Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Bârfa din ventilatorul lui Dinamo

În fotbal nu e nevoie decât de un transfer greșit, de un antrenor nepotrivit pus într-un moment nepotrivit, de o bârfă urâtă aruncată între jucători și rostogolită cu răutate sau de o antipatie pentru ca un vestiar să se prăbușească […]

...

Ianis, nu asculta de noi, haterii!

“Pe la cât publici?” E un mesaj primit dimineață de la un membru apropiat al familiei. Evident ironic, în registrul: “Acum ce mai poți spune despre Ianis?!”. Fratele meu crede că eu am ceva cu Ianis, eu cred că el […]

...

Vintilizarea fotbalului

Aproape de miezul nopții, coborât din cabina de comentator în sala de conferințe de la Național Arena, Emil Grădinescu și-a amintit deprinderile reporterului TV de altădată. În sală, ziariștii mai tineri au ascultat – ironici sau apreciativi – tirul întrebărilor […]

...

Ianis și gaura apocaliptică din apărarea lui Hibernian

Momentul golului lui Ianis Hagi de aseară este magnific pentru un fotbal precum cel românesc. Să ai un fotbalist, încă tânăr, care dă gol la primul său meci ca titular pentru un club precum Glasgow Rangers, chiar de ziua legendarului […]

...

Secretul consilierului Steriopol

“Educația solidă este piatra de temelie a unui viitor de succes. (…) Avem datoria morală să le asigurăm copiilor toate resursele necesare pentru o viață fericită”, scrie pe Facebook Bogdan Steriopol, proaspăt numit consilier al Monicăi Anisie, noul ministru al […]

...

Panțâru și secretul camerei de videochat

În imaginile blurate, doi bărbați tineri apar implicați într-un joc sexual distribuit în direct pe mai multe siteuri de videochat

Permalink to Panțâru și secretul camerei de videochat
miercuri, 31 iulie 2019, 1:22

Această poveste nu are scopul de a incrimina pe cineva. Ea este doar un avertisment pentru tinerii care își doresc o carieră într-un domeniu onorabil și care, pe drum, sunt tentați să patineze în zona obscură a compromisului.

15 octombrie 2018. 

Cancan publică un clip video de 20 de minute, blurând fețele personajelor, alături de titlul “Unul dintre puștii-minune ai naționalei, filmat gol pușcă în timp ce un amic îi masa bărbăția!”.

În text, numele personajelor sunt ascunse. În imaginile blurate, doi bărbați tineri apar implicați într-un joc sexual distribuit în direct pe mai multe siteuri de videochat. Pe unele dintre aceste site-uri, imaginile video au rămas stocate, iar cineva le-a dat un pont ziariștilor de la Cancan. 

Articolul a apărut, deși au existat presiuni ca textul să fie scos. 

Neștiut publicului, “puștiul-minune al naționalei” – o titulatură exagerată totuși de jurnaliști pentru a spori efectul articolului – era exact atunci în tratative pentru a se transfera de la Poli Iași la FCSB. 

Numele lui este Ionuț Panțâru și, la ora apariției articolului, avea 22 de ani. 

Transferul a căzut după ce finanțatorul FCSB, George Becali, a aflat că jucătorul a făcut videochat și că este protagonistul clipului din Cancan. “Mi-au zis băieții în vestiar că nu-l vor”, a invocat o scuză Becali, un tip profund intolerant atunci când vine vorba despre orientări și obiceiuri sexuale. 

