Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Aberația timpului: raportul de activitate al lui Duckadam

În Sala Mare a Ateneului, discursul lui Donald Tusk ajunsese în punctul culminant după cinci minute în care președintele Consiliului European a vorbit integral în limba română spre uimirea audienței.

Polonezul i-a enumerat pe “eroii imaginației mele”, intelectuali și sportivi […]

Permalink to Aberația timpului: raportul de activitate al lui Duckadam
marți, 15 ianuarie 2019, 9:14

În Sala Mare a Ateneului, discursul lui Donald Tusk ajunsese în punctul culminant după cinci minute în care președintele Consiliului European a vorbit integral în limba română spre uimirea audienței.

Polonezul i-a enumerat pe “eroii imaginației mele”, intelectuali și sportivi români. Eliade, Cioran, Nadia, Halep.

Întrerupt de aplauze, Tusk a rostit apoi frazele care l-au emoționat până la lacrimi pe Helmut Duckadam:

“Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni de fotbal de la Sevilla din 1986 când Steaua București a învins Barcelona. Și aș vrea să fac un apel la toți românii. Să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și Constituția. Să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmut Duckadam a apărat acele patru penaltyuri la rând. Atunci, și mie mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Și voi veți reuși”.

În câteva zeci de secunde, un străin, Donald Tusk, a reușit să panseze răni adânci, nevindecate, provocate de cămătarul român care a împrumutat Steaua până când clubul a devenit FCSB.

Acum 15 ani, pe un scaun de televiziune, George Becali rostea memorabilul “nu mai țin minte” la rugămintea lui Robert Turcescu de a nominaliza jucătorii care au bătut penaltyurile de la Sevilla. Eforturile moderatorului de a obține niște răspunsuri valide au dat scenei o tușă ridicolă, la fel de sensibilă și acum, când revezi imaginile de mai jos.

VEZI AICI MOMENTELE PENIBILE CU BECALI

Peste alți 4 ani, în 2007, Turcescu și Becali s-au reîntâlnit, iar cel care se presupune că poseda Steaua a mai sfidat o dată momentul de vârf al clubului, dar și al fotbalului românesc, spunând nonșalant că habar nu are numele celor care au bătut penaltyurile.

“Păi nici acum nu știu. De unde să știu?”.

Performanța pe care Becali a aruncat-o pe jos – aidoma “biletelor pentru legende” la meciul cu Chelsea, mai țineți minte – a fost ridicată de Donald Tusk, curățată cu un gest nobil pe scena Ateneului și repusă pe locul ei de drept. “Când, în mai 1986, Steaua  a devenit cea mai bună echipă a Europei, ceva s-a fisurat în carcasa de resemnare și de neîncredere care se pusese, ca o cochilie ce încremenise timpul, pe sutele de milioane de ființe umane din lumea comunistă”, a scris vineri Cătălin Tolontan.

Odată cu acea finală, Tusk l-a ridicat de pe podeaua lui Becali și pe Helmut Duckadam.

Gazeta a intrat în posesia unui document intern al clubului FCSB în care portarul divinizat de Tusk își justifică în fața finanțatorului George Becali activitatea pe luna iulie 2018. Documentul poate fi văzut mai jos.

Pe o coală A4 sunt menționate 10 acțiuni prin care eroul din 1986 își decontează banii primiți în acea lună de la Becali.

“Raportul de activitate întocmit de Duckadam Helmut” este dureros.

Președintele de imagine scrie că a reprezentat clubul în nouă emisiuni Digi Sport, dar acolo Duckadam merge pentru că este plătit de postul TV cu care are un contract de colaborare.

“90 de euro de emisiune. Suficient cât să-mi plătesc chiria la București”, le spune el apropiaților.

A zecea “acțiune de imagine” este întâlnirea cu românul emigrat în Canada care i-a cumpărat mănușile purtate la Sevilla și pare mai degrabă o întâlnire prietenească decât una în care legenda Stelei a acționat ca ambasador al clubului.

