Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Cine a adus Apocalipsa. Sandu sau Burleanu?

Având la dispoziție o națională puternică, formată din jucători crescuți în lagărul comunist de concentrare a valorilor, președintele Mircea Sandu a supraviețuit necalificării la Euro 1992, un eșec care astăzi ar avea efectul unei bombe nucleare. Apoi, într-o seară ploioasă de noiembrie, la Cardiff, a început seria calificărilor care a consolidat poziția șefilor FRF și a uns rotițele mașinăriei de vot

Permalink to Cine a adus Apocalipsa. Sandu sau Burleanu?
miercuri, 6 septembrie 2017, 1:52

La 72 de ani, Ovidiu Ioanițoaia are o vivacitate care-i face pe tinerii veniți în practică în redacțiile site-urilor de sport din România să pară niște moșnegi blazați. Operat pe cord acum câțiva ani, directorul Gazetei continuă să scrie zilnic, să influențeze strategia editorială a ziarului, având timp și pentru povești – întâmplări și picanterii – adunate într-o jumătate de secol de presă.

Ioanițoaia are destule idei proaspete din care se nasc discuții și subiecte importante.

Una dintre ele mi-a atras atenția aseară.

“ E o diversiune – consideră el în editorialul publicat marți – aprecierea că Daum ar trebui să împartă vinovăția cu oficialii ce-au condus fotbalul până la instalarea la butoane a lui Burleanu și a trupeților acestuia. Fals, mincinos, manipulator”.

Ovidiu Ioanițoaia lansează o teorie interesantă și surprinzătoare în același timp.

O putem numi “Apocalipsa fără urmări”.

Pe scurt, tot ce s-a întâmplat până în ziua de 5 martie 2014, momentul venirii lui Burleanu la FRF, nu produce efecte. Aproape că nu mai există. Ovidiu Ioanițoaia nu este un radical și admite că “Sandu și Dragomir au avut bubele lor, nu puține”, dar impresia de moment zero, de vid anterior, persistă surprinzător în aer.

E ca și cum o gaură neagră s-a căscat în aula Casei Fotbalului și a înghițit timpul, zeci de ani de fapte și decizii luate înainte de condamnările definitive din Dosarul Transferurilor și de alegerile programate, evident neîntâmplător, a doua zi după verdictul judecătorilor dat pe 4 martie.

Odată cu Burleanu și cu Daum, susține teoria, ar fi început tragedia fotbalului românesc.

Iar în trei ani s-a instalat deja Apocalipsa.

Sună bizar, dar e o idee puternică în care cred mulți români, fani, foști sau actuali oficiali din fotbal și ziariști. De aceea, merită analizată cu atenție.

Pornim de la premisa relativității. Nu putem stabili cu exactitate, în procente, măsura în care vina pentru noua campanie de calificare ratată le aparține lui Burleanu, Bodescu și compania și cât le revine predecesorilor.

Totuși, pentru a înțelege mandatul lui Burleanu trebuie să ne întoarcem în timp. Trebuie să înțelegem mandatul lui Sandu și, la rândul lor, mandatele lui Mircea Angelescu și Mircea Pascu.

Dăm doar o tură scurtă prin anii ’80, perioadă în care Sandu, poreclit “Nașu’”, se pregătea să devină conducător după o carieră semnificativă de jucător. E perioada cea mai fericită din istoria fotbalului românesc, în care centralizarea forțată a pregătirii, a valorilor și, în consecință, a rezultatelor a propulsat echipele noastre în lumea bună a fotbalului mondial.

Semifinalele și finalele de cupe europene sunt partea strălucitoare, evenimentele care îi scoteau pe români din bezna comunistă. Trimitem, în schimb, în gaura neagră a timpului jocurile de culise copioase și presiunile folosite de echipele Armatei și Securității, Steaua, respectiv, Dinamo, manevre la care au fost părtași, voit sau constrânși, cei mai mulți dintre conducătorii anilor ’90 și 2000. În jurul celor doi giganți orbitau sateliți care exercitau la rândul lor aceeași gravitație nefastă asupra unor corpuri mai mici.

