Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Celălalt Iordănescu

Rezumînd la maximum, a făcut din Pandurii o echipă de temut și, transformîndu-l pe Hora din mijlocaș de bandă în atacant, a inventat un marcator de anvergură.

Permalink to Celălalt Iordănescu
miercuri, 21 octombrie 2015, 4:40

Oricît ar cîrti unii, Pandurii reprezintă una dintre revelațiile sezonului autumnal, disputîndu-și supremația cu Viitorul lui Gică Hagi. Pe lîngă că a urcat pe 4 în clasament, ba și la egalitate de puncte cu ocupanta poziției secunde, formația gorjeană a ajuns la 8 întîlniri consecutive fără înfrîngere în campionat, performanță unică în istoria ei. Dacă adăugăm că echipa pregătită de Edi Iordănescu e dezavantajată de faptul că joacă meciurile de-acasă la Turnu Severin, arena proprie fiind în curs de modernizare, dar și că unul dintre atacanții ei, Ioan Hora, conduce în topul marcatorilor Ligii 1 cu 8 goluri, rezultă că Pandurii se află pe val. Că stă pe cai mari.

Această frumoasă ascensiune trebuie obligatoriu legată de activitatea lui Edi Iordănescu, 37 de ani împliniți pe 16 iunie, primul născut dintre cei 4 copii ai actualului selecționer. Acuzînd ca și Răzvan Lucescu moștenirea unui nume celebru, Edi a început de jos meseria de antrenor. A debutat ca “principal” în eșalonul 3, la Fortuna Brazi, pentru ca în 2010, ulterior abandonului lui Ilie Dumitrescu, să rămînă interimar la Steaua, dar pentru numai două partide! După ce a ratat la mustață promovarea din L2 cu ASA Tg. Mureș, Iordănescu jr. pare să însemne azi la Tg. Jiu omul potrivit la locul potrivit în momentul potrivit.

Din păcate, el a pierdut cu Pandurii cel dintîi pariu important al carierei de tehnician: a cedat Stelei cu 0-3 în finala Cupei Ligii 2015.

Cum n-a strălucit ca jucător, fost mijlocaș în echipe obscure gen Unirea Focșani ori Rocar, unii s-au grăbit să anticipeze că va fi anonim și pe bancă, unul dintre cei mulți, rătăcit la și alții. Că oricîtă protecție i-ar asigura părintele lui și prietenii acestuia, nu va depăși modestul stadiu de fiul tatălui său. Am auzit pe cineva zicînd că “degeaba citește băiatul ăsta toată ziulica (n.a. a urmat cursuri și stagii de perfecționare în Italia, Spania și Anglia) pentru că va ajunge antrenor cînd îmi voi vedea eu ceafa!”.

Limpede că respectivul, el însuși personaj cunoscut, nomina odiosa, s-a înșelat. Nu în ideea că Edi l-ar egala ori întrece pe Puiu, ales “antrenorul secolului” ca răsplată pentru comportarea “naționalei” la World Cup ‘94 , dar în sensul în care juniorul calcă apăsat pe urmele seniorului. Cu deplină încredere în sine.

Rezumînd la maximum, a făcut din Pandurii o echipă de temut și, transformîndu-l pe Hora din mijlocaș de bandă în atacant, a inventat un marcator de anvergură. Sigur, mai are de parcurs drum lung pînă departe, foarte lung. Deși după izbînzi vor veni și eșecurile, nici un antrenor nu scapă de ele, consider că nu greșesc afirmînd că Edi nu-i doar fiul tatălui său. Prin am-biție, studiu și seriozitate, și-a dobîndit propria identitate. Și-a cîștigat propriul statut.

Dacă nu-l luăm în calcul pe Rădoi, care figurează în acte la FRF și la LPF ca director sportiv, atunci Iordănescu jr. e cel mai tînăr antrenor din Liga 1. Ba și, îndrăznesc eu fără teamă de a exagera, cel mai promițător.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

iulian (1 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 16:58

sunt de acord cu d-voastra, insa as vrea sa va intreb de ce nu a reusit aceste lucruri pana sa vina T.Neubert? Eu vad multe asemanari cu Steaua lui Reghe. Sa mi se para mie sau Neubert are o influenta destul de mare la echipele unde lucreaza?

sorin (8 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:03

Prin prisma aplecarii catre studiu parca ar calca pe urmele lui Mircea Lucescu nu..

Nicki (4 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:06

Corect. Pare mai curajos ca taica su si mai putin bigot. Are stofa.

radu (7 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:11

superb articol..Imi vine sa rad, nu are cum sa calce pe umerii lui tasu’ ca nu are un Hagi langa el

balaban (2118 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:24

Nenea Ovidiu…… cum ne mai provoci matale cu prima propozitie din ultima fraza a acestui minunat „laudatio” la adresa lui Iordanescu Jr, ne provoci bre bine de tot!
Cu voia matale, reformulez aceasta propozitie – provocare pentru distinsii comentatori de pe blog:
„Iordănescu jr. e cel mai tînăr antrenor din Liga 1”. (punct)
Pentru ca nu stiu si nici nu ma intereseaza despre ce Ratoi e vorba mai inainte in propozitie. 🙂

banul maracine (911 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:26

Frumos spus la adresa lui Edy, multumim frumos ca evidentiati adevaratele valori morale din suferindul fotbal romanesc din ultima decada cel putin.

Cheetah (2118 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:29

pai eu prezisei aici pe blog la Dl. Ovidiu acu 1an ca Pandurii vor avea un viitor stralucit in Liga1, uite ca incet incet, cu ajutorul juniorului Iordanescu se face lumina!
BRAVA, felicitari!

getuta (565 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:32

E un baiat prezentabil si pare inteligent la prima vedere in poza juniorul lui nenea Puiu Iordanescu, sunt convinsa ca va aduce orasul Targu Jiu pe culmi de bucurie si civilizatie, il pot compara cu Sumudica al nostru de pe Dunare care face la fel la Giurgiu.
E bine ca incape tara noastra pe maiinile zdravene si pricepute ale unor asemenea baieti de toata lauda, ma bucur!
getuta

antimafia (103 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:41

Antrenor pus de PSD. Cand se schimba guvernul, Iordanescu jr va reveni la perioada de dinainte. Dar si despre tanarul director Narcis Raducan, cel care promoveaza competenta si aplicarea legii, am retinut din interventia publica a acestuia ca daca fotbalistul Paul Anton nu este de acord cu prelungirea contractului va fi trimiss la echipa a doua, lucru care s-a si intamplat inainte de venirea acestuia la Dinamo. Este vorba de santaj, asa dupa cum proceda si Piturca… Dar n-am vazut ssi n-am auzit pe cineva sai impute acest lucru lui Narcis Raducan.

ovi (19 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:41

!!!!!!!AIUREA!!!!!!!

l0gan (103 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:46

o da !! daca si asta mai e antreor eu tin cu fcsb de mic ..la ce lot are trebuia sa fie demult nr1 in tara asta.. nu vreau sa fiu subiectiv dar sumudica e finala CL pe langa acest zis antrenor care mai mereu la meciurile cu fcsb a stat capra iar cu altii trag de zici ca i finala cupei mondiale ..sa fim seriosi un antrenor mare facut de presa ..

Broscuţa Oac (66 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:51

Mda. Mai vorbim peste un an…

napoca (4 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 18:02

daca si asta-i antrenor atunci nu-i de mirare ca Romania este pe marginea prapastiei

ionnis (103 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 18:21

e promitator ca badea cand era la fc arges

Ghencea (129 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 18:28

@Napoca. Nu8 e antrenor ca nu vrei tu. Sau pentyru ca nu provine de la nord de Carpati. Antrenor de valoare e Dican asa-i?

dinu (427 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 18:33

Pare un baiat serios si pus pe treaba. In ochii dinamovistilor si al rapidistilor nu va fi niciodata apreciat fiindca provine dintr-o familie de stelisti. Romanii astia sunt.

Mirel (153 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 18:36

Nea Ovi, sa nu fie prea repede. Matale esti fanul familiei si te inteleg.

petre petre (86 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 18:44

@ Mirel. Dl Ioanitoaia nu e fanul familiei Iordanescu, e prietenul vechi al lui Tata Puiu si a gasit de cuviinta sa ii faca acum un serviciu ca tot e batranul depresiv dupa meciurile jalnice din preliminarii. Prietenul la nevoie se cunoaste.

militari (120 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 18:49

Momentul plasarii acestui laudatio nu e intamplator, pica exact inaintea meciului cu Steaua. Bine gandit, Nea Ovi, inca o dovada ca iubesti Steaua ca sarea in ochi. Dar Steaua ii va da o lectie lui Edi sa o tina minte mult timp. Te prinzi la un pariu?

Emilian (143 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 18:57

Ovidiu, cred ca ai un ochi versat si vezi foarte bine! Tind sa-ti dau dreptate si prevad ca Edi Iordanescu are stofa de antrenor de clasa.

Tyty (127 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 19:06

LOgane, te-ai demascat ca esti suporter inflacarat al Stelei. Tu crezi ca Edi le poate spune jucatorilor in vestiar sa stea capra in fata unor adversari si sa joace pe viata si pe moarte cu altii. Eu nu cred si sunt convins ca esti un pui de dinamovist, lOgane, tu esti suporter inflacarat al Stelei

ottonelu (23 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 19:35

Răzvan Lucescu măcar a evoluat ca portar în divizia A (în ciuda înălțimii lui) și se credea (el însuși) că e un fel de Iașin românesc sau un Sepci contemporan, sau Adam, mă rog, doar că avea mănuși. Toată stima, n-a fost rău. In schimb, Eduard Iordănescu a jucat fotbal? Unde și când? Poate, peste vreo douăzeci de ani va fi un fel de Virgil Economu modern. Poate și Ionuț Chirilă.

foxy (28 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 19:47

`Oricît ar cîrti unii, Pandurii reprezintă una dintre revelațiile sezonului autumnal`…Domnule Ovidiu,ati inceput perfect acest articol cu ceea ce am subliniat mai sus…Pai,uitati, catvai cartitori (e le zic hateri) au si cartit pe aici…Felicitari ptr articol!

Nelu Ploiesteanu (213 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 20:03

@ottonelu. A jucat ceva, intre care la juniorii Stelei, la Rapid 2 si la Vaslui plus la echipele mentionate in text. Dar nici Titi Teasca (il stiu generatiile mai vechi, a antrenat si nationala care a luat 6-0 de la Spania) nu a jucat mai sus de divizia B, iar Mourinho deloc, asta e un criteriu din ce in ce mai discutabil. Mie baiatul imi lasa o mpresie buna dar sa il mai vedem.

AliBaba (223 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 21:15

Inca nu e o certitudine, dar o promisiune e.

ottonelu (23 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 22:16

@Nelu Ploiesteanu. Eu nu l-am „desființat” pe Edi Iordănescu, Doamne ferește, n-am nimic cu el, doar am pus o întrebare normală, logică, de microbist provincial, de la Cluj. Urmează ca Edi să confirme și în chestii tari! Asa cum Răzvan Lucescu a făcut-o negativ la națională. Si nu o dată. Haideți că e valabilă faza cu nepotismele și la nivel de președinte al SUA! LOL

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 22:56

Succes Edi. . Daca-i rezista nervii poate ajunge antrenor.
Daca Edi ar fi acceptat sa fie secundul lui Tata sint convins ca vedeam si ceva perspective. Eu cer demisia Cartonului cu epoleti tocmai pentru ca nici dupa Feroci nu i-a scapat vre-o perspectiva. Daca mergem in Franta tot cu Papp, Rat, Hoban, Torje, … inseamna ca PiTurca2 e compliment.
Edi promite, la fel ca Razvan. Sa speram ca stie si fotbal, caci sustinere ar avea mai mult decit Rednic si Sumudica. Are si stil. Razvan inca mai invata.

Puicutii astia noi sint cit „se putea“ de bine educati. Cocosii se stiau Tamaiosi stra-lucitori asa ca probabil i-au educat chiar mai bine decit suportau pufuletii.
Imi amintesc ca in tur Edi era deja pe cai prea mari. L-a linistit insa Chipciu.
Eu inca nu vad Pandurii jucind bine, ca pe timpul lui Grigoras spre exemplu.
Hagi joaca bine ! Viteza, suturi, acolo se vad scheme, se folosesc spatii. Atit ca ar trebui sa-l retraga putin pe Ianis, sa-l puna mai mult la constructie, asa intra mai usor in meci, invata mai mult. Prea sta doar la receptie. La juniori l-am vazut la constructie chiar mai bun decit tatal.
PS
Probabil ca va cistiga „EdY“ de data asta caci Steaua nu are jucatori pentru noul sistem. Tot mijlocul va trebui facut doar de Filip si Stanciu. Primul, altul nu e, nu ajunge la inchidere, nu e Anton, nici Pintili, iar Stanciu se multumeste cu putin, nu e Sanmartean. Daca continua sa preia cu spatele la poarta si sa paseze lateral dupa ce freaca mingea o juma de ora nu-l mai ia nici Botosaniu. 3 in fata are Steaua: Hamrun, Chipciu, Popa. Dar care sint cei doi mijlocasi laterali ? Nici pe astia nu-i are Steaua. Deci probabil ca „EdY“ va cistiga din cauza gaurii la mijloc a adversarului, nu ca e el deja antrenor. Dar pun pariu ca atunci o sa-l auzim din nou cum se da Mare, cum ataca arbitrii, cum multumeste celor care-i dau bani, care-i fac stadion, fara sa observe ca Steaua nici nu are unde sa se antreneze, in timp ce Ghencea devine o paragina din cauza Tatalui si a celui care-i conducea afacerile, adica pretenu Cocos2din3, zis si Cezar Izmenaru, Interesu Latrionaru.

ottonelu (23 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 23:16

Si să vă mai adaug o complezență, domnule Ioanițoaia, și-anume , că nicăieri în lume nu se văd stelele, din cauza soarelui, în timpul liber. Atât.

Dorulet (74 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 23:59

Articol de sport si nu de scandal, iata motivul pentru care numarul postacilor e f redus. Altfel noua ne place sportul de nu mai putem si ne pasa mult de el.

Dimi (1 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 0:06

Imi amintesc de el de cand juca la Petrolul ca de un baiat muncitor si harnic dar lipsit de un talent deosebit. Ma mir ca nu ati pomenit niciun cuvant despre perioada petrecuta de el la Ploiesti, o scapare greu de explicat. Scrieti despre Focsani si Rocar si nu de Petrolul, o echipa cu palmares net superior raportat la cele pomenite in articol.

Cristian (21 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 0:09

Corect, maestre!

nefertem (4 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 6:42

Numai de bine despre Pandurii si Viitorul, echipe pe care cine trebuie sa ia campionatul se poate baza in play-off… ce sistem tampit…

Alex (23 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 8:41

Da, nu e rau, sa speram ca nu o sa o ia razna ca ta-su 😉

inginerulD (2118 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 10:02

Daca a invatat meserie de la taticu si sigur s-a intimplat asa, are sanse sa evolueze ca antrenor.
Iar Hora e de urmarit daca zice maestrul Ioanitoaia ca merita.

GOGOBERIDZE (40 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 10:09

Dar de Hagi si odrasla lui Ianis ce parere aveti?Este un obscur jucator impins de tata Gica si care pe deasupra il mai pune si capitan de echipa.Ianis asta o fi mai grozav decat Putzaru,Mamele sau Tarnacop? Vad ca s-au mai potolit cu vanzarea lui in Italia ,si-au dat si ei seama cat sunt de penibili.

Cip (19 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 10:29

A ajuns antrenor pe pile, datorita tatalui sau, nu pe vreun merit. Dar acum pare sa demonstreze niste calitati care, in timp, ar putea sa schimbe aceste imagine. Nu trebuie exagerat cu aprecierile, nu a relizat deocamdata absolut nimic. Are un lot foarte bun de Liga 1, format din jucatori cu multa experienta, unii foarte valorosi, unii chiar staruri ale Ligii 1, are o stabilitate financiara de invidiat, conducatori echilibrati. Sa vedem ce scoate in acest an din situatia foarte buna a lor si foarte proasta a altora. E departe de ce face Hagi la Viitorul, cu foarte multi tineri, Edi se bazeaza pe consacrati. Locul 4 e mai degraba previzibil si aproape normal pentru Pandurii, la ce conditii sunt la ei si la altii, nicidecum o revelatie. Pana cand nu reuseste un rezultat cat-de-cat rotund, Edi trebuie sa taca si sa munceasca. Dar mai ales sa taca, atata timp cat a ajuns cu racheta supersonica acolo unde altii mult mai merituosi nu ajung (daca ajung vreodata) decat dupa multi-multi ani de munca, nu catapultati de pilele parintesti. Edi si-a castigat dreptul de a nu fi luat la misto, pana la aprecieri mai e departe.

Theo (12 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 11:29

@Cip. Nu ai niciun argument credibil ca a ajuns antrenor pe pile. A jucat ceva fotbal, s-a inscris la scoala, a dat examene si le-a luat. A contat ca e fiul lui Iordanescu dar ce sa faca, sa isi renege tatal. E stilul nostru de a fi suspiciosi si de a contesta pe oricine.

Andrey (14 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 11:36

Daca nu o va lua razna cu iconitele si bisericile ca tatal lui are mari sanse sa devina antrenor de frunte. Si eu cred insa ca mai trebuie urmarit. Acum a facut ceva dar preaputin.

Marean (270 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 11:41

Cu tot respectul pt dl Ov I, nu am incredere in baietii de bani gata. Fiul lui Iordanescu Pare din aceasta categorie.

Dragaica (13 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 11:45

De acord ca Hora e un jucator interesant si mutarea in atac i-a priit. Dar nu cred ca poate sari bariera actuala. Il consider limitat si as vrea din tot sufletul sa ma insel.

Cip (19 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 13:08

@Theo, hai sa fim seriosi.

Stii cati au jucat fotbal adevarat (sute de meciuri in prima divizie, echipe din strainatate sau echipa nationala), nu „ceva fotbal”, care s-au inscris la scoala si care si-au luat examenele? SUTE! Totusi, niciun nu a beneficiat de traseul pe care l-a avut Edi pentru simplul fapt ca tatal lui e Iordanescu.

Cum dracu avem atatia copii de fosti arbitri care s-au inscris la scoala si si-au luat examenele si acum arbitreaza? Tamam copiii fostilor arbitri!

Sau cum de avem antrenori laudati, gen Razvan Lucescu sau Edi Iordanescu, carora li se neaga ajutorul artificial, anti-concurential si determinant pentru cariera lor, ajutor reprezentat de faptul ca pur si simplu au fost catapultati in anumite pozitii de catre parintii lor?

Ca, ajunsi acolo, au reusit/vor reusi sa nu se faca de ras e alta mancare de peste.

Dar sa negi ca, nefiind cu nimic mai buni decat zeci de colegi de-ai lor, au avut /au sansa de a avea devreme pe mana echipe la care pot face performanta (sansa pe care altii, poate mai buni decat ei, dar fara pile, nu o vor avea niciodata), e o dovada de ignoranta sau rea-vointa vadita.

radu florian (44 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 14:15

Fain articol, dar f. tare expresia „nomina odiosa”!… Oare la ce personaj cunoscut ati facut referire?!?… Interesant de stiut…

glont (2 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 15:47

e bine ca inca nu a inceput sa linga icoane.

o tulbu (1 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 16:15

Tot respectul pentru tanarul Iordanescu. Decent, cu bun simt, si uite, se pare ca si bun meserias. Doar ca maleficul ,,celalalt,, pare a fi omonimul care face si desface jocurile la ,,U,, spre interminabila parca, suferinta a suporterilor. Dar sa nu-si faca nimeni ganduri ca ne-am pierdut speranta :
„There’s a good time coming, be it ever so far away”

Mihai (182 comentarii)  •  22 octombrie 2015, 20:35

Articol de bine, ceva rar la GSP unde Andries si Geambasu iau peste picior toata suflarea.

durden (338 comentarii)  •  23 octombrie 2015, 12:53

in numele lui dumnezeu, terminati odata cu imbecilitatea asta cu antrenorul secolului!!!!!la ce lot a avut tata puiu la vremea aia,sferturi de finala e o subperformanta.bulgarii care au ajuns in semifinale ce sa mai zica atunci?!au antrenorul mileniului?!

Comentează