În schimbul acestor hârtii întocmite lunar, Duckadam primește de la Becali o sumă neprecizată.

În josul paginilor apare semnătura rotundă, cu un H tăiat, pe care fostul portar o folosește pentru autografe. E aceeași iscălitură făcută cu un marker pe mănușile pe care Duckadam i le-a trimis șefului Consiliului European, a doua zi după discurs.

A fost răsplata sa pentru un favor neașteptat.

Înregistrarea momentului petrecut la Ateneu poate fi depusă lună de lună de Duckadam la dosarul său de activitate. Doar pe baza elogiului lui Tusk, fostul portar ar fi îndreptățit să primească bani de la Becali până la capătul zilelor și tot nu ar fi de ajuns.

Ce a făcut Duckadam la Sevilla acum 33 de ani nu poate fi măsurat în bani și, în concluzie, nu poate fi răsplătit, aici, pe pământ.

Ce s-a întâmplat atunci n-ar fi putut fi explicat nici măcar de Eliade, eroul imaginației adolescentului Tusk.

Pe 7 mai 1986, mustăciosul în tricou verde a fost nepământean. A apărut de nicăieri și apoi a dispărut în altă dimensiune.

Decenii mai târziu, s-a încarnat în președintele de imagine al unui club cu nume fantomatic și primește bani cash de la Luțu în schimbul unor foi străvezii.

E o aberație a timpului.

Legendele nu au cum să întocmească rapoarte de activitate.

 

Comentarii (56)Adaugă comentariu

andrei (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 9:44

proverbe romanesti: -cainele si drumul lung -vulpea si strugurii etc.d-le Stucan

Gigi Becali (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 9:47

Bravo Duckadam ! Faci mai multe pentru Steaua intr-o luna decat fac intr-un an fostele glorii dinamoviste la un loc !

omidiu (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 9:53

O singura concluzie pot trage din scriitura dvs.: FCSB = Steaua

zack (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 9:55

Este Exact ce Trebuie sa Faca un Reprezentat de Onoare al Clubului, Apara Imaginea Clubului pe care il Reprezinta si Vedem ca o Face cu Multa Demnitate asa ca Nu Trebuie sa dea Sfaturi la Antrenori s-au Proprietarul Becali care Stiu sa-si faca Meseria Lor. Clubul are Onoarea sa aibe in Structura de Organizare un Om de Exceptie care Apara Interesle Clubului iar Altii il Respecta caci Merita sa fie Respectat. Multe Felicitari Domnului Ducadam care este un Om Cunoscut in Toata Lumea Sportului iar acum Vedem ca si Politicenii de Azi il Cunosc care este un Bonus pentru Romania care se Obtine Foarte, Foarte Greu.

Mihai (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:01

Camatarul care a imprumutat echipa Steaua si care considera ca totul i se cuvine si este intangibil a fost creat de presa sportiva din Romania. Nu e stire la TV sau radio, nu e ziar care sa nu aiba cel putin 2-3 pagini despre ce mai viseaza noaptea marele latifundiar.

Vlad (13 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:11

Bun. Duckadam ia de pomană banii lui Becali. Dar tu pe ce criterii ai luat bani de la Vântu, Voiculescu, Sârbu și ăștia de acum? Pe competență? Dacă erai bun, nu te dădea afară la ordinul lui Becali! Așa că să vorbești abia atunci când ai realizat măcar 10% din ce a realizat Duckadam.

Clod (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:22

Costine, lasa tata...nu te mai chinuii, lasa-l pe Becali, asa cum este el, lasa si FCSB, concentreaza-te pe CSA, acolo si numai acolo, cinstea si demnitatea stau stiva.Si adevaratii eroi, tot acolo sunt,eroi care nu se preteaza la nimicnicii ca Duckadam, auzi sa iei bani de la Lutu...groaznic,abject.Banii de la buget, sunt curati si meritati. Hai lasa-ne!