Pentru a respecta adevărul istoric, Cooperativa lui Pădureanu nu a fost inventată în anii ’90, ci mult mai devreme, în vechea Divizie B.

În 1990, în plin haos postcomunist în care conducătorii făceau averi din sumele neclare obținute ca urmare a transferurilor viitoarei Generații de Aur, a venit la putere o echipă tânără formată din Mircea Sandu și colaboratorii săi, cei mai mulți foste cadre din Uniunea Tineretului Comunist. Un fel de Burleni ai timpurilor lor.

Ovidiu Ioanițoaia își amintește perfect perioada pentru că a lucrat o vreme alături de Sandu în calitate de ofițer de presă al FRF, o slujbă pe care știu că a practicat-o cu profesionalism, fără a avea acces la procesul decizional din birouri.

Având la dispoziție o națională puternică, formată din jucători crescuți în lagărul comunist de concentrare a valorilor, președintele Mircea Sandu a supraviețuit necalificării la Euro 1992, un eșec care astăzi ar avea efectul unei bombe nucleare. Apoi, într-o seară ploioasă de noiembrie, la Cardiff, a început seria calificărilor care a consolidat poziția șefilor FRF și a uns rotițele mașinăriei de vot.

Fotbalul românesc a rezistat cât au ținut picioarele lui Hagi și Popescu. În timpul ăsta, avioanele naționalei erau pline de oameni politici și de președinți de club corupți, un cerc roman vicios întreținut în special cu vinurile și cărnurile expediate generos de Lordul Jean Pădureanu.

A mers vreo 10 ani, apoi nepăsarea federației față de viitor și articulațiile uzate ale Generației de Aur au început să doară. Selecționerii români s-au succedat cu repeziciune, dar rezultatele au continuat să se prăbușească odată cu numărul tot mai mic de fotbaliști valoroși apăruți din centrele de juniori anemiate.

Blaturile dintre echipele “oamenilor de onoare”, recunoscute franc de Pădureanu după mulți ani, au atins un nivel masochist, cluburile au fost secate prin inginerii financiare de fondurile atât de necesare supraviețuirii.

Dragomir și Sandu au privit, impasibili ca niște dictatori romani, cum totul arde în jur.

Confirmarea oficială a Apocalipsei a venit în martie 2014, când patroni, președinți de cluburi, impresari, dar și un fost căpitan al naționalei au ajuns după gratii pentru devalizarea echipelor. În ciuda rechizitoriului consistent, niciun club nu a vrut să se constituie parte vătămată în proces, semn că sistemul supraviețuia și își păstra forțele pentru vremuri mai bune.

În acest haos, au apărut oamenii în negru ai lui Burleanu, personaje venite din structuri care se întâlneau prin hoteluri punând țara la cale. O grefă de piele tânără peste un sistem tăbăcit.

Curios, ei știau viitorul. Aveau informații despre dosare penale care urmau să le înlăture eventualele piedici din cale, știau și ținta finală a demersului.

Liderul lor urmează să devină om politic important, cu o primă țintă, undeva în viitor, Primăria Bucureștiului.

Asta le este adevărata miză, iar oamenii educați în vechiul sistem i-au simțit și îi consideră călăreții Apocalipsei. De fapt, ei au venit călare pe valul de ură împotriva celor care au produs Apocalipsa pentru a culege roadele, un scop îndoielnic în sine.

În trei ani, noii conducători au înțeles bine mecanismele puterii. Știu ce rol și ce forță ascunsă au banii din conturile federației, înțeleg bine aparatul docil de vot și, spre deosebire de predecesori, dau importanță comunicării și imaginii.

Ceea ce nu înseamnă neapărat că lucrurile comunicate de ei au și scopul declarat.

În 42 de luni, calculele lor inițiale au rămas parțial în picioare, doar frământările politice din ultimul an le-au tulburat apele. Necalificarea reprezintă o grea lovitură de imagine, însă teoriile sociologice demonstrează că efectul unui eveniment negativ dispare în timp. Până la alegeri, votanții din teritoriu vor uita emoțiile înfrângerii de la Podgorica. Îl vor uita, probabil, și pe Daum.