În încercarea de a salva transferul, impresara Anamaria Prodan Reghecampf a intermediat o discuție între Panțâru și Becali, iar jucătorul a fost instruit să pedaleze pe tema păcatului copilăriei și a căinței. Dialogul, povestit de martori, a sunat cam așa:

 • Panțâru: Bună ziua, nea Gigi! Am vrut să vorbesc cu dumneavoastră. 
 • Becali: Hai, salut. Ia spune, tată!
 • Panțâru: Nea Gigi, să știți că am greșit. Eram un copil, aveam nevoie de bani pentru mama mea grav bolnavă. Vin dintr-o familie săracă. Transferul ăsta e șansa vieții mele.
 • Becali: Da, tată, dar băieții nu te vor în vestiar!
 • Panțâru: Da, dar m-am spovedit. Am vorbit și cu un duhovnic.
 • Becali: Bravo, tată! La ce duhovnic ai fost?
 • Panțâru: La un duhovnic bătrân.
 • Becali: De la ce mânăstire e?
 • Panțâru (încurcat): Nu e la nicio mânăstire. A venit la mine acasă.
 • Becali: (uimit) Cum adică, tată?
 • Panțâru: Da, vine acasă dacă-l chemi. Face ce îi zic eu.

Neîncrezător în exprimarea stângace a jucătorului, Becali a blocat transferul, deși a verificat și – spun apropiații fotbalistului – a aflat că mama fotbalistului era într-adevăr grav bolnavă atunci când Panțâru juca în ligile inferioare și se filma pe videochat alături de bărbați pentru a face rost de bani. 

La 10 luni distanță, în disperarea de a transfera un fundaș stânga, Becali s-a întors la soluția Panțâru. 

Astăzi, fundașul a semnat cu FCSB. E o dovadă că Becali apare în rolul de intolerant doar atunci când e în fața camerelor TV, în direct. “Când se închideau camerele, Becali devenea alt om”, spunea Ionuț Rada la GSP Live, săptămâna trecută. 

Cazul Panțâru seamănă cu un alt caz prezentat de Gazetă anul trecut. 

Un fost fotbalist de Liga 1, Alin Stoica  – coincidență de nume cu fiul lui Tudorel Stoica – a mărturisit că a trucat meciuri în Cipru deghizat în arbitru pentru că avea nevoie disperată de bani pentru tratamentul tatălui său, bolnav de cancer în fază terminală. 

În disperare, în criză de bani, cei doi au apelat la gesturi extreme. Unul a făcut videochat cu bărbați, altul a trucat meciuri pentru mafia asiatică. 

E dificil de judecat o astfel de situație. 

Dar generația tânără de fotbaliști trebuie să priceapă din aceste două întâmplări că, indiferent de situație, o criză nu se rezolvă apelând la gesturi pe care nu-ți dorești să le comiți niciodată. Gesturi care te expun și te aduc inclusiv în situația de a deveni șantajabil.

Compromisul te va urmări întreaga viață și își va scoate coarnele atunci când te aștepți mai puțin. 

Comentarii (99)Adaugă comentariu

radu (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 13:41

Din punctul meu de vedere, acest articol este o mizerie fara margini...chiar daca aveai aceasta stire, nu trebuia sa o publici. Probabil ca i-ai distrus cariera pe veci copilului aluia din dorinta ta fara scrupule de a face audienta pe seama dramei unei persoane. Absolut jalnic si hidos de inuman!

David (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 13:50

De peste 10 ani stiu ca Stiucan este unul dintre cei mai odiosi jurnaliști din Romania. Nu e prima poveste pe care o scoate din sertar. Sunt oameni care au facut pușcărie din cauza lui Stiucan si Tolontan!!!!!! Oameni fara Dumnezeu sau frustrați fara margine! Din frustrare Stiucan urăște orice om care se este bogata. Bogăția pe Stiucan il dezumanizeaza. Vrea ca toti sa mergem la pușcărie!!!!!!

Dănilă (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 13:51

stucan nu se dezminte. te bucuri de banii ăștia ce îi iei din articol?