Alex (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:39

Un articol venit nu din ceea ce a spus Tusk ci din ura pe care o porti stelei - fcsb-ului si lui Becali. Pana aici inteleg. Nu inteleg de ce tre sa dai in Duckadam ca sa il ranesti pe Becali. Nu il va interesa niciodata pe cioban ceea ce scri tu. Nu il va afecta pe el 10% in schimb il ramesti clar pe Duckadam. Deci ai reusit sa jignesti un om cinstit si sa lovesti in unul dintre putinele lucruri bune pe care Becali le-a facut. Esti destept

Razvan (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:42

Esti invidios pe Duckadam ca primeste bani fara sa faca nimic sau nu inteleg scopul articolului ? :))) Daca ai stii cum functioneaza o societate comerciala ai afla ca acest raport de activitate este necesar pentru a fi depus la contabilitate si nu pentru ca asa vrea Becali. Este destul de clar pentru toata lumea ca Duckadam este platit de Becali pentru ceea ce a facut el pentru Steaua si nu vad de ce ar trebui sa deranjeze pe cineva ce face o societate comerciala privata cu fondurile sale, atat timp cat respecta legislatia.

pawn (29 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:42

subscriu 100%. indiferent ce credeti despre alte articole (discutabile) ale lui stucan, indiferent cat imi displace patetismul sau discursurile gaunoase ale politicienilor (tusk a tinut acelasi discurs si la bulgari; e politician), ce-a facut steaua si duckadam acum 30 de ani va parea nepotilor nostri la fel de neverosimil si improbabil ca existenta troiei si a lui ahile. ah, da, si n-are sens sa-l injurati pe individul care nici macar nu realizeaza ca muntii de bani (cu care o sa se ingroape, nu?) ii castiga de pe urma acelei fapte.

Alex One (23 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:49

Si ce ar trebui sa faca legendele pentru banii primiti ? Sau e preferabila pomana ? Ia ba si tu niste bani de aici ca esti legenda ! Oare ce trebuie sa faci daca esti presedinte cu imaginea ? Sa apari in media, sau ce ? Lui Hagi ,de exemplu, ii da cineva ceva pe gratis, sau nu e legenda ? Stucan, ce firesc reusesti sa fi penibil, nu trebuie sa faci niciun efort ! Hai, continua ca iti iese.Ps. Corect era sa amintesti ca Duckadam a fost complet abandonat de CSA adica de cei care se pretind Steaua si singurul care I-a intins o mana, si nu goala, suportandu-i inclusiv complicata operatie de acum cativa ani, a fost "camatarul roman".

Nicolae Popescu (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:50

Trist. Dar la fel de trist e sa iti vinzi manusile cu care ai devenit legenda...

Ion BĂDOI (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 10:55

Nepământesc eroul. Minunat scris!

Stoian (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 11:08

Caricatura de ziarist mai este Stucan asta. Presedintele Consiliului European il lauda pe Duckadam, toata lumea in emisiuni televizate (sportive sau politice) se mandreste ca Tusk il apreciaza mult ca Duckadam, iar acum apare o nulitate ca Stucan, care n-a realizat nimic in viata lui pana la 45 de ani (sau cat o avea el) si-l desfiinteaza pe Duckadam. Tocmai astia care n-au realizat nimic in viata lor incearca sa se afirme lovind in simbole ale Romaniei.

Cristian (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 11:19

Ce josnic ești băi Stucane! Ce îți ai place să arunci cu noroi în ceea ce a mai rămas frumos și demn in fotbalul ăsta mizerabil! Când te uiți în oglindă nu-ți vine să-ți dai câteva palme? Rușine!

Dacia (6 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 11:20

Cand omu nu are coloana...se vinde ca o ceapa stricata.Vai de capul si mainile lui...

luca ioan (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 11:27

d-le Costin , nu ai ce scrie? iti pling de mila, scrieti domnilor despre sport si lasati alte procupari care numai de ziarist sporiv nu sunt.

