Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Doi nebuni frumoși

Eram decis să scriu că, dintre laureații GSP pe 2014, jucătorul și antrenorul au ca numitor comun elementul că-s cei mai vîrstnici cîștigători ai anchetei inițiate în 1966 și, respectiv, în 2004. Dac-aș fi făcut-o, aș fi greșit în privința […]

luni, 22 decembrie 2014, 4:17

Eram decis să scriu că, dintre laureații GSP pe 2014, jucătorul și antrenorul au ca numitor comun elementul că-s cei mai vîrstnici cîștigători ai anchetei inițiate în 1966 și, respectiv, în 2004. Dac-aș fi făcut-o, aș fi greșit în privința lui Sînmărtean, deoarece în 2000, cînd a triumfat pentru a șaptea și ultima oară, Gică Hagi trecuse de 35 de ani. Lucian îi va sărbători pe 13 martie viitor, însă e și el un veteran, mai ales dacă îl scoatem din calcule pe Hagi. Chiar ar trebui, pentru că Gică a venit de pe altă planetă, din altă galaxie.

Interviul pe care Sînmărtean l-a acordat Gazetei de luni, dar care continuă azi, ne-a prezentat un tip lucid, cu capul pe umeri.

Modest și, deopotrivă, conștient de valoarea sa, de aceea uneori teribilist, fițos, cu reacții neașteptate. Pregătit să-și dribleze adversarii, dar și pe el însuși!  Personal, m-a impresionat mărturisirea că “norocul meu a fost soția”.

Mai exact, în 2007, abia operat, Lucian se întorsese fără chef la Bistrița, iar cariera lui intrase într-un picaj ce părea ireversibil. Maria l-a tras însă de mînecă, l-a trezit: “Eu cred în tine, trebuie să-ți revii! Ai primit talent, trebuie să faci și tu ceva, să întorci darul acesta!”. Încă o dovadă că în spatele oricărui bărbat de succes stă totdeauna o femeie puternică, asta e o realitate, nu o glumă.

La rîndu-i, deși intrat în posesia celui de al patrulea trofeu GSP, record în materie, Mircea Lucescu se află în fața unei premiere: e întîia oară cînd publicul îl alege number one! El a mai triumfat în 2004, 2010 și 2012, însă fanii nu l-au scos niciodată pe locul 1! În 2004 l-au plasat după Ando și Zenga, în 2010 l-au preferat pe Pustai, iar în 2012 pe Reghecampf. A rămas cel mai în etate de pe o listă a laureaților pe care mai figurează numele lui Protasov, Olăroiu, Pițurcă, Dan Petrescu (de 3 ori) și Reghecampf.

Cum s-ar explica faptul că suporterii s-au schimbat? Să fi votat de data asta mai puțini steliști, aceștia contestîndu-l tradițional pe tehnicianul care a cucerit titluri cu rivalele din Ștefan cel Mare (1990) și din Giulești (1999)? N-aș zice. Apreciez că mai degrabă Lucescu a convins prin modul în care își slujește meseria. Ca un condamnat pe viață la iubire.

Imaginați-vă că, la cîtă avere a adunat, putea oricînd să se stabilească la Bora Bora, la Vegas ori, ca să nu străbată drum lung, la Antibes sau la Marbella. Dar n-ar mai fi el dacă, la aproape 70 de ani pe care îi va împlini pe 29 iulie, n-ar alerga cot la cot cu jucătorii. Dacă nu s-ar mai oftica la fel într-un meci cu Luțk ori într-unul cu Barcelona și dacă, asemenea unui copil răsfățat, nu i-ar mai reclama pe arbitri că-i poartă sîmbetele, ba și duminicile!

În clipa aceea l-ar trăda pe apucatul care îi declara recent lui Theo Jumătate că i-ar plăcea să moară pe teren! Pe scurt, fără niște nebuni frumoși ca Lucian Sînmărtean și Mircea Lucescu, fotbalul n-ar avea nici atîta forță, nici atît farmec. Iar existența noastră ar fi mai săracă, mai searbădă.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Mymy (52 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 16:52

De cand asteptai matale prilejul sa il ridici in slavi pe Lucescu, dar adevarul e ca ai si de ce. A ramas sus de atatia ani.

radu (17 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 16:55

Nea Ovidiu, un articol caruia nu am ce sa-i reprosez..decit ca poate e prea….sentimental. Desii, personal nu ii agreez pe cei doi, trebuie sa recunosc ca aveti dreptate…fotbalul ar fi mult mai sarac fara aceste personaje.

Fram (6 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 16:58

Foarte frumos spus. Pentru nevasta lui Sanmartean jos palaria, femeie de mare isprava.

