Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cu batista pe țambal!

Se stinge încet, ca un foc care abia mai pîlpîie, scandalul stîrnit în jurul eventualei trădări a lui Ștefan Bărboianu.

Permalink to Cu batista pe țambal!
vineri, 8 mai 2015, 4:28

După ce principalul acționar al “cîinilor” a sărit la gîtul fotbalistului scos din lot cît ai zice pește, Ionuț Negoiță precizînd că “știu cine, știu locul și despre cît e vorba”, acesta lasă impresia că nu-l mai interesează chestiunea! Deși a precizat că “voi declara totul în fața autorităților”, n-a depus pînă în prezent nici o plîngere, nici la DNA, nici la FRF, nicăieri! Mulțumit că a scăpat de Iuda, pare să considere cazul închis.

Surprinzător, nu-i singurul care, prin tăcere, ia lucrurile în ușor și le expediază în derizoriu, la diverse. Parte socotită vătămată deoarece, dacă cineva e cumpărat, trebuie să fie și un cumpărător, Steaua a anunțat însă că renunță la procesul cu care președintele Consiliului de Administrație, Vali Argăseală, îl amenințase pe investitorul din Ștefan cel Mare.

Într-un moment în care Argăseală ceruse ca “domnul Negoiță să aducă dovezi. Dacă nu le aduce, trebuie să-și ia măsuri pentru că noi sîntem obligați să-l acționăm în judecată”, Gigi Becali a schimbat macazul. În numele sentimentului de lehamite ce-l domină de la ieșirea din detenție, de superioară indiferență, cea mai autorizată voce roș-albastră a întors-o cu 180 de grade: “I-am spus lui Argăseală că nu mai dăm pe nimeni în judecată. Pentru că nu se poate să răspunzi la o asemenea aberație și tîmpenie”.

Printre atîtea intenții și retrageri, au rămas în picioare numai jurămintele lui Bărboianu că n-a trădat, “jur cu mîna pe inimă”, numai că poziția acestuia era lesne de anticipat. Nu susțin că e situația lui, dar un hoț neprins rareori își recunoaște vinovăția.

Pînă la proba contrarie, era de datoria lui Ionuț Negoiță, și e, să demonstreze că nu l-a luat gura pe dinainte. Implicit, că Bărboianu a trișat. Atmosfera de bănuială, de suspiciune, de neîncredere, întreținută de omul de afaceri, nu ajută fotbalului românesc și nici, în sens mai larg, societății românești.

În măsura în care Bărboianu și complicele lui sînt găsiți vinovați, să plătească! Să se taie în carne vie, mergîndu-se pînă la retrogradare, pînă la excluderea din viața sportivă. Altminteri, Negoiță să fie tras la răspundere pentru afirmațiile sale lipsite de acoperire.

Mai remarc, în treacăt, discursul cinico-mistic al lui Gigi Becali, “Am acceptat să dau din banii mei (n.a. Stelei), dar acum nu mai vreau… Acum vreau doar mîntuire”, vorbe menite să-i înstrăineze și mai tare pe fanii actualei campioane, ca și intenția lui Negoiță, autorul unei măriri nerealiste a salariilor, de a vinde clubul ori măcar procente din acesta.

Cît Dinamo se află în dificultate din punct de vedere financiar și sportiv, căci asta înseamnă un loc la jumătatea clasamentului!, un asemenea plan e de domeniul utopiei, imposibil de materializat. Iar versiunea că s-ar pregăti să-l achiziționeze patronul lui Șahtior Donețk e una aiuristică, scoasă din burtă. Mult zgomot pentru nimic. Cum Rinat Ahmetov are destule belele din pricina războiului separatist ce însîngerează regiunea Donbas, n-ar fi logic să se încarce și cu insolvența “cîinilor”.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

Radulian (110 comentarii)  •  9 mai 2015, 0:01

Sunt in asentimentul dv. Negoita trebuie sa spuna tot ce stie sau sa recunoasca ca nu stie nimic si s-a dat zmeu. Lucrurile nu trebuie sa ramana asa. Sa se sesizeze frf si dna din oficiu daca el nu va depune plangere.

