Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Reghe, stafia din buzunarul lui Becali

Îmbrăcat tot în negru, cu părul din barbă albit în anii trecuți de la perioada sa de glorie, Laurențiu Reghecampf a intrat în studioul TV cu un respect căutat, salutând pe toată lumea. S-a așezat pe scaun, și-a aranjat mâneca […]

...

Semne de prăbușire a imperiului CFR

Semnele erau acolo după pandemie.  Cu FCSB, CFR n-a avut ritm nici luciditate, dar campioana ultimelor două sezoane și-a luat punctele cu ajutorul unei devieri norocoase a lui Ovidiu Popescu. La final, pe bună dreptate, Dan Petrescu și-a atacat jucătorii.  […]

...

30 de ani exorcizați

Când la mijloc sunt 30 de ani din viața ta, cu ce să începi? Cu Jurgen Klopp pufnind în plâns și ieșind din direct de la SkySports în timp ce era lăudat de omul de fier Graeme Souness? Sau cu […]

...

Taci, Paul, taci! Sistemul te vrea mut

De trei ori campion în Liga 1, Paul Pîrvulescu a fost suspendat provizoriu de Agenția Națională Antidoping (ANAD) după ce a recunoscut, în direct, la GSP Live că s-a dopat prin autohemoterapie, una dintre metodele de ozonoterapie interzise.  Cazul său […]

...

Poza cea de taină: Dragnea, Ponta, Hagi, Gino

Articolul 17 din Regulile FIFA prevede: “Fiecare membru afiliat trebuie să-și administreze activitățile în mod independent și fără nicio influență din partea unui terț”. Deși nu e redactat explicit, articolul se referă la influența politicului asupra fotbalului, o imixtiune pe […]

...

Liga Campionilor, wrestling regizat sau minune autentică?

E totul programat sau au devenit fotbaliștii moderni niște “monștri mentali” - așa cum și-a numit Klopp jucătorii - care pot produce minuni în serie?

Permalink to Liga Campionilor, wrestling regizat sau minune autentică?
joi, 9 mai 2019, 1:27

Exploziile de adrenalină de marți și miercuri seară au trecut, acum organismul se reface.

În ritmul în care Champions League a oferit răsturnări de situație spectaculoase în faza eliminatorie din acest sezon, în curând la doctori se vor prezenta fani cu simptome de stres emoțional cauzate de epuizare adrenală.

În cazul în care cele 7 (șapte) întoarceri remarcabile din această primăvară devin cumva ceva obișnuit, fotbalul riscă să se transforme într-un drog nociv.

Dar, nu-i așa?, să vină și să fie primite! Și să fie cât mai multe!

Acum, când corpul reglează valorile dezechilibrate de emoțiile produse în ultimele ore de golurile lui Origi și Lucas Moura, unii și-au băgat mintea în gheață – nemții spun că gheața reface fenomenal – și au început să analizeze, poate prea mult.

Pe Twitter, în ultimele 12 ore, a apărut un curent semnificativ potrivit căruia ce am văzut marți și miercuri este de fapt o mare conspirație care transformă treptat fotbalul într-un sport cu rezultate controlate, scopul final fiind manipularea emoțională a privitorilor pentru profit.

Câteva exemple din miile de mesaje postate de fani din întreaga lume:

  “Felul în care se joacă în acest sezon de Champions League îmi amintește de wrestling. Acest rahat este prea bun să fie real încât nu poate fi decât regizat”

Sau:

“În mod normal nu cred în teoriile conspiraționale, dar încep să mă gândesc că Liga Campionilor este regizată”.

Comparația cu wrestling-ul este facilă. Americanii au un sport în care rezultatele sunt controlate de organizatori, o parte a publicului știe, alta nu, dar toată lumea savurează circul. În ring, niște băieți musculoși își dau cu scaune în cap, se taie cu feliatoare de pizza și, într-un final dramatic, după răsturnări spectaculoase de situație, unii cad la podea. Evident, regizat.

Totul pentru audiență, totul pentru banii din televizare și contractele de sponsorizare.

Ce legătură reală poate fi între wrestling și fotbalul din Champions League? Cei mai mulți vor spune că absolut niciuna.

Totuși, măcar una există: foamea de bani la scară industrială.

În acest sezon, UEFA plătește peste două miliarde de euro echipelor care participă în Ligă, o sumă de 86 de ori mai mare decât cele 23,5 milioane de euro puse la bătaie în sezonul de debut, acum 27 ani.

Pentru golul din ultima secundă de la Amsterdam, Tottenham tocmai a mai încasat 15 milioane de euro, iar clubul din Londra va termina sezonul cu peste 100 de milioane de euro în cont pentru acest parcurs incredibil. Chiar și învinsă la ultima fază, Ajax se apropie și ea de 100 de milioane.

Sumele primite de UEFA din drepturile TV și din contractele de publicitate cresc de la an la an, iar la schimb forul european oferă un produs cu un imn senzațional și cu niște seri de fotbal spectaculos. În acest sezon, în pachet a apărut și un procent mult mai mare de drame cu un impact emoțional incredibil.

Sunt aceste capodopere regizate, așa cum cred unii fani ai fotbalului?

Intrăm pe un teren minat. Tentația e să te gândești că totul nu de decât o aiureală, o absurditate, chiar dacă ai documentat intens în ultimii șapte ani fenomenul internațional al trucării de meciuri pentru pariuri.

Sunt fan Liverpool de trei decenii. Am suferit ca un câine vagabond în serile semifinalei cu Barcelona, am și scris despre emoția generată de răsturnarea fenomenală și mă întreb cum ar putea cineva să regizeze niște meciuri la nivelul ăsta?

Paranoia, nu-i așa?!

Da, dar – cel puțin teoretic – fotbalul reprezintă un teren extrem de fertil pentru corupție.

Uitați-vă câți oficiali înalți din FIFA și UEFA au fost și sunt încă trimiși în judecată pentru fapte grave de corupție. Câți bani se transferă ilegal din conturile federațiilor continentale și internaționale în cele private ale oficialilor din fotbal.

Câți sponsori mari plătesc comisioane ascunse unor oameni cheie din fotbal, câți impresari mari – oameni care au în buzunar destinele financiare ale celor mai mari jucători ai planetei – și cluburi gigantice comit infracțiuni și încălcări ale regulamentelor, în timp ce UEFA și FIFA închid complice ochii sau se fac că iau măsuri.

Uitați-vă ce fotbaliști uriași – condamnații Messi și Ronaldo sunt câștigătorii Balonului de Aur în ultimii 9 din 10 ani – fraudează fiscul pentru câteva milioane în plus!

Gândiți-vă cum acești idoli își asociază imaginea cu tot felul de dictatori dubioși pentru alte milioane.

Nu în ultimul rând, amintiți-vă de protestul lui Hagi împotriva marginalizării cluburilor din est. De 27 de ani, UEFA manipulează subtil fotbalul, împărțind tot mai mulți bani tot mai multor cluburi din campionatele din vestul Europei. Automat, prăpastia financiară dintre puținele mari cluburi din est – unele câștigătoare de Cupa Campionilor, performanță neegalată încă de mulți giganți din vest – și cele din occident a crescut an de an. Neputincioși și neatractivi financiar, esticii au devenit necompetitivi sportiv.

Indiscutabil, fotbalul are în 2019 un motor de mare capacitate care consumă ireal de mulți bani. Pasiunea generată de acest sport nu face decât să alimenteze rezervorul instațiabil.

Publicul consumă avid: cumpără abonamente TV, își ia bilete pe stadioane, aruncă sute de euro pe tricouri și alte suveniruri, pariază febril și își face cumpărăturile în funcție de sponsorii clubului favorit.

Consumatorul de fotbal muncește de luni până vineri pentru un salariu care nu a crescut de 86 de ori din 1992 și până astăzi, iar marțea și miercurea seara vrea să se relaxeze, așteptând corul hipnotic care cântă “The Champiooooooons”.

În această primăvară, după binecunoscutul semnal sonor, din televizor au început să izvorască minuni pe bandă rulantă. În timp ce glandele adrenale ale fanilor funcționează peste limitele normale, creierul primește un bombardament cu stimuli de bine.

E totul programat sau au devenit fotbaliștii moderni niște “monștri mentali” – așa cum și-a numit Klopp jucătorii – care pot produce minuni în serie?

Vom vedea în sezoanele următoare, când – potrivit logicii curentului conspirațional de pe internet  – numărul de minuni care se întâmplau odinioară odată la zeci de ani ar trebui să rămână la nivelul de anul ăsta sau chiar să crească.

Până atunci, să ne bucurăm de spectacol.

Comentarii (98)Adaugă comentariu

pawn (28 comentarii)  •  9 mai 2019, 17:21

dap. stucan e paranoic. si hagi e nebun. dar stiti ceva? aveti de grija, neprietenilor, sa fiti cu abonamentul tv platit la zi, ca altfel nu veti mai putea sa va traiti micile voastre vieti in fata televizorului, uitandu-va la bogatani cum isi traiesc viata cu adevarat. asta e tot ce va cere parallax corporation, sa va platiti doza lunara.

Maxentiu (15 comentarii)  •  9 mai 2019, 17:25

Destul de greu sa regizezi un gol in ultimul minut de joc, dar presingul formidabil al lui Liverpool contra Barcelonei nu poate fi explicat decit prin... chimie.

