Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Culmea tupeului

Deși se bate cu pumnii în piept că va obține fluierând încă un mandat, Răzvan Burleanu se comportă ca unul căruia îi e teamă de concurență. Care simte că-i fuge pământul de sub picioare. Nu i-a reușit în tentativa de […]

...

O ocazie ratată 

Dintre cei 27 de jucători convocați inițial pentru „amicalele” cu Israel (24 martie, Netanya) și Suedia (27 martie, Craiova), Cosmin Contra a rămas cu 26 după ce Fl. Andone a devenit indisponibil. N-a fost ușor de agreat ideea pentru care […]

...

Conștiință încărcată

Colegii care au comentat imediat după CFR – FCSB, Răureanu, Geambașu și Tolontan, s-au referit prioritar la prestația lui Ovidiu Hațegan, nu la meci. Logic, deoarece arbitrul a fost personajul principal și trist al întâlnirii, a greșit în toate momentele […]

...

De-a v-ați ascunselea

El ar putea prelungi suspansul, la fel cum, în caz că va învinge CFR, ar simplifica lucrurile. Formația ardeleană conduce acum cu două puncte, iar dacă diferența s-ar mări la cinci, misiunea ei s-ar ușura. Deși nimeni nu riscă un […]

...

Campanie urâtă

Când a rămas numai o lună și ceva până la alegerile pentru șefia fotbalului, programate pe 18 aprilie, principalele tabere, a lui Burleanu și a lui Lupescu, au scos pistoalele pe masă. Întorcându-se la vremea în care principalul contracandidat de […]

...

Altă luptă pierdută

Ieri, din lipsă de spațiu, n-am dus până la capăt ideea că Burleanu încearcă, scoțându-l la înaintare pe Felix Grigore, să pună mâna și pe Liga Profesionistă. Implicit, pe banii acesteia, necesari ca aerul într-un moment în care prin conturile […]

Permalink to Altă luptă pierdută
miercuri, 27 septembrie 2017, 4:24

Ieri, din lipsă de spațiu, n-am dus până la capăt ideea că Burleanu încearcă, scoțându-l la înaintare pe Felix Grigore, să pună mâna și pe Liga Profesionistă. Implicit, pe banii acesteia, necesari ca aerul într-un moment în care prin conturile FRF suflă crivățul. O fac acum, ca să detaliez povestea așa-zisei „contribuții la solidaritate”, în conformitate cu care LPF ar trebui să cedeze 5 la sută din drepturile tv către FRF, cifrate la 27,5 milioane de euro net pe an. Apoi, forul condus după ureche de Burleanu și amicii ar dirija fondurile respective, pasămite, pentru dezvoltarea eșaloanelor 2 și 3, pe care ei înșiși le-au băgat în ceață.

Numai că, spre deziluzia actualei administrații federale, această haiducie modernă, stil Iancu Jianu sau Gruia Novac, n-a ținut. Prin secretarul ei general, Justin Ștefan, Liga a explicat că înțelegerea dintre LPF și firma malteză ISB, cumpărătoarea drepturilor de televizare, reprezintă un act imposibil de atacat. Că nu-i legal, colegial nici atât, ca Federația să vâre mâna în buzunarul Ligii pe considerentul că ea n-are, iar Liga are! Și-apoi, judecând în baza antecedentelor, e clar că, oricât s-ar strădui să umple vistieria LPF, Gino Iorgulescu tot nu va reuși să strângă vreodată atâția bani cât pot cheltui Burleanu și trupeții din jurul lui.

Să nu vă imaginați însă că FRF s-a împăcat ușor cu refuzul. Pentru că n-a primit niciun procent din cele 5, chestiunea a rămas în coadă de pește, fiind dezbătută și acum de departamentele juridice ale celor două organisme. Trecând la represalii, Federația n-a semnat convenția care autoriza anual LPF să organizeze campionatul Ligii 1! N-a semnat-o înainte de startul competiției și n-a semnat-o nici azi, de unde concluzia că ediția în curs a Ligii Betano, ajunsă înaintea etapei cu numărul 13, ar încălca regulamentul!

Punctul de vedere susținut cu îndârjire de Federație e unul greșit. Probă că L1 a început și continuă bine mersi fără convenția în discuție, ultimul document de acest gen primind avizul Comitetului Executiv în iulie 2016. Când el a și fost numit „o perdea de fum” întrucât nu izbutise să limpezească, amânând-o din nou, problema eșalonului în care urma să evolueze echipa Rapid. Care va fi, vă reamintiți?, lăsată să joace în L1 pentru ca, după o decizie a judecătorului sindic, să fie retrogradată și înlocuită cu Chiajna! Perdea de fum a fost și asta a rămas, FRF demonstrând astfel că n-a învățat nimic din propriile-i erori.

Totuși, e normal să ne întrebăm cum de se derulează campionatul când FRF și LPF n-au căzut de acord asupra convenției?! Observația că întrecerea are loc bine mersi atestă că hârtia cu pricina, de care Burleanu se agață precum înecatul de pai, nu-i indispensabilă. Chiar nu e, de vreme ce legea nu face deloc trimitere la ea. În schimb, în ciuda unei alte lupte pierdute, Burleanu și trupeții lui insistă. Deoarece convenția ar trebui să includă o clauză, adevărat mascată, prin care să li se interzică membrilor LPF să afecteze în vreun fel imaginea FRF. Prin declarații, de pildă.

Pe lângă bani, faptul că nu stă sluj în fața lui, că e independent, constituie un alt motiv pentru care Burleanu dorește să-l schimbe pe Iorgulescu cu un om din subordinea sa. Doar că, îmi cer scuze, nu mor caii când vor câinii.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Lestie (25 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 16:44

Doamne, ce m-am mai bucurat cand Burleanu a ajuns la FRF! Mi-am imaginat ca, in tara asta, nu poate fi un nenorocit mai mare ca Mircea Sandu. Am uitat insa ca la noi intotdeauna e loc pentru mai rau. Iar moldoveanul asta de doua parale nu e mai rau, e catastrofal. Sper sa scapam dracului de el, pentru ca, altfel, nu mai ramane nimic din fotbalul romanesc.

Jean (199 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 17:35

Oricat ii trageti lui Burleanu tot nu e destul. Daca ar lua si liga de partea lui chiar ar fi o nenorocire la cat a distrus federatia.

Andrei F (884 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 17:42

Foarte bine!!!Si eu va spunean ieri ca FRF este bogata cand isi da prime sau stabilesc salarii dar pe alta parte pentru sprijinirea ligilor inferioare vor bani de la Liga 1.Liga 1 care este obligata si ca o parte din banii din transferuri sa-i introduca in circuitul copiilor si juniorilor sau la Regula jucatorului de 21 de ani-toate spre binele fotbalului pastorit de FRF...FRF sa faca reforme in primul rand cu banii sai si apoi sa ceara altora...Si stie cineva unde se duc cele citeva sute de mi de euro de la fiecare actiune a Nationalei?

Itu (4 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 18:04

Nu prea da la logica, LPF este o organizatie de cluburi care are un statut si pe baza unui regulament, desfasoara anual o competitie sportiva, in urma careia rezulta o ierarhie. Ce este aia 'o conventie'? Cine cu cine si ce convin? Daca fac o conventie inseamna ca sunt organisme paralele si ar trebui sa renuntam la unul. Simplist, dar nu da bine conventie cu raportul dintre LPF si FRF. E pacat ca nu-si delimiteaza competentele si scapa din vedere obiectivul principal - fotbalul romanesc.

ovidiu_3003 (1175 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 18:12

Nea Ovi nu i asa ca matale te crezi destept si pe noi cititorii matale ultimii prosti ?...Cum de vrei sa ne faci sa credem ca Gino aduce bani fotbalului romanesc ?...nu stii ca n a platit nici pana acum banii promisi pentru castigarea Cupei Ligii ? Iorgulesc independent si nu face sluj ?...ce ne pasa noua ?...el nu i in stare sa lege doua vorbe dar sa conduca o Liga a fotbalului profesionist ...nici nu se compara cu Felix Grigore ...apropo ce zici de Felix ?...face sluj si e servitorul lui Burlanoiu ...nu i asa ? Ce ai cu Felix Grigore ?...de ce l crezi om de paie ?

eu (17 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 18:25

Vezi sa nu-ti musti limba, este posibil sa o patesti de la atata venin. In alta ordine de idei esti monument de echilibru. Articole intregi in care ataci fara sa mentionezi macar pozitia celor atacati. Da-i inainte cu lupta de clasa, ziarist echilibrat.

Virgil (1 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 18:29

Total de acord. Daca imi aduc bine aminte , ca sa l mazileasca pe cutra de dragomir si dincolo pe nasu sandu au apelat la politic parca...Dl. Dragnea l a inscaunat pe neica nimeni asta...

George M (10 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 18:39

Ar trebui sa va ganditi la pensie de-acuma....

++ (142 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 19:40

n-are liniste mos teaca!

jiji (28 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 20:13

tataie ai dat neamtu afara si acum te incurca burli si trupetii lui,te crezi mafalda fotbalului rominesc ***<pensia e de tine controlorule de la ITB.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mamablu (65 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 20:28

Eu tot nu pricep cum a ajuns unul ca Burlică președinte la FRF. O fi România o țară mai ciudată, dar chiar așa?

Geo (71 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 20:32

E interesant cum pacaliciul Burleanu nu-l baga in seama pe mosuletul Ioanitoaia insa cred ca ar cam fi timpul ca cineva sa-i mai dea peste nas si sefului de la "Fish Paper Enterprise". Cam prea multe lasa pe dinafara si prea se fixeaza pe anumite chestii...in cinstea echilibrului jurnalistic. Am adus aminte intr-un comentariu la articolul precedent de calificarile si realizarile echipei nationale in perioada '90-2008. Atunci in visterie nu batea deloc vantul..era plina! dar vad ca nu suflati o vorba despre unde s-au dus banii de la respectivele calificari. Dam inainte cu Burleanu si cu ai lui 90'de mii de parai. Sa ia si liga...mai prost de atat nu poate merge. Atata Burleanu in sus Burleanu in jos. Au inteles toti postacii si nepostacii si mama postacilor din obsesia asta ca e ceva personal si nu va convine, ***. Mai lasati subiectul asta...mai bine mai povestiti-ne o data cum a fost cu gainile alea in portbagaj.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr (258 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 20:46

Nu stiu cu ce a gresit Burleanu asta ,dar atata a fost atacat de generatia asta de aur promovata de domnul Ioanitoaia incat mi-e si groaza sa mai citesc .A plecat domnul Daum ,a ramas Burleanu. In locul lui Daum au venit Contra si cu Mutu. In locul lui Burleanu ?

alex (15 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 20:56

geo vorbesti de perioada in care erea ofiter de presa la FRF si avea si omul felia lui de cascaval de la Burlenu o lae cascaval la papat mircea sandu asa ca sa curga criticile si sabotarea FRF ce daca facem rau fotbalului romanesc

Bogdan (6 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 21:15

Ziua si articolul... deh... aveati ceva de zis. Ati devenit Cristoiul jurnalismului romanesc, cel de acum...nu cel de altadata... Dar... asa mare disperarea? Simtiti un 70 % la Burleanu si nu mai aveti stare? Va veni ziua cand veti ajunge la gandul.info... sau poate si mai rau, la evz.ro. Pina atunci.... "marturisesc" ca nu am sa va simt lipsa daca va pensionati !

Silviu (6 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 21:30

Ai imbatranit urat.

Silviu (6 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 21:33

"Nimeni nu are nimic de ascuns" 1985

Andrei Badea (2 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:09

Aveti perfecta dreptate, Burleanu trebuie sa plece!

Cosmin George (1 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:10

Eu nu inteleg cum nu vede toata lumea ce dezastru face Burleanu asta la FRF! Astia care posteaza mai sus sunt orbi, sau ce?!?

Urod (59 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:11

Dar ce grija aveți de banii lui D-l Gino de la Liga , este de admirat....chiar ma gândeam ca încă nu știu nici in ziua de azi ,ce s-a făcut cu banii de la FRF din '90 , încoace ?!!!!....parca rețin ca și pe vremea aia , tot asa de îngrijorat erati ca acum.

Gongea Dan (1 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:12

Nea Ovi, lasa-i sa latre, sunt doar niste postaci! Ai perfecta dreptate matale, doar Liga i-ar mai trebui!

Florin Iacob (2 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:13

Este evident ce se intampla, daca reusea! Ce se intampla si cu federatia.

Razvan (267 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:38

Iancu Jianu si Gruia Novac? Asta ai invatat la Stefan Gheorghiu de haiduci, tataie? Nu ai zis de Baba Novac ca iti era frica ca face lumea caterinca de tine? Gino, ultimul dinozaur cooperativist...daca o sa cada si asta s'a terminat cu epoca matale! O sa fie nevoie sa incepi sa te guduri pe la alti stapani sa mai castigi si tu un ban..sau macar putina atentie!

Martin (38 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:42

@Alex. La tine e postarea si prostia. Ovidiu Ioanitoaia a fost ofiter de presa al federatiei sub Pascu nu sub Sandu cum aberezi tu. La mondialele din Italia 1990 i-a pus a punct in public pe rusi cu mult curaj ceea ce tu nu stii. Probabil nu erai nascut dar dai lectii. Penibil.

Razvan (267 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:44

Exemplu de echidistanta: una dintre principalele acuze la adresa lui Burleanu e ca e numit "politic". Ca Gino e *** lui Ponta si tovarasul aluia de bautura...nu mai conteaza! Ca a ajuns la LPF sa mai sifoneze si PSD'ul niste bani...iar nu conteaza. Fara sprijin politic, il manca Militica la micul dejun, cum l'ar fi mancat si Sandu pe Burli...dar Gino e baiat de comitet si mai da si el un pui congelat acolo..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fakinlol (26 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:47

Tot nu schimba faptul ca iorgulescu e un mafiot venit doar la furat. Cine detine aceasta companie malteza? Putem sa stim macar acest lucru? In liga I sunt si echipe sustinute din bani publici asa ca mi se pare normal sa fie clar cine sunt persoanele la care au ajuns drepturile TV.

Cosmo (163 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:48

Mai dar cum tot apar comentatori onorabili, cu nume și prenume, cu 1 comentarii la activ, tot la cate un minut, care-l lauda pe nea Ovi. :))) Nuuuu-s postaci.

Florin (30 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:50

Este evident si toti cei care semnaleaza aceasta au dreptate: ca persoana publica, sef al unei entitati, Gino Iorgulescu, personal, nu a iesit deloc in fata. Dar faptul ca intrecerea Ligii 1 a mers (cand mai bine, cand mai rau) in anii de cand respectivul conduce LPF, e un fapt incontestabil. Urmeaza alegeri si se vehiculeaza niste nume care, pe undeva, local, spun ceva celor care urmaresc fenomenul fotbalistic. Pentru unii insa, nu stiu ce spune numele de Felix (nu motanul) Grigore. Cum peste alte cateva luni vor urma alegerile pentru sefia FRF, la care de pe acum se anunta o serie de candidaturi ale membrilor "Generatiei de Aur", ma intreb, de ce fostele glorii nu "se impart" intre LPF si FRF, existand astfel, in cazul unui dublu succes, toate premisele ca fotbalul romanesc sa se revigoreze, sa existe o strategie unitara in ceea ce priveste dezvoltarea si progresul? Daca Gino ar trebui sau nu sa lase scaunul, e inca discutabil, dar Burleanul si ai lui in mod sigur trebuie sa dispara din fenomen!

Florin (30 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 22:54

Revenind asupra necesitatii disparitiei "clanului" Burleanu de la FRF, ma gandesc cu efectiva groaza (si sila) la faptul ca alegerea unui alt presedinte sta la mana AJF-istilor! Doar daca ne gandim ca sunt AJF-uri in tara care l-au intrecut in longevitatea de conducatori chiar pe Mircea Sandu! Iar ce se intampla in ligile mici si in fotbalul juvenil la nivelul judetelor este cunoscut!

Sile (12 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 0:33

Jos burli si clica de ciocoi incompetenti care-l înconjoară!

MARCELO 84 (5 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 0:46

Maestre Ioanițoaia,faptul ca destui "Neica Nimeni" vor sa pară interesanți contestându-vă comentariile,intaresc inca o data proverbul "câinii latră, caravana trece".Continuați lupta impotriva dilentanților care conduc fotbalul nostru.Multa sănătate!

Alex (91 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 4:12

Nea Ovidiu, lasati FRF-ul in pace si vedeti-va de ograda proprie. Greseli de ortografie, pana si in titluri. Greseli gramaticale, nu mai vorbesc. Articole tendentioase despre sportivi model al sportului romanesc. Articole calomniatoare despre arbitraje. Pestele de la cap se impute. Burleanu trebuie schimbat pana nu distruge ce nu a distrus Sandu. Ceva trebuie sa se schimbe si la GSP. Sau mai bine ii spuneti CSP (Cancanuri Sportive). Salutari finantatorului Becali. Ati vazut, sunt fin: nu am spus care Becali, nu am spus pe cine finanteaza.

gheorghe (17 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 9:56

inca un rand de shpritzuri, garssson! cum adica, unde? la masa lui nea Ovi si a prietenilor lui!

dani (30 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 10:16

Arbitrajele execrabile, care stabilesc an de an un clasament fals, sint opera unor cetatzeni care apartzin de lpf si nu de trupetzii lui Burleanu. Iorgulescu-Ponta -Ghitza, cei trei crai de la Dubai. Psd. Burleanu nu este un Mafiot, ci doar un zgiriie brinza, un mascarici inofensiv. In capul dinsului se sparg toate oalele, fara sa fie prea mult vinovat. Atita timp cit exista lpf, cuplul de aur Iorgu&Briketa, arbitrajele vor fi nesincere, iar fotbalul romanesc va merge inainte, precum racul.Pt un fotbal curat!

sundance kid (139 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 10:51

Alex Ba increzutule !! Burleanu al tau e un demagog ca si tine iar fotbalul romanesc a ajuns un nimic . Un zero barat . DEMAGOGULE .

ovidiuc (3 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 11:01

Sunt convins ca aveti dreptate cu Burleanu si ai sai.Dar pana la el ne mananca sfintisorii Becali, Contra etc...Bucuria neveste-mii ca iar nu ma uit la fotbal.Ce sa vad ?FCSB fara Alibec, nationala fara el...Normal sa aiba jocuri slabe, a avut destule si Hagi.Insa Burleanu nu iese din tiparul fotbalului actual.Becali e despot luminat, Contra adus la nationala sa distruga ce nu a reusit Daum.Halal sa le fie...O sa dorm mai mult.

Niku (219 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 11:05

Sandu era un profitor insa nici cu Burleanu nu imi e rusine. Ar fi o belea sa mai castige filfizonil asta si alegerile viitoare.

mg (127 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 11:50

..nea Ovi, mai ascute cazmaua, că e uscată tarlaua..

ziaristul (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 12:37

Ai dreptate nea Ovi, dar e normal, nu poti multumii toti neavizatii care cunosc fotbal exact cat habarnistul de la FRF!

viorel dan (7 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 15:49

Sunt perfect de acord cu Ovidiu Ioanitoaia ! Dar nu te poti pune cu toti TFL-istii care se pricep "SI LA FOTBAL" ! Cand jucau si aveau succese,adica victorii "GENERATIA DE AUR" nici nu erau nascuti si acum le dau lectii marii profesori ! Daca nu va convine de Ioanitoaia nu-l mai cititi ori mai bine iesiti in strada daca va gasiti"SPONSOR"(poate va plateste Burleanu !)

alex (23 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 20:58

Justin Stefan este cel care, in seara deciziei ICCJ prin care Steaua pierdea definitiv denumireab si brandul, sustinea ca in speta nu e vorba decat de o pierdere a conformatiei culorilor. Jalnic.