Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua buimacă

Nu-s de acord cu susținătorii ideii că Steaua a avut probleme în returul cu Trencin, mari probleme, pentru că și-a subestimat adversarul.

Permalink to Steaua buimacă
vineri, 24 iulie 2015, 8:50

Pasămite, aprecia Lăcătuș, băieții lui Rădoi ar fi intrat cu nasul pe sus. Părerea mea e că Steaua s-a calificat cu emoții, ba și cu suferință, din pricină că jocul agresiv și direct al campioanei slovace a prins-o pe picior greșit. Pur și simplu, a dat-o peste cap. Cu un antrenor neexperimentat, formația roș-albastră n-a găsit răspunsuri potrivite în majoritatea timpului. Ca atare, exceptînd vreo 20-25 de minute din repriza secundă, interval în care a și izbutit să egaleze, Steaua a arătat ca o echipă buimacă. Amestecată, lipsită de inspirație, de vioiciune.

Corect e să spunem că echipei lui Rădoi nu i-a trecut glonțul pe la ureche la acest 2-3, ci chiar ghiuleaua, obuzul Dacă portarul Cojocaru nu-l bloca salvator pe Bero în minutul 89, scorul ar fi devenit 2-4 și Steaua ar fi trăit o adevărată dramă. Iată de ce, pentru intervenția respectivă, i-aș ierta lui Cojocaru toate păcatele tinereții. Nu însă și componenților liniei de fund, depășiți cu o ușurință neverosimilă. Să zicem că Varela a intrat incomplet restabilit, dovadă că Rădoi l-a și înlocuit după jumătate de ceas. Dar Papp, Toșca, Guilherme și, ulterior, Rîpă n-au scuze. Ei chiar s-au făcut de rîs .

După evoluția entuziasmantă în partida de campionat cu Pandurii, Chipciu a dispărut iar în anonimat. Contra lui Trencin a fost pretutindeni și nicăieri, noroc că, în compensație, s-a remarcat Muniru. Parcă schimbînd rolul cu colegul său, ex-clujeanul a reușit cel mai bun meci al lui în tricoul Stelei. În condițiile în care Breeveld a alergat degeaba, iar Ad. Popa și Tade l-au imitat, ultimul transformînd penalty-ul de 2-2 cu noroc și cu sprijinul goalkeeperului slovac, Steaua se poate felicita că a obținut calificarea. Cu sufletul la gură, dar și-a atins scopul, ceea ce e de reținut înaintea oricărui reproș.

Atît că, atenție!, ulciorul nu merge de multe ori la apă. În ciuda frămîntărilor de ordin financiar, Partizan Belgrad se anunță un hop infinit mai greu de trecut. Sîrbii știu să joace și, mai mult decît atît, știu să lupte.

Altfel, Steaua a transferat și transferă pe bandă rulantă: ziua și achiziția! Necazul e că nu încetează să aducă, din care motiv vestiarul ei seamănă cu o gară în care unul vine și din care altul pleacă! De aici, un talmeș-balmeș de nu se mai înțelege om cu persoană!

De lăudat pentru că investește, deși nu la nivelul înaltei performanțe, Gigi Becali trebuie ajutat să realizeze că un club cu ambiții europene, îmi cer scuze, nu îngrașă porcul în ajun. Refuzînd să procedeze pompieristic, fiecare dintre ele are o strategie fixată din timp, un proiect. Nu ia decizii peste noapte și, sub nici o formă, după cum i se năzare patronului!

Dacă nu se va opri dintr-o acțiune întîmplătoare, neprofesionistă, Steaua va continua să-și bată singură cuie în talpă. Vestiarul nu se va liniști și echipa nu se va omogeniza. În paralel, nu va sparge actualul plafon, iar Gigi Becali va pierde bani și va fi din ce în ce mai contestat .

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Marcus (279 comentarii)  •  24 iulie 2015, 10:08

Ati pus degetul pe rana. Primul vinovat nu e Radoi, e Becali. Acest individ va distruge echipa noastra de suflet.

Un antrenor (214 comentarii)  •  24 iulie 2015, 10:12

Va dau dreptate in privinta lui Cojocaru pe care vad ca il iau la rost toti fostii jucatori stelisti deveniti comentatori la TV. Mie mi s-a parut cam mica nota din GSP si foarte mare cea data lui Chipciu. El a fost iar unul dintre cei mai slabi.

Marean (270 comentarii)  •  24 iulie 2015, 10:16

Reusit titlu, corecta relatarea. In stilul de azi Steaua nu va face multi purici in Champions iar vina e a managementului. Ar fi nevoie de Meme dar mai are de stat la racoare.

ALIN (626 comentarii)  •  24 iulie 2015, 10:19

Nea Ovi, matale o iubesti pe Steaua ca sarea in ochi. Felicitari de la un rapidist cu vechi state.

Alin (7 comentarii)  •  24 iulie 2015, 10:22

Eu as spune asa: vom mai auzi de Trencin, poate chiar la anul. O echipa foarte tanara, fara nume mari, dar cu jucatori foarte tehnici si rapizi, mult peste ce are Steaua. Nu stiu ce buget are, dar in mod sigur aceia nu sunt jucatori de 2-300000! Diferenta intre ce joaca Steaua si echipele moderne, este aceeasi ca intre presa din Romania si cea din vest.

lord belial (434 comentarii)  •  24 iulie 2015, 10:46

am citit tot ce era de zis despre steaua pe pagina lui tolo
nu ma mai obosesc sa citesc si ce a zis ioanitoaia

banul culin (911 comentarii)  •  24 iulie 2015, 10:57

Ati picat cu iugoslavii in continuare, acu sa va vad!
Aratati ca sunteti tari si eliminati iugoslavii, si-apoi veti primi felicitarile si laudele mele, asa ca astept!

getuta (565 comentarii)  •  24 iulie 2015, 11:00

lasa ca eliminam noi si Steaua Rosie Belgrad, macar aia au numele oficial recunoscut, ca in principiu e un nume frumos dar familia arumana Becali nu-l merita si nu-l are nici in acte acum.

lord belial (434 comentarii)  •  24 iulie 2015, 11:18

ok, hai ca am citit si ce a zis ioanitoaia. e jumatate sunt de acord – acolo unde se subliniaza minusurile stelei. steaua, nu doar echipa de moral, ci steaua, o echipa dependenta de suporteri. fara 50k de oameni in spate sa o sustina, steaua se credea inca in cantonament. defensiva varza, sectorul median ineficient (nici tranzitii pozitive ca lumea, nici pase infiltrante pt atacant, nici stoparea aacurilor slovacilor), iar cu un singur tade nu se face primavara.

becali culege ce a semanat (radoi y compris). corect, porcul nu se ingrasa in ajun.

nu mai sunt de acord in ceea ce priveste echipa slovaca. mi s-a parut sub nivelul legia varsovia sau ludogoret. nu aveau nici macar negri din aia atat de rapizi sau tehnici ca shalke sau danezii aia care ne mai puneau probleme pe vremea lui reghe. nu trencin au fost buni, ci steaua slaba. si nu de nas pe sus, ci de neputinta, de asezare proasta in teren, de primul 11 ales prost, de schimbari neinspirate (cum sa iti scoti atacantul cand aia joaca in 10 insi?

deci radoi, stai jos, nu esti reghe. reghe, ala pe care ioanitoaia, vochin, geambasu si tolo il mursecau de fiecare data din cauza gurii mari a mahalagioaicei de nevasta-sa, reghe era antrenor de fotbal. reghe singurul antrenor roman actual care a facut ceva cu steaua.
radoi e asa, umbra lui becali la steaua

corneliu (116 comentarii)  •  24 iulie 2015, 11:37

Intrega mass-media,dar mai ales comentatorul Mironica, esye frustrata! Mor de ciuda ca Steaua s-a calificat! Gazetarii ar dori ca Becali sa bage mana in buzunar adanc ca sa formeze o echipa competitiva, care sa faca muuuuulte puncte pentru TARA si sa se califice campioana direct! Astfel „CLIENTELA PO:ITICA”, adica echipe care depind de PRIMARII, nai ales de la PSD (vezi Craiova, Giurgiu, sa poataintra usor, fara munca, la milioanele CL!!! Iasi, Ploiesti, Tg Mures,

TUDORICA (29 comentarii)  •  24 iulie 2015, 11:43

Steaua a jucat foarte bine,vorba ceea ,tac-pac si gata.Din ce-am vazut pana acum este cea mai buna,are jucatori care pot face diferenta atat in atac cat si in aparare ,fie pe faza de posesie progresiva ,fie pe faza de tranzitie.Din punct de vedere fizic stau foarte bine,rezista 90 de minute in picioare,nu sunt groggy.Factorul moral volitiv este punctul forte al echipei,insa mai trebuie sa angajeze pa linga un psiholog si un psihiatru si prietenii stiu de ce.Hai Steaua si Silentium!

Andrei F (1607 comentarii)  •  24 iulie 2015, 12:04

Ca sa vezi…Steaua sau …FCSB este cea mai urita echipa din presa noastra.Si nu o spun pentru comentariile de dupa ultimul meci…Se cinta prohodul de cind s-a plecat in campania europeana…Ca nu se fac transferuri ,ca pleaca jucatori la Lodogoret si erau atiti ,,ziaristi,,care ne spuneau ce tare echipa au bulgarii ,ce patron destept…si iata ca bulgarii au patit-o mai rau ca Steaua si in fata unui adversar socotit slab de presa noastra…Cind in iarna se incerca reconstructia echipei la adapostul unui avantaj in clasament presa a gasit de cuviinta sa apere un antrenor la fel de nepriceput dar civilizat se spunea…Cum sa nu joace Prepelita sau Arla desi se stia ca acestia vor pleca de la echipa…Si pentru ca sint pe blogul dv. si am criticat parerile dv. de dupa meciul cu ASA cind tot asa cei mai buni jucatori stelisti au fost schimbati inainte de pauza acum recunosc ca am gresit…Eu credeam ca o echipa este reprezentata cel mai bine de virfurile din echipa…Acum in ultimul meci cu Varela si Stanciu schimbati rapid,cu Tamas preocupat de tarii nu stiu cit de reprezentata a fost Steaua….Si atunci ne spuneati ca dv. aveti dreptate deoarece si Mironica scrie la fel…La ultimul meci ramine ca cea mai tare faza tocmai prietenul dv. Mironica care era asa de bucuros dupa ultimul gol al oaspetilor incit ne spunea ca Steaua este eliminata…Sper ca a auzit toata tara…Concluzia…Fotbalul este slab dar si presa …

GERULA (16 comentarii)  •  24 iulie 2015, 12:13

Din pacate tot ce ati spus este 100% adevarat

dudu (22 comentarii)  •  24 iulie 2015, 12:39

Titlul ar fi trebuit sa fie „Steaua logica”
Radoi crede ca sa trimiti niste jucatori in teren si sa tipi non stop la ei poate tine loc de tactica, si de strategie. Asa cum s-a vazut, nu se poate. La fel cum titulariazarea lui ca antrenor de catre nasu Becali nu poate tine loc de Bacalaureat si de Scoala de Antrenori.
Criticarea jucatorilor nu isi are rostul. Papp si Rapa au jucat primul meci impreuna pe teren. La fel, Hamroun si Chipciu, prima oara impreuna pe teren. Toata apararea Stelei a fost improvizata, Hamroun a fost jucat mijlocas central, mai lipsea sa il puna pe Tade libero, sau portar.

Viorel (1 comentarii)  •  24 iulie 2015, 14:22

Cred ca ar trebuii sa mai dam vina pe Radoi! Daca priviti in urma o sa vedeti ca si alti antrenori care au fost iubiti in Ghencea au inceput prost! Ex Oleg Protasov care a pierdut calificarea in champions league in fata lui Rosemborg, care apoi a facut spectacol in campionat, Costel Galca care a ratat calificarea in fata lui Ludgoret si apoi a castigat 3 trofee in campionat…….

marian (160 comentarii)  •  24 iulie 2015, 14:49

M-as fi asteptat ca dl. Ioanitoaia sa puna „punctul pe i”, dar nu a facut acest lucru. Ce vreau sa spun este ca Becali nici vorba sa trebuiasca sa fie laudat pentru ca investeste. De fapt el nu investeste, ci cam da banii aiurea pe cumparari de jucatori. Mult laudatele transferuri mai mult s-au discutat decat s-au efectuat, si atunci cand in fine a mai venit cate un un jucator ca lumea s-a intamplat cam cum a fost cu Tade, trimis direct din avion pe teren in turul din Slovacia (exagerez, dar foarte putin !). Becali crede despre el ca e buricul pamantului si, din pacate, este inconjurat de yesmeni care-i perpetueaza aceasta iluzie. Atat timp cat echipa asta nu va avea un director sportiv de talia lui Mihai Stoica (da, cu pacatele si arogantele lui, dar superprofesionist !) lucrurile vor merge din ce in ce mai rau, meciul de marti seara fiind un semnal pe care am impresia ca Becali and co. nu au vrut (sau nici n-au putut) sa-l inteleaga. Bref: daca spui ca ai antrenor si ca ai toata increderea in acesta, da-i un buget de 3-5 milioane de euro si lasa-l sa-si faca singur echipa, ca fotbal oricum stie de n ori mai mult decat tine. Daca echipa nu performeaza, sau daca nu poti sa-ti compensezi dupa un anumit timp banii investiti in jucatori, atunci socoteste-te cu antrenorul si vezi ce si cum, dar acum iesi din scena si lasa sportivii sa se exprime prin jocul si prin performanta lor. Si inca ceva: atentie ca il omorati pe Varela ! Nu va bateti joc de omul asta, ca are si bunul Domnezeru o limita in rabdarea Lui …

marian (160 comentarii)  •  24 iulie 2015, 14:52

bunul Dumnezeu, evident …

MIHAIL (10 comentarii)  •  24 iulie 2015, 14:57

Nu zic că majoritatea observațiilor, după părerea mea sunt corecte, simt o undă de răutate, poate chiar de frustrare. Rapidiștii nu iartă succesele Stelei, dar mai ales sfertul de finală „eurofantastic”. De ce nu vă axați pe comentarea Rapidului? Vă răspund tot eu, pentru că Steaua este un brand care vinde, de la biletele pe toate stadioanele pe care joacă, la jucători și presa care-i mușcă din părțile mai moi.

Nick (24 comentarii)  •  24 iulie 2015, 16:44

Steaua culege ce a semanat ***. Vant si paguba.

Cheetah (2118 comentarii)  •  24 iulie 2015, 17:11

FCSBuimaca, atit am de zis, in rest articolul e OK.
Nu sint nostalgic comunist, dar Steaua inseamna altceva decit acest FCSBecali&Radoi = FCSB&R prescurtat.
Si-i mai rog pe cei ce fac frecvent cenzura pe blog-urile gsp sa isi aduca aminte ca si timpul meu, si-al lor, costa bani. Nu am nici o intentie sa mai irosesc din el aiurea daca domniile lor nu binevoiesc sa lase o postare decenta, dar pe alocuri incomoda.
Multumesc.

Marius22 (347 comentarii)  •  24 iulie 2015, 19:35

Problema Stelei nu e antrenorul ci lotul. Cu cel actual nu poate face nicio minune. E maxim de Liga UEFA.

dodo (127 comentarii)  •  24 iulie 2015, 19:50

nea Ovi, recunoaste ca te-a deranjat calificarea Stelei si gata.

Alex (55 comentarii)  •  25 iulie 2015, 9:29

Perfect adevarat, *** e de vina!

Narcis (2 comentarii)  •  25 iulie 2015, 13:44

@dodo. Trebuie sa fii capiu sa gandesti asa. Dar data trecuta cand v-a laudat?😜

coco (401 comentarii)  •  25 iulie 2015, 18:48

Asa antrenor, asa echipa. Pe Radoi l-a pus nasul deci nu sunt nici pretentii, nici asteptari.

Comentează