Sony (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 11:42

Lucrurile sunt mult mai simple. Domnii de la fisc nu accepta lucrurile imateriale; de exemplu faptul ca Duckadam e o legenda si FCSB are de castigat numai de pe urma acestei asocieri. Ca atare, pentru a-l putea plati, trebuie sa spuna ce actiuni concrete a intreprins. Altfel vine fiscul si nu e de acord ca acea plata e o cheltuiala deductibila. Fara ura, fara patima, legal...

ionut (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 11:47

Cel mai prost ziarist pe care l-am vaz vre-o data. este un maniac anti steaua...becali si a tuturor care sant pro Fcsb.

Glam (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 12:04

Dar voi astia de il criticati, astia de va luati de el unde ati fost cand el a avut nevoie de bani sa isi salveze viata ? Nu ati fost nicaieri, acolo a fost doar Gigi Becali care i-a platit operatia sau operatiile si tratamentele ulterioare si ii da lunar cateva mii de euro celui care a adus glorie armatei, gloaria aia a clubului militar pentru care se bate Talpan cu pumnii in piept pe la TV, marea glorie a clubului Steaua Bucuresti, omul icoana al clubului, Helmuth Duckadam, care a fost umilit si injosit de acest club atat dupa finala de la Sevilla cand s-a imbolnavit cat si dupa revolutie. Chiar nu va este rusine sa fiti asa demagogi ? Cu toate pacatele lui, fara faptele bune ale lui Gigi Becali la adresa lui Helmuth Duckadam acest om nu mai era printre noi si nici nuisi permitea un trai decent cum merita un om care a adus atata glorie acestei tari cat si suporterilor stelisti. Lasati ***, va rog din suflet.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

DumitruT (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 12:22

Acest articol,din pacate scoate in evidenta tragedia sportivilor romani in general. parasiti de cluburie unde au activat,parasiti de statul roman.Ducadam trebuia sa aiba o renta viagera din partea clubului STEAUA(trofeul este in vitrina clbului ,nu la FCSB) si asfel nu s-ar mai fi maimutarit prin ziare si pe la televiziuni pentru apararea lui BECALI.

alt sorin (6 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 12:27

De ce scrie Duckadam acele rapoarte ti-a explicat clar si pe-ntelesul oricui Sony in postarea de mai sus. De ce dumneata, domnule Stucan, pari a nu avea habar despre aceasta motivatie este treaba dumitale si a celor care te platesc asa ....cum esti. Ma tem ca lucrurile sunt mai nasoale si pentru a avea subiect pentru articol faci pe ...stucanul. Oricum merita urmarit daca le depune in fiecare luna. Daca scapa vreo luna neacoperita - pac articol despre evaziunea facuta platindu-l pe Duckadam fara raport! Doar esti ziarist ce nu are alt crez decat informarea cititorilor !

Ioan (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 12:30

A fost magic și incredibil ce a făcut atunci Duckadam. Pentru asemenea ispravă merită rentă viageră.

Maxentiu (17 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 12:39

Mă așteptam ca limbile adresate lui Tusk să înceteze sau măcar să se mai domolească după dezvăluirea că tipul folosește același discurs peste tot, schimbînd doar fotbaliștii. M-am înșelat.

horia (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 13:19

Isi bate joc latifundiarul din Pipera de omul acesta pe numele sau Duckadam Hlemut. Legendele Nu au voie sa faca asa ceva. este ceva inimaginabil ce i-a facut lui Duckadam. !Urata poveste sa stai sa te umilesti la acest individ de Becali.cea mai amre rusine !

Mioara (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 13:40

Am citit articolul si am fost oarecum Incantata si emotionata si ma gandeam, atata emotie pentru fotbal, dar, ca de obicei, am citit si comentariile si... jale,alte emotii, alta exprimare,c-asa-i in fotbal!

