Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Toți bărbații președintelui

Bărbatul grizonant de aproape 70 de ani, cu ochelari și cu figura marcată de niște probleme de sănătate, s-a strecurat aproape nevăzut printre invitații de cinci stele de la lansarea candidaturii lui Ionuț Lupescu, cu un reflex dobândit în tinerețe, […]

Permalink to Toți bărbații președintelui
marți, 27 februarie 2018, 3:28

Bărbatul grizonant de aproape 70 de ani, cu ochelari și cu figura marcată de niște probleme de sănătate, s-a strecurat aproape nevăzut printre invitații de cinci stele de la lansarea candidaturii lui Ionuț Lupescu, cu un reflex dobândit în tinerețe, ca șef de sală.

“Te pup, Ionuț”.

În anii 90, când Lupescu juca încă la Dinamo, actualul pensionar trăgea sforile Cooperativei. În biroul lui de la federație, secretarul general făcea delegările împreună cu patronii de club influenți. Aceștia îi dictau: “Salomir la Rapid – Gloria, Chivulete la Ceahlăul – Dinamo…”.

Tot el coagula aparatul de vot atunci când Mircea Sandu trebuia reales. De ziua lui, anual, federația dădea un banchet somptuos, garnisit cu vinuri și cărnuri aduse în portbagaj de membrii afiliați din teritoriu.

“Pentru domnul secretar general, La Mulți Ani!”

Luni, la Marriott, fostul conducător l-a luat deoparte pe Florin Prunea, confidentul și mâna dreaptă a candidatului Lupescu, și a discutat cu el animat timp de aproape 20 de minute, într-un colț retras. Dialogul era, evident, confidențial după privirile aruncate în jur de cei doi (foto jos).

Bărbatul se numește Adalbert Kassai și a venit să-l susțină pe Ionuț Lupescu, fostul său coleg din conducerea FRF.

El s-a amestecat tăcut în sală printre jucătorii excepționali, veniți și ei pentru fostul lor coleg de generație.

În stânga sa, în spatele lui Lăcătuș, Iovan și Pițurcă, un alt bărbat de aproape 70 de ani se purta de parcă toți invitații veniseră în acea zi pentru el. Cu o mină poruncitoare căpătată în cei 24 de ani în care i-a avut subordonați pe toți cei din sală, fostul președinte al federației i-a cerut microfonul MC-ului Cătălin Neamțu.

“Să spargem gheața, nu?!”.

A urmat un discurs de câteva minute în care i-a îndemnat pe oamenii de fotbal să-l susțină și să aibă răbdare cu Ionuț Lupescu.

Pe vremuri, exact așa le cereau alți oameni de fotbal membrilor afiliați sprijinul pentru el, conducătorul.

Același conducător, care în 2014 l-a acuzat pe Lupescu de trădare și de complot cu Răzvan Burleanu, s-a întors patru ani mai târziu să-l susțină pe trădător. 

El este fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, și – în ultima zi a mandatului său –  opt oameni de fotbal importanți au fost condamnați pentru fraudarea cluburilor.

Federația a tăcut, tot timpul, complice.

La lansare, în umbra lui Mircea Sandu a stat mai mereu un bărbat de 68 de ani, cu sacou de catifea și un fular bleu în jurul gâtului.

Toți marii fotbaliști, inclusiv Gică Popescu, l-au salutat, s-au pupat cu el și au schimbat impresii.

E fostul rector al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti. În ultimii ani, a fost coordonatorul științific a opt cărți scrise în penitenciar de condamnații Gigi Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Ioan Becali, George Copos și Gică Popescu.

Fără avizul său, operele oamenilor de fotbal menite a le reduce pedepsele nu ar fi avut valoare științifică. 

Bărbatul (foto, în mijloc, între Hagi și Viorel Păunescu) se simte în fotbal ca peștele în apă, dovadă și faptul că a fost angajat la FRF și la Dinamo, în era Borcea.

Numele său este Viorel Cojocaru și a venit să-l susțină pe Ionuț Lupescu.

Pe rândul din spatele său, un alt bărbat de 57 de ani cu calviție a ascultat cu atenție și a aplaudat energic discursurile de pe scenă.

S-a întors încruntat la un ziarist care i-a adresat o întrebare mai puțin comodă lui Lupescu, apoi a zâmbit discret atunci când candidatul a negat sprijinul politic: “Eu nu cred că politicul se implică în alegeri. Eu nu cred că, pe de altă parte, noi, fotbalul, trebuie să îndepărtăm politicul”, a spus candidatul în finalul discursului său de lansare a candidaturii.