Cu un selecționer român, de preferabil din Generația de Aur pentru a diviza opoziția, planul ascuns al grupului Burleanu va merge mai departe, în ciuda criticilor vehemente.

Atâta doar că rezultatul guvernării oamenilor în negru nu va reuși scoaterea fotbalului românesc din climatul apocaliptic.

Când s-a produs Apocalipsa, înainte sau după Burleanu?

De fapt, nici nu mai contează. Grav este că efectele catastrofale continuă.

Restul sunt jocuri politice.

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Nica fără frică (5 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:07

Bah ***-*** *** de *** care mi-ai tăiat comentariul pt că nu suporți adevărul, adică să ți se spună că ești un...... NIMENI!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (4 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:18

Ce contradictie de idei poti avea cu un mitoman fara capul care sa nasca idei ?

Golombioschi Ilie (2 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:21

Daca s-ar face o analogie intre evolutia echipei nationale si numarul tot mai mare de componenti ai acesteia plecati in strainatate s-ar observa ca aceasta e destul de clara, adica o data cu cresterea numarului de componenti ai nationalei plecati la echipe straine dupa 1994 performantele nationalei au intrat in declin, pe masura ce tot mai multi straineri ocupau locurile din echipa performantele au tot scazut. Pentru acest fenomen se pot gasi numeroase cauze usor de analizat, gen, oboseala deplasarilor la loturi, lipsa motivatiei morale si financiare, interesul pentru o vizita la rude decat pentru meciul propriu zis, dificultatea procesului de selectie pentru selectioner in cazul strainerilor, acoperirea pentru acesta data de numele si echipele la care joaca selectionatul, miza marita pentru cei ce mai sunt selectionati din fotbalul romanesc inclusiv posibil financiara sau de influenta oculta,etc. Solutia radicala si cu foarte multe efecte pozitive in timp poate fi un criteriu ferm de selectie care sa prevada strict selectia numai din competitiile interne a jucatorilor de la toate loturile nationale. Acest criteriu bine stabilit, public si introdus in contractul cu orice antrenor de la orice lot inclusiv nationala mare pentru a avea un efect si mai mare poate fi insotit si de unul privind varsta de maxim 28 de ani la inceputul calificarilor pentru toti cei selectionati. In acest sens se cemplecteaza criteriile de selectie cu celelalte deja cunoscute si recunoscute si acum respectiv obligatia de a fi titulari la echipele lor, de a fi intr-o buna forma sportiva si de a fi cei mai buni pe postul lor la momentul meciului.

RebelU (1 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:23

niciunul.. urmasii cooperativei comuniste au distrus fotbalul romanesc.. presedintele federatiei sau al ligii nu se poate pune cu cluburile conduse de blatisti

Ghita (4 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:30

VOI JURNALISTII SI COMENTATORII UITATI SA SPUNETI CA NU A EXISTAT MACAR UN SELECTIONER PE CARE SA NU INCERCATI SA-L DATI JOS,CAT DESPRE PENSIONARUL CU MARE VIVACITATE ESTE CUNOSCUTA FERVOAREA CU CARE SE BATE SA-L PORCAIE PE BURLEANU CARE NU PREA FACE CADOURI IN PLIMBARI PE LANGA NATIONALA IN DEPLASARI

dorelus (2 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:32

bravo sefu,Ioanitoaia este tot in comunism.Craioveanu este un tip corect,generatia de aur sa ramana in trecut,ca intre a lovi basica si a avea oleaca de creier este o distanta mare de tot...