Poison (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 14:07

''cămătarul român care a împrumutat Steaua până când clubul a devenit FCSB'' - RESPECT COSTIN SUCAN!

unul, altul (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 14:12

Ziarist 360° :)) Dragul meu, nici daca te urci pe scaun nu ajungi la nivelul unui ZIARIST,Jurnalist. Singurul talent pe care-l ai si pe care-l afisezi cu mandrie este sa cotrobai prin *** de *** si sa scoti, cu un ranjet satisfacut, un morman de material in stare de putrefactie si cu un iz capabil sa indeparteze si lupii. Peisajul este generalizat in presa de azi, tu fiind doar unu exponent de vaza al acestor vremuri. Nici nu ma aplec prea mult spre cele scrise, scrise sa fie acolo,sa arate ca te lupti tu cu sistemul :)) Iti transmit ca, dincolo de a fi LEGENDA, domnul Helmuth Duckadam este angajat. Iar cand vine vorba de bani, deconturi, prime, salarii si alte lucruri ce tin de partea financiara a unei societati, tot ce conteaza e LEGEA. Asta mai lispeste, sa mai fie acuzat Becali si de evaziune fiscala...ai de mancat un an de zile de pe urma subiectului. Hai, pa!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex T (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 14:52

Poate ar fii fost ok sa avem o tara in care sistemul sa aiba grija de aceste glorii ale tuturor sporturilor. Astfel poate ei ar fii reusit sa traiasca cu o oarecare demnitate fiind exemple vii tinerilor de azi. Poate as ar fi putut sa inspire si sa transmita ceva noilor sportivi. Majoritate traiesc in conditii de semi *** si vai mama lor. Boloni spunea recent in interviu ca fotbalistul roman are nevoie de o altfel de mentalitate. Asa si. Cine sculpteaza aceste noi generatii? Borcea... Becali, Salam, Guta, Udrea, Poponetz, Dragusanca.... Si cum ajung acesti monstrii si *** heroes? Ca nu asi iau singuri interviews si asi scriu singuri articole in ziare? Reper in Romania au ajuns infractorii, interlopii, politicienii corupti, *** si smecheria. Dar sa nu uitam ca si ei sunt tot romani, tot din popor. Ei sunt norocosii care au tras cumva lozul ... "ALA".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Basencu (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 14:55

Tefelist. ,,Legendele nu au cum să întocmească rapoarte de activitate”. Justitie, nu corupție!! In economia de piata trebuie sa justifici tot, contabilitatea si fiscalitatea nu stie carte. DNA ul la trimis în judecata pe cel dat jos de rezistenți - Ponta - ca a primit bani fără sa-i justifice prin activitatea prestata. E drept dosarul lor e de rasul curcilor, dar atât putea si sfertodocta aia de Luluța, dar îl terorizează pe Ponta de câțiva ani. Gigi nu are nicio obligație fata de Duckadam, adică sa-i dea bani de la FCSB fără să facă nimic. Duckadam primește renta de la statul roman. El și cada nu ma înșel Majaru. Pentru un coleg care era falit si a murit, nu s-a găsit o renta. Avea Becali vreo obligație ? Povestea fabuloasa și sociala a lui Duckadam si cea sociala a lui Majaru a convins. Tu ai avut conflicte dure cu Becali. Omul e dur, nu se joaca. Cum parlamentarii sunt în conflict de interese dacă își angajează rudele, la fel ești tu când scrii despre Becali. Vezi mai mult negru decât este cazul, din cauze personale, deci ești necredibil. I-ai cerut avizul lui Tolontan, sa vezi dacă e legal ?

MZM (19 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 16:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Garfy (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 17:11

Hal de articol marca stucan...Macar ai spus un lucru corect, FCSB=STEAUA Chiar daca nu ii place ziaristului antiSteaua, Duckadam ramane un erou pt toata natia romana in timp ce ziaristul stucan...un frustratel. E incredibil cum strainii ne respecta valorile la maxim iar noi romanii, ne batem joc de aceste valori, ne balacarim intre noi,distrugem ce avem si tot asa...Daca voi, presa, GSP-ul, va comportati asa, cum sa fie bietul om simplu sau din sat un civilizat si un intelept?

Adi (8 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 18:00

Eu stau si ma minunez ca sunt oameni care ii iau apararea lui Becali, cel care nu da doua parale pe ei, pe suporterii platitori de bilet/abonament. Si cel care il tine in brate pe MM, batausul de suporteri. Nu aveti onoare si nici mandrie domnilor. Capul plecat sabia.... "S'il vous plait, Messieurs!"

litovoi (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 18:36

Ai vrut sa arunci cu *** in Duckadam si ti s-a intors pe *** , sa iti fie rusine, vin strainii sa laude romanii cu care ar trebui sa ne mandrim si tu nu poti mai mult decat sa publici raportul lui de activitate. Mai ai putin pana la a publica niste rezultate la *** si esti la limita maxima de jos de jurnalism alcibiado-vadimian din fituica `` ***`` .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anti (12 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 19:45

Stucane,daca tot ai scris acest articol din compatimire fata de Dukadam,scrie unu si pentru Lita Dumitru,cel mai complet fotbalist roman all-time care a fost nevoit sa plece si sa ajunga sofer de camion in Atlanta,uitat de romani,de patroni,de oficialitati.

unu (12 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 19:46

Stucane,daca tot ai scris acest articol din compatimire fata de Dukadam,scrie unu si pentru Lita Dumitru,cel mai complet fotbalist roman all-time care a fost nevoit sa plece si sa ajunga sofer de camion in Atlanta,uitat de romani,de patroni,de oficialitati.

Birlic (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 19:55

Stiucane iar te-ai făcut de băcănie și te ia cititorii în tărbacă. Presa lui ...Spătaru.

zzz (4 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 20:29

Din pacate Duckadam este exemplu perfect de sportiv mare ajuns un ratat in viata de dupa cariera. Lipsa de educatie(formala si scolara), smecheria si anturajul ii duce pe multi din campioni in sant. De asemenea este exemplu perfect de coloana vertebrala lipsa, adica el mai bine pupa mana unui *** grobian dar face niste mii de euro decat sa antreneze o grupa de copii, evident, cu salariul aferent. Tot smecherie e si asta, deci din nou, educatia...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tehnicu… (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 20:54

Respect maxim Costin Ștucan citez: "In câteva zeci de secunde, un străin, Donald Tusk, a reușit să panseze răni adânci, nevindecate, provocate de cămătarul român care a împrumutat Steaua până când clubul a devenit FCSB."...Pacat Helmute, îmbătrânești f. urât !

lila (7 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 21:09

Àutoriule~tu esti o ***! rautatea, ura si antiromanismul ies din tine prin toti porii; ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laurentiu (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 21:59

Stucan face turnatorie cu Duckadam si il denigreaza doar ca a intocmit un raport de activitate, care a intrat in posesia lui. Super-extra-mega dezvaluire!!!!! De fapt o turnatorie de ***. Cineva de pe aici spunea despre frustratul asta de Stucan ca e cel mai prost ziarist. Nimic mai adevarat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Travian (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 22:59

Din pacate unii care comenteaza aici sint atit de *** incit nici nu inteleg sensul articolului . Ciobanul "latifundiar" adica *** hoata face tot ce poate ca sa il injoseasca pe Duckadam . Nu am fost niciodata stelist , dar am un respect deosebit pentru acest briliant al Romaniei . Este o absurditate ca un cioban sa-si bata joc de el injosindu-l in halul asta . Dar oare Duckadam nu merita o pensie (eventual viagera) din partea statului Roman ? Asa cum primesc alti/e sportivi/e care au avut rezultate deosebite . Primesc pensii nemeritate , speciale toti trintorii din parlament . Pacat !

sorin (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 23:16

Este o nota justificativa pentru contabilitate

mihai motrescu (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 5:53

Sa scrii in apararea unui sportiv,oricare ar fi el,sa ii dezvalui prezentul trist(nu din vina lui),ca apoi sa-ti vezi cititorii rastalmacindu-ti vorbele din pricina de minte putina ori deloc,asta da,ca doar suntem romani. Pentru tembeli: daca scrii despre un om al strazii,o faci ca lumea sa stie ca un om sarman are nevoie de noi,ca indivizi ori ca societate,nu ca sa-l faci de rusine.Corect?...si care dintre voi,hakeri,ati face rapoarte de activitate pentru a justifica un salariu?.......aud?

