Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Samba ucisă

Cum între tragedia de la 1-7 cu Germania și drama de la 0-3 cu Olanda, Scolari a schimbat 6 titulari, peste jumătate din garnitură, se poate spune că Felipão a încurcat selecția sau că Brazilia n-a mai reușit să scoată […]

duminică, 13 iulie 2014, 3:05
bannercm.jpg

Cum între tragedia de la 1-7 cu Germania și drama de la 0-3 cu Olanda, Scolari a schimbat 6 titulari, peste jumătate din garnitură, se poate spune că Felipão a încurcat selecția sau că Brazilia n-a mai reușit să scoată la rampă superfotbaliști de talia lui Pelé, Garrincha, Romario ori Ronaldo.

Amîndouă variantele sînt de discutat. Specialiștii înclină însă spre ultima, considerînd că destui dintre cei care alcătuiesc azi Seleçao n-ar fi avut loc în reprezentativele mai vechi. Marcelo, Fred, Hulk, Paulinho, Ramires și Willian ar deschide lista cu pricina.

Va trebui luată în seamă și cealaltă ipoteză, numai că într-o măsură mai mică de vreme ce reproșurile adresate lui Felipe Scolari vizează în special neconvocările lui Ronaldinho și Kaka. Greu de crezut că tocmai veteranii amintiți, unul trecut de 34 de ani, altul de 32, ar fi fost capabili să salveze corabia auriverde de la naufragiu. Atît că la Rio, ca și la București, cea mai bună echipă în caz de eșec e, firește, echipa care n-a jucat!

Și eu aș opta pentru varianta secundă. Ba aș remarca și că renumele fotbalului brazilian a luat-o înaintea valorii acestuia, mult înainte. Din ce în ce mai tineri, jucătorii importați de peste Atlantic continuă să aibă o cotă uriașă, dar nu și o clasă care să justifice căruța de bani plătită pentru ei. Dovadă că PSG a scos recent 50 de milioane de euro pentru David Luiz și-l va plasa lîngă Thiago Silva, la rîndu-i cumpărat în 2012 cu 42 de milioane, deși amîndoi s-au făcut de rîsul lumii după “optimi”. În prezent, pare mai important să fii brazilian ca să ajungi la un club european bogat decît să ai stofă de star!

Dincolo de penalty-ul clar pe care “centralul” algerian Haimoudi i l-a refuzat sîmbătă, în finala mică, lui Oscar la scorul de 0-2, samba a murit la Copa do Mundo.

Nici măcar n-a murit frumos, din care motiv Seleçao riscă să piardă, ori a și pierdut, poziția rezervată “naționalei” socotite cea mai talentată și mai admirată de pe pămînt, cea mai exuberantă. Cînd izbînzile brazilienilor se transformă tot mai mult în amintiri, fotbalul nu cîștigă din această mișcare. Dimpotrivă.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

MARCU ANTON care toarna beton (50 comentarii)  •  13 iulie 2014, 15:23

Dupa cum am scris aici ieri ca Olanda va invinge pt. locul 3,si am avut dreptate, Germania care e cu vreo ,,2 milimetri” peste Olanda si isi va adjudeca titlul mondial, tot de ieri am facut si acest pronostic..Cele mai valoroase echipe surpriza mi s-au parut Ghana (campioana Africii) si Algeria (cu berberi in componenta aidoma lui Benzema si Zidane)care au pus Germania in mare dificultate avind sanse mari s-o elimine!.Numai lipsa unor antrenori de valoare a acestor doua a facut diferenta..

adi_stelistul (359 comentarii)  •  13 iulie 2014, 15:25

Meciul cu Germania a fost o catastrofa,dar putem vorbi de o intamplare. Doar ca intamplarea e confirmata la meciul urmator. Ca sa gasim o alta echipa cu doua infrangeri consecutive la 6,respectiv 3 goluri, inca si pe teren propriu si in meciuri oficiale ar trebui sa cautam in palmaresul unor echipe precum Andorra, San Marino, Liechtenstein sau Faroe. Asta e absolut stupefiant.

JJ (98 comentarii)  •  13 iulie 2014, 15:43

Excelent.

Vio (188 comentarii)  •  13 iulie 2014, 15:50

Nea Ovi, pe Jo l-ai uitat de pe lista sau e protejatul matale? El mi s-a parut cel mai slab dintre toti brazilienii.

mikadoo73 (4 comentarii)  •  13 iulie 2014, 15:53

Sofisme ieftine si alibiuri de Nea Piti!De L.Moura,Coutinho sau Piazon (cu un sezon excelent tocmai in Olanda)ati auzit?Deodata Ramires(clasat de L’Equipe acum doi ani in echipa ideala a jucatorilor din Europa),Oscar,D.Luiz si Willian (titularizati atat de des de zeul tacticii Mourinho)nu mai stiu fotbal!Marcelo ori Dani Alves,chiar Maicon,in ultimii 7 ani au jucat la Concordia Chiajna cumva?Pe de alta parte,Martins-Indi,de Guzman,de Vrij,Verhaegh,Janmaat,Clasie ori Blind juniorul sau Kuyt matusalemicul sunt viitoare Baloane de Aur,n’asa?Chiar si la nemti,nu cred ca T.Muller e Gerd Muller sau nici macar R.Voller,nici Toni Kroos nu cred ca e L.Matthaus sau Netzer ori Breitner,ca sa nu mai vorbim de Boateng sau Howedes care nu-s Beckenbauer ori nici macar Kohler ori Brehme!Asa ca a se scuti de pledoariile-astea avocatesti de doi bani,diferenta colosala e acea dintre doi antrenori fantastici precum J.Low si L.van Gaal pe de-o parte si penibilul impostor Filip de la Scularie pe de alta parte!

Virgi (44 comentarii)  •  13 iulie 2014, 15:53

Trebuie sa va dau dreptate ca Brazilia nu mai are talentele pe care le-a avut. E corecta si observatia ca brazilienii nu mai pleaca in Europa maturi, vi foarte tineri. Unii reusesc si altii nu, iar ultimii sunt mai multi.

Dtru (268 comentarii)  •  13 iulie 2014, 15:57

Trebuie sa va dau dreptate ca Brazilia nu mai are talentele de altadata. Justa si observatia ca brazilienii pleaca in Europa prea cruzi si de aceea multi nu reusesc cat au promis.

Laur (111 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:00

Inca un articol reusit care da imaginea fostei campioane mondiale. Multumesc.

Georges (65 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:02

Bine zis fara complicaturi si fite. La obiect.

Hungurul (3 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:04

Mai Anton cel cu betoniera.
Pari un fel de oracol la fel ca cel din vilcea (cred ca trebe sa fii tot de pe acolo dupa cum te lauzi)…ce zici daca cistiga Argentina? Apropo, campioana Africii e Nigeria

Sandokan-USA (19 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:06

Foarte adevarat, concrete si la obiect, dle Ioanitoaia! Cu mentiunea ca i-ati uitat pe Jo, Hernanes si Bernard pentru lista celor necompatibili cu Selecao. Parerea mea este ca Marcelo este un fundas foarte valoros si printre putinii din lume care stie sa dribleze cu mingea la picior. Din linia defensiva m-I se pare mult peste Thiago Silva si David Luiz. Problema este ca toata lumea a ignorat semnalele evidente din ultimii 2-3 ani ale jucatorilor brazilieni. Thiago Silva nu mai facea fata in Seria A (nu e de mirare ca AC Milan a ajuns cum a ajuns) si a prins un ciolan baban la PSG. Oricine se pricepe la fotbal stie ca liga franceza e de mana a doua de multi ani si condensarea de staruri (multe expirate sau la final de cariera) la PSG sau Monaco nu schimba situatia. In Europa echipele franceze sunt ciuca batailor, chiar data PSG se taraste pana in sferturi. David Luiz a ales si el confortul de la PSG (bani multi munca putina) si se alatura altui Brazilian, Maxwell, aruncat de Barca si venit ca mare jucator la PSG.
In afara de Marcelo si Dante nici un al brazilian nu mai joaca la cluburile majore din Europa care au facut legea in ultimii 2-3 ani (Real, Bayern, Dortmundt, Barca, ManU, Atletico, Juventus). Iar Oscar, David Luiz si Ramires de la Chelsea nu se pun ca stilul lui Mourinho nu e fotbal, e autobaza in careu si antijoc. Oricum, nu l-am vazut niciodata fotbalist pe David Luiz, cu alergarea aia sleampata si labartata si pasatul cu latul. Pana si la loviturile libere suteaza cu latul!!!! (vezi golul cu Columbia). Cu actualul trend, toti jucatorii barzilieni de nationala se vor plafona din ce in ce mai rau la echipele arabice „minune” create in Franta (PSG, Monaco) sau pe unde s-or mai duce petrodolarii.

neghinita (23 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:38

SAMBA SIN UCISA
cu pigmei, yresmeni, pitifelnici, neica jnimeni pe care si piturca ii batea cu adunatii copaceni in locul germaniei s i olandei ii batea cu actualul prunea in poarta.de la pele, garhincea, jairzinhio., gerson, clodoaldo, falcao, socrates, zico, ronaldho, ronaldhinio, la actuala echipa e distanta de la pamant , la luna, ca de la pele, la prunea. brazilia si fara antrenor trebuia sa castige.chile trebuia sa-i elimine sau columbia!

tudor mosh (7 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:52

Ca individualitati, cred ca majoritatea jucatorilor din lotul actual raman valorosi; nici Scolari nu-s sigur ca e nul, ca nu se putea transforma din strategul de Mondial din 2002 intr-o nulitate, decat daca era lovit de scleroza intre timp… Eu cred ca problema lor a venit din alta parte: au fost prea rasfatati, prea razgaiati de toata lumea, in frunte cu Federatia Braziliana si chiar FIFA: penalty-uri inexistente, faulturi grosolane comise si nesanctionate, un gol sau doua din offside clar… Plus ca au fost „iertati” de cel putin doua cartonase rosii si au facut, cred eu, mai mult de o suta de simulari, ceea ce a dus, logic, la ne-acordarea penalty-ului evident din meciul cu Olanda. Cred ca faultul la Oscar e momentul-cheie al „jocului” Braziliei: tocmai aceasta atitudine de copii razgaiati s-a intors impotriva lor!
Pana la urma, au primit ce-au meritat. Chiar daca ar fi putut alinia o echipa de vis (cu Garrincha, Pelé, Vava, Rivelinho, Eder, Socrates si ceilalti Romario…) iar aceasta echipa ar fi stat ascunsa dupa fusta mamicii Federatie sau FIFA, sunt sigur ca n-ar fi realizat nimic.
E rusinos ce nu au jucat brazilienii la acest Campionat, dar eu cred ca vina nu e, in primul rand, a jucatorilor. Ei au fost, saracii, in situatia copiilor de bani gata carora taticul le cumpara „Golf” cand implinesc 14 ani; stim cu totii ce se-ntampla cu ei la primul viraj periculos…

Neluploiesteanu (213 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:54

Nu il mai laudati atat pe Marcelo, fundas care greseste 15-20 de pase pe meci si e mai periculos pentru propria poarta decat pentru cea adversa. A facut un Mondial cu adevarat mizerabil si ar fi trebuit scos mai devreme din echipa.

Guritza (17 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:59

I-a iesit lui Filipache in 2002, dar cu lotul actual nu avea cum sa ii mai iasa si acum. Pe langa jocul prost al echipei a enervat si cu declaratiile lui tampite. Nu poti zice ca trebuia sa bati Germania cu 5-4 cand tu ai luat-o pe cocoasa cu 7-1. Cred ca s-a ramolit inainte de vreme. Articol bun.

DanD. (2 comentarii)  •  13 iulie 2014, 17:14

„samba”, „selecao”, „felipao”…. domnilor ziaristi, aceste dulcegarii stilistice sunt la fel de potrivite ca nuca in perete cand se refera la niste mediocri purtatori de crampoane dintr-o si mai modesta echipa de fotbal. E cel putin exces de sabloane, de locuri comune, cand cei numiti asa evolueaza in halul in care au facut-o la acest C.M..

Cristian (82 comentarii)  •  13 iulie 2014, 18:00

Aveti dreptate dl. Ioanitoaia, orice infrangere a Brazilieo e o drama, iar faptul ca a ajuns in semifinala unui Campionat Mondial reprezinta o imensa deziluzie.
Brazilienii „Marcelo, Fred, Hulk, Paulinho, Ramires”, care joaca in ordine la Real Madrid, Santos, Zenit, Tottenham si Chelsea sunt niste fotbalisti mediocri care incaseaza bani nejustificat, iar cuplul de fundasi cel mai scump din fotbal Thiago Silva si David Luiz „s-au facut de rasul lumii”.

Cred ca si pe dvs. va bufneste rasul acum cand cititi acest comentariu…totusi dintre noi doi eu sunt cel care imi pierde timpul citind articole boombastice…

Radu (1 comentarii)  •  13 iulie 2014, 18:27

D-le Ioanitoaia,
E foarte simplu dupa parerea mea. Brazilia nu a avut antrenor! E imposibil sa ne gandim ca nu mai are talente.
Facnd o draga paralela, singurul motiv pentru care noi nu ne-am calificat este ca mai ales noi nu avem antrenor/selctioner. Sanmartean, Maxim, Chipciu, Budescu are fi trebuit sa aiba 40 de meciuri impreuna. Motivul? Il stie o tara ntreaga si mi-e greu de crezut ca Dvs nu-l stiti. Pseudoslectionerul si Protejatul Dvs. Care selectioneaza de cand e el doar pe comisionae, joaca cum vor fratii, distruge toti copiii astia care vor sa joace. Cel mai expirat antrenor, cel mai detetstat din istoria romaniei. Dvs ar trebui sa faceti lobby pentru un antrenor strain(olandez) care sa schimbe din temelii jocul zgarcit si speriat al nationalei. Dam 2 euro e putin vrem un antrenor strain. de toata mizeria fotbalului romanesc, si care sa faca o selectie pe fotbal.

AliBaba (223 comentarii)  •  13 iulie 2014, 18:51

@cristian#16. Si ce daca e cel mai scump cuplu de fundasi din lume, chiar s-a intrecut in greseli la acest mondial.Au fost foarte slabi, ca si ceilalti citati. Sau o fi jucat bine si Cristiano Ronaldo, considerat nr 1 in lume pe 2013?

Cheetah (2118 comentarii)  •  13 iulie 2014, 18:56

Va felicit pentru acest articol, in special ultima fraza ne arata cit de mult s-a schimbat chiar si lumea fotbalului in mai putin de un deceniu.

Vasca (166 comentarii)  •  13 iulie 2014, 18:56

Cristiane, esti invitat sa accepti realitatea si, daca te simti obosit, sa nu mai citesti. Spre dezamagirea ta toate aprecierile din acest articol sunt exacte. Indiferent unde joaca si cat castiga, mult peste ce merita brazilienii s-au facut de ras la acest mondial. Apreciere corecta.

trandafir de la mongolia (72 comentarii)  •  13 iulie 2014, 19:14

Brazilia a castigat mondialul doar atunci cand a avut in lot cel putin o supervedeta. De asta data totul a fost previzibil. Bineinteles ca cu Hulk de la Zenit, Fernandinho si William de la Sahtior, Fred de la Mordovia Saransk si Julio Cesar de la Dinamo Bucuresti, Brazilia era din start condamnata. Asta-i potentialul Braziliei la moment. Apropo, anterior am zis ca Neymar s-a retras „la timp„… si am avut dreptate..))

grama (4 comentarii)  •  13 iulie 2014, 19:22

Pe mine ma bufneste rasul cand ma gandeesc ce spunea Oracolul de Balcesti D-nul Dragomir cum ca Brazilia va castiga Cupa mondiala, va spun eu domnilor.

fabregas (26 comentarii)  •  13 iulie 2014, 19:36

Va contrazic d-le Ioanitoaia. Nu renumele a luat-o inaintea valorii. Asistam la caderea definitiva a fotbalului romantic, a jonglerilor si migicarilor care ne-au incantat ani la rand. Azi domina tehnica in regim de viteza, miscarea tactica in teren si pragmatismul cinic. Nu ne place atat de mult dar sunt al dracului de eficiente. Viitorul, vrem, nu vrem, le va da castig de cauza.

fabregas (26 comentarii)  •  13 iulie 2014, 19:45

Iertati-ma ca revin cu o completare. Aduceti-va aminte ca atunci cand Herrera a inventat „il catenaccio” si pe al sau celebru Faccheti a fost primit cu retinere considerandu-se ca „betonul” strica spectacolul. Intre timp Italia a castigat mai ulte competitii folosind aparari impenetrabile si atacuri care castigau la limita. Dar castigau.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  13 iulie 2014, 20:13

@fabregas: pai tocmai asta a incercat Brazilia sa joace: „tehnica in regim de viteza, miscarea tactica in teren si pragmatismul cinic”. Dar se pare ca nu li s-a potrivit ca stil.

gino (513 comentarii)  •  13 iulie 2014, 22:54

Foarte frumos.

Traian (39 comentarii)  •  13 iulie 2014, 22:59

Privesc finala cu tristete, unde e fotbalul splendid de acum 10-15 ani? Articolul este pe gustul meu, iar observatiile sunt pertinente!

Dragos C. (78 comentarii)  •  14 iulie 2014, 0:10

Messi, Balonul de aur al Mondialului????? Dar ce-a facut? In ultimele doua meciuri n-a tras nici macar un sut pe poarta!!! Unde e Roben, unde e Muller, unde este James Rodrigues, unde este Tony Kross??? Penibil! Messi a fost o umbra la acest Mondial!

clau (107 comentarii)  •  14 iulie 2014, 2:09

Germania veni, vidi, vici.

Murgu (9 comentarii)  •  14 iulie 2014, 2:53

Astept sa scrieti cum a furat-o macaronarul pe Argentina in finala cu Germania. La Neuer a fost fault si 11 m vizibile si din avion.

Abcde (206 comentarii)  •  14 iulie 2014, 2:56

Ati nimerit-o cu finala urata, dar asta a urmarit in special Argentina care s-a baricadat. Trofeul dat lui Messi cum s-a explicat ca doar nu prin forma de cozonac a jucatorului?

motanul incaltat (603 comentarii)  •  14 iulie 2014, 5:00

Cind Romania a ajuns in sferturi, o gramada de romani au ajuns in strainatate, unii care nu prea aveau nici o traba gen Claudiu Niculescu ,si multi multi altii. Brazilia, fiind una din cele mai tari nationale ca si cota, si cine venea de aici era considerata vedeta. Ca si jucatorii Germaniei,—-ginditi-va ce cota ar avea Muller, sau Goetze cumparat de Bayern cu 38 milioane la 21 ani…..Numai ca Brazilia s-a facut de ras si cota o sa fie in jos …. E un fel de bursa de jucatorii……Ea urca si coboara.Au fost niste preturi uriase pt Brazilieni, acum o sa urmeze reversal. SI e normal,zic eu……..

TDM (3 comentarii)  •  14 iulie 2014, 5:53

MERCEDESUL in ritm de TANGO

de TD Maier

Fluier de inceput pe Maracana si o lume intreaga sta cu sufletul la gura.
Va castiga Germania titlul mondial cu numarul 4 sau Argentina pe cel cu numarul 3 ?
Germania mizeaza in acest meci pe constructie si incepe jocul prin pase excesive pana la disperarea suporterilor. Aproape ca vor sa paseze si pe linia portii. In schimb, argentinienii aleg tactica “ statului la panda “. Si iata ca le iese ! Un jucator german da pasa perfecta la adversar si in minutul 20 , Argentina rateaza un gol ca si facut. Zece minute mai tarziu Gonzalo Higuain inscrie, moment in care halbele germane traznesc mesle cu putere. Argentinienii sunt in al noualea cer , insa tusierul ii coboara la suprafata pamantului, semnalizand golul din offsaid. Starea de agonie si extaz a suporterilor se schimba de la unii la altii cu viteza luminii.
Germania are NOROC pana acum !
Vazandu-si echipa in dificultate , antrenorul german Joachim Low tuna si fulgera de la marginea gazonului : “ Ba , jucam finala !!! Fiti profesionisti, ce dracu ! “
In cateva minute, mingea loveste bara lui Romero si trezeste pofta de joc a germanilor. Acestia accelereaza jocul, apoi il franeaza intentionat pentru a gasi tempoul dorit, de zici ca ar avea ABS la ghete. Fluier final al primei reprize.
Incepe repriza a doua si Messi, influentat telepatic de milioanele de fani isi aduce aminte ca e cel mai bun jucator din lume . Alearga pe banda si rateaza cu putin poarta. Ploua cu ocazii de ambele parti, insa se joaca cu frica si prudenta. Greseala adversarului e mai importanta decat creatia.
Argentina isi tine adversarul intr-un ritm de tango, ii permite acestuia sa atace dupa care ii fura mingea si porneste cu atacuri taioase.
Timpul se scurge in favoarea nimanui si “Batalia pentru Rio “ se duce in prelungiri.
Minutul 113,arunca stadionul in aer cand Mario Gotze primeste o pasa perfecta in careu, preluare pe piept si GOOOOOLLLL !!!
Argentinienii simt povara golului primit si se arunca in atac in stil kamikaze. Mai sunt doar doua minute si Messi incerca egalul dintr-o lovitura libera.
Fluier final !

Germania a castigat acest trofeu pe merit dar si cu sansa !

Danke Schon GERMANY !!!

?????? (831 comentarii)  •  14 iulie 2014, 8:13

Probabil cu lotul Braziliei antrenat de domnul Victor Pițurcă, altul erau acum rezultatul Braziliei ?
Să ne gândim numai la ce formulă tehnico-tactică ar fi putut adopta !

alb_rosu_in_VN (171 comentarii)  •  14 iulie 2014, 10:00

In lotul asta al Braziliei cred ca jucatori cum e Wesley (cel care a fost la Vaslui) sau Eric de Oliveira (cel care a jucat la Pandurii) aveau loc cu ochii inchisi si cred ca faceau mai multe decat Fred sau Jo.
Surprinzator de slaba echipa Braziliei, mai ales dupa accidentarea lui Neymar.

tudorica (14 comentarii)  •  14 iulie 2014, 10:17

Nea Ovi,
Chiar daca cele 2 variante prezentate de dvs. sunt adevarate 100%, trebuie sa recunoastem ca Brazilia totusi mai JOACA si fotbal. Nu sunt un fan al fotbalului brazilian, dar nu pot sa nu observ evidenta. Un Campionat mondial fara Brazilia, n-are nici sare si nici piper. Mai aratati-mi mie vreo nationala la care fundasii mai toti au frezuri tip afro!!!
Nu cred in moartea fotbalului spectacol. Brazilia ’82 ramane pt mine cea mai buna echipa din toate timpurile, chiar daca n-au castigat World Cup, ne-a castigat inimile. Asta este Brazilia….!

florin (215 comentarii)  •  14 iulie 2014, 10:21

au fost multe greseli de arbitraj in finala mica:
1. n-a fost penalty pentru olandezi in min.3, faultul s-a petrecut in afara careului, dar trebuia eliminat jucatorul brazilian ca ultim aparator si data lovitura libera directa pentru olanda;
2. la golul 2 al olandezilor, a fost mai intai offside la jucatorul olandez care a centrat;
3. brazilia a avut doua penalty-uri neacordate, la un hent in careu si apoi, un fault clar in careu, parca la oscar;
4. si lui robben i s-a refuzart apoi un penalty clar….sa pui un arbitru algerian , la asa meci, e o eroare capitala.

a (5 comentarii)  •  14 iulie 2014, 13:46

ar trebui ca toti chiorii din lumea asta sa o lase mai moale cu penaltiul clar la oscar care s-a aruncat pe genunchiul lui blind. tiganii brazilieni au simulat in continuu penalty uri de a lungul acestui campionat

Comentează