Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
În poziție de drepți

Nu-l mai demite pe Dică, a explicat la Pro X de ce: „Pentru că este băiat deștept, se va impune și va reuși în această meserie. Va pleca de la Steaua doar pentru un salariu de două milioane de euro”. […]

...

Poarta deschisă

Poate chiar obsedat de succes, ceea ce nu-i deloc rău. Dimpotrivă. Aș mai avea însă, pe lângă obiecțiile exprimate anterior, înca una. Am impresia că, discret, fără să urmărească special acest scop, Dan ridică în slăvi fotbalul sărăcăcios, lipsit de […]

...

Dictatorul democrat

Așa am învățat eu, dar și cei mai tineri, că masele fac istoria înaintea liderilor. Ca atare, dacă discutăm despre izbânda repurtată de CFR Cluj, problema trebuie pusă la fel. Adică elogiați, înaintea oricui, Camora, Culio, Deac, Țucudean și coechipierii […]

...

„Fiți penibili până la capăt!”

Fiecare solicită sancționarea celeilalte, iar avocații grupării roș-albastre atrag atenția că se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul în care forul de la București nu le va da câștig de cauză. Altfel spus, deși Liga […]

...

Răsplata încrederii

Pasămite, la indicația acestuia, Viitorul și-ar fi apărat în dorul lelii șansele în Gruia și, cedând duminică, a ajutat-o pe CFR să câștige campionatul. Am mai citit prostii pe blog, dar asta le întrece pe toate. În realitate, FCSB a […]

...

Groparul

Când am văzut "naționala" în meciul de la București cu Armenia, câștigat cu chiu, cu vai în prelungiri, am zis că mai rău nu se poate. Ne-am păcălit.

Permalink to Groparul
marți, 5 septembrie 2017, 3:49

S-a putut la Podgorica, unde „tricolorii” au tras într-un meci întreg un singur șut pe poartă, unul singur! Întrucât partida era decisivă, era de așteptat ca băieții noștri să arate tot ce știu. Să pună osul. Cum se spune, să-și dea sufletul, să moară pe teren. Când colo, ei au jucat în dorul lelii, fără nicio strategie, fără nicio idee. Moale, apatic, adormit.

Întrecându-se pe sine însuși, ceea ce nu era foarte greu, Daum a făcut o echipă mai fantezistă ca oricând, care n-a urmărit nici apărarea, nici atacul, nici contraatacul. Practic, nu și-a propus nimic. Ca atare, cu excepția unei pătrunderi a lui Chipciu, nu și-a creat altă ocazie de gol. Tentat să inoveze, și-a și găsit prilejul!, Daum l-a introdus pe Găman în linia mediană și pe Moți în cea de fund, apariția „bulgarului” împingându-l pe Toșca în banda stângă și scoțându-l din schemă pe Cr. Ganea.

Titularizarea lui Găman nu s-a susținut în condițiile în care acesta, specializat fundaș central, n-a mai evoluat la Karabuk din 14 mai! N-a prins nici măcar un meci în actualul sezon! Dacă e să căutam o explicație pentru titularizarea lui, să gândim că Daum a vizat creșterea mediei de înălțime în defensivă după ce muntenegrenii au înscris din faze fixe, reluări cu capul, atât la București, cât și recent, de două ori, la Astana. Chiar și așa era normal, mai logic, să-l folosească pe Găman fundaș central și să-l urce la mijloc pe Chiricheș, mai obișnuit cu poziția respectivă. Selecționerul a judecat însă greșit, probă că ambii au primit 4 în Gazetă. Au decepționat.

Deși Băluță n-a dezamăgit contra Armeniei, a luat una dintre notele cele mai mari, Daum a recurs la el abia în ultima jumătate de ceas a întâlnirii de la Podgorica. L-a trimis în locul lui Fl. Andone, moment în care echipa a rămas fără niciun vârf de careu! Ca să forțeze golul, ce va cădea în minutul 75, Tumbakovici a îndrăznit să scoată un mijlocaș (Ivanovici) și să bage încă un atacant (Mugosa) lângă Beciraj. În stilul său lipsit de orizont, fricos, mohorât, neamțul de pe banca României n-a riscat. A stat la cutie, sperând o minune de la Chipciu sau, mai degrabă, de la Maxim, cel mai spectaculos dintre elevii săi. Atât însă. Din păcate, aportul lui Maxim e modest. Tehnic, el se simte în largul lui pe spații deschise, dar apropierea unui adversar îl încurcă. Fără să se supere, uneori pare un fotbalist de salon, de divertisment.

Corect, Daum s-a plâns că nu dispune de valori. Drept urmare, n-am interpretat drept jignire afirmația sa că nici Guardiola, nici Mourinho n-ar fi scos mai mult din „naționala” noastră. În realitate, valori mai sunt, numai că neamțul (unii consideră această formulare ofensatoare!) le-a ignorat. Chiar le-a sfidat când nu i-a inclus în lot pe Alibec, pe Budescu, pe Keșeru și pe Hoban! Pasămite, Alibec și Budescu nu erau complet restabiliți, ca și Bicfalvi, chemat totuși la Mogoșoaia și lăsat liber după 3 zile din pricina unei accidentări mai vechi! Dacă s-a încercat recuperarea lui Bicfalvi, nu se putea proceda la fel și cu cei doi roș-albaștri?! Răspuns da, însă Daum a vrut, ca și în cazul lui Gardoș, convocat meteoric înaintea „dublei” Polonia-Chile după 2 ani petrecuți pe tușă, să-și umfle mușchii și să ne demonstreze că are personalitate! Are, dar strâmbă.

În sfârșit, e o diversiune aprecierea că Daum ar trebui să împartă vinovăția cu oficialii ce-au condus fotbalul până la instalarea la butoane a lui Burleanu și a trupeților acestuia. Fals, mincinos, manipulator. Deși Sandu și Dragomir au avut bubele lor, nu puține, complici cu Daum merită socotiți cei care l-au adus pe acest antrenor-caricatură, i-au oferit un salariu faraonic și i-au înghițit fițele de parcă tocmai ar fi coborât Mesia pe pământ! Dar despre asta, ca să se ambaleze postacii care mă învață că nu se pune virgulă între subiect și predicat, în ziarul de mâine.

Comentarii (125)Adaugă comentariu

gelu (28 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 4:25

"Selecționerul a judecat însă greșit, probă că ambii au primit 4 în Gazetă. Au decepționat." Zau? deci a dvs gazeta e unitate de masura???? Gresit, maestre. "Deși Sandu și Dragomir au avut bubele lor, nu puține, complici cu Daum merită socotiți cei care l-au adus pe acest antrenor-caricatură, i-au oferit un salariu faraonic și i-au înghițit fițele de parcă tocmai ar fi coborât Mesia pe pământ! Dar despre asta, ca să se ambaleze postacii care mă învață că nu se pune virgulă între subiect și predicat, în ziarul de mâine." Dvs. ce salariu aveti, unul Fanariotic? Haideti sa discutam ca vad ca va roade mult prea mult acest aspect. Mai bine sa va spunem clar ca ne-am saturat cu varf si indesat de bubele prietenilor Dvs, si nu mai vrem niciodata un barbugiu la nationala. Ati inteles acum ce vrea tribuna?

Alex (100 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 5:57

Pacat, nu ai inteles nimic. Toti cei care si-au cheltuit timpul si au venit cu argumente impotriva ideilor tale au fost catalogati "postaci federali". Imi este rusine ca sunt roman cand iti citesc articolele pline de xenofobie si ura. Ma bucur sa citesc ca mai sunt si altii care vad ce se intampla in fotbalul romanesc. Mizeria din societate si-a pus amprenta pe fotbal. Exponenitii sunt clanul Becali, Burleanu, Sandu, Dragomir si nu in ultimul rand Ioanitoaia. E timpul pentru o noua cacialma cu Piturca?

mike (3 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 7:32

@haideusicfr - Asta nu`i ziar de sport, chiar nu e. Nici macar de fotbal nu stiu daca (mai) e. Nu poti sa intri aici ca sa citesti despre baschet, la fel cum nici eu nu intru aici ca sa citesc despre tenis sau rugby. Sunt alte siteuri in care putem sa citim despre sport. GSP e maxim pentru un cancan ieftin dimineata pe buda, desi probabil ca sunt optiuni mai bune.

Adrian (40 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 7:33

Daum este o nulitate ca antrenor. De fapt, pana l-a relansat Burleanu, nu mai exista in acest domeniu. Nu inteleg cum mai are credibilitate, avand in vedere prestatiile ca selectioner. Aceeasi jucatori lipsiti de valoare, in mandatul Piturca-Iordanescu au obtinut calificarea. In loc sa se ceara afara, dl. Daum doreste un nou mandat. Jucatorii sunt aceeasi, valoarea lui aceeasi, rezultatul va fi pe masura. Probabil ca va trebui motivat suplimentar cu o crestere a salariului, avand in vedere ca acum are experienta ca selectioner.

vasco (300 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 7:59

Am vrut ,ca un prim impuls ,sa-ti spun,d-le Ioanitoaia,sa-ti fie rusine!Dar stiu ca nu o sa-ti fie,prea esti harsit in lucruri rele dimpreuna cu sandu,dragomir si sleahta de machidoni.Sa-ti traiasca!Va pleca Daum,va pleca si Burleanu si veti ramane voi in nimicnicia voastra.Oricum fotbalul romanesc l-ati omorat de mult.Ce era sa mai faca Burleanu?A incercat cu strain,ca prea era mare mancatoria intre gastile de romani,a incercat sa dea o sansa tinerilor introducand regula pentru care i-ati sarit repede in cap.Orice ar fi facut nu era bun pentru gasca de profitori ai regimului Sandu,nu era bun pentru marele "manager" si latrau sindicalist Prunea,numai hagi,popescu,becali si voi ziaristii lui peste(ala pe care il impachetati in gsp,fituica de scandal din care jigniti pe toata lumea)sunteti buni,cum va contrazice cate unul cum sariti cu invective si amenintari.Ati imbatranit in rele ,d-le Ioanitoaia,la scoala de la "Stefan Gheorghiu",daca ati facut-o si pe aia,dar oricum in spiritul gazetariei facute si supravegheate de securitate...Sa va mai spun sa va fie rusine?La ce ar folosi?

Mario (3 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 8:53

Cu o caricatura de MiniPresedinte, cu o caricatura (la propriu) de Consilier și cu o Caricatura de antrenor, este imposibil sa poți avea progres. Unde este Caricatura (repet, la propriu caricatura) de Vochin care la finalul meciurilor, ieșea la tabla cu indicatorul ? Vochin este o *** PROASTA, care a trecut de la: "Gica, cum rememorezi marile victorii ? sau "Ilie, ce-ai simțit când am învins Argentina?" la rolul de PUPINCURIST pe 2 lei. Cât de prost sa fii, ca și după un astfel de eșec evident, tot sa crezi ca s-au făcut și lucruri bune in aceasta campanie...... Așa discuta Burleanu cu Vochin: "au fost și lucruri pozitive dle.Presedinte....da, sigur ca da Andrei...***...."

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mohai (6 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 8:57

Ehei mosule când făceai emisiuni până dimineata cu toți infractorii care au îngropat fotbalul românesc nu erai gropar? Dar la juniori tot neamțul este de vina ca ne bate toată lumea.?Dar campioana româniei a fost umilită de două echipe anonime tot din cauza neamțului? Povesti.... Toti antrenorii din România nu au la un loc performantele neamțului .

Mario (3 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 9:02

Dle.Ioanitoaia, va întreb dacă ați mai discutat vreodată cu Vochin de când este consilier? Doar in România se poate sa lași un ziarist, care toată viața lui și-a câștigat pâinea din comentarii de fotbal sa fie consilier la Federatie....Este de necrezut. Domnilor, credeți ca dacă analizați un sistem de joc al unei echipe, va și pricepeți sa decideți pt.echipa respectiva?

Ilie (301 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 9:16

"Alibec, Budescu, Keșeru și Hoban VALORI" - hahahaaaahah. Valori la ce 'maestre', la TALCIOC ? Lipsa de logica si auto-evaluare

daniel (135 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 10:05

se putea ceva mai mult cu actualii jucatori, dar nu mult mai mult...sunt mediocri in campionatul intern, nu mai vorbim de prestatia lor, peste hotare..baluta, ca si ivan, sunt submediocri!

gido (8 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 10:37

daum e ''caricatura'' pentru campania 2018... dar antrenorii pusi de prietenul mircea sandu care au ratat calificarile din 2002, 2006, 2010, 2014 ce sunt ????

mg (136 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 11:03

..demonizarea lui Daum pare a fi raţiunea de a fi pentru patrioţii de la GSP.. Noi, ceilalţi suntem trupeţii şi postacii lui Burleanu. E varianta comodă, lipsită de grija credibilităţii în ochii publicului, cel demn doar de dispreţ suveran şi auto-suficient. O fi sau nu aşa, greu de spus, cert e că suntem mulţi(stupid people, pe cale de consecinţă..) Ce ne deranjează pe noi e ocolirea adevărurilor incomode şi tentativele repetate de manipulare din interese vădit meschine. Pe lânga toate astea, cu una sau două excepţii, articolele suferă de platfus, sunt sărace în conţinut, cât despre stil.. O să ne înbolnăviţi de sindromul Cyrano de Berjerac.. Băiatu' ăla cu nasu' lung şi talent la compunere, ca să nu daţi pe google.. Chiar nu puteţi mai mult ?

Rgm (7 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 11:44

Bai Ovidiu_3003,îți permiți cam multe,ești un cap sec care vine și face 1000 comentarii împotriva oamenilor care contestă schiță asta de antrenor!adică dacă am luat bătaie de la Albania trebuie sa punem cruce la toate calificările?asta e progresul de care vorbeai tu?ai avut adversari așa tari in grupa?chiar trebuie sa ne batem la locul 4 cu Armenia?ești idiot?îți spun o chestie,prost sunt că stau inca in tara asta ocupată de specimene că ține,care nu știe să poarte un dialog și să își spună parerea cu argumente,nu așa că un incult și cu jigniri.si spune-mi tu,câți bani ia un antrenor sa te califice la mondiale?ți se pare că ai jucat contra Braziliei sau Germaniei?asta e ultimul mesaj adresat ție,chiar m-am coborât rău la nivelul tau.

BarfaDeTeatru (102 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 12:59

@ Alex - Gresit ca si in societatea corupta din Romania asa si in Sport, aici vorbind de Fotbal bineanteles. ANYTHING ELSE IS PRICELESS!!! -Domnule Ioanitoaia, HOOOPAAAA va-ti sculat? Se stie si se vede ca sunteti unul din GROPARII care influenteaza fotbalul Romanesc, asta se stia si a zis-o negru pe alb chiar si CHIRILA. Dar noi astia ***, suntem curiosi, cat commision va da VAGABONZII DE ASA ZISI "Agenti de fotbal" din fotbalul Romanesc? Inca ceva Domnule Ioanitoaia, sa va reamintim zicala: Cu 1-3 (Alibec, Maxim, Fl. And one) potentiale flori nu se face primavera. Ca de asta sa saturat si Chivu, Stefan Radu, chiar si Sapunaru;in cauza petardelor impuse de familia becali si prodanca la Nationala, asta o stie toata lumea. SA VA DEA CUMVA MURA IN GURA TOTI ROMANII DESPRE BATJOCURA SI SABOTAJUL LA ADRESA FOTBALULUI ROMANESC, UITE AICI NISTE NUME: KESERU, SANMARTEAN, GABI MURESAN, SAPUNARU, COSTIN LAZAR, MAX NICU, etc.. etc.. SI ACUM O SA FIE GEORGE PUSCAS, FL. ANDONE, etc.. Sunteti penibili si penali sa aratati cu degetul spre ceea ce ati adus sa va ascundeti, ca sa va bateti joc de fotbalul Romanesc in continuare!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (142 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 13:19

Daca tot faci vorbire de funie in casa spinzuratului, este evident ca ai devenit groparul gazetariei sportive echidistante , cit despre reculul gsp, cred ca cea mai mare vina o purtati voi, *** la casa stapinului *** si a politicienilor asemena cu pepenele, adica verzi pe dinafara si rosii pe dinauntru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cipinho (21 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 13:34

@CRAIOVA_FOR_EVER: Alibec si Budescu au eliminat West Ham, de 2 ori consecutiv!!! Alibec si-ntr-un picior e peste toti ceilalti atacanti romani, poate si Andone e bun dar nu pus in valoare ca n-a avut cine! Budescu nu e Hagi dar e peste medie si e capabil de o pasa adevarata sau o lovitura libera! sunt sigur ca mai sunt ca ei multi in tara, nedescoperiti inca. ca nu s-au descurcat prea bine cu Sporting in meciul retur, sa nu uitam ca Sporting e peste oricare din nationalele cu care suntem in grupa, chiar si West Ham la valoarea lotului de atunci e tot deasupra macar a Muntenegrului sau a Danemarcei. IN concluzie, jucatori mai avem, nici terenuri de tenis nu avem dar mai apare cate o Halep, talent exista dar trebuie pus in valoare, iar cheia este la antrenori

jijrinovschi (34 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 14:42

tataie esti in culmea extazului ,ti-a iesit pasienta cu necalificarea si urlii ca ultimul mameluc bosiman impotriva neamtului si a burlanului;lucru e explicabil ***;unde sunt pretenarii de alta data,unde e nasu sandu,mitica *** mica(?),machedonii plini de bani?tataie vezi ca si la baschet ne-am facut de r ahat si si acolo e un americanin staful tehnic,so pa el reptila nesimtita care esti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

genu (29 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 14:49

Titlul e ales special - e o ''perversa'' de jurnalist batran, care ii da branci in prapastie unui antrenor dupa un rezultat prost. Vezi ''El este groparul echipei nationale'', aparut in Evenimentul Zilei dupa Kosice, la adresa lui Dinu. Domnul Ioanitoaia pare ca tocmai a incheiat o vanatoare lunga, inceputa chiar in momentul aparitiei lui Daum in aeroport la Otopeni. ***, mai ales cand ai ajuns, se zice, la varsta intelepciunii. Dincolo de orice, cel mai deranjant e limbajul folosit la adresa unui om cu palmares impresionant, foarte aproape la un moment dat sa preia chiar ''nationala'' Germaniei. Chiar daca rezultatele lui Daum ca selectioner al Romaniei, desi, valoric vorbind, locul IV e meritat, n-au entuziasmat, nu te comporti cu el in stilul acesta ciocoiesc, specific acestor vremuri lipsite de norme si de elite . La fel s-a intamplat si cu Zenga sau Alesanco cu ani in urma. In momentul in care niste oameni care au insemnat ceva in istoria fotbalului ne calca pragul, in loc sa-i respectam si sa invatam ceva din experienta lor, noi cautam doar sa-i coboram la nivelul frustrarilor noastre. Si sa-i tratam ca pe niste *** hoate. De ceva vreme citesc presa de sport italiana - ma minunez de multe ori de nivelul literar atins de jurnalistii din ''Cizma'', de stilistica eleganta a articolelor. Lipseste cu desavarsire aceasta rautate marunta, de țață, omniprezenta in presa noastra. Prejudecatile si vigilenta rancede, care reusesca sa vanda doar micii din Odorhei si fantoma lui Soros. Iar pe vremuri, halena lui Dragomir & co.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu 19 (1 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 14:57

Pai. Jenei, a ciripit acu' cateva zile... Ca nici Dracul nu carpeste ce avem la Nationala... Si, batranul are perfecta dreptate. Si la 80 de ani, l-as pune antrenor, ca poate...

IO (140 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 15:30

Oh, s-a putut mult mai jos. Uitam perioada Razvan Lucescu?

genu (29 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 16:04

Cenzura la comentariul meu e hilara. Cineva fara nicio pregatire a taiat cuvinte neutre. Eu n-am jugnit pe nimeni. Dar ce mai conteaza

vasco (300 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 16:50

@IO, Pai cum sa se ia nea ovi de baiatul pretenului nea mircea?Care baiat nici fotbalist(portar) n-a fost vreodata ,nici antrenor nu va fi,ci doar asa,pe relatiile lui taticu,intrat in sistem...

Herr Daum (300 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 16:53

...pacat ca ati fost sfatuit prost si ati venit aici...Asa cum scria mai ieri in acest ziar de impachetat peste un mare jurnalist,aici nu e lumea dvs.Bucurati-va ca plecat,ca scapati si ...lasati-ne in lumea noastra....

CRAIOVA_FOR_EVER (25 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 18:29

@Cipinho: Eu nu am spus ca nu are valoare Alibec si Budescu sunt cei mai valorosi si talentati de la Steaua. in ocident se face selectia pe eficienta.Eu chiar am spus ca Alibec joaca mult sub ceea ce poate si poate de asta nu a fost selectionat. Merg mai departe si spun ca toti fotbalistii nostri au o problema cu "disparitia" din joc. Au perioade cand se vad in joc si au perioade cand nu se vad dispar. Nu sunt capabili sa duca un meci la aceeasi intensitate si fara asta la ce se joaca astazi nu poti sa castigi un meci indiferent cu cine ai juca. Daca vrei parerea mea absolut sincera este ca Daum a fost "lucrat" in sistem romanesc de la primul meci cu Muntenegru acasa cand Stanciu a ratat la ultima faza a meciului acel penalty si pana la ultimul meci cand au jucat asa cum au jucat. Nu cred eu ca Daum le-a spus sa fie asa apatici. Daca Daum ar fi jucat asa in Bundesliga nu castiga campionatul ci retrograda. Din pacate Daum plateste pentru ca unora nu le convine de Burleanu desi tot oamenii din fotbal l-au votat atunci cand a fost ales. Daca este sa vorbim de o vina vina este a celor care l-au votat pe Burleanu si care acum fac pe "revoltatii". In rest parerea mea sincera este ca oricine ar veni in locul lui Daum chiar daca va fi convocat Alibec si probabil ca va fi jucatorii trebuie sa fie capabii sa tina un ritm intens tot meciul ca sa putem spera ceva in cupele europene sau la nationala

Cipinho (21 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 10:30

eu sunt convins ca un antrenor tanar si capabil ii va face pe toti sa joace, eu sincer l-as pune pe Ionut Chirila. au potential dar nu are cine sa-i puna in valoare. iar selectia? cine l-a impiedicat pe Daum sa-i cheme la lot pe cei mai in forma jucatori, aceia putini care chiar joaca la echipele de club. iti spun eu, exact ce-a spus torje ca Daum nu e asa mielusel cum pare, i-a taiat de pe lista pe jucatorii potential problematici. in mintea lui de 70 de ani, isi inchipui ca cei mai buni jucatori sunt aia docili care alearga cu capul in pamant si trag autocarul. in clipa in care si-a dat seama c-a ratat calificarea si-a permis sa renunte la cei care ar fi putut sa-i faca viata grea. dar sa asteptam plecarea lui Daum si apoi sa vedem cate povesti cu Daum vor mai aparea

Comentează