Imediat, bărbatul s-a ridicat și a așteptat răbdător ca Lupescu să ia primele impresii de la Hagi, Popescu și Petrescu, apoi a mers și l-a pupat amical pe obraji.

Cei doi (foto sus) se știu de mult. Pe vremuri, susținătorul lui Lupescu licita și câștiga în numele Balkan Petroleum tricourile purtate de fotbaliștii din Generația de Aur la Gala Hagi sau la Seara Campionilor.

Mâna dreaptă a condamnatului Marian Iancu și fost director la Rafo Onești, invitatul lui Lupescu este ceea ce în politică se numește un traseist. Deputat PDL, secretar de stat în mai multe ministere, membru PNL, apoi PMP, bărbatul a fost trimis în judecată de DNA, în ianuarie 2018, pentru luarea unei mite de 23 de milioane de lei, în perioada în care era secretar de stat la Transporturi. 

Numele său este Marin Anton și a venit să-l susțină și el pe Ionuț Lupescu.

Sub ochii săi și ai celorlalți invitați, un bărbat care va împlini 50 de ani în decembrie a încercat să explice pe scurt o strategie neelaborată, din cauza deciziei târzii de a candida.

El a vorbit despre refacerea ADN-ului fotbalului românesc și despre importanța celor prezenți în sală pentru viitorul sportului pe care vrea să-l conducă.

S-a uitat fix în ochii lui Gică Popescu, aflat în primul rând lângă cumnatul Gică Hagi.

“Dacă lucrurile ar fi mers bine în România, cu siguranță nu eram aici. Sau cel puțin în fotbalul românesc. Dacă acum patru ani, colegul meu ar fi fost președinte, cu siguranță am fi fost mult mai departe. Nu aș fi avut niciun motiv să mă întorc”. 

Momentul e atât de departe de alegerile din 2014. Atunci, tatăl bărbatului de pe scenă declara:

„Va fi o luptă din care vor câștiga frații Becali. Vin la putere odată cu Gică Popescu. Asta este situația! Va veni mafiotul cu frații Becali la conducerea FRF. Gica Popescu a fost un mare fotbalist, dar s-a mânjit până la Dumnezeu în momentul în care s-a asociat cu frații Becali. Hagi e un mare șmecher, îl bagă la înaintare pe cumnatul său. Dar va veni și el pentru lovele”. 

La câteva zile după această declarație, Popescu și frații Becali aveau să fie condamnați în Dosarul Transferurilor.

Vorbele îi aparțin lui Nicolae Lupescu.

Nu a mai apucat să-și vadă fiul mulțumindu-le lui Popescu și Hagi pentru sprijinul acordat înaintea alegerilor de peste o lună și jumătate.

Inamici pentru o perioadă, vechii coechipieri s-au aliat din nou.

De ce?

Lupescu nu a răspuns la această întrebare și la altele nerostite. Dar nu pentru că nu a vrut, ci pentru că actorul Neamțu a luat microfoanele ziariștilor după câteva minute. “Gata, nu se mai pun întrebări”.

De ce? Cine a decis?

Actorul a răspuns, ușor vexat: “Eu”.

Reporterii l-au prins, însă, pe Mircea Sandu la plecare: „De ce îl susțineți pe cel pe care l-ați făcut trădător acum patru ani?”

Cel poreclit Nașu’ s-a uitat peste oamenii din fața sa.

“Viața este în așa fel făcută încât te aduce din când în când să te bucuri, să regreți, să ierți…Până la urmă, când vorbesc cu un jucător, vorbesc aceeași limbă. Și asta e cel mai important”.

Pentru o zi, familia fotbalului românesc a vorbit din nou aceeași limbă.

În fața televizorului, un bărbat de 48 de ani schimba mesaje cu cei din sală, de pe telefonul restricționat. Și el vorbește aceeași limbă cu ei.

Dacă nu ar mai avea câteva luni de detenție pentru fraudarea propriului club, ar fi venit și el la Marriott să-l susțină pe Ionuț Lupescu.

Numele lui este Cristi Borcea și, înainte de condamnare, și-a petrecut concedii în străinătate alături de bunul său prieten care va candida la alegerile din aprilie.