lupthelup (1 comentarii)  •  9 mai 2019, 17:52

Cand am inceput sa ma uit la Champions League si aveam vreo 11-12 ('94 - '95) meciuri de astea emotionale erau norma, pentru aia era Champions league. Tin minte parcursul lui Ajax din acel sezon (era prima data cand aveam voie sa stau pina la 11 seara sa ma uit la TV) si evident finala cu marele Milan din 95 - si Dortumnd cu Juve din 97 (3-1 dortumnt) si sa nu uitam de dramatica finala din '99 si meciurile facute de Dinamo Kiev care ajungea in Semifinale... doamne! in 99-00 In sferturi Chealse castiga pe S.Bridge cu 3-1 si avea 1-0 pe nou camp dupa 20 de minute si Barca a intors cu 5 goluri castigand la penalty-uri....in 00-01 in sferturi Leeds castiga 3-0 pe Ellan Road si in retur pe El Riazor ,Depor are 2-0 si bara prin min 85 si inca 2 ocazii imense pina la final... ala a fost cu adevarat un meci dramatic! Apoi sezonul 03-04 cu Super Depor, Monaco si Porto in semiifinale. Monaco a pierdut pe Bernabeu cu 4-2 si a intors in principat 3-1 dupa ce real a deschis scorul in min 36 parca. Cu Porto invingind aca cu un gol tirziu pe United ( 2-1) si egalind la ultima faza pe Old Traford pentru a merge in Semi-Finale si Depor intorcind in tot in sferturi cu Milan 4-0 dupa ce pierduse pe San Siro 4-1. Apoi finala din 2005 cu Liverpool ajunsa miracolus acolo (cercetati voi putin parcursul lor si semifinala cu Chelsea) si cate si mai cate si mai cate asemenea meciuri. Da, in ultimii 10-12 ani Liga a devenit un teren de joaca exclusiv pentru cluburile bogate mari si foarte rar surprize - mai un Lyon, mai un Shalke chiar Atletico. Tosui amintim Chealsea in 2012 care au intors dramatic meciul pe Stanford Bridge cu Napoli, si finala cu Bayern la fel, cu gol in min 87 Drogba si penalty aparat de Cech in prelungiri. Era Ronaldo / Messi ne-a amortit si am uitat ce inseamna defapt Champions league, drama, emotie intensitate. Ma uitam peste cei care fac aceste comparatii, foarte multi din statele unite, unde, sa fiu iertat, "soccerul" e ceva nou, e un fenomen care a prins in ultimii 5-10 ani, de cind cu Messi si Ronaldo, ei nu stiu de perioada pre-Messi / Ronaldo, nu au vazut acele meciuri nu au o comparatie concreta si corecta si nici nu au cultura adevarat a fotbalului din Champions League. Ca fotbalul modern e un motor de bani extraordinar e una, ca e un suport excelent pentru coruptie e la fel adevarat, e la fel de adevarat ca banii au stricat mult din bucuria sincera a fotbalului, dar banii nu sunt totul in fotbal (vezi PSG, Man City, si alte echipe umflate artificial)si asta au demonstrat din nou aceste echipe ( ajax, Liverpool si Tettenham) si de aia noi cei care stim ce inseamna Champions League cu adevarat ne bucuram de acest sezon dumnezeiesc, de rasturnari de scoruri, de meciuri cu ritm incredibil de niste semifinale cum nu am mai vazut de mult si de a treia finala fara Messi si Ronaldo din ultimii 12 ani! Cei care nu stiu ce inseamna fotbalul pe batrinul continent o sa scrie e twitter si o sa se uite la WWC wrestling. Sa spui ca Champions league e trucat inseamna sa devalorizezi fenomenul si sa iti bati joc de munca unor jucatori si antrenori de top... Asa ca domule Stiucan, cum bine spun cei de la PROtv, bucurati-va de fotbal!

Erol Ahmet (2 comentarii)  •  9 mai 2019, 18:05

Sa iei 4-5 comentarii de pe twitter si sa dezvolti un articol insinuand ca au fost blaturi, trebuie sa fii mai ceva ca noaptea (n-am vrut sa zic prost ca noaptea). Luam 4-5 ineptii, ignorand milioanele de comentarii care au apreciat dramatismul si spectacolul meciurilor, si facem un terci de articol care ne frizeaza inteligenta. Stucan e ca saracul ala care striga la tine "blat!!" si are pretentia de a te pune pe tine sa demonstrezi ca ai fost curat. Adica el acuza de ceva fara a prezenta vreo proba. Asa ai mare succes printre prosti doar. Ceea ce nu are capacitatea sa gandeasca Stucan este faptul ca nu toti suntem ca el si ca majoritatea cititorilor lui. Noi putem fi prosti doar pentru ca-i citim aberatiile.

Racul (3 comentarii)  •  9 mai 2019, 18:09

Cand se face tragerea la sorti pentru finala? Cum care tragere la sorti? Aia care sa determine ce echipa incepe de la 0-3... P.S. Nu e idea mea, vine de pe Guardian.

Erol Ahmet (2 comentarii)  •  9 mai 2019, 18:14

Si inca ceva: Ajax, Tottenham si Moura asteptau minutul 90+5 (s-au dat 5 minute de prelungiri) ca sa castige Llorente fantastic un duel aerian, ca sa paseze Delle Ali extrem de fin pentru Moura, care sa nu trimita in blocaj, in portar sau pe langa poarta, ci sa inscrie prin unicul spatiu liber disponibil? Cand un trist scrie un articol insinuand un blat dupa un asemenea deznodamant, atunci orice om cu un minim de inteligenta nu poate fi decat dezgustat de cel care incearca sa induca (doar prostilor) lucruri necurate

Racul (3 comentarii)  •  9 mai 2019, 18:14

Stucan nu a scris nicaieri ca meciurile au fost trucate, a scris doar ca dramatismul acestui sezon de UCL va produce si mai multi bani in anii urmatori si ca daca ar putea, cei care fac investitiile si culeg profiturile ar genera acest nivel de dramatism in mod artificial.

Alex (1 comentarii)  •  9 mai 2019, 19:25

Cu siguranta nu lol....nu prea ai cum sa regizezi asa ceva, nu ar fi fezabil....pur si simplu s-a intamplat, cu siguranta sezonul asta e doar o exceptie , nu va deveni o regula. Pt UEFA si competitie intradevar a fost mana cereasca asemenea meciuri de infarct:))))

Durden (12 comentarii)  •  9 mai 2019, 19:41

De fapt uefa a vrut sa ne hraneasca si pe noi cu bani, dar nu am profitat si am fost prea prosti sa facem ceva cu ei

doilaunu (7 comentarii)  •  9 mai 2019, 19:52

ca sunt oameni fara minte pe lumea asta care refuza sa creada ceea ce vad nu ma mira. Ca intr-un ziar de sport cineva baga in seama aceste stupizenii asta nu mai e chiar ok. In fine, dle Stucan: sunt oameni care cred ca pamantul este plat. Ce credeti, au dreptate?

doilaunu (7 comentarii)  •  9 mai 2019, 19:55

lupthelup, felicitari pentru comment!

Holostencu (2 comentarii)  •  9 mai 2019, 21:10

Cam multe remontade în care e implicată Barcelona...

ali b (1 comentarii)  •  9 mai 2019, 21:12

https://www.dailymail.co.uk/news/article-1066544/Russian-mafia-paid-Bayern-Munich-millions-throw-UEFA-Cup-semi-final-judge-claims.html Asta e doar un exemplu, pentru cei mai naivi care nu isi imagineaza ca la nivelul asta se fac nefacute, care sunt siguri ca doar la noi se intampla din astea. In realitate, la noi in campionat sunt de fapt cele mai putine rezultate ciudate si rasturnari de situatie, ai nostri sunt cei mai fraieri. Lasa ca fac bani elvetienii si altii din astia, ca ei n-au bani destui...

