Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Exemplul tineretului

Mă îndoiesc c-ar fi cazul să-i ridicăm statuie “naționalei” Under 21 pentru că a trecut joi seara de cea a Muntenegrului cu 4-3. Asta deoarece adversarul depășit in extremis, după 1-3 la pauză, nu face parte din elita continentală. Dar […]

vineri, 5 septembrie 2014, 4:05

Mă îndoiesc c-ar fi cazul să-i ridicăm statuie “naționalei” Under 21 pentru că a trecut joi seara de cea a Muntenegrului cu 4-3. Asta deoarece adversarul depășit in extremis, după 1-3 la pauză, nu face parte din elita continentală. Dar și pentru că, în ciuda victoriei din „Ștefan cel Mare”, echipa pregătită de Viorel Moldovan are puține șanse de calificare în play-off-ul Europenelor din 2015. Ar trebui să bată Germania în deplasare, neapărat s-o bată, pentru a mai spera să fie ajutată de restul rezultatelor, de conjunctură. Firește, o asemenea misiune nu-i dintre cele ușoare.

Totuși, tinerii lui Moldovan, și Moldovan însuși, merită lăudați fără rezerve întrucît au întors scorul de la 1-3, răsturnare datorită căreia selecționata U21 a devenit prima reprezentativă română din istorie care a cîștigat un meci oficial după ce a fost condusă la pauză cu două goluri. Așadar, Pușcaș și coechipierii au deschis un drum, iar isprava lor trebuie remarcată.

Sigur că era mai bine ca ex-iugoslavii să nu fi ajuns în avantaj, mai ales că Boldor marcase golul 1 al partidei. Să nu privim însă numai partea goală a paharului, ci să scoatem în evidență modul în care, regăsindu-și forțele și adunîndu-și mințile, junii noștri au reușit să se concentreze după pauză. Să se ridice de la podea, să lupte și să cîștige un meci ce părea compromis, ca și pierdut. În numele acestui reviriment, adică pentru încredere în sine, pentru atitudine, pentru caracter, excelentului Bumba și celorlalți băieți li se cuvin strîngeri de mînă. Vorbe frumoase.

De regulă, poveste veche de cînd lumea și pămîntul, tinerii se iau după vîrstnici, învață din experiența și din înțelepciunea acestora.

N-ar strica însă, prefațînd duelul de duminică de la Atena, ca rolurile să se inverseze măcar o dată, iar componenții “naționalei” mari să urmeze exemplul celei mici. Raț et Comp. să dea dovadă de perseverența și de coeziunea arătate de puștii lui Moldovan în ultima jumătate a confruntării cu muntenegrenii. Și așa să învingă Grecia!

02_an_copii.jpg

Moldovan și Al. Crețu. Un sărut numit victorie. Foto: Alex Nicodim

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Cheetah (2118 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 16:34

Felicitari celor tineri si lui Moldovan, e frumos sa cistigam cit mai des cu strainii, mai ales sub culorile tarii, soarele de doua ori si cerul zilei.

goghe (38 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 16:38

Are dreptate nea Ovi.
Exista vreo diferenta de valoare intre Muntenegru si Grecia?! … da! Unii abia au aparut si ceilalti au un titlu CE, proaspeti sositi de la CM2014.
Ar fi culmea sa avem pretentii sa ii batem pe greci la Atena. Ar fi frumos, dar …

Nyk (25 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 16:40

Ma gandesc ca ex-yugoslavii au fost foarte slabi altfel nu aveau cum sa piarda partida in conditiile date.
Mi se pare exagerata lauda.Probabil ca in Germania va iesi adevarul la suprafata. Macar sa nu ia multe goluri sa nu-i demoralizeze definitiv pentru urmatorii ani cand vor trece la seniori.

lord belial (434 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 16:57

‘Raț et Comp. să dea dovadă de perseverența și de coeziunea arătate de puștii lui Moldovan în ultima jumătate a confruntării cu muntenegrenii”

rat & marica et co sa dea dovada de aceeasi perseverenta si coeziune pe teren ca si atunci cind au mers sa isi negocieze bacsisurile. stai acasa, romania

vasim (144 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 17:15

Pitzi mai trebuie sa si fie in stare sa motiveze jucatorii de la nationala mare!!!
Nu prea e usor asa ceva, mai nou la nationala mare avem peste 50% doar mercenari!
Ar fi frumos ca Dan Petrescu sa ajunga selectioner.
Chiar si Olaroiu ar fi un mare castig.
Piturca si-a trait traiul si-a mancat malaiul, ar trebui sa faca si altceva decat sa antreneze nationala si sa dovedeasca ca poate antrena!

Georges (65 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 17:32

Nu cred ca indemnul asta va ajuta la Atena, unde va fi 2-0. Amen.

lorin (13 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 17:36

Ar trebui sa le scoata cineva vata din urechi tricolorilor, dar nu are cine sa o faca pentru ca PiTurca e mai surd decat ei.

Neica Nimeni (1 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 17:43

Astia suntem noi romanii, ne credem zmei si cand trebuie sa o demonstram ne transformam in mielusei. Azi nu mai batem pe nimeni, chiar si cipriotii s-au calificat in grupele Champions League numai Steaua a luat-o pe coaja de la niste bulgari anonimi.

Michael (76 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 17:46

Nea Ovi, nu te supara, cam slaba vrajeala…Daca va fi 3-1 pntru greci ai nostri nu vor intoarce rezultatul in vecii vecilor…De la 3-1 va ajunge 5-1…

gica (43 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 19:00

sper sa nu conduca grecii cu 3-1 la pauza.

Radulian (110 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 21:31

Va bateti gura degeaba. Piturca e cel mai depasit dintre toti .

Traian (39 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 21:37

In sfarsit o veste buna, se pregateste o noua generatie de aur si chiar e nevoie de asa ceva dupa atatia ani de chin si de umilinte in fotbal.

oake (4 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 22:06

o s-o luam in goarna pe degetele dumitale nea procopsitule !

Frankie (3 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 22:15

Vine clipa adevarului Duminica noapte. .
Va fi oare un adevar dureros? ?
Parca mai conteaza. .

Virgil (113 comentarii)  •  5 septembrie 2014, 23:34

Mobilizare ca pe santierul de la Bumbesti-Livezeni, varstnicii stiu despre ce vorbesc. Dea Domnul sa fie si auzit mesajul desi nu cred.

Loulou (274 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 10:13

Multumesc frumos.

Dorian (9 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 10:22

Vad ca si Vochin scrie acelasi lucru. Desi a plecat la federatie va consultati sau cum se explica intamplarea? Pentru un ziar cu pretentii nu e un cuvant de lauda. O zi buna.

Franz (406 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 10:26

Nea Ovi, te credeam om serios si de aceea ma si mir cum de crezi ca echipa incropita de Piturca poate castiga meciul din Grecia!!! Never!!!

Un antrenor (214 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 10:30

M-as bucura ca prima echipa sa repete isprava tineretului insa nu prea cred. Cand joci in teren cu Stancu, cu Hoban si cu Torje nu te poti astepta la nimic bun. Nu mai am demult incredere in solutiile domnului Piturca.

Abcde (206 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 12:33

Germania tineret a jucat aseara cu Irlanda si nu inteleg de ce nu apare rezultatul pe gsp. E cumva un secret de stat sau sambata e zi libera la ziar.

Nelu Ploiesteanu (213 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 13:43

Altor cluburi ie se pot reduce suspendarile si amenzile, dar Petrolului nu. Ca nu cumva sa ii ocupe Stelei locul 1. Presa tace in frunte cu Ovidiu Ioanitoaia.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 18:05

as fi preferat un profesor pentru tineri, dar trebuie sa recunosc ca Moldovan e mai mult. E fotbalist si profesor, rar asa ceva. Ce-a demonstrat la Rapid e unic in lume. Cum se comporta cu tinerele vedete si sperante ale Nationalei, e exemplar. Sa mai zica cineva ca noua conducere a FRF a gresit ? Nu. Acum cind Moldovan se recomanda ca inlocuitor al lui Piti, nici nu stim daca n-ar trebui pastrat la tineret. In orice caz Moldovan n-ar trebui sa mai aiba liber de la FRF ! Respect !

Manu (167 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 18:42

Hai ca sunt foarte curios cine are dreptate. Nea Ovidiu cand crede ca putem bate in Grecia sau cei convinsi ca vom pierde si inca la scor.

Vladone (69 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 19:00

Sper sincer ca arabii sa il convinga pe Piturca sa mearga la ei ca numai asa vom scapa si noi de cel mai incuiat antrenor din istoria echipei nationale. Cu toate calificarile lui nu o sa il regretam deloc pe Piturca.

Iulian Breazu (10 comentarii)  •  6 septembrie 2014, 19:05

Domnule Ioanitoaia, intretineti o speranta iluzorie si va reprosez asta in ciuda simpatiei vechi pe care o nutresc pentru dumneavoastra inca din perioada Revistei Flacara. Germania a castigat meciul de aseara si Romania nu mare are nicio sansa de calificare cu toata revenirea din meciul cu Muntenegru. Asta trebuia sa spuneti si sunt surprins ca nu ati facut-o.

gogu de la Orodel (204 comentarii)  •  7 septembrie 2014, 7:47

Maestre ma dezamagesti…cite osanale ii ridici lui MSandu…Incredibil maestre..Precis de luni pui tunul pe V Piturca….La dvoastra aveam pretentii…!!!!!

John (564 comentarii)  •  7 septembrie 2014, 10:04

Si dv si Vochin ne-ati omorat cu marea victorie a tineretului care nu a servit la nimic deoarece s-a pierdut calificarea!!!!!

Gogoasa (9 comentarii)  •  7 septembrie 2014, 10:12

Gogule de la Orodel #26. Consateanul lui Piturca traiesti in alta lume daca scrii asa ceva. Dl Ioanitoaia l-a sustinut din rasputeri si impotriva tuturor parerilor fanilor pe antrenorul Piturca.

bingo (96 comentarii)  •  7 septembrie 2014, 10:14

Desi nu crd ca vom castiga si nu imi place de loc antrenorul si nci echipa facuta de el, ma simt dator sa tin cu Romania.

Loulou (274 comentarii)  •  7 septembrie 2014, 20:34

Hai Romania, vorba lui Nea Ovi, daca nu acum atunci cand?

rapidist de 50 ani (23 comentarii)  •  7 septembrie 2014, 22:53

PITURCA=DEMISIA, DEMITEREA, DU-TEEEEEEEE
NOROC cu 11 m, bara grecilor din min 88,11 m la hentul lui pintili, neacordat, imprudenta, jocul din repriza a 2 a, nicio conceptie de joc, preg fizica si tactica=nota 2.acelasi joc incalcit, fara orizont. in loc sa-l scotii pe marica in min. 50 , stancu varf si budescu cordonator sa tina mingea, tu vii ca o baba la discoteca.fara sapunaru, sanmartean, antal, deac esti acelasi antrenor refractar, rigid, obtuz, par in ochi. pleaca la arabi sa nu te mai vedem. sa vina m lucescu, olaroiu, dan ppetrescu. si sumudica si ganea sunt mai buni ca tine.

fanel (13 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 9:23

hai dom-le ca le-am dat cu terenul in cap grecilor! niciodata n-am vazut o echipa a romaniei atat de valoroasa..au fost magnifici, iar grecii au jucat sublim, dar se vedea ca sunt neputinciosi in fata unei echiep de vis…

Doru Mihai (1 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 11:28

Domnule Ianitoaia,toata consideratia,stima si simpatia pentru dumneavoastra.Conducand Gazeta Spoturilor ar trebui sa va preocupati si de celelalte sporturi nu doar de fotbal – 95% din Gazeta.In prezent se joaca campionatul Mondial de volei iar in Gazeta nu se mentioneaza nimic.Chiar daca nu participam si noi, dorim sa cunoastem echipele participante, programul campionatului, transmisiile TV si clasamentele pe parcursul desfasurarii campionatului. Aceeasi mentiune si pentru handbal masculin si feminin.

Comentează