Comentarii (132)Adaugă comentariu

Mihai (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:01

Bravo Costin, bunul simț elementar adormit și stârpit in România te caracterizează. Lupescu este foarte versat și are alură de mafiot. Plus că îl susține UEFA, FIFA, etc. Arbitraje favorabile, trageri la sorti mai avantajoase, mai puține tururi preliminare, etc,etc, a avut ce le promite "reprezentanților" . Sau implinirea frustratului care ajunge șef de gașcă... Rămâne de văzut, oricum sper spre binele lui ca om să nu câștige. Când ești înconjurat de asemenea elemente nu ajungi bine...

Florin (3 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:01

Ai uitat sa spui ca fratele tau lucreaza la FRF...

Juravle (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:01

Da, oamenii despre care vorbesti nu ar fi trebuit sa apara! Ei sunt trecutul intunecat al fotbalului romanesc. Evident este o greseala de PR. Si cum am inteles ca de campania lui Lupescu se ocupa Kiki Iancu, e greseala lui. Dar, ca in orice competitie, si in cursa asta pentru presedintia FRF e o mare lupta, o agitatie, o foiala care nu se va opri nici dupa ce va fi anuntat castigatorul. Asa incat, bine ar fi, daca ai face un efort, sa arati ce se afla si in umbra lui Burleanu, caci Ioanitoaia a scris ca este intuneric. Iar de intuneri trebuie sa ne fie frica, pentru ca nu stim cine apare din el. Si, as mai vrea sa-ti aduc aminte xa, dupa fiecare conducator contestat, apar unii care spun ca meritele nu i le poate lua nimeni. Poate ne spui ce merite am putea sa NU i le luam lui Burleanu, in afara de purcoiul de bani pe care l-a incasat pentru necalificarea Romaniei la nicio competitie de anvergura in cei patru ani de mandat. Asteptam!

Laurentiu (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:10

Si eu il sustin pe Lupescu pentru ca sunt convins ca este un om de buna credinta dar pacat ca eu nu votez. Cu toate astea mi-ar fi sila sa ne trezim cu un Adalberd Kassai , un Mircea Sandu sau un altul cu trecut gri din nou in structurile federatiei. Pana la urma si aceste alegeri functioneaza ca politica(aduci voturi, primesti ceva). Se pare ca mai nou societatea are alergie la condamnati penali sau oameni cu trecut dubios si nu evita sa le spuna cine sunt cand acestia incearca sa para curati. Si despre asta este articolul.Lupescu trebuie sa stie ca pentru iubitorii fotbalului nu mai e loc de compromis si orice asociere cu acesti oameni nu rezoneaza cu valorile ce doreste el sa le impuna.

Doru (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:12

Domnule Ştucan, aveţi dreptate. Lupescu aliat cu cei prezentaţi nu este bun. Burleanu, conform cu articolele dvs., nu e bun. Propuneți un nume care să se ridice la niște standarde de integritate a. î. să avem un preşedinte FRF care să merite acest post.

Cutzy (5 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:20

Super articolul. Bravo tie. Sa stim si noi mai bine cine e de fapt in spatele acestei candidaturi. Deci nimic nou vom avea aceleasi interese pe la federatie.... Ce tara..............:(

андрей (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:30

Burleanul e mai ok. Lupescul nu convinge. Aș vrea să câștige Lupescul alegerile pentru că s-ar reîntoarce Pitzi la națională. Dar altfel îl prefer pe Burlean. *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

FRF (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:31

Costin, mai lucreaza fratele tau la FRF? Just asking...

Bogdan (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:32

Un articol foarte bun.. printre primele decizii ale viitorului presedinte lupescu este schimbarea sistemului competitional, renuntarea la play off play out... si bineinteles mai multe blaturi si aranjamente.. cred ca si in actualul sistem putem vedea unele meciuri suspecte, dar nu vedem din iarna echipe retrogradate sigur.. Important este pt lupescu daca este atat de corect ca dupa alegeri sa se delimiteze de aceste personaje negative.. odata atins scopul, il vom vedea la lucru si vom vedea cat este de corect.. in 4 ani ne va demonstra daca s a asociat cu aceste personaje doar pt a avea mai multi votanti.. sau vrea sa fie nasul II

gabriel (3 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:36

Dintre toate relele din fotbalul romanesc incercam sa alegem cel mai mic rau. Ne incurajezi teribil,n-am ce zice , sper doar ca nu o faci doar pentru a ne spune la momentul potrivit ca "v-am zis eu !!!" . Pentru ca in aceasta situatie si eu as putea scrie trei editoriale in urma carora sa-mi ramana sansa la " v-am zis eu !!!" Noroc iti doresc ca sanatate au avut si cei de pe Titanic.

spiger (5 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:39

Domnule Ștucan, felicitari pentru acest pertinent articol! Asa e si in politica, afaceri sau alte domenii de interes national! Cei care au perdut puterea in FRF in anul 2014 incearca sa si recapete domeniul viciat de afacerile lor! Domnul Burleanu nu a avut prea multe reusite in functia lui, dar are un merit, nu este parte din acest sistem!

Radu (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:44

Bravo Costine, ...cu cine te dai până la urmă ? Toți au greșeli dar te-ai gândit că Lupescu totuși, nu se compară cu Burleanu ? E nevoie de strângerea rândurilor, a oamenilor care pricep fenomenul și Gică Popescu a plătit pentru greșelile lui. Tu ai plătit pentru greșelile tale ? Stai liniștit că toți ne plătim greșelile, mai devreme sau mai târziu ! Însă uite ce harababură și prostie, amestecată cu lichelism de cea mai joasă speță este în fotbalul românesc de când Burleanu face pe președintele ! Nu există lume perfectă, așa cum uneori ne-am dori poate și e imposibil asta până la urmă, dar dacă acceptăm că suntem cu toții supuși greșelilor și prin Credința noastră le putem îndrepta, atunci cred că ne poate fi mai bine tuturor ! Doamne ajută și nu mai fi cârcotaș, că nu-ți stă bine !

Cipinho (7 comentarii)  •  27 februarie 2018, 18:56

Asocierea lui Lupescu cu diverse personaje este inevitabila, in fotbalul romanesc se invarte acelasi anutraj de persoane mai mult sau mai putin competente in ale fotbalului. Oricine vine la putere, trebuie, cel putin pana la numararea voturilor, sa aiba cati mai putini dusmani apoi poate sa inceapa curatenia :) Lupescu e singurul candidat care are experienta si sobrietatea necesara pentru a fi presedinte, restul sunt de umplutura care au totusi in rol important sa duca scrutinul in turul 2, fiindca e greu de crezut ca cineva o sa obtina din prima peste 50%. in turul 2 Lupescu castiga ;)

Vilcu (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:01

Omule, Felicitări! Asta cu Borcea este 'CRIMINALA'

Poli 21 (4 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:21

Viitor de aur fotbalul romanesc are , sub conducerea lui lupescu, mircea sandu, kassai, borcea, paunescu, cojocaru. fratii becali si enumerarea ar putea continua.Nu e greu de facut aceasta lista, trebuie doar sa ne amintim de lunga domnie a lui mircea sandu si a acolitilor sai , transferat in echipa lui lupescu.

warrior (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:21

Fratele lui Costin Ștucan, George, este digital coordinator la FRF. Adică e omul lui Burleanu. Punct. Ba nu. Costine, e mai buna gasca de acum?

zorrozabal (21 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:22

Crezi ca in alte tari,la alte federatii,e diferit?Nooo!La asa ceva se aduna numai castigatorii!Asa e in viata,asa e si in fotbal!Fotbalul nu mai e de mult doar un sport!Este o afacere, iar afacerile sunt pentru castigatori!In alt limbaj-sa zicem cazon-expresia ar fi:Astia sunt,cu astia defilam!

mihai (8 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:30

Se stie deja ca Burleanu va castiga din nou presedintia FRF.Datorita celor de mai sus.Esti adevarat Stucane!

itu52 (17 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:30

Răpitorul Ștucan caută să convingă suflarea fotbalistică, că Lupescu jr. s-a înhăitat, contrar convigerilor părintești, cu pleava penală a fenomenului. Aproape sugerează că ar fi părtaș, din fragedă pruncie, cu potlogăriile lor. Probabil nemaisuportând disputele din familie și-a luat lumea-n cap și s-a ”încadrat” la ... UEFA (mafia locală și cea internațională, răsplătindu-i nesupunerea). Acum cu aură de mafiot internațional, râvnește jilțul prezidențial de la FRF. Vrea să fure (îl pișcă la degete) ceea ce putea să câștige cinstit, semnând condica la UEFA. Săracu Culae, nu se răsucește oare în mormânt? Oare ce zice dl. Dinu, așa odraslă a crescut răposatul? Colegului tău(Gusti), că azi e ziua răutăcismelor, i-am propus să-l spălăm de păcate în stil african. Îl trimitem cu textul ”te lapezi de Mircea Sandu și șleatha lui” pentru exorcizare. După 10 ședințe de spălare pe cap cu bozii, făină, puțină apă și multe lipăeli pe chelie va deveni candidatul ideal pentru ungerea la FRF. Ai mușcătură de șalău maiestre, ajungi departe!

Danilovic (5 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:36

Felicitari Costin pentru inca un articol foarte bun si pentru faptul ca ramai unul din putinii jurnalisti adevarati din tara!

marcel popa (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:39

in tara asta nu este nimeni curat ,asa ca te duci cu cine vine.

workinger (2 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:53

Langa pasiunea milioanelor de oameni pentru fotbal, exista si pasiunea unor oameni din fotbal pentru milioanele de euro. Cam pe scurt, asta ne spune Stucan. Fotbalul e unul din putinele domenii sportive in care se invart foarte multi bani , si unde unii putini la numar si nu numai , se pot imbogati foarte rapid la limita legilor.. Un fel de Mafie, descrierea figurilor si a istoricului nu intamplator se asemanatoarea cu cea a lui Mario Puzo din Nasul.

marco polo (5 comentarii)  •  27 februarie 2018, 19:59

Bravo, Costin! Mafia din fotbalul romanesc doreste sa se intoarca la butoanele lui. In calea ei sta o gasca de golani moldoveni ce nu au nimic in comun cu fotbalul, ci au avut cu politicienii ce se aflau la butoanele amaratului asta de popor in 2014. Fotbalul romanesc nu are nici o sansa! Este in metastaza, stadiu final. Baietii astia nu urmaresc decat sa stranga firimiturile de la masa lui...

Balauru (2 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:07

Bravo Stucan! Uite, cand meriti, te laud! Oricum, sunt sanse mici ca Lupescu sa castige.

observator_federal (7 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:16

Lupescu nu a vrut să dea nume din echipa de colaboratori pe care și-ar constitui-o în calitate de nou președinte al FRF. Deci bine ar fi ca multe dintre personajele "pitorești" (unele nici nu vor vota la alegeri) care s-au afișat cu tupeu în apropierea carismaticului candidat, să nu îl poată influența - direct sau prin interpuși - pe Lupescu și să dispară, în sfârșit, din fotbal. Problema este cât de dependent este Lupescu de toată fauna asta dubioasă... fotbalul nostru este deja în moarte clinică și nu ne mai permitem experimente ratate. Excelent articol, felicitări!

Mihai (10 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:22

Te-am auzit cand i-ai adresat cateva intrebari, de ce nu le-ai pus pe acestea, daca tot erai asa nedumerit?

V.A. (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:30

Foarte bine. Uite ca cineva a fost mai preocupat, mai realist si ne-a retinut atentia asupra unor viitoare posibile aliante, care conduc la ideea ca Lupescu s-ar putea asocia cu fosti vectori ai fostei Cooperative. Ceea ce, de fapt, nu m-ar mira. Nu am remarcat cele observate de Costin Stucan (nici nu aveam cum), am sesizat, insa, la un moment dat, densitatea mare de "stelisti" marca CSA Steaua in jurul lui Lupescu (Stoica, Lacatus, Piturca, Iovan etc.), al caror interes este, fara indoiala, castigarea razboiului "pe palmares" cu FCSB si facilitarea accesului CSA Steaua in liga profesionista, daca va promova. Cineva dintre comentatori punea intrebarea: daca nu Lupescu, atunci cine? Ce ati zice de Victoras Iacob?

BYBY (5 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:35

Domnule, O iei pe urmele lui TOLO?Faci politica fratelui? Scrie domne despre ce vor sa faca fiecare din candidati! Nu cine cu cine s-a pupat.Nu vezi ca vorbesti AIUREA!Vorbeste despre fotbal nu despre MIZERII!.Spune despre rezultatele lui Burli , spune despre juniori despre baze sportive , despre cluburile de copii dar nu despre persoane cu parul alb sau negru care nu-ti sunt simpatice!.Mie unul mi se pare ca nu ti-ai atins OBIECTIVUL!.

Ionut (2 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:35

Dupa parerea mea asta (Stucan)este cel mai prost si pacalici din grupul presei sportive.Si imi aduc aminte de emisiunea de la Capatos cand il jigneste Becali ce fata de tantalau avea.Nu inteleg cum naiba mai e si asta in presa la fel cum nu pot sa inteleg cum e Buleanu presedinte la FRF.Asta arata nivelul la care s-a ajuns in Romania in mai toate domeniile.Pai tu Stucane fara oamenii de aceasta calitate in fotbal ca Lupescu despre cine naiba ti-ai fi scris articolele.Nu inteleg ce fel de idiot poti fi (ma refer in general la toata lumea)ca sa nu fii bucuros si onorat ca un om ca Lupescu s-a intors si vrea sa ajute fotbalul.

Boeangiu Marian (25 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:36

Notre respect, Costin ! Aceleasi idei le-am subliniat ieri in mai multe raspunsuri date dlui Ioanitoaia iar argumentele mele se bazau pe faptul ca toate aceste foste glorii au crescut si s-au format in cea mai neagra perioada din comunism unde ei au avut statut de exceptati. Hotia (meciuri dubioase), minciuna ,rezolvarea diverselor probleme personale prin interventii la diversii potentati ai vremii ("pe scurtatura") le-au bulversat reperele morale mai ales unor tineri fara carte-carte ,fara educatie( completeaza cartea), cu inteligenta medie. In strainatate s-au "realizat financiar" sub obladuirea unor indivizi de teapa lui Giovani fapt ce nu i-a ajutat sa inteleaga filozofia de munca SI VIATA a occidentalului . Lumea lor a fost formata din lorzi, netoi, becali si in general fosti securisti si comunisti vopsiti pentru care distorsionarea oricarei evidente reprezenta un mod de viata. Si desi au inceput sa-si dea seama de adevarata lor valoare NU S-AU DEZIS NICI UN MOMENT DE EI BA MAI MULT AU DEVENIT UNII DINTRE EI. Au legat relatii de afaceri si au preferat sa-si terfeleasca notorietatea obtinuta cu greu, cu truda, prin singura activitate pe care au tratat-o serios ,cu responsabilitate, jocul de fotbal. Ce exemple mai elocvente decat Gica Popescu ,Prunea, Craciunescu(cel cu magazine de la Copos PE CAND ERA IN ACTIVITATE ulterior angajat la Giovani Becali), Lupescu si multi multi altii. Excelenta devoalare a increngaturii din jurul lui Lupescu . Orice asociere cu fauna aceasta reprezinta o mare ,mare bila neagra si niste suspiciuni mai mult decat rezonabile cu privire la onestitatea pe care o pretindem de la presedintele FRF. Dar profesionalismul, valoarea in meserie compenseaza aceste minusuri? Din pacate toti au "in meserie" un trecut inconsistent .Antrenori fara rezultate confirmate in medii cu adevarat concurentiale, conducatori cu rezultate prin metode dubioase, in general gargaragii ce mimeaza o competenta niciodata dovedita cu adevarat. Si ca sa inchei intr-o nota optimista, pozitiva ,spun ca as da oricand FRF pe mana unei echipe din care sa faca parte Iftime, Vochin, Mironica, Stucan ,Pustai ,Popa, Enache, Edi Iordanescu , Chirica(primarul Iasului), Claudiu Niculescu ,Lucestii(cu mici rezerve),s.a.

Andrei_Dumitrescu (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:41

DIn nou aratati ca se poate domnule Stucan. Sunt sigur ca lucrati in acelasi timp la articolul in care veti demasca dihania. Multumesc si toate cele bune. Daca dumneavoastra, cei din presa nu deschideti creerele, nu are cine altcineva. De ajuns cat v-au jignit meseria de jurnalist numindu-va fake news, atatatori samd. "Mai bine mor cu Dumnezeu decat sa traiesc o eternitate c-un diavol."

Coco (3 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:49

Chiar si cu toate aceste aspecte usor dubioase enumerate, nu credeti cumva ca Lupescu si toti cei enumerati merita mult mai mult sa conduca fotbalul decat Burleanu si habarnistii sai, printre care si fostul ziarist vochin ? Ziarist pe care l am respectat dar care odata cu aventura de la federatie nu mai are niciun fel de credibilitate nici macar daca se intoarce la meseria de jurnalist in urma esecului pe care sper sa il aiba Burleanu la aceste alegeri.

Dumitru Oprea (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 20:59

Spui multe lucruri trasnite,iti amintesc ca esti unul dintre jurnalistii care il suna la fiecare emisiune pe patronul Fcsb deci nu te deosebesti cu nimic de alti si nicidecum nu poti fi un formator de opinii..dar nu inseamna ca nu poti scrie doar ca unul care gandeste putin nu poate trata cu seriozitate ce ai scris tu aici.

g48ri3l (3 comentarii)  •  27 februarie 2018, 21:01

Jurnalism de doi bani, infect, ***, plin de speculatii, supozitii, subiectivism si platit de Burleanu. Pe Burleanu cine l-a sustinut mai cabotinule?? Maica Tereza?? Tutea si Al. Ioan Cuza?? Burleanu a pus placa pe mormantul fotbalului. A activat mafia din ligile inferioare, care suge bugetul statului ca o lipitoare. Esti o rusine de asa zis jurnalist.

Zsolt Bota (2 comentarii)  •  27 februarie 2018, 21:01

Anul asta se fac 20 de ani de la ultimul mondial al Romaniei. Clar e vina lui Burleanu,asta e si motivul pentru care apelam iar la Mircea Sandu, 20 tre sa devina 40.Daca analizam la rece in mandatul lui Burleanu s-a realizat o calificare la un Euro si s-a ratat un mondial dintr-o grupa in care din start plecam cu sansa a treia sa nu zic a patra desi cota de piata a Muntenegrului era superioara.Sa presupunem ca am castiga la loterie si o sa vina cel mai bun presedinte din federatie ,si ala are nevoie de cel putin doua mandate pentru a implementa un sistem sanatos si pentru a gasi si a creste in mod profesionist 20 25 de puradei care peste 8 ani sa reprezinte o solutie pentru nationala mare. Intr un fel as vrea sa vina si Lupescu, asta doar pentru a ii lasa satisfactia lui Mircea Sandu de a arunca ultima lopata de pamant peste fotbalul care de 24 de ani s-a chinuit sa il ingroape.

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  27 februarie 2018, 21:15

@warrior două chestiuni 1. locul unde lucrează fratele meu are vreo legătură cu trecutul oamenilor din sală? 2. insinuarea ta nu are niciun fundament. nu cunosc mulți frați care să scrie asta: http://www.gsp.ro/editorial-romana/gsp-special/burleanu-in-campanie-cadouri-si-sprijin-in-masa-pentru-un-votant-care-a-folosit-semnaturi-false-ale-unor-fotbalisti-minori-seful-frf-ignora-un-caz-grav-facut-public-acum-3-luni-533394.html

Tibisor (5 comentarii)  •  27 februarie 2018, 21:18

Foarte bun articolul ! Este cat se poate de clar ce va urma !

vasco (55 comentarii)  •  27 februarie 2018, 21:30

Sunt multumit ca exista si oameni care,macar pentru ca sunt in cealalta tabara ,au curajul de a spune adevarul.Bravo Costin Stucan!Sunt ata de penibili acesti gropari si sforari din fotbalul romanesc cum vin ei si striga -Hotii!Tupeu si nesimtire de borfasi.

Mircea Ordean (6 comentarii)  •  27 februarie 2018, 21:50

Felicitări pentru articol.

Ardeleanul (15 comentarii)  •  27 februarie 2018, 22:03

Kassai-unul dintre cele mai nocive personaje ale fotbalului românesc.

CRISTIAN (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 22:08

Excelent articolul. Dacă va castiga alegerile si va dori sa ramana curat, deci sa fie un adevarat profesionist si ca manager, atunci va trebui sa impuna echipei sale regula ”jocului curat, transparent, dar mai ales eficient”. Intrebarea e daca are de gand sa faca asta si , mai ales, daca e in stare.

Ionut (2 comentarii)  •  27 februarie 2018, 22:11

Stucane o intrebare am te rog,pt.ca vad ca mai si raspunzi la comentarii pe aici din cand in cand.Asta mi se pare frumos din partea ta.Ok incep.De ce atunci cand s-a stabilit acea lista cu viitori posibili antrenori ai echipei nationale nu au aparut nume ca :ion marin,pustai,barbu,moldovan,popa etc .?.Adica toti autohtoni si care antreneaza de ani buni in tara.Nici unul.Daca analizam lista observam ca toti cei propusi erau cu experienta afara.Adica conform normelor lui Buleanu doar cei cu experienta afara sunt de nasul echipei nationale.Ceilalti autohtonii ne-am face de ras daca i-am lua in calcul.Pai atunci Buleanule conform standardelor tale tu fiind autohton esti o rusine sa fii la FRF in detrimentul unuia cu experienta afara.Pai tot cam asa e si cu postul de presedinte FRF.Dar nu e asa ci iti zic eu mult mai rau adica nu am fi asa de rasul lumii daca maine l-am pune pe Ion Marin selectioner cum am fi daca ai iesii tu presedinte in detrimentul lui Lupescu.

