Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Daună totală

Cosmin Contra a caracterizat la fix derby-ul Dinamo-FCSB spunând că acesta a oferit "mai multă tensiune decât fotbal".

Permalink to Daună totală
marți, 2 mai 2017, 5:08

De acord: angajate la maximum, cele două formații au luptat cu ardoare, dar au cam neglijat spectacolul. Totuși, show-ul a strâns aproape 40.000 de oameni și i-a ținut cu sufletul la gură, chiar dacă în final i-a dezamăgit crunt pe fanii roș-albaștri.

I-a întristat deoarece FCSB a pierdut în minutul 90+6, ba și din al doilea penalty dictat pentru Dinamo! Unul însă corect acordat, asistentul Șovre observând înaintea „centralului” Hațegan că imprudentul De Amorim a lovit mai întâi piciorul lui Romera și apoi mingea. Deși Șovre l-a scos pe Hațegan din încurcătură, persistă întrebarea de ce CCA a renunțat la arbitrii adiționali, folosiți în continuare pe plan internațional?! Atât a sărăcit CCA încât se ieftinește la tărâțe?!

Altfel, orice echipă care pierde în prelungiri se poate socoti ghinionistă. FCSB se include în această categorie în condițiile în care, dincolo de penalty-urile menționate, s-a dovedit superioară ca posesie, număr de cornere și șuturi la poartă. Pe de altă parte, cum Pleașcă a marcat mai degrabă întâmplător, e de spus că FCSB a avut și noroc. Îndrăznesc să scriu, cu riscul de a-mi pune în cap entuziasta galerie dinamovistă, că un rezultat de egalitate mi s-ar fi părut mai just luni seara. Dar mi-aduc aminte că și în turul play-off-ului, când FCSB a câștigat cu 2-1, tot spre un egal aș fi înclinat balanța.

De data asta, Dinamo a lăsat impresia că-i mai motivată, mai încrezătoare. Mai colțoasă, mai agresivă, mai implicată. Mai rea, în sensul frumos al cuvântului. În schimb, FCSB a arătat ceva mai multă eleganță și finețe, în stilul de balerin exemplificat de Fl. Tănase. Mai rafinată, dar și mai moale, mai puțin concentrată, trupa lui Reghe a părut uneori o echipă sud-americană în competiție cu una europeană. O dată în plus, au învins voința și concentrarea. Mai deciși, mai pragmatici, luptătorii s-au impus.

Comentând întâlnirea, Șumudică i-a reproșat lui Reghecampf că n-a încercat să înghețe meciul la 1-1, scor care ar fi păstrat FCSB-ul în fruntea clasamentului. Teoretic, are dreptate. Practic însă, e greu de condamnat o echipă care căută să iasă la atac și forțează victoria. Deși fără Alibec din minutul 70, acesta șchiopătând vizibil după ce Dielna (obligatoriu cartonaș galben, indiscutabil!) l-a faultat fără scrupule în startul confruntării, liderul Ligii 1 a greșit acceptând un joc pe contre ce-i va fi fatal. Animat de o prea mare dorință de revanșă, parcă orbit de ea, Reghecampf a dorit totul și nu s-a ales cu nimic!

Eșecul a însemnat o daună totală pentru FCSB. Pentru că n-a luat punctul meritat, dar și pentru că Alibec și Pintilii au părăsit terenul accidentați și nu-i sigur că se vor restabili curând. Adăugând că Reghe a fost eliminat pentru proteste, clar că formația sa, favorită la titlu înaintea meciului de luni, a devenit outsider. În pole-position a trecut Viitorul, care de-acum depinde numai și numai de ea să se încoroneze campioană. Asta ar reprezenta o premieră absolută și un triumf istoric pentru Hagi și puștii lui. Dar nici Gică nu trebuie să zică hop până n-a sărit pârleazul. De urmărit.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

Costel Tudor (18 comentarii)  •  3 mai 2017, 5:53

Ce bine ar fi daca acest doua echipe s-ar abține sa mai critice arbitrajul ! O analiza obiectiva a trecutului lor sportiv ar fi cea mai potrivită .

gogu kioru Stiinta Craiova (204 comentarii)  •  3 mai 2017, 7:11

Da ,gratuit primul penalti..Meciul trebuia oprit atunci cind se arunca in teren de cainii din tribune...asa zice regulamentul..Reghe acelasi manelist notoriu bine dirijat de consoarta lubenitzareasa vesnic cu ochii si mintea dupa mahmude...!Craiova joaca la maxim,Hagi campion!

ofsaid (21 comentarii)  •  3 mai 2017, 7:28

iar sunt plansete in ghencea.apropo de echidistanta ovidiule,slalomezi bine ca si in trecut,cand cu unii care iti dadeau viza pe pasaport,cind cu ceilalti,ce deh baiatul lui tata caruia ii scriai reportaje fulminante in revista flacara sub genericul :patria cabinetul de lucru al....impuscatului conducea echipa ros-albastra trebuia si el onorat pnetru diversele facilitati ce le primeati .pe mine ma deranjeaza altceva ca l-ati uitat definitiv pe penalistul m.m.care sta in dreapta lui laur pe post de incitator.cum sa nu te fluiere tribunele cand in loc sa stai in umbra linistit tu te afisezi cu echipa oierului ca sa arati ca usturoi ai mancat si ,firesc,nici gura nu-ti miroase.ce istericale facea filozovul de pe malurile dunarii la golul egalizator al echipei celui care invartea de zor margelele mai marilor credinciosi de pe muntele athos,ce imbratiseri de om...a la balaceanca ni se oferea celor din tribune si de pe sticla televiziunilor.memeul,ce mai,a ramas pe post de incitant cu titlul de director sportiv,mereu gata sa sara la gatul arbitrilor contabilizandu=le ...greselile in defavoarea celor din ghencea.asa e la noi ne ducem sa le cerem socoteala conducatorilor de jocuri,chiar si la cabine,iar la altii,civilizati desigur,fayer-playul da pe dinafara,conducatorii stau impreuna l;a tribuna oficiala,la sfarsitul meciului jucatorii si antrenorii,indiferent de incrancenarea din teren,isi strang...tovaraseste mainile.mai faceti si putina educatie...necioplitilor,ca tot vi se spune ca sunteti formatori de opinii sanatoase si frumoase ca si esteticul primeaza sau ar trebui sa primeze si la noi/

Ion (77 comentarii)  •  3 mai 2017, 8:26

Fraților! Vă place Messi,a fost mare Ronaldo aseară cu 3 goluri? Intrebati- va de ce putini adversari ii cotonogesc având în cap să-i scoată de pe teren.Or fi lipsiți de idei antrenorul advers? Așa că nu va îmbătați cu apa rece...Cînd vrei sa scoți din primele minute cel mai bun jucător din joc nu mai este vorba de sport,de fotbal...Apoi un jurnalist că cel de fata de a muta că jocul nu a fost cine știe ce..Cum să scrie ceva de asta jurnaliștii care doresc doar campionate încinse ...?Fotbalul asta nu mai este sport..E golaneala,ceva de maidan... .

nicu (6 comentarii)  •  3 mai 2017, 8:35

nea Ovi .... rudimentar ca intotdeauna .

Maxentiu (65 comentarii)  •  3 mai 2017, 9:26

Un raspuns evident la intrebarea dvs. „de ce CCA a renunțat la arbitrii adiționali”: pentru că sînt o prezență inutilă pe terenul de joc, contribuția lor fiind nulă. Arbitrii adiționali reprezintă una dintre cele mai proaste idei care au infestat vreodată fotbalul și mă bucur că CCA a avut curajul să renunțe la această mascaradă. Ori introducem arbitrajul video, ori ne asumăm că vor exista faze litigioase pe care arbitrii din teren nu le vor vedea sau nu le vor judeca corect. Dacă umplem stadioanele cu băgători de seamă nu îmbunătățim calitatea arbitrajului, și asta s-a demonstrat cu prisosință atît în competiția internă cît și la nivel internațional. Încolo, salut și eu victoria meritată a lui Dinamo și deplîng nivelul scăzut al campionatului nostru.

florian (42 comentarii)  •  3 mai 2017, 10:05

fara Neubert, reghekampf e daunator total pentru fcsb...

aius (133 comentarii)  •  3 mai 2017, 10:11

Ce bine ar fi,daca aceste doua echipe(pui de comunisti) ar fi desfiintate !

Niku (275 comentarii)  •  3 mai 2017, 11:05

Tocmai asta va enerveaza la Ioanitoaia ca spune lucrurile pe nume. Nu o da in metafore ci e direct si din cauza asta nu place fanilor.

cc (6 comentarii)  •  3 mai 2017, 11:26

Observatii mai mult decat pertinente si concluzii fara echivoc! Daca facem o paralela intre sezonul regulat si play-off observam ca Dinamo a pierdut jucatori de valoare iar Steaua a adus jucatori de valoare. Putem specula ca diferenta s-a facut la nivelul bancii tehnice? Putem specula ca atitudinea lui Regecampf a devenit nociva pentru colectiv? Imi aduc aminte ca Zenga a plecat cu trei etape inainte de final iar Steaua a luat campionatul. Se pare ca, de aceasta data Gigi a intarziat. Dupa egalul cu Viitorul se impunea schimbarea imediata si inducerea unui soc la nivelul echipei.

gio (1 comentarii)  •  3 mai 2017, 11:34

Nea Ovi, cam moale bre...pentru un meci "cam "tare..fii mai tansant, n-o mai "corcofeli"....

Andrei F (1607 comentarii)  •  3 mai 2017, 11:45

@cc (5 comentarii) • 3 mai 2017, 11:26 Pentru ca vorbesti despre ultimele 2 meciuri...Adica Reghe e vinovat ca Steaua a avut 2 penaltyuri care nu s-au dat iar Dinamo a avut 2 din 2 date?Atunci daca asta e meritul lui Contra ...trebuie felicitat!

Daniel (1 comentarii)  •  3 mai 2017, 11:55

Ca suporter al unei echipe de traditie care se zbate prin ligile inferioare, ma bucur intotdeauna cand pierd "marile" echipe Steaua (aka FCSB) si Dinamo. In meciul asta, am sperat sa castige Dinamo (am ales raul mai mic, pe criteriul "nivelul arogantei" :) ), dar, dupa ce am vazut cum arunca cu obiecte "educatii" obezi si tatuati din peluza dinamovista, mi-am schimbat parerea: as fi vrut sa piarda amandoua. Pana la urma, tot m-am bucurat ca a pierdut FCSB, dar adevarul e ca meciul trebuia intrerupt la ploaia de monede, brichete, role de hartie si ce-o mai fi fost lovind capul lui Boldrin pe acolo. Macar de avertisment...

Petrica (11 comentarii)  •  3 mai 2017, 17:35

ioanitoaia, daca echipa care pierde in minutul 90+6 se numeste ghinionista, oare cum se numeste echipa iubita si promovata in ziar de tine si de gesepeul tau cand castiga meciuri pe banda rulanta numai prin minutul 90+6 ? Nu-l mai plange pe becali ca tot el ia campionatul, jocurile sunt facute de anul trecut, asa ca poti sa dormi linistit si tu si subalternii tai de la gesepe. Mare atentie ca potul dinspre Pipera o sa vina doar in urma paginilor dedicate echipei voastre si a penalilor din la conducerea ei, cu alte cuvinte, ultimile meciuri ale voastre din campionatul asta depind doar de voi.

Mircea (663 comentarii)  •  3 mai 2017, 19:04

Petrica, si daca ia Viitorul campionatul ce faci, te arunci in garla? Afla de la mine ca nea Ioanitoaia vrea sa ia Viitorul titlul, esti intr-o grava eroare.

Comentează