Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Sunteți niște monștri, băieți!

Pentru un meci de poveste care m-a făcut să tremur de plăcere și de frică deopotrivă, la fel ca în 1994, în noaptea de neuitat cu Argentina, fac o plecăciune adâncă în fața voastră, băieți

Permalink to Sunteți niște monștri, băieți!
sâmbătă, 22 iunie 2019, 11:43

La primul meci, mi-am scos pălăria, simbolic, în fața celor care au bătut Croația. Lucrurile devin acum din ce în ce mai serioase. Am scos și Anglia din cursă, avem 6 (șase) puncte din șase – vă dați seama?! – , iar băieții ăștia au reușit în 180, chiar 190 de minute, să readucă fotbalului românesc respectul de sine. 

Pentru asta și pentru un meci de poveste care m-a făcut să tremur de plăcere și de frică deopotrivă, la fel ca în 1994, în noaptea de neuitat cu Argentina, fac o plecăciune adâncă în fața voastră, băieți, în fața lui Pușcaș, Ianis Hagi, Florinel Coman, Ionuț Radu, în fața tuturor celor din lot nenumiți aici, în fața celor rămași acasă, dar și a celor care v-au crescut. În fața lui Gică Hagi și a celorlalți antrenori și părinți mai puțin faimoși.

Și acum, să lăsăm din nou nunta și să încercăm să fim lucizi. 

Cu o mică notă de subsol. 

Pentru conducătorii de club care s-au complăcut în jegul Cooperativei din anii ’90-2000, care au văzut meciul la televizor sau aiurea și care citesc asta: respectul de sine e chestia aia invizibilă pe care voi ați mototolit-o sub tălpile voastre mizerabile, un sentiment fără de care jucătorul român a devenit un pion orb, obedient, depersonalizat, ușor de manevrat. 

Băieții ăștia scutură acum fotbalul de căpăstrul vostru pervers, de prejudecățile și de fricile înscrise în genele jucătorului român.  

Aseară, la jumătate de oră după meciul halucinant cu Anglia, Denis Drăguș – ghinionistul care a plecat acasă cu câteva zile înainte de a juca la Euro 2019 – a explicat la GSP Live sentimentul care i-a împins pe colegii lui către poarta Angliei după golul lui Abraham din minutul 87, primit exact ca un baros în frunte. 

Altădată, o echipă românească ar fi apărat năucă, disperată, sufocată, acel 2-2 rănit în aripă, primind poate încă un gol.

“Cred că generația noastră s-a săturat de genul ăsta de mentalitate”, a spus  Drăguș, puștiul crescut de ProLuceafărul până la 12 ani, când a fost luat de Hagi la Constanța. 

Aseară, după ce au repus mingea de la centru după al doilea gol demoralizant primit când le era lumea mai dragă, jucătorii lui Rădoi au plecat spre poarta lui Henderson, nu spre cea a lui Radu.   

Gică Hagi le-a dat alor lui căpăstrul jos de pe ochi, chiar dacă și el a împrumutat uneori metodele vechilor conducători, într-un compromis pentru supraviețuirea Academiei sale. 

Fiul lui a fost aseară foarte important. Plasat de Rădoi în spatele lui Pușcaș, într-un 4-2-3-1 care a arătat, însă, mai degrabă ca un 4-4-1-1, Ianis Hagi a fost mult mai sigur decât în partida cu Croația, ținând mingea când și cât trebuie și eliberând-o ca dintr-un arc, precis și lung, către omul din față atunci când presiunea englezilor risca să ne sufoce. 

Venit în spatele efectului de berbece pe care impresionantul Pușcaș îl crează printre fundașii centrali adverși, decarul României a preluat mingea bâlbâită de frică de Tomori, fundașul lui Chelsea, și a înscris cinic cu stângul pentru 2-1. 

Florinel Coman, un alt copil adus de Hagi la academie, la 13 ani, de la Luceafărul Brăila, a avut acum rolul lui Ilie Dumitrescu din America. În 1994, extrema Stelei a răbufnit cu două goluri după jocurile slabe de până atunci. În 2019, intrat pe teren într-un moment greu, cu apărarea României tot mai înghesuită, extrema FCSB a scos un penalty și a dat două goluri la fel de importante. 

Văzut de George Becali ca un munte de bani, presat de așteptări și copleșit de tentațiile adolescenței, Coman s-a ridicat la Cesena ca un munte de fotbal. 

Și nu e singurul. 

Imens este și Pușcaș care a ținut linia sus atunci când posesia englezilor ne apăsa metodic ca o presă mecanică. Cu pielea bătătorită de fundașii duri din Serie B, Pușcaș a creat culoare și spații pentru alții, i-a ținut în priză pe englezi și a înscris cu sânge rece într-un moment crucial. 

Un gigant este și Ionuț Radu care a salvat cel puțin trei mingi infernale când Nedelcearu și Pașcanu n-au mai putut închide culoarele din careu. 

Dincolo de laude, aseară, ne-am arătat limitele – în special pe cele fizice – în anumite momente. 

După 90 de minute obositoare cu Croația, pe o căldură sufocantă, băieții lui Rădoi au avut picioarele mai grele și mințile mai puțin clare. S-a simțit asta de prin minutul 30 când, după ocaziile mari ratate de Ivan și Man, echipa a început să se retragă periculos în încercarea de a-și conserva energia.  

Băluță și Cicâldău, impresionanți în primul meci, au muncit fără glorie, greșind mai mult și acoperind mai puține spații. 

Cu mulți fotbaliști rodați deja în Premier League, englezii ne-au făcut să suferim enorm cu acel tiki-taka sec, fără floricele, dar extrem de solicitant. Pauza a venit la timp, la fel cum a picat penaltyul scos de Coman în repriza a doua. 

Cândva, am fi clacat. Acum, “acolo unde nu a mai ajuns piciorul, a ajuns inima”. 

Singura figură de stil reușită din acest text nu-mi aparține, sunt vorbele lui Ionuț Radu. 

Ele definesc exact ce s-a întâmplat după minutul 76. Ei, pe teren, au fost niște supraoameni U-21, noi, acasă, ne-am ros unghiile, am urlat cot la cot cu comentatorii TVR, foarte buni și echilibrați de data asta, și acum ne facem planuri pentru finală. 

De când nu ne-am mai făcut, fraților, planuri la un turneu final?

Încerc să fiu lucid, dar cred că trebuie să ne obișnuim cu adevărul. Potențialul acestei echipe este înfricoșător și simplul gând la viitor îmi ridică părul pe ceafă de plăcere. 

Sunteți niște monștri, băieți!

Comentarii (62)Adaugă comentariu

mihhaii (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 11:55

Du-te ma de-aici, o arzi tu pe *** din cetate, da voi toata presa *** , atenta doar la senzational si la becalisme ce-ati facut ma? prietene sunteti exact din aceeasi categorie cu conducatorii mentionati de tine, trebuie sa plecati impreuna.. Ca si acum, 70% din intrebari sunt daca va vedeti cu trofeul in brate si cu cine preferati sa jucati finala. mentalitate de jurnalisti sportivi looseri

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Don Livio (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 11:56

Costin, 100% de acord cu fiecare fraza din articolul tau! Bravo pentru cum iti faci meseria!

Mike (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:01

Cred ca si Radoi merita elogiat e si meritul lui.

Bogdan C. (2 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:07

Superb! Sper ca toți băieții ăștia sa aibă parte de antrenori buni, care sa ii crească. Asta presupune sa plece de la cluburile toxice din România (exceptând Viitorul din grupul acesta). Jos pălăria în fața lor! Mulțumim Gheorghe Hagi!

Calin (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:15

Cor3ct si elegant articolul. Felicitari. Totusi, Puscas ramane monstrul :)

Nicco (9 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:22

"Potențialul acestei echipe este înfricoșător și simplul gând la viitor îmi ridică părul pe ceafă de plăcere." Ceva înfricoșător vă produce plăcere? Asta nu înseamnă sadism, măcar un pic?

nicolae dumitru (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:28

Nu știu ce tot dați cu ;;monștrii sacrii,, Înțelesul acestor cuvinte se referă la altceva, ce voi îl blamați. Nu amestecați acești copii în gândirea voastră anapoda. Comentatorii meciului cu Anglia mai aveau puțin și făceau infarct la înscrierea golulilor noastre. Poate ca să-și justifice banii!!! Bravo acestor copii, dar mai temperați-vă. Sunt fanul lor

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:32

...aiurea...daca nu confirma prin victoria la Franta ...nu vor ajunge fotbalisti mari ...

