Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua fără noroc

În măsura în care campioana României a pierdut calificarea în primăvara europeană, cum există primejdia să se întîmple, atunci trebuie să accepte că a pierdut-o pe mîna ei. În principal, pentru că n-avea voie să irosească atîtea ocazii clare. Dacă […]

vineri, 28 noiembrie 2014, 5:05

În măsura în care campioana României a pierdut calificarea în primăvara europeană, cum există primejdia să se întîmple, atunci trebuie să accepte că a pierdut-o pe mîna ei. În principal, pentru că n-avea voie să irosească atîtea ocazii clare. Dacă mingea parcă n-a vrut să intre în poarta daneză, adevărat e că și Keșeru a ratat din toate pozițiile!

Culmea, tocmai golgeterul care în repetate rînduri a scos-o pe Steaua din încurcătură a îngropat-o de data asta! Numai în prelungiri a trecut de 3 ori pe lîngă o egalare ce-ar fi modificat complet situația în sensul în care echipa din Ghencea n-ar mai fi depins de rezultatul dintre Rio Ave și Aalborg.

Părerea mea e că Steaua poate da vina și pe arbitrul Zwayer. Neamțul i-a refuzat un 11 metri indiscutabil în minutul 84, cînd Gorter l-a faultat în careu pe același Keșeru. Cu sau fără intenție, olandezul și-a lovit adversarul și trebuia sancționat. Înainte de a căuta țapi ispășitori în afară, s-ar cuveni ca Gâlcă și băieții lui să se uite în oglindă. Practic, să-și reproșeze că au scăpat printre degete un succes, sau măcar un egal, pe care chiar l-ar fi meritat. Cu precădere egalul.

Ca regretul să fie și mai mare, roș-albaștrii au reușit joi seara o partidă bună, aerisită, vie, plăcută. Mai ales în prima repriză, pe care au dominat-o autoritar. Paradoxal, Steaua a arătat în returul de 0-1 mai mult fotbal, mai multă disponibilitate și înzestrare, decît în turul de 6-0!  Ea poate reclama că a părăsit-o norocul după ce îi surîsese, s-o recunoaștem, la București cu Aalborg și în finalul de la Vila do Conde. Astfel au stat lucrurile, atît că norocul mai e și cum și-l face fiecare. Nu doar Keșeru a vărsat cana cu lapte dulce, ci și Papp. Alunecînd asemenea unui patinator începător, acesta l-a ajutat pe Enevoldsen să înscrie împotriva cursului partidei.

Steaua a avut din nou cîteva mîini moarte, cu evoluții neconvingătoare, anemice, șterse. În plus, grăbindu-se să-l schimbe pe Bourceanu, Gâlcă a slăbit zona de protecție din fața porții lui Arlauskis. Tînărul tehnician a crezut că poate cîștiga și, în loc să se declare mulțumit cu o remiză albă, a decis să forțeze.

Din pricină că a lăsat descoperit centrul, unde Bourceanu se remarcase la distrugere și mai puțin la creație, Gâlcă va plăti scump. Poate chiar prea scump, dar jocul asta face, amendează orice greșeală.

Aidoma unui Chipciu apatic, nici Sînmărtean n-a strălucit. Și gazonul prost l-a împiedicat să-și pună în valoare driblingul și pasa, ceea ce constituie mai degrabă o explicație decît o scuză. Ad. Popa a fost împrăștiat ca de obicei, un rebel fără cauză, iar Tănase s-a dovedit același om de pluton care încearcă să depășească statutul de jucător util și, spre enervarea suporterilor, nu prea reușește.

De la purtătorul banderolei de căpitan al Stelei se așteaptă însă alt randament decît de la improvizatul Luchin ori de la neexperimentatul Filip. Așa cum se așteaptă, voi reveni asupra subiectului, și de la Steaua însăși. Din păcate, uneori zadarnic, ca la Aalborg.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

ciupi (128 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 7:51

steaua va merge in continuare pe linia care duce la vale, iar atunci sa vedeti ce liga 1 echilibrata vom avea!

re (5 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 8:20

O necalificare ar fi un lucru bun ptr fotbalul din Ro.

nea caisa (222 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 9:49

Maestre Ioanitoaia, totusi, per global, mai cu un ghinion, mai cu un arbitru, fotbalul nostru este pus acolo unde ii e locul. Credeti ca, la ceea ce se intampla in campionatul intern, locul lui este in elita europeana?

birlic (38 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 9:54

Nea Ovi. nu mai da vina pe noroc ca Steaua a avut destul si pana acum : in tur olandezii dupa ocazii trebuiau sa castige la Bucuresti ,noroc cu arbitru ca a pus mingea pe var si a dat un jucator afara sau in Portugalia egalarea din ultimul minut al jocului, pai ce ulcior merge de atatea ori la apa ca doar nu e de plastic ,desi se poarta in era peturilor .

Adi (25 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 10:21

Steaua nu a avut noroc de un antrenor asa cum trebuie.

Marius22 (347 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 11:47

Steaua a avut destul noroc in acesti ani, acum i-ar trebui si un antrenor. Am zis ca il va regreta pe Reghe si se demonstreaza ca am dreptate.

Vlady (150 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 11:53

Cred ca mai nimerit era titlul Steaua fara echipa si fara antrenor decat fara noroc. Domnule Ioanitoaia, nici ulciorul nu merge de mai multe ori la apa…

Prof. Nica (125 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 11:57

Din ce ati scris dv si altii nu am inteles daca Bourceanu a jucat bine si daca trebuia ori nu sa fie schimbat. Cum nu am putut vedea meciul, v-as ruga sa faceti dv sau altcineva aceasta precizare. Va multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa.

coco (401 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 12:00

Asa, si? E ghini?

Șerban (147 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 12:45

Nu-l mai scuzați atât pe Sânmărtean, de data aceasta el a fost punctul slab – toți antrenorii de meserie l-au învățat și știu cum poate fi oprit.
În afară de lipsa unui alt atacant, care-i vina conducerii, Gâlcă ar fi avut varianta cu Filip la mijloc, că fundaș mergea Latovlevici.

dinu (427 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 15:43

Nu il scuza nimeni pe Sanmartean, dar nici nu trebuie uitat de cate ori a salvat-o pe Steaua. E valabil si pentru Keseru, cel mai slab la Aalborg unde trebuia sa marcheze cel putin doua, trei goluri.

Marcus (279 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 17:18

@Serban #60. Nu il scuza nimeni pe Sinmartean insa o avea si ca orice om dreptul la o zi mai proasta. Meciul de la Aalborg a fost pierdut de Keseru, singurul atacant valid din lot, ceea ce spune tot despre forta Stelei.

FLavius (11 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 18:04

Adevarul este ca in general suporterii inteleg mult mai putine despre fotbal decat au impresia. Cel putin asta rezulta din majoritatea postarilor pe care le vad de fiecare data cand o echipa romaneasca inregistreaza un esec. Toate criticile sunt duse la extrem, dintr-o data un jucator care a prins a zi mai slaba nu a fost bun niciodata (Sanmartean), unuia care in general joaca mediocru si a prins o zi buna nu ii este recunoscut jocul mai degraba bun (Tanase) si exemplele de rautate pot continua. Sa va intre bine in cap: la acest meci Steaua a jucat mult mai bine decat adversarul dar a avut un car de ghinion. Chiar si nea Ovi scrie un articol bizar in care, desi recunoaste ca Steaua a avut o evolutie foarte buna per total, desfiinteaza toti jucatorii care au jucat de la mijloc in sus, ca si cum nu ei ar fi creat numeroasele faze care cu putina sansa se puteau incheia cu gol. La fel sunt ironizati Filip si Luchin (se sugereaza ca nu am putea avea asteptari de la ei) desi nu stiu daca au pierdut in total 10% din duelurile cu adversarii directi. Iar un antrenor ca Galca nu mai pupa Steaua multi ani de acum. Lasati-l sa isi faca treaba ca o face cat se poate de bine!