Conspiratii? No way dude (2 comentarii)  •  9 mai 2019, 21:47

Spectaculos, desi bine cunoscut, majoritatea bipezilor cititori si comentatori de articole diverse sunt ... increzatori; ei cred ce li se da la tv; "revolutia portocalie"... "Primavara araba"... Absolut... iar nasii occidentali sunt vexati ca cineva ataca independenta mamei justitiei prin est. Sigur... F. Suparati... Increzatorii (turma) au inteles de la autoritatea tutelara ca versiunile neoficiale, cum ca multe lucruri nu sunt ce par a fi, ca inclusiv cate o revolutie sau un razboi sunt inscenate, se numeste teoria conspiratiei si e naspa. Cu credulii, sa le zicem dragut, nu te pui. E cum ziceti voi, inteligentilor. A fost revolutie portocalie, primavara araba... nu exista echipe dopate fix cand trebuie in UCL, ca daca nu e asa, urmeaza intrebarea ce inseamna un fleac de meci de fotbal pt. unii care pot sa "aranjeze" o rasturnare de regim?

Cătălin Călin (1 comentarii)  •  9 mai 2019, 22:03

lupthelup, felicitări pentru comentariu...obiectiv, pertinent si foarte bine documentat! Să ne bucurăm de fotbal!!!

gio (8 comentarii)  •  9 mai 2019, 22:26

Iti dai seama daca se nastea stucan la timp sa prinda acel Bremen- Anderlecht 5-3 dupa 0-3 sau si mai incolo un Uerdingen- Dresden 7-3 dupa 1-3 (cand in tur fusese 0-2) sau un Metz- Barcelona 2-4, Barcelona- Metz 1-4, sau Austria- Elevetia 7-5 dupa 0-3 pe la mondialele din 1954.. Ideea este ca indivizi precum Stucan sunt iresponsabili si probabil *** si hranesc cu inventiile lor scenariadele altor *** carora li se da apa la moara. Ideal ar fi ca un club sau un jucator asupra carora stucan a facut sa planeze suspiciuni de incorectiudine sa-l cheme pe ziarist in instanta sa prezinte dovezi, sa vedem pe unde scoate stucan camasa. Asa sa acuzi liverpool, barcelona, ajax si tottenham de frauda pentru ca esti idiot nu este in regula.

Cosmo (9 comentarii)  •  9 mai 2019, 22:58

Clar e regizat, ca sunt cameramani, sunetisti și regizor de emisie. Și dacă se juca pe bune era și o echipa românească în semifinale.

Unu’ (1 comentarii)  •  9 mai 2019, 23:47

Turneul de tenis de la Madrid: regizat sau regizat? Pliskova, Osaka si Kvitova au uitat sa joace tenis sau nu au voie sa se intalneasca pe traseu cu Halep?

di livio (9 comentarii)  •  10 mai 2019, 0:05

văzui reluarea Ajax-Spurs...după 2-0 s-a jucat țurca pînă la pauză...au plimbat mingea la mijlocu terenului 15 min pt că le era frică să nu dea vreun gol din greșeală...comentatoru de la Digi era disperat...Spurs nu atacă, nu găsește soluții, nu se apropie de poartă...englezii joacă de parcă ei conduc cu 2-0...probabil că la pauză trebuia să fie 2-0...după pauză, minune...două goluri în două min...la al doilea Schone fură mingea de la portaru lui și i-o dă lu Moura...pe Anfield, Jordi Alba nu vrea să dea gol deși era singur cu portaru...îi pasează lu evazionel și ăla bîlbîie mingea pînă i-o suflă fundașu...alt comentator disperat și aici...ce face J Alba, ce face...nu înțelegea omu...și îi greu de înțeles...aș fi curios cît aveau de plătit casele de pariuri dacă Ajax-Spurs era 1 sau x...poate află domnu Ștucan

Xlx (3 comentarii)  •  10 mai 2019, 0:27

Un meci poate fi regizat și fără a stabili câștigătoarea. Doar pentru a crea emoția. Dau unii doua goluri, apoi ceilalți dau și ei doua în minutele 50-55 și pe urma care reușește sa mai înscrie. Nu mai ai meciuri închise, scapi de 0-0, 1-0 și câștigă cine gestionează mai bine finalul.

pawn (28 comentarii)  •  10 mai 2019, 0:41

stucan (desi tanar; si ***, ca, na...e nemultumit, are foame, e agresiv) e totusi mult mai nuantat decat poate sa dezvolte intr-un text scurt. e vorba de o atitudine, de o vibratie. de-o incurajare a echipelor, jucatorilor, tarilor bogate sa devina si mai bogate, si de descurajare a celorlalti. prin orice mijloace. ce, daca lui paolo rossi i se promitea o podgorie daca dadea...(habar n-am, parca 3 goluri) la cm din italia (a dat 6) era ceva necurat? asa si aici: sute de sponsori, televiziuni, firme de incaltari sportive si de dama, producatori de telefoane, masini, sutiene si camioane ii incurajeaza pe kane, benzema, ziyech, cristiano, salah, neymar sa dea goluri, pase, sa joace ofensiv, sa nu se acopere. arbitrii (personaje esentiale) favorizeaza si ei cu ambele maini desfraul asta ofensiv-dezechilibrat si cheama deneaul daca un fundas indrazneste ce-i faceau germanii lui cruyff in anii '70 sau goikoetxea si gentile lui maradona in anii '80. iar echipele din est...(a se intelege prin "est" toate campionatele mici, including scandinavia, austria, balcanii etc) se ciocnesc frontal de ostilitatea, pesimismul si...direct potrivirea de zaruri la preliminarii (unde sunt aruncate sa se manance intre ele in zilioane de tururi preliminare) si devorate de sistem daca au ajuns sa treaca printr-o minune de sita aia infernala si sa strice prin pesimismul lor de sarantoci toata iluzia asta care ia locul religiilor, politicilor, filosofiilor, artelor, compromise si decartate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabriel (1 comentarii)  •  10 mai 2019, 1:13

