Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nepotul lui Pelé

La CM, meciurile sunt mai puține și, normal, șansele se reduc considerabil. Dacă nu le fructifici, ești pa!

Permalink to Nepotul lui Pelé
duminică, 1 iulie 2018, 3:07

Întâi a plecat campioana lumii, Germania. Sâmbătă, i-au urmat Argentina și Portugalia, vicecampioana mondială, respectiv campioana Europei. Cu ele, au dispărut prematur de pe scenă Messi și Ronaldo, starurile care parcă au confiscat Balonul de Aur și despre care se credea, anticipau specialiștii, nu chibiții, că vor rupe gura târgului în Rusia. Fără ei, iată un truism, competiția va fi mai săracă.

Adevărul e că ambii s-au străduit. Au vrut și s-au agitat, dar nu le-a ieșit mare lucru. S-a constatat o schimbare a raporturilor din teren, în sensul în care nu mai e actual ca echipa să joace pentru vedetă, ci ca vedeta să se subordoneze echipei. Să cânte în cor. În campionatul intern sunt programate numeroase etape și deci există suficiente șanse de afirmare. La CM, meciurile sunt mai puține și, normal, șansele se reduc considerabil. Dacă nu le fructifici, ești pa!

Franța-Argentina, 4-3, o spectaculoasă luptă care pe care, a mai demonstrat ceva. Că nu mai contează că joci mai mult, căci Argentina a avut mingea 60,3 la sută din timp, obligatoriu e să joci mai bine. Mai direct, mai tăios. În cazul „cocoșilor”, cu cea mai slabă a treia posesie a lor de la Mondialele 1966 încoace!, să nu ratezi nicio ocazie de gol. Câte șuturi credeți că au tras băieții lui Deschamps pe spațiul porții sud-americanilor pentru 4 goluri? Exact 4 șuturi, eficacitate sută la sută!

La fel de grăitor: învinsa Portugalia a avut și ea o posesie net superioară cu Uruguay, 61 la sută. Morala? Cine ține de minge și domină pierde, greu de înțeles ce se întâmplă în fotbalul de azi!

Notam că, pe fondul evoluțiilor palide ale lui Messi și Ronaldo, nu pare să se impună cineva, să încânte, încât să fie desemnat MVP-ul acestei ediții. Surprinzător însă, simultan au răsărit doi candidați, francezul Mbappé și uruguayanul Cavani, fiecare cu câte o „dublă”. Pe lângă goluri, Mbappé a obținut și lovitura de la 11 metri din care Franța a deschis scorul.

Astfel, la 19 ani și 6 luni, atacantul lui PSG, club care a plătit 180 de milioane de euro ca să-l aducă în vara lui 2017 de la Monaco, a devenit al doilea cel mai tânăr jucător, după legendarul Pelé, care înscrie minimum două goluri într-o partidă de CM! În 1958, când a izbutit performanța, brazilianul avea 17 ani și 8 luni.

Franța și Uruguay se vor întâlni imediat, în „sferturi”, din care cauză unul dintre eroii de sâmbătă își va face bagajele în seara lui 6 iulie. Acesta va fi nepotul lui Pelé, mai rapid decât Bolt în faza penalty-ului!, doar pe 60 de metri însă, nu pe 100, ori experimentatul El Matador? Vom afla răspunsul vineri.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

nica fără frica (297 comentarii)  •  1 iulie 2018, 15:27

Am mari rezerve că French Africa nul a alergat mai repede decât Bolt. Ăsta e praf aruncat în ochii lumii. Iar penalty-ul obținut nu a prea fost dar așa se întâmplă când pui arbitrii la mondial pe criterii geografice și nu pe valoare! La fel s a întâmplat și la penalty-ul lui Ronaldo în meciul cu Spania care n a fost altceva decât o simulare grosolana!!! Echipa Franței nu-mi mai spune nimic de vreo douăzeci și ceva de ani de când și-a pierdut identitatea europeana și arată ca o echipă....africană!

moise (1 comentarii)  •  1 iulie 2018, 15:28

Aşteptam comentarii... Vă dau eu un subiect de discuţie ;) Cel mai bun va fi Ivan... Turbincă.

octavian (95 comentarii)  •  1 iulie 2018, 15:49

Atit messi cit si ronaldo sunt produsul Barcelonei si Realului. In alte echipe pupau balonul de cirpe.

Marian (3 comentarii)  •  1 iulie 2018, 15:56

Nica fara frica …..si altii Nu stiu ce probleme aveti cu jucatorii Frantei, cei de origine africana (pentru ca numai originea de cateva generatii aminteste continentul african) Si in echipa Belgiei sunt astfel de jucatori, si la nemti (Boateng, de exemplu) Sunteti un pic rasist? Ce aveti cu acei jucatori si ce aveti cu aceasta "multiculturalitate"? Sau sunteti mai mandru de nationala Romaniei care chiar daca nu s-a calificat, macar este o nationala pur romaneasca (moldoveni, olteni, bucuresteni,...) Mai era unul prin anii '30 si '40 care dorea o natiune pura… Dupa aproape 30 de ani de la revolutie vad ca unii romani au ramas "obtuzi" si inchisi lumii… Numai bine

Adi (97 comentarii)  •  1 iulie 2018, 16:21

Clar ca Mbappe va fi protagonistul acestei editii si asta la 19 ani. La nou ar fi condiderat necpt si lasat la dospit. Altii mai scot jucatori numai noi nu. Si daca apar pleaca la 16 ani sa fie rezerve in Franta ori in Anglia. Mentalitate de colonie.

Bernier (8 comentarii)  •  1 iulie 2018, 16:28

Ia bag-o p-aia, nea Ovi: Pe de o parte, acest ciocolatiu Mbappe poate fi noua perla neagra Pele, dar pe de alta parte poate fi si Cavani! - marca inregistrata O.I. Si uite asa, ti se mai umple o data cardul de bani! Ehe, ce bine-i sa molfai niste carne moale si scumpa, amestecata cu niscavai caviar, acum, la batranete. iar tu sa n-ai nici cultura unui invatator!

Toader (301 comentarii)  •  1 iulie 2018, 16:31

Mariane, pînă nu demult se zicea „echipă reprezentativă”; cum reprezintă echipa numită abuziv Franța Franța ce-i, cu tot cu teritoriile de peste mări, 85% albă? Cum e firesc să țin cu cineva de la mine din familie mai mult, cum tot firesc e să țin cu cineva de la mine din localitate, tot firesc e să țin cu cineva din țara mea, tot la fel de firesc este să țin cu cineva asemănător mie. Iar asta fără a vrea răul altcuiva.

Bernier (8 comentarii)  •  1 iulie 2018, 16:31

Mariane, esti dovada vie ca exista multi spalati pe creier, cu noua politica corecta a multiculturalitatii si acuzarii false de rasism catre toti cei ce refuza sa se indobitoceasca. Amice, du-te in Africa si traieste acolo, daca ii indragesti asa mult! Emigreaza in Nigeria, Congo sau Sengal!

Liviu (333 comentarii)  •  1 iulie 2018, 16:40

Bine. Scurt si la obiect. De data asta Foarte interesant si cu noutati, dar nu o sa fiti laudat. Urmeaza balbaiala cu platitudini, clisee si alte exigente demne de Domnul Goe.

Observator (92 comentarii)  •  1 iulie 2018, 16:42

Ronaldo a impresionat si la United, si la "nationala", pentru cei care nu stiu asta! In al doilea rand, Cavani a facut doar un meci bun pana acum, cu cele doua goluri care au eliminat Portugalia; ramane de vazut ce va mai face in continuare, daca va mai juca (e incert pentru meciul cu Franta, asa stiu)! In fine, Mbappe a fost fenomenal (doua goluri, un penaly si inca o lovitura libera obtinute) si are sanse sa continue pe aceasta linie! O.

Dragos (250 comentarii)  •  1 iulie 2018, 17:14

Berniere, nu vrei tu sa te bagi la un concurs de cultura generala cu domnul Ioanitoaia? Ceva latina, muzica, pictura, poezie, geografie. Ma ofer arbitru si fac prinsoare ca te baga in buzunarul de la ceas. Daca nu l-ai cunoscut ca mine si nu ai habar ce nivel are taci si sa fa mai putin pe nebunul.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  1 iulie 2018, 17:18

...sa ne traiesti Bernier ...la cat mai multe comentarii ...esti mult mai bun ca nea Ovi ...cel platit nesimtit de bine ca sa ne spuna nimik ... Omul nu se pricepe dar vorbeste de specialisti ...specialist devi nea Ovi cand alegi dintre cei doi unul si acesta iti confirma mai departe...

Mircea (11 comentarii)  •  1 iulie 2018, 17:23

Interesant ce spuneți!

Andrey (262 comentarii)  •  1 iulie 2018, 18:29

Care e treaba cu Usain Bolt ca nu am inteles. Exclus sa fie Mbappe mai rapid ca recordmanul mondial la suta cu 9:70..,

Vlady (150 comentarii)  •  1 iulie 2018, 18:33

Mbappe trebuie sa mai creasca. Golul marcat de uruguayanul Cavani cu capul a fost o capodopera. Daca mingea il lovea pe portar il arunca direct in plasa.

liviu (333 comentarii)  •  1 iulie 2018, 18:37

*** ovidel_3003 de unde stii tu cat e platit dl Ioanitoaia? Nu cred sa fii de la fisc si imi vine sa cred ***. Daca nu esti ar trebui sa fii dupa cat de aiurea gandesti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio (214 comentarii)  •  1 iulie 2018, 19:23

Dragos draga, da de articol nu ne spui nimic?...nu te intereseaza ce mai spune nea Ovi...e chiar asa plictisitor Marele Maestru?...ce parere ai de nepotu lu Pele?...crezi ca alearga mai repede ca Andrei Ivan?...io cred ca Andrei Ivan alearga mai repede ca Mbappe...da numa pe 50m

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  1 iulie 2018, 19:37

pentru acest articol si 10 lei este o suma nesimtita ...

Basilio (13 comentarii)  •  1 iulie 2018, 19:39

Nu stiu de ce se amesteca multiculturalitatea cu fotbalul ?! Din moment ce reprezentativa Frantei este numita in clar a " cocosului GALIC ", mi-e totusi greu sa mi-i imaginez pe GALI *** ca pe unii jucatori !!! De asemenea ,pe vigilentii care ne baga in ochi furculita cu " rasismul " , nu i-am auzit sa miste cind hebdomadarul charlie ne insulta ca natiune si popor !!! In rest, imi pare rau ca cele doua se intilnesc acum, ambele fiind pe un trend ascendent si fiind candidate serioase la titlu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George Caranda (1 comentarii)  •  1 iulie 2018, 20:07

Frumoasa radiografie!

Marian (3 comentarii)  •  1 iulie 2018, 20:08

"tot firesc e să țin cu cineva din țara mea, tot la fel de firesc este să țin cu cineva asemănător mie. Iar asta fără a vrea răul altcuiva." Toadere, te-am citat un pic. Ai dreptate si nu ai dreptate. Daca iti urmez firul gandirii pana la sfarsit, as putea sa cred ca, pe Cabral de exemplu, nu-l consideri ca roman, chiar daca este nascut in Romania. Cu toate ca, tipul este foarte apreciat in general. Dar cum nu este cineva asemanator tie…sa inteleg ca tu ai tine mai mult cu un rus, asemanator tie, decat cu o persoana de genul lui Cabral (scuza-ma ca ma repet cu acest exemplu, dar il gasesc evident) In rest, numai bine

Stelu2017 (1 comentarii)  •  1 iulie 2018, 20:09

Dle Ovidiu, aveti tot respectul nostru! Sunteti cel mai obiectiv si pregatit comentator! Un grup din Olt

motanul incaltat (603 comentarii)  •  1 iulie 2018, 20:14

Bineinteles va cistiga Cavani.... Mbappe e un super jucator dar a fost comparat cu Florinel Tanase un zero absolut o non-valoare. Cavani ramine unic. Cel putin deocamdata. Pina cind va visa Gigi ceva sute de milioane de euro trase la xerox si il va compara si pe Cavani cu un ratat de la FCSB..... Bineinteles fiecare din noi putem ajunge pe Parc de Princes. Ca doar facem parte din Uniunea Europeana.... Trebuie doar platit un low-cost si o intrare pe acel stadion......Ca sa-ti iei salariul din locul ala ramine doar o utopie.....

Andrei (276 comentarii)  •  1 iulie 2018, 20:21

Comparatia cu Bolt e o aiureala de ziar cancanist. Nu doar ca erau 60m si mu 100, insa detaliul mai important, pe care Ioanitoaia l-a ratat complet, e faptul ca Bolt pleca din bloc start nu era in alergare cand incepea cronometrarea. In ce priveste comparatia cu Pele, o alta gogomanie, doi ani diferenta intre jucatori sub 20 de ani inseamna enorm. Altfel nici nu stiu daca mai ai voie sa convoci jucatori sub 18 ani pt un mondial.

itu52 (239 comentarii)  •  1 iulie 2018, 21:19

Cea ce impresionează la acest tânăr este polivalența lui, nu are 20 de ani și a arătat mai multe decât Pele la debut. A dat un gol de pe stânga, după o înșurubare scurtă și șut pe lângă glezna portarului, unul de pe dreapta în regim de viteză și a scos un 11 m central după o cursă și un angajament fizic de manual. E un altfel de decar, puștimea lui Hagi are un model de studiat și urmat, să-l pună la giozdan și să-i aprofundeze programul de pregătire. A pus cel de sus un fizic perfect și talent la 19 ani, dar sunt convins că inteligența și comportamentul sunt pe măsură.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  1 iulie 2018, 21:42

Marian@ si care-i problema daca nu vreau negri in Europa !!!!????....muta-te in Africa daca-ti plac negrii !!!...si nu e vorba numai de negrii ci orice orice alta natie . Daca Romania ar naturaliza vreun jucator strain nu m-ar mai interesa deloc nationala !!!!....atunci n-ar mai fi nationala cu echipa de....mercenari !!!

basilio (13 comentarii)  •  1 iulie 2018, 21:49

Cenzura pe gsp a ajuns la cote patologice !!! Cind e sa preia mizerii infinit mai grave si sa le plimbe pe sub nasul romanilor, atunci e totala libertate ( vezi , acelasi charlie ) !!! Altceva voiam de fapt :: pentru toti cei ce-l aparau nevoie mare pe Ramos , autogolul rusilor a fost urmarea unei proceduri identice cu cea care l-a distrus pe Salah !!! Fault clar, nesanctionat, acelasi autor ca si in finala Ch.L. , cea mai buna dovada ca atunci nu a fost nimic intimplator . Dar nici DUMNEZEU nu doarme cum si-ar dori unii !!!

Marian (3 comentarii)  •  1 iulie 2018, 21:55

"De asemenea ,pe vigilentii care ne baga in ochi furculita cu " rasismul " , nu i-am auzit sa miste cind hebdomadarul charlie ne insulta ca natiune si popor !!!" Basilio, buna seara, Am copiat un pic din comentariul tau pt ca vreau sa spun ca Charlie Hebdo a caricaturat pe toata lumea: pe Papa, pe profetul Mahomet al musulmanilor, pe israelieni, pe cantaretul Stromae di Belgia, pe prezentatori celebri, pe presedinti, pe sportivi celebri,... Si acum cand au facut o caricatura cu Simona Halep, toata Romania sare in sus pentru insulta ca "natiune si popor"... Deci caricaturi pentru altii, da, pentru romani, nu. Asta-i inca o proba care arata ca unele persone nu sunt "open minded". Astept ca luni seara sa-i citesc pe unii care vor comenta rezultatul de la Belgian Africa... Numai bine

Haxor (2 comentarii)  •  1 iulie 2018, 22:08

Ba, nica@ ***, *** incat daca te pun sa alergi precum Mbappe te invarti precum fraierul in jurul prostiei! Vorba melodiei, "esti tare in gura precum fraierii pe internet". :-)) Ai tu idee ca-ti *** se cred super rasa si desteptii lumii si din cauza lor ne jignesc apoi toti? :-)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  1 iulie 2018, 23:04

bah mariane fii tu "open minded" si "marita-te" cu un.....african !!!

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  1 iulie 2018, 23:09

Haxor@ inainte de a te baga in seama ca fraierul invata bah sa scrii corect ca altfel esti de rasul curcilor !!!!! alearga bah tu pana pana-ti plezneste inima in tine !!!!

daniels (63 comentarii)  •  2 iulie 2018, 0:07

care are posesia pleacă acasă ....nu au învățat nici până acum guardiolita asta e o boala grea și urata!! Russia tocmai i-a executat pe spanioli cu un singur șut în 90 minute! slab acest mondial dar Mbappe tocmai i-a mai ridicat valoarea ca a alergat când a dat golurile ...restul practicau gluma asta foarte buna: Meciul s-a terminat dar Spania încă mai pasează!!!!

Unu oarecare (114 comentarii)  •  2 iulie 2018, 0:18

Cand vad ce scriu pe aici trupetii lui nea ovi mi se face greata. Unii jignesc, altii sunt atat de siroposi incat le raman degetele lipite de tastatura. Nici unii nici altii nu comenteaza niciodata despre articol ci au doar menirea sa ii atace pe cei care au alta parere decat cea a Directorului-colaborator. Cat despre discutia cu rasismul, ar fi bine ca unii sa deschida ochii si sa vada ca Europa e pe cale sa moara, sper ca macar Balcanii, Romania si Ungaria sa isi pastreze identitatea, limba si traditiile vechi si adevarate, nu cele artificiale impuse de americani si evrei.

dan murdaru (1 comentarii)  •  2 iulie 2018, 0:41

nea ovidiu, ma uit chiar in clipa asta pe tvr. live! esti dezamagit de jocul spaniei. pai cum joci impotriva a 11 fundasi campati in 16 metri? e asa simplu sa treci prin ei si sa le mai dai si gol? e greu e sa iti faci loc, sa preiei perfect o pasa ca sa nu sara din tine ca din gard, sa mai ai si precizie in sut, toate astea in timp ce fundasii dau drumul la alunecari, te trag, te imping si trebuie sa mai ai si grija sa nu scape oamenii pe contraatac.

Observator (92 comentarii)  •  2 iulie 2018, 7:30

Maestre, ca sa lamurim un lucru: intre cei doi uriasi fotbalisti ai ultimului deceniu este o diferenta de 3 goluri! Ronaldo a jucat modest cu Uruguay, dar a marcat de 4 ori mai multe goluri decat anemicul Messi (asa a fost la aproape toate Cupele Mondiale, mai putin in Brazilia)! O.

daniel (223 comentarii)  •  2 iulie 2018, 8:32

daca ar avea macar jumatate din aria de selectie pe care o ara franta si Romania ar participa cu sanse mari, la toate turneele finale de cupa mondiala si campionat european...cand ai la dispozitie toata africa si ceva din caraibe si chiar d eprin asia, nue greu sa-ti faci echipa..lucru valabil la toate sporturile....si franta profita din plin...

groparulclown (14 comentarii)  •  2 iulie 2018, 8:36

@Marian : Domnule, nu va chinuiti. E o batalie pierduta inainte de start. Am incercat si eu sa port discutii pe mai multe forumuri. Nu-i cu cine. Aici daca ai alta idee despre cei care vin despre continentul african esti neaparat spalat pe creier, "politically corect" si esti invitat sa pleci in Africa. Nivelul de ignoranta, de lipsa de educatie si nu in ultimul rand de inteligenta e terifiant. Lasati Romania, Ungaria, Polonia si alte tari din Estul si centrul Europei sa fie "pure" (se vede ce bine o ducem. Suntem cu fundu' in balta, ne chioraie matzele, ne furam unul pe celalalt, dar suntem puri). Pacat ca testul ADN nu e obligatoriu. Multi de pe forumul acesta ar avea niste surprize.

Las Fierbinti (106 comentarii)  •  2 iulie 2018, 8:55

Nea Ovidiu Ioanitoaia - Bati campii iara. Ai scapat esenta, miezul, secretul, etc... la aceste Campionate Mondiale, mai ales de la acel 2002 Sud Coreea/Japonia incoace, cum Nationalele cu jucatori care au jucat optimi, semfinale si Finala de Champions League si Europa League au joc lent fara sclipiri la TURNEE. Si cum Nationalele cu tineri au sanse mai mari sa ajunga in Finala, sa sburde sa joace fotbal intradevar, fara sa te adoarma cu pase laterale si de tot felul; culmea si dupa prelungirile prelungirilor de prelungiri daca sar putea. Tactica cu jocul paselor (tiki-taka) mai ales la Nationalele Mari este cea mai buna arma in a ascunde OBOSEALA, mai ales in cazul unui Turneu ca aceste Campionate Mondiale. Dar hai bateti apa in piua degeaba, ca habar nu aveti, asta si din cauza ca nu ati practicat fotbalul la nive inalt.

alex (42 comentarii)  •  2 iulie 2018, 9:13

Aud de doua zile aberatia ca Mbappe e mai rapid ca Bolt! Nu e adevarat! Bolt in fuleu, a ajuns la 45 km km pe ora. Media pe suta e 38, deoarece se pierde o juma de secunda la start. Dar dupa start , jamaicanul( si majoritatea alergatorilor de suta) , trece de 40 km/h). Si de cand a ajuns fotbalul atletism? Bale mi se pare mai rapid ca francezul. Nu uitati ca fundasul Cheran scotea 11 secunde pe suta, acum 40 de ani. Ce sa mai zic de Gento, acum 60 de ani?!

alex (42 comentarii)  •  2 iulie 2018, 9:28

Mai itule, Pele la 17 ani a adus prima cupa mondiala Braziliei. A dat 6 goluri in 4 meciuri, dintre care 3 cu Franta in semifinale (5-2) si doua cu Suedia, in finala (tot 5-2). Ala cu Suedia, cand da mingea peste fundas si apoi suteaza in plasa din vole, e o capodopera. Asa ca stai potolit! Nu a existat talent mai mare decat Pele! Mbappe nici nu stie sa dribleze cu adevarat, da mingea in fata si fuge. Mai are multe de invatat, dar nu neg ca are calitati si poate fi decisiv. Dar sa stii, jucatori ca Pele si Maradona nu se vor mai naste!...Da , Franta e o echipa a Africii, asa cum vor fi cam toate in Europa in urmatoarea suta de ani! Europa alba nu va mai exista! Doar incantatii si ritmuri africane si arabe. Am fost cuceriti. Si de vina suntem noi, sau mai degraba cei ca M'Arian, adica cei obtuzi si ignoranti, care traiesc doar ca sa respire.

Toader (301 comentarii)  •  3 iulie 2018, 11:28

Legat de testeul ADN, am avut un coleg american ce-a trimis probe la 2, poate 3, din ăștia ce-ți dau originea. Nici nu rezultat n-a semănat cu celălalt! N-au fost nici măcar pe'aproape. Treaba cu genele nu este nici pe departe pricepută. Mai nou se vede că genele se schimbă în funcție (și)de factori externi. Acu 2 ani a luat unul Nobelul c'a descoperit ceva din mecanismul reparării genelor. Și uite așa unii, pescuind în ape tulburi, forțează rezultatele după cum le convine. Cam așa cu cei ce „află” că, vezi Doamne, au gene de unde'a'nțărcat mutu' iapa.

Comentează