Alex (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:38

Pai , ce facem? Pana acum stergeam pe jos cu Hagi si acum ne scoatem palariile si facem plecaciuni? Am o curiozitate...voi, astia, care stergeti pe jos cu SINGURUL om din tara asta care , dupa multi ani de nimic, ne-a redat, in sfarsit, speranta...aveti, asa, o satisfactie personala cand faceti treaba asta??

Adi (5 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:44

Meci superb, victorie mare. Nu contează cum și cât am suferit în apărare, polonezii n-au atacat deloc în meciul cu italienii și totuși au fost numiți surpriza competiției după meciul câștigat cu 1-0, italienește. Ai noștri au dat 4 goluri Angliei, PATRU! După ce dăduseră 4 Croației. Ambele cu jucători cotați la zeci de milioane, nu ca ai noștri vânduți pe un comision de zeci de mii pentru un antrenor sau președinte de club. Probabil că prețul ține și de marcă, dar și de cât de disperat e vânzătorul să dea tunul, sau pe românește să se dezbrace. Acum în ce privește meciurile, rămân cu impresia că Ianis trebuie să plece de lângă taică-su, undeva unde să joace ce sție nu ce vrea Gică Hagi. Ianis nu va fi niciodată același tip de jucător, iar toate coborârile lui la mijlocul terenului și încercările de pasă lungă decisivă, care merg la Viitorul în campionatul nostru slab, sunt doar energie și mingi pierdute în fotbalul de afară. Golurile date, alea arată ce poate face Ianis extrem de bine, în ultimii 25 de metri, unde poate trage din orice poziție cu ambele picioare, unde lucrează simțul de anticipare a fazei, unde poate dezechilibra adversarul în regim de viteză. Dacă nu reușea acel gol, nu știam că a fost pe teren, pentru că la națională sau la un club de afară echipa nu e făcută să-i aducă lui mingea și să facă demarcări unde ar putea el da pasă. Câte driblinguri a reușit Ianis? Căt a alergat? Sper să fie o lecție faptul că Pușcaș bate penalty-uri în fața lui, să uite că el e cel mai important într-o echipă. Asta merge doar la Messi sau Cristiano, ceea ce Ianis nu e. Cel puțin deocamdată. La sfârșit rămân însă felicitările și mulțumirile pentru acești puști, care formează o echipă superbă. Indiferent de ce se va întâmpla mai departe, au toți un loc asigurat între amintirile fotbalistice frumoase ale suporterilor români.

Nucu (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:50

Este adevarat ca Gica Hagi are un mare merit in crearea acestei echipe, dar sa nu uitam de jucatori crecuti afara, care, mai mult ca sigur au venit cu alta mentalitate si fara aere. Au jucat cu sufletul si cu inima, atat pentru Romania, cat si pentru ei, pentru ca acest turneu, la multi dintre ei, el poate schimba viitorul. RESPECT MAXIM acestei echipe si mult succes. Vor ajunge MARI!!!

ClauWeber (2 comentarii)  •  22 iunie 2019, 13:04

Felicitări pentru articol! La “figura de stil reușită” m-au bufnit lacrimile. Încă ceva, deși e “poate doar un sport”, ceea ce au făcut acești băieții arată o schimbare de paradigma, și nu doar in sport, ci in societatea românească. Ne-am saturat pana peste gât de “las-o ca merge și așa” (am 30 de ani). Felicitări România! Felicitări Radoi&compania!

Relu Ricsa (5 comentarii)  •  22 iunie 2019, 13:07

sunteti absolut penibili! meciul a fost la NATIONALA MICA!!! un meci pe care englezii nici macar nu il considera de 'nivel international'. La ei doar nationala mare conteaza. In Anglia nu s-a uitat nimeni la meci, era pubul gol. Noi iesim in strada si facem sarbatoare nationala pentru un meci U21:))) Hai sa vedem care ajunge mai sus la urmatorul Campionat Mondial si dup-aia sa ne dam peste cap de fericire...