12luminaverde (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 10:20

Tusk a venit sa-si faca ceva amici la Bucuresti... El este afiliat cu organizatia "Open Society" detinuta de amicul nostru soros... Tusk este renegat de guvernul propriei sale tari, pe care o numeste "***" pentru simplul motiv ca isi apara cultura si identitatea... Nu numai ca ar vorbi si *** in zonele in care ar fi necesar, dar ar face mult mai multe compromisuri... Dragii mei, nu puneti botu' la vrajala astuia; cascati ochii si judecati prin lumina verde!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Calin (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 10:34

"Camatarul" asta de cind e la Steaua a investit banii pe care ii cistiga in Europa in fotbalisti - mln de euro date la alte cluburi din Romania. Multe s-au tinut pe linia de plutire cu banii astia (Pandurii, Astra, Gaz Metan, Voluntari, CFR). Viitorul ar fi falimentat fara banii din transferurile la Steaua. Putea face ca Bucsaru sa ia banu su sa plece sau ca cei de la Otelul. "Camatarul" in 20 de ani a tinut clubul cu platile la zi. Nu a bagat clubul in insolventa ca sa i se taie mln de datorii la stat asa cum a facut CFR, Dinamo etc. Acum CFR e dat exemplu de corectitudine dupa ce a *** statul roman de mlnde euro si continue sa fie finantat din surse obscrure. Tot camatarul a platit peste 800mii de euro CSA pentru chirii in conditiile in care alte cluburi primeau stadioane si baze de pregatire de la primarii in folosinta gratuita (Dinamo, Rapid, Craiova, Petrolul, etc.). Nimeni nu s-a sesizat cind CSA a refuzat sute de mii de euro si a lasata baza in paragina -proprietatea statulii, doar ca sa ii forteze mina lui Becali. National Arena ar fi fost de mult in paragina daca nu era Steaua sa plateasca chiriile pentru meciuri. In rest, Dinamo juca gratis, o data a jucat CSA cu Rapid si 2-3 meciuri pe an ale nationalei. Toti patronii din Liga I imprumuta bani cluburilor, in afara de cele care primesc finantare directa de la stat, dar Becali e "camatar", da.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 11:00

Bleah ! Daca plătitorul trece sumele plătite in contabilitate este obligat sa aibă un document justificativ. Consecinta normala a acestui articol ar fi un control ANAF care sa constate subtirimea activitatii si sa elimine deductibilitatea sumelor. Imediat dupa s-ar inchide si contractul. Bravo !

Cornel (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 11:06

Domnule redactor, ofensiva dumneavoastră alunecoasă poate avea ca scop ca nici măcar banii pe care-i primește să nu-i mai primească în urma unui astfel de articol. V-ați bucura? Rușine să vă fie că vă băgați tot timpul unde nu trebuie, sub masca unei intenții bune! Nu e nicio intenție bună în a scrie acest articol în care-l bălăcăriți pe Becali. Știți ceva din legile statului? Știți că pentru fiecare slariu trebuie să întocmești un raport de activitate? Ce pisici vă interesează pe voi ce raport face Duckadam? Jenant!

