum,trebuie sa recunoastem ca a fost un meci bun si ca noi am avut destula sansa la ocaziile clujenilor!

sergiu (6 comentarii)  •  11 august 2008, 13:07

offf,omule !!! cand ai sa renunti sa-ti mai dai cu presupusu’ ? CFR a jucat dincolo de limita sportivitatii sub privirile ingaduitoare ale arbitrilor ”unsi” si jucatorii s-au invata sa joace mai mult decat barbateste ,asa s-a facut ca Plesan a suferit cea mai grava accidentare din cariera lui in meciul cu cfr si de atunci tot trage de pe urma acelei accidentari…aseaza-ti mai bine ochelarii aia pe nas atunci cand urmaresti reluarile cu faultul lui Dani…un arbitru cu adevarat sever ar fi dar rosu direct !!! fault fara minge (mult prea intarziata interventia si intr-o zona de joc unde nu se impunea o asemenea intrare!)
atac din spate si cu piciorul cam sus : Craciunescu dadea sigur rosu !!! nu zice nimeni ca fotbalul e un joc de domnisoare dar nici de ciomagari ca Andone nu este !!!! ( ma refer doar la calitatea lui de fundas atunci cand juca )))

zack (3 comentarii)  •  11 august 2008, 13:47

rapizii sa taca. cfr a fost furata si gata, asta este s-a intors roata.

Top 5 goluri etapa 3 (84 comentarii)  •  11 august 2008, 13:53

@”rapidist de cand ma stiu”:
La Boya nu a fost numai „comportament nesportiv”. A fost lovirea adversarului fara minge, ceea ce se penalizeaza cu cartonas rosu. Daca Bogaciu ar fi vrut sa il scape pe Boya de rosu si sa si iasa cu fatza curata (cat de cat) ar fi trebuit sa se prefaca ca nu l-a vazut pe Boya lovindu-l pe cfr-ist, si sa nu-i dea nici un cartonas.

zerobarat (1 comentarii)  •  11 august 2008, 14:30

***! Esti obsedat de arbitraje*** ! Daca se intampla vreo etapa fara ca o echipa sa discute arbitrajul, innebunesti*****
Buba este in alta aprte !!! Fotbalistii romani nu stiu sa joace fotbal !!! Asta e beleaua !!! Ii incurca mingea, sunt nepregatiti, antrenorii sunt doar marionete, la astea ne trebuie pareri si critici. Cu jucatorii si antrenorii ne-am facut de kko la Euro, nu cu arbitrii !
Asa ca Ioanitoaie, ***, analizeaja jocul, abilitatile si greselile jucatorilor, ptr ca indiferent de arbitraj, totdeauna echipele sunt clasificate exact dupa valoarea jocatorilor si a lotului.

sixers (7 comentarii)  •  11 august 2008, 14:57

E un articol OK!
Despre meci:
1.CFR.Din pacate au fost si ei contaminati de „boala” diviziei A,inca din returul camp. trecut si vad ca de atunci n-au gasit nici un remediu pt aceasta boala.ce boala?Boala de a da vina pe arbitraj cand echipa pierde.
Daca esti chiar atat de valoros castigi indiferent de prestatia penibila si incorecta(ca in meciul Rapid-Cfr) a arbitrului.
2.Rapid.Cred ca are dreptate Petrescu cand spune ca Rapid nu joaca cel mai bun fotbal din Div. A la ora actuala.De ce?Pai o echipa atat de buna,joaca asa cum a „jucat” Rapidul in repr. 2-a dupa eliminarea lui Dani?O echipa atat de buna,care mai e si in avantaj tremura ca Rapidul la fiecare atac al adversarului,ori se foloseste de mijloacele cele mai josnice(ca in cazul prea civilizatului Mourinho al Rapidului)pt a trage de timp?
Sigur ca nu.Doar cei care nu vor sa vada realitatea,ori nu se pricep(ca Taher) au crezut povestea cu Rapid=fotbal suprem.
In rest,astept cu nerapdare prima partida in care Rapidul va fi dezavantajat clar de arbitraj.Nu pt ca urasc aceasta echipa(sunt un spectator neutru)ci pt ca sunt curios de reactiile prea civilizatului Peseiro,ori al expertului in fotbal Taher.Oare portughezul va fi si atunci atat de civilizat ca in faza in care a tinut mingea si a tras de timp(doar naivii cred contrariul),ori cand a declarat ca el nu comenteaza niciodata arbitrajul.Ma-ndoiesc!

PS:Peseiro ne vorbeste despre corectitudinea din fotbalul portughez?Pai nu cumva Porto a fost implicat in acel scandal de coruptie si era foarte aproape de a fi exclus din UCL?Iar Porto din ce tara e?Din Guatemala,din Mozambic?
E penibil ca un „domn” ca Peseiro ne da lectii de civilizatie.

Petrescu (1 comentarii)  •  11 august 2008, 15:28

Cîntare diferite???
Cu siguranta Bogaciu are doua sau mai multe cintare. dar si Ovidiu Ioanitoaia are tot doua sau poate trei ,anul trecut cind CFR a fost avantajata in Giulesti nu am vazut implicarea D-lui IOANITOAIA ,aceiasi atitudine si cind CFR a fost dezavantajata in Ghencea ,si exemple sunt foarte multe ,daca domnul Ioanitoaia crede ca este echidistant in comentarii atunci am pierdut si ultima picatura de respect pentru presa scrisa ,care oricum este supusa intereselor personale si de grup . poate scrieti ceva despre meseria de ziarist umil ,mincinos ,partinitor si spagar . DA SUNT RAPIDIST SI RECUNOSC TREBUIA ELIMINAT BOYA (POATE SI MAFTEI?),UN REZULTAT DE EGALITATE AR FI FOST ECHITABIL ,NU TRBUIA ELIMINAT DANI DAR TREBUIA ELIMINAT PERALTA PENTRU COATE SI PUMNI APLICATI ADVERSARILOR PE DURATA MECIULUI ,AR FI FOST BINE CA BOGACIU SA TEMPEREZE DIN MINUTUL 1 AGRESIVITATEA ECHIPEI DIN CLUJ ,DAR ASTA A FOST NU POATE NIMENI SA REPARE GRESEALA DELEGARI LUI BOGACIU dar putem fi corecti ,cinstiti ,ingaduitori in egala masura ,fara sa tinem cont ca Andone este prientenul D-lui Ioanitoaia sau ca D-lui Ioanitoaia nu scrie nimic contra Stelei de FRICA sa nu fie injurat de becli ,atunci cind vei fi corect vei spune lucrurilor pe NUME gazeta va fi cel mai bun ziar de sport .dar voi ziaristi nu sunteti mai buni sau mai rai ,sunteti din acelasi aluat cu becali, copos,dragomir ,sandu ,cu toate calitatile lor .

ACATRINEI (2 comentarii)  •  11 august 2008, 15:36

D-LE IOANITOAIA ,TOATE CA TOATE DAR DV SI COLABORATORII DV NE CREDETI TIMPITI!!SUNTEM 400 MII DE IESENI SI INCA CITEVA MILIOANE IN TOATA TARA CARE AM VAZUT FAULTUL CLAR PE CARE NESU +GHIONEA L-AU FACUT LA BERNSIJAC !!!!
SI AUGUSTUS IL PEDEPSESTE PE CEL CAZUT !!!!
OARE DE CE ??????
OARE DE CE OAMENII TAI AU PUS ***???

Afrodisiace (6 comentarii)  •  11 august 2008, 16:03

excelent articol. La mai multe!

Milici (440 comentarii)  •  11 august 2008, 16:27

De la bricheta am vazut ca multi vor sa se joace in teren chiar daca erau si unii care sustineau asta fiind putin rapidisti…Cred ca ar fi bine sa se fac un curent de opinie impotriva dezechilibrarii meciurilor prin eliminari, chiar acoperite de regulament.Un arbitru rau intentionat poate vedea si sanctiona conform scenariului si astfelciaza regulamentar…Suntem in tara in care se FURA LEGAL.Aceeasi situatie in cazul penaltiurilor nesigure gen Nesu versus Poli Iasi-cand s-a dat o decizie ,cred eu, corecta deoarece ieseanul nu avea nici o treaba cu mingea si s-a pus in calea lui Nesu (nesabuit).
Federatia si cei cu arbitrajul ar trebui sa militeze pentru joc in teren si decizii importante numai 100 % clare.
Desi nu e in regulament, ar trebui s se tina cont de numarul total de faulturi, de tendinta generala a echipelor si sa se evite eliminari neclare

Comentează