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  22 iunie 2019, 13:22

Hai Stucane, rezista, lupta cu determinare, ca usor usor te apropii de casa – de marcat. Asa mai merge tata, mi-a placut ideea cu ***coop – as adauga si comunist – azi tot mai multi marturisesc cum au simtit ca li s-a furat demnitatea. Bravo. Cum sa ai un simt de valoare daca ai papusari atotstiutori deasupra ta ? Nea Nasu, nea Mitica, nea Lupe, NEA Mircea, nea Ando, au vazut la tv, au vazut -pai sint baietii lor, ei i-au descoperit si cite sfaturi le-au dat ei lui Burleanu si Stoichita, ca de Radoi nu mai zic. Cum am mai spus, eu as fi vrut una manita dar merge si asa. Daca era 3:0 in min 15 nu se mira nimeni. Au intele sa lase mingiielile si sa bubuie poarta, n-au cedat nici o clipa crezul ca sint mai buni si pot invinge. Bravo ! ------------------------ Altfel, eu as evidentia doar greseli, caci nu e bine sa lauzi azi – uite ca lui Baluta laudele nu i-au facut bine -, nu e bine sa sarbatoresti inainte de sfirsit – nici sa-ti scoti tricoul dupa doar un 11 m cind mai erau 20 min de joc. Meciul a fost prea bun ca nu evidentiem minusuri. In primul rind Mirel a dormit iar si iar caci pentru a mia oara o echipa romaneasca ia gol, ori scapa doar cu noroc, dupa ce da un gol ! Trebuia sa intervina de pe margine. Treaba cu Ivan titular are acoperire dar in momentul in care a ramas visind in afara jocului trebuia sa-i toarne o galeata de apa in cap. Apoi i s-a rupt filmul cind l-a schimbat pe Hagi dupa imediat dupa un gol magnific. Se simtea nevoia unui Nedelcu dar nu in locul lui Hagi. A gresit grav caci un egal nu ne-ar fi ajuns caci altii vezi ca fac egaluri. Un egal era la fel ca o infringere, aproape sigur ar fi trebuit sa batem Franta. Apoi, cum ar fi fost sa-l scoata si pe Coman dupa primul gol ? Expertii spun ca Mirel a fost inspitat, da, dar atit, dupa opinia mea a gresit grav la aritmetica – de aia s-a si facut fotbalist. Stefan n-a mai riscat, n-a mai gresit decit atunci cind a ramas fara suflu ca sa se intoarca pe pozitie dar a gresit grav Manea cind n-a dublat la Dragomir. Acesta a gresit caci n-a oferit exteriorul dar golul e al lui Manea care visa singur singurel la 5m de acest duel. Cicildau nu stiu ce face, are viteza si mobilitate de exceptie, dar n-a impiediat nici decarul croat, nici cel englez sa faca jocul. Noroc ca Anglia a avut pe banca un Luce-a-far luminos care a tacticizat si a inceput astfel cu dinamovistii. Clonarul a gresit si pase, iar la o situatie exact ca cea in care Hagi a inscris a tras fisit la 5 m peste poarta. El trebuia sa iasa mai de mult ca sa se invete minte ca trebuie – si poate ! - sa dea mai mult. -------------------- In concluzie, e bine, dar n-am dat 5, Coman n-a dat 3, nici Radu n-a scos tot … Sa speram ca-si revine si Mirel, ca nu-l apuca si pe el tactica ori aritmetica vehiculata de specialisti in varza murata la CAP-uri, noi stim doar ca din momentul in care calcam gazonul sintem cei mai buni, vrem sa jucam si sa-i batem pe toti !

Mugut (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 13:44

Senzational articol! Adevarat, mare echipa avem! Bravo Costin Stucan!

Adi (5 comentarii)  •  22 iunie 2019, 13:57

Sincer eu credeam că luăm bătaie. Nu îmi explic ce e cu exuberanța din rândul jurnaliștilor de la Gazetă. E un campionat U21, reține cineva? Viețile voastre sunt așa goi de faceți acest circ ieftin la grupele unui campionat U21? Și încă un lucru, dacă Italia bate Belgia la trei goluri și noi o luăm la două goluri de la Franța suntem acasă. E cineva care înțelege asta acolo la voi la București?

Monsters, Inc. (22 comentarii)  •  22 iunie 2019, 13:58

BALA NIC (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 14:04

Stucan sa fie clar din capul locului,*** .Un carcotas ca tine habar nu are rolul nr.10. Indiferent in ce echipa joaca sau cum il chema.Cred ca ai gresit grav daca te consideri un lider ziarist .Ca ai ceva impotriva fam HAGI SE VEDE DUPA NUMARATUL PASELOR, DAR CRED CA AR TREBUI SA LE NUMERI OULE .NR.10 poate da 20 pase din care 10 gresite ,dar din cele 10 bune da 2 care se materializeaza in gol s-a scos . Asa ca ocoleste fam.Hagi si pe viitorul lor.AI FACE UN FOARTE MARE RAU DACA AI VREA S-AI FACI UN FOARTE MARE BINE

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MARCU ANTON (5 comentarii)  •  22 iunie 2019, 14:30

Stucane , n-a fost mă blat? Eu zic să-l întrebi pe Dinu! Că e și el batrîn și ramolit,daca îl baga cineva în seama din media spune orice (și fara leg. cu realitatea!) Sapa mai adînc! Ne-au dat englezii meciu cu fentă! Ala facu penalty în careu ,apoi Henderson scapă mingea din mîini și pîntre picere,iar la ultimu gol se facu că nu poate s-o scoată de la poiienjen..Era și el curios cum a dat Coman acolo! Atacantii lor au dat cu intenție în bara! Eu am vzt cu ochii mei jur !

Vasile (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 14:34

Gheorghe HAGI iti multumesc pentru spectacol si pentru lucrurile bune pe care le faci in fotbal! iti doresc sanatate, succes si fericire!

Adrian (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 14:35

Hagi avea perfecta dreptate cand a zis ca astfel de jocuri fac foarte bine tinerilor jucatori pentru ca prind incredere in ei si peste cativa ani se vor bate de la egal la egal cu toate echipele mari ale Europei..Succes baieti in continuare!!!

Andrei (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 14:37

Felicitări întregii echipe! Sa vedem si realitatea din teren! Englezii ne-au ținut in corzi lungi perioade. Individual poate cu mici exceptii sunt peste ai noștri. Au un lot f.valoros. Dar fotbalul se joacă pe goluri. Am avut si ceva noroc. O notă buna si pentru Ștefan. A muncit tare mult.

Giuliano (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 14:38

Când haterul de serviciu scrie așa ceva chiar e înfricoșător! :D Felicitări pentru articol!

Moldoveanu mayra (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 15:02

In primul rand este meritul lui Mirel odata ce a capatat experienta ca antrenor se vede ca jucatorii sunt niste mici ,,Radoi '' in miniatura ,se vede cu ochiul liber dorinta de a demonstra c generatia tanara are valoare. Bravo Mirel ,bravo baieti,si bafta pentru ce va urma

Samuel (2 comentarii)  •  22 iunie 2019, 15:05

Echipa are potential, insa trebuie numit mirel antrenor la nationala mare, pt ca gurita o sa i strice cu stilul sau abramburit.

Karpatenbaer (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 15:37

Rumanos gazetaros si altii ca voi . Nu va mai dati degeaba de ceasul mortii cu minunatele partide de fotbal aratate pana acum de nationala Romaniei. Vor veni altele si mai bune si echipa de tineret a Romaniei v-a aduce satisfactie maxima intr-o Romanie tot mai saraca in asemenea evenimente. Realitatea este cu totul alta . Acesti copii minunati crescuti la adevaratele valori vor sparge tiparul si vor pune iarasi Romania pe harta lumii fotbalistice si in general a sportului. Ani multi de umilinte si nerealizari vor razbuna daca vor ajunge primii. Acesti tineri minunati razbuna defapt o intreaga natiune care traieste in Europa si in lume ,trebuind sa faca fata tuturor prejudecatilor de afi nascuti romani. Da , ei ne fac mandri ca santem nascuti in Romania. Multa bafta si sa va opriti cu trofeul in brate.

Kendo (7 comentarii)  •  22 iunie 2019, 17:24

@Relu Ricsa - o fi Stiucan penibil, ca de obicei, dar tu esti si mai si. Ce-mi pasa mie ca pubul era gol in Anglia? De aia nu trebuie sa ma bucur eu? Baaa, pentru baietii astia e Campionatul European, pricepi? O competitie unde, spre deosebire de aia de la seniori, nu se califica jumatate din continent si la care noi n-am mai participat de o vesnicie. E ca si cum ai zice ca, daca tu nu ai habar ce NHL-ul, aia de peste ocean sunt penibili cand castiga Cupa Stanley...

ciobanu’ mioritic (2 comentarii)  •  22 iunie 2019, 17:30

@Relu Ricsa -- 1. NU ne interesează crâşmele britanice, we are in ROMANIA.....2. Nationala U21 trebuie sa ia rapid LOCUL mosnegaraiei de la nationala lui Burlesqu. 3. Abia atunci o sa afli si sa te convingi ca Anglia nu a mai castigat in fata noastra din 1970.