ride bene chi ride ultimo (16 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 18:12

Steaua fara noroc? Ma faceti sa rad, domnule Ioanitoaia ! Va citesc de peste 30 de ani dar nicicand nu ati scris ceva mai ridicol. Inca de la aparitia sa, absolut ilegala( si istoria nu ne minte), in prima liga a fotbalului nostru, echipa asta a fost o permanenta logodnica a norocului : a fost ajutata de PMR(apoi PCR), de Ministerul Apararii Nationale (sub diversele sale denumiri), de Federatia Romana de Fotbal (apoi Liga Profesionista de Fotbal), de mafiotii care au roit prin fotbal atat inainte cat si dupa marea „aglomeratie”din decembrie 1989, ce mai, a fost ajutata, interesat sau dezinteresat, de toata lumea. Sa nu vedeti ca, astazi, Steaua nu mai reprezinta NIMIC in fotbalul de mare performanta inseamna, fie rea-credinta, fie inregimentarea in cercul lor de interese (unul profund corupt).De foarte multi ani Steaua nu mai reprezinta fotbalul romanesc, ea reprezinta interesele unui grup mafiot (parte la brutarie, parte inca in libertate). Cu tot respectul pentru marele gazetar Ovidiu Ioanitoaia, va rog sa nu mai plangeti la mormant strain !

ddt (8 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 18:50

@ marcus Steaua are 2 atacanti accidentati grav.Deci faza cu asta e forta Stelei nu tine.Nici Steaua lui Reghe nu avea multi atacanti.In primul sezon , erau Rusescu,Nikolic,Rocha.Tatu fratii Costea nu se pun, si Iancu a venit in retur si nu prea a jucat.3 atacanti seriosi.
Sez trecut la fel.Piovaccari, Nikolic si cam atat.Keseru si Chipciu,care a jucat atacant in retur, doar in retur; cand apropo Nikolic plecase.Deci tot 3 atacanti.
Aici e vorba de ghinion.Sunt o gramada de echipe care au mari probleme cu accidentarile.Man utd, arsenal, barcelona…
Steaua are lot foarte bun, numai ca spre deosebire de anii trecuti s-au tot adunat accidentarile.Tanase in meciul de la Sofia, Rusescu ,Iancu acum.Bourceanu a venit accidentat….si nu e vina staffului tehnic la ele.
Plus suspendarile lui szukala si prepelita, 2 jucatori foarte importanti acolo in axul central al echipei.Acolo, unde doare mai tare….plus ghionion la golul lor….pana mea

Cornel (1 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 19:38

Este adevarat, Steaua a dominat meciul cu Aalborg.
Ca dovada va listez un parametru din cifrele meciului:
„Suturi la poarta 18 la 4”.
Dar, atentie:
„Suturi PE poarta 5 la 3”.
De aici se pot trage multe concluzii. Prima ar fi calitatea atacantilor, si nu numai. Va aduc in discutie prestatiile lui Cr. Tanase (care inca are o cota de peste 1 milion de Euro, de unde???).
Adrian Popa caruia dragii nostrii comentatori l-au botezat „Adi” ca si pe „Prepe”, „Tata”, „Chiri”, etc.
Am de dezvoltat un capitol special: Antrenorul.
De cand Costel Galca a venit ca antrenor la aceasta echipa campioana, acest LOOSER a avut atitudinea unui specialist al campionatului romanesc ajungand pana acolo incat sa-l atace pe fostul antrenor al acestei echipe , uitand ca nu are nici cea mai mica experienta in a antrena o echipa de calibrul Stelei.
A ratat pe rand, Super Cupa Romaniei, patrunderea in grupele Champions League, si este la mana rezultatelor pentru calificarea in E.L.
Privesc cu reticenta si meciul cu FC Botosani, ca sa nu mai vorbesc de meciul din Cupa Romaniei cu U Craiova despre care afirm ca Steaua pleaca cu sansa a doua.
Despre ultimul meci din grupele European League, cred ca sansele Stelei sunt nule.
Afirm aceasta datorita faptului ca in Europa, Steaua nu are nici o valoare, fiind ridicata la rang de favorita de unii ziaristi obedienti. Nu uitati ca in 8 ani de zile, Steaua a castigat un meci la Kiev si al doilea in 2012 la Molde (cine este Molde?).
De aici trag o singura concluzie: Steaua Bucuresti este o campioana in tara in care, din 18 combatante, 6 vor retrograda, 7 au probleme financiare.
De unde, coroborand cele aratate mai sus, afirm cu tarie ca Steaua Bucuresti este Campioana Chiorilor in Tara Orbilor.

dani (86 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 19:44

Din nefericire fotbalul romanesc nu produce valori. Desfiintarea fotbalului juvenil de catre Nasu si ai lui, a lichidat pt multi ani fotbalul nostru. Inainte de sefia Mafiotului, orice meci din prima liga, era precedat de partida de tineret-sperante, care la rindul sau, era pecedat de meciul echipelor de juniori. O tempora, o mores…Pina nu se reinvie campionatele de tineret-sperante, juniori, copii, romani lasati orice speranta! Tot stau si ma intreb, de unde erau bani in timpul regimului comunist-desi era o saracie teribila- pt fotbalul juvenil, pt ca azi nu sint bani? Sau nu este interes? Lasa ca merge si asa!

Militaru (1 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 19:56

@ridi bene…#64. Nici mie nu imi place, dar Steaua continua sa fie cea mai buna echipa din fotbalul romanesc si cea mai buna reprezentanta a acestuia pe plan international desi nu mai are performante rasunatoare la acest nivel. Asa zice statistica si ea nu poate fi contrazisa. Se intampla asa si pentru ca adversarii sunt slabi, aici iti dau dreptate, dar nu vad nicio legatura cu coruptia ori mafia la care te referi. Datele problemei nu sunt cele pe care le prezinti tu. Ridicol si patetic esti tu.

Grassu (42 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 20:17

Ridi bene, ti-ai ales perfect numele pentru ca te faci de ras cu prostiile tale. Pai, daca nu Steaua, atunci cine sa fie seful clasei in fotbalul nostru? S-aud.

Gandalf (8 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 21:24

Stimate Nea Ovi, nu te supăra, dar aici nu e vorba de îngropăciune, cum zici dumneata de Keşeru, omul a ratat din toate poziţiile şi … gata, asta e !!! Totuşi, de aici până la îngropăciune, e cale lungă. Ca suporter de peste 40 de ani al acestei echipe şi mai ales ca iubitor de fotbal, nu pot să nu ma bucur pentru prestaţia din ce in ce mai bună a echipei (lăsând la oparte scorul, ar trebui să fim ipocriţi să spunem că jocul nu a fost frumos), care deşi măcelărită de un neandertalian in ghete cu crampoane (ştie toata lumea la cine mă refer) a găsit resurse să lupte sportiv şi să ţină steagul sus, aşa cum o face mai mereu .

@ridi come un stupido
ai o viaţă tristă şi un permanent gust acru în gură . Eşti probabil vreun purtător de blană sau pene, caz în care e trist că nu ai habar despre ce vorbeşti, echipa cu care ţii tu a fost înfiinţată ori din ordinul anei pauker , ori de geza ginger şi aurel kahane 😉 , în cel de-al doilea caz e chiar mai grav, deoarece vorbim de ăia care au complotat ca să aducă comunismul in România, iar dacă esti suporterul vreunei echipe gen FCM, Poli, U, etc. nu faci decât să ne arăţi cât de … neşcolit eşti : alea sunt echipe înfiinţate din ordinul potentaţilor comunişti … vai de tine şi de viata ta tristă de hater.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 23:30

Domnule Ioanitoaia,

va rog nu mai vorbiti de funie (noroc) in casa spanzuratilor . „Noroc sau Ghinion „era daca la Bucuresti AALBORG batea Steaua cu un 4-0 sec inca de la pauza iar in retur scorul era invers, 4-0 pt Steaua si nimeni nu ar mai fi vorbit de ghinon sau noroc .
Steaua, dupa dezastrul (norocul) din prima repriza de la Bucuresti a ajuns sa conduca cu un 2-0 in minutul 60 fara sa traga un sut pe poarta (asta DA noroc ) .

La primul gol Sanmartean arunca o minge in careu pe care nici macar Varela, aflat in pozitie de offside, nu o atinge si aceasta se opreste in plasa . Iar la plonjonul in careu al lui Keseru , fara a fi atins de portar , arbitrul acorda un 11 m cadou si-l elimina pe portar pt ca scorul sa devina nemeritat un 2-0 impotriva cursului jocului . Va reamintesc ca la 1-0, danezii rateaza o mare ocazie de a egala de care nimeni -ghinion- nu mai vrea sa pomeneasca,

La Rio AVE , pana si vantul a batut in favoarea Stelei, oprind in minutul 93 o minge ce in conditii normale parasea de mult terenul de joc , pentru a putea fi aruncata in careul gazdelor si astfel norocoasa Steaua a obtinut un egal nemeritat .

In opinia mea cam asa s-au petrecut lucrurile in aceasta grupa de „cacao” ( spre norocul cui ?) iar din toata povestea asta Steaua a acumulat 7 puncte norocoase . Rio Ave merita cu prisosinta un egal la Bucuresti, macar daca ne raportam la modul in care stelistii au obtinut egalarea in Portugalia .

In aceste conditii chiar mai trebuie sa pomenim de vreun ghinion al Stelei ?

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  29 noiembrie 2014, 23:43

… in campionatul intern Steaua castiga titluri cu echipe de divizia B . Nu stiu pe ce loc s-ar fi aflat in ultimii 2 ani daca CFR-ul, Poli timisoara cu Gigel Bucur , Vasluiul lui Adailton, Sanmartean sau Wesley , Rapidul lui Marcos Antonio, Spadacio sau Cecinia, Dinamo cu Niculescu, Ganea sau Danciulescu ar mai fi fost in viata . Ca sa nu mai pomenesc ca titlurile in acei ani erau castigate de CFR care defila, Urzicieni sau Otelul.

Astazi, Chiorul din tara orbilor se numeste Steaua .

Bimbo (206 comentarii)  •  30 noiembrie 2014, 2:31

Nu va mai strofocati atat ca analiza e f corecta si nepartinitoare.

tot nea caisa (222 comentarii)  •  30 noiembrie 2014, 14:13

Vad ca Diego Costa s-a inscris in fan clubul Muresan. Nu am putea face ceva ca ei doi sa joace la aceeasi echipa? Dupa 2-3 meciuri, adversarii vor prefera sa nu se mai prezinte.

fanU CR&POLI T. (109 comentarii)  •  30 noiembrie 2014, 14:31

asta-i adevarata steaua!!!!in campionat cum se fluiera contra ei????toti sar la gatul arbitriilor ,cand iese afara in Europa se vede.asa ca bosorogule???ciocul mic.

Dani (78 comentarii)  •  30 noiembrie 2014, 15:10

Se cauta si se ofera orice scuza, oricit de absurda ar fi ea. Doar adevarul ne ferim sa-l spunem. Iar adevarul este ca, intr-un campionat intern in care mai mult de jumatate dintre „adversarii” Stelei se dau la o parte, fotbalul are numai de pierdut. „Amicalele” oficiale iti aduc puncte in clasament, dar nu iti confera si valoare.

ride bene chi ride ultimo (16 comentarii)  •  30 noiembrie 2014, 17:08

#gandalf – Daca ai auzit prin galeria oilor de Ana Pauker sau Aurel Kahane inseamna ca esti un „tip scolit” ?Idiotule, mai aveai putin si imi recitai toate echipele pe care le-ai vazut de cand mergi pe stadioane incercand sa ghicesti al cui suporter sunt. Merg pe stadioanele de fotbal de pe vremea cand nici ma-ta nu era nascuta, ce sa-ti spun eu despre echipa oilor, bai boule ?

Comentează