Razvan (3 comentarii)  •  31 iulie 2019, 13:55

Esti un *** Costine ! Cat a jucat baiatul la Iasi nu te-ai gandit sa faci acest articol, probabil ca aveai un minim respect pentru jucator. Acum cand s-a transferat la FCSB ai scos din joben articolul pentru accesari si din cauza faptului ca urasti aceasta echipa. Sper sa fi interzis pe viata de la evenimentele organizate de clubul FCSB. !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 13:56

Încă un articol odios, de cancan, marca înregistrată c. Stucan. Neîncetat își întărește imaginea de om ieftin, mic, ce își trage ponoase din necazul altora, nefiind în stare să-și practice meseria cu demnitate. Sunteți de o penibilitate rara domnule Stucan și va urez sa aveți de-a face toată viata exclusiv cu oameni din spectrul celora care gusta și aplaudă circul grotesc pe care îl creați și întrețineți!

Ștefan (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 13:59

Nu interesa pe nimeni de acest subiect, dar pentru cateva click-uri in plus ai ales sa distrugi cariera unei persoane. Articol de toata jena.

Usha (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:00

subscriu comentariului anterior: acest articol este o mizerie. Nu exista nici un motiv cum incearca sa spuna autorul, ca ar fi un avertisment pentru tineri. Daca avea intentia de avertisment, articolul putea fi povestit si la persoana a treia. Prin dezvaluirea de nume, autorul efectiv s-a imbatat de euforia data de sange: hai sa il distrug pe omul asta! Ce bine se simte cand distrugi! Desigur (ironic sunt) totul este catre binele celorlalti, asa cum toti spun. Face el un bine tuturor. Facem acum un sondaj printre 100 de tineri sa vedem daca lectia cui Stucan tine. Pun pariu ca nu. Nu scriu de obicei comentarii, dar articolul e revoltator si arunca o umbra mai mare asupra autorului (sau ne arata cat de mic uman este).

Maria (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:01

Că e deontologic sau nu să dezvălui numele lui e de discutat. Dar cine ești tu să judeci ce face o persoană aflată într-o situație disperată? Atât timp cât nu este ilegal, ce contează ce soluție a ales să-și ajute mama? Nu toți oamenii au acces la variante "neșantajabile" și sunt nevoiți să facă și compromisuri. În plus, este "șantajabil" din cauza oamenilor care gândesc ca tine, care consideră că nu e ok să faci orice poți, în limitele legii, pentru a salva un alt om și că trebuie expus, avertizat și ridiculizat. Oribilă perspectivă ai asupra vieții. Îmi pare rău pentru Panțâru că e tratat așa pentru un gest absolut firesc și uman de o salva pe cea care i-a dat viață, într-o situație pe care probabil o vedea fără ieșire.

Doru (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:05

Odios articol! Mi-e Rușine mie pentru acest pseudoziarist!

razvyfc (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:05

Bravo tocmai ai distrus cariera unei persoane

Andreix (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:06

Te urmăream apoape zilnic, te ascultam, îmi plăceau ideile tale și abordarea ta, dar cu acest articol te-ai penibilizat și ai coborât la ultima speta de jurnalist! Rușine sa îți fie, domnule Costin Ștucan! Războiul tău cu Ana trebuie sa fie doar între voi doi, nu implicați alte persoane! Încă o data, sa va fie rusine! Presa de 2 lei, mari descoperitori de COMORI! Publicați poze și video-uri cu cei de sus, nu cu cei de jos. Mi-e scârbă!

done8989 (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:06

"Această poveste nu are scopul de a incrimina pe cineva" Indiferent care era de fapt scopul articolului, era mai bine să nu îl publicați, pentru că singurul rezultat e acela de a-i face cunoscută povestea unui public pe care nu-l interesează detalii de genul ăsta precum și de a-i promova pe cei de la Can Can și a le face trafic.

unul (2 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:07

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Balba (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:08

Dar știați că este ofițer SRI sub acoperire.....și nu glumesc

emil (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:09

E un articol oribil care îi va face mai mult rău lui Stucan decît lui Panțîru. Va veni o zi cînd compromisul odios făcut prin articolul ăsta, pt cîteva clickuri în plus, își va scoate coarnele. Și ășa va zice: Aaa, tu ești Stucan ăla care a scris articolul ăla grețos despre Panțîru?

Vlad (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:10

sa iti fie rusine Stiucane pt publicarea articolului. Nu interesa pe nimeni dezonorarea fotbalistului, mai ales in conditiile grele prin care trecea. Tot ce ai reusit e sa iti patezi tu numele cu un *** de articol. Rusine !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor (5 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:10

asa, si? e ceva ilegal in ceea ce a facut?

Hagotu’ (3 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:11

Perfect de acord.Compromisul trebuie scos în evidență.Cand e în interesul lui A1 este tolerant. De fapt se stie nu e ceva nou, este tatăl fraierilor. Stiucan isi exprima opinia. E în folosul cititorilor sa fie informați.

Silviu (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:11

Si care e rolul acestui articol, utilitatea, morala? Ca aia care o spui tu clar e falsa, altfel faceai un articol de cand a aparut subiectul, nu acum cand s a transferat la FCSB (si toata lumea stie ca FCSB vinde nu?). Nu mai conteaza nici ca imaginile sunt blurate si pana una alta s ar putea sa nu fie el (si tu cred ca aveai obligatia in acest context macar de amorul artei sa prezinti informatia ca probabila, nu ca o certitudine). Din ce in ce mai jos dl Stucan in fuga asta dupa audienta.

Alin (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:15

Ce mizerie de articol... josnic, josnic, josnic Nu mai ai teme sportive de abordat? Ai zis bine, omul era disperat... si acum tu ii faci publica si ii promovezi inca o data greseala, doar din dorinta patetica de a face un articol. Rusine sa-ti fie! Nu esti un jurnalist adevarat.

Ionnis (11 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:16

La mintit pe nea gigi :))

alecu marinel (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:16

Domnule stucan (Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content) nu te respecti pe sine ,nu respecti meseria de ziarist.Pacat ti-am luat apararea cu dragomir ,acum te acuz de tot!Jenant chiar nu mai sunt alte subiecte in sportul asta!????

systemd (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:17

Cel mai prost articol citit vreodata in viata mea. Dar ce asteptari sa ai? Acelasi 0 barat, zici Stucan si ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:19

Daca ai avea macar un strop de bun simt ti-ai retrage articolul!..dar Stiucan rimeaza cu marlan..

dan man (5 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:19

Cata RAUTATE PREZINTI...tu si tontolan sunteti frustrati GRAV DE TOT .

Walter Roman (2 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:20

De multe ori presa din Romania este sub nivelul clasei politice. Ce mizerie de articol!

Paul (5 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:20

lumea trebuie sa stie ce mizerii de fotbalisti avem. ca de inculţi ii stim cu totii. numai freze si tatuaje si atarnatoare cu care se lauda. sportul, in general fotbalul, e plin de dodei

steaua (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:22

Odios jurnalist...sper ca cei de la FCSB sa nu tina seama de acest penibil care nu stiu cum de a putut scrie asa ceva ...huooooooooooooooooooooooooooooo

unulaltul (2 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:25

Superb! Si se mai intreaba lumea cum de apar Monstrii ca ala din Caracal. Uitati unul...e in vazul tuturor si nimeni nu se apleaca putin asupra existentei lui mizere. "Felicitari" autorului si a celui care conduce fituica asta, care calca pe "cadavre" pentru un click in plus. TOT DRAGNIA E DE VINA SI PENTRU ASTA :))))

bogdan (4 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:26

stucane tata, de ce nu te angajezi tu la 112? sau la militia caracal? esti best fit, sa decedeze stiaua...

pugliesi (4 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:28

Inca o dovada a omului de nimic care esti. Ai asteptat aproape un an transferul asta ca sa publici mizeria asta. MIZERABILULE!

nu asa (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:29

Nu pot sa cred cata rautate. Imi este scarba...