Dani (1 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:35

Aceasta tara a fost macinata si furata in ultimii 50 de ani de catre securitate si mai nou in ultimile decenii da portiuni din Sri. Au distrus fabricile furand tot ce era de furat prin asa zisa privatizare a anilor '90(vezi certificatele de proprietete) , acelea care mai puteau exista intr-o noua orinduire si au izgonit afara din tara tineretul si acum vor sa fure si sportul romanesc( fotbalul) ca si aici este o paine de mancat.

m_d (8 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:48

@Lucian: " Un minim de decenta domnule. Lasati-l in pace pe "fostul capitan". Lucian, intelegem ca tu esti amanta actuala a fostului capitan? Nu vrei sa il mirosi la sfarsit pe Ioan Becali si pe Victor, fratii lui, ciobanii interlopi deveniti peste noapte "oameni de afaceri", cei ce au capusat si inca distrug fotbalul, inclusiv in niste amarate de amicale din... Cipru? Puscaria se pare ca nu vindeca, puscaria te invita, draga Lucian... Popescu si-a facut singur statuie, acum trage ponoasele mandrei traditionale zonei din care se trage. Sa se ocupe de altele, in fotbal, oltenii nu isi pot gasi fericirea, scrie in zodie. Sa se ocupe de gagicile lui pe care le tot schimba dar nu inainte sa anunte in presa, asa caracter, asa om, asa pedeapsa. Daca-l intrebi, o sa spuna ca a facut puscarie pentru ca i-au santajat ca sa le ia averea, lui si lui Hagi, sau alte regionalisme.

Fara Gica (1 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 17:55

Sandu Mircea ? Nenea Ionica ceausica de cand se stie e normal *** pa Sandica.Pai cata paine alba a manct el de pe urma lui la toate televiziunile.Fotbal stie doar cand vorbeste de Paunescu alt ceausel si sa nu te iei cumva de U oltenia ca nu stiu care e echipa care mai reprezinta zona ca ii sare mustaru.Fotbalul pe care-l cunoaste el e ***.Prost e cine-l lasa sa vorbeasca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor (1 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 18:07

Ceea ce conteaza cel mai mult e ca nu mai avem fotbalisti de calitate, iar asta nu e vina lui Daum si nici chiar a lui Burleanu, oricat de incompetent ar fi. Ma indoiesc ca am putea avea la Nationala un antrenor care ar putea sa faca bici din ce are la indemana.

CRAIOVA_FOR_EVER (1 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 18:46

Articol foarte corect!

Sasa (7 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 18:46

Eu raman la parerea spusa odata de Ioanitoaia relativ la Sandu si Burleanu: A fost inlocuit tupeul la maieu cu impostura la camasa (cred ca acestea au fost cuvintele). Sandu a facut praf un sistem functional, iar Burleanu a continuat intr-un stil diferit, dar la fel de incompetent. Si la amandoi, nu e problema de manereli, ci problema cea mare e de rezultate. Pentru ca si in federatia spaniola sau in cea croata se fac manareli sau porcarii mult mai mari ca la noi (fratii Becali sunt niste amatori fata de celebrul Zdravko Mamic), dar au avut jucatori si rezultate. La fel cum si in sistemul comunist se faceau porcarii, dar jucatorii pe care ii produceau (mai ales cei din deceniul 8) erau 10 clase peste cei de acuma (de ex. Chiriches e sub Andone, Sandoi sau chiar Gino Iorgulescu, care in perioada respectiva erau mediocrii).

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (53 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 20:32

