Panțâru și secretul camerei de videochat
În imaginile blurate, doi bărbați tineri apar implicați într-un joc sexual distribuit în direct pe mai multe siteuri de videochat
![Permalink to Panțâru și secretul camerei de videochat](https://blogsport.gsp.ro/costinstucan/wp-content/uploads/sites/71/2019/07/pantaru.jpg)
Această poveste nu are scopul de a incrimina pe cineva. Ea este doar un avertisment pentru tinerii care își doresc o carieră într-un domeniu onorabil și care, pe drum, sunt tentați să patineze în zona obscură a compromisului.
15 octombrie 2018.
Cancan publică un clip video de 20 de minute, blurând fețele personajelor, alături de titlul “Unul dintre puștii-minune ai naționalei, filmat gol pușcă în timp ce un amic îi masa bărbăția!”.
În text, numele personajelor sunt ascunse. În imaginile blurate, doi bărbați tineri apar implicați într-un joc sexual distribuit în direct pe mai multe siteuri de videochat. Pe unele dintre aceste site-uri, imaginile video au rămas stocate, iar cineva le-a dat un pont ziariștilor de la Cancan.
Articolul a apărut, deși au existat presiuni ca textul să fie scos.
Neștiut publicului, “puștiul-minune al naționalei” – o titulatură exagerată totuși de jurnaliști pentru a spori efectul articolului – era exact atunci în tratative pentru a se transfera de la Poli Iași la FCSB.
Numele lui este Ionuț Panțâru și, la ora apariției articolului, avea 22 de ani.
Transferul a căzut după ce finanțatorul FCSB, George Becali, a aflat că jucătorul a făcut videochat și că este protagonistul clipului din Cancan. “Mi-au zis băieții în vestiar că nu-l vor”, a invocat o scuză Becali, un tip profund intolerant atunci când vine vorba despre orientări și obiceiuri sexuale.
În încercarea de a salva transferul, impresara Anamaria Prodan Reghecampf a intermediat o discuție între Panțâru și Becali, iar jucătorul a fost instruit să pedaleze pe tema păcatului copilăriei și a căinței. Dialogul, povestit de martori, a sunat cam așa:
- Panțâru: Bună ziua, nea Gigi! Am vrut să vorbesc cu dumneavoastră.
- Becali: Hai, salut. Ia spune, tată!
- Panțâru: Nea Gigi, să știți că am greșit. Eram un copil, aveam nevoie de bani pentru mama mea grav bolnavă. Vin dintr-o familie săracă. Transferul ăsta e șansa vieții mele.
- Becali: Da, tată, dar băieții nu te vor în vestiar!
- Panțâru: Da, dar m-am spovedit. Am vorbit și cu un duhovnic.
- Becali: Bravo, tată! La ce duhovnic ai fost?
- Panțâru: La un duhovnic bătrân.
- Becali: De la ce mânăstire e?
- Panțâru (încurcat): Nu e la nicio mânăstire. A venit la mine acasă.
- Becali: (uimit) Cum adică, tată?
- Panțâru: Da, vine acasă dacă-l chemi. Face ce îi zic eu.
Neîncrezător în exprimarea stângace a jucătorului, Becali a blocat transferul, deși a verificat și – spun apropiații fotbalistului – a aflat că mama fotbalistului era într-adevăr grav bolnavă atunci când Panțâru juca în ligile inferioare și se filma pe videochat alături de bărbați pentru a face rost de bani.
La 10 luni distanță, în disperarea de a transfera un fundaș stânga, Becali s-a întors la soluția Panțâru.
Astăzi, fundașul a semnat cu FCSB. E o dovadă că Becali apare în rolul de intolerant doar atunci când e în fața camerelor TV, în direct. “Când se închideau camerele, Becali devenea alt om”, spunea Ionuț Rada la GSP Live, săptămâna trecută.
Cazul Panțâru seamănă cu un alt caz prezentat de Gazetă anul trecut.
Un fost fotbalist de Liga 1, Alin Stoica – coincidență de nume cu fiul lui Tudorel Stoica – a mărturisit că a trucat meciuri în Cipru deghizat în arbitru pentru că avea nevoie disperată de bani pentru tratamentul tatălui său, bolnav de cancer în fază terminală.
În disperare, în criză de bani, cei doi au apelat la gesturi extreme. Unul a făcut videochat cu bărbați, altul a trucat meciuri pentru mafia asiatică.
E dificil de judecat o astfel de situație.
Dar generația tânără de fotbaliști trebuie să priceapă din aceste două întâmplări că, indiferent de situație, o criză nu se rezolvă apelând la gesturi pe care nu-ți dorești să le comiți niciodată. Gesturi care te expun și te aduc inclusiv în situația de a deveni șantajabil.
Compromisul te va urmări întreaga viață și își va scoate coarnele atunci când te aștepți mai puțin.