mihai (2 comentarii)  •  27 februarie 2018, 22:18

E GRIZONAT! NU GRIZONANT....

mihai (2 comentarii)  •  27 februarie 2018, 22:25

DEJA

adrian (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 22:45

tare de tot articolul

Lytz (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 22:52

Niciunul nu e 100 % curat .. dar din 2 rai il alegem pe cel mic .... daca nici Lupescu nu face treaba putem pune omul de serviciu .... ce sa mai zicem dar cred ca este facut de unul din simpatizantii lui Burleanu Pentru ai pata imagina lu Lupescu pentru ca vede in el un candidat redutabil

Mihai (10 comentarii)  •  27 februarie 2018, 23:02

@Costin Stucan, sper sa-mi raspunzi la aceasta intrebare. Vad ca la Ionut Lupescu, ai analizat foarte bine cei cu care se inconjoara, nici bine nu si-a anuntat candidatura ca si ai scos relatia lui cu firma SEG, acum vad ca i-ai analizat la sange toti invitatii. Intrebarea mea e, cand ai de cand sa faci asta si la Burleanu? Se tot vorbeste despre relatia lui cu firma Vitrina, care a incasat cateva milioane de euro de la FRF, de faptul ca Burleanu a schimbat de nu stiu cate ori mobilierul de la Buftea si Mogosoaia, de cifrele astronomice, cum ca fotbalul feminin a crescut de la 1.500 de jucatoare la 55.000 in 2 ani. Ne arunci praf in ochi cu 2 articole care nu spun nimic, aia cu pomeni electorale, pai dupa ce a scris toata presa despre asta, ai facut si cu un articol cu ce se scrisese deja. Daca imi raspunzi, ai tot respectul meu!

sundance kid (20 comentarii)  •  28 februarie 2018, 2:41

Stiu ca nu e treaba ta si in plus este pe linga subiect dar apropo cind ai timp intreaba-i si tu pe aia de la guvern cind se apuca de construit noua centrala atomica ca m-am saturat de gargara de la digi news sau antena 3 ! Chiar daca va ia 20 de ani e bine sa va apucati de ceva ca fotbalul din timpurile mele nu o sa il mai vedeti voi vreodata.................https://www.youtube.com/watch?v=f4fAIzAX6_A

Cristian (5 comentarii)  •  28 februarie 2018, 4:00

Deci, au început “***”după cum le descria Lupescu. Nu știu ce urmariti dumneavoastră cu acest articol pe care eu nu îl văd decât ca pe o încercare de denigrare a candidatului Ionuț Lupescu. Dumneavoastră vreți sa ne spuneti ca Lupescu, Hagi, Popescu, Dumitrescu, Prunea, Raducioiu, Lucescu... vor sa acapareze conducerea fotbalului românesc doar ca să-l distrugă. Domnule Stiucan, vreau sa va informez ca NE-A BĂTUT ALBANIA!!!!! Mai jos decât atât nu se poate, fotbalul românesc e in ruina și nu este ținut in viața decât de cei din generația lui Lupescu, decât de amintirea unor vremuri când eram respectați, admirați și nu ne era frica de nimeni, dimpotrivă alții se temeau de noi. Eu cred ca cei amintiți mai sus ar trebui respectați și sprijiniți sa ajungă sa conducă fotbalul românesc, doar pentru simplul fapt ca au fost printre putinele generații cărora le-a pasat de ceva și pentru ca ne-au făcut sa ne simțim mândri ca suntem români. Din păcate presa românească a murit dinaintea retragerii generației de aur, rămân din ce in ce mai putini cei care își fac meseria de ziarist fără sa împroaște cu noroi și venin. Cred ca suntem datori fata de Lupescu și colegii de generație să-l lăsam 3-4 ani sa încerce sa readucă fotbalul românesc acolo unde l-a lăsat ca fotbalist și apoi, dacă presupunerile dumneavoastră se vor adeveri, să-i trecem prin sabie și foc. Sănătate, libertate și pace

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează