Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ideea fixă Bogdan Stancu

Nu-i cazul să închinăm ode victoriei de la Helsinki. Repet ce-am scris după meci, AM BĂTUT O ECHIPĂ DE MÎNA A DOUA SPRE A TREIA, să nu deschidem dansul! Totodată însă, succesul de marţi nu trebuie minimalizat cîtă vreme Olanda […]

miercuri, 15 octombrie 2014, 2:53

Nu-i cazul să închinăm ode victoriei de la Helsinki. Repet ce-am scris după meci, AM BĂTUT O ECHIPĂ DE MÎNA A DOUA SPRE A TREIA, să nu deschidem dansul! Totodată însă, succesul de marţi nu trebuie minimalizat cîtă vreme Olanda a pierdut în seara precedentă la Islanda, iar ditamai Germania s-a chinuit acasă cu Irlanda!

Cînd pînă şi campioana lumii, recent învinsă de Polonia, a ajuns să rătăcească prin tunel, evident că deruta ei constituie încă o probă că ierarhiile din fotbal se modifică rapid. Într-o lume presărată cu surprize, incluzînd aici şi eşecul Spaniei în Slovacia, „tricolorii” au meritul de a ne fi scutit de palpitaţii.

Triumfînd la Helsinki, izbîndă venită la ţanc după egalul cedat Ungariei la Bucureşti, Piţurcă LE-A DAT CU TIFLA NUMEROŞILOR SĂI CONTESTATARI. Care nu se arată deloc impresionaţi de faptul că tehnicieni reputaţi, între care şi Paatelainen, îl laudă pe selecţionerul român. Îi priveşte pe Ienei, pe Iordănescu, pe Stoichiţă şi pe ceilalţi, par să spună căutătorii de noduri în papură, e treaba lor, dar noi ştim cel mai bine, noi ne pricepem cel mai bine!!! I-aş invita pe aceştia să mai aibă şi îndoieli, nu doar certitudini.

Dacă Piţurcă a încurcat socotelile în partida cu ungurii, contra nordicilor i-a ieşit ca la carte. Conştient că jocul lent şi previzibil din prima repriză nu duce nicăieri, A GÎNDIT BINE ŞI A MUTAT INTELIGENT după pauză. Cum scopul lui primordial era să obţină 3 puncte şi, facultativ, să ofere spectacol, e clar că şi-a îndeplinit misiunea.

Pe de-o parte, a apelat la Sînmărtean exact cînd „naţionala” a simţit nevoia prezenţei liderului ei. Magicianul a intrat, a servit două pase de gol şi, între ele, a provocat eliminarea unui adversar. Din clipa în care Finlanda a rămas în 10, a fost limpede că balanţa s-a înclinat decisiv şi că partida s-a sfîrşit. Aşadar, O REVERENŢĂ ANTRENORULUI pentru modul în care a gestionat indispoziţia lui Sînmărtean. În general, relaţia cu acesta, jucător cu personalitate, mai greu de mulţumit.

O bilă albă i s-ar cuveni deoarece a insistat, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR, pentru Bogdan Stancu, autorul golurilor de marţi. Deşi fanii Stelei i-au cerut să-l titularizeze pe Keşeru, golgeterul Ligii 1, ba l-au şi atacat vehement pentru ceea ce au numit ei ideea fixă Stancu, obsesie vecină cu psihoza, Piţurcă a ţinut-o pe-a lui pînă la capăt. A INSISTAT ŞI A CÎŞTIGAT, prilejul ideal să le mai închidă o dată gura pretenarilor.

Închei citînd de pe site-ul Gazetei rîndurile semnate adrian 1984: „Oricît de hulit e Piţurcă, toţi cei care îl înjură şi îl vor plecat se vor lămuri că ERA CEL MAI ÎN MĂSURĂ SĂ FIE SELECŢIONER ÎN MOMENTUL ACTUAL (subl.mea). La ce jucători avem, nici Van Gaal n-ar scoate mai mult. Jucăm urît, nici mie nu-mi place, dar asta e marfa”. Puțină, sărăcăcioasă.

Mărturisesc că sînt de aceeaşi părere. Cred că, în ciuda încăpăţînărilor, ciudăţeniilor şi orgoliilor lui Piţurcă, plecarea sa n-ar trebui să ne bucure. Aştept represaliile.

Comentarii (101)Adaugă comentariu

adi.nyc (49 comentarii)  •  17 octombrie 2014, 8:59

@ Dnul Ioanitoaia

Nu cred ca Piturca este genul de selectioner de care are sau avut nevoie Romania. In permanenta s-a plans ca nu are jucatori de calitate ceea ce este cel putin lipsa de diplomatie, iar tactica lui de joc este deprimanta si depasita.

Apoi sa nu uitam de jucatorii care s-au retras sau n-au mai fost chemati la nationala din cauza lui. Sa nu uitam ca toata tara se ruga de el sa-l aduca pe Sinmartean la nationala la calificarile ptr mondiale, iar acum cand l-a bagat se vede cat de important este. Sa nu uitam cand Maxim era laudat in Bundesliga dupa fiecare meci, iar Piturca il tinea pe bara sau nu-l chema.

Cat de important ar fi fost Sinmartean la barajul cu Grecia…

De cand au inceput calificarile la Euro, jucam o repriza bine si cealalta vai de capul ei. Cred ca toata lumea isi da seama ca asta se intampla datorita tacticii si metalitatii lui Piturca…”dam un gol si apoi aparam rezultatul”.

Il laudam ca a dus Romania la 2 campionate Europene…Sa fim seriosi, cu jucatorii de atunci si bunica ne califica.

Da, hai sa-i dam o bila alba ca l-a tinut pe Stancu in teren la meciul asta, dar cate bile negre sa-i dam lui Piturca pentru toate ratarile acelea din 6m ale lui B.S. cu care ne-a disperat pe toti? Cate bile negre sa-i dam pentru meciurile cu Olanda?

Piturca este incapatanat si orgolios, exact ce este mai prost pentru pozitia de selectioner.

Ii doresc multa bafta la noua echipa, dar ma bucur ca am scapat de el.

Comentează