Sorin (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 13:24

Orice plată legală, necesită un raport de activitate, deci nu vad problema, despre ceea ce face cu adevarat Duckadam la FCSB, e o alta poveste, eu personal mă bucur pentru ca, spre deosebire de alţi sportivi, are posibilitatea de a duce o viaţă decentă, pe vremea lui era greu de adunat "averi" din sport, deci...nu il blamaţi, face ceea ce poate pentru el si familia lui.

ticbis (20 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 15:22

D-le Stucan, esti intr-o grava eroare! Helmut Duckadam este angajat la o societate 100% privata; este platit 100% din banii unui patron ale carui afaceri, de 20 de ani incoace, sunt 100% private, nu sunt conectate la bugetul public, nu sunt dependente de contracte cu statul. Mai mult, patronul ala care ii da salariul plateste impozitele aferente acestuia legal, la bugetul de stat, conform legilor. Cu alte cuvinte, NIMENI nu are dreptul sa judece pozitia lui Duckadam in organigrama societatii, nici salariul pe care-l primeste si nici raportul lui de activitate; eficienta activitatii lui este evaluata strict de catre patronul care-l plateste lunar, si de NIMENI altcineva! D-le Stucan, daca vrei sa discutam despre "aberatia timpului", atunci trebuie sa ne oprim mai intai la "duamna" premier Dancila, o agramata notorie, fosta profesoara de "atelier" la un liceu industrial din Videle, ajunsa acum prim-ministrul Romaniei. O alta "aberatie a timpului" este ministrul Muncii, Marius Budai, de profesie sofer pana pe la 30 si ceva de ani, cu facultatea facuta pe la 38 de ani "cu buletinul". Putem continua lista cu alte "aberatii ale timpului": ministrul MApN, Gabriel Les, ce in viata lui n-a facut macar o zi de instructie militara si habar n-are cum se tine o pusca in mana; ministrul de Interne, Carmen Dan, o simpla secretara de scoala generala rurala din Teleorman; ministrul Dezvoltarii, Ilan Laufer, absolvent al IEFS, profesor de sport de scoala generala; ministrul Economiei, Nicolae Badalau, condamnat in 1988 la un an de puscarie cu executare pentru furtul a 4 saci cu grau de la CAP; minstrul Sportului, Bogdan Matei, profesor de sport la o scoala generala din Valcea, ala ce are probleme grave cu "legile lui Hammurabi"... Daca vrei, putem continua "aberatia timpului" cu aia ce fac si desfac legile Romaniei: Eugen Nicolicea, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Comisiei Juridice, repetent la Politehnica prin anii 1980, angajat de mila statului comunist ca salahor la Santierul Naval Oltenita, absolvent de Drept la 52 de ani la Spiru Haret, filiala Drobeta Turnu Severin, forma de invatamant "la distanta"; Florin Iordache, absolvent al Facultatii de Mecanica - Craiova, repartizat de statul comunist la Fabrica de Mobila Caracal, cu studii de drept prin Republica Moldova la peste 45 de ani; fatuca aia numita sefa la ANAF si care era o simpla contabila angajata la primaria unei comune amarate din Dolj, Mihaela Triculescu; sau celalta, Adriana Cotel, facuta din nimic sefa la Agentia Nationala a Medicamentului... Lista e uriasa, ma opresc insa aici... D-le Stucan, astea sunt "aberatiile timpului", nu raportul de activitate al lui Duckadam. Astia amintiti mai sus sunt platiti regeste de la bugetul de stat pentru NIMIC, din buzunarele romanilor; Duckadam e platit din buzunarele lui Becali, e treaba lui si NU a noastra si nici a ta!!! Spre exemplu, ca sa intelegi despre ce e vorba, tu esti ziarist angajat la un trust de presa privat, la patron. Ala iti plateste leafa lunara pentru ca vrea el, nu pentru ca-mi place mie cum scrii sau ce faci. De aceea, atata timp cat patronul tau te suporta si-ti admite non-valoarea, nu intereseaza pe nimeni din public cum suna si ce scrii tu in raportul tau de activitate catre sefii tai. Sunt banii lui si e liber sa plateasca pe cine vrea el si cu cat vrea el; e treaba lui si nu a altuia, nici a publicului, nici a statului si nici a presei! Apropo; as fi curios cum arata un raport de activitate de-al tau; nu de alta, dar la ce articole inepte produci pe site, mai mult ca sigur ca nu difera prea mult si esential de cel al lui Duckadam!:)

Comentează