Va reamintesc ca Burleanu a cistigat alegerile ! G P si alfabetii care ii carau diplomatul erau doar inventia Nasului. Il protejau de candidati mai puternici si ii asigurau o domnie onorifica imperiala. Eu as fi vrut ca G P sa fie artestat cu o saptamina mai tirziu caci sint absolut sigur ca tot Burleanu ar fi iesit invingator. Dar hai sa presupunem ca G P ar fi cistigat alegerile si ar fi fost apoi arestat. N-ar fi fost tot aia ? Doar nu sustineti aberatia ca G P a avut parte de o condamnare politica ? A platit 500 mii EURO impozit, jumate cit Tolotan dar n-a fost „omisiune“ ci inselatorie barbara, care continua de cind a fost inventata cu nesimtire de Otelea – care a primit NUP tot pentru doua milioane disparute din transferul lui Dumitrescu – si apoi perfectionata de Vasile Ianul. G P ar trebui sa restituie clubului Dinamo cele doua milione incasate si nedeclarate. Uite de ce nu-i cer cluburile ministeriale. Stucane, pari omul potrivit sa investigheze citi jucatori au vindut si imprumutat Steaua si Dinamo intre 1990 si 2003. O sa te crucesti ! Doar numarul conteaza caci platile se faceau oricum – multumita lui Isarescu ca in toate domeniile - cu sacosa. Va reamintesc ca Burleanu a fost votat doar de oamenii din fotbal ! Pina si astia se saturasera de mafioti. Nasul a incheiat un acord cu Avram iar voturile lui G P s-au dus catre Avram. Avram a mai atras niste voturi caci atunci cind era inca liber i-a omenit pe multi. Era expert in bancheturi, ii dadea clasa si Nasului. Pe G P il batea Burleanu mai rau. Clar este ca nemultumirea oamenilor din fotbal la adresa „guvernarii“ Nasului ca Imparat l-a propulsat pe Burleanu. ------------------------------- Apoi „Burleanu si trupetii lui“ au dezamagit. Crunt. Clar. Burleanu a fost prea moale, a mostenit un aparat, n-a putut scapa de nimeni, daca cineva l-a sustinut inaintea alegerilor, orice sustinere i-a fost retrasa dupa. Spuneti-mi voi cu ce si de cine a fost ajutat. Functionarimea i-a mirosit slabiciunea iar Burleanu a gresit apropiindu-se prea mult de subalterni si ploconind cu prime, deplasari si indemnizatii. Dar cea mai mare greseala a lui au fost „trupetii“ pe care el i-a angajat si i-a plasat in prima linie, oameni care si in cazul improbabil al succesului ar fi putut fi atacati permanent caci nu au nici o pregatire in domeniile in care au activat pina la aducerea lor la FRF, unde evident nu au nici cea mai mica tangenta cu fotbalul. Doar cel numit si „sinonimul esecului“, fost comandant la Steaua, mai activa cit de cit ca om de fotbal in prima linie. Seful federatiei trebuie sa fie un manager, un om studiat, cultivat si moderat, diplomat in moderarea conflictelor, … G P ce este ? Steleea, Balint ? Azi Pruneea, Balaj, … De ce nu Laca, Danciu Gol, … ? Alfabeti, caterinca. Germania n-a avut niciodata un fotbalist sef. Dar de redresarea fotbalului german s-a ocupat Matthias Sammer numit director sportiv intre 2006 si 2012 !!! In FRF s-a ocupat Andrei VoChin, el a purtat discutiile cu Lucescu, el a luat banii FRF ca sa-i faca lui Lucescu !!! fisele tehnice ale tricolorilor, el a alcatuit profilul noului selectioner iar pe Hagi l-a invitat la o cafea sa i-l explice, el i l-a bagat pe git lui Burleanu pe Daum. Probabil ca Dancu, creierul PSD, l-a gasit potrivit ca sa-i faca de moca pe nemti ! In orice caz eu asta am sustinut din prima zi, faptul ca singura logica in aducerea acestui impostor, direct de pe terasa, care azi in mod evident nici nu mai functioneaza, nu poate sta decit in planul de-a dreptul kgb-ist ca – dupa lovitura primita prin alegerea Presedintelui de origine germana – sa-i compromita pe nemti, pe occidentali, pe capitalisti, sa-i mareasca sansele unuia ca Pota, ori altei *** mindra ca e romana.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lila (7 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 21:44

Stii ca esti mai prost decat pari dar faci pe desteptul? Interesant, de asta sunteti *** libidinoase si rau mirositoare!

Dilimache (2 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 23:01

Muti mortu' pe Academiei, urat din partea ta!

Andrei (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 7:42

Bai Cosmine, lasa ne ...se vede ca l pupi in fund pe Burleanu ....