Un antrenor (214 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 17:01

Un articol foarte reusit care nu va avea, insa, succes deoarece nu e de scandal. Cei doi merita din plin laudati, Sinmartean ca nu a renuntat si Lucescu la fel.

marius pirlog (18 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 17:05

din pacate si asta tine de traditia noastra apreciem valorile la sfirsitul carierei sau dupa ce nu mai sunt !!!

Colombo (29 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 17:48

Are dreptate un antrenor. Unor suporteri nu le place decat scandalul. Daca nu e de cearta nu posteaza.

aldo_m (164 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 17:55

nea ovidiule , sanmartean n-a castigat NICIODATA NIMIC . N-A AJUTAT STEAUA SA SE CALIFICE IN BANALA PRIMAVARA UEFA ,NATIONALA N-A AJUNS NICAIERI CU SAU FARA SANMARTEAN SI DINTR-O DATA, MAGICIAN , AIUREA , poporul asta cauta idoli, mereu are nevioe de idoli . mie mi-a placut nelutu sabau ,dorinel munteanu ,dan petrescu jucatori care MUNCEAU PE TEREN , sanmartean face doua driblinguri si dispare si NICI N-A CASTIGAT UN MECI DE UNUL SINGUR . din pacate acest popor asteapta mereu MINUNI DE LA CINEVA SI CHIAR MATA , IN LOC SA VORBESTI SI SA RIDICI IN SLAVI MUNCA .UNUL CARE ALEARGA 5 SAU 7KM PE MECI LA NOI ASTEPTAM SA SE NASCA UN NOU HAGI DAIA N-O SA AJUNGEM NICODATA NICAIERI CA ASTEPTAM SA SE NASCA, ca in miorita asa a vrut DUMNEZEU ,cineva zicea de morti din elicopter asa a vrut dumnezu ,in loc sa MUNCIM NOI ASTEPTAM MINUNI GENETICE in secolul 21 mata vorbesti de magicieni si la tv astia zic ca mortii au murit cu zile

Craiu (67 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 17:58

Daca va ma citesc pe Dv. sau ma uit la TV incep sa cred ca astia doi sunt dumnezei coborati din cer pe pamant. Domnule Ovidiu, va pretuiesc tocmai pentru ca am impresia ca sunteti un tip lucid, dar cu Lucescu exagerati. M-as bucura sa imi dati un raspuns.

Varul Sandel (15 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 18:01

In locul lor eu nu as mai taragana ci m-as retrage in plina glorie… Amandoi sunt morti dupa bani… Mari caractere…

Marcello (83 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 18:03

Minunat fragmentul despre Hagi, jucatorul nu antrenorul. Ca antrenor ii vine lui Mircea Lucescu pana la glezne.

xhthu (1 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 18:33

sanmartean merita trofeul fie numai si pentru faptul ca si-a petrecut ani buni din cariera mai mult prin spitale decat pe teren si la 29 de ani cariera ii era practic moarta ,dar cumva a revenit din morti cand nu mai credea nimeni in el si n-a ajuns un mitea 2 . cu lucescu e mai simplu ,a luat premiul pentru ca pur si simplu anul asta nici un antrenor roman n-a rupt gura targului si cam toti cei care arata potential prefera un post caldut la camile in detrimentul afirmarii in vreun campionat din vest

coco (401 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 19:05

Harasho. Kazacioc.

gabi (1 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 19:09

Monopoly 25 lei
http://olx.ro/oferta/vand-monopoly-model-2014-ID2MJen.html#13bd653d46

Viktor (278 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 20:50

@Varul Sandel#9. Asa e, ai descoperit gaura la covrig. In locul lor, tu ai munci gratis, da-mi adresa sa te convoc!

virus (4 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 20:53

Oda pentru cei doi si mai ales pentru Nea Mircea, ceva in stilul lui Vadim Tudor. Adevaratele prietenii nu se uita niciodata.

ALIN (626 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 20:56

Condamnat pe viata la iubire, scrie maestrul despre Mircea Lucescu. Intrebarea tipica forbalului nostru e condamnat cu executare sau cu suspendare?

Dragos C. (78 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 21:15

Lucescu ar fi trebuit sa fie a 20-a oara antrenorul anului! Cum sa fie Reghe sau Pustai, asa cum s-a intamplat anii trecuti, antrenori ai anului??? La ce lot are Steaua, fata de celelalte echipe din Liga 1, si cu mine antrenor castiga campionatul la 10 puncte distanta! Uitati-va ca ce a facut Reghe anul trecut, face si Galca anul asta… Aaaa, daca ajungea in semifinalele Cupei Uefa, asa cum a ajuns Olaroiu, da, atunci merita! Dar asa…
Lucescu este un urias fata de restul antrenorilor romani!
Model de profesionist!

Petrescu (2118 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 22:04

Toti sint oameni care pun multa pasiune in ceea ce fac de multi ani. Si-asta se cunoaste in rezultatele muncii lor. Pot fi lesne dati exemplu de Presedinte pentru ce inseamna lucrul BINE facut.

Cheetah (2118 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 22:07

Da, bine zis, lucrul bine facut. Poate invatam si noi ceva de la nea Mircea si nenea Ovi.

Marius22 (347 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 22:31

Cat nu au uniibloc de el tot Lucescu e tatal lor, cel mai mare antrenor roman in viata. Acum, stelisti, so pe el!

naidin (37 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 23:29

Nea Ovi, l-ai bagat si pe Lucica in articol sa nu bata la ochi ca il lauzi iar pe amicul Lucescu. Slaba tehnica.

Cici (9 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 0:10

Lucescu e 10 clase peste orice antrenor roman din toate punctele de vedere, nu numai cel profesional (asta este evident) este un boier, un om subtire care nu joaca barbut si nici nu pupa icoane, ceea ce va enerveaza pe voi astia de comentati. Nu sunteti din acelasi aluat cu Lucescu si nici nu veti ajunge vreodata nici macar la 1% din talentul, valoarea si bunul sau simt.

reladu (6 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 4:17

chiar ca. fara sanmartean, viata mea nu ar mai fi la fel.

Michael (76 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 8:52

Omagiu meritat. De notat ca dl Ioanitoaia i-a pus pe locul 1 pe amandoi, iar acum le face portretul. As vrea sa stiu ce gandeste si despre Szukala inaintea caruia l-a pus pe Arlauskis. O zi frumoasa tuturor si Craciun fericit.

Abcde (206 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 10:48

Lucescu a crescut in ochii mei dupa ce am vazut ce valoare are Dinamo Kiev. Sa rezisti cu astia cand tu joci toate meciurile in deplasare e mare chestie.

Nichi (31 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 10:52

@ALIN #16. Draguta, nu poti sa ne cauti in alta parte? Ne-am saturat de bancuri proaste.

Marcus (279 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 10:58

Unul e takentat, celalalt e perseverent si mintos, amandoi merita sa fie laudati. Pacatul mare e ca nu avem mai multi ca ei.

MZM (390 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 11:10

Lucescu este un bun antrenor, cu conditia sa se investeasca in jucatori buni. El nu a facut anul acesta mai mult decat in anii trecuti. Fara banii lui Ahmetov, insa, nu se stie ce ar fi realizat cu un lot mediocru. A refuzat echipa nationala a Romaniei poate si de teama sa nu se compromita. Dupa mine antrenorul anului 2014 in Romania este indiscutabil Galca. A avut insa grija presa sa-l demonetizeze: ca a ratat grupele CL, ca nu a ajuns in primavara EL etc. Dar, Nea Ovi, te intreb asa, intre noi (sa nu se prinda ceilalti): daca un antrenor de la Dinamo, sa zicem Stoican, ar fi terminat turul pe primul loc, cu 9 puncte avans fata de a doua clasata, s-ar fi calificat si in fazele finale ale Cupei Romaniei si Cupei Ligii si ar mai fi furnizat si majoritatea jucatorilor pentru echipa nationala a Romaniei, ai fi ezitat, Nea Ovi, sa-l declari pe Stoican antrenorul anului??!! Pai vezi?!

Prof. Nica (125 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 16:14

@MZM #28. Trebuie sa ai in vedere ca premierea e pe un an, nu pe o jumatate de an, iar Galca pana in toamna nu a existat ca antrenor. Gresesti si cu referire la Lucescu. Acesta a cumparat pe bani grei, dar a vandut pe babni la fel de grei. Plus ca a promovat in nationala Braziliei niste jucatori luati la 18 ani si crescuti cu grija.

Franz Josef (406 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 16:33

ALINE, asculta-l pe Nichi #26, dar nu te du sa te plimbi, vi sa te impusti. Romanica merge cu viteza melcului si cu tehnica racului pentru ca e populata de mistocari ca tine.

unu (45 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 17:25

dle ioanitoaia, cu tot respectul, eu la sanmartean am vazut un casat de 35 ani, care in loc sa fuga, sa dea pasa…perpendicular pe poarta, el face perimetru’ terenului dle…

virgil (113 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 17:28

MZM, ce-ai vrea talica sa antreneze Lucescu la Baia Borsa sau la Patarlagele ca sa demonstreze ca e pricepu? Normal ca un antrenor cu nume nu se baga sa pregateasca jucatori de duzina.

Vio (188 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 18:25

Ok. Nimic nou in ploaie.

vlad (1 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 20:12

Maestre Ioanitoaia, lasand deoparte finalul patetic si dorul de Fanus Neagu, cred ca un indemn sa ne respectam si sa apreciem cuvenit putinele valori autohtone n-ar fi trebuit sa lipseasca la un asemenea moment! Craciun Fericit si An Bun in 2015 intregii redactii!

Mos Martin (54 comentarii)  •  23 decembrie 2014, 22:03

@unu #31. Pune-ti repede ochelari ca sa vezi bine! O lume intreaga a vazut intr-un fel, numai tu invers, ar trebui sa te intrebi de ce.

Ciubuc Viorel (32 comentarii)  •  24 decembrie 2014, 11:27

Un mare antrenor Mircea Lucescu.Cu rezultate pe care
le-ar dori si portughezul si italianul si sir F. si atatia
altii deopotriva.
E usor sa zici:mi-i aduceti pe cutare,pe cutare,etc si
cheltuiti pentru ei un milliard de dolari.Cu banii cheltuiti si cu cei mai buni jucatori adusi si eu,care
nu ma pricep de loc ca antrenor si eu(zic) asi putea sa
fac o echipa cu care sa inving.Avand in vedere ca am
un lot de unde allege,daca jucatorul nu se straduies-
te sa dea rezultatele scontate.
Mircea Lucescu a avut dreptate intr-un an cand por-
tughezul a fost ales ca cel mai bun antrenor.
Sa faci din….. bici si sa si pocneasca,ESTE MARE LUCRU.
ing,Ciubuc Viorel

Olteanu (478 comentarii)  •  24 decembrie 2014, 17:52

Maestre, Craciun fericit!

nea caisa (222 comentarii)  •  25 decembrie 2014, 9:01

Craciun Fericit si La Multi Ani, domnule Ioanitoaia!

L (9 comentarii)  •  25 decembrie 2014, 13:19

Rezultatele si lipsa altui antrenor cu rezultate e totusi, cred eu, explicatia! Tadici ar putea sa vrea si el acelasi lucru ca si Lucescu, chiar si sa i se intample, dar n-ar iesi pe locul 1 la handbal!

Atlanta (4 comentarii)  •  25 decembrie 2014, 14:21

@Ciubuc #38. Gresesti pentru ca el ii face mari. Ii ia la 18 ani, ii creste si apoi ii vinde pe bani multi. Niciodata in ultimii 5-6 ani nu a luat vedete, a format vedete, dar invidia romaneasca e cunoscuta si in America.

Ciubuc Viorel (32 comentarii)  •  26 decembrie 2014, 1:41

Defectul meu: Citesc „putin”,prind greu si uit repede!
Am omis ceva: Daca rezultatele dlui.Mircea
Lucescu ,le-ar fi avut sir Ferguson,sir ar fi fost „ales”
in Camera Lorzilor (or else);daca rezultatele dlui.
Lucescu,le-ar fi avut portughezul,acesta ar fi pri-
mit „titlul” de „antrenorul secolului”.Sa tinem cont
ca portughezul n’a prea facut prea mult la Inter sau,
chiar la Real Madrid (cu tot miliardul cheltuit).
Anceloti sau van Gall la fel.
Cu ce sunt acestia mai superiori ca M.Lucescu?
Stiticu ce dle sau dna de la 40 ? Pentru ca dl. Lucescu este roman.Ne-am obisnuit sa ne vorbim
natiunea,NUMAI de RAU. Hotiile, JUSTITIA (rusinea
Europei) etc, etc, nu sunt ROMANIA.Sun multe de spus.
Pentru acum: Felicitari dlui. Mircea Lucescu,felicitari
dlui. Qvidiu Ioanitoaia.
„La multi ani „NATIUNII ROMANE.
Am intalnit un nume de avocat Mircea ROMAMUL.
Inginerul Ciubuc Viorel, este mai intai ROMAN !

Zorro (67 comentarii)  •  26 decembrie 2014, 9:59

@L #39. Comparatia ta nu tine pentru ca Tadici antreneaza echipa nationala, iar la Zalau a facut adevarate minuni desi a avut la dispozitie un lot de mana a treia.Observ ca nu va mai abtineti sa il mancati pe Tadici de partea dorsala.

Marcus (279 comentarii)  •  26 decembrie 2014, 20:49

Craciun fericit pentru GSP.

Craiu (67 comentarii)  •  3 ianuarie 2015, 22:13

La multi ani pe 2015!

Comentează