in ziua de azi totul este regizat atata timp cat acel lucru se va invarti in jurul multor bani iar cum in ziua de azi banii in fotbal spun totul se face orice pentru asta .nu ma mira asta ,chiar este vizibil acest lucru , iar de multe ori chiar am anticipat si nu acum ca ajax -tottenham a fost unul asemanator dar ma surprinde doar faptul cum de ajax a jucat precum romanii cand ei stapaneau cel mai bine pasele si controlul acestora si nici nu trebuia sa faca mai mult in a doua repriza. ma mira faptul ca unii mai cred intr-o lume dreapta chiar si acea emisiune insula iubirii pare pentru ei una pe bune :))). vad multi romatici pe aici:)))). cred ca stiucan a cam pus punctul pe i si bine a facut-o oricat de dureros va fi pentru unii.

Moromete (1 comentarii)  •  10 mai 2019, 2:57

Tocmai miezul articolului e lipsit de valoare jurnalistică. Comentariile unor internauți, care stau la baza elaborării textului, pot fi selectate și răstălmăcite în orice mod, în funcție de ce vrei să dovedești. Adică, pot să vin și eu cu o selecție și să demonstrez orice vreau. Apoi, urmează manipulările de maestru ale dlui Ștucan. Îi sunt caracteristice. Se folosește de niște sofisme, de niște adevăruri general acceptate, ca să pară convingător. „Adică, dacă Ana are mere, poate are și pere. UEFA e coruptă, deci a corupt și aceste meciuri. Nu sunt foarte sigur, dar totuși, uitați-vă în jur în ce lume coruptă trăim, deci sigur Ana are și pere, pe care le vinde la negru”, e maniera prin care insinuează dl Ștucan. Omul suferă *** care-l țin captiv într-o aroganță intelectuală, iar acest defect nu-l ajută să constate uneori niște adevăruri simple. Există mulți exaltați în această lume, unii dintrei ei foarte culți, care trăiesc cu ideea că totul e decis din umbră. Sunt teorii care au la bază niște adevăruri general acceptate dar care, apoi, sunt manipulate și prind extraordinar la public. Oamenii sunt atrași de ocult, de mister, de putere. Ce mișto sună. Totul e decis din umbră de câțiva granguri. Noi doar privim, suntem prea mici să intervenim.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

conteaza CINE NUMARA VOTURILE (13 comentarii)  •  10 mai 2019, 4:08

Doua finale, patru echipe englezesti... Exact CAND (nu) SE PUNE IN APLICARE "Brexit"! Punem pariu ca daca era "Italexit", am fi vazut patru echipe italiene? Sau, daca era "Francexit", erau patru echipe frantuzesti. Ce slogan ne prezinta UEFA, peste tot, de 10 ani? "NU RASISMULUI!" De ce? Pentru ca asta e scopul UE, si al Comisiei Europene (cele ce TUTELEAZA mafia UEFA)! De ce? Ca ne cadorisesc cu milioane de imigranti nord-africani ILEGALI! Totul e O MARE CONSPIRATIE. Kalergi stie DE CE!

motanul incaltat (43 comentarii)  •  10 mai 2019, 4:31

Ce mi se pare total absurd este sa vezi o nulitate de arbitru roman ca este la centru intr-o semifinala UEFA.....In rest oricine poate observa ca nici un fotbalist roman nu va ajunge niciodata acolo sus. Pt ca valoarea lor este egala cu zero. Apropo tu ca jurnalist sportiv stii pe de rost mai multi jucatori de la Liverpool, Totenham sau Ajax ca echipa Barcei oricum o stiu toti pe de rost----sau jucatori de la Chiajna, Voluntari sau Sepsi????Vor sa faca ceva exclusivist ?? Sa faca...pt ca e clar ca n-au rost sa se impiedice de estici care dupa ca ce ca sunt saraci mai sunt si trintori.....Pai Liverpool fara oameni de baza si cu niste rezerve de care nu auzise nimeni matura pe jos cu Barcelona.....Nu stiu daca se justifica citi bani iau astia dar eu le-as tripla veniturile.

Polilula (4 comentarii)  •  10 mai 2019, 7:31

Toți ăștia care vă etalați cunoștințele de fotbal pe aici și vă lăudați cu meciurile memorabile pe care nici nu le-ați văzut (Austria-Elveția din 1954!!) uitați să le puneți și în context. Vorbiți în mare parte de perioade în care cupele europene însemnau 4-5 meciuri pe an (pentru unele echipe acest lucru se întâmpla o dată la câteva sezoane). Leeds în anii 2000 a făcut un sezon unic. SuperDepor a făcut o singură răsturnare spectaculoasă. Astăzi, totuși trăim în epoca fotbalului super tactic, a spațiilor mici. Pare neverosimil ca ”autobaza” lui Simeone să piardă un avantaj de 2-0 acasă cu Juventus, iar Juventus după această performanță să piardă cu Ajax (echipă labilă psihic după cum am văzut în ultima repriză cu Tottenham) în condițiile în care UCL e singurul obiectiv real al lui Juve în ultimii ani. Pare ireal ca o selecționată de superstaruri (PSG) să încaseze 6 goluri după ce au câștigat cu 4-0 în tur! Mai apoi, Barca să pățească același lucru cu o echipă mediocră precum Roma. E incredibil cum la 1-0 pe Anfield 4 dintre cei mai buni atacanți ai lumii scapă singuri cu Alisson și nu știu ce să facă cu mingea. În final, mi se pare fascinant cum Tottenham nu mișcă în ofensivă 3 reprize din 4, ca mai apoi, să speculeze ”labilitatea psihică” a unui Ajax care nu e Steaua în 2006. Nimeni nu spune că nu există răsturnări spectaculoase și meciuri memorabile, dar parcă alea pe care le-ați enumerat voi vin din alte vremuri și erau mai rare, de unde și spectaculozitatea lor. Astăzi, UEFA înearcă să împace și capra și varza. Să le dea bogaților cât mai multe locuri în cupele europene, încercând să păstreze interesul pentru un sport care devine din ce în ce mai mult robotizat, lipsit de pasiune și orientat către venit.

17 Nentori Tirana (48 comentarii)  •  10 mai 2019, 8:32

Costi tata, de-abia acum ma uit de minute bune la poza ta, incerc sa vad daca aveai inca de p-atunci pupilele marite. Din contra, noii tai Patroni vor sa vinda povesti, povesti pe care fica lui Voiculescu le-a respins. Sirbu se jena si el de astfel de timpenii, el prefera povesti dimbovitene, ***, … o ora intraga de astfel de stiri internationale. ------------- Recomandare. Daca vrei sa vinzi ar trebui sa treci la cotidian, la astfel de „intimplari“ haioase cautate de fostul tau sef, caci Mitica, Prazica si Vasilica nu vor sa vada unii mai destepti, mai perfizi. Recomandare de lectura, daca insisti pe planul nou de facut bani, citeste, poate scoti un articol vandabil: -------------- Ba Pacala, uite ce scrie Tandala in „Tristete“ - Geambasu, Paris, Notre Dame: „tindala (191 comentarii) 17 aprilie 2019, 12:41 – (pina la ora asta nu cred ca bei nimic !) Cei care au regizat cu cinism, spectacolul incendierii catedralei-aflata in plan de renovare-cum fusese si Old trade Center,in plan de demolare-nu pe ei vroiau sa-i impresioneze!In vederea anticipatei colecte internationale,pentru ca banii de la UE-adica de la nemti-nu erau suficienti-"destinatarii" erau vesnicii cotizanti!Adica rusii,arabii si posibil,chinezii!“ ------------ As completa, ca idee pentru tine: oricum asa zisa Catedrala statea sa cada, se vede clar ca era tinuta numai de schele ! Bucurie, Klauz Wermer a avut ocazia sa-i trimita felicitari lui Macron !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marian Boeangiu (24 comentarii)  •  10 mai 2019, 8:40

Probabil adevarul e pe la mijloc . Aranjamente au fost si vor fi si nu putem aprecia nivelul lor. Tot la fel de adevarat e ca in multe parti exista profesionisti adevarati in fotbal de la descoperirea talentelor pana la slefuirea lor. De fapt asta e marea noastra problema. Iar la ei rezultatele neverosimile ne fac sa nu observam calitatea exceptionala a prestatorilor. In tot acest amalgam de variabile cred ca am observat o constanta: calitatea exceptionala a PSIHOLOGILOR ,MOTIVATORILOR ce stau in spatele "neverosimilelor" rezultate fie ca s-au numit dr. Fuentes sau Ma Juren sau Neubert sau cine or fi . Asta nu scade din meritele antrenorilor si jucatorilor ci nummai ii transforma din oameni exceptionali in semizei.

ervfr (1 comentarii)  •  10 mai 2019, 9:10

Eu zic ca si middlesbrough - Steaua a fost trucat:)

Catalin_cj (2 comentarii)  •  10 mai 2019, 9:35

Sunt doar curios, cum o echipa ca Tottenham care în grupe a fost umilita de Barcelona acasă și abia a egalat pe final în retur cu echipa de rezerva a Barcelonei dintr-o data devine zmeu și rupe normele. Bănuiesc ca și cotele la pariuri la toate meciurile pe care le-au jucat în eliminatorii erau destul de frumoase. Vad ca uni dau exemple ale unor meciuri din urma cu 20 ani. Dar atunci erau 1-2 pe sezon iar acum sunt aproape 10 meciuri care seamănă cu filmele americane de acțiune. Iar ca bonus Liverpool joaca toate meciurile din ultimele luni la intensitate maxima, deci vreo 15-20 meciuri jucate din 3 în 3 zile. Și joaca fizic toate meciurile. Interesant cum de rezista asa de bine. Cum zicea cineva mai sus. Chimie.

YNWA 19 (1 comentarii)  •  10 mai 2019, 9:43

Imi pare rau ca esti fan Liverpool, credeam ca doar WWF are probleme mintale. A fost primul dar ultimul articol citit de maria ta. Lipestete de united, aia joaca pe bune.......O, sorry, Sir nu mai e acolo !

Emil (1 comentarii)  •  10 mai 2019, 10:47

Daca mergea Barcelona in finala era rezultat autentic. Daca merg englezii este........wrestling :))))) Hai sa lasam ipocrizia deoparte. A fost cea mai frumoasa editie a ligii campionilor din ultimii ani. S-a terminat cu dominatia spaniola, incepe cea englezeasca.

patrutreitrei (1 comentarii)  •  10 mai 2019, 11:52

Mda. A fost regizată inclusiv bara lui Ziyech. Dacă ar fi intrat, ar fi dat Tottenham și golul 4, nu? Mingile sunt de fapt teleghidate precum dronele, dovadă golul din lovitură liberă al lui Messi în meciul tur și ratarea din poziție similară în retur. Mare e grădina domnului...

conteaza CINE NUMARA VOTURILE (13 comentarii)  •  10 mai 2019, 12:52

@ motanul incaltat, 4:31 "Ce mi se pare total absurd este sa vezi o nulitate de arbitru roman ca este la centru intr-o semifinala UEFA.." Tocmai asta demonstreaza cata coruptie e la nivel inalt in UEFA (ca si in FIFA), si ca regia mafiota este la locul ei in meciurile de cupe europene. Prezenta acestei slugi, hoti gan, a "Nasului" Sandu in corpul arbitrilor europeni (cu necesarul periplu intern, ***, ce asigura apoi iesirile externe, tot ***) e chiar un fapt necesar. Se tot vorbeste de condamnarile jucatorilor, de ale sefilor de cluburi, de sanctionarea cluburilor, dar UNDE SUNT ARBITRII CONDAMNATI? Te uiti, si, MINUNE MARE, nici un arbitru nu este bagat in proces, desi meciurile ale caror rezultate au fost influentate decisiv de ei sunt pe toate coclaurile si uneori in vazul a miliarde de oameni (apropo de finala CM de la Moscova, si de arbitrul argentinian care se juca cu VAR... Sau de meciurile de la CM din Africa de Sud, 2010). Si INTOTDEAUNA castiga cine trebuie... Adica o echipa MULTIRASIALA! Regula!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dizidentul inutil (1 comentarii)  •  10 mai 2019, 14:54

poate ca asa si este ginindu-ma cine a preluat facebook-ul sau toate fara de legile cu taxele neplatite de ronaldo sau messi etc. i-ar face sa fie mai intelegatori la aranjamente care se pot solda cu iertari sau cu bani si mai multi daca ar fi cistitat. se prea poate... dar imi vine sa rid cind vad suflarea din tara cum sint mai toti de la simplii privitori la jurnalisti impliati cu calcule cu speach-uri alese cu planuri conspirationiste pe cind au trecut 30 de ani si nimeni nu se intreaba unde este totusi singele si cartusele din nea nicu Pingelica. culoarea ochilor, pozitia capului, parul , nodul de la cravata si mai cu seama ca leana dupa spusele criminalistior francezi era moarta de cel putin 5 ore. ei da acolo este intrebarea. si daca se da un raspuns acolo atunci putem din aproape in aproape sa vedem cum banul care l-ar fi omorit si pe nea nicu tot din conspiratia mondiala de a nu deschide o banca ce ar fi lovit in marile puteri cu imprumuturile lor l-ar fi dus la pieire. si cum ziceam cite miliarde are romania datorii azi? peste 100 de miliarde pe cind asa zisul dictator ne-a lasat la zero. aolo da conspiratie... dar ma rog... poate a a facut de fapt gripa si s-a infipt intr-un cui facind gripa.

dizidentul inutil (1 comentarii)  •  10 mai 2019, 14:54

poate ca asa si este ginindu-ma cine a preluat facebook-ul sau toate fara de legile cu taxele neplatite de ronaldo sau messi etc. i-ar face sa fie mai intelegatori la aranjamente care se pot solda cu iertari sau cu bani si mai multi daca ar fi cistitat. se prea poate... dar imi vine sa rid cind vad suflarea din tara cum sint mai toti de la simplii privitori la jurnalisti impliati cu calcule cu speach-uri alese cu planuri conspirationiste pe cind au trecut 30 de ani si nimeni nu se intreaba unde este totusi singele si cartusele din nea nicu Pingelica. culoarea ochilor, pozitia capului, parul , nodul de la cravata si mai cu seama ca leana dupa spusele criminalistior francezi era moarta de cel putin 5 ore. ei da acolo este intrebarea. si daca se da un raspuns acolo atunci putem din aproape in aproape sa vedem cum banul care l-ar fi omorit si pe nea nicu tot din conspiratia mondiala de a nu deschide o banca ce ar fi lovit in marile puteri cu imprumuturile lor l-ar fi dus la pieire. si cum ziceam cite miliarde are romania datorii azi? peste 100 de miliarde pe cind asa zisul dictator ne-a lasat la zero. aolo da conspiratie... dar ma rog... poate a a facut de fapt gripa si s-a infipt intr-un cui facind gripa.

Zagna (11 comentarii)  •  11 mai 2019, 14:26

Stuca-n miriste...

Dide (1 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:39

Stucan s-a nascut dintr-un blat. Tata lui si mama lui au plecat la culcare, iar pe blat a venit barza pe hornul casei si l-a lasat pe Stucan in sufragerie

Radu_pnt (2 comentarii)  •  13 mai 2019, 17:40

Da...conspiratii putem face garla, fara argumente solide doar pe baza incredibilului. Mai ibcredibil mi s-ar parea sa fi fost chiar regizate golurile in extremis , de spirderman ale lui Moura sa te furisezi asa rapid intr-o padure de fundasi si sa strecori mingea pe nevazute in poarta, sau un sut din prima in ultima faza, tot pe nevazute si tot in extremis trece pe la radacina barei. Mi se pare fenomenal de greu de regizat maestre. Dar de ce n-ati deconspirat aceasta manarie dupa ce Real Madrid a castigat 3 la rand....cu foarte mult ajutor din partea arbitrilor??!!!! Nu mai puneti botul la toti "astronautii", gen Dan Negru ca anungeti la fel de mascarici ca si ei, mai devreme sau mai tarziu

Stan (1 comentarii)  •  15 mai 2019, 11:02

Nu poti truca meciuri implicand sute de persoane cum sugereaza unii sau altii. Numai jucatorii prezenti pe teren in semifinale se apropie de 50. Cu staff, antrenori, arbitri sunt sute de persoane. E imposibil sa nu vorbeasca cineva. Mai mult, ce ii poate cineva oferi lui City sa se dea la o parte din fata lui Tottenham cand seicii viseaza doar CL? Ce am vazut in schimb a fost un fotbal total, o daruire exemplara a jucatorilor echipelor considerate outsidere si VAR. In plus, ca sa inscrii un gol in ultimele secunde e nevoie de o regie exemplara.

the_gunner (2 comentarii)  •  16 mai 2019, 9:40

Haida,de ! După un sezon UCL ,EL cum n-a fost de multă vreme ,se găsesc unii sa strige "hotiiii" .Ati văzut la TV fetele jucătorilor de la Ajax la sfirsit de meci ? Ori ale lui Messi,Pique si Jordi Alba pe Anfield ? Arătau ăștia blatiști ? Mai e unul pe aici care crede ca cele 4 finaliste engleze sint acolo di cauza Brexitului ,ca UE vrea GB sa se răzgândească .Ma minunez ca unii pot scoate asemenea năzbâtii din tărtăcuța lor .D-lor,dacă se fac blaturi voi fi convins numai si numai atunci cind Luxemburgul va cistiga CE .Se pot face blaturi gen RFG-Ungaria '54 ,sau RFG-Austria'82 ,blaturi între DOUA echipe ,dar un blat la nivel de o întreaga competiție ? Autorul nu face decât sa reproducă opiniile unora .Un subiect bun !

gio (8 comentarii)  •  19 mai 2019, 20:28

@Polilula. Am dat exemplele din 1954 si anii 1980s tocmai pentru ca argumentul principal al vostru, al conspirationistilor, consta in faptul ca "sunt multi bani" si "se joaca la pariuri", asa ca ti-am dat exemple din perioade cand nu erau asa multi bani iar fenomenul pariurilor era mai putin raspandit. Daca vrei iti gasesc intoarceri de 0-3 si din anii 1920-1930 din Cupa europei centrale si din 1990-2000, gasesc de cand vrei tu, iti demonstrez usor ca macar o data la 2 editii de cupe europene a fost o intoarcere de 3 goluri, ca sa nu zic chiar in fiecare editie. Oricum e greu sa ai argumente cu cineva care suspecteaza un meci decis in 95 si inca prin ce executie, asta dupa ce Ajax a avut bara in 80 (regizata probabil) si care vine cu argumentul ca Tottenham a fost dominata 3 reprize si cum de si-a permis sa scoata capu' in 4 a.. Uite ca si-a permis, asa cum si Liverpool si-a permis sa intoarca 0-3, Barcelona 0-4 cu PSG ori Roma 1-4 cu Barcelona, ca nu stabiliti voi ce rezultate se mai pot intoarce si care nu. Dupa teoriile voastre la o diferenta de 3 goluri (sau chiar 2?) nici n-ar mai trebui sa se joace returul. Si sa vezi tampenie de argumente, ca in vremurile de azi cica "se joaca tactic" si nu s-ar mai pot face asemenea diferente. Haha, dar la meciurile tur nu se juca "tactic", cum de-a reusit Barcelona 3-0 cu Liverpool, PSG 4-0 cu Barcelona etc, acolo de ce n-ati sarit sa suspectati? Ca daca s-au putut alea din tur s-or fi putut si in retur cu un gol mai mult pentru cealalata echipa, eu asa zic. Corect era sa veniti voi conspirationistii dupa Barcelona- Liverpool 3-0 sa ne explicati ca a fost blat si in retur sa suspectati ca intoarce Liverpool tot prin blat. Da n-o sa veniti niciodata inainte cu asa ceva, ca nu le-ati nimeri si v-ati face de ras . Si de unde ai scos ca a scapat Barcelona de 4 ori singur cu portarul, eu imi amintesc de 1 singura data si pe urma daca regia era sa piarda cu 0-4 ce le-a trebuit sa mai scape cu portarul, sa dea gol din greseala si sa-i sileasca pe aia sa faca 5-1? Revenind la Tottenham cu regie in min 95, cred ca si daca faceau antrenorii sedinta comuna in vestiar cu ambele echipe tot pare de noaptea mintii sa fi putut asa regie, dar daca a scris stucan, normal ca se poate. Sa-ti zic un secret, stucan nu crede nici el neroziile pe care le scrie, dar prinde plevusca, prostimea adora sa citeasca conspiratii si meciuri aranjate si asa devine stucan ziarist foarte citit, ca daca scria o cronica normala de meci cine-l citea?

Circ (1 comentarii)  •  20 mai 2019, 11:12

Oameni care nu sunt de acord cu ce ai scris tu Stucane sunt siguri 100% ca Dragnea conduce Romania :))))))))… Astia sunt aia care stau cu un bilet cu 100 de meciuri si se roaga sa-l castige mizand 2 lei. Hai ma ce dracu :) am vazut eu aici un comentariu cum ca OM a intors un rezultat AS Monaco la fel, ba baiatule sunt sigur ca tu ai scris din ce ti-a povestit taicatu sau ai vazut tu pe Wikipedia... te rog sa pui in paralel meciurile alea, cu astea de acum sa vezi diferenta si abordarea unui meci de ambele tabere. App nu zic eu si EUROPOL are dosare cu echipe mari suspecte de blat si dovedite fix unde in UCL...asa ca plimbati ursul ***. Cand un glob plin cu prosti nu judeca cum *** sa nu furi...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează