Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dușul rece, o aiureală!

Megasurpriză în Ghencea, unde Steaua a pierdut în fața Ceahlăului, eșec pe care Gâlcă a declarat senin că și-l asumă. N-am înțeles însă ce înseamnă asta, se va autoamenda, se va suspenda singur, ce va face?!

Părerea mea e că […]

duminică, 24 august 2014, 4:16

Megasurpriză în Ghencea, unde Steaua a pierdut în fața Ceahlăului, eșec pe care Gâlcă a declarat senin că și-l asumă. N-am înțeles însă ce înseamnă asta, se va autoamenda, se va suspenda singur, ce va face?!

Părerea mea e că Gâlcă a greșit cînd a decis să menajeze 5-6 titulari sîmbătă spre a-i avea proaspeți miercuri la Sofia. Cu Cr. Tănase accidentat, a abordat meciul fără Szukala, Varela, Latovlevici, Prepeliță, Sînmărtean și Ad. Popa, iar fără primii patru l-a și terminat!

Da, se obișnuiește ca înaintea unei întîlniri importante, în genul celei cu Ludogoreț, să odihnești cîțiva jucători de bază. Dar de ce-ar fi ostenit fotbaliștii noștri de vreme ce sezonul abia a început?! În măsura în care au și obosit, cum vor mai sta ei în picioare în decembrie?! E ca și cînd ai zice că nu mai mergi la serviciu vineri deoarece ai fost de luni pînă joi! Dincolo de șansă, căci și norocul a apărat poarta lui Calancea, Ceahlăul a dat o lecție de strategie, de rigoare, de dăruire. Într-un cuvînt, de pragmatism.  Cel mai în vîrstă tehnician din campionat, Florin Marin, s-a dovedit mai înțelept și mai iscusit decît tînărul său confrate. Considerat de unii depășit la 61 de ani, demodat, vetust etc, Flocea a reușit să-și motiveze perfect elevii și să-i așeze la fel, jos pălăria!

Afirmațiile anterioare n-ar trebui să-l supere pe Gâlcă, ci să-l mobilizeze, să-l ambiționeze. Deși nu subscriu opiniei că Steaua constituie o căciulă prea mare pentru el, nu ignor nici contraargumentul că nu-i normal ca un antrenor, indiferent care, să ardă etapele și să învețe meserie direct în Champions League. Trimitere întemeiată, nu speculație gratuită, la faptul că Steaua e cea dintîi formație de club din primul eșalon pregătită de Gâlcă.

Suporterii roș-albaștri au acuzat degeaba maniera de arbitraj a lui Lucian Rusandu, care a condus bine o partidă tensionată, complicată. “Centralul” a procedat corect cînd i-a eliminat pe Filip și pe Chipciu. Le-a arătat just cîte două galbene.

Eliminarea ultimului a stîrnit proteste vehemente din partea acestuia și a coechipierilor. În minutul 90+3, Dumitraș l-a jenat ușor pe mijlocașul Stelei, împingere care nu trebuia însă sancționată cu penalty. Poate nu era cazul nici de avertisment pentru simulare, e de discutat, numai că insistența cu care Chipciu a cerut 11 metri s-a întors ca un bumerang împotriva lui. Vehemența căpitanului campioanei l-a determinat pe Rusandu să creadă că acesta a încercat să-l păcălească.

În sfîrșit, ideea că dușul rece de sîmbătă îi va folosi Stelei la Sofia mi se pare o vorbă goală, o prostie. Nu-i va folosi, cum să-i folosească?! Steaua are datoria să-i elimine pe bulgari, dar trebuia să-i bată și pe nemțeni! O obligau tradiția, CV-ul.

Comentarii (72)Adaugă comentariu

andrei (1607 comentarii)  •  25 august 2014, 15:05

,,Arbitrul nu a gresit contra Stelei,,…Chipciu in declaratia de dupa meci face referire la doua faze…Prima este cea in care Luchin da cu capul pe linga poarta…Chipciu este prins clar de un nemtean cu mina…Nu ma mira ca nu va aplecati asupra acestei faze cind si marele Panduru spune ca nu a fost nimic la Luchin…cind era vorba ca in acea faza Chipciu fusese faultat…La acelasi post se spune ca la faza in care Chipciu este eliminat se putea da fault din afara careului dar nu penalty…Din nou nemteanul lucrase cu mina…Deci pina la urma fault a fost dar nu penalty…Desigur Steaua trebuia sa piarda dupa dusurile reci servite de antrenor…Sa ti predici unui jucator care marcase 6 goluri cu Pandurii,la fiecare conferinta de presa sa ceri atacant desi nu-l vezi bine pe cel pe care-l ai,altuia sa-i spui ca nu l-ai vrut,sa nu vezi ca cel mai bun jucator este o achizitie si tu tot sa spui ca nu ai achizitii si totusi sa te plingi cind se accidenteaza-portarul-…poate a fost razbunarea lui Dumnezeu…Desigur,la toate echipele sint de dorit a fi adusi jucatori mai buni dar cred ca la Steaua ar trebui si un antrenor adevarat…Cind nemtenii sunt jucatori cu talie tu sa odihnesti cei mai buni jucatori la jocul cu capul si totusi tot meciul,Ripa si Keseru sa centreze ca si pina atunci tot pe sus spune multe…Daca 6 goluri nu sint de bun augur pentru un meci important, Gilca trebuie sa afle ca o infringere inaintea altui joc important nu face nici un bine…

MZM (390 comentarii)  •  25 august 2014, 16:38

Domnule Ioanitoaia, e usor ridicol sa afirmam ca nu intelegem ce inseamna ca un antrenor isi asuma o infrangere! In alta ordine de idei, si eu cred ca antrenorul Stelei a gresit ca a jucat cu multe rezerve meciul cu Ceahlaul. A dat cioara din mana pe cea de pe gard. Cred ca Steaua trebuie sa se concentreze pe campionat, fiind deja calificata in EL. Cu lotul subtire pe care il are nu cred ca ii va elimina pe cei de la Ludogoret! Bulgarii au o sansa uriasa si nu cred ca o vor rata. Daca Galca cu acest lot (fara un varf autentic, fara Chipciu, fara Arlauskis, cu Tanase incomplet refacut, cu multi jucatori iesiti din forma sau plictisiti de fotbal…) ii va elimina pe bulgari, atunci trebuie sa i se ridice statuie. Daca se rateaza calificarea, vina este numai a lui Becali, care va plati scump (cca. 20 mil. euro!) decizia stupida de a nu intari echipa dupa plecarea celor mai buni 5-6 jucatori.

dramutop (1 comentarii)  •  25 august 2014, 16:46

1. „…de ce-ar fi ostenit fotbaliștii noștri de vreme ce sezonul abia a început?!”.

Oboseala se acumuleaza meci de meci, nu vine brusc, instantaneu, deodata. In decembrie titularii ar trebui sa joace in perfuzii, conform principiului in ghilimele exprimat.

2. „…căci și norocul a apărat poarta lui Calancea (…) Flocea a reușit să-și motiveze perfect elevii și să-i așeze la fel, jos pălăria!”.

Ori noroc ori perfectiune. Daca invingea Steaua, cu putin noroc, mai erau nemtenii asezati perfect in teren?

3. „Vehemența căpitanului campioanei l-a determinat pe Rusandu să creadă că acesta a încercat să-l păcălească.”

Asadar, daca Chipciu nu protesta vehement, arbitrul l-ar fi implorat sa accepte lovitura de pedeapsa?!?

4. „Steaua are datoria să-i elimine pe bulgari”

Sereleul „Steaua” n-are datorii decat la bugetul statului. In rest e doar economie de piata.

coriolan (5 comentarii)  •  25 august 2014, 17:51

Marile echipe au loturi cu jucatori,nu titulari si rezerve… Galca nu a gresit,el are un lot cu jucatori,nu titulari si rezerve.Galca a aratat ca steaua are un lot cuprinzand jucatori buni si jucatori modesti care nu-si justifica prezenta pentru pretentiile de a accede in grupele Ligii Campionilor.

Tudose (9 comentarii)  •  25 august 2014, 18:31

Un articol exact si realist.

martor (3 comentarii)  •  25 august 2014, 18:34

E un loc comun ca Steaua are nevoie de lot nu doar de 11 titulari, dar patronul nu aude, el urmareste sa se imbogateasca si nu tine cont de doleantele suporterilor.

Mediere penal (31 comentarii)  •  25 august 2014, 20:42

Poate ca baietii astia s-ar uitam mai mult la televizor pe canalele de spot si mai putin la Capatos, am putea sa avem performanta cu ei !

Dtru (268 comentarii)  •  25 august 2014, 22:50

Stra Luce…, esti bolnav de ura. Asemenea oameni merita compatimiti si evitati.

dlq1 (35 comentarii)  •  25 august 2014, 23:50

Nu sunt de acord cu Chipciu pe care totusi il consider Surle al STELEI. El saracul se zbate dar degeaba daca ceilalti nu pun osul la treaba. De vina e Costelinio care se considera DEJA mare antrenor.Nu ai voie sa faci greseala dupa gresealaAi atacanti 2, buni ambii, vrei al treilea sa ce ?Ai fundasi grozavi pregateste-i sa joace macar 1 si sa-l schimbe la pauza celalalt, au ratat ai tai 11m-uri, pune-i sa bata multe pana viseaza si noaptea asta. Acopera-le toata poarta cu plasa si lasa colturile de sus si jos pe unde sa fie obligati sa traga sa inscrie etc. Studiaza cu intreaga echipa jocurile bune in care s-a inscris si da-le exemplu dar si jocurile in care s-a ratat si de asemenea da exemplu dar negativ. Astea si multe altele le-ar fi facut un antrenor adevarat. Toti fotbalistii obisnuindu-se sa traga la poarta de la 11m, 16m, 20-25m in acele colturi, nu s-ar mai rata atat….

george (3 comentarii)  •  26 august 2014, 7:06

Nu stiu ce treaba au petrolistii pe aici.. mai au de castigat vreo 15 titluri ca sa fie rivalitate, si poate nici atunci.. in afara de faptul ca bateau suporteri stelisti , dinamovisti , brasoveni , timisoreni aflati in tranzit prin ploiesti .. si fortau rivalitati inexistente.. nimeni nu ii baga in seama..
Pt. Lupii galbeni , faceti rivalitate cu aia de la astra , iasi , brasov , chiajna.. nu cu steaua si dinamo.. ca nu va baga nimeni in seama..

Stan (44 comentarii)  •  26 august 2014, 16:46

Decat excelent. Logic si obiectiv.

florin (9 comentarii)  •  26 august 2014, 18:30

Domnule Ioanitoaia, Dvs. va mai uitati din cand in cand pe site-ul gsp.ro? Sau altcineva din redactie? Va rog sa intrati pe capitolul competitii si sa imi comunicati si mie ce gasiti la „Liga campionilor” si la „Europa Lige”. Nu de alta, dar a inceput o noua editie a acestor competitii. Idem si la „campionate”. Chiar nu aveti pe nimeni care sa tina la zi aceste rubrici? PACAT! Si mai pretindeti ca sunteti primi din Romania. Mare pacat!

Panaru (2 comentarii)  •  27 august 2014, 12:42

Galca a folosit echipa a doua nu pentru a odihni titularii ci pentru a-i menaja. Il avea pe Tanase accidentat, s-a mai accidentat si Arla si daca se mai accidentau vreo 2 titulari se ducea la Sofia cu 50% din echipa de baza. Eu zic ca a gandit bine. O infrangere in campionat poate fi recuperata oricand, pe cand o infrangere diseara o scoate pe Steaua din UCL anul acesta.

forzzza (8 comentarii)  •  27 august 2014, 13:06

Nu stiu ce cauta postarile electorale intr-un ziar de sport. Cred, totusi, ca e cazul sa-mi fac eu o parere despre asemanarile si deosebirile dintre blaga, basescu si JOHANNIS. Altfel s-ar putea sa gasesc si eu multe asemanari intre acest site si patronul acestui ziar!

oke (1 comentarii)  •  27 august 2014, 17:11

parerea mea este ca Galca nu a gresit cu cei 5-6 ! Galca scoate bani cu Champs League si, dupa cum vorbeam, campionatul este doar lainceput ! Sunt curios de meciul petrolului de maine, care ar trebui sa are terenu, pentru ca nu mai au nimic de pierdut !Campionatul intern doar ce a inceput – banii de la uefa vin, daca vrei sa-i incasezi in confrunari internationale ! Pana la anu, ne vor creste mustatile si paru, macar sa prindem o echipa romaneasca in primavara, ca le toarcem cu seu de urechi si bere rece !

andyyy (3 comentarii)  •  27 august 2014, 17:51

mos senil, tu nu mai intelegi pe ce lume traiesti
Numai articole de 2 lei scrii de ceva vreme, e cazul sa ne lasi

fanU CR&POLI T. (109 comentarii)  •  28 august 2014, 16:09

mai nea ovidele????te stiu de ani multi in slujba footbalului????cine a mai fost si gilca asta?????sti la ce spun olteni galca?????a venit la streoaia sustinuta de paunsti &hrebesnicesti?????si nu de fecale oier????si gata !!!toata lumea trebuie sa se predea stelutei:BOLSIT,cum ar zice coana mantica.BRAVO MOTI AI BAGAT DISCORDIE IN SANUL STRHOAIEI.

Chipciu (15 comentarii)  •  29 august 2014, 11:30

ole ole ole olaaaaaaaaaaaa aplaudati campioanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ole ole ola aplaudati campioanaaaaaaaaaaaaa! Joaca steauaaaaaaaaaaaaaaaaaa zici ca-i Barcelonaaaaaaaaaaa iar Galca zici ca e Guardiolaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))

locka` (4 comentarii)  •  29 august 2014, 17:34

sunteti in urma … mai bine ne spuneti cati bani s-au cheltuit cu deplasarea dvs la tragerile la sorti si dupa aceea cat a contat votul dvs. cu etalarea lui ronaldo ! sumele: avion+cazare+diurna (sa nu mai pomenesc masa festiva). Scrieti prima pagina gsp de maine cu aceste informatii !

nea caisa (222 comentarii)  •  29 august 2014, 20:23

Au trecut doua zile de la catastrofa bulgareasca si inca nu si-a dat demisia nimeni de la Steaua? Mai,mai,mai, mari oameni, mari caractere!

nea caisa (222 comentarii)  •  30 august 2014, 9:12

Dinamo Kiev este un nimic pe langa Ludogoret Razgrad, formata din orasul Razgrad, 33000 locuitori si 21 de sate cu inca 18000 de locuitori si unde troneaza Moti, cel indepartat de la Dinamo ca nepotrivit programului conducerii dinamoviste de clasare in prima jumatate a clasamentului ligii 1, este? Ce mai, Steaua ii va face praf pe kievoti, le va da 6-0 dupa care, conform cutumei, le vor lua mingea si echipamentul!

Emi (1 comentarii)  •  27 decembrie 2014, 10:21

spune:Bună Irina.Nu ştiu dacă e numele tău sau e doar un puedsonim.Eu ţin cu Steaua de 42 de ani de la ve2rsta de 10 ani .Am avut ate2tea satisfacţii dea lungul anilor eence2t nu contează dacă nu se califică mai departe.Irina e timpul ca cei care au profitat de punctajul adus de Steaua şi Rapid să mai aducă şi ei puncte.Sigur pentru unii va fi frustant,pentru mine nu. Mie nu-mi pare bine ce se eente2mplă la Rapid şi Dinamo.Ce e frustant e că ele nu se ajută eentre ele ,ca să ţină provincia la distanţă.Ai dreptate cu ,,coana mizza şi starostele sef Berbecali,declaraţiile lor au făcut şi fac mult rău echipei. Ce nu reuşesc să eenţeleg e modul een care capii frustaţilor vorbesc de Steaua.

Comentează