TasuLuStucan (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:32

Ce Articol de om ***, de ce nu trageai semnalul asta de alarma cand era la Poli Iasi? ..Faci apeluri la decenta pentru V Iacob,dar il ai mereu invitat pe Chirila .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmin (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:36

Presa din Romania s-a aliniat la nivelul fotbalului prestat, astfel ca ambele au decazut drastic. Nu contest inteligenta dlui Stucan, dar totodata observ modul in care face presa : intrigi si cancan. Pacat, consider ca ati putea mult mai mult, dle Stucan. Nu ati parut deloc sincer in acest articol in care ati incercat sa pareti un om moralist. Haideti sa incercam sa judecam sportivii dupa modul in care se exprima pe teren, nu dupa orientari sexuale. E dreptul lui Pintaru sa faca ce doreste in timpul liber, iar faptul ca a filmat acest clip din nevoia de bani sau nu, chiar nu conteaza. Sa mergi si sa truchezi meciuri in Antalya e deja altceva, dezaprob total astfel de practici. E gresit sa puneti in aceeasi oala aceste 2 intamplari. Reusim sa scriem subiecte ce tin 100% de sport, nu de pumni in gura, cu cine s-a combinat Halep sau cum isi expune dl Becali credinta pe la TV ? Lasati cancanurile, fiti profesionisti, respectati-va meseria. Macar voi, daca institutiile statului dau gres..

Ropo (5 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:37

Asta i becali fariseul,in spatele camerelor își arata fata

Dan (2 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:38

Stucane, te-ai gandit sa profiti de pe urma copilului asta sa mai faci niste clickuri/bani. Nesimtit esti ma si pozezi in mare ziarist

Mic (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:38

***, angajeaza-te la "can can" sau la "wow biz" ca numai reporter sportiv nu esti. Câtă răutate si frustrare, iti dai seama ce știre senzațională ai publicat!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Buta Maximilian (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:39

Tot *** *** esti stucane... 24/7. Iti place... Bai ***, tu practici *** de cand te stiu, si te-ai trezit acum sa faci pe lupul moralist?! :)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

C (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:39

Oribil, domnule “jurnalist”.

Bogdan Gavriliu (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:41

Stucane ce scormonitor de *** mai esti te innebunesti ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:48

Si daca e homosexual si fotbalul e pasiunea vietii lui?

Gelu (2 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:50

Stucan esti asa de mic in tagma jurnalistilor, pârâți! RUSINE !!!

Florin Guzganu (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:51

In mintea lui stiucan asta ...se crede ziarist ...

Valentin (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:51

Gata. Mi-am luat Like-ul de la pagina GSP de Facebook! NU meritati sa fiti cititi pentru ca nu aveti niciun fel de etica profesionala...ce sa mai zic de omenie. Esti jenant daca te cobori atat de mult. Sa spui ca ai scris asta "in interesul cititorilor" e patatic. Pana acum deschideam pagina GSP de 10/15 ori pe zi. De azi inainte, NICIODATA. Ai monetizat subiectul ;)

Cornel (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:51

Esti un ***, domnule ziarist. Acesta iti este nivelul !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:58

Simplu Esti un *** Gazetari de duzina ce va folositi de drame pentru a va ridica Din pacate pentru tine, *** a jurnalismului nu mai poti iesi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioan (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:59

Stucan, ***! Imi e scarba de caracterul tau!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmi (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 14:59

Bai Stiucane esti de toata mila frate,esti josnic tu nu ar trebui să faci parte din presa română.. au dreptate televiziunile ca te evită să apări in emisiuni,cât a fost la Iași de ce nu ai scris acest articol?

Alex (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 15:00

*** om stucanu asta. Orice pt niste clickuri, pt bani. Daca te ar da astia de la gesepe afara, maine ai aparea si tu la ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasile din Vaslui (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 15:02

ehe, si uite asa n-o sa mai dau clic pe vreun articol scris de matale ;) saracu baiat, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează