Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Aici nu se vine, de aici se pleacă

În asemenea condiții, nu-i de mirare că din campionatul nostru valorile pleacă des și vin rar.

Permalink to Aici nu se vine, de aici se pleacă
miercuri, 24 iunie 2015, 10:30

Avem un campionat tot mai sărac, cu multe cluburi în insolvență, unele în prag de faliment, handicap reflectat și în politica de transferuri. Altădată recordmană la capitolul generozitate, pînă și Steaua a devenit mai circumspectă, chiar zgîrcită. Mai nou, se orientează către fotbaliști liberi de contract ca s-o coste mai puțin. Dacă în 2011 a dat 1,4 milioane de euro pe M. Costea, ce plasă!, iar pe Varela 1,25 în 2013, ce lovitură! , de vara asta abia a scos, nepunînd la socoteală TVA, 350.000 pentru ghanezul Muniru de la CFR și 200.000 pentru Al. Tudorie de la Oțelul.

Și Steaua nu-i singura care calculează la sînge, cu leul. În general, cluburile din Liga 1 cheltuiesc sume din ce în ce mai mici pentru achiziții. Conform unei statistici publicate  deunăzi de Click, sumele investite au scăzut de la 9 milioane de euro în 2012-2013 la 4,8 milioane în 2013-2014 și la 2,5 în 2014-2015. Practic, s-au înjumătățit cu fiecare sezon, pentru ca în această vară să depășească ușor jumătate de milion!

Ca să înțelegeți pe ce picior dansăm, aflați că, în același timp, Internazionale l-a luat pe Kondogbia de la Monaco cu 35 de milioane, Juve pe Mandzukici de la Atletico Madrid cu 19 și Arsenal pe Cech de la Chelsea cu 15!  Atenție, francezul de culoare Kondogbia e fundaș ori închizător, iar portarul Cech a împlinit 33 de ani!

În asemenea condiții, nu-i de mirare că din campionatul nostru valorile pleacă des și vin rar. Recent, și-au luat tălpășița străini cu ștaif ca Arlauskis, Elhamed și Fatai, dar și Sepsi, Bumba, I. Hagi și Cr. Manea, ultimii foarte tineri, de mare perspectivă. La fel de adevărat e și că locurile părăsite de ei se ocupă repede de către portughezi ori africani fără CV, fără noroc și, de regulă, fără viitor.

Veți riposta că, deși Liga 1 nu-i ce-ar trebui, destui dintre expați ard de dorul de a se întoarce. Unii se și întorc, vezi cazul polonezului Golanski, ex-Steaua, apoi Korona Kielce, în prezent ASA Tg. Mureș. Cei mai mulți din-tre aceștia nu vorbesc de rău fotbalul nostru, uneori îl ridică în slăvi, dar o fac numai pen–tru că în sinea lor știu că există șanse mini-me să se întoarcă la el.

E și cazul lui Keșeru, care ia în Qatar un milion de euro pe an, salariu din care Steaua ar fi dispusă să suporte un sfert. Cînd pe Claudiu nu-l doare gura să spună că l-ar bucura să îmbrace iarăși tricoul roș-albastru, nimeni nu-i poate cere să dea cu piciorul unei averi doar de dragul fanilor și din respect pentru aceștia!

Tocmai de aceea a crescut în ochii mei Sînmărtean. Probabil și în ai altora. Întrebat dacă nu-l tentează varianta de a participa cu Steaua în UCL, “magicianul” recunoștea în Gazeta de ieri că “îmi urmăresc interesul. Mi-ar plăcea să joc mai departe la Ittihad, unde m-am simțit bine”. Și unde, amănunt pe care l-a trecut cu vederea, încasează un milion de euro pe stagiune, de 4 ori salariul primit de la Becali! Numai că într-atît ne-am dezobișnuit de sinceritate încît am uitat s-o mai prețuim!

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Vasca (166 comentarii)  •  25 iunie 2015, 1:27

Ce scrie Dl Ioanitoaia si ce comenteaza *** aici, parca e jocul de a baba si mitraliera.

Mymy (76 comentarii)  •  25 iunie 2015, 1:33

Radoi promite mult ca antrenor, a luat decat 5 de la o divizionara secunda austriaca. Iar explicatiile le da Motoreta Popa care are mintea cat nuca. Circul e in floare, lipseste doar un comentariu savant de George Becali.

Burdujanu (2118 comentarii)  •  25 iunie 2015, 10:51

Domnul Ioanitoaia a lansat un subiect extrem de interesant de discutie atat pe tema aceasta cu valorile care pleaca la bani mai multi, dar si subiectul anterior cu fotbalistul celebru Dobrin de la Dinamo Pitesti, din ce-am inteles de la comentatorii mai in varsta decat mine.
Apropos, ceea ce comenteaza @Radu atat aici cat si la Dobrin si Angelo Niculescu mi se pare nu numai de un normal bun simt, dar si o lectie minunata pentru pusti nascuti dupa revolutie ca mine.
Privind neimplicarea compatriotilor de bun simt si foarte bine pregatiti in conducerea tarii si a fotbalului, DA, @Radu are dreptate, dar eu am auzit de la parintii mei ca de fapt cauza principala a neimplicarii este FRICA, oricat de ciudat ar parea.
Tot ei mi-au spus ca cel putin trei marturii ale istoriei recente a natiunii romane sunt dovezi de netagaduit in argumentatie, in ordine inversa cronologic:
1. Piata Universitatii din anii „90 urmat de Mineriade.
2. Abdicarea si alungarea Regelui in 1947 urmat de cel putin un deceniu de epurare a intelectualitatii de bun simt a natiunii romane.
3. Fenomenul intern al partidului extremist cu arma in mana numit legionar, parca, inainte de terminarea celui de-al doilea razboi mondial, cu ucidere si epurare de intelectuali celebri si de bun simt din natiunea romana.
Si cica aceste grozavii ce-au semanat FRICA de care vorbesc n-au fost decat in parte cu complicitatea unor cozi de topor avide de bani, avantaje si trai bun din tara, ele au fost coordonate si bine organizate discret din exteriorul tarii, nu stiu de cine si mai ales NU STIU DE CE.
Asa am invatat eu, ca FRICA a fost indusa majoritatii oamenilor pregatiti si de bun simt care ar fi putut sa schimbe in mult mai bine destinul recent al natiunii romane.

Aici nu se vine, de aici se pleacă | Opinii politice si nu numai (1338 comentarii)  •  25 iunie 2015, 11:01

[…] ← Comentarii mai vechi […]

Daniel (1 comentarii)  •  25 iunie 2015, 12:27

De ce ai reveni intr-un campionat mediocru din care abia ai fugit?! Eu nu ii inteleg pe anumiti jucatori care revin, gen Tamas sau Tucudean…De fapt, singurul motiv pentru care ai veni in tara este lipsa de valoare care nu iti ofera alternative viabile intr-un campionat puternic.

Maniero (8 comentarii)  •  25 iunie 2015, 12:31

Eu nu pricep discursul asta omniprezent legat de „nivelul scazut” al Ligii 1. Scazut comparativ cu ce?
Cu nivelul de dinainte de Revolutie si imediat dupa? Atunci jucatorii erau fortati sa ramana in tara.
Cu nivelul din Champions League si campionatele europene din top5? Nivelul ala e mentinut cu sute de milioane de euro.
Noi nici nu avem bani, nici nu mai putem tine jucatorii cu forta. Si atunci de unde asteptarile astea utopice?
Nu va mai uitati la Anglia, Germania, Spania, ci la Ungaria, Bulgaria, Serbia – tari cu care ne putem compara in mod obiectiv. Si fata de ele stam bine.

PS Nationala U20 a Serbiei tocmai a castigat Campionatul Mondial, invingand in finala Brazilia – o superforta la nivelul asta. Credeti ca nivelul campionatului din Serbia va creste? Eu sunt sigur ca nu, pentru ca foarte putini dintre acesti tineri campioni mondiali vor juca in el.

utraian (123 comentarii)  •  25 iunie 2015, 13:02

Nu-i nimic, 550 000 a dat, o sa aiba rezultate de 550 000.
Becali se lauda ca i-a dat D-zeu 30 de milioane iar.
Numai ca nu i-a dat INCA. Trebuie sa ii si obtina, calificandu-se in grupe.
Unde sunt „investitiile” promise?
Mult anuntata campanie de achizitii se dovedeste o noua teapa, praf in ochii suporterilor stelisti.
Anul trecut i-a dat-o peste nas Moti, anul asta cine va mai fi?
Oricum, cu asemenea conducere, cei 30 de milioane euro sunt mai departe ca niciodata.

Raul (16 comentarii)  •  25 iunie 2015, 14:46

Cum de ce s-au intirs Tamas si Tucudean? Ca sa fie rezerve aici dupa ce au fost si in vest.

Comentează