Andrei (1607 comentarii)  •  9 mai 2015, 11:01

@romanul

,,#Andrei, cand a fost Steaua penalizata cu adevarat? La sfarsitul editiei 2007-2008, s-a „dat” o sanctiune de 7 puncte care n-a fost niciodata pusa in aplicare.,,D-le daca e adevarat ca s-a dat o sanctiune de 7 puncte inseamna ca imi intatesti spusele cind afirm ca dl. Ioanitoaia ne induce in eroare cind spune ca Steaua nu a patit nimic…Problema este ca din 2007 regulamentul a fost schimbat si a devenit si mai drastic.Probabil nu poate fi pus in normalitate decit cind se aplica numai Stelei…Si aici aveam meciul cu maestrul deoarece spune ca trebuiesc de exemplu eliminati arbitrii care au gresit la CFR-Chiajna si Gaz M. -Otelul dar ne spunea ca stelistii nu ar trebui sa se plinga dupa celebrul meci de la Tirgu Mures arbitrat de Kovacs sau din nou a cam tacut cind a fost vorba de meciul Stelei cu Otelul;ba chiar mai mult la meciul de la Craiova ia dat dreptate lui Cirtu ca avea de ce se teme de arbitraj si eu nu m-am mirat cind a spus pe buna dreptate ca Steaua a fost favorizata la meciul cu CFR….Mai dadusem ex. ca si Bambara,Vatajelu si Pirvulescu fusesera si ei acuzati de blat dar ce sa-i faci …parca nu toata lumea citeste GSP chiar daca scrii acolo…Alt ex..Mai tineti minte bucuria stelista de la Ploiesti?…Presa o dadea cu incitare…acum presa asista doar cum Pancu,Marius Nicolae nu ca se bucura ci injura o intreaga armata de suporteri…E si asta o normalitate…Ca tu gasesti sa ma critici pe mine putin conteaza.Eu nu sunt formator de opinii…

Abcde (206 comentarii)  •  9 mai 2015, 11:08

@cornel. Nu te da ca nu intelegi. Nu de Dinamo e vorba, ci de Steaua daca a cumparat. Ea ar trebui retrogradata in conformitate cu regulamentul.

Dorin Craiu (166 comentarii)  •  9 mai 2015, 11:13

Dar federatia si liga ce pazesc, ele traiesc in alta realitate cand ar fi trebuit sa deschida o ancheta. Daca Barba deschide proces castiga mie in suta.

eugeniustin (82 comentarii)  •  9 mai 2015, 13:08

Va rog sa insistati ca Negoita sa spuna tot ce stie sau nu despre Barboianu! Eu voi insista cu acest mesaj pana cand se va lamuri acest caz.Va multumesc!

Prof. Nica (125 comentarii)  •  9 mai 2015, 14:00

@Andrei. Sincer nu prea inteleg ce vrei decat ca ar trebui ca intreaga suflarea romaneasca sa tina cu Steaua pentru a fi fericita. Uite ca eu nu tin si ma bucur ca nici dl Ioanitoaia. Nu esti de acord cu dansul dar de cele mai multe ori e obiectiv. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa vedem toti lucrurile in acealasi mod.

Vasca (166 comentarii)  •  9 mai 2015, 14:49

Negoita s-a bagat in fotbal ca musca in lapte probabil ca sa spele niste bani.

Andrei (1607 comentarii)  •  9 mai 2015, 15:47

@Prof. Nica.Uite,pot fi de acord cu dv. ca nu toata lumea trebuie sa fie stelista.Chiar imi doresc si sper ca sa fiti profesor deoarece ati intelege mai repede ca atunci cind 1+1 face 2 trebuie sa faca si cind este vorba de Steaua chit ca suntem suporterii ei sau nu. Sa vorbesti usor de excluderea lui Unimatan dar sa aperi pe Kovacs si alti care au gresit mai mult ….este o anomalie ori de care suporter ai fi. Daca Steaua a fost penalizata sau nu acum nu se mai poate influenta.Dar sa scrii ca nu a patit nimic este dezinformare…si nu vreau sa mai reiau atitea cazuri care sunt dezbatute sau nu in functie de constanta Steaua…Si nu trebuie sa fi profesor sa recunosti macar atit. Cind s-a intimplat cazul din Franta- revista satirica…-s-a facut mitinguri pentru apararea liberei exprimari.Sper ca si stelistii mai au dreptul de exprimare…cu toate ca de ex. eu nu am cerut excluderi sau nu am avut idei care sa treaca ca fiind unanime…

valiza2 (2 comentarii)  •  9 mai 2015, 16:29

@craciun
Tocmai de aia pomeneam ca si regele se teme de o ancheta. Daca Dinamo lua punct(e) la Steaua nu mai tragea cu Viitorul cpentru ca se apropia de Cupa UEFA si Negoita nu isi doreste asta acum. Pe de alta parte Chiajna acum depinde de Viitorul si mai ales de Petrolul (
care joaca acasa si cu U Cluj si cu Chiajna).

Prof.Nica (125 comentarii)  •  9 mai 2015, 17:16

@Andrei. Judecati corect, dar cu o fractura in argumentatie. Kovacs nu a gresit mai grav decat in conceptia Dv. E partizan ce sustineti, opinie tipic stelista.

MZM (390 comentarii)  •  9 mai 2015, 17:17

Nea Ovi, Negoita nu mai avea pe unde scoate camasa dupa atatea insuccese, nu mai putea amagi suporterii cu New, New, New, New Dinamo si a dat-o pe… bietul Barboianu. Numai ca Negoita vorbeste de funie in casa spanzuratului. Se stie ca Dinamo a fost coordonatoarea „Cooperativei” si principala beneficiera. De asemenea, se stie ca Dinamo primeste cadouri (puncte), in principal de la echipele finantate de primarii, altfel, spun gurile rele, ar retrograda! Asa ca Negoita ar trebui sfatuit sa nu arunce cu rahat in ventilator.
Dar ce spui de jocul dinamovistilor cu Viitorul? Exista fapte de blat absolut impardonabile, flagrante, din care amintesc doar 3:
1. Mitrea, executie telefonata, ratare 11 m.
2. Mitrea, pasa la… Alexe, 1-0!
3. Bunoza, sut de la 40 de m. si… gol, 2-0! Orice baba apara acest sut!!
Nea Ovi, daca Steaua ar fi obtinut o astfel de „victorie” ziaristii ar fi luat foc! Televiziunile de sport ar fi reluat si comentat de zeci de ori faptele suspicioase de mai sus. Acum insa, fiind vorba de Dinamo, Presa e suspect de tacuta! Oare de ce?

dinu (427 comentarii)  •  10 mai 2015, 9:19

@Andrei. Faci o diversiune pt ca Dl. Ioanitoaia nu a cerut excluderea lui Unimatan cum scornesti tu. A cerut sa fie suspendat pana la finalul sezonului ceea ce e altceva si deloc exagerat. Are dreptate prof. Nica.

JJ (98 comentarii)  •  10 mai 2015, 9:36

Barboianu sa il dea in judecata si sa nu ne plictiseasca pe noi cu scandalul dintre ei. Negoita sa arate ca poate scoate Dinamo din insolventa si dupa aceea sa ceara simpatie de la fani.

Andrei (1607 comentarii)  •  10 mai 2015, 11:49

@Prof.Nica. Acum chiar aveti dreptate cind spuneti ca am opinii tipic steliste…Sper ca inca sa spui stelist nu este interzis.Si dv. sunteti partinic atunci cind ma combateti spunind ca Kovacs nu putea fi pus linga Dima si Velicu…Acum aproximativ 2 saptamini intrebam citi isi amintesc de ex. ca Sepsi ptrebuia si el eliminat la meciul de pomina de la Tirgu Mures…Nu ma mira ca sunt si ca dv. care nu-si mai amintesc nimic…

Prof.Nica (125 comentarii)  •  10 mai 2015, 15:03

@Andrei. Din pacate, dumneata ai amintiri intr-un singur sens. Nu-i si cazul domnului Ioanitoaia, care cauta sa fie impartial si in majoritatea cazurilor reuseste.

Comentează