Ilie (4 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 10:26

In sfirsit un articol cit de cit lucid asupra fenomenului actual si al relatiei cauze/efecte. Nu stiu cit fosta Casa a fotbalului e responsabila ptr dezastrul valoric de azi, cit minciuna si smecheria generalizata de catre 'oamenii de onoare' ai vremii, unii inca actuali si influenti (gen Becalii). Ei sint producatorii activi al jafului fotbalului romanesc de azi. Casa Fotbalului sint respensabilii pasivi. Care sint mai vinovati ? In nici-un caz Daum/Burleanu. Mai bun ca primul nu am avut niciodata si rau a facut ziarul din care faceti parte, in frunte cu directorul sau, sa arunce asa miseleste cu pietre, inainte inca de primul sau meci !, intr-un om de calitate, doar ptr ca nu era (desemnat) cine vroia el. Despre Burleanu iarasi, patronul dvs isi marturisea neintelegerea omului si a noii mentalitati de tip corporatist, intr-un film documentar foarte bun realizat de Adevarul. Poate il stiti, daca nu vi-l recomand. Ioanitoaia marturisea acolo ca nu-l intelege pe Burleanu cu discursuri de genul 'sa facem si sa dregem'. Pai una e sa nu intelegi alta e sa nu aiba valoare ce nu intelegi. Inteleptii spun ca e important sa stii ce nu stii .. Sigur ca ptr Ioanitoaia schimbarea generatiei de conducatori a fost una radicala si deci greu de inteles. Nu e usor sa iesi din discursurile gastii prieteni si invitati de teapa lui Hizo, Lordului, Mitica, etc .. Dar dincolo de neintelegere, atitudinea necalificabila a sa si a majoritatii redactiei asupra noilor oameni, precum si lipsa lor (voita ?) de logica si auto-evaluare, nu cred ca sint motivate de lipsa analizei lucide cit sint de alte interese 'din sistem', de care ma bucur ca dvs sinteti strain. De ex. Becali finanteaza GSP, finantare fara de care ziarul ar pieri, si el este inca de la inceput un mare adversar al schimbarii in fotbalul romanesc, pe motive lesne de inteles : isi pierde din influenta si deci din 'afaceri'. La fel si ceilalti 'oameni de onoare' ramasi in activitate, nu vor schimbare si nici normalitate. Ei vor smecherie si minciuna ca inainte. Si asta e o alta cauza majora a efectelor din ziua de azi, ce nu ati evocat-o. Nu stiu deci de 'politice' sint jocurile de care vorbiti in concluzie, cit ele sint de ultima speta a interesului carpatin. In incheiere, daca cititi acest comentariu, imi pare rau ca nu ati evocat deloc nivelul jucatorilor din ziua de azi, daca ati fi plecat si de la premiza ca actorii fac piesa. Ei, jucatorii, sint in acelasi timp si efect al jafului la nivel national de care vorbeam, si cauza a jocului dezastruos. Ptr ca atit pot si asta ne e nivelul. Sigur ca ptr Ioanitoaia e mai simplu, 'motivat ' sau nu de alte cauze, sa arunce toata vina la Burleanu si Daum. Insa asta denota, cel putin, lipsa de luciditate, logica, analiza si auto-evaluare. El gaseste 'valori' in generatia actuala si se ofusca ca altele (Alibec, Keseru, Budescu) nu au fost selectionati, caci la cit de buni sint ei, lumea intreaga ni-i invidiaza, am fi rupt tot. Caraghios ! Pacat deci, ca o mica observatie, ca nu ati scos nici-o vorba despre nivelul jucatorilor in Minciuna si Apocalipsa fotbalistica a caror efecte le constatam astazi

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 11:04

@andrei asta ai înțeles? ești sigur că ai citit până la capăt?

Marco (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 12:48

Felicitari pentru articol si pentru curajul aratat de a-l publica, domnule. Stiu ca nu e usor sa te ... impotriva vantului. Parca sunteti un Robison Crusoe al jurnalismului. Bine ca nu va trateaza si pe dumneavoastra de postac federal ! Felicitari, bravo dumneavoastra.

Vlad (2 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:48

Mi se pare exagerata comparatia lui Burleanu cu membri UTC!! De ce?? Pt ca a facut o facultate de stiinte politice? Pt ca a fost angajat sau decorat de basescu??! As vrea sa vad cati dintre voi ar refuza la 25 de ani o distinctie data de presedinte!.. A incercat cate ceva la Frf. A avut si nereusite , selectiomerul strain fiind printre ele. Putea sa iasa miscarea, ca in albania, grecia, rusia. Sandu si dragomir ce au facut pt dezvoltatea fotbalului??! Au pastrat Liga II cu 2-3 serii paralele (unic in europa); au admis desfiintarea campionatului de tineret/rezerve inter-cluburi (reinfiintat de burleanu) si a desfiintatea centrelor de juniori ale cluburilor; au introdus absurd juniorii under 18 obligatoriu in teren, in B si C, juniori care nu progresau ci majoritatea dispareau sezonul urmator. Nu exista comparatie in sens negativ burleanu/sandu.

Vlad (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:10

Excelent articol. Pacat ca multi dintre cititori sunt mult prea inversunati pentru a citi cu detasare si in special pentru a intelege complet articolul. Ca si in politica, vinovat este sistemul. Daca nu schimbam sistemul, nu vom schimba nici efectele produse de acesta. Daca nu schimbam modul de organizare al fotbalului sau al statului, cu insititutii noi, reguli noi, functii noi cu reguli si atributii noi, ne vom confrunta cu aceleasi probleme, indiferent de personajele care conduc sau de culoarea lor politica.

Sandu Gherghe (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 17:53

Se vede atat de clar ca fratele tau lucreaza la FRF. Esti atat de transparent, incat eu daca as fi unul dintre sefii tai te-as da afara. Nu ai cum sa fii impartial. Macar sa te fi abtinut!!!

Sebi23 (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 17:55

Mai Costine, lasa-ne cu blaturile tale!!! Este evident ca ACUM se intampla lucruri rele. Dar, citind comentariile de mai sus, iti inteleg pozitia...

Iacob Georgescu (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 17:57

Asa ne-am plictisit de platitii lui Burleanu... esti total pe langa subiect. Si ai grija, ca batranetea este boala care se ia! Esti tanar, dar plictisitor si total netalentat. Asta-i adevarul!

Gelu Cristian (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 18:00

Inteleg ca fratele dumitale LUCREAZA LA FEDERATIE?!???? Si dumneata scrii articole intr-un ziar care ar trebui sa fie impartial?!??? In ce lume traim?

Stefanescu Ion (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 18:02

Pe langa faptul ca nu intelegi esenta, esti si lipsit de har! Cand va angajeaza, nu dati teste, ceva?!? Cred ca nu ati dat nimic

Lucian (3 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 18:21

@m_d : http://www.bbc.com/news/world-europe-40378718 https://www.theguardian.com/football/2017/jun/13/cristiano-ronaldo-accused-tax-spain http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3731268/Why-Bayern-Munich-welcome-Uli-Hoeness-open-arms-despite-three-years-prison-24-5m-tax-fraud.html http://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/diego-maradona-im-no-tax-fraud-8512282.html

Darius29 (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 18:34

Dle Stucan sunteti partinitor si netalentat. Pe cine aduceti dvs discutie? Pai, nimeni nu are nevoie de aprecierile dvs, ceilalti au talent!

Florin2013 (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 18:37

Un ziarist netalentat care isi suplineste carentele actionand cu agresivitate. ***, clar. ***. Este o aberatie ca faci parte din colectivul acela. Dar nu erai pe la adversari?!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sorin (1 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 22:07

Ambii niste oportunisti. Diferenta o face doar timpul si mediul in care s-au format, au crescut.Primul intr-un mediu golanesc, smecheresc, barbugist, dar totusi sportiv, in vreme ce podoaba nr. 2 e una mutinationalo-securistica, mult mai periculoasa si feroce. Problema insa nu sunt ei, ci noi romanii, naivi, mult prea toleranti, lipsiti de reactie, superficiali si mai ales egoici.

Tonibrag (2 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 19:34

Pana la urma sistemul mafiot al lui Sandu & CO e mic copil fata de ce se sugereaza de sustinatorii fostei mafii. Interesant ca decanul de varsta al GSP este un adversar declarat al celor ce au inlocuit garnitura de la FRF.

Comentează