Durti (2 comentarii)  •  22 iunie 2019, 18:54

Românii devin ce au fost... Nu mai vrem sa știm de capul plecat pe care sabia nu-l taie... Românii nu mai sunt dispuși la compromisuri... Românii nu mai tolerează mafia și corupția... Bravo români...cei pe care nu va mai țin picioarele...dar vă ține inima! Hai România...haideți români cu inima curată!

Durti (2 comentarii)  •  22 iunie 2019, 19:14

Somnul rațiunii naște monștri...băieții sunt cu mintea liberă, eliberată de zicala “capul plecat, sabia nu-l taie”...respect publicului din tribune...la fel români adevărați...nația romană se trezește din somnul cel de moarte...suntem din nou vii...am spulberat granițele...și tinerii aceștia sunt vârful eisbergului... Respect vouă români adevărați...de oriunde sunteți voi acum!

itu52 (17 comentarii)  •  22 iunie 2019, 19:56

O întrebare pentru cine poate răspunde. Se anulează cartonașele galbene în semifinale? Mă gândesc că cei doi marcatori au scos tricoul în cunoștință de cauză, nu pentru că i-a cam înfoiat talentul.

vechiul adrian (4 comentarii)  •  22 iunie 2019, 20:43

Sunt jucatori care s-au format afara si care se impun. Intrebari: 1.Cati dintre jucatorii de la nationala au fost fost crescuti de Hagi? 2.Au acestia o mentalitate de invingatori? Rezultatele par sa confirme acest lucru, cel putin la ETAPA. 3.Radoi in cazul in care va continua sa mearga pe mana oltenilor, nu va progresa prea mult ca antrenor. A lasat acasa jucatori valorosi pentru ca nu aveau jocuri suficiente. In schimb insista cu Ivan. Acesta a jucat 3 meciuri la Krasnodar, a fost imprumutat la Rapid Viena, unde aproape ca nu ajucat. Acestia nu I-au prelungit intelegerea, dar nici Krasnodar nu il mai vrea, In schimb, titular cu multe minute la nationala, cel mai slab de pe teren. Daca ii sunt asa de dragi oltenii, sa promoveze la nationala intreaga echipa a Craiovei. 4. A inviat si briliantu'. Acesta stramba din nas (cand nu trage), nu e convins ca acesti pusti vor face fata la nationala mare. I-a spus cineva acestui baiat ca sunt deja cativa care au jucat meciuri la prima echipa? Si imi poate spune cineva ce performante a avut ca jucator? A castigat si el o cupa, un campionat ceva, iar la singurul turneu final la care a participat ce prestatii a avut?

Nicu Virdaru (2 comentarii)  •  22 iunie 2019, 21:27

Nu pierzi nici o oportunitate sa il intepi pe Hagi si sa te agati de Ianis Hagi, care ,spre deosebire de cele mai multe odrasle de bani gata( special din Romania), in loc sa rupa cluburile de fite, munceste din greu sa faca ceva in viata. Sigur ca sunt de apreciat cei care se ridica de foarte jos in orice domeniu, dar la fel de apreciati trebuie sa fie TOTI cei care muncesc din greu sa realizeze ceva. Nu este vina lui ca parintele sau e bogat si celebru. Si ,din cauza la cei ca tine, rosi de invidie si frustrare , pe acesti copii ai caror parinti nu sunt chiar saraci, este o presiune si mai mare. P.S As fi tare curios daca tu incerci sa-ti ajuti copiii sau nu.

Valeriu (3 comentarii)  •  22 iunie 2019, 21:28

Felicitari fotbalistilor si antrenorului Mirel Radoi! Cinste domnului Gheorghe Hagi pentru tinerii crescuti de dansul!

Adi (5 comentarii)  •  22 iunie 2019, 22:06

@ valeriu și restul Ce cinste lui Hagi ba? Omu e *** ***, mai ușor cu idolii ăștia ***. Hai să înțelegem odată pe cine trebuie să idolatrizezi și pe mingicari să îi punem la locul lor. Niște coate goale plătiți regește ca să ne distreze

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

FANFAN LA TULIPE (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 22:12

Delir in cel mai inalt grad!Ti-ai pierdut definitiv uzul ratiunii,stimabile Domnule STUCAN?!!Si sa castigam titlul european,este un mare VAX!O sa ne extaziem cateva saptamani si o sa treaca euforia si FINITA LA COMEDIA!Nu stiu cati vor confirma la echipa de seniori,,,,greu de zis!In rest....cine stie care tari au fost campioane europene sau mondiale la tineret...sau au luat titlul opimpic la fotbal?Doar titlul mondial si cel european la seniori conteaza in fotbal!Dar,pentru o natiune frustrata si mediocra ca a noastra,ar fi o performanta fantastica!O sa dam de nemti si o sa e scoata astia fotbalul din cap....sau spaniolii!In rest....totul e o nimereala,o potriveala inexplicabila si chiar ilogica....o euforie gen Danemarca sau Grecia cand au castigat titlurile lor europene,de nici lor nu le venea sa creada!Uneori,in sportul acesta,logica dispare definitiv!Ca si luciditatea autorului articolului de mai sus!Domnule Stucan,batista pe tambal....si lasa euforia!

Adi (5 comentarii)  •  23 iunie 2019, 0:24

Dacă Austria bate Germania iar noi pierdem, dacă Danemarca bate Serbia la 4 goluri iar noi pierdem la două, și dacă noi pierdem la trei goluri poimâine suntem out. Ce circ ați făcut zilele astea nu-mi vine să cred...

alex (8 comentarii)  •  23 iunie 2019, 8:28

Ne imbatam cu apa de ploaie! "Cangurii" care au luat locul 3 la Cupa mondiala pentru tineret din Australia, 1981, ce au facut dupa aceea? Mai nimic. Pentru bronz, batusera tot Anglia, care e "clienta" noastra eterna. Ce meci serios e ala in care se dau 6 goluri in 15 minute, goluri penibile, de toata jena, ca in curtea scolii!? Alea sunt aparari? Iar portarul englez a fost ridicol, spre deosebire de al nostru, care a salvat 3-4 goluri. Pana si barele erau, probabil, facute din lemn din padurile noastre...si ele au tinut cu noi! E bine sa ne bucuram, dar fara a exagera. Pana la urma e un meci de tineret, deci rezultatul in sine nu e relevant. Aceste echipe de tineri trebuie sa "fabrice" jucatori pentru echipa mare. Nu il confundati pe Coman cu Messi, sau Mbape, dupa un meci , de fapt o repriza! Asta e menirea echipelor de tineri, sa aduca jucatori la echipa mare, adica echipa adevarata, nu sa castige titluri. Nu uitati cate astfel de cupe au luat africanii, dar la campionatele mondiale de seniori ce fac acesti africani? De pe urma acestor competitii de copii si tineri castiga doar marile cluburi, care racoleaza jucatori buni pe bani putini. Doar fotbalul de seniori conteaza. In rest...reveniti-va baieti, nu cadeti dintr-o extrema in alta!

dedu (1 comentarii)  •  23 iunie 2019, 9:06

franta ne da 3 si se termina imbatatul cu apa rece.

Cristi (1 comentarii)  •  23 iunie 2019, 9:21

Meciul a fost extraordinar, memorabil si bucuria suporterilor este fireasca. Dar sa nu ne imbatam cu apa rece. Doar tarile mici, ge Romania sau Serbia vin cu virfurile generatiilor eligibile. Din tarile mari, jucatorii care au facut deja pasul spre nationalele mari nu sunt in loturi. Italia e fara Donnarumma, Anglia fara Rashford sau Sancho, Franta fara Mbape, Germania fara Havertz samd. In timp ce din lotul Romaniei se spera a se vedea viitoarea osatura a nationalei de seniori (si pe buna dreptate), adversarii din competitie vin cu jucatori care cel mai probabil nu vor mai apuca sa ajunga la acest nivel in tarile lor. Sa ne bucuram de meciuri, sa remarcam faptul ca e prima generatie de tineret care incepe sa fie modelata de jucatori care au reusit sa scape de sistemul romanesc, dar sa nu ne imbatam cu apa rece cind incepem sa ne raportam la perspectiva pt seniori.

vasco (7 comentarii)  •  23 iunie 2019, 11:49

Prea multă isterie după doua meciuri!”Cangurii”au luat medalia de bronz la CM.Câti au confirmat?Și erau alte vremuri,fără atâtea tentații,altă educație...N-ar fi rău să fie bine!

?????? (95 comentarii)  •  23 iunie 2019, 13:05

@ Opinați că Petre ar trebui titularizat cu Franța, în atac, împreună cu Andrei Ivan, ?

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  23 iunie 2019, 13:26

Adi, Dedu, Fanfan, Vasco si altii, Mirel a sarit peste clasa a doua, noi nu facem aritmetica de-a doua, batem Franta si … au, au, aualieu … O sa-i scoatem ? Observ o gramada de CAP-isti care vor sa-i calificam iar ca atunci cind ne-au batut apoi la CE. Ce-am cistigat ? Au pus un kaiser pardon pariser - fara scoala, fara studii, fara licenta pro, care declara ca nu-i place sa antreneze dupa doar 6 luni in care nu i-au mers blaturile – seful antrenorilor europeni ! Ca sa vina apoi din Elvetia cu o schema de vinzator de aspiratoare care curata saltele folosite de moldovence ani de zile, ca noi om fi batuti in cap ca sa-l lasam sa puna Il upe„minuta“ pe FRF alaturi de Il Luce & Coop. Va imaginati ce selectioner aveam azi, ce echipa ar fi jucat ca sa impresioneze camile si rusnaci ? -------------------- Nu facem calcule, nu schimbam nimic, intram sa-i batem pe toti !!! Vai de Ra-doi daca apleca urechea la hateri ! Daca Ivan nu-i in stare sa joace din 3 in 3 zile n-are decit sa-si faca si el ferma de gaini ! Oricum pare din alt film. Pe ei ! Hai Romania ! ---------------- PS Hai sa nu fim iar jagardele si sa lasam papusari sa joace pentru noi ! Putem si pierde dar ne pastram demnitatea ! - iar asta o vor aprecia toti concurentii.

luka (1 comentarii)  •  23 iunie 2019, 14:31

Mie mi se pare trista situatia. Atat de amarati suntem in Romania, ca am ajuns sa ne isterizam pentru un turneu de juniori de care nu-i pasa nimanui pe mapamond. Bine, mai e si obsesia romanilor pentru fotbal, ca daca lua cineva Roland Garrosul la juniori nu era nebunia asta.

Cbn (2 comentarii)  •  23 iunie 2019, 14:44

“chiar dacă și el a împrumutat uneori metodele vechilor conducători, într-un compromis pentru supraviețuirea Academiei sale.“ Dacă n-ar fi textul asta, s-ar apropia de un articol bunicel...

S (3 comentarii)  •  23 iunie 2019, 15:17

Sa mai zice cineva ca nu exista fake news. De vrep 20 de ani ne tot minte presa sportiva din Romania ca nu mai exista fotbalisti in Romania. Atunci de unde a aparut echipa asta U21? :)

suporteru’ (1 comentarii)  •  23 iunie 2019, 16:05

,,monștri'' nea stucan e de rau, sunt partea negativa din povestile pt. copii. Nu-i de mirare ca se vorbeste din ce in ce mai prost cand ,,lideri de opinie'' fac asemena afirmatii cu privire la niste baieti care-si depasesc limitele producand bucurie. E cam ca aia cand un ,,doctor'' ii transmite unui pacient venit la un control de rutina ca daca continua cu excesele ,,sunt sanse'' sa faca cancer.

GABE CONSTANTIN (1 comentarii)  •  23 iunie 2019, 17:27

ESTI PENIBIL,OMULE!

vechiul adrian (4 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:05

Unii din canguri au câştigat CCE, Supercupa, au mai jucat o semifinală şi o finală. Înpreună cu alți canguri au avut abonament la CE şi CM ani de zile. Şi dintre aceşti U21 unii au debutat la prima echipă. Şi vor mai urma şi alții

alex (8 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:05

Iosif Lovas (UTA), Constantin Garjoaba (Progresul Bucuresti) – Gheorghe Viscreanu (SC Bacau), Ioan Andone (Corvinul), Augustin Eduard (FC Arges), Mircea Rednic (Corvinul), Marin Matei (FC Olt), Doru Vuscan (UTA), Cornel Fisic (SC Bacau) – Costel Ilie (ASA Targu Mures), Gabi Balint (Steaua Bucuresti), Mihaita Hanghiuc (FCM Galati), Decebal Balaur (FC Arges), Horatiu Lasconi (Jiul Petrosani) – Dorel Zamfir (Dinamo), Stere Sertov (Steaua), Romulus Gabor (Corvinul), Mircea Bolba (ASA Targu Mures). Asta e echipa de canguri. Doar 6 au ajuns la nationala mare, iar Balint a avut cele mai mari performante. Cel mai bun jucator al turneului, Gabor s-a ratat, deci se astepta enorm de la el.

Comentează