Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Zîmbind a pagubă

Cel mai important aspect al meciului de pe Windsor Park e acela că “tricolorii” au obținut un egal prețios, grație căruia păstrează locul 1 în grupă.

Permalink to Zîmbind  a pagubă
duminică, 14 iunie 2015, 4:26

De acord că sînt liderii unei grupe slabe, dar ei deschid ierarhia într-un moment în care Grecia, ex-campioana continentală învinsă încă o dată de Feroe, n-are nici o victorie și e ultima în clasament, în care Islanda bate pe Cehia și Țara Galilor pe Belgia!

Să ne mai declarăm mulțumiți de faptul că “naționala” noastră a primit un singur gol în 6 partide! Întrucît, aflată în pole-position alături de Anglia, ea le devansează pînă și pe selecționatele Spaniei (a încasat 3 goluri), a Germaniei (4) și a Italiei (5), rezultă că sîntem tari în privința organizării defensive.

Adevărat, nu atacăm și nu înscriem cît am vrea, dar măcar ne apărăm strașnic.  Mai departe însă, oricît de cinic am gîndi că scopul scuză mijloacele, trebuie să acceptăm că, deși smulsă de la un adversar de mîna a doua spre a treia, necompetitiv pe plan internațional, remiza albă de la Belfast s-a realizat greu  și cu emoții.

Meritat, dar căznit în condi-țiile  în care elevii lui Iordănescu au evoluat modest, adesea slab și uneori chiar penibil! Deoarece n-au izbutit să-și impună jocul lor anticipat ca mai tehnic, morișca de pase, ei s-au luat la trîntă cu insularii și puțin a lipsit să nu piardă!

Să  nu uităm că Lafferty, scăpat din marcaj și rămas singur cu Tătărușanu, a irosit în minutul  88 o ocazie imensă!

Cu tot respectul, apreciez că notele acordate “tricolorilor” imediat după meci, la cald, trebuiau să fie mai mici. Cu excepția lui Tătărușanu, portarul salvator, a cuplului de fundași centrali D. Grigore-Chiricheș și, parțial, a lui Torje, cel mai activ, dar și cel mai egoist dintre toți, nu cred că restul au trecut examenul.

Pe Prepeliță, pe Maxim, pe Chipciu și pe Keșeru, în ciuda zbaterii  lor, i-aș fi notat chiar cu 4.  Ideea că au transpirat și, ca atare, meritau și ei lăudați nu stă în picioare. Constituie o onoare să prinzi echipa reprezentativă și e obligatoriu, subînțeles, că ai datoria să lupți. Să te dăruiești. Să te sacrifici.

Contează însă și cum o faci, iar Chipciu et Comp., cam jumătate din formație, au făcut-o sub așteptări. Din păcate, dezamăgitor, pe alocuri jenant.  Să admitem că “naționala” a decepționat sîmbătă și, fără să ne fofilăm, s-o recunoaștem bărbătește.

Nu-i cazul să vedem una și să pretindem că am văzut altceva, să ne îmbătăm cu apă rece. Altminteri, istoria se va repeta, iar noi, se poate zice așa?, ne vom trezi o dată, încă o dată și încă o dată zîmbind a pagubă. Victimele unui patriotism fals, de paradă.

Pe blogul Gazetei destui internauți avertizează că există riscul să fim penibili la Euro 2016 cu un asemenea stil la ce-o fi și ce-o ieși. Un fotbal cenușiu, lent, demodat. Probabil că există, dar mai întîi să ajungem acolo și apoi să vorbim.

În zilele următoare, vă propun să discutăm despre 4 septembrie, data meciului de la Budapesta, în speranța că vom avea motive să-i felicităm, nu să-i tăvălim, pe cucernicul Iordănescu și pe băieții lui.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

patrickUCV (1 comentarii)  •  15 iunie 2015, 10:18

De ce sa nu recunoastem ca asta este valoare echipei nationale , DACA ajungem la EURO vom juca la fel de penibil.Cu cine sa faca echipa competitiva ? cu jucatori din liga 1 ( plina de ratati , hoti si amatori ) .Parerea mea este ca daca ne calificam pentru EURO este o mare realizare in conditiile in care suntem penibili .

dc (16 comentarii)  •  15 iunie 2015, 11:56

vs de capul lui de articol si vai de el de „ziarist”

Sir (42 comentarii)  •  15 iunie 2015, 12:02

Analiza obiectiva. Rezultatul e una, jocul alta.

gilos (96 comentarii)  •  15 iunie 2015, 12:06

Nu credeam ca o sa ajung sa-l regret pe Piturca atat de curand…
Piturca avea un concept de joc, asa cum era el, urat, nespectaculos, inchis, prudent, dar se putea vedea o idee de joc, pe cata vreme la nea Puiu este haos total !

zmaranda (911 comentarii)  •  15 iunie 2015, 12:09

Parerea mea este ca fotbalul nu ar mai trebui sa intereseze pe nimeni, la cat de infestat de coruptie a ajuns acest sport dealtfel frumos si spectaculos.

california (349 comentarii)  •  15 iunie 2015, 14:01

nu-mi aduc aminte cand am jucat mai prost decat acum, dar Dumnezeu ne-a dat un punct, pt. ca dupa joc, nu putem spune ca l-am castigat noi;
acum totul depinde de jocul de la budapesta, unde nu avem voie sa pierdem; altfel, avem sanse mari sa trecem pe locul 3, de unde nu mai depindem doar de noi ci de jocul rezultatelor;
nici meciul cu grecii nu va fi usor, pt. ca elenii nu o sa tot piarda la infinit, iar resurse ne-au demonstrate ca au si parca vad ca o sa-si inceapa renasterea pe spinarea noastra;
referitor la prestatia tricolorilor, sepsi nu are ce cauta acolo, prepe chiar cand nu greseste nu reuseste sa iasa din mediocritate, maxim joaca besmetic ca o musca fara cap, chipciu de multa vreme vorbeste mai mult decat joaca, iar la keseru se vede unde evolueaza;
asa ca comparatiile cu Italia, Germania, Spania, Anglia dupa nu stiu ce analize sau clasamente, profund conjucturale, nu-si au rostul pt. ca ne trimit in eroare mai mult chiar decat clasamentul WTA de la tenis feminin;
nu o sa uit degraba faza cu lafferty singur in fata portii, asa ca fraza cu ” rezulta ca suntem tari in privinta organizarii defensive” mi se pare tare nostima.

Calu (1 comentarii)  •  15 iunie 2015, 14:02

Noroc ca e Iordanescu antrenor, asa avem si noi sanse. Cand vede saracu ce fotbalisti erau acum 20 de ani si ce are acum, se ia cu mainile de cap.

Vasca (166 comentarii)  •  15 iunie 2015, 14:37

Titlul si textul sunt OK. Puteati fi si mai sever cu momaile care s-au prefacut ca joaca la Belfast.

vasilescu (911 comentarii)  •  15 iunie 2015, 15:18

Ma indoiesc ca vom mai vedea prea curand o nationala precum cele din anii ’90 respectiv ’60-’70.

gugustiucul (565 comentarii)  •  15 iunie 2015, 15:24

Ne-am obisnuit cu totii sa „dam vina” (tipic romanesc) ba pe antrenor, ba pe investitor, ba pe federatie, ba pe primarie, ba pe liga profesionista, ba pe presa insasi.
Da jucatorii n-au nici o vina ca joaca prost?
Eu zic ca DA, si inca una foarte mare, oricum mai mare decat toti cei insirati mai sus la un loc.
Asa ca, daca e sa „dam vina” dandu-ne cu parerea pe blog, hai sa fim si realisti, dragi pustila care comentati pe aici!

may (4 comentarii)  •  15 iunie 2015, 15:48

nu putem sa naturalizam nationala FEROE ?ca astia mai bat din cind in cind pe cineva.

Ticu (11 comentarii)  •  15 iunie 2015, 16:07

O echipa fara cap si fara coada. Mai rau si fara antrenor.

fish (1 comentarii)  •  15 iunie 2015, 16:19

Nu inteleg de ce bicfalvi a stat pe banca de rezerve in conditiile in care el este in plina forma si joaca maxim(floricele) ?!? personal cred ca maxim poate sa inceapa sa joace din repriza a doua, atunci de ce sa nu il bagi in meci atunci…si sa ii dai o sansa lui bicfalvi ?!? ( torje a fost singurul care a adus ocaziile echipei, jucatorul in forma care a jucat si a marcat in turcia, atunci de ce sa nu faci la fel si cu bicfalvi?)

citulica (2118 comentarii)  •  15 iunie 2015, 17:06

Sincer nu mi-a placut deloc meciul, aveai impresia ca si ai nostri si irlandezii joaca expre ca sa-si enerveze proprii suporteri, mie asa mi s-a parut.

marian0904 (16 comentarii)  •  15 iunie 2015, 23:09

Nea Ovi, cine tot scrie despre Universitatea Craiova? Mititelu?

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  16 iunie 2015, 0:46

In urma razboiului multio viteji se arata, asa sta treaba si cu Bicfalvi. S-a vazut ce pot noutatile din jocul de nimic al lui Florin Andone. Mai usor cu revelatiile astea care nu confirma niciodata.

ing.CPV (32 comentarii)  •  16 iunie 2015, 5:18

Bine ? Dar de ce nenea Puiu nu si-a implicat crucea MARE de pe piept
sa se roage la „confratele” mitropolit (sau cu el) sa li se mai dea (in loc de
fotbal) vreo solda in plus? Parca nenea (acesta) Puiu,facea scandal ca nu
putea sa se duca la turci.Ce a realizat acolo ?
Daca stia ca nu are cu cine: De ce a preluat echipa? Mira-m-as daca vom
avea rezultate bune in cele 4 jocuri ramase !
Felicitari maestre. Fara ocolisuri.

israelian cinstit (73 comentarii)  •  16 iunie 2015, 6:39

HOBAN PE BANCĂ? Cel care în Israel e felicitat de TV după fiecare meci cu o echpă care joacă pe locul2-3 cu excelente rezultate….nu pricep decât poate că mătăniile lui nea Puiu nu văd deloc….ca să nu folosești un asemenea jucător căutat în Israel ,dar nu acasă la el….Vino la…Zidul Plângerii,nea Puiule cu mătănii cu tot….poate….